Neljän kirjoitustyylin ymmärtäminen: niiden tunnistaminen ja käyttäminen

feature_writingstyle

Teoksen kirjoitustyyli voi auttaa sinua selvittämään, millainen kirjoitus se on, mikä on sen tarkoitus ja kuinka tekijän ääni on ainutlaatuinen. Kun on niin paljon erilaisia ​​kirjoitustyyppejä, saatat ajatella, että on vaikea selvittää kappaleen erityistä kirjoitustyyliä tai sinun on etsittävä pitkä luettelo kirjoitustyyleistä.

On kuitenkin olemassa vain neljä päätyyppiä kirjoitustyylejä, ja ne kattavat yhdessä käytännössä kaikki näkemäsi kirjoitukset, oppikirjoista romaaneihin, mainostauluille ja paljon muuta. Olitpa opiskelemassa kirjoitustyylejä luokalle tai yrität kehittää omaa kirjoitustyyliäsi ja etsimässä tietoa, meiltä saat apua.Tässä oppaassa selitämme neljä kirjoitustyyliä, annamme esimerkkejä jokaisesta, käymme läpi yhden asian, joka sinun on tiedettävä kirjoitustyylin tunnistamiseksi, ja annamme vinkkejä oman ainutlaatuisen kirjoitustyylisi kehittämiseen.

4 kirjoitustyyppiä

Kirjoitustyylejä on neljä. Keskustelemme niistä jokaisesta alla, luetellaan ne paikat, joissa ne todennäköisesti nähdään, ja lisäämme esimerkin, jotta voit itse nähdä, miltä jokainen kirjoitustyyli näyttää.

Kerronta

Kirjailijat, jotka käyttävät kertomustyyliä, kertovat tarinan juonella ja hahmoilla. Se on fiktion yleisin kirjoitustyyli, vaikka tietokirjallisuus voi olla myös kerrontakirjoitusta, kunhan se keskittyy hahmoihin, siihen, mitä he tekevät ja mitä heille tapahtuu.

Yleisiä paikkoja, joita näet kertovassa kirjoituksessa

 • Romaanit
 • Elämäkerta tai omaelämäkerta
 • Runous
 • Lyhyitä tarinoita
 • Päiväkirjoja tai päiväkirjoja

Esimerkki

Meillä oli lounas ruokasalissa, pimennettiin myös kuumuutta vastaan ​​ja joimme hermostuneita homoja kylmän oluen kanssa. 'Mitä teemme itsellemme tänä iltapäivänä?' Huusi Daisy, 'ja sitä seuraavana päivänä ja seuraavat 30 vuotta?' 'Älä ole sairas', Jordan sanoi. 'Elämä alkaa alusta, kun se muuttuu rapeaksi syksyllä.' 'Mutta se on niin kuuma', vaati Daisy kyynelten partaalla, 'ja kaikki on niin sekavaa. Mennään kaikki kaupunkiin! ' - Suuri Gatsby kirjoittanut F. Scott Fitzgerald

Voit nopeasti kertoa, että tämä kohta romaanista Suuri Gatsby on esimerkki kerronnan kirjoittamisesta, koska Sillä on kaksi pääpiirteitä: hahmot ja juoni. Ryhmä keskustelee syömisestä ja juomisesta ja yrittää päättää, mitä tehdä loppupäivän ajan.

Kuten tässä esimerkissä, kerrontakirjoituksessa on usein laajennettuja vuoropuhelu kohtauksia koska vuoropuhelua käytetään juonen siirtämiseen ja lukijoiden parempaan näkemykseen hahmoista.

mikä on vaikein pääaine

Näyttelytila

Kirjoittajat käyttävät esittelytyyliä yrittäessään selittää käsitettä. Esittelykirjoitus on tosiasioihin perustuva eikä sisällä kirjoittajan mielipiteitä tai taustaa. Se antaa pohjimmiltaan faktoja kirjoittajalta lukijalle.

Yleisiä paikkoja, joissa näet näyttelykirjoituksen

 • Lehtiartikkelit
 • Akateemiset lehdet
 • Yritysmuistioita
 • Elektroniikan käyttöohjeet
 • Oppikirjat
 • Reseptit
 • Ohjeita kirjoihin ja artikkeleihin

Esimerkki

Vuosien 1995/1996 harmaiden susien (Canis lupus) uudelleentuonti Yellowstonen kansallispuistoon 70 vuoden poissaolon jälkeen on mahdollistanut tri-trofisten kaskadien tutkimukset, joihin liittyy susia, hirviä (Cervus elaphus) ja kasvilajeja, kuten haapa (Populus tremuloides), puuvillapuita (Populus spp.) ja pajuja (Salix spp.). Tämän kaskadin tilan tutkimiseksi toistimme syyskuussa 2010 aikaisemman haavojen tutkimuksen ja nuorten haavojen selaamisen ja korkeuden 97 puistossa neljällä purolla puiston pohjoisen talvialueen Lamar -joen valuma -alueella. Havaitsimme, että kunkin puiston viiden korkeimman nuoren haalan selaaminen väheni 100 prosentista kaikista mitatuista johtajista vuonna 1998 keinoihin<25% in the uplands and <20% in riparian areas by 2010. Correspondingly, aspen recruitment (i.e., growth of seedlings/sprouts above the browse level of ungulates) increased as browsing decreased over time in these same stands. -Trophic cascades in Yellowstone: The first 15 years after wolf reintroduction by William J. Ripple and Robert L. Beschta

Tämä tiivistelmä akateemisen lehden artikkelista on selkeästi, koska se keskittyy vain tosiasioihin. Kirjoittajat eivät kerro mielipiteitään Yellowstonen susista, he eivät kerro tarinoita susista, ja ainoat kuvaukset ovat puiden, purojen jne. Määrä, jotta lukijat ymmärtävät tutkimuksen paremmin.

Koska esittelykirjoitus keskittyy tosiasioihin ilman tarpeettomia yksityiskohtia tai tarinoita, Kirjoitus voi joskus tuntua tiheältä ja kuivalta lukea.

Kuvaava

Kuvaava kirjoitus on, kuten arvata saattaa, kun kirjoittaja kuvailee jotain. Kirjoittaja voi kuvata paikkaa, henkilöä tai esinettä, mutta kuvaava kirjoitus sisältää aina paljon yksityiskohtia, jotta lukija voi saada selkeän ja täydellisen käsityksen siitä, mistä kirjoitetaan.

Yleisiä paikkoja, joissa näet kuvaavaa kirjoittamista

 • Päiväkirjoja tai päiväkirjoja
 • Runous
 • Fiktioita, jotka kuvaavat jotain

Esimerkki

Maanreiässä asui hobbit. Ei ilkeä, likainen, märkä reikä, joka on täynnä matojen päitä ja haiseva haju, eikä silti kuiva, paljas hiekkainen reikä, jossa ei ole mitään istua tai syödä: se oli hobbit -reikä ja se tarkoittaa mukavuutta. Siinä oli täysin pyöreä ovi, kuten ilmentymä, maalattu vihreäksi, ja sen keskellä oli kiiltävä keltainen messinkinuppi. Ovi avautui putkenmuotoiseen halliin kuin tunneli: erittäin mukava tunneli ilman savua, paneeliseinät ja lattiat laatoitettu ja kokolattiamatto ... - Hobitti tekijältä J.R.R. Tolkien

Tämä on romaanin alkuosa Hobitti . Sillä aikaa Hobitti on ensisijaisesti esimerkki kerronnan kirjoittamisesta, koska se tutkii hobbitin ja hänen tovereidensa seikkailuja, tämä kohtaus on ehdottomasti kuvaava. Tässä kohdassa ei ole juonia tai toimintaa; Tarkoitus on selittää lukijoille täsmälleen miltä hobbitin koti näyttää jotta he voivat saada siitä selkeän kuvan lukiessaan. Siinä on paljon yksityiskohtia, kuten oven väri ja ovenkahvan paikka.

Et usein löydä pitkiä kirjoituksia, jotka ovat pelkästään kuvaavia kirjoituksia, koska niiden lukeminen olisi melko tylsää (niissä ei tapahdu mitään), sen sijaan monet kirjoitukset, mukaan lukien Hobitti , tulee ensisijaisesti olemaan yksi muista kirjoitustyyleistä, ja joitakin kuvaavia kirjoituskohtia on hajallaan.

Vakuuttava

Kun yrität saada lukijan ajattelemaan tietyllä tavalla tai tekemään tietyn asian, yrität vakuuttaa heidät vakuuttavalla kirjoituksella. Lopputavoitteesi voisi olla saada lukija ostamaan jotain myymästäsi, antamaan sinulle työpaikka, antamaan tuttavallesi työ tai yksinkertaisesti olemaan samaa mieltä mielipiteesi kanssa jostakin aiheesta.

Yleisiä paikkoja, joissa näet vakuuttavaa kirjoittamista

 • Mainokset
 • Saatekirjeet
 • Mielipideartikkeleita/kirjeitä toimittajalle
 • Suosituskirjeet
 • Arvostelut kirjoista/elokuvista/ravintoloista jne.
 • Kirje poliitikolle

Esimerkki

Se, mitä kenraali Weygand kutsui Ranskan taisteluksi, on ohi. Odotan, että Britannian taistelu on alkamassa. Tästä taistelusta riippuu kristillisen sivilisaation säilyminen. Se riippuu omasta brittiläisestä elämästämme sekä instituutioidemme ja imperiumimme pitkästä jatkuvuudesta. Koko vihollisen raivo ja mahtavuus on pian käännettävä meille. Hitler tietää, että hänen täytyy murtaa meidät tällä saarella tai hävitä sota. Jos pystymme vastustamaan häntä, koko Eurooppa voi olla vapaa ja maailman elämä voi edetä laajoille, auringonpaisteisille ylänköille. Mutta jos epäonnistumme, koko maailma, mukaan lukien Yhdysvallat, mukaan lukien kaikki, mitä olemme tunteneet ja joista me huolehdimme, uppoutuvat vääristyneen tieteen valojen alle. Sitoudutkaamme siis velvollisuuksiimme ja kestäkäämme niin, että jos Ison -Britannian valtakunta ja sen kansainyhteisö kestävät tuhannen vuoden ajan, ihmiset sanovat edelleen: 'Tämä oli heidän hienoin tunti.' - Tämä oli heidän hienoin tunti Winston Churchill

Tässä otteessa hänen kuuluisasta Heidän hienoimman tunnin puheensa, Pääministeri Winston Churchill pyrkii vakuuttamaan yleisönsä näkemään hänen näkemyksensä, ja hän esittelee toimet, jotka hänen mielestään pitäisi tehdä. Tässä tapauksessa Churchill puhuu alahuoneelle (tietäen, että myös monet muut brittiläiset kuulevat puheen), ja hän yrittää valmistaa brittiläisiä tulevaan sotaan ja vakuuttaa heidät kuinka tärkeää on taistella.

Hän korostaa, kuinka tärkeä taistelu tulee olemaan (tästä taistelusta riippuu kristillisen sivilisaation selviytyminen. Ja selventää selvästi, mitä hänen mielestään yleisön tulisi tehdä (varautukaamme siis velvollisuuksiimme ...).

body_typewriter-3

Yleiset kirjoitustyylit

Jokaisella neljällä pääkirjoitustyypillä on useita tyylien osajoukkoja. Tässä on yhdeksän yleisimpiä ja tärkeimpiä kirjoitustyyppejä.

