Assonanssin ymmärtäminen: 6 esimerkkiä, analysoitu

ominaisuus-tyttö-yllään-kuulokkeet

Kirjallisuuden analysointi voi olla melko hämmentävää, varsinkin jos luet jotain melko monimutkaista. Siksi on tärkeää ymmärtää kirjalliset laitteet , jotka ovat työkaluja, jotka on suunniteltu auttamaan sinua avaamaan tekstin merkitys.

Ajattele kirjallisia laitteita, kuten työkalupakissa olevia työkaluja. Jokaisella laitteella on erilainen käyttö, joten on tärkeää, että sinulla on joukko erilaisia ​​vaihtoehtoja, varsinkin kun olet ajan murskaama, esimerkiksi AP-kirjallisuuskokeen aikana.Siksi aiomme opettaa sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää assonanssista, joka on kirjallinen laite, joka auttaa kirjailijaa luomaan sekä rytmiä että sävyä. Voit tehdä tämän seuraavasti:

  • Määritä assonanssi ja keskustele siitä, miksi siitä on hyötyä kirjallisuuden analysoinnissa,
  • Kävele läpi runouden esimerkkejä assonanssista ja proosa, ja
  • Anna sinulle neljä asiantuntijavinkkiä, joiden avulla voit löytää analysoitavan assonanssin mistä tahansa tekstistä.

Valmis? Sukelletaan sisään!


body-assonance-definition-meme

Mikä on Assonance: Määritelmä ja merkitys

Mikä on assonanssi, tarkalleen? Onneksi assonanssimääritelmä on melko yksinkertainen! Assonanssi määritellään vastaavien vokaalien äänien toistamiseksi sanoissa, lauseissa tai lauseissa. (Muista, että vokaalit ovat a, e, i, o, u ja joskus y.) Kun sama vokaalin ääni toistetaan useita kertoja läheisyydessä, olet löytänyt assonanssin.

Paras tapa ymmärtää assonanssin toiminta on nähdä se toiminnassa. Tarkastellaan seuraavaa virkettä:

Puristava pyörä saa rasvan.

Lue tämä lause muutaman kerran. Minkä vokaalin äänen kuulet toistuvasti? Vastaus: pitkä e-ääni (jonka kuulet sanoilla kuten eek ja puro). Tässä on jälleen lause, jossa olemme lihavoituneet toistuvat vokaalien äänet:

Th Ja squ hän ky wh ee saan gr hän Tiedän.

jordan baker ja nick carraway

Kuten näet, pitkä e-ääni toistuu neljä kertaa rivillä, mikä on oppikirjaesimerkki assonanssista!

Haluatko toisen esimerkin? Katso tämä leike osoitteesta My Fair Lady, jolla on koko kappale, joka pyörii assonanssin ympärillä:

Kuulitko linjassa assonanssin, r että n Sp että n st ay s m että vain pl että n? Eliza Doolittle todella auttaa, että pitkä vokaalin ääni loistaa!

body-book-sivut

Kuinka Assonance auttaa sinua analysoimaan kirjallisuutta?

Nyt kun tiedät mikä assonanssi on, mietit todennäköisesti, kuinka se auttaa sinua analysoimaan kirjallisuutta. Assonanssi toimii kolmella tavalla: luomalla rytmiä, kiinnittämällä huomiota tiettyihin sanoihin ja muokkaamalla sävy Teoksen tunne tai tunne.

Kuinka Assonance luo rytmiä

Koska assonanssiin liittyy toistoa, sitä voidaan käyttää rytmin luomiseen. Tämä on erityisen tärkeää runoudessa, jossa rytmi vaikuttaa usein runon merkitykseen. Ota nämä linjat Edgar Allen Poen The Raven, esimerkiksi:

Ja Raven, ei koskaan fl i tting, st i ll i s s i tting, st i ll i s s i tting

On pall i d Pallaksen rinta kammion oven yläpuolella;

Täällä on melko vähän suostumusta, varsinkin lyhyen i-äänen kanssa, jonka olemme korostaneet lihavoituna yllä. Assonanssi antaa runolle rummuttavan, marssimaisen rytmin, joka jäljittelee puhujan sydämen kauhistuttavaa jytinä!

kuinka monta kuppia gallonassa?

Kuinka Assonance kiinnittää huomiota tiettyihin sanoihin

Toiseksi assonanssin toistuva luonne kiinnittää lukijan huomion noihin sanoihin ja lauseisiin. Joissakin tapauksissa se voi olla sama kuin kirjailija heiluttaen punaista lippua lukijalle, mikä merkitsee, että tekstin tässä osassa on jotain tärkeätä.

Katsotaanpa kahta ensimmäistä riviä William Wordsworthin narsissit nähdäksesi tämän toiminnassa:

Vaellin l tai ei vain kl Missä d

Se fl tai ts korkealla tai kaikki kupongit ja kukkulat

Assonanssi on tässä pitkässä o-äänessä, ja se kiinnittää huomion runon tärkeään vertailuun. Tässä vertailussa puhuja kuvittelee itsensä yksinäiseksi pilveksi, joka kelluu korkealla maisemassa. Assonanssin kautta puhuja paljastaa näkevänsä itsensä erillisenä ja eristettynä ympäröivästä maailmasta.

Kuinka Assonance muodostaa sävyn ja merkityksen

Kirjoittajat käyttävät myös assonanssia auttaakseen luomaan sävyjä tai tunteita työssä. Yhdistämällä eri sanat ja vokaalien äänet kirjoittajat voivat herättää kaiken onnesta pelkoon. Tässä on esimerkki tästä työssä Dylan Thomas ’Älä mene lempeästi tuohon yöhön:

Vanha että ge pitäisi palaa ja r että ve d: n lopussa että Y;

R että ge, r että ge, klo että valon kuolemassa

new yorkin yliopiston keskimääräinen la

Yritä lukea tämä kohta ääneen nähdäksesi, miten tämä luo äänen. Pitkän a-yhtälö saa sinut korostamaan ääntä lukiessasi, varsinkin kun ne ovat myös korostettuja tavuja. (Etkö ole varma, mikä on korostettu tavu? Katso iambisen pentametrin oppaamme.) Assonanssi saa nämä linjat kuulostamaan voimakkailta, mikä lisää linjojen sitkeän - melkein epätoivoisen - äänen.

Runoudessa runon sävyjen määrittäminen on tärkeä askel paljastamaan teeman teemat ja viestit. Thomasin runon kohdalla näiden rivien sävy auttaa meitä ymmärtämään, miten Thomas suhtautuu kuolemaan. Hänelle, kuolema ei ole sellainen, jonka ihmisen tulisi hyväksyä passiivisesti - heidän on taisteltava sitä vastaan ​​ja omaksuttava elämä mahdollisimman kauan .

Joten tässä tapauksessa assonanssi auttaa meitä määrittämään runon sävyn, mikä puolestaan ​​johtaa meidät yhteen runon pääteemoista!

body-reading-book-ulkopuolella

Assonanssiesimerkkejä runoudessa

Assonanssi on melko yleinen kirjallisuuden laite runoudessa, varsinkin koska se auttaa runoilijoita muokkaamaan teoksen rytmiä, riimejä, sävyä ja teemaa. Luetaan vielä yksi runo nähdäksesi, kuinka assonanssiesimerkit auttavat meitä analysoimaan runon ja sen aiheita.

Maailma on liikaa kanssamme William Wordsworth

Maailma on liikaa kanssamme; myöhään ja pian,

Hankkimalla ja käyttämällä tuhlaamme voimamme;
Vähän näemme luonnossa, joka on meidän;
Olemme antaneet sydämemme pois, surkea siunaus!
Tämä meri, joka paljastaa rintansa kuuhun,
Tuulet, jotka ulvovat kaikkina aikoina,
Ja ovat nyt kokoontuneet kuin nukkuvat kukat,
Tätä varten, kaikesta huolimatta, olemme väärässä;
Se ei liikuta meitä. - Suuri Jumala! olisin mieluummin
Pakana imi uskonnon vanhentuneena;
Joten voisinko seistä tällä miellyttävällä lähdöllä,
Onko välähdyksiä, jotka tekisivät minusta vähemmän f tai R tai rn;
Näky tai f Pr tai nouseva fr tai m meri;
TAI r kuulla tai ld Trit tai n bl tai w hänen seppeleensä h tai rn.

Kun analysoit kokonaisen runon, on hyvät mahdollisuudet, että assonanssia esiintyy vain tietyissä teoksen osissa (eikä alusta loppuun). Joten älä paniikkia, jos löydät vain muutaman rivin. Muista, että assonanssia käytetään usein kiinnittämään huomiosi tiettyyn hetkeen tai sanaryhmään, joten ajattele sitä vain vihjeenä lukemaan kyseinen osa hieman lähempänä.

Sisään Wordsworthin runo , assonanssi esiintyy runon alussa pitkällä a: lla ja runon lopussa pitkällä o: lla. Katsotaanpa tarkemmin runon kolmea viimeistä riviä:

Onko välähdyksiä, jotka tekisivät minusta vähemmän f tai R tai rn;

Näky tai f Pr tai nouseva fr tai m meri;
TAI r kuulla tai ld Trit tai n bl tai w hänen seppeleensä h tai rn.

Tämä runo kertoo siitä, kuinka ihmiset ovat joutuneet liian sivistyneeksi sivilisaation kanssa (joka keskittyy saamiseen ja kulutukseen) ja ovat menettäneet yhteyden luontoon. Viimeisten rivien assonanssi korostaa runon teemaa ja auttaa vahvistamaan teoksen sävyä. Pitkä o lisää loppuriveihin surun äänen, joka toistaa runon unohdetun sävyn. Assonanssi vahvistaa myös puhujan mielipidettä siitä, että menneisyyden tapa on parempi kuin elämä nykyisessä. Mainitsemalla Proteus ja Triton , kaksi kreikkalaista jumalaa, puhuja korostaa, kuinka maailman nykyaikaistaminen on aiheuttanut sen menettäneen enemmän kuin yhteyden luontoon: se on menettänyt myös ihmeensä ja mysteerinsä.


body-book-pino

Assonanssiesimerkkejä proosassa

Assonanssi on yleisintä runoudessa, mutta assonanssin voi löytää myös proosasta. Minä N proosateoksia, kuten romaaneja, novelleja ja tietokirjallisuutta, kirjoittajat käyttävät assonanssia tekemään työnsä elävämmäksi. Se auttaa heidän ideoitaan hyppäämään sivulta ja luo sävyjä ja tunteita, jotka resonoivat lukijoiden kanssa (aivan kuten runoudessa)!

Tässä kirjallisuuden assonanssiesimerkki, joka osoittaa, kuinka se voi toimia runouden ulkopuolella.

Esimerkki: James Joycen muotokuva taiteilijasta nuorena miehenä

James Joyce Taiteilijan muotokuva nuorena miehenä kertoo tarinan Stephen Dedaluksen, kauneuden ja taiteen arvostavan nuoren miehen uskonnollisesta ja henkisestä herätyksestä. Koko kirjan ajan Stephen kyseenalaistaa ja kapinoi lapsuutensa katolisia ja irlantilaisia ​​sopimuksia vastaan, ja lopulta hän lähtee Irlannista Eurooppaan.

Kun otetaan huomioon Stephenin rakkaus taiteeseen, ei ole mikään yllätys, että kirja perustuu usein runollisiin tekniikoihin kertomaan tarinansa. Joyce käyttää usein assonanssia, jonka näemme seuraavalla rivillä:

tunnin analyysin tarina
Pehmeä kieli i heitettiin heidän sp i lless l i ps kun he sw i irtoa i n matala c i rcles ympäri ja ympäri pellon, mutkainen h i th ja th i rikkaruohojen läpi.

Assonanssi tulee tässä lyhyen i toistumisesta, joka tapahtuu kahdeksan kertaa tässä yhdessä lauseessa! Assonanssi jäljittelee kuiskauksen ääntä, mikä auttaa lukijoita kokemaan pehmeän kielen, josta Joyce kirjoittaa. Assonanssi saa tämän lauseen heilumaan matalissa piireissä myös lukijan ympärillä - mikä lisää tämän lyhyen osan viettelevää sävyä.

body-pink-tarkistuslista

4 asiantuntijavinkkiä assonanssin analysointiin

Nyt kun tiedät mikä assonanssi on, tässä on muutama asiantuntijavinkki, joka auttaa sinua löytämään assonanssin ja käyttämään sitä kirjallisuuden analysointiin ammattilaisten tavoin!

Vinkki 1: Lue se ääneen

Assonanssi on jotain mitä kuulet, eikä jotain mitä näet. Vaikka voit etsiä samanlaisia ​​vokaaleja sanoista, englanti on outo kieli, jossa ääntäminen voi vaihdella rajusti, vaikka kirjoitusasu on melkein identtinen. Otetaan esimerkiksi nauru ja teurastus. Lisää yksi kirjain ... ja ääntäminen muuttuu mielettömän erilaiseksi!

Lukemalla runo ääneen tai kuuntelemalla sen äänitystä, on paljon helpompaa löytää vokaalien äänien toisto. On myös paljon helpompaa erottaa, kuinka assonanssi vaikuttaa runon runoon, rytmiin ja korostukseen. Luota meihin: runon lukeminen ääneen on paras tapa löytää assonanssi!

Vinkki 2: Katso, kuinka Assonance vaikuttaa siihen, miten Passage kuulostaa

Kun olet löytänyt suostumuksen, on aika miettiä, miten se vaikuttaa lukemasi tekstiin. Yksi tapa tehdä tämä on alkaa miettiä, miten assonanssi vaikuttaa siihen, miten kohta ja / tai runo luetaan . Luodaanko siitä lyhyitä, staccato-ääniä vai pitkiä, surullisia ääniä? Kuinka nämä äänet auttavat näyttämään lukijoille, mistä runossa on kyse?

Esimerkiksi, kun assonanssi tapahtuu lyhyillä sanoilla aivan vierekkäin (kuten kovat, jyrkät merkinnät auton kokoonpanolinjalla ...), se voi jäljitellä tehtaan ääntä, kun taas pidempi, levinnyt assonanssi (viileä tuuli liikkui kukkuloita ja nummia pitkin) ) toistaa tuulisen päivän rauhaa!

Vinkki 3: Tutki sanavalintaa

Assonanssi on olemassa vain, jos runoilija valitsee tietyn sanan, joka sisältää saman vokaalin äänen kuin toinen sana . Tämä tarkoittaa, että jokainen sana assonanttikappaleessa on tärkeä! T tutkia runoilijan valitsemia sanoja minuutin ajan. Liittyykö ne toisiinsa millään tavalla? Vedä sanakirja ulos ja etsi jokainen sana. Onko sanoilla määritelmänsä lisäksi konnotatiivisia tai implisiittisiä merkityksiä, jotka muuttavat tapaa, jolla voisit tulkita kohtaa? Kuinka synonyymin käyttäminen muuttaisi kyseisen rivin merkitystä? Tutkiminen miksi kirjailija käyttää tekemiään sanoja - ja kiinnittämällä tarkkaa huomiota siihen, mitä nämä sanat tarkoittavat - voi auttaa sinua paljastamaan runon tärkeät teemat.

Vinkki 4: Mieti, kuinka Assonance muotoilee runon kokonaisuutena

Katso kohta, kohta, lause tai rivi, joka sisältää assonanssin. Kuten aiemmin mainitsimme, assonanssi on kirjoittajille usein tapa ilmoittaa, että tietty osa heidän työstään on tärkeä. Kysy itseltäsi tämä mielessä, mikä mielestäsi kyseisen kohdan tarkoitus on runon yleisessä rakenteessa . Mitä runoilija sanoo tässä kohdassa? Tuleeko se avainhetkellä vai tärkeällä käännekohdalla? Usein runoilijat käyttävät assonanssia pisteen tekemiseen, joten heillä on hyvät mahdollisuudet välittää tietty viesti tai idea!

body-question-mark-red-dot

Mitä nyt?

Muista: paras työkalupakki on täydellinen työkalupakki. Siksi on tärkeää ymmärtää enemmän kirjallisia laitteita kuin vain assonanssi! Tässä on luettelo kirjallisuuslaitteista, joiden kaikkien tulisi tietää ja toinen perusteellinen opas päästäksesi alkuun.

on hyvä 4,5 gpa

Jos olet valmistautumassa AP-kirjallisuuskokeeseen - olet todennäköisesti! - on hyvä idea ymmärtää testin sisältö ennen kuin teet sen. Siksi olemme koonneet asiantuntijaoppaan AP-kirjallisuuskokeeseen joka kertoo sinulle kaiken mitä sinun tarvitsee tietää ässään!

Yksi AP-kokeen pelottavimmista osista on kirjoitettu osa, joka edellyttää, että vastaat esseekehotteisiin lukemiesi kirjojen avulla. Mutta mitkä kirjat sinun tulisi lukea valmistautuaksesi? Katso tämä luettelo parhaista luettavista kirjoista AP-kirjallisuuskokeeseen auttaa sinua rakentamaan parhaan mahdollisen lukulistan.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lycoming College pääsyvaatimukset

Länsi -Virginia Wesleyan Collegen pääsyvaatimukset

Bellevuen yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

Tämän vuoden Ole Miss ACT -pisteet ja GPA

Worcesterin ammattikorkeakoulun pääsyvaatimukset

Sewanee: Etelä -yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Epätäydellinen dominointi vs. kodominanssi: Mikä on ero?

Mitä eroa on epätäydellisen määräävän aseman ja kodinominanssin välillä? Opi kunkin yksityiskohdat vertaamalla kodominanssia ja epätäydellistä määräävää asemaa.

Mitä sinun tulee tietää Black Rockin vaihtoehto-/jatkokoulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Black Rock Alternative/Continuation School -yliopistosta paikassa Yucca Valley, CA.

Paras Yhdysvaltain historian muistiinpanoja opiskelemaan

Etsitkö AP US History -tutkimuksia, joiden kanssa opiskella? Tässä on täydellinen opas Yhdysvaltain historiaan sekä erittely päivitetystä AP-tentistä.

St. Francis yliopiston pääsyvaatimukset

Madonnan yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Parhaat korkeakoulujen hakusivustot, tarkistetut (10 parasta)

Mitä verkkosivustoja sinun tulisi käyttää oppilaitoksellesi? Tässä ovat suosituimmat 10 suosikki korkeakoulujen hakusivustoani, mukaan lukien Cappex, Unigo ja paljon muuta.

4 vinkkiä toimivan Johns Hopkinsin esseen kirjoittamiseen

Oletko huolissasi Johns Hopkins -lisäaineesta? Tutustu Johns Hopkinsin esseisiin, jotka toimivat ja oppivat kirjoittamaan oman voittavan esseen.

Hawthornen lukio | 2016-17 Rankings | (Hawthorne,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -luokat, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hawthorne High Schoolista Hawthorne, CA.

Marylandin yliopiston itärannikon SAT-tulokset ja GPA

4 vinkkiä erottuviin Carnegie Mellon -esityksiin

Etkö ole varma, miten lähestyä Carnegie Mellonin esseekehotteita? Opi kirjoittamaan tähti-CMU-esseitä ja tutustu onnistuneisiin Carnegie Mellonin esseesimerkkeihin.

Onko PSAT-pisteesi kansallisten ansioiden mukainen?

Mitä PSAT-pisteitä tarvitset voidaksesi päästä kansallisen ansioiden semifinalistiin vuosina 2015/2016? Tässä on täydellinen opas PSAT-pisteiden raja-arvoihin.

Mitä tarvitset UCSD: lle: Pääsyvaatimukset

5 parasta yritystä aloittaaksesi urasi

Mikä on paras liiketoiminnan pääaine? Tutustu suuryritysten luetteloomme, jossa on paljon ideoita siitä, mitä opiskella yliopistossa.

Nebraskan yliopisto - Omahan pääsyvaatimukset

West High School | 2016-17 Rankings | (Torrance,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta West High Schoolista Torrance, CA.

Tietoja PSAT/NMSQT: Expert Guide -oppaasta

Kiinnostaako PSAT/NMSQT? Opi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää valmistautuessasi tähän testiin ja saadaksesi National Merit -apurahoja.

Monroe Collegen pääsyvaatimukset

SAT-pääsylippu: Mikä se on, miten se tulostetaan ja mitä tehdä, jos menetät sen

Mietitkö, kuinka SAT-pääsylippusi toimii testipäivänä? Näin löydät sen ja kuinka tulostaa se.