Totuus Dilophosauruksesta: 5 faktaa sylkivästä dinosauruksesta

australia-790784_640

Yksi mieleenpainuvimmista kohtauksista Jurassic Park -versiosta vuonna 1993 tulee kun bumbling tiedemies Wayne Nedry kohtelee kelmi Dilophosaurus yrittäessään paeta puistosta.

Nedry yrittää vapauttaa autonsa mutasta, kun hän sattuu Dilophosaurusiin. Alun perin dinosaurus ei vaikuta Nedryyn, joka näyttää liian pieneltä uhkaksi. Juuri kun hän luulee olevansa turvallinen, Dilophosaurus sylkee myrkkyä hänen kasvoilleen - mikä johtaa lopulta Nedryn kuolemaan.Kohtaus Jurassic Park on viihdyttävä, varma, mutta tosiasiallisesti tarkka? Ei niin paljon. Tässä artikkelissa rikkomme totuuden Dilophosauruksesta: mikä se oli, miten se elää ja miten se esitetään pop-kulttuurissa.

Mikä on Dilophosaurus? Perusteet sylkemisestä dinosauruksesta

Löytyi ensimmäisen kerran vuonna 1942, Dilophosaurus sai nimensä erottuvilta harjoilta, jotka koristavat päänsä. Vaikka tiedemiehet eivät ole 100% varmoja mihin harjuja käytettiin, oletetaan, että niitä käytettiin muiden eläinten merkitsemiseen. Vastaavasti kaikilla Dilophosaurusilla ei ollut harjata, joten tutkijat ajattelevat, että ominaisuus on löytynyt vain miehiltä.

Asuminen Jurassic-varhaisvaiheessa, Dilophosaurus oli kevyt, hoikka ja nopea - vaikka ei niin pieni ja söpö kuin Jurassic Park saa sen näyttämään. Elokuvassa dinosaurus näyttää suunnilleen kultaisen noutajan koosta. Todellisessa elämässä Dilophosaurus mitasi todennäköisesti yli 20 jalkaa päästä päähän.

Kuningaskunta:

Animalia

Turvapaikka:

Chordata

Luokka:

Sauropsida

Ylijärjestys:

Dinosauria

Tilaus:

Saurischia

Alajärjestys:

uusi ja vanha istui kääntyminen

Theropoda

Perhe:

Coelophysidae

Suku:

Dilophosaurus

Sylkeminen dinosaurus: Mikä on totuus?

Söpö Dilophosaurus kyky sylkeä myrkkyä tekee yhden ikimuistoisimmista kohtauksista Jurassic Par k - samoin kuin yksi epätarkimmista.

Dilophosaurus ei koskaan sylkeä myrkkyä. Itse asiassa Dilophosauruksella ei ollut lainkaan myrkkyä.

Enemmän, ei todellakaan ole todisteita siitä, että kukaan dinosaurus olisi koskaan käyttänyt myrkkyä. Joten pakottavan kohtauksen tekeminen oli vain elokuvamaagiaa, joka ei perustu lainkaan tieteeseen.

Dilophosaurus

Dilophosaurus-tosiasiat

Nyt kun tiedämme, että Dilophosaurus ei todellakaan sylkeä myrkkyä, tässä on joitain todellisia Dilophosaurus-tosiasioita, jotka voit jakaa seuraavalla dinosaurusjuhlallasi.

# 1: Kaulavyö oli myös väärennös

Sisään Jurassic Park , Dilophosaurus -laitteessa on myös laajennettavissa oleva niskavyö, joka ponnahtaa esiin hyökkäyksen aikana. Todellisuudessa ei ole todisteita siitä, että Dilophosaurusilla olisi ollut tämä ominaisuus.

# 2: Dilophosaurus oli todennäköisesti puhdistaja

Vaikka Dilophosaurus oli paljon suurempi kuin siinä kuvattiin Jurassic Park (muista, todellisuudessa dinosaurus oli todennäköisesti noin 20 jalkaa pitkä), se ei silti ollut tarpeeksi suuri ollakseen iso saalistaja. Tutkijat ajattelevat, että Dilophosaurus oli todennäköisesti puhdistaja. Jos se metsästää, se oli todennäköisesti vain pieniä olentoja.

# 3: Dilophosaurus voi olla lämminverinen

Tutkijat ajattelevat, että Dilophosaurus on saattanut olla lämminverinen. Dinosaurusten oletetaan perinteisesti olleen kylmäverisiä, mikä tarkoittaa, että heidän ruumiinsa lämpenevät ympäristönsä lämpötilan. On kuitenkin todisteita siitä, että olentot, kuten dilophosaurus (eli nopeat, saalistavat teropodit), olivat lämminverisiä, mikä tarkoittaa, että ne pitävät kehon lämpötilan vakiona (kuten ihmiset).

Tutkijat eivät ole varmoja tästä tosiasiasta, mutta pitävät sitä todennäköisenä.

# 4: Dilophosaurus todennäköisesti metsästetään pakkauksissa

Toinen asia Jurassic Park erehtyi Dilophosaurusista: se ei olisi ollut yksin. Tutkijat uskovat, että Dilophosaurus asui ja metsästettiin pakkauksissa, todennäköisesti korvaa sen, että se oli yksi pienemmistä saalistushinnoittelevista dinosauruksista.

# 5: Tutkijat eivät tiedä kuinka luokitella Dilophosaurus

Varhaisessa Jurassic-kaudella oli tonnia pieniä ja keskikokoisia dinosauruksia, kuten Dilophosaurus. Tämän takia, Dilophosaurus-perheen alkuperästä ei ole sataprosenttista yksimielisyyttä: jotkut tutkijat sanovat, että se liittyy Coelophysisiin; toiset, Antarktiksen Crolophosaurus.

Dilophosaurus pop-kulttuurissa

Dilophosaurus-faktoja esiintyy useissa popkulttuuripaikoissa, joista tunnetuin on Jurassic Park . Kuten olemme jo todenneet, melkein kaikki Dilophosaurusista vuonna Jurassic Park on väärin: se ei sylkeä myrkkyä, se on isompi kuin koira, ja se metsästää pakkauksissa.

Valitettavasti epätarkka Dilophosaurus-kuvaus siirtyy suosittuun videopeliin Arkki , joka ottaa käyttöön monia dilofosaurukselle omistettuja ominaisuuksia Jurassic Park kuvaus. Videopelissä sylkeminen dinosaurus käyttää myrkkyä myös halvaamaan uhrinsa ja sillä on erottuva koristeellinen kaulaharja.

Dilophosaurus-arkki ja Jurassic Park versiot kuulostavat upeilta dinosauruksilta, mutta ne eivät ole mitään kuin dilophosaurusin todellinen versio!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lycoming College pääsyvaatimukset

Länsi -Virginia Wesleyan Collegen pääsyvaatimukset

Bellevuen yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

Tämän vuoden Ole Miss ACT -pisteet ja GPA

Worcesterin ammattikorkeakoulun pääsyvaatimukset

Sewanee: Etelä -yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Epätäydellinen dominointi vs. kodominanssi: Mikä on ero?

Mitä eroa on epätäydellisen määräävän aseman ja kodinominanssin välillä? Opi kunkin yksityiskohdat vertaamalla kodominanssia ja epätäydellistä määräävää asemaa.

Mitä sinun tulee tietää Black Rockin vaihtoehto-/jatkokoulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Black Rock Alternative/Continuation School -yliopistosta paikassa Yucca Valley, CA.

Paras Yhdysvaltain historian muistiinpanoja opiskelemaan

Etsitkö AP US History -tutkimuksia, joiden kanssa opiskella? Tässä on täydellinen opas Yhdysvaltain historiaan sekä erittely päivitetystä AP-tentistä.

St. Francis yliopiston pääsyvaatimukset

Madonnan yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Parhaat korkeakoulujen hakusivustot, tarkistetut (10 parasta)

Mitä verkkosivustoja sinun tulisi käyttää oppilaitoksellesi? Tässä ovat suosituimmat 10 suosikki korkeakoulujen hakusivustoani, mukaan lukien Cappex, Unigo ja paljon muuta.

4 vinkkiä toimivan Johns Hopkinsin esseen kirjoittamiseen

Oletko huolissasi Johns Hopkins -lisäaineesta? Tutustu Johns Hopkinsin esseisiin, jotka toimivat ja oppivat kirjoittamaan oman voittavan esseen.

Hawthornen lukio | 2016-17 Rankings | (Hawthorne,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -luokat, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hawthorne High Schoolista Hawthorne, CA.

Marylandin yliopiston itärannikon SAT-tulokset ja GPA

4 vinkkiä erottuviin Carnegie Mellon -esityksiin

Etkö ole varma, miten lähestyä Carnegie Mellonin esseekehotteita? Opi kirjoittamaan tähti-CMU-esseitä ja tutustu onnistuneisiin Carnegie Mellonin esseesimerkkeihin.

Onko PSAT-pisteesi kansallisten ansioiden mukainen?

Mitä PSAT-pisteitä tarvitset voidaksesi päästä kansallisen ansioiden semifinalistiin vuosina 2015/2016? Tässä on täydellinen opas PSAT-pisteiden raja-arvoihin.

Mitä tarvitset UCSD: lle: Pääsyvaatimukset

5 parasta yritystä aloittaaksesi urasi

Mikä on paras liiketoiminnan pääaine? Tutustu suuryritysten luetteloomme, jossa on paljon ideoita siitä, mitä opiskella yliopistossa.

Nebraskan yliopisto - Omahan pääsyvaatimukset

West High School | 2016-17 Rankings | (Torrance,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta West High Schoolista Torrance, CA.

Tietoja PSAT/NMSQT: Expert Guide -oppaasta

Kiinnostaako PSAT/NMSQT? Opi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää valmistautuessasi tähän testiin ja saadaksesi National Merit -apurahoja.

Monroe Collegen pääsyvaatimukset

SAT-pääsylippu: Mikä se on, miten se tulostetaan ja mitä tehdä, jos menetät sen

Mietitkö, kuinka SAT-pääsylippusi toimii testipäivänä? Näin löydät sen ja kuinka tulostaa se.