Lopullinen AP-ihmisen maantieteen opinto-opas

feature_aphumangeographystudyguide.jpg

AP Human Geography -kurssilla opit yhteiskuntien dynamiikasta ympäri maailmaa taloudellisessa, sosiaalisessa, poliittisessa ja ympäristökontekstissa. Tämä kurssi keskittyy paljon ideoihin ja malleihin sekä terminologiaan, joka määrittelee tapoja, joilla olemme päättäneet asua ja muuttaa ympäristöämme.

Tämä AP Human Geography -tutkimusopas on suunniteltu opastamaan sinut läpi kaikki kurssin kattamat suuret käsitteet , painottaen kumulatiivista valmistelua AP-tenttiin.body_update

Vuoden 2021 AP-testimuutokset johtuvat COVID-19: stä

Käynnissä olevan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit pidetään nyt kolmessa eri istunnossa toukokuusta kesäkuuhun. Testien päivämäärät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat oppia lisää siitä, miten kaikki tämä toimii, ja saada viimeisimmät tiedot testipäivistä, AP-online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, muista tutustua vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

Kuinka käyttää tätä AP-ihmisen maantieteen opinto-opasta

Tämä opas auttaa sinua arvioimaan AP Human Geography -luokan arviointeja tarjoamalla linkkejä käytännön resursseihin ja vinkkejä tehokkaisiin opintostrategioihin. Annan myös neuvoja, jotka liittyvät nimenomaan AP-loppukokeen valmisteluun.

mitä on biljoonan jälkeen

Ensimmäisessä osassa Kerron yksityiskohtaisesti vaiheittaisen prosessin, jota voit seurata räätälöidyn opintosuunnitelman luomiseksi ja toteuttamiseksi testiä varten. Tähän prosessiin kuuluu diagnostisen testin suorittaminen, heikkouksien arviointi, eniten kamppailevien sisältöalueiden tutkiminen ja lisäharjoitustestien suorittaminen edistymisen tarkistamiseksi.

Seurataksesi opintosuunnitelmaa, Luettelen muutaman keskeisen opintovinkin, jotka kannattaa muistaa, kun palaat kurssin sisältöön ja suoritat harjoittelukokeita. Annan sinulle myös muistiinpanoja kustakin aihealueesta jota voit käyttää opiskelemaan luokkatesteissä ja tarkastelemaan AP-tenttiä.

Jos kaikki nämä tiedot ovat yhdessä paikassa, toivottavasti AP Human Geography -opiskelu on vähemmän stressaavaa!

4-vaiheinen opintosuunnitelma AP-ihmisen maantieteelle

Tässä osassa käyn läpi AP Human Geography -tentin perustutkintasuunnitelman vaiheet. Suurinta osaa periaatteista sovelletaan myös koko luokan kokeisiin opiskeluun, mutta täydet harjoituskokeet ovat tärkeitä vain valmistautuessaan suoraan loppukokeeseen .

Voit käyttää lyhyempiä aihekohtaisia ​​tietokilpailuja diagnosoidaksesi heikkoutesi Ihmismaantiede-kurssin eri yksiköissä aiemmin lukuvuonna.

Suunnittelua varten tässä on arvioitu aika, joka tarvitaan jokaiselle alla olevalle vaiheelle:

 • Vaihe 1: 2,5 tuntia
 • Vaihe 2: 1 tunti
 • Vaihe 3: 2 tuntia
 • Vaihe 4: 2,5 tuntia

AP Human Geography -tutkintoon osallistuminen kestää noin kahdeksan tuntia. Tietenkin voit aina pidentää aikaa, jonka vietät sisällön tarkistamiseen, jos olet ruosteessa joukossa erilaisia ​​aiheita tai haluat vain olla erityisen perusteellinen.

Vaihe 1: Suorita ja pisteet täysi harjoitustesti

Ensimmäinen askel on suorittaa täydellinen AP Human Geography -testi, jotta saat paremman käsityksen nykyisestä pistetasostasi . Kun suoritat testin, ajoita se todellisen kokeen määrittelyihin, jotta voit kertoa, onko sinulla aikaahallinnassa ongelmia.

Muista, että testissä sinulla on vain tunti aikaa vastata 60 monivalintakysymykseen ; tämä tulee minuutti kysymystä kohden. Jos haluat olla turvallisella puolella, yritä kuitenkin saada aikaan noin 45 sekuntia kysymystä kohden. Ainoa tapa tottua tähän tahtiin on suorittaa harjoituskokeet realistisissa olosuhteissa.

Vaikka virallisia käytännön testejä ei ole saatavilla, olemme keränneet joitain parhaita epävirallisia testejä oppaasemme.

Kun suoritat harjoituksen, ympyröi tai merkitse muistiin kysymykset, joihin sinusta tuntuu vähemmän kuin täysin luottavainen vastauksessasi . Vaikka päätätkin saada nämä kysymykset oikeiksi, sinun tulisi tutkia sisältö uudelleen uudestaan ​​arvostelusi aikana, jotta voit lisätä mukavuutta materiaalin kanssa.

Kun olet valmis, pisteytä testi, jotta näet missä pudotat AP-alueella. Voit käyttää tämä online-laskin kunnolliseen piste-estimaattiin, joka perustuu siihen, kuinka monta raakapistettä olet ansainnut.

Aseta sitten parantamistavoite ja päätä, kuinka monta tuntia sinun on käytettävä valmisteluun.

Jos sinulla on pari kuukautta, sinun pitäisi pystyä käyttämään yli 20 tuntia opiskeluaikaa. Tämä on sopiva määrä opiskelua, jos aiot parantaa enemmän kuin yhdellä AP-pisteellä.

Jos sinun on parannettava vain yhdellä AP-pisteellä tai haluat vain nostaa pisteitäsi samalla alueella, saatat pystyä odottamaan testiä edeltävään kuukauteen aloittaa loppuprosessin. Kaiken kaikkiaan sinun ei tarvitse opiskella yli 10-20 tuntia.

Vaihe 2: Käy läpi virheesi

Jos päätät aloittaa loppuprosessin nyt, käy läpi virheet ihmismaantieteellisen harjoituksen testissä ja luokittele ne . Näin päätät, mihin sisältöön ja taitoalueisiin keskityt arvostelussa.

Ei ole mitään järkeä tutkia jo hallittuja käsitteitä ja termejä. Jos haluat nähdä todellisia parannuksia, tämä on opintoprosessin tärkein vaihe. Et voi korjata virheitäsi, ellet tiedä, mitkä ne ovat ensin!

Vaihe 3: Tutki sopivaa sisältöä

Kun olet analysoinut virheesi, alkaa tarkastella muistiinpanoja, jotka vastaavat alueita, joilla sinulla oli eniten ongelmia testissä . Varmista, että imetät tiedot kokonaan lukiessasi.

Tässä tapauksessa, muistikortit voivat olla hyödyllisiä koska AP Human Geography -sovelluksessa on niin monta syytä muistaa. Jos pidit vapaasti vastattavista kysymyksistä erityisen haastavia, käytännössä muutama näistä ennen kuin siirryt seuraavaan vaiheeseen.

Voit myös käyttää joitain sivustoja, joihin linkin myöhemmin tässä artikkelissa tarkastellaksesi tiettyjä aiheita lyhyillä monivalintakyselyillä.

Vaihe 4: Suorita toinen kokopäiväinen testi

Kun sinusta tuntuu, että olet käsitellyt kaikki virheesi ensimmäisellä harjoituskokeella, voit tee toinen testi nähdäksesi, ovatko pisteesi parantuneet . Vertaa uutta pistemäärääsi ensimmäisessä vaiheessa asettamaasi tavoitteeseen ja päätä, haluatko käydä läpi opintoprosessin uudelleen vai oletko tyytyväinen nykyiseen pisteeseesi.

Jos olet tyytyväinen, voit pitää tauon ja tehdä vain kevyen tarkastelun testiin asti.

Jos et ole parantunut, arvioi uudelleen prosessisi suorittaminen ja tee joitain muutoksia strategiaasi seuraavalla kierroksella. Olitko ympäristössä, joka oli liian häiritsevä? Selasitko muistiinpanojasi imemättä niitä todella? Oletko vain yleensä hieman ruosteinen? Nämä ovat sellaisia ​​asioita, jotka voivat saada edistyksen pysähtymään.

body_rusty.jpg Puhdista ruoste hapan tosiseosten ratkaisulla.

AP Human Geography: 3 välttämätöntä opintovinkkiä

Alla on muutamia arvokkaimpia strategioita, jotka on pidettävä mielessä, kun käydään läpi opintosuunnitelmasi valmistautuaksesi AP-ihmisen maantieteen kokeeseen. Näiden vinkkien pitäisi olla hyödyllisiä myös valmistellessasi pienempiä arviointeja koko lukuvuoden ajan AP-luokassa.

# 1: Tunne alueesi

Saadaksesi täyden hyvityksen useimmista vapaasti vastaavista kysymyksistä, sinun on annettava vastausten tueksi tarkkoja esimerkkejä . Tämä tarkoittaa kykyä tunnistaa maailman alueiden ominaisuudet niiden kulttuurien, väestötietojen ja fyysisten ympäristöjen perusteella.

Näet kartan tärkeimmistä alueista, joita AP Human Geography kattaa tämän oppaan sisältöosassa, sekä luettelon seitsemästä yksiköstä. Sinun pitäisi pystyä etsi kukin alue ja tunnista suhde seitsemään aihealueeseen .

# 2: Muista terminologia

Vaikka kartan tuntemisen tunteminen on tärkeää, suuri osa AP Human Geography -sovelluksesta koskee terminologiasi. Suosittelen lämpökorttien tekemistä tai verkkokorttien käyttämistä valmistelussa (Laitan linkin joihinkin näistä tulevaan sisältöosioon!).

Monet monivalintakysymykset ovat pohjimmiltaan vain määritelmien pyytämistä, ja jotkut vapaan vastauksen kysymykset alkavat pyytää sinua määrittelemään termin, jota loppukysymys käsittelee syvällisemmin.

Vaikka se ei olekaan niin suora, tietäen tietäsi maantieteellisen kielen kielelle, sinun on paljon helpompaa ymmärtää kysymyksiä kysymyksesi turvautumatta epävakaisiin oletuksiin tai päätelmiin.

# 3: Kiinnitä huomiota tärkeisiin malleihin ja teorioihin

Ihmisen maantiedettä pidetään enimmäkseen humanistisena aiheena, mutta siinä on joitain tieteellisiä elementtejä. Nämä näkyvät demografisten mallien muodossa, jotka otetaan käyttöön koko kurssin ajan.

Se on tärkeää osaa lukea malleja ja ymmärtää, mitä ne edustavat. Sinun pitäisi myös tietää, miten ne yhdistyvät suuriin ihmismaantieteellisiin teorioihin ja mitä nuo teoriat sanovat yhteiskunnan kehityksestä.

Annan sinulle linkin kattavaan luetteloon malleista ja teorioista seuraavan osan lopussa.

body_model.jpg

Skylar, kuinka monta kertaa minun on selitettävä sinulle homofoneja? OLET. EI. Auttaa.

AP-ihmisen maantieteen aiheita ja muistiinpanoja

AP Human Geography kattaa seitsemän pääaihealuetta tai yksikköä. Tässä osassa luetellaan ne kaikki ja niitä seuraavat huomautukset, jotka kattavat asiaankuuluvat alateemat. Voit käyttää näitä muistiinpanoja lopullisen opintoprosessisi sisällön tarkistusvaiheessa ja koko vuoden ajan tarkastellessasi luokkatestejä.

Saatat löytää näistä muistiinpanoista (CourseNotesista) vaikea saada läpi, koska ne on kirjoitettu siten, että on vaikea valita keskeisiä käsitteitä. On paljon pitkiä kappaleita, joissa ei ole tärkeitä termejä. Jos löydät nämä muistiinpanot rajaviivasta käsittämättömäksi, sinun pitäisi yritä hankkia arvostelukirja, jossa koko sisältö on selkeämpi . mielestäni Halki AP AP: n maantieteellisen kokeen on hyvä lähtökohta.

Tässä muistiinpanojen edeltäjä kartta kaikista maailman alueista joista keskustellaan koko kurssin ajan. Sinun on pohdittava, miten nämä aiheet soveltuvat eri tavoin eri puolille maailmaa:

Screen_Shot_2016-04-17_at_12.23.44_PM.png

Yksikkö 1: Ajattelu maantieteellisesti

Yksikkö 2: Väestö- ja muuttoliikkeet ja prosessit

Yksikkö 3: Kulttuurikuviot ja prosessit

Yksikkö 4: Poliittiset mallit ja prosessit

Yksikkö 5: Maatalous ja maaseudun maankäytön mallit ja prosessit

Yksikkö 6: Kaupungit ja kaupunkien maankäytön mallit ja prosessit

Yksikkö 7: Teollisuuden ja taloudellisen kehityksen mallit ja prosessit

Koska termit ovat niin tärkeitä tässä kokeessa, Suosittelen myös tarkistamaan tämän täydellinen luettelo kaikista kurssin kattamista vokabeista (toimittaja Quizlet) joten voit tarkistaa kaiken tarvitsemasi sanaston yhdessä paikassa.

koulut, joilla on paras taloudellinen tuki

Lisäksi katsomaan tämä yleiskatsaus ihmisen maantieteen eri teorioista ja malleista .body_graffiti.jpg

Kun monet ihmiset kokoontuvat muodostamaan kaupunkiyhteisön, he eivät voi muuta kuin väriä kaikessa. Mikä suloinen laji.

Suosituimmat resurssit AP: n maantieteelliseen katsaukseen

Alla on joitain resursseja, joiden avulla voit testata tietosi AP Human Geography -sisällöstä ja suorittaa harjoitustestejä ja tietokilpailuja.

Viralliset kurssi- ja tenttikuvat

Vaikka virallisia AP Human Geography -testikokeita ei ole saatavilla, College Board on vapautettu paljon esimerkkiharjoituskysymyksiä, joita voit käyttää valmistelussa ilmaisten kurssi- ja tenttikuvauksen (CED) PDF-tiedostojen kautta.

nykyinen CED vuodelle 2020 , joka on ollut täysin päivitetty uusi testimuoto , sisältää 15 monivalintakysymystä ja kaksi vapaasti vastattavaa kysymystä sekä pisteytysoppaan.

Siellä on myös 2015 ihmisen maantiede CED , jossa on 23 monivalintakysymystä ja kuusi ilmaisen vastauksen kysymystä, joiden kanssa voit harjoitella. Huomaa vain, että tämä opas ei ole yhdenmukainen AP-kokeen uuden muodon kanssa.

Viralliset ilmaisen vastauksen kysymykset ja pisteytysoppaat

Kurssi- ja tenttikuvausten lisäksi College Boardilla on valtava arkisto vapaasti vastattavat kysymykset, jotka on esitetty AP Human Geography -tutkinnossa vuodesta 2001 lähtien . Suosittelemme näiden käyttöä jälkeen olet harjoitellut näytteenottokertoimien kanssa vuoden 2020 kurssi- ja tenttikuvauksessa (katso yllä oleva resurssi).

Suurin osa näistä FRQ: ista sisältää myös pisteytysohjeet ja esimerkki opiskelijoiden vastauksista joten voit saada paremman käsityksen siitä, kuinka ansaita täydet pisteet niistä.

AP-luokkahuone

AP Classroom on College Boardin uusi luomus, jonka avulla AP-opettajat voivat seurata opiskelijoidensa edistymistä virtuaaliluokan kautta. Täällä opettajat voivat testata opiskelijoiden taitoja lähettämällä ne AP Human Geography -harjoittelukysymykset säännöllisesti.

Erittäin arvostetut arvostelukirjat

AP Human Geography -tarkistuskirjat ovat hyödyllisiä resursseja, jotka tarjoavat pääsyn muihin käytännön kysymyksiin ja testeihin. Ne sisältävät usein diagnostisia testejä, jotka auttavat sinua määrittämään heikot alueesi tarkasti ja vähemmän jalkatyötä.

Varsinkin sellaisessa aiheessa kuin ihmisen maantiede, joka voi olla hieman vaikeasti ymmärrettävä, kirjat auttavat sinua selvittämään, mitä sinun on opiskeltava ja miten sinun pitäisi opiskella sitä.

Joitakin tämän kokeen hyviä arvostelukirjoja ovat seuraavat:

Sporclen maantiedevisailut

Kuten mainitsin vinkkiosassa, On tärkeää tuntea AP alueiden maantieteellisiä alueita, jotta voit varmuuskopioida vastauksesi erityisillä esimerkeillä .

Sinun ei tarvitse olla täydellinen asiantuntija missä tahansa maassa, mutta nämä tietokilpailut ovat molemmat hauskoja ja koulutus, joten suosittelen tarkistamaan ne (varoitus: erittäin riippuvuutta aiheuttava!).

Varsity-ohjaajien diagnostiikkatestit

Kuuluisa testivalmistaja Varsity Tutors tarjoaa neljä AP Human Geography -diagnostiikkatestiä, joista jokaisella on 75 monivalintakysymystä . (Huomaa, että nykyinen testimuoto koostuu vain 60 monivalintakysymyksestä, joten voit ohittaa 15 näistä käytännössäsi.)

on Stanford Ivy League -koulu

Testeillä on automaattinen pisteytys, ja jokaiselle annetaan alustava vaikeustaso. On myös tonnia konseptin mukaan luetellut minivisat jos haluat harjoitella myös aihekohtaisia ​​kysymyksiä muistikortit, jotka auttavat sinua oppimaan kaikki kurssin terminologiat .

Albert Harjoituskysymykset

Albert tarjoaa tietokilpailuja jokaisesta AP Human Geography -aiheesta, ja kysymykset on luokiteltu aiheen ja yksikön mukaan. Tietokilpailut vaihtelevat täällä vain kolmesta 62 kysymykseen , ja verkkosivusto laskee jatkuvasti, kuinka moniin kysymyksiin olet vastannut oikein. Sinun on kuitenkin maksettava tililtä, ​​jotta pääset käsiksi useimpiin materiaaleihin.

Luvun tietokilpailut Ihmisen maantiede: Maisemat ihmisen toiminnasta

Jos valitset tämän kirjan luvun vasemmasta siirtymispalkista, voit vierittää alaspäin ja napsauttaa linkkiä monivalintakyselyyn. Nämä tietokilpailut ovat hyödyllisiä arvostelumateriaaleja, vaikka luokkasi ei käytä tätä oppikirjaa.

body_enjoysuccess.jpg Istu nyt ja nauti työn hedelmistä A ja / tai 5 muodossa.

Yhteenveto: Tämän AP Human Geography -tutkimusoppaan käyttäminen

Tämä AP-maantieteen opinto-opas on katsonut AP-testin tarkistussuunnitelman, vinkkejä menestymiseen koko vuoden ajan sekä luettelon kaikista AP-maantieteen opetussuunnitelman ja tentin aiheista.

Menestyvän AP Human Geography -tutkimussuunnitelman vaiheiden tulisi näyttää tältä:

 • Vaihe 1: Ota ja pisteet harjoitustesti
 • Vaihe 2: Käy läpi virheesi
 • Vaihe 3: Tutki sopivaa sisältöä
 • Vaihe 4: Suorita toinen harjoitustesti

Jälleen voit käydä tämän prosessin läpi useita kertoja, jos et saa haluamiasi tuloksia ensimmäisellä kierroksella. Kiinnitä vain huomiota parantumiseen. Jos ei, tee muutoksia sisällön tarkistuksen tehokkuuden parantamiseksi.

Joitakin opintovinkkejä, jotka on pidettävä mielessä opiskellessasi AP Human Geography -testiä ja mahdollisia luokkien arviointeja, ovat seuraavat:

 • Tunne maailman alueesi
 • Muista terminologia
 • Kiinnitä huomiota tärkeimpiin maantieteellisiin malleihin ja teorioihin

Kun olet perehtynyt opiskelun perusteisiin, voit käyttää tämän artikkelin toisella puoliskolla olevia muistiinpanoja ja valmisteluvälineitä valmistautuaksesi tietokilpailuihin, keskikokouksiin ja viimeiseen AP-tenttiin.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Voitteko suorittaa SAT: n lukion jälkeen? Asiantuntijaopas

Voitteko suorittaa SAT: n lukion valmistuttua? Joo! Opastamme sinut läpi, miten prosessi on erilainen ja kuinka säätää valmistelusuunnitelmaasi.

GPA -kaavio: muuntaminen 4.0 -asteikkoon

Tarvitsetko GPA -kaavion, jotta voit muuttaa arvosanasi prosenttiosuudesta 4,0 -asteikkoon? Tässä on yksinkertainen opas, joka sisältää painotetut GPA -asteikot.

ACT: n tekeminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Pitäisikö 7. luokan oppilaiden ottaa ACT? Esittelemme syyt, miksi sinun on ehkä suoritettava ACT 7. luokassa, sekä testin niin varhaisen haittapuolet.

1420 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Benediktiinikoulun pääsyvaatimukset

Kuinka maksaa yliopistosta ilman vanhempien apua

Yritätkö itse selvittää, kuinka maksaa yliopistosta? Olemme eritelleet kaikki askeleet, jotka sinun on suoritettava korkeakoulun maksamiseksi ilman vanhempia.

25 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Rush Universityn pääsyvaatimukset

Francis Marionin yliopiston pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Albanyn lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Albanyn lukiosta Albanyssa, Kaliforniassa.

Paras yhteenveto ja analyysi: Suuri Gatsby, luku 9

Kysymyksiä Suuren Gatsbyn lopusta? Lue täydellinen luku 9 yhteenveto ja juoni-analyysi.

Milloin on elokuun lauantai? Pitäisikö se ottaa?

Keskustellaan siitä, otetaanko elokuun SAT? Tarjoamme tarkan elokuun ACT -päivämäärän ja esitämme edut ja haitat kyseisen kokeen suorittamisesta.

Mitä sinun on tiedettävä Hart-Ransom Academic Charter Schoolista

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT-tulokset, AP-tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hart-Ransom Academic Charter Schoolista Modesto, CA.

Nova Southeastern Universityn pääsyvaatimukset

Pohjois -Illinoisin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Independence High Schoolista

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Independence High Schoolista San Josessa, Kaliforniassa.

East Stroudsburg University of Pennsylvania SAT-tulokset ja GPA

College at Brockport Pääsyvaatimukset

SUNY-sovellusvinkit: Kuinka hakea, määräajat ja paljon muuta

Onko sinulla kysyttävää SUNY-sovelluksestasi? Katso täydellinen oppaamme siitä, milloin ja miten haet SUNY-kouluihin, sekä vinkkejä siitä, miten erottua hakijoiden keskuudessa.

Kuinka voit valita parhaat SAT-testipaikat

Mikä on paras SAT-testikeskus testin suorittamiseen? Mikä tekee SAT-keskuksesta paremman tai huonomman? Lue lisää täältä.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Ontarion lukioluokitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Ontarion lukiosta Ontariossa, Kaliforniassa.

SAT: n korkeakoulukoodit ja kouluraportit

Tarvitsetko SAT-yliopistokoodeja lähettääksesi SAT-pisteet? Näin haet koulukoodit saadaksesi korkeakouluhakemuksesi täydelliseksi.

Mitä AP -luokat ovat? Miksi sinun pitäisi ottaa ne?

Mikä on Advanced Placement ja miksi sinun kannattaa käydä AP -kursseilla? Lue asiantuntijaoppaamme.

Gonzagan yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Best Crucible Act 1 Yhteenveto

Oletko utelias The Cruciblen alusta? Lue koko Act 1 -yhteenvetomme oppiaksesi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää näytelmän avauskohdasta.