Ultimate SAT Literature Subject Test Study Guide

kirja-1012275_640.jpg

Kirjallisuuden SAT -aihekoe, joka tunnettiin aiemmin nimellä SAT II Literature Exam, on yksi suosituimmista aihekokeista. Tämä voi johtua siitä, että et välttämättä tarvitse erikoisosaamista, kuten vieraan kielen taitoa, menestyäksesi siinä. Sillä on kuitenkin myös maine melko vaikeana testinä.

Onneksi minä-800 pistettä saava SAT-kirjallisuuden aihekoe-olen täällä tutustumassa kaikkiin tentin yksityiskohtiin. Käymme läpi, sopiiko koe sinulle, sen muodosta ja sisällöstä, kysymystyyleistä, opintohakeista, harjoitusresursseista ja testipäivän vinkkeistä. Aloitetaan taikuus!Päivitys: SAT -aiheen testit päättyvät

Tammikuussa 2021 kollegion hallitus ilmoitti, että voimaan heti Yhdysvalloissa ei tarjota muita SAT -aihekokeita (ja että SAT -aihekokeita tarjotaan kansainvälisesti vain kesäkuuhun 2021 saakka). Vaikka kaikki, jotka ovat ilmoittautuneet touko- ja kesäkuun SAT -aihekokeisiin Yhdysvalloissa, saavat hyvityksen, monet opiskelijat ovat ymmärrettävästi hämmentyneitä siitä, miksi tämä ilmoitus tapahtui vuoden puolivälissä ja mitä tämä tarkoittaa korkeakouluhakemuksille.

Lue täältä lisätietoja siitä, mitä SAT -aihekokeen päättyminen merkitsee sinulle ja yliopistosovelluksillesi.

Tässä on pikaopas niille, jotka haluavat ohittaa:


Pitäisikö sinun suorittaa SAT -kirjallisuuden aihekoe?

Yleensä on muutamia syitä, joiden vuoksi saatat suorittaa yhden tai useamman testin. Voit ottaa ne, koska koulu, johon haet, vaatii tai suosittelee niitä, tai voit ottaa ne, koska haluat osoittaa hallintaa aiheessa, jossa olet erityisen lahjakas.

Sen lisäksi, Pitäisikö sinun valita erityisesti SAT -kirjallisuuden aihekoe? Kysy itseltäsi seuraavat kolme kysymystä, joiden avulla voit tehdä päätöksen:

kysymys-1018843_640.jpg

Polttavia kysymyksiä.

#1: Pidätkö (tai ainakaan vihaan) englannista?

Useimmat ihmiset eivät rakasta kaikkia aiheita yhtä paljon. Saatat tuntea itsesi pitäisi ota kirjallisuutta, jos muut SAT -aihekokeesi ovat kaikki matematiikkaa ja luonnontieteitä, jotta voit näyttää erilaisia ​​taitoja - vaikka todellisuudessa englanti kyllästyttää sinut kyyneliin.

Mutta luota minuun - se tulee olemaan paljon vähemmän tuskallista sinulle ja parempi yliopisto -sovelluksillesi, jos sinä ota SAT -aihekokeet asioissa, jotka olet Todella kiinnostunut. Tämä antaa todellisemman kuvan siitä, kuka olet opiskelija.

#2: Teetkö sen hyvin?

On selvää, ettet ole oraakkeli etkä voi tietää varmasti, onko SAT -aihekoe kirjallisuudessa sinulle kotikäyttö. Mutta ennen rekisteröitymistä sinun pitäisi Mieti, oletko valmis pärjäämään tentissä.

Kollegion johtokunta suosittelee kolmen tai neljän vuoden kirjallisuustutkintoa 'yliopiston valmistelutasolla'. Tein testin nuoremman vuoden syksyllä ja olin kunnossa, mutta en neuvoisi ottamaan sitä aikaisemmin.

Jos olet menestynyt hyvin lukion englannin tunneilla, voit kohtuudella odottaa menestyvän hyvin kirjallisuuskokeessa jonkin valmistautumisen avulla. Tästä huolimatta saatat silti haluta suorittaa harjoitustestin ennen rekisteröitymistäsi saadaksesi pallopuhelukuvan siitä, kuinka paljon työtä sinun on panostettava. Älä odota, että saat 800: n heti mailalta!

Jos kuitenkin suoritat harjoitustestin todella huonosti, harkitse toisen aiheen kokeen suorittamista tai kirjallisuustestin lykkäämistä, jotta sinulla on enemmän aikaa valmistautua siihen.

#3: Milloin haet yliopistoon?

Milloin haet korkeakouluun, voi auttaa määrittämään kuinka pian sinun pitäisi suorittaa kirjallisuuden aihekoe. Jos teet kokeen liian aikaisin lukio -urasi aikana, sinulla ei välttämättä ole tarvittavaa taitopohjaa, jotta voit tehdä hyvin. Ota se kuitenkin liian myöhään, ja sinulla ei ehkä ole aikaa ottaa sitä uudelleen, jos et tehnyt pisteitä niin hyvin kuin halusit.

Suosittelen tekemään ensimmäisen kierroksen joskus nuorempana. (Voit ottaa sen myöhemmin lukuvuoden aikana tai kesällä, jos luulet tarvitsevasi enemmän aikaa valmistautuaksesi - katso oppaamme SAT -aineiden testauspäivämääristä.)

Jos päätät suorittaa kirjallisuustestin, sinun kannattaa tutustua testimuotoon. Lue lisää, jalo kirjallisuuden tutkija!

pronssi-610837_640.jpg

Niin jalo. Hyvin tieteellistä. Vau.

SAT -kirjallisuuden aiheen testimuoto

Kuten muutkin aihekokeet, SAT -kirjallisuuden aihekoe on tunnin pituinen. Vastaat noin 60 monivalintakysymystä, vaikka määrä vaihtelee hieman testin hallinnoiden välillä. Jokaisessa kysymyksessä on viisi vastausvaihtoehtoa.

Jokainen oikea vastaus on yhden pisteen arvoinen, ja vääristä vastauksista saa -1/4 pistettä keinona estää sattumanvaraista arvailua. Vastaamattomat kysymykset ovat 0 pisteen arvoisia.

Testissä sinun tehtäväsi on vastaa kysymyksiin kuudesta kahdeksaan englanninkielisen kirjallisuuden kohtaan. Passages ei yleensä sisällä kirjoittajia tai nimikkeitä, mutta voit löytää alkuperäisen julkaisupäivän (tai arvioidun koostamispäivän) jokaisen otteen lopussa. Joka viides rivi merkitään joten löydät nopeasti tien läpi, kun vastaat kysymyksiin.

Jokaisessa kohdassa on omat kysymyksensä; se on kuin kuusi tai kahdeksan pientä minitestia, jotka vaihtelevat neljästä 12 kysymykseen jaksoa kohden. Jokaisen katkelman ensimmäinen ja viimeinen kysymys koskee yleensä koko kohtaa, kun taas keskellä olevat kysymykset esittävät yleensä kysymyksiä kohdan kohdista.

Ei ole yllättävää, että tämän kokeen kysymykset kysyvät sinua analysoida kirjallisten kohtien elementtejä. Tämä voi olla mitä tahansa kokonaisteeman tunnistamisesta, lauseen merkityksen hajauttamisesta kontekstissa ja kuviokielen käytön analysointiin. Käyn tarkemmin läpi myöhemmin, mutta se on perusidea.

Tentissä voit nähdä proosia, runoutta, draamaa jne. Jo renessanssikaudelta aina 1900 -luvulle asti. Odota nähdä kirjallisuutta Yhdysvalloista, Englannista ja joskus muista englanninkielisistä maista. Työt on kirjoitettava alun perin englanniksi, jotta ne voidaan sisällyttää tenttiin, joten ei otteita Kurjat tai Sadan vuoden yksinäisyys .

Huomaa, että aiheet ja tyylilajit ovat ei satunnaisesti jaettu. Seuraavassa osassa käymme läpi, kuinka monta prosenttia erilaista materiaalia voit odottaa kirjallisuustestissä.

kirjallisuus-326075_640.jpg

Saatat nähdä otteen yhdestä näistä kokeessa!

SAT Literature Passage Content

Reitit yleensä ei ovat peräisin hyvin tunnistettavista teoksista, mutta heidät valitaan, koska niillä on jonkin verran kirjallisia ansioita kollegion hallituksen silmissä.

Yleensä kollegion lautakunta pyrkii tuskallisesti valitsemaan kohdat, jotka ovat aiheeltaan ja sisällöltään melko kiistattomia, välttäen kaikkea, jonka tulkitseminen vaatii syvää erikoistunutta kulttuurista tai uskonnollista tietämystä (siis ei pitkittyneitä vertauksia kristillisyydestä tai vastaavasta) .

SAT -kirjallisuustestiä varten tutkittavat kuusi -kahdeksan kohtaa voidaan jakaa kolmeen kategoriseen linjaan:

 • Tekijän kansalaisuus (amerikkalainen, englantilainen tai muu)
 • Tyylilaji
 • Ajanjakso

Se hajoaa näin:

#1: Tekijän kansalaisuus

Kirjallisuuden aihekokeessa 40-50% kappaleista on amerikkalaisen, 40-50% brittiläisen ja 0-10% toisen englanninkielisen kirjailijan kirjoittamia. Joten voit odottaa noin puolet ja puolet brittiläisistä ja amerikkalaisista kirjailijoista, ehkä yksi kohta on kirjoittanut toisen maan kirjailija. Kuten olette ehkä huomanneet, tämä on pitkälti länsimainen valaistuskeskeinen testi.

#2: Genre

Tyyliltään 40–50% kappaleista on proosaa; nämä ovat lähinnä lyhyitä otteita fiktiosta tai esseistä. Toinen 40–50% on runoutta; nämä ovat tyypillisesti täyspitkiä runoja, vaikka joskus kollegion lautakunta ottaa lyhyemmän osan pitkästä runoteoksesta.

Lopuksi noin 0–10% on draamaa tai muuta lajityyppiä, kuten kansantarina, myytti jne. Jälleen kerran voit odottaa noin puolet ja puolet runouden ja proosan välillä, ehkä yksi kohta, jossa käytetään erilaista kirjoitustapaa.

#3: Aikajakso

Tämä jakauma on hieman erilainen kuin yllä olevat kaksi. Voit odottaa 30% kohdista tulee renessanssista (1500 -luvun lopulta) 1600 -luvulle. Tämä vastaa noin kahta kohtaa. Toinen 30% tulee 1700-1800-luvulta, joten odota siellä vielä kaksi kohtaa. Loput 40% - kolmen kohdan ympäriltä - tulevat 1900- ja 2100 -luvuilta.

Kuten näette, testi on hieman painavampi kohti nykyaikaa, mutta sinun pitäisi valmistautua kirjallisuuteen missä tahansa 1400 -luvun lopulta 2000 -luvulle.

Älä huoli - sinun ei tarvitse lukea keski -englantia tai vanhaa englantia aikaisempia teoksia varten. Käytävät tahtoa olla ymmärrettävä. Kieli ei ole vanhempi kuin Shakespearen englanti!

muotokuva-62996_640-1.jpg

Saatat nähdä tämän miehen juttuja.

Lisäneuvoja: Haluatko päästä parhaaseen korkeakouluun? Lue kuuluisa oppaamme siitä, miten pääset Harvardiin, Ivy Leagueen ja huippuvalikoimaasi. Tässä oppaassa opit:

 • Mitä korkeakoulut etsivät hakemuksestasi
 • Kuinka tehdä vaikutuksen huippuvalikoimiin
 • Miksi tuhlaat aikaasi toimintoihin, joilla ei ole väliä

Vaikka et todellakaan olisikaan kiinnostunut Ivy League -kouluista, opit silti jotain olennaista siitä, kuinka hakea yliopistoon.

Lue huippuopisto -oppaamme tänään.


SAT -kirjallisuuskysymysten muodot

Kaikki kirjallisuuden aihekokeen kysymykset ovat monivalinta, jossa on viisi vastausvaihtoehtoa. Sen puitteissa niitä on neljänlaisia ​​kysymyksiä voit odottaa näkeväsi. Olen lisännyt esimerkin jokaisesta tyypistä (vaikka en ole sisällyttänyt katkelmaa).

Käytän useimpia samoja kysymyksiä kappaleen kanssa myöhemmin artikkelissa, joten jos haluat nähdä kohdan, selaa alaspäin (tai Googlen Aedh Wishes For the Cloths of Heaven, W.B. Yeats).

merkintä: Kirjoitin kaikki kysymykset tässä artikkelissa, mutta ne perustuvat läheisesti College Boardin kirjoittamiin todellisiin SAT Literature -kysymyksiin.

#1: Vakiovaihtoehtoja monivalintakysymyksistä koko reitistä

Nämä ovat kysymyksiä koskee koko kohtaa; he usein kysyvät esimerkiksi teemasta tai sävystä tai muista käsitteistä, jotka voidaan yleistää koko otteeseen.

ESIMERKKI

Paras kuvaus runon sävystä on:

 1. iloinen ja mielikuvituksellinen
 2. epätoivoinen ja synkkä
 3. vakava ja voittoisa
 4. tosissaan ja rukoillen
 5. nokkela ja kevyt

#2: Vakio monivalintakysymykset, jotka viittaavat tiettyyn linjaan tai hetkeen käytävällä

Tulet olemaan viittasi tiettyyn kohdan kohtaan ja esitti kysymyksen vain tästä osasta.

Yleensä näissä kysymyksissä on viittaus viivaan, mutta joskus sinulle annetaan vain tietty lause, ja sinun on löydettävä se kohdasta itse vastataksesi kysymykseen.

ESIMERKKI

Runon yhteydessä adverbi `` enwrought '' (rivi 2) tarkoittaa lähinnä:

 1. koristeltu
 2. palkitaan
 3. osti
 4. korvataan
 5. tuhottu

#3: EI tai POISTA kysymyksiä

Näitä SAT Lit -kysymyksiä varten sinun täytyy valitse oikea vastausvaihtoehto ei soveltaa käytävään. 'EI' tai 'PAITSI' isot isot kirjaimet, joten sinun pitäisi pystyä havaitsemaan nämä melko helposti. Muista vain lukea huolellisesti!

ESIMERKKI

Kaikki seuraavat sanat kuvaavat taivaan kankaita PAITSI:

 1. kirjailtu
 2. sininen
 3. ei
 4. tumma
 5. huono

#4: Roomalaisia ​​numeroita

Näitä kysymyksiä varten sinulta kysytään ensin kysymys ja sitten annetaan sarja lausuntoja, jotka on merkitty roomalaisilla numeroilla jotka ovat mahdollisia vastauksia tähän kysymykseen.

Viisi kirjainvaihtoehtoasi (A-E) esittävät eri roomalaisten numeroiden yhdistelmiä. Tämä sallii oleellisesti kollegion hallituksen esittää monivalintakysymyksiä, joissa useampi kuin yksi roomalainen numerolauseke vastaa oikein kysymykseen.

ESIMERKKI

Mikä seuraavista väitteistä voidaan päätellä runosta puhujasta?

 1. Puhujan mielestä hänen osoittamansa henkilö on erittäin kaunis.
 2. Puhuja ei ole rikas.
 3. Puhujan unet ovat hänelle erittäin arvokkaita.
 1. minä vain
 2. Vain I ja II
 3. Vain III
 4. I, II ja III
 5. Vain II ja III

tyyppi-1161949_640.jpg

Et tee testiä kirjoituskoneella.

SAT -kirjallisuustesti: Kysymysten sisältö ja taidot testattu

SAT -kirjallisuustesti ei kysy sinulle kirjallisuushistoriaa koskevia kysymyksiä, vaikka kirjallisten liikkeiden perustiedot eivät todennäköisesti haittaisi - se voi jopa auttaa sinua suuntautumaan kohtiin. Sen sijaan, päätehtäväsi testissä on analysoida kohtia.

Voidakseen vastata näihin analyyttisiin kysymyksiin kollegion hallitus sanoo, että sinun on tiedettävä '' kirjallisuuden perusterminologia '' ja 'kirjalliset käsitteet'. Tämä saattaa tuntua hieman pelottavalta, mutta totuus on, että olet todennäköisesti kuullut monista näistä käsitteistä aiemmin - ideoita, kuten sävy, teema, säkeistö, hyperbooli, alliteraatio jne. Ja vaikka et olekaan, ne ovat aika helppo oppia. (Katso alla oleva kohta '4 olennaista valmistelustrategiaa'.)

Kaikki tämä saattaa kuulostaa pelottavalta, mutta se ei ole niin paha. SAT Lit -kysymykset kuuluvat yleensä kahdeksan helposti sulavaa alaluokkaa. Nämä luokat koskevat sekä proosaa että runoutta, mutta näet, että eräitä kysymyksiä esiintyy useammin proosakohdissa (esim. Hahmoanalyysi), kun taas toiset esiintyvät useammin runouden kanssa (esim. Kuviokieli).

Luettavuuden vuoksi esimerkit ryhmitellään tämän osan keskelle ja loppuun, jotta kysymykset näkyvät asiaankuuluvissa kohdissa.

Luokka 1: Lukutaito

'Mutta Ellen, saatat ihmetellä,' Eivätkö kaikki nämä kysymykset ole enemmän tai vähemmän luetun ymmärtämistä? ' Kyllä, kyllä ​​ovat.

Mutta jotkut kysymykset - sen sijaan, että pyydetään sinua tekemään syvempi analyysi - kysyvät perustavanlaatuisempia kysymyksiä esimerkiksi siitä, kuka puhuu, kenelle puhutaan tietyssä tekstin kohdassa tai mitä tapahtumia kuvataan.

Laitan tähän luokkaan myös hyvin harvinainen (ehkä yksi testiä kohden) kielioppikysymys. Aivan oikein-hyvin satunnaisesti SAT-kirjallisuustesti esittää toiminnallisen kieliopillisen kysymyksen esimerkiksi aihe-verbisopimuksesta tai pääverbin tunnistamisesta. Tämän kysymyksen tarkoituksena on yleensä selventää monimutkainen lause sinulle, jotta kohta on helpompi analysoida.

Luokka 2: Sanojen ja ilmausten merkitys kontekstissa

Tämä on erittäin suosittu luokka; voit odottaa noin yksi tämän tyyppinen kysymys per kohta. Sinulle annetaan sana ja kysytään, mitä se tarkoittaa kappaleen erityisessä yhteydessä; tämä voi olla joko denotaatio (kirjaimellinen merkitys) tai konnotaatio (implisiittinen merkitys).

Joskus sinulta kysytään yhtä näistä kysymyksistä, koska sana on käytetään oudolla tavalla. Joskus sinulta kysytään, koska sana itse on epätavallinen. Voit melkein aina selvittää nämä kysymykset kontekstivihjeistä, vaikka et olisikaan heti tutustunut käyttöön.

Kategoria 3: Kysymyksiä yleisistä, kulkuväylän lakaisuelementeistä

Pari kysymystä kohdasta kysyy sinulta tee laajalti analyysi otteesta. Näitä kysymyksiä voidaan kysyä seuraavista elementeistä:

 • Kulun sävy
 • Teema
 • Mieliala
 • Yleiset kuvaukset käytetystä kielestä
 • Yleinen tarkoitus tai argumentti

Sinulta saatetaan myös toisinaan kysyä kysymyksiä kappaleen rakenne tai genre (esim. onko tämä proosakokoelma satiirin teos, henkilökohtainen kertomus jne.).

Luokka 4: Kirjallisuus- ja retoriikkalaitteet

Tässä on hyödyllistä kirjallisuuden perusterminologian tuntemus. Nämä kysymykset kysyvät sinulta tunnistaa ja/tai analysoida kirjallisten ja retoristen välineiden käyttöä.

Sinulle saatetaan antaa lause ja kysyä, mitä laitetta käytetään (esim. Onko se hyperbooli, alliteraatio, personointi jne.).

Sinua saatetaan myös pyytää huomauttamaan jossa tekstissä käytetään tiettyä laitetta. Tarvitset hieman erityisosaamista tämän tyyppisiin kysymyksiin, ja se on tärkeä kohde, jossa opiskellaan kohdennetusti ennen kokeen suorittamista.

hevosenpää-sumu-11081_640.jpg

Ah, tähdet. Monivuotinen runollisten kuvien aihe.

Esimerkit 1-4

Esimerkit 1-4 perustuvat seuraavaan kohtaan:

Jos minulla olisi taivaan kirjailtuja liinoja,
Kultainen ja hopeinen valo,
Sininen ja himmeä ja tumma kangas
Yöstä ja valosta ja puolivalosta,
(5) Levittäisin liinat jalkojesi alle:
Mutta minulla, köyhällä, on vain unelmani;
Olen levittänyt unelmani jalkojesi alle;
Astu pehmeästi, koska poljet unelmiani.

(1899)

Esimerkki 1: Lukutaidon ymmärtäminen

Kaikki seuraavat sanat kuvaavat taivaan kankaita PAITSI

 1. kirjailtu
 2. sininen
 3. ei
 4. tumma
 5. huono

Tämä on luetun ymmärtämisen kysymys, koska se perustuu kykyysi ymmärtää, mitkä sanat kuvaavat 'taivaan kankaita' runon eri kohdissa ja mitä sanat ovat ei. 'Huono' kuvaa kaiutinta; kaikki muu kuvaa kankaita: 'kirjailtuja liinoja', 'sinisiä' liinoja, 'himmeitä' liinoja ja 'tummia' liinoja.

Oikea vastaus on siis E. Tämä kysymys testaa kykyäsi saavuttaa melko perustiedot siitä, mitä runossa sanotaan, eikä minkäänlaista syvempää kirjallista analyysiä.

Esimerkki 2: Sanojen/lauseiden merkitys kontekstissa

Runon yhteydessä adverbi `` enwrought '' (rivi 2) tarkoittaa lähinnä:

 1. koristeltu
 2. palkitaan
 3. osti
 4. korvataan
 5. tuhottu

Aina kun sinulla on riviviittaus ja sinulta kysytään, mitä sana tai lause tarkoittaa, mitä se tarkoittaa tai mitä se parhaiten ymmärretään tarkoittavan, se on luultavasti sanakirja/lause kontekstikysymyksessä (paitsi jos sinulta kysytään, mitä vertauskuva tai vertaus tarkoittaa).

'Enwrought' on eräänlainen outo vanha sana - juuri sellainen sana, jonka College Board haluaa kohdistaa tällaiseen kysymykseen. Oikea vastaus on A: koristeltu koska se on ainoa vastausvaihtoehto, joka on järkevä runon kontekstissa - vaikka sinulla ei olisi aavistustakaan siitä, mitä 'tehty' tarkoittaa, kun katsot sitä ensin.

Esimerkki 3: Kysymyksiä kokonaiskäytävästä

Paras kuvaus runon sävystä on:

 1. iloinen ja mielikuvituksellinen
 2. epätoivoinen ja synkkä
 3. vakava ja voittoisa
 4. tosissaan ja rukoillen
 5. nokkela ja kevyt

Tämä kysymys pyytää sinua tunnistaa koko runon sävy, joten se on yleinen kysymys. Koska runo on niin lyhyt, voit palata ja lukea sen nopeasti uudelleen vastataksesi tähän kysymykseen.

Saatat huomata sen sävy on luonteeltaan melko vakava; tämän runon ei ole tarkoitus olla hauska tai söpö, vaan se on syvä antaumuksen ilmentymä. Samalla tavalla sävy ei ole erityisen iloinen tai surullinen, mutta odottava: puhuja esittää pyynnön ('astu pehmeästi ... unelmiini') eikä tiedä vielä, täytetäänkö hänen pyyntönsä.

Vilkaisu vastauksiin osoittaa sen Ainoa järkevä vastausvaihtoehto on D.

milloin käyttää kuka ja kenen

Esimerkki 4: Kirjalliset laitteet

Mitä seuraavista laitteista runo käyttää useimmin?

 1. kertaus
 2. henkilöitymä
 3. alkusointu
 4. heittomerkki
 5. hyperbooli

Tämä on melko tyypillinen kysymys, jonka saatat nähdä kirjallisuuslaitteiden luokassa. Olet annetaan luettelo kirjallisista termeistä, ja sitten sinun on valittava runoon sopivin.

Vaikka et tunne kaikkia termejä täällä, se on melko selvää vastaus on A. Runoon liittyy toistuvasti 'kankaita', 'valoa', 'jalkoja' ja 'unia'. Olisi vaikeaa ylittää tämä toistotaso melkein millä tahansa muulla laitteella.

Kun neljä ensimmäistä esimerkkiä on käsitelty, siirrytään SAT -kirjallisuuden aihekokeen neljään viimeiseen kysymysluokkaan.

linna-658042_640.jpg

Jatka pehmeästi näitä unelmia.

Luokka 5: Metafora ja vertaus - tunnistaminen ja tulkinta

Kyllä, vertauskuva ja vertaus ovat teknisesti kirjallisia laitteita, mutta olen antanut heille oman alakategoriansa niitä koskevat kysymykset ovat niin yleisiä SAT -kirjallisuustestissä. Yleensä nämä kysymykset jaetaan kahteen ryhmään: tunnistaminen ja määrittely.

Tunnistuskysymyksissä sinun tarvitsee vain tunnistaa vertauskuva tai vertaus annettujen valintojen joukosta; sinun on ehkä myös tunnistettava, mikä on ei vertauskuva tai vertaus EI/POISTA kysymyksiin.

Määrittelykysymyksissä sinun on valittava parhaiten kuvaava vastaus mitä tietty metafora tai vertaus tarkoittaa tai välittää tekstissä.

Luokka 6: Kertojan (proosa) tai puhujan (runous) analysointi

'Kertoja' ja 'puhuja' ovat kaksi eri nimeä samalle termille; kertoja on ääni, joka liittyy proosakohtaan ja puhuja on ääni, joka liittyy runoon. Tämä ei ole sama kuin kirjoittaja. Kertoja/puhuja on rakentaja, jonka tekijä on luonut liittämään kohdan. Tietyssä mielessä kertoja/kaiutin toimii linssinä, jonka kautta kulku kulkee sinulle, lukijalle.

Sinulta saatetaan kysyä kysymyksiä kertojan tai puhujan sävystä, motiiveista, asemasta tekstissä, näkökulmasta, asenteesta, äänestä jne. kuka on henkilö, joka liittyy kohtaan, miten he sanovat sen, miksi he sanovat sen ja kenelle he puhuvat?

Luokka 7: Hahmon analysointi

Sinua pyydetään analysoimaan luonnetta proosassa useammin kuin runoutta, mutta runoissa on joskus merkkejä, joten tämä luokka koskee molempia kohtia. Sinua pyydetään lähes varmasti analysoimaan luonnetta dramaattisissa otteissa.

Sinua saatetaan pyytää tunnistamaan hahmon ominaisuudet kirjoittajan välittämänä (karakterisointi), hahmon motiivit ja niin edelleen.

Kategoria 8: Vuoropuhelun analysointi

Tämä on samanlainen kuin hahmoanalyysi, koska luonne välitetään usein vuoropuhelun kautta, mutta sinua saatetaan myös pyytää tunnistaa vuoropuhelun sävy, sen merkitys tai sen erityinen tehtävä kappaleessa. Tämä on toinen luokka, jonka voit odottaa näkevän paljon draamaa ja jotkut proosaa varten - mutta vain vähän runoutta varten, jos ollenkaan.

mies-1169309_640.jpg

Veikkaan, että tätä vuoropuhelua olisi mielenkiintoista analysoida.

Esimerkit 5-8

Esimerkit 5-8 perustuvat seuraavaan kohtaan:

'' Nelly, etkö koskaan näe unia? '' hän sanoi yhtäkkiä muutaman minuutin pohdinnan jälkeen.

'Kyllä, silloin tällöin', vastasin.

'Ja niin minäkin. Olen nähnyt elämässäni unia, jotka ovat pysyneet kanssani aina, ja (5) muuttivat ajatuksiani: ne ovat kulkeneet läpi ja läpi minun, kuten viini veden läpi, ja muuttaneet mieleni väriä. Ja tämä on yksi: aion kertoa sen - mutta varo, ettet hymyile missään sen osassa. '

'Vai niin! älä, neiti Catherine! ' Itkin. 'Olemme tarpeeksi synkkää ilman, että saamme aaveita ja visioita hämmentämään meitä. Tule, tule, ole iloinen ja pidä itsestäsi! Katso (10) pikku Haretonissa! Hän ei haaveile mitään kauheaa. Kuinka suloisesti hän hymyilee unessaan! '

'Joo; ja kuinka suloisesti isä kiroilee yksinäisyydessään! Muistatko hänet, uskallan sanoa, kun hän oli juuri sellainen kuin tuo pullea asia: lähes yhtä nuori ja viaton. Nelly, pakotan sinut kuitenkin kuuntelemaan: se ei ole pitkä; eikä minulla ole valtaa olla iloinen tänä iltana. '

(viisitoista) 'En kuule sitä, en kuule sitä!' Toistin kiireesti.

Olin silloin taikauskoinen unista, ja olen edelleen; ja Catherinen ulkonäkö oli epätavallinen, mikä sai minut pelkäämään jotain, josta voisin muodostaa ennustuksen ja ennakoida pelottavan katastrofin. Hän oli hämmentynyt, mutta hän ei jatkanut. Ilmeisesti siirtyessään toiseen aiheeseen hän aloitti uudelleen lyhyessä ajassa.

(kaksikymmentä) '' Jos olisin taivaassa, Nelly, minun pitäisi olla erittäin kurja. ''

'Koska et ole kelvollinen menemään sinne', vastasin. 'Kaikki syntiset olisivat kurjia taivaassa.'

(1847)

Esimerkki 5: Kuvakieli

Vertaus 'kuin viini veden läpi' (rivi 5) paljastaa, että Catherinen unet ...

 1. saa hänet päihtymään
 2. paljastaa tulevaisuuden
 3. vaikuttaa häneen voimakkaasti.
 4. pelottaa häntä
 5. ovat hyvin outoja

SAT -kirjallisuus pyytää usein sinua tunnistamaan metaforit/vertaukset tai analysoimaan niiden merkityksen. Se on tärkeä tällaisissa kysymyksissä harkita vain mitä erityinen kuviokieli tarkoittaa ja ei ovatko muut vastaukset totta muun kohdan perusteella.

Hänen unensa saattavat olla outoja (hän ​​kutsuu niitä 'queeriksi'), mutta vertaus ei tarkoita sitä. Hän sanoo, että ne ovat kuin viini veden kautta, koska ne 'muuttavat hänen mielensä väriä'. Tämä viittaa siihen, että vertaus tarkoittaa sitä, että unet vaikuttavat häneen, samalla tavalla kuin viinin lisääminen veteen muuttaisi vettä. Oikea vastaus on C.

Esimerkki 6: Kertoja/puhuja -analyysi

Mitkä seuraavista väitteistä voidaan päätellä kertomuksesta kertomuksesta?

 1. Kertoja on epämiellyttävä yliluonnollisesta.
 2. Kertoja uskoo, että Catherine on hyvä ja moraalinen henkilö.
 3. Kertoja ei pidä lapsista.
 1. minä vain
 2. Vain I ja II
 3. Vain III
 4. I, II ja III
 5. Vain II ja III.

Kertoja -analyysikysymykset kysyvät sinulta usein tunnista kertojan näkemykset tai mielipiteet kohdan perusteella. Näissä kysymyksissä on tärkeää luottaa vain siihen, mitä tekstissä on eikä tee mitään tukemattomia johtopäätöksiä.

On esimerkiksi melko selvää, että kertoja on 'epämiellyttävä yliluonnollisen suhteen', koska hän kuvailee itseään 'taikauskoiseksi unista' ja pelkää, että ne voivat olla profeetallisia. On myös selvää, että kertoja ei usko Catherinen olevan hyvä ja moraalinen, koska hän sanoo, että Catherine on syntinen, joka ei kuulu taivaaseen.

Hän ei kuitenkaan näytä pitävän lapsista; hän kuvailee Haretonia hymyileväksi. Ainoa roomalainen numerolausunto, jonka mukaan kappaleessa on tarpeeksi todisteita hyväksyäkseen, on minä vastaus on A.

Esimerkki 7: Merkkianalyysi

Voimme ymmärtää Nellyn kehotuksesta 'ole iloinen ja kaltaisesi' (rivi 9), että Catherinen nykyinen mieliala on ...

 1. osa tulevista asioista
 2. epätavallista ottaen huomioon hänen tyypillisen asenteensa
 3. normaalia hänelle
 4. vaarallista vauvalle Haretonille
 5. todisteita hänen moraalisesta vääryydestään

Tämä on luonnekysymys sellaisena kuin olemme pyysi analysoimaan Catherinen luonnetta tietyn kohdan perusteella (Nellyn kehotus). Tällaisessa kysymyksessä, joka osoittaa tietylle riville tai paikkaan tekstissä, on tärkeää tarkista, mitä kyseinen rivi tarkoittaa äläkä tee johtopäätöksiä hahmosta muun tekstin perusteella.

Tässä tapauksessa saattaa hyvinkin olla, että Katariinan mieliala on ahdas tai todiste hänen vääristyneisyydestään, mutta tämä ei viittaa lauseeseen 'ole iloinen ja pidä itsestäsi'. Se kertoo meille, että hän (1) ei ole iloinen ja että tämä (2) on epätavallista. Niin, oikea vastaus on B.

Esimerkki 8: Dialogue Analysis

Ääni 'Koska et ole kelvollinen menemään sinne' (rivi 21) voidaan kuvata parhaiten

 1. levoton
 2. terävä
 3. holhota
 4. kunnioittava
 5. hassu

Tämä on dialogikysymys, koska sinua pyydetään analysoimaan vuoropuhelua (erityisesti sen sävyä) tavalla, joka on ei liittyy tiettyyn hahmoon.

Vuoropuhelun sävyn tunnistaminen voi olla vaikeaa, kun keskustelun ympärillä ei ole paljon vihjeitä, kuten tässä kohdassa. Se voi olla helpointa vain kuvitella, että dialogi sanotaan jokaisella äänellä ja valita, mikä on järkevintä ja/tai se on johdonmukaisin muun kohdan kanssa. Pitäisi olla melko selvää, että jos teet tämän, vastaus on B: terävä.

abstrakti-315468_640.jpg

Älä huoli - kohtia ei näytetä kirjoittajien alkuperäisessä käsialalla.

Nämä ovat kahdeksan kysymystyyppiä, joita voit odottaa näkeväsi SAT -kirjallisuustestissä. Mutta miten niihin pitäisi valmistautua? Seuraavaksi käsittelen neljää välttämätöntä valmistelustrategiaa.


SAT -kirjallisuustesti: 4 olennaista valmistelustrategiaa

Vaikka opit kohtuullisen määrän tietoja, jotka ovat välttämättömiä menestyäksesi hyvin SAT -kirjallisuuskokeessa vain lukion englanninkielisellä luokalla, on silti joitain asioita, joita voit (ja pitäisi) tehdä, jos todella haluat osua siihen pysäköidä. Tässä on neljä välttämätöntä vaihetta valmistautumiseen:

Strategia 1: Lue vanhoja juttuja

Yliopiston hallitus suosittelee '[c] menettää kriittisen lukemisen englanninkielisessä ja amerikkalaisessa kirjallisuudessa eri historiallisilta aikakausilta ja tyylilajeilta.' Et todennäköisesti lue mitään, joka päätyy tenttiin, mutta lukemalla laaja valikoima runoja ja proosia, jotka on alun perin kirjoitettu englanniksi asiaankuuluvilta ajanjaksoilta (eli Shakespearen aikakaudelta 1900 -luvulle), auttaa sinua tuntemaan englanninkielisen kirjallisen kirjoittamisen kaikista tentin ajanjaksoista.

Lisäksi jos etsit sanoja, joita et tiedä, kun kohtaat ne tekstissä, sinulla on jalka ylös merkityksessä kontekstikysymyksissä. Joten yrittäisin lukea klassista kirjallisuutta ja runoutta useilta ajanjaksoilta muutaman tunnin viikossa.

Strategia 2: Opi kirjallisia termejä ja käsitteitä

Vaikka luulet tietäväsi ne kaikki, sinun pitäisi tarkastella kirjallisuuden perusasioita ja varmista, että tiedät miten erilaisia ​​laitteita käytetään.

Hyviä resursseja kirjallisten termien oppimiseen ovat seuraavat:

 • PrepScholarin luettelo 31 tärkeimmästä tieteellisestä kirjallisuuslaitteesta, määritelmiä, selityksiä ja esimerkkejä jokaiselle

Strategia 3: Opi ja harjoita kirjallista analyysiä (erityisesti runoutta)

Olet toivottavasti oppinut kirjallisuuden analysointitekniikoita lukio -oppitunnillasi, mutta ei ole haittaa harjoittaa näitä taitoja. SAT Lit -testin ensisijainen taito on kyky sulkea tekstit-eli tunnistaa mitä tekijä tekee ja miksi hän tekee niin.

Suurin osa lukemisesta, jota teet koulussa, edellyttää oman argumentin rakentamista tekstistä, eikä analyyttisiin kysymyksiin vastaamista, mutta taidot ovat samanlaisia.

Tässä on joitain hyödyllisiä resursseja, joita voit käyttää läheisen lukemisen harjoittamiseen:

 • Harvard College Writing Center on myös hyödyllinen lukuohje

Lisäksi monet opiskelijat, myös ne, jotka osaavat englantia, eivät ole erityisen tyytyväisiä runouteen. Älä koskaan pelkää! Saatavilla on resursseja, joiden avulla voit nauttia runoutta paremmin. Ensinnäkin, lukemalla enemmän runoutta, saat mukavampaa sen kanssa (järkyttävää, tiedän). Tässä on joitain erinomaisia ​​resursseja, joita voit käyttää opinnoissasi:

Strategia 4: Tee harjoitustestit

Jos haluat valmistautua hyvin SAT -kirjallisuustestiin, suorita harjoitustestit! Tentti tentin muodosta ja kysymysten muotoilusta estää sinua kompastumasta tenttipäivänä. Lue lisää vinkkejä harjoitustestien löytämiseen!

pianisti-1149172_640.jpg

Harjoittele, harjoittele, harjoittele!

Mistä löytää SAT -kirjallisuuden harjoitustestit ja -resurssit

Parhaat resurssit SAT -kirjallisuuden käytännön testeihin tulevat suoraan lähteestä - College Boardista. Koska he luovat ja hallinnoivat SAT -kirjallisuuden aihekoetta, on järkevää, että heillä olisi parhaat opintoresurssit.

College Board tarjoaa joukko 23 harjoituskysymystä online -käyttöliittymässä. Saat samat käytännön kysymykset PDF -muodossa lataamalla ne kirjasen aihekokeisiin valmistautumisesta .

Jos haluat täydellinen ja virallinen SAT -kirjallisuuden käytännön testi, sinun on ostettava Virallinen opasopas kaikille SAT -aihekokeille, 2. painos (noin 17 dollaria Amazonissa). Tämä kirja tarjoaa esimerkkikysymyksiä selityksineen ja täydellisen käytännön testin jokaiselle aihekokeelle.

Muu kuin tämä, Viralliset resurssit ovat rajalliset. Harjoittele kysymyksiä Kaplan opas muistuttaa hyvin vähän todellisista kysymyksistä, joten en suosittele menemään sinne. Sillä aikaa Princetonin tarkistusopas kysymykset ovat paljon parempia, ne eivät ole vielä virallisia.

Kirjallisuuden aihetestin ässäys: 6 testivinkkejä

Kaikki yleiset testivinkit pätevät täällä: nukku paljon, tuo välipala testikeskukseen, saavu aikaisin jne. On kuitenkin myös joitain parhaita käytäntöjä, jotka ovat tarkempia kirjallisuuden SAT -aihekoetta varten. Lue kuusi tärkeintä vinkkiämme.

#1: Lue kohta huolellisesti

Tämä saattaa tuntua itsestään selvältä, mutta olisit yllättynyt siitä, kuinka monet opiskelijat joutuvat SAT Lit -kokeeseen vain siksi, että he eivät lukeneet lukua tarkasti. Saatat olla hyödyllistä merkitä teksti tekemällä muistiinpanoja tai ympyröimällä tai alleviivaamalla osia, jotka erottuvat sinulle. Tämä vuorovaikutus tekstin kanssa auttaa sinua käsittelemään sitä paremmin.

Jotkut ihmiset haluavat lukea kysymykset ennen kuin he lukevat kohdan, jotta he tietävät, mitä he etsivät. Jos pidät tätä hyödyllisenä, mene eteenpäin ja tee se! Henkilökohtaisesti huomaan, että se hukkaa aikaa ja häiritsee minua täysin absorboimasta kulkua, mutta kilometrimäärä voi vaihdella. Muista vain, että on aika kokeilla lähestymistapaasi ei testipäivänä, mutta kun käytät harjoitustestejä.

Myös, ei ole lakia, jonka mukaan kaikki kohdat on käsiteltävä järjestyksessä. Jos kohtaat sellaisen, jonka käsittely tuntuu vaikealta, on hyvä ohittaa se ja palata siihen myöhemmin. Jos kuitenkin teet tämän, muista rivittää vastauksesi vastausarkille oikein. Et halua joutua pyyhkimään puolet scantronista, koska et laskenut oikein, kun ohitit kohdan!

#2: Ajattele vastausta ennen kuin katsot valintoja

Kun luet kysymyksen, saattaa olla hyödyllistä miettiä, mitä vastauksen mielestäsi pitäisi olla ennen katsot lueteltuja vastauksia. Ainakin, tämän tekemisen pitäisi auttaa sinua poistamaan selvästi väärät vastaukset.

#3: Lue kaikki vastausvaihtoehdot huolellisesti

Tämäkin vinkki todennäköisesti kuulostaa itsestään selvältä, mutta kun sinulta vaaditaan aikaa, on houkuttelevaa vain ympyröidä ensimmäinen vastaus, joka näyttää siltä, ​​että se voisi olla oikea. Älä tee tätä! Lukea kaikki vastausvaihtoehdot ennen kuin valitset parhaan.

#4: Katso taaksepäin kulkua

Kun kysymys viittaa tiettyyn kohtaan katkelmassa, palaa taaksepäin ja katso sitä asiayhteydessä. Älä luota pelkästään muistiin! Konteksti on kaikki tässä kokeessa.

#5: Älä väitä

Älä tee johtopäätöksiä, joita teksti ei tue. Voi olla houkuttelevaa valita vastauksia, joita teksti ei nimenomaisesti kiellä, mutta sinun on valittava vastausvaihtoehto, joka tukee eniten sitä, mitä kappaleessa todella kirjoitetaan.

#6: Älä tuhlaa aikaa

Koska tähän tenttiin liittyy jonkin verran aikaa, älä tuhlaa liikaa aikaa mihinkään kysymykseen. Jos huomaat hämmentyneesi, ohita kysymys ja palaa siihen myöhemmin. On todennäköistä, että se on paljon selkeämpi sinulle toisella kierroksella.

taskukellot-436567_640.jpg

Aika on valttia!

Kokoonpano: Mitä tietää SAT-kirjallisuudesta

Tämä on kaikki mitä kirjallisuuden SAT -aihekokeessa on: saat tunti vastata 60 analyyttiseen kysymykseen kuudesta kahdeksaan kohtaan. Valmistaudu monenlaisiin ajanjaksoihin ja varmista, että voit kohdata proosaa, runoutta ja satunnaista dramaattista työtä.

Varmista, että olet myös valmis vastaamaan kaikkiin kysymyksiin kahdeksan kysymysluokkaa:

 • Luetun ymmärtäminen
 • Sanat/lauseet kontekstissa
 • Kysymyksiä kokonaisuudesta
 • Kirjalliset laitteet
 • Kuvallinen kieli
 • Kertoja/puhuja -analyysi
 • Hahmoanalyysi
 • Dialogi -analyysi

Mitä voit tehdä valmistautuaksesi SAT -kirjallisuustestiin? Lue teoksia eri aikakausilta, opi tärkeimpiä kirjallisia termejä, nauti mukavasta proosan ja runouden analysoinnista ja suorita mahdollisimman monta korkealaatuista käytännön testiä!

Muista testipäivänä lukea kohdat huolellisesti, ohittaa kaikki sinua häiritsevät kysymykset (ja palata niihin myöhemmin) ja älä tee mitään johtopäätöksiä enemmän kuin mitä tekstissä on kirjoitettu.

Kun tämä kaikki on mielessä, olet valmis ässyttämään SAT -kirjallisuutta hetkessä!

kissa-995150_640.jpg

Inspiroidu tästä maagisesta kissasta!

Oletko pettynyt pisteisiisi? Haluatko parantaa SAT -pisteitäsi 160 pisteellä? Olemme kirjoittaneet oppaan viidestä parhaasta strategiasta, joita sinun on käytettävä saadaksesi paremman tuloksen. Lataa se nyt ilmaiseksi:

Nosta SAT -pisteitä 160 pisteellä
(Ilmainen lataus)

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Brownin yliopiston pääsyvaatimukset

3 vinkkiä Stellar Georgia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Etkö ole varma mistä aloittaa Georgia Tech -lisäaineella? Tutustu täydelliseen Georgia Tech -esseiden kirjoittamisoppaaseemme, jossa on täydellinen analyysi kehotteista ja toimivista esimerkeistä.

Loyola University New Orleansin pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Pleasant Valley High School -listat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Pleasant Valley High Schoolista Chicossa, Kaliforniassa.

Brigham Youngin yliopisto - Havaijin pääsyvaatimukset

Elmira Collegen pääsyvaatimukset

SAT: n säännöt ja määräykset: Älä tee virhettä

Mietitkö SAT -sääntöjä ja -käytäntöjä testin aikana? Tässä on tärkeimmät testisäännöt, joita sinun on noudatettava, tai riski testin peruuttamisesta.

ACT English: Sanavalinta- ja sanavirheet

ACT English testaa sinua sanavalintavirheissä, kuten sitten vs kuin ja hyväksy vs paitsi. Tässä on luettelomme 100 suosituimmasta sanaparista, jotka sinun on tiedettävä korottaaksesi englanninkielisiä pisteitäsi.

Mikä on hyvä 9. luokan ACT / SAT -pisteet?

Olet yhdeksännellä luokalla, ja todellinen ACT / SAT on vielä 2 vuotta edessä. Miten tulkitset SAT -pistemäärän, jos otat sen nyt? Teemme uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääksemme, mitä pidetään hyvänä pisteenä nuoremmille opiskelijoille.

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on hyvä 10. luokan ACT/SAT -pisteet?

Olet kymmenennellä luokalla, ja todellinen ACT / SAT on vuoden päässä. Miten tulkitset SAT / ACT -pistemäärän, jos otat sen nyt? Vinkki: et voi käyttää vakiotaulukoita. Tässä tohtori Fred Zhang tekee uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääkseen, mitä pidetään hyvänä pisteenä yläkoululaisille.

Ultimate Guide to McDonald's Breakfast: Mitä tilata

Mietitkö mitä syödä tänä aamuna? Katso koko McDonald'sin aamiaismenu, joka sisältää arvostelut ja ravinnon jokaiselle tuotteelle sekä tuntikausia ja vinkkejä.

Miltä tiukka lukion kurssikuorma näyttää?

Oletko kuullut oppilaitosten sanovan, että he haluavat haastavan tai tiukan kurssikuorman? Opi mitä se todella tarkoittaa ja miten voit tehdä sen itse.

Paras AP-kemian tarkasteluopas 2021

Opiskeletko AP-kemian testiä varten? Oppaamme auttaa sinua luomaan täydellisen suunnitelman materiaalin tarkistamiseksi, muodon hallitsemiseksi ja testin ässä.

Florida Bright Futures -vaatimukset: SAT, ACT, GPA ja paljon muuta

Etsitkö Bright Future SAT -vaatimuksia ja GPA- ja ACT -pisteiden kelpoisuutta? Tässä on täydellinen opas siitä, mitä tarvitset apurahaan.

Itä -Washingtonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Carlow'n yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Mckinleyvillen lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Mckinleyville High Schoolista Mckinleyvillessä, Kaliforniassa.

1300 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Missourin baptistikorkeakoulun pääsyvaatimukset

Washburn University pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Natomas Pacific Pathways Prep Charter High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Natomas Pacific Pathways Prep Charter High Schoolista Sacramento, CA.

Pohjois-Georgian yliopiston pääsyvaatimukset

Alabaman osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Arkansasin yliopiston SAT-tulokset ja GPA