Lopullinen opinto-opas: SAT: n maailmanhistorian aihetesti

body_worldhistorysubjecttest.jpg

Ainekokeet vaaditaan tai suositellaan kilpailukykyisimmissä korkeakouluissa, koska ne tarjoavat standardoidun mittauksen asiantuntemuksestasi sinua kiinnostavilla akateemisilla alueilla . Jos olet historiaharrastaja, joka soveltuu hyvin valikoiviin korkeakouluihin, saatat harkita SAT Subject Test World History -tapahtumaa (alias SAT 2 World History) yhtenä vaihtoehdoistasi. Tämä opas auttaa sinua selvittämään, milloin testi suoritetaan, miten kysymykset muotoillaan ja miten voit opiskella tehokkaasti.

Päivitys: SAT Subject Tests Ending

Tammikuussa 2021 kollegion hallitus ilmoitti voimaan heti, muita SAT-aihekokeita ei tarjota Yhdysvalloissa (ja että SAT-aihekokeita tarjotaan vain kansainvälisesti vasta kesäkuuhun 2021 asti). Vaikka kuka tahansa, joka ilmoittautui touko- ja kesäkuun SAT-aihekokeisiin Yhdysvalloissa, hyvitetään, monet opiskelijat ovat ymmärrettävästi hämmentyneitä siitä, miksi tämä ilmoitus tapahtui vuoden puolivälissä ja mitä tämä tarkoittaa korkeakoulujen sovelluksille jatkossa.

Lue lisää yksityiskohdista, mitä SAT-aiheiden testien loppu merkitsee sinulle ja korkeakoulujen sovelluksille täällä.

Texasin yliopiston pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun suorittaa maailmanhistorian SAT-aiheinen testi? Kun?

Ennen kuin aloitat opiskelun, on tärkeää tietää: Pitäisikö sinun tehdä tämä testi juuri nyt? Tai koskaan? Onko testiä tarjolla edes silloin, kun aiot suorittaa sen?

Sinun on suoritettava SAT-kokeet vain, jos haet korkeakoulut, jotka vaativat SAT II -pisteiden lähettämistä tai suosittelevat sitä voimakkaasti. Näissä tapauksissa on parastasuorittaa yksi luonnontieteiden tai matematiikan kokeet ja yksi humanististen aineiden testi. Varmista, että maailmanhistoria on paras vaihtoehto humanitaarisen aineen kokeeseen ennen kuin sitoudut siihen.Jos on olemassa toinen humanitaarisen aineen koe, joka kiinnostaa sinua enemmän (tai jonka mielestäsi pärjäät paremmin), sinun tulisi suorittaa se!

Varoitetaan myös maailmanhistorian SAT-aihetestiä tarjotaan vain elokuussa, joulukuussa ja kesäkuussa, ei jokaisena tavallisena SAT-testipäivänä, kuten jotkut suositummat kokeet.

Jos tiesit kaiken tämän ja olet ehdottomasti valmis suorittamaan testin, sinun on myös mietittävä, minkä vuoden sinun pitäisi suorittaa se. Ainekokeet on parasta suorittaa, kun olet juuri suorittanut vastaavan aineen vuoden mittaisen kurssin. Sinun ei ehkä tarvitse opiskella lainkaan, jos olet jo viettänyt aikaa finaaliin valmistautumisessasi luokassa.

Kollegion hallituksen suositeltu valmistelu maailmanhistorian aihekokeeseen sisältää:
 • Yhden vuoden kattava kurssi maailmanhistoriassa korkeakoulun valmistelutasolla
 • Testissä käsiteltyjen historiallisten aiheiden itsenäinen lukeminen tai tutkiminen
 • Katsaus maailmanhistorian oppikirjoihin

Varmista, että suoritat tämän kokeen, kun sinulla on parhaat pisteet menestyä! Seuraavissa osissa minäpuhu tarkemmin siitä, mitä voit odottaa näkevän testissä.

body_slamdunk.jpg

Tämä testi tulee olemaan SLAM DUNK, jos otat sen heti vuoden kestäneen maailmanhistoriallisen luokan jälkeen.

Mikä on SAT World History -aihtotestin muoto?

Maailmanhistorian aihetesti sisältää 95 monivalintakysymystä, joihin vastaat tunnin kuluessa. Kuten muutkin kokeet, se pisteytetään asteikolla 200-800. Valitettavasti, Virheellisistä vastauksista on edelleen neljännespisteen rangaistus maailmanhistorian aihekokeeseen, mutta yet saa pisteitä, kun jätät kysymykset tyhjiksi. Jokainen oikea vastaus ansaitsee sinulle yhden pisteen.

Kollegion hallitus SAT-maailmanhistorian odotettavissa olevia taitoja ovat:

 • Terminologian, syy-seuraussuhteiden, maantieteen ja muiden tärkeiden historiallisten tapahtumien ymmärtämiseen tarvittavien tietojen tuntemus
 • Käsitys historiallisen analyysin kannalta välttämättömistä käsitteistä
 • Kyky käyttää historiallista tietoa karttojen, kaavioiden, kaavioiden tai piirrettyjen tietojen tulkinnassa

Yksittäiset kysymykset esitetään useissa eri muodoissa, joista kerron seuraavassa osiossa .

Minkä tyyppisiä kysymyksiä testissä on?

Olen jakanut aiheeseen liittyvän kysymyksen kysymyksiin kolme päätyyppiä. Kerron sinulle, mitä kukin sisältää, ja käyn läpi vastausten esimerkkien selitykset.

Tyyppi 1: Tunnistetiedot

body_satworldhistorymc2.png

on 1290 hyvä sat pisteet

Nämä ovat vakiokysymyksiä, jotka näet World History Subject Testissä.Pohjimmiltaan sinun on tunnistettava lausunto, joka kuvaa tarkimmin tiettyä ideologiaa tai tapahtumaa historiassa. Tässä tapauksessa sinun tarvitsee vain tietää sosiaalidarwinismin pääperiaatteet.

Sosiaalinen darwinismi oli ideologia, joka mallasi itsensä luonnollisen valinnan idean mukaan ottaen suotuisan näkemyksen yhteiskunnan kilpailusta. Koska tiedämme, että sosiaalidarwinismi korostaa kilpailua, voimme poistaa vaihtoehdon B ja valinnan D. Valinta E voidaan myös eliminoida, koska sosiaalidarwinismi oli erittäin sekulaarinen ideologia.

Nyt meillä on jäljellä vain A ja C. A tulisi poistaa. Vaikka se onkin oikeassa, se ei ole yhtä ankara kuin sosiaalidarwinismi eikä mainita luonnolliseen valintaan liittyviä käsitteitä.Se on liian mukavaa sanoa suoraan.

Valinta C on oikea vastaus tässä!

Tyyppi 2: Kuvapohjainen

Tämäntyyppiset kysymykset voivat viitata karttoihin, symboleihin tai kulttuurimerkkeihin ja pyytää sinua tulkitsemaan ne maailmanhistorian (ja tässä tapauksessa maantieteen) tietojesi perusteella.

body_satworldhistorymc1.png

Kysymyksestä tiedämme etsimme pisteitä, jotka edustavat islamilaisen maailman itäisin ja läntisin raja 8. vuosisadalla.

Muhammad kuoli 7. vuosisadalla, minkä jälkeen islamilainen valtio jatkoi laajentumistaan ​​varhaiskalifien ja Umayyadin kalifaatin alla.Tässä tilanteessa, imperiumi ulottui aina Länsi-Aasiasta nykypäivän Marokkoon Pohjois-Afrikassa. Tämä tarkoittaa, että itäisin raja olisi piste 1 ja läntisin raja olisi piste 9.

Tässä tapauksessa on kriittistä tietää, että imperiumin itäraja oli nykypäivän Venäjällä. Jos pystyt selvittämään, että piste 1 oli oikea valinta itäisimpään pisteeseen, pystyit eliminoimaan vaihtoehdot C - E heti. Sitten sinun jätettiin päättämään, onko 7 vai 9 oikea vastaus imperiumin länsirajalle. Piste 9 näyttää olevan loogisin valinta, kun tiedetään, että tämä oli aika, jolloin islamilainen imperiumi laajeni dramaattisesti. Voit nähdä, että ilman tarkkaa tietoa siitä, missä imperiumi alkoi ja päättyi tällä hetkellä, on mahdollista tehdä opastettuja päätelmiä päästäksesi oikeaan vastaukseen. Valinta B on haluamasi vastaus!

Tyyppi 3: Syy ja seuraus

body_satworldhistorymc3.png

Nämä kysymyksetkysyy miksi tai miten historian kehitys tapahtui , joten sinulla on oltava vahva käsitys tapahtumien etenemisestä eri maantieteellisillä alueilla.Tämä kysymys kysyy, miksi tietty ideologia kehitettiin. Mitä kristityt vastustivat luostarin ihanteita vastaan?

Oikean vastauksen valitsemiseksi sinun on ymmärrettävä kristittyjen tilanne tuolloin.Suurin osa asui Välimeren itäosassa Egyptin ympäristössä 3. vuosisadan lopulla ja 4. vuosisadan alussa. Ysaatat muistaa, että joitain ensimmäisiä kristittyjä vainottiin, joten sinulla olisi kiusaus valita A tai E. Siihen aikaan, kun luostari-ideaalista tuli suosittu, kristinusko oli jo laillistettu keisari Konstantinus 4. vuosisadan alussa. Luostari-ihanneoli suora hylkääminen rikkauksista ja maallisista nautinnoista kristilliselle yksinäisyyden ja rukouksen elämälle.

Muista vaihtoehdoista Valinta D sopii parhaiten syy-seuraussuhteeseen. Se on vastaus, joka liittyy voimakkaimmin luostarin ideaalin pääperiaatteisiin ja mitä se yritti torjua.


verenpaineeseen liittyvä hoitodiagnoosi

Mitä SAT: n maailmanhistorian aihetesti kattaa?

Tässä erittely aiheista, joita näet testissä aikakauden ja maantieteellisen alueen mukaan:

Kronologinen aineisto Arvioitu testin prosenttiosuus
Esihistoria ja sivilisaatiot ennen 500 vuotta 25%
500 - 1500 CE kaksikymmentä%
1500 - 1900 CE 25%
Vuoden 1900 jälkeen CE kaksikymmentä%
Ristikronologinen 10%
Maantieteellinen aineisto Arvioitu testin prosenttiosuus
Globaali tai vertaileva 25%
Euroopassa 25%

Afrikka

10%
Lounais-Aasia 10%
Etelä- ja Kaakkois-Aasia 10%
Itä-Aasia 10%
Amerikka (lukuun ottamatta Yhdysvaltoja) 10%

Kuten näet, kysymykset jakautuvat melko tasaisesti maailman historian eri aikakausien kesken. Eurooppa on testissä yleisimpiä maantieteellisiä alueita, mutta yleiset tai vertailevat kysymykset, jotka kattavat eri alueet, ovat myös yleisiä.

SAT: n maailmanhistorian aihekokeen valmistelumateriaalit

Testin valmisteluun voi käyttää erilaisia ​​työkaluja.Näitä ovat arvostelukirjat, online-tietokilpailut ja tulostettavat kokokokeet. Tässä on muutama esimerkki erilaisista valmistusmateriaaleista, joista voi olla hyötyä sinulle:

Tarkastele kirjoja

Jos etsit resurssia, joka tulee Tarkastuskirja voi olla paras vaihtoehto sinulle läpi koko opintoprosessin suunnittelusta opiskeluun testin harjoittamiseen. Nämä kirjat tarjoavat esimerkkikäytäntöjä koskevia kysymyksiä ja sisältöyhteenvetoja, jotka kattavat vain tärkeimmät tiedot. Arvostelukirjaan viittaaminen on helpompaa kuin koko vuoden muistiinpanojen tutkiminen. Arvostelukirjoista on erityisen hyötyä, jos et ole tulossa testiin tuoreena maailmanhistorian luokassa. Ne ovat hieno tapa virkistää muistiasi ylikuormittamatta sinua tiedoilla.

Tässä on joitain vaihtoehtoja:

Yliopiston hallitus

College Board -sivustolla on myös ilmaisia ​​resursseja käytännön kysymyksiin. Löydät muutamia esimerkkikysymyksiä jokaisen koekokeen yleisoppaasta sekä joukon automaattisesti pisteytettyjä online-harjoituskysymyksiä:

kuinka moni saa täydelliset sat -pisteet

Muut epäviralliset harjoituskokeet

Tässä on joitain muita epävirallisia online-resursseja, joita voit käyttää yksittäisten aiheiden tutkimiseen maailman historiassa tai ylimääräisten harjoitustestien suorittamiseen. Pidä vain mielessä, että nämä kysymykset eivät aina tarkoita sitä, mitä näet todellisessa tentissä. Säilytä tasapaino virallisten ja epävirallisten harjoituskysymysten välillä, jotta et kokisi yllätyksiä testissä.

Varsity-ohjaajat harjoittavat testejä

Nämä lyhyet tietokilpailut kattavat kaikki SAT-maailmanhistorian aiheet. Ne osoittavat myös vaikeustason jokaisen tietokilpailun vieressä, jotta voit kertoa, oletko vauhdissa vaikeimpien kysymysten kanssa.

CrackSAT-harjoituskokeet

Tällä sivustolla on kaksi täyspitkää harjoituskoketta kysymyksillä, jotka heijastavat tarkasti todellista testisisältöä.Siinä on myös joukko lyhyempiä tietokilpailuja jokaisesta historiallisesta aikakaudesta.

Albert I Tietokilpailut

Albert IO: lla on minitietokilpailut ajanjaksoille ja globaaleille alueille vuoteen 1945 asti. Yksilö questit luokitellaan vaikeustason mukaan, vaikka joudut maksamaan tilauksesta, jotta pääset useimpiin käytännön kysymyksiin.

4Tests käytännön koe

Tämä on nopea 34 kysymyksen diagnostinen testi jonka avulla voit saada paremman käsityksen kokemisvalmiudestasi.

Tutkimusvinkit SAT-aiheen testihistoriaan

Tässä on muutama vinkki, jotka kannattaa pitää mielessä, kun tarkistat materiaalia. Strategisella opiskelulla on vahva positiivinen vaikutus pisteisiisi.

Vinkki 1: Ajattele suurta temaattista mittakaavaa

Sinun ei tarvitse muistaa kaikkea, mitä ihmiskunnan historiassa on tapahtunut, jotta voit menestyä tässä testissä.Kyse on ideologioista, imperiumeista ja suurista konflikteista koko historian ajan. Jos ymmärrät yleisen aikajärjestyksen, tärkeimmät poliittiset toimijat ja erilaiset kulttuuriset näkökulmat, saat suurimman osan kysymyksistä oikein.

Kunkin tietyn vuosisadan aikana sinulla pitäisi olla peruskäsitys siitä, mitä kullakin maantieteellisellä alueella tapahtui. Esitä itsellesi nämä kysymykset: Kuka hallitsi? Mikä oli hallitseva poliittinen ideologia tai uskonnollinen filosofia? Mitkä muut tärkeät ideologiat tai poliittiset ryhmittymät olivat olemassa reunalla? Mitä merkittäviä taiteen ja tieteen kehityksiä edistettiin?Sitten, sinun pitäisi pystyä sanomaan miksi ja miten hallinta siirtyi muille maailmanvalloille ensi vuosisadalla tai aikakaudella ja kysy itseltäsi samat kysymykset!

Vinkki 2: Aja itsesi käytännön kysymyksiin

Kuten mainitsin, tämä on nopeatempoinen testi. Sinun pitäisi varaudu liikkumaan nopeasti (enintään 30 sekuntia per kysymys). Paras tapa tehdä tämä on ottaa ajoitetut harjoitustestit tai ainakin tehdä joukko kysymyksiä, joissa vietät itseäsi niiden läpi.Tottu siihen, miltä 30 sekuntia kysymystä kohden tuntuu, jotta et loppu ajasta, kun joudut tekemään todellisen testin!

Vinkki 3: Kartoita se

Jos huomaat, että kaaviot ja muut visuaaliset apuvälineet auttavat opiskelua, voi olla hyödyllistä tuoda maailmankartta sekoitukseen.Jos näet alueen, jota eri imperiumit hallitsevat tiettyinä aikoina, ja kuinka se muuttui, sinulla saattaa olla helpompaa muistaa testin tiedot. Globaali kartta on hyvä tapa tarkastella muutosta ja syitä ja seurauksia historiassa konkreettisesti laajamittaisesti. Jos tunnet kunnianhimoa, voit merkitä jokaisen historiallisen aikakauden maailmankartat tärkeimmille valtioille ja imperiumeille, jotka olivat aktiivisia ja kuinka suuren alueen ne kattivat.Näin voit nähdä, miten asiat ovat kehittyneet ihmiskunnan historian alusta nykypäivään.

body_worldmap.jpg

Tai voit ottaa asiat askeleen pidemmälle ja kaivertaa mantereiden realistinen siluetti vanhan kannon siivestä. Sen arvoinen.

Testi Vinkkejä maailmanhistorian aihekokeeseen

Lopuksi, Tässä on muutamia vinkkejä, jotka ovat hyödyllisiä testipäivänä! Vaikka olisitkin luottavainen tietosi materiaalista, voit aina parantaa yleistä lähestymistapaa.

Vinkki 1: Älä häiritse lisätietoa

Joskus testin kysymykset antavat sinulle historiallisen hahmon tai paikan nimen, jota ei tarvitse tietää vastataksesi kysymykseen oikein.Esimerkiksi sosiaalidarwinismia käsittelevässä monivalintamallissa kysymys mainitsee Herbert Spencerin. MinäEi ole hienoa, jos tiesit, kuka Herbert Spencer on, mutta jos et tiedä, sillä ei ole väliä niin kauan kuin olit perehtynyt sosiaalidarwinismiin kokonaisuutena.Nämä ylimääräiset yksityiskohdat voivat häiritä, koska niiden avulla näyttää siltä, ​​että kysymys vaatii jotain tarkempaa kuin se on. Suurin osa näistä kysymyksistä on melko laaja, kun pääset alkuun heidän kysymyksiinsä, joten älä hätäänny, jos näet tuntemattoman nimen.

Vinkki 2: Vältä arvailua

Arviointi aihekokeista on (enimmäkseen) ei-ei, koska virheellisen vastauksen rangaistus on edelleen olemassa. Älä arvaa, ellet pysty kaventamaan valintojasi neljään tai vähemmän mahdolliseen vastaukseen. Muutoin riskit ovat suuremmat kuin hyödyt.Jos et pääse kysymykseen tai olet vain täysin tyhmä, jätä se tyhjäksi.

Vinkki 3: Ohita vaikeita kysymyksiä

Tämä on nopeatempoinen testi. 95 kysymystä 60 minuutissa tarkoittaa hieman yli 30 sekuntia kysymystä kohden.Sinulla ei ole varaa tuhlata aikaa. Jos huomaat viivyttelevän kysymyksessä yli 30 sekuntia ilman vastauksia, ohita se ja siirry seuraavaan. Älä vaarannu, että menetät pisteitä, jotka saatat ansaita myöhemmin osiossa käsittelemällä vaikeita kysymyksiä, joihin et todennäköisesti vastaa oikein.Jos päädyt läpi koko testin ennen ajan kutsumista, voit aina palata takaisin ja työskennellä näiden kysymysten parissa.

body_selfsabotage.jpg

Älä tee itsesabotaasia pakkomielle vaikeimmista kysymyksistä!

kuinka vaikeaa on historia

Johtopäätös

Maailman historian SAT-aihetesti pyytää sinua osoittamaan yleisen tiedon tapahtumien etenemisestä koko ihmishistorian ajan. Se on parasta suorita testi heti, kun olet suorittanut vuoden mittaisen luokan maailman historiassa jotta tiedät jo suurimman osan tiedoista.

Opintovinkkejä, joita suosittelen käyttämään tätä testiä varten, ovat:

 • # 1: Ajattele temaattista mittakaavaa
 • # 2: Ota ajoitetut harjoitustestit
 • # 3: Karttaa historiaa

Joitakin kokeiluvinkkejä, jotka sinun tulisi muistaa tenttipäivänä, ovat:

 • # 1: Älä häiritse lisätietoa
 • # 2: Vältä arvailua
 • # 3: Ohita kovat kysymykset (aluksi)

Sinä pystyt hioa taitojasi ja päivitä muistiasi sisällössä käyttämällä tässä oppaassa lueteltuja arvostelukirjoja ja online-resursseja. Jos olet käynyt läpi historian kurssin, sinun ei pitäisi olla ongelma hallita näitä tietoja ja ansaita korkeat pisteet.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Robert Morrisin yliopiston pääsyvaatimukset

BA -tutkinto: Mikä se on? Pitäisikö sinun hankkia yksi?

Mikä on BA -tutkinto? Opi kaikki kandidaatin tutkintoista ja siitä, miten ne voivat vaikuttaa ottamiisi luokkiin ja uraan, johon olet parhaiten valmistautunut.

Chatsworth Charter High School | 2016-17 Rankings | (Chatsworth,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -luokat, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Chatsworth Charter High Schoolista Chatsworthissa, Kaliforniassa.

7 todellista näytehaastattelukysymystä ja vastausta

Etkö ole varma, miten vastata haastattelukysymyksiin? Tutustu täydellisiin selityksiin 7 yleisestä työhaastattelukysymyksestä ja vastauksesta.

Kuinka kirjoittaa vertailu-/kontrastiesse Great Gatsbylle

Työskenteletkö vertailu- ja kontrastiesseen aiheesta The Great Gatsby? Tutustu oppaaseemme, jossa kerrotaan esseiden tehtävistä ja kieltäytymisistä sekä yleisimpien merkkiparien analysoinnista.

39 parasta klubia, jotka alkavat lukiossa

Etsitkö hyviä klubeja aloittaaksesi lukiossa? Meillä on kymmeniä ehdotuksia ja vinkkejä uuden klubin käynnistämiseksi.

1190 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Cosumnes Oaksin lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cosumnes Oaks High Schoolista Elk Grovessa, Kaliforniassa.

Jefferson College of Health Sciences SAT -tulokset ja GPA

American University of Puerto Rico Pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | James A. Garfieldin lukio

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta James A.Garfield Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Clarion University of Pennsylvania Pääsyvaatimukset

4 parasta ilmaista VIN-tarkastussivustoa

Etsitkö ilmaista VIN-raporttia? Selitämme, miten ja missä voit suorittaa ilmaisen VIN-tarkistuksen, ja miksi voit harkita täydellisen raportin ostamista.

Albertus Magnus Collegen pääsyvaatimukset

Rutgers, New Jerseyn osavaltion yliopisto - Newarkin pääsyvaatimukset

UNCW: n pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Fairfaxin vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Fairfaxin vanhemmasta lukiosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Itä -yliopiston pääsyvaatimukset

Potomacin yliopiston pääsyvaatimukset

Vanhat ACT -tulokset: kuinka saada ja käyttää niitä

Miten saat vanhat ACT -pisteet työhakemuksiin tai muihin käyttötarkoituksiin? Näin pääset käsiksi vanhoihin ACT -pisteisiisi.

10 parasta kulinaarista koulua Yhdysvalloissa

Katsooko kulinaarisia oppilaitoksia? Tutustu luetteloon parhaista kulinaarikouluista päästäksesi alkuun ja opi kaikki siitä, mitä tutkinto voi tehdä sinulle.

Park Universityn pääsyvaatimukset

Milloin viimeinen ACT / SAT varhaisvalintojen määräajoille?

Milloin on viimeinen SAT / ACT-testi, jonka voit suorittaa, ennen kuin varhaiset valinnat / päätösten määräajat tulevat? Tutkimme kouluja, kuten Harvard, Yale, MIT ja paljon muuta.

Ohion kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on pääaine yliopistossa? 4 vaihetta oikean valitsemiseksi

Mikä on yliopiston päämäärittely? Selitämme, mikä on pääaine yliopistossa, miten se eroaa tutkinnosta tai keskittymisestä ja kuinka valita pääaineesi.