Narratiivinen kirjoittaminen

Hahmon ääni

Hahmon ääni on yhteinen kirjoitustyyli romaaneissa. Tuntemattoman kertojan sijaan yleisö tietää, kuka kertoo tarinan. Tämä ensimmäisen persoonan kertoja voi auttaa lukijaa suhtautumaan enemmän sekä kertojaan että tarinaan, koska tietäen, kuka kertoo tarinan, voi auttaa lukijaa tuntemaan olevansa enemmän yhteydessä siihen. Joskus kertoja kertoo täysin totuudenmukaisesti, mitä tapahtuu, kun taas toisinaan he ovat epäluotettavia kertojia ja johtavat harhaan tai suoranaisesti valehtelevat lukijoille saadakseen itsensä näyttämään paremmalta.

Tappaa Mockingbird (Scout on kertoja) ja Nälkäpelit (Katniss on kertoja) ovat kaksi esimerkkiä tästä kirjoitustyylistä.

Tietoisuuden virta

Tämä kirjoitustyyli yrittää jäljitellä hahmon ajatteluprosessia. Sen sijaan, että kirjoitettaisiin vain siitä, mitä hahmo sanoo tai tekee, tietoisuusvirta sisältää kaikki tai useimmat hahmot ajatuksista, vaikka ne hyppisivätkin aiheesta toiseen satunnaisesti tai sisältävät epätäydellisiä ajatuksia.

Esimerkiksi kirjoittamisen sijaan päätin kävellä jäätelökauppaan, tietoisuuden virtaa käyttävä kirjoittaja voisi kirjoittaa: On aika kuuma, ja minusta tuntuu, että minun pitäisi syödä jotain, mutta ei todellakaan ole nälkä. Mietin, onko meillä äidin viime yönä tekemiä hampurilaisia? Jääkö äiti myöhään töihin tänä iltana? En muista sanoiko hän. Jäätelö olisi hyvä valinta, eikä liian täyttävä. En kuitenkaan voi ajaa sinne, koska autoni on edelleen korjattavana. Miksi korjaamolla kestää niin kauan? Minun olisi pitänyt kuunnella, kun David sanoi tarkistavansa arvostelut verkossa ennen paikan valintaa. Minun pitäisi lähettää tekstiviesti Davidille myöhemmin nähdäksesi kuinka hän voi. Hän luulee, että olen vihainen hänelle, jos en tee niin. Täytyy varmaan kävellä kauppaan.

James Joyce ja William Faulkner ovat kaksi tunnetuimpia kirjailijoita, jotka ovat käyttäneet säännöllisesti tietoisuuden virtaa.

Kirjallisuus

Epistolaarinen kirjoittaminen käyttää sarjan asiakirjoja, kuten kirjeitä, päiväkirjamerkintöjä, sanomalehtiartikkeleita tai jopa tekstiviestejä kertomaan tarinan. Heillä ei ole kertojaa, on vain se, joka oletettavasti keräsi asiakirjat yhteen. Tämä kirjoitustyyli voi tarjota erilaisia ​​näkökulmia, koska jokaisen asiakirjan kirjoittaja voi olla eri henkilö.

Tunnettuja esimerkkejä epistolaarisesta kirjoittamisesta ovat romaanit Dracula (kirjoitettu sarja kirjeitä, sanomalehtiartikkeleita ja päiväkirjamerkintöjä) ja Frankenstein (kirjoitettu kirjainsarjana).

Näyttelyn kirjoittaminen

Akateeminen

Löydät tämän tyylin oppikirjoista tai akateemisista lehtiartikkeleista. Se keskittyy aiheen opettamiseen tai kokeilusta, olla raskaita tosiasioille ja sisällyttää kaikki lähteet, joihin se viittasi tietojen saamiseksi. Akateeminen kirjoittaminen edellyttää usein jonkin verran aiempaa tietämystä aiheesta ja keskittyy enemmän tiedon tarjoamiseen kuin viihdyttämiseen, mikä voi vaikeuttaa lukemista ja ymmärtämistä toisinaan.

Liiketoiminta

Liikekirjoitus viittaa työpaikalla tehtyyn kirjoittamiseen. Se voi sisältää raportteja, muistioita ja lehdistötiedotteita. Yrityskirjoittamisessa on tyypillisesti muodollinen sävy ja vakiomuotoilusäännöt. Koska työntekijät ovat oletettavasti erittäin kiireisiä töissä, bisneskirjoitus on erittäin ytimekäs ja ytimekäs, ilman lisäkukintoja, joiden tarkoituksena on tehdä kirjoituksesta mielenkiintoisempi.

Journalismi

Näet tämän kirjoitustyylin yleisimmin sanomalehtien artikkeleissa. Siinä keskitytään antamaan tosiasiat ytimekkäästi, selkeästi ja helposti ymmärrettävällä tavalla. Toimittajat yrittävät usein tasapainottaa kaikkien tärkeimpien tosiasioiden kattamisen, pitää artikkeleitaan lyhyinä ja saada yleisön kiinnostumaan tarinasta.

Tekninen

Tämä kirjoitustyyli on tottunut antaa tietoa tietyn alan ihmisille, esimerkiksi selitys uudesta tietokoneohjelmointijärjestelmästä ohjelmistoalalla työskenteleville, kuvaus putkien asentamisesta talon sisään putkimiehille tai opas uusista geenimuunnoksista mikrobiologeille.

Tekninen kirjoittaminen on erikoistunut tietyllä ammattialalla. Se edellyttää korkeaa tietämystä aiheesta ja keskittyy suurten tietomäärien jakamiseen lukijan kanssa. Jos et ole tällä alalla, teknistä kirjoitusta voi olla lähes mahdotonta ymmärtää ammattikielen ja viittausten aiheisiin ja tosiasioihin, joita et todennäköisesti tiedä.

body_journal

korkeakouluissa, joissa on hyvät kirjoitusohjelmat

Kuvaava kirjoitus

Runous

Runous on yksi haastavimmista kirjoitustyyleistä määritellä koska sitä voi tulla monessa muodossa. Yleensä runot käyttävät rytmistä kieltä ja huolellista sanavalintaa ilmaistakseen ideansa. Runo voi olla esimerkki kuvaavasta kirjoittamisesta tai kertovasta kirjoittamisesta riippuen siitä, kuvataanko se jotain vai kerrotaanko tarina. Runon ei tarvitse riimoida, eikä se usein noudata kieliopin tai rakenteen tavanomaisia ​​sääntöjä. Rivikatkoja voi esiintyä lauseiden keskellä ja usein tapahtuu.

Vakuuttava kirjoitus

Copywriting

Copywriting on kirjoittaminen, jota varten tehdään mainontaan tai markkinointiin. Se yrittää saada lukijan ostamaan kaiken, mitä kirjoittaja yrittää myydä. Esimerkkejä tekstinkirjoituksesta ovat luettelot, mainostaulut, mainokset sanomalehdissä tai aikakauslehdissä ja sosiaalisen median mainokset.

Yrittäessään saada lukijan käyttämään rahansa tekstinkirjoittajat voivat käyttää tekniikoita, kuten kuvailevaa kieltä (Tämä vanilja on korjattu rehevästä ja eksoottisesta Madagaskarin saarelta), jännittävää kieltä (Lopeta tekemäsi ja tutustu uuteen tuote, joka muuttaa elämäsi!) ja liioittelua (Tämä on paras kahvikuppi, jonka olet koskaan maistanut!).

Lausunto

Ihmiset kirjoittavat mielipidekirjoituksia tarkoituksenaan ilmaista uskomuksensa tietystä aiheesta ja saada lukijat hyväksymään ne. Näet mielipidekirjoituksia sanomalehtien mielipideosioissa, tietyissä blogiviesteissä ja joissakin sosiaalisen median viesteissä. Mielipidekirjoituksen laatu voi vaihdella suuresti. Jotkut lehdet tai sivustot julkaisevat mielipidekappaleita vain, jos kaikki niissä olevat tosiseikat voidaan vahvistaa todisteilla, mutta muut mielipidekappaleet, etenkin ne, jotka julkaistaan ​​itse verkossa, eivät käy läpi mitään faktantarkistusprosessia ja voivat sisältää epätarkkuuksia ja väärää tietoa.

historiallisia sat -pisteitä ja prosentteja

Entä jos olet epävarma teoksen kirjoitustyylistä?

Jos luet tekstiä ja olet epävarma sen tärkeimmästä kirjoitustyylistä, kuinka voit selvittää, mikä tyyli se on? Paras tapa on miettiä, mikä on kirjoituksen tarkoitus tai pääidea. Jokaisella neljällä pääkirjoitustyylillä on tietty tarkoitus:

 • Kuvaus: kuvata asioita
 • Näyttely: antamaan faktoja
 • Kerronta: kertoa tarina
 • Vakuuttava: vakuuttaa lukija jostain

Tässä on esimerkki osasta, jossa on hieman epäselvä kirjoitustyyli:

Kävelin yksin sunnuntaina kirkon jälkeen paikkaan, jossa Johannes on leikannut puita Katsoakseen itse koivusta Hän sanoi, että minun täytyy harjata herneeni. Aurinko uudessa leikatussa kapeassa raossa oli tarpeeksi kuuma ensimmäiselle toukokuulle, ja tukahduttavan kuuma mehun tuoksulta. Sammakot, jotka kurkistivat tuhatta jyrkästi Missä tahansa maa oli matala ja märkä, Hetkellä, kun he kuulivat askeleeni, pysähtyi katsomaan minua ja näkemään, mitä tulin hakemaan. Koivu oksaa tarpeeksi kasattu kaikkialla! Aika, kun joku tuli kärryn ja parin kanssa ja sai heidät pois luonnonkukan selästä. - Herneharja Kirjailija: Robert Frost

Monien runojen kirjoitustyylin määrittäminen voi olla hankalaa, koska runous on niin vaihtelevaa ja sopii moniin tyyleihin. Tätä runoa varten saatat aluksi ajatella, että sillä on kerronnallinen kirjoitustyyli, koska se alkaa kertojalla, joka mainitsee kävelyn, jonka hän otti kirkon jälkeen. Hahmo + juoni = kerronnallinen kirjoitustyyli, eikö?

Ennen kuin teet päätöksen, sinun on luettava koko kohta. Kun teet sen, käy selväksi, että kerrontaa ei todellakaan ole paljon. Siellä on kertoja ja hän lähtee kävelemään hakemaan koivua toiselta mieheltä, mutta siinä on kaikki, mitä meillä on luonteen kehittämiseksi ja juoniksi. Emme tiedä mitään kertojan tai hänen ystävänsä persoonallisuudesta, mitä tapahtuu seuraavaksi, mitkä ovat hänen motiivinsa jne.

Runossa ei ole sille tilaa, vaan suurin osa riveistä käytetään kohtauksen kuvaamiseen. Kertoja mainitsee lämmön, mehun tuoksun, sammakoiden äänen, maaperän jne. On selvää, että koska suurin osa teoksesta on omistettu kohtauksen kuvaamiseen, tämä on esimerkki kuvaavasta kirjoituksesta.

body_cursivewriting

Kuinka voit kehittää omaa kirjoitustyyliäsi?

Erottuva kirjoitustyyli on yksi hyvän kirjailijan tunnusmerkeistä, mutta miten voit kehittää omaa? Alla on neljä seurattavaa vinkkiä.

Lue monia erilaisia ​​kirjoitustyylejä

Jos et lue paljon erilaisia ​​kirjoituksia, et voi kirjoittaa näillä tyyleillä, joten ennen kuin yrität löytää oman kirjoitustyylisi, lukea erilaisia ​​kirjoitustyylejä kuin mihin olet tottunut. Tämä ei tarkoita sitä, että jos luet enimmäkseen romaaneja, sinun on yhtäkkiä siirryttävä tietokoneen käyttöoppaiden lukemiseen. Sen sijaan voit yrittää lukea romaaneja, joissa käytetään epäluotettavia kertojia, tietoisuusvirtaa jne.

Mitä enemmän luet, sitä enemmän kirjoitustyylejä kohtaat ja sitä helpompi on yhdistää ne osaksi omaa kirjoitustyyliäsi.

Harkitse useiden kirjoitustyylien yhdistämistä

Ei ole sääntöä, että voit käyttää vain yhtä tyyliä kirjoituksessa. Itse asiassa monet pidemmät teokset sisältävät useita tyylejä. Romaani voi olla ensisijaisesti kerronta, mutta se voi sisältää myös erittäin kuvaavia kohtia sekä esittelyosia, kun kirjoittaja haluaa lukijoiden ymmärtävän uuden käsitteen.

Varmista kuitenkin, ettet hyppää liikaa. Paperi tai kirja, joka muuttuu tiheästä akateemisesta tekstistä kiihkeäksi syyn vetoomukseksi tarinaksi lapsuudestasi ja uudestaan, hämmentää lukijoita ja vaikeuttaa heidän ymmärrystään.

Löydä tasapaino mukavuuden ja rajanylityksen välillä

Sinun pitäisi kirjoittaa tyyliin, joka tuntuu sinusta luonnolliselta, koska se tulee helpoimmin ja tuntuu aidoimmalta lukijalle. Akateemikko, joka ei koskaan lähde kaupungin ulkopuolelle yrittäessään kirjoittaa kirjaa haalistuneen, kouluttamattoman cowboyn näkökulmasta, saattaa päätyä kirjoittamiseen, joka näyttää väärennetyltä ja pakotetulta.

Erinomainen tapa muuttaa kirjoitustasi ja nähdä, missä sitä voidaan parantaa kirjoittaa tiettyjä osia uudella kirjoitustyylillä. Jos olet kirjoittanut romaanin kerrontaisella äänellä, vaihda muutama kohtaus tietoisuuden virtaan ja mieti miltä tuntui käyttää kyseistä tyyliä ja jos se mielestäsi paransi kirjoitustasi tai antoi sinulle uusia ideoita. Jos olet huolissasi siitä, että jokin kirjoittamasi teksti on tylsää ja siitä puuttuu syvyys, lisää muutama puhtaasti kuvaava kohta ja katso, auttavatko ne tuomaan kirjoituksen eloon.

Sinun ei aina tarvitse tehdä tätä, eikä sinun tarvitse pitää uusia lisäyksiä kirjoittamassasi, mutta uusien asioiden kokeileminen auttaa sinua saamaan paremman käsityksen siitä, millaisen haluat oman tyylisi olevan.

Paras tapa kehittää omaa kirjoitustyyliäsi on altistua monenlaisille kirjoitustyypeille sekä lukemisen että kirjoittamisen kautta. Kun joudut kosketuksiin useampien kirjoitustyylien kanssa ja kokeilet niitä itse, alat luonnollisesti kehittää itsellesi sopivaa kirjoitustyyliä.

Yhteenveto: 4 erilaista kirjoitustyyliä

Kirjoitustyylejä on neljä, ja jokaisella on eri tarkoitus:

 • Kuvaus: kuvata asioita
 • Esittely: antaa tosiasioita
 • Kerronta: kertoa tarina
 • Vakuuttava: vakuuttaa lukija jostain

Jos sinulla on vaikeuksia selvittää teoksen kirjoitustyyli, kysy itseltäsi, mikä on sen tarkoitus ja miksi kirjoittaja haluaa sinun lukevan sen.

Oman kirjoitustyylisi kehittämiseksi sinun tulee:

 • Lue laajasti
 • Harkitse tyylien sekoittamista
 • Tasapaino kirjoittaa mitä tiedät ja kokeilla uusia asioita

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä sinun on tiedettävä Lodin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Lodin lukiosta Lodissa, Kaliforniassa.

Kuinka monta kertaa voit tehdä ACT?

Kuinka monta kertaa sinun pitäisi tehdä ACT? Lue täältä oppiaksesi yleisiä keskeisiä virheitä ACT: n uudelleenkäsittelyssä ja kuinka monta kertaa uudelleen.

Valdostan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Evansvillen yliopiston pääsyvaatimukset

20 parasta kirjoituskilpailua lukiolaisille

Haluatko osallistua joihinkin kirjoituskilpailuihin? Tutustu laajaan luetteloon lukio -opiskelijoiden kirjoituskilpailuista: voit julkaista ja ansaita rahaa yliopistolle.

Mikä on SAT? Testin täydellinen selitys

Mikä on SAT-testi? Miksi sinun on otettava se ja miten opiskelet sitä varten? Täältä löydät tärkeät yksityiskohdat SAT: sta.

SAT-essee kehottaa: täydellinen luettelo

Olemme koonneet jokainen SAT-essekehote uudelle SAT: lle tähän kattavaan luetteloon ja tarjoamme vinkkejä niiden käyttämiseen valmistelussa.

Ringling College of Art and Designin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Folsomin lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Folsom High Schoolista Folsomissa, Kaliforniassa.

RIT -pääsyvaatimukset

3 asiantuntijavinkkiä Bostonin yliopiston täydennysesseille

Kamppailetko BU-esseesi kanssa? Tutustu tärkeimpiin vinkkeihimme tähtien Bostonin yliopiston täydentävien esseiden kirjoittamiseen.

Paras Gatsbyn aikajana

Great Gatsbyn aikajana voi olla hämmentävä, joten olemme järjestäneet romaanin tapahtumat (ja ennen) selkeään, kronologiseen järjestykseen.

Mitä IB-kursseja voin suorittaa verkossa? Voinko saada IB-tutkinnon verkossa?

Harkitsetko IB-kurssien suorittamista verkossa tai online-IB-tutkinnon saamista? Opi mitä IB-luokkia voit käydä verkossa ja mitä et.

Mikä on rukoilijasirkka? 9 hauskoja faktoja

Mitä rukoilijasirkat syövät? Purevatko he? Mikä on heidän elinympäristönsä? Opi kaikki tämä ja paljon muuta ilman luetteloa rukoilijoista.

Rochesterin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

3.3 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.3

Mikä on 3.3 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 3,3 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

Mikä on luokan sijoitus? Mikä on hyvä sijoitus?

Mikä on lukioluokituksesi? Mikä on hyvä sijoitus, ja miten se on tärkeä opiskelijoiden pääsylle? Opi täältä.

20 kysymyksen peli: 147 suurta kokeiltavaa kysymystä

Mietitkö, miten pelata 20 kysymystä? Lue tämä artikkeli, jossa on 20 kysymyksen pelisääntöjä sekä yli 100 hienoa ideaa 20 kysymyksen aiheeseen.

Keski -valtionyliopiston pääsyvaatimukset

Thousand Oaks High School | 2016-17 Rankings | (Thousand Oaks,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja muuta tietoa Thousand Oaks High Schoolista paikassa Thousand Oaks, CA.

Trinity University pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Oak Ridgen lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Ridge High Schoolista kohteessa El Dorado Hills, CA.

SAT -pistevirhe? Käytä käsipisteiden tarkistusta virheen korjaamiseen

Jos olet varma, että oppilaitoksen hallitus on tehnyt virheen testissäsi, käsipisteiden tarkistus voi korjata pisteesi. Mutta on myös haittoja - lue oppaamme oppiaksesi mitä.

Livingstone Collegen pääsyvaatimukset

Rutgers, New Jerseyn osavaltion yliopisto - Camdenin pääsyvaatimukset