Todellinen tarina David Ghanttista ja Loomis Fargo Heististä

turvallinen-913452_640

Lokakuun 4. päivän 1997 iltana yksi mies ladasi 17,3 miljoonaa dollaria käteistä Loomis, Fargo & Co: n holvista pakettiauton takaosaan. Kun hän oli valmis, mies ajoi läheiselle painokoneelle, jossa rahat jaettiin yksityisajoneuvoihin kourallisen ihmisten kesken.

Hän tasoitti itselleen 50 000 dollaria, nimeltä David Ghantt, hyppäsi omaan autoonsa ja suuntasi kohti Meksikoa.



David Scott Ghantt: Holvin valvoja

David Scott Ghantt oli holvivalvoja Loomis, Fargo & Co: n alueellisessa haarassa Charlotte, Pohjois -Carolina. Ennen kuin hän päätti varastaa 17 miljoonaa dollaria pankista, Ghantt oli työskennellyt vuosia suhteellisen hiljaisena ja vaatimustenmukaisena työntekijänä. Pinnan alla kupliminen oli kuitenkin syvää turhautumista tapaan, jolla häntä kohdeltiin.

Ghantt sanoi, että eräänä päivänä elämä löi minua kasvoihin. Olin töissä joskus 75-80 tuntia viikossa hintaan 8,15 dollaria tunnissa. Minulla ei ollut edes todellista kotielämää, koska en ollut koskaan siellä. Olin koko ajan töissä ja onneton ... Tunsin itseni nurkkaan ja eräänä päivänä taukohuoneen vitsailu paikan ryöstämisestä ei näyttänyt yhtä kaukaiselta.

Ghantt vitsaili välitilassa Loomis Fargon työntekijän Kelly Campbellin kanssa. Kaksikko solmi ystävyyden työn aikana, joka jatkui Campbellin lähtiessä yrityksestä.

Ghanttin ja Campbellin väliset vitsit heidän tyytymättömyydestään työhönsä saivat vakavamman huomion, kun Campbell esitteli Ghanttin vanhalle lukion luokkatoverilleen nimeltä Steve Chambers. Campbellin mukaan Chambers voisi auttaa Ghanttia toteuttamaan massiivisen käteisen ryöstön Loomis Fargon holvista yhdessä yössä.

Ghantt suostui väsyneenä ja näki ulospääsyn.

Loomis Fargon ryöstö

Seuraavien kuukausien aikana Ghantt, Campbell ja Chambers laativat suunnitelman. Työskennellessään yksin Ghantt sitoutui ryöstöön ja pakeni sitten Meksikoon, jättäen suurimman osan rahoista Chambersille. Kun Ghantt odotti ryöstön lämmön laantuvan, Chambers lähetti Ghanttille pieniä määriä rahaa . Lopulta Ghantt palasi Yhdysvaltoihin ja koko summa jaettiin salaliittolaisten kesken.

Suunnitelma toteutui 4. lokakuuta yöllä.

Ghantt lähetti kotiin uuden työntekijän ja ladasi rahat nopeasti pankki -pakettiauton taakse. Tapaamisensa Chambersin, Campbellin ja joidenkin muiden salaliittolaisten kanssa Ghantt lähetti sen Meksikolle 50 000 dollarilla käteisellä autossaan. Hän pääsi rajan yli juuri kun hänen petoksensa paljastettiin.


kulta-1633073_640

Loomis Fargo Heist Investigation: David Ghantt, epäilty

Loomis Fargon työntekijät huomasivat korkeuden jälkeisenä aamuna, etteivät he voineet avata holvia. He soittivat poliisille, joka toi paikalle FBI: n ja luokitteli ryöstön pankkiryöstöksi.

FBI: n pääepäilty oli alusta asti David Ghantt. Paitsi että Ghantt ei ollut ainoa työntekijä, jota ei ollut otettu huomioon ryöstön jälkeisenä aamuna, oli myös kuvamateriaalia Ghanttin siirtämisestä käteisellä Loomis Fargon pakettiauton takaosaan.

Kaksi päivää ryöstön jälkeen FBI löysi kadonneen pakettiauton, jossa oli jäljellä 3,3 miljoonaa dollaria käteistä. Ghantt ja hänen maanmiehensä osoittavat, että he olivat aliarvioineet rahan suuruuden. He jättivät rahat, joita he eivät mahtuneet autoihinsa.

FBI yhdisti Ghanttin nopeasti Campbelliin, joka oli entinen Loomis Fargon työntekijä. Yhteys Chambersiin kesti enemmän aikaa.

FBI valvoi anonyymien vihjeiden jaostojen puheluita. Lopulta Ghantt soitti Meksikosta, etsien lisää rahaa, ja FBI tunnusti virallisesti Chambersin yhteistyössä salaliiton kanssa.

mikä on pre-med

Chambersista tuli FBI: n suurin todisteiden lähde. Ghanttin kanssa soittamiensa puheluiden lisäksi Chambers alkoi kuluttaa rahaa kohtuuttomasