UC vs CSU: Mikä on ero? Kumpi on parempi?

amerikka-arkkitehtuuri-lahti-vene-208745

UC vs CSU: heillä voi olla samanlaisia ​​kirjaimia, mutta he ovat ehdottomasti ei sama asia! Kalifornian yliopisto ja Kalifornian osavaltion yliopisto ovat kaksi arvostettua julkista yliopistojärjestelmää, jotka perustuvat kaikkialle Kaliforniaan. Mutta mikä on ero UC: n ja CSU: n välillä? Miten UC- ja CSU-koulut eroavat toisistaan ​​ja miten ne ovat samanlaisia?

Tässä UC vs CSU -oppaassa annamme sinulle kattavan vertailun Cal State vs UC: hen ja käymme läpi, mitä nämä erot ja yhtäläisyydet merkitsevät sinulle ja yliopistovalinnoillesi. Katsotaan ensin ensin, mitä UC-koulut ja CSU-koulut todellisuudessa ovat, alkaen UC-järjestelmästä.body_update

PÄIVITYS: Kuinka COVID-19 vaikuttaa UC- ja CSU-kouluihin vuosina 2020--2021

Koronaviruspandemian takia Kalifornian yliopiston ja Kalifornian osavaltion yliopiston järjestelmät ovat tehneet joitain muutoksia siihen, miten pääsy toimii vuosina 2020-2021.

Muutokset Kalifornian yliopiston kouluihin

 • Pääsyäsi ei peruuteta automaattisesti, jos et saa opintosuoritusta kouluun 1. heinäkuuta 2021 mennessä, kunhan otat yhteyttä valintayksikköön hyvissä ajoin etukäteen ja työskentelet valintaneuvojan kanssa.

 • Jos et pysty viimeistelemään valintapäätöstä hyväksymispäivään mennessä (1. toukokuuta fuksille, 1. kesäkuuta siirto-opiskelijoille), voit ottaa yhteyttä valintatoimistoon lykkäämisestä. UC-koulut ovat joustavia ja työskentelevät opiskelijoiden kanssa, joihin COVID-19 on vaikuttanut.

 • UC-koulut ovat läpäisseet testin valinnaisesti vuonna 2021, mikä tarkoittaa, että voit lähettää testitulokset, mutta ne eivät ole pakollinen osa hakemustasi.

Lisäksi, kaikki UC-koulut lakkaavat vaatimasta ACT: tä ja SAT: ta osana valtionopiskelijoiden valintaprosessia vuoteen 2025 mennessä . Saat lisätietoja siitä, mitä se tarkoittaa sinulle, tutustumalla tähän usein kysyttyihin kysymyksiin. Muista tarkistaa ajantasaiset tiedot UC-kouluista ja koronaviruksesta COVID-19 -sivu UC-kouluille.

Muutokset CSU-kouluihin

Kalifornian yliopiston tapaan Kalifornian osavaltion koulut ovat myös tehneet melko merkittäviä muutoksia lukuvuodelle 2020-2021. Jos haet syksyn 2021 pääsyä CSU-kouluun, tässä on joitain muutoksia, joita voit odottaa :

 • CSU-koulut hyväksyvät luotto- tai passiluokitukset täyttääkseen kurssin vaatimukset kevään tai kesän 2020 ehdoilla. Näitä hyväksyttyjä / hylättyjä arvosanoja ei kuitenkaan lasketa opiskelijoiden GPA-arvoiksi.

  lagunan taide- ja muotoiluopisto
 • Opiskelijat, jotka eivät pysty lähettämään opintosuorituksia 15. heinäkuuta 2020 mennessä, heidän valintansa ei peruuteta. Sen sijaan heidät hyväksytään väliaikaiseen asemaan, kunnes he voivat lähettää opintosuorituksensa kouluunsa. Litteraatit on pakko vastaanotetaan syksyn 2020 lukukauden aikana.

 • CSU kunnioittaa kaikkia nykyisiä siirrettäviä luottoja vuoden 2020 AP-tentteihin, joissa opiskelijat saavat 3, 4 tai 5 pistettä.

 • CSU keskeyttää väliaikaisesti ACT / SAT-tutkimusten käytön määritettäessä kaikkien CSU-kampusten pääsykelpoisuutta lukuvuodelle 2021-2022.

Täydellinen luettelo pääsymuutoksista ja ajantasaisimmista tiedoista saat tutustu Cal State'n COVID-19-hakusivulle. Lisätietoja yliopistosi verkkosivustosta saat CSU-koulusi suunnitelmasta tai käytä tätä kätevää hakutyökalua .

Mitkä ovat UC-koulut?

Kalifornian yliopiston järjestelmä on ryhmä arvostettuja julkisia tutkimusyliopistoja Kaliforniassa. Vuonna 1869 perustettu UC on kasvanut yli 280 000 opiskelijaan ja 227 000 henkilökuntaan ja tiedekunnan jäseneen.

Kampuksia on 10 , joista yhdeksän tarjoaa sekä perus- että jatko-opintoja:

 • UC Berkeley
 • UC Davis
 • UC Irvine
 • UCLA
 • UC Merced
 • UC Riverside
 • UC San Diego
 • UC San Francisco (vain jatko-ohjelmat)
 • UC Santa Barbara
 • UC Santa Cruz

UC-koulut ovat suuria kouluja , tyypillisesti vähintään 20 000 alaikäistä. UCLA: lla on suurin UC-koulujen perusopiskelu 31 600: lla, kun taas UC Mercedillä on pienin ilmoittautuminen noin 8 000: lla (se on myös uusin UC-kouluista, joka on avannut ovensa vuonna 2005).

UC-järjestelmä tarjoaa kokonaisuutena 160 akateemista tieteenalaa ja 800 tutkinto-ohjelmaa .

UC-koulut ovat arvostettuja ja kärkijoukossa. He ovat erittäin kilpailukykyisiä päästä ja pidetään yhtenä parhaista julkisista yliopistoista kansakunnassa.

Mitkä ovat CSU-koulut?

Kalifornian osavaltion yliopiston järjestelmä on joukko julkisia yliopistoja, jotka sijaitsevat Kaliforniassa. Se on suurin julkinen nelivuotinen yliopistojärjestelmä Yhdysvalloissa.

Vaikka CSU-koulut eivät ole läheskään yhtä kilpailukykyisiä kuin UC-koulut, ne ovat silti melko suosittuja, koska ne tarjoavat korkealaatuisia tutkijoita kohtuuhintaan Kalifornian asukkaille.

Virallisesti perustettu vuonna 1972, CSU-järjestelmään kuuluu 23 koulua, joilla kaikilla on tarjolla perustutkinto-ohjelmia:

 • CSU Bakersfield
 • CSU-kanaalisaaret
 • CSU-poika
 • CSU Dominguez Hills
 • CSU East Bay
 • CSU Fresno
 • CSU Fullerton
 • Humboldtin osavaltion yliopisto
 • CSU Long Beach
 • CSU Los Angeles
 • Cal Maritime Academy
 • CSU Monterey Bay
 • CSU Northridge
 • Cal Poly Pomona
 • CSU Sacramento
 • CSU San Bernardino
 • San Diegon osavaltion yliopisto
 • San Franciscon osavaltion yliopisto
 • San Jose State University
 • Cal Poly San Luis Obispo
 • CSU San Marcos
 • Sonoman osavaltion yliopisto
 • CSU Stanislaus

Yhteensä noin 482 000 opiskelijaa osallistuu CSU: han, jossa työskentelee 53 000 tiedekuntaa ja henkilökuntaa.

Undergrad-ilmoittautuminen vaihtelee valtavasti CSU-kouluissa. CSU Fullertonilla on suurin ilmoittautuminen, noin 35 000 alaikäistä , kun taas Cal Maritime on pienin ilmoittautunut, hieman yli 1000 alaikäistä.

Lisäksi CSU: lla on uskomattoman monipuolinen opiskelijakunta, jossa on suuri osa ei-perinteisiä ja työmatkalaisia ​​opiskelijoita, ja tunnettu vähemmistö- ja pienituloisille opiskelijoille .

Toisin kuin UC-koulut, jotka keskittyvät enemmän tutkimukseen ja akateemiseen julkaisemiseen, CSU keskittyy enemmän auttamaan opiskelijoita kehittämään ammatillisia, käytännön taitoja, jotka johtavat heihin hyviin työpaikkoihin heti yliopiston ulkopuolella.

body_ucla_campus UCLA-kampus( Alton / Wikimedia Commons)

UC vs CSU: Täysi vertailu

Tässä on a vierekkäin Cal State vs UC vertailu joten näet kuinka molemmat yliopistojärjestelmät ovat sekä erilaisia ​​että samanlaisia:

Kalifornian yliopisto Kalifornian osavaltion yliopisto
Lempinimi (t) UC CSU, Calin osavaltio
Sijainti Enimmäkseen suuret kaupungit Kalifornian pohjois- ja eteläosissa Sekoitus pieniä ja suuria kaupunkeja Kaliforniassa
Julkinen vai yksityinen? Julkinen Julkinen
Yhteensä ilmoittautuminen 285,216 481,929
Kampusten määrä 9 + 1 tutkijakoulu 2. 3
Kandidaattiohjelmien määrä ~ 900 ~ 2700
US News Sijoitus Korkein: UCLA, nro 20 (Nat'l)
Alin: UC Merced, # 97 (Nat'l)
Korkein: Cal Poly San Luis Obispo, # 3 (alueellinen länsi)
Alin: CSU East Bay, # 80 (alueellinen länsi)
Markkinarakot Korkein: A + ( UCLA , UC Berkeley , UCSB )
Alin: B ( UC Merced )
Korkein: TO ( Cal Poly San Luis Obispo )
Alin: B- ( CSU East Bay )
Hyväksyntäaste Korkein: UC Merced, 72%
Alin: UCLA, 12%
Korkein: CSU Bakersfield, 100%
Alin: Cal Poly San Luis Obispo, 28%
6 vuoden valmistumisaste 85,3% 62,1%
Sukupuolisuhde Nainen: 53%
Mies: 47%
Tuntematon:<1%
Nainen: 57%
Mies: 43%
Ei-binaarinen:<1%
Etnisyyden jakautuminen Aasian / Tyynenmeren saari: 30%
Valkoinen: 24%
Latinalaisamerikkalainen / latinalainen: 22%
Kansainvälinen: 16%
Afrikkalainen amerikkalainen: 4%
Tuntematon: 3%
Latinalaisamerikkalainen: 43%
Valkoinen, ei-latinalaisamerikkalainen: 22%
Aasialainen amerikkalainen: 15%
Ulkomaalainen ulkomaalainen: 6%
Afrikkalainen amerikkalainen: 4%
Kaksi tai useampia kilpailuja: 4%
Tuntematon: 4%
Amerikan intiaani:<1%
Tyynenmeren Saarelainen:<1%
Työmatkakoulut? Ei oikeastaan, paitsi UC Irvine ja UC Riverside Kyllä, useimmat kampukset
Keskimääräiset lukukausimaksut ja palkkiot Valtiossa: 14 100 dollaria
Osavaltion ulkopuolella: 43 800 dollaria
Valtiossa: 6782 dollaria
Osavaltion ulkopuolella: 16 286 dollaria
Yleinen maine Maailmanluokan julkinen yliopistojärjestelmä, joka tunnetaan johtavista tutkijoistaan, valikoivuudestaan ​​ja tutkimuksestaan Erittäin suuri, korkealaatuinen julkinen yliopistojärjestelmä, joka tunnetaan kohtuuhintaisuudestaan ​​ja joustavista luokkatarjouksistaan

Lempinimet

Kalifornian yliopiston järjestelmä lyhennetään usein UC: ksi, minkä vuoksi UC-kouluja kutsutaan yleensä nimellä UC Berkeley tai UC Irvine esimerkiksi Kalifornian yliopiston (Berkeley) tai Kalifornian yliopiston (Irvine) sijaan (molemmat ovat ehdottomasti suupala!).

Tästä huolimatta UC voi viitata myös Cincinnatin yliopistoon , joten muista määrittää Kalifornian yliopiston koulu, josta puhut.

Kalifornian osavaltion yliopiston järjestelmää kutsutaan yleensä CSU: ksi tai Cal osavaltioksi. Joten Kalifornian osavaltion yliopisto, Fullerton voidaan kutsua joko CSU Fullertoniksi tai Cal State Fullertoniksi.

Ole tietoinen siitä CSU voi viitata myös useisiin muihin korkeakouluihin , kuten Coloradon osavaltion yliopisto , Chicagon osavaltion yliopisto ja Clevelandin osavaltion yliopisto .

Sijainti

UC-kouluja on 10 (mukaan lukien yksi vain tutkinnon suorittaneille tarkoitettu koulu San Franciscossa) ja 23 CSU-koulua.

UC-koulut ovat sijaitsevat suurimmissa kaupungeissa joko Pohjois-tai Etelä-Kaliforniassa:

body_uc_campuses_map

CSU on hieman erilainen. Koska CSU-kouluja on enemmän kuin UC-kouluja, järjestelmä on enemmän levinnyt osavaltioon ja sillä on kampuksia sekä pienemmissä että suuremmissa kaupungeissa. Tämä mukavuuselementti helpottaa CSU: n käyttöä monille ihmisille kaikkialla Kaliforniassa.

body_csu_campuses_map

Yliopistotyyppi

Sekä Kalifornian yliopisto että Kalifornian osavaltion yliopisto ovat julkisia valtionyliopistojärjestelmiä, mikä tarkoittaa, että ne ovat molemmat rahoittivat Kalifornian osavaltion hallitus . Lisätietoja siitä, miten julkiset yliopistot eroavat yksityisistä, tutustu perusteelliseen oppaaseen.

Koko

CSU on selvästi suurempi näistä kahdesta järjestelmästä, sekä koulujen lukumäärän että opiskelijoiden ilmoittautumisen perusteella. Vaikka UC: ssä asuu yhdeksän perustutkintoa ja yli 280 000 opiskelijaa, CSU: lla on 23 koulua ja yli 480 000 + opiskelijaa.

Mitä tulee erityisesti perustutkinnon suorittaneiden ilmoittautumiseen, UC: llä on tällä hetkellä 285,126 CSU: lla on 481,929 ala-asteet. UC- ja CSU-järjestelmien yksittäiset kampukset vaihtelevat kuitenkin varsin merkittävästi ilmoittautumisissa.

Seuraava kaavio näyttää yhteensä perustutkinnon suorittaneiden ilmoittautuminen UC- ja CSU-kouluissa suurimmasta perustutkinnon suorittaneesta opiskelijaryhmästä pienimpään. Kaikki UC-koulut ovat olleetkorostettu vihreällä.

Koulu Undergrad-ilmoittautuminen
CSU Fullerton 40,445
CSU Northridge 38,391
CSU Long Beach 38,075
San Diegon osavaltio 35,081
San Josen osavaltio 32,926
CSU Sacramento 31,156
UC Davis 30,982
UC San Diego 30,794
UC Irvine 30,382
San Franciscon osavaltio 29,586
CSU Los Angeles 27,675
Cal Poly Pomona 26,443
UC Santa Barbara 23,349
UC Riverside 22,055
CSU San Bernardino 20,311
UC Santa Cruz 17,517
CSU-poika 17,014
CSU Dominguez Hills 15,741
CSU East Bay 15,528
CSU San Marcos 13,964
CSU Stanislaus 10,974
CSU Bakersfield 10,493
Sonoma State 9,459
UC Merced 8,151
Humboldtin osavaltio 8,347
CSU Monterey Bay 7,616
CSU-kanaalisaaret 7,093
Cal Maritime 1,120

Kuten näet, Kolme suurinta koulua ovat seuraavat :

 • CSU Fullerton
 • CSU Northridge
 • CSU Long Beach

Kolme pienintä koulua ovat seuraavat:

 • Cal Maritime
 • CSU-kanaalisaaret
 • CSU Monterey Bay

Useimmat UC-koulut ovat erittäin suuria, ja niissä opiskelee noin 20000 - 30000 opiskelijaa.

ero denotaation ja konnotaation välillä

Sillä välin, CSU-kouluissa ilmoittautuminen on laajempaa , joidenkin suurempien koulujen (mukaan lukien CSU Fullerton, CSU Long Beach ja San Diegon osavaltio) kanssa, jotkut pienemmät ja monet keskisuurilla ja keskisuurilla (noin 10000 - 20 000 opiskelijaa).

body_csu_northridge_campus CSU Northridge( Guanzhan Chen / Wikimedia Commons)

Akateemikot

Kun taas UC-järjestelmä tarjoaa noin 900 kandidaatin tutkinto-ohjelmaa, CSU-järjestelmä tarjoaa yli 2700 kandidaattiohjelmaa . Tietysti kussakin tietyssä UC- ja CSU-koulussa saatavat vaihtelevat, joten tarkista etukäteen, mitä pääaineita ja alaikäisiä tarjotaan harkitsemissasi UC- ja / tai CSU-kouluissa.

Voit katsoa luettelo UC-pääaineista kouluittain täältä ja luettelo CSU-pääaineista kouluittain täältä .

Sijoitukset ja arvosanat

Vaikka sekä UC-järjestelmä että CSU-järjestelmä ovat vankkoja vaihtoehtoja yliopistolle, UC-koulut ovat paljon korkeammalla tasolla ja arvostetuimpia .

Kaikki UC-koulut sijoittuvat 100 parhaan joukkoon kansalliset yliopistot US News . Sitä vastoin useimmat CSU-koulut sijoittuvat melko hyvin, mutta eivät hämmästyttävällä tavalla US News Parhaiden länsimaisten yliopistojen luettelo .

Lisäksi US News rankingissa tarkastelimme opiskelijoiden tuottamia arvosanoja Nichessä. UC- ja CSU-koulujen markkinarakot osoittavat korkea tai erittäin korkea opiskelijoiden tyytyväisyys UC: ssä ja keskimäärin korkea korkea opiskelijoiden tyytyväisyys CSU: ssa .

Kolme UC-koulua onnistui saamaan A + -arvosanan (UCLA, UC Berkeley ja UC Santa Barbara), jota ei myönnetty CSU-kouluille. Korkein arvosana, jonka CSU-koulu ansaitsi, oli A , kunnia, joka kuuluu Cal Poly San Luis Obispolle.

Selektiivisyys

Kaiken kaikkiaan UC-kouluihin - jotka ovat erittäin arvostettuja ja korkealuokkaisia ​​- on paljon vaikeampaa päästä kuin CSU-kouluihin, etenkin UC Berkeley ja UCLA, kaksi korkeimmaksi luokiteltua koulua.

Toisin sanoen, UC-koulujen hyväksymisaste on usein paljon alhaisempi kuin CSU-kouluissa .

Tässä on yleiskatsaus kaikkien UC- ja CSU-koulujen hyväksymisasteista valikoivimmista vähiten. Jälleen kerran kaikki UC-koulut ovat olleetkorostettu vihreällä selkeyden vuoksi.

Kuten voit nähdä täältä, kahdeksassa yhdeksästä UC-koulusta hyväksymisaste on noin 50% tai alhaisempi , mikä tekee niistä kaikki ainakin jonkin verran valikoivia. Sitä vastoin useimpiin CSU-kouluihin on paljon helpompi päästä, ja monien hyväksymisaste on vähintään 55%.

body_uc_berkeley_campus_building Hearst Memorial Mining Building UC Berkeleyssä( Joe Parks / Wikimedia Commons)

Opiskelijoiden väestötiedot

Sekä UC: llä että CSU: lla on hieman enemmän naisia ​​tunnistavia opiskelijoita kuin he tekevät miehiä tunnistavia opiskelijoita (samoin kuin nimellismäärä tuntemattomia tai ei-binaarisia opiskelijoita).

Etniset väestötiedot eroavat kuitenkin jonkin verran. UC: ssä kolme suurinta etnistä / rotuista ryhmää ovat aasialaiset / Tyynenmeren saaret (30%), valkoiset (24%) ja latinalaisamerikkalaiset / latinalaiset (22%). CSU: ssa se on latinalaisamerikkalaisia ​​(43%), jota seuraavat ei-latinalaisamerikkalaiset valkoiset (22%) ja aasialaiset amerikkalaiset (15%).

miten celsius muutetaan fahrenheitiksi

Molemmissa yliopistojärjestelmissä omistaudutaan selvästi monimuotoisuuteen, mutta CSU loistaa hieman kirkkaammin sitoutumisestaan ​​palvelemaan latinalaisamerikkalaisia ​​/ latinalaisia ​​populaatioita Tällä hetkellä, Sen 23 koulusta 21 on latinalaisamerikkalaisia ​​palvelevia instituutioita (HSI) .

Silti UC-järjestelmä tekee suuria edistysaskeleita palvelemaan myös tätä väestöä. Nykyisessä, kuusi kymmenestä UC-koulusta katsotaan HSI: ksi .

Lähiliikennekoulut

Yksi merkittävä ero UC-koulujen ja CSU-koulujen välillä on opiskelijoiden asumistilanne.

Useimmissa UC-kouluissa (UC Riversiden ja UC Irvinen lisäksi) on hyvin yleistä, että opiskelijat asuvat kampuksella yliopiston asunnoissa. Useimmissa CSU-kouluissa opiskelijat matkustavat kampukselle eivätkä yleensä asu yliopistokodeissa (jos niitä jopa tarjotaan) .

Lähiliikennekampuksilla on useita etuja, kuten mahdollisuus säästää rahaa asumiseen elämällä kotona vanhempiesi kanssa ja joustavampia luokkavaihtoehtoja, jotka annetaan usein vanhempien, ei-perinteisten opiskelijoiden vastaanottamiseksi.

Jotkut korkeakouluun matkustamisen haitat sisältävät kuitenkin seuraavat:

 • Se voi olla vaikeampi saada ystäviä ja seurustella
 • Liikenne voi olla painajainen, etenkin Kalifornian suurkaupungeissa
 • Sinun on todennäköisesti kilpailtava löytääksesi pysäköintialue joka päivä ennen luokkaa

Saat lisätietoja lähiliikennekampuksista lukemalla perusteellisen oppaan.

Lukukausimaksu ja maksut

Koska sekä UC- että CSU-järjestelmät ovat julkisia yliopistojärjestelmiä, maksat lukukausimaksut ja palkkiot lopulta siitä, oletko Kalifornian asukas vai ei. Valtionopetus joka vuosi on 6782 dollaria CSU: ssa ja 14100 dollaria UC: ssä. Kuten näet, CSU on paljon halvempi käydä kuin UC-koulu - itse asiassa se on yli 7000 dollaria halvempi !

Kun kyse on valtion ulkopuolisista opetuksista ja palkkioista, nämä luvut hyppäävät dramaattisesti. UC: ssä ulkomaalaisten opiskelijoiden on maksettava 43900 dollaria vuodessa — Yli kolme kertaa korkeampi kuin mitä valtion opiskelijat maksavat. Sitä vastoin CSU veloittaa lukukausimaksut eri tavoin valtion ulkopuolisilta opiskelijoilta joko lukukausiyksikön (kukin 396 dollaria) tai vuosineljänneksen yksikön (264 dollaria kukin) mukaan.

body_cal_poly_san_luis_obispo_campus Cal Poly San Luis Obispo

UC vs CSU: Mihin kouluihin sinun pitäisi hakea?

Mitä tulee Cal State vs UC: hen, mihin kouluihin sinun pitäisi hakea? Tässä ovat neljä hyödyllistä vinkkiä auttaa sinua tekemään päätöksesi.

# 1: Ajattele kokoa ja asetusta

Kaksi suurta tekijää monille opiskelijoille ovat koulun koko ja sijainti.

UC-koulujen kanssa suurin osa on ala-asteen ilmoittautumisessa (20000 - 40 000 opiskelijaa), kun taas CSU-koulut vaihtelevat merkittävästi, vain 1000 alaikäisestä jopa 40 000: een.

Jos olet kiinnostunut pienemmästä, intiimimmästä opiskelijaryhmästä, ensin katsokaa CSU-kouluja ennen kuin harkitset mitään UC-kouluja. Jos haluat mieluummin vilkkaamman ympäristön, voit tutustua melko paljon kaikkiin UC-kouluihin (paitsi UC Merced) ja noin puoleen CSU-kouluista.

Asettelun suhteen sijainti voi vaihdella paljon sekä UC: lle että CSU: lle kampuksesta riippuen. Se voi kuitenkin auttaa muistaa, että UC-koulut perustuvat enimmäkseen suurempiin kaupunkeihin, kun taas CSU-koulut löytyvät sekä pienemmistä että suuremmista kaupungeista.

Jos aiot matkustaa kouluun, muista, että suurempien kaupunkien liikenne voi olla huonompaa.

# 2: Selvitä akateemiset kiinnostuksen kohteesi

Toinen huomioitava tekijä on akateemiset kiinnostuksen kohteesi ja se, mihin haluat pääaineen (jos tiedät).

UC- ja CSU-koulut eivät kaikki tarjoa samoja pää- ja alaikäisiä , joten sinun on ehdottomasti tehtävä joitain tutkimuksia nähdäksesi, minkälaisia ​​ohjelmia jokainen koulu tarjoaa ja onko heillä sinua kiinnostavia ohjelmia. Voit tehdä tämän käyttämällä luettelo UC: n suurista yhtiöistä ja luettelo CSU: n pääaineista .

Esimerkiksi muutama CSU-koulu tarjoaa pääaineita vaatetus- / muotimarkkinoinnissa ja johtamisessa, kun taas mikään UC-koulu ei tarjoa vastaavaa perustutkinto-ohjelmaa.

Voit myös haluta ota huomioon, onko alallasi parempi maine UC: llä tai CSU: lla . Esimerkiksi, Sekä UC Berkeleyllä että UCLA: lla on johtava suunnitteluohjelma , joten saatat haluta asettaa etusijalle hakemisen näihin kouluihin, jos aiot olla insinööri.

# 3: Harkitse kustannuksia ja taloudellista tukea

UC ja CSU eroavat toisistaan ​​suuresti siinä, mitä he veloittavat sinulta lukukausimaksuista ja palkkioista vuosittain, joten varmista, että olet täysin tietoinen siitä, mistä olet vastuussa maksamisesta . Vaikka CSU: n osallistuminen UC: n sijasta on selvästi paljon halvempaa, Tämän tekeminen voi tarkoittaa uhrata tutkijoiden laatua ja yleistä arvostusta kohtuuhintaisuuteen .

Muista myös, että sinun on harkittava taloudellisen tuen paketteja. Huolimatta UC: n korkeista kustannuksista, 56% Kalifornian ala-asteen opiskelijoista UC: ssä maksaa ehdottomasti ei mitään opetusta . CSU: n suhteen on tonnia ansioihin perustuvia apurahoja voit hakea yrittääksesi säästää rahaa.

Olitpa hakemassa UC-kouluissa, CSU-kouluissa tai näiden kahden yhdistelmässä, on älykäs idea tutkia myös ulkoisia apurahoja.

# 4: Vertaa akateemista profiiliasi hyväksyttyjen opiskelijoiden profiileihin

Viimeiseksi sinun on harkittava omaa akateemista profiiliasi - eli GPA- ja SAT / ACT-pisteet —Ja näet, kuinka verrataan tutkittaviin UC- ja / tai CSU-kouluihin todellisiin hakijoihin. Tämän tekeminen auttaa sinua tekemään ihanteellisen korkeakoulujen luettelon, joka sisältää tasapainoinen määrä turvallisuuskouluja, kohdekouluja ja kouluja .

Esimerkiksi, jos GPA- ja SAT / ACT-pisteet ovat suunnilleen samat kuin tiettyyn UC- tai CSU-kouluun hyväksyttyjen opiskelijoiden pisteet, kyseistä oppilaitosta voidaan pitää ottelu- tai kohde-kouluna.

Jos GPA ja pisteet ovat korkeammat, se on turvallisuuskoulu, koska olet todennäköisesti todennäköisesti hyväksytty.

veden tiheys jaloissa

Lopuksi, jos GPA- ja testipisteesi ovat huomattavasti pienemmät kuin keskiarvot tietyssä UC- tai CSU-koulussa, kyseistä oppilaitosta voidaan pitää tavoittavana kouluna, koska et todennäköisesti pääse nykyisen akateemisen profiilisi kanssa (mutta silti voisit, tietysti).

body_uc_santa_barbara_campus UC Santa Barbara( viileä keisari / Wikimedia Commons)

Yhteenveto: Mikä on ero UC: n ja CSU: n välillä?

Joten kun kyse on UC vs CSU: sta, miten nämä kaksi yliopistojärjestelmää eroavat toisistaan?

Ensinnäkin Kalifornian yliopisto on erittäin tunnettu julkinen yliopistojärjestelmä, joka tunnetaan maailmanluokan tutkimuksestaan ​​ja erittäin menestyneistä professoreistaan. Samaan aikaan Kalifornian osavaltion yliopisto on Yhdysvaltojen suurin neljän vuoden julkinen yliopistojärjestelmä, joka tunnetaan ensisijaisesti korkealaatuisista tutkijoistaan ​​ja kohtuuhintaisuudestaan.

Tässä on joitain muita keskeisiä tapoja, joilla nämä kaksi yliopistojärjestelmää eroavat toisistaan:

 • Koko: UC-kouluja on 10, mukaan lukien yksi tutkijakoulu, ja 23 CSU-koulua; ilmoittautumisen osalta CSU: lla on noin 200 000 enemmän opiskelijoita kuin UC: llä, ja sen kouluissa on myös suurempi valikoima ilmoittautumisia

 • Tutkinto-ohjelmat: UC tarjoaa noin 900 kandidaattiohjelmaa, kun taas CSU: lla on yli 2700

 • Sijoitukset: Kaikki UC-koulut sijoittuvat erittäin korkealle, kun taas CSU-koulut sijoittuvat yleensä hyvin, mutta eivät hienosti

 • Selektiivisyys: UC-kouluihin on yleensä paljon vaikeampaa päästä kuin CSU-kouluihin, joiden hyväksymisaste vaihtelee jopa 30 prosentista jopa 100 prosenttiin

 • Lukukausimaksu ja maksut: CSU on paljon halvempi kuin UC, varsinkin jos olet valtion ulkopuolella oleva opiskelija; kuitenkin UC tekee tarjoavat paljon taloudellista tukea, joka voi auttaa kompensoimaan näitä kustannuksia

Loppujen lopuksi löytää oikea korkeakoulu sinä - onko se satunnainen UC-koulu, CSU-koulu tai jotain aivan erilaista! - sinun on otettava huomioon seuraavat neljä tekijää :

 • Koko ja asetus
 • Akateemiset kiinnostuksen kohteesi
 • Kustannukset ja taloudellinen tuki
 • Kuinka akateeminen profiilisi vertaa hyväksyttyjen opiskelijoiden omaan

Ja sen kanssa sanon onnea UC- ja CSU-sovelluksillesi!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka monta koulun ulkopuolista toimintaa tarvitset?

Kuinka monta koulun ulkopuolista aktiviteettia tarvitset? Olemme eritelleet mitä liikaa, mitä liian vähän ja miten suunnitella sovelluksiasi.

Wayne State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Randolph-Macon College SAT-tulokset ja GPA

Ozarksin yliopiston pääsyvaatimukset

Etelä -Dakotan kaivoskoulu ja teknologian pääsyvaatimukset

3 SAT -lukukäytävän tyyppiä, jotka sinun pitäisi tietää

Mitkä ovat kolme SAT -lukukäytävän tyyppiä ja mitkä ovat jokaiselle tyypille ominaisia ​​kysymyksiä? Käymme läpi yksityiskohtaisen oppaan täällä.

Worcester State Universityn SAT -pisteet ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

Täydellinen opasopas: SAT US History Subject Test

Mikä on paras tapa opiskella SAT US History Subject Testissä? Selvitä, miten testi toimii ja mistä löydät käytännön testejä opinto -oppaastamme.

UNCA: n pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun todella mennä yliopistoon valtion ulkopuolella? Hyvät ja huonot puolet

Ovatko osavaltion ulkopuoliset korkeakoulut hinnan ja etäisyyden arvoisia? Ota selvää, pitäisikö sinun käydä koulua kotivaltiosi ulkopuolella.

Paras IB -kemian opinto -opas ja huomautuksia SL/HL: lle

Tarvitsetko parhaat muistiinpanot ja oppaat IB Chemistry SL/HL: lle? Lue asiantuntijaoppaamme IB -kemian kokeen valmistelemiseksi.

Radfordin pääsyvaatimukset

Kaplan SAT Book - täydellinen arvostelu

Kaplan SAT Prep Book on suosittu, mutta sillä on monia ongelmia. Lue tämä arvostelu selvittääksesi, onko sinun todella ostettava tämä kirja.

Täydellinen luettelo koulun ulkopuolisista aktiviteeteista: 100s esimerkkejä

Tarvitsetko esimerkkejä lukion ylimääräisestä opetussuunnitelmasta? Olemme koonneet täällä satoja esimerkkejä vapaaehtoistyöstä teatteriin.

Mount Mercy Universityn pääsyvaatimukset

Kutztownin yliopiston Pennsylvanian pääsyvaatimukset

DeVry University - North Brunswick Pääsyvaatimukset

327 Olennaiset TOEFL -sanastokortit

Opiskeletko TOEFL: lle? Kokeile ilmaisia ​​välttämättömiä TOEFL -sanastokortteja, joissa on ohjeet tehokkaimmasta tavasta oppia tarvitsemasi sanat.

Binghamton University ACT -pisteet ja GPA

Grove City College SAT -tulokset ja GPA

North Carolina Central University SAT Scores and GPA

Neitsytsaarten yliopiston pääsyvaatimukset

MIT -hyväksymiskirje: todellinen ja virallinen

Tässä on onnistunut pääsykirje, jonka sain hakiessani MIT: tä. Kun MIT: n hyväksymisaste on 8%, vain harvat onnekkaat saavat nähdä tämän.

21 parasta koiraa asumiseen

Asutko pienessä tilassa mutta kuoletko saadaksesi koiran? Luetteloimme parhaat asuntokoirat, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen parin, sekä vinkkejä pentusi sopeutumiseen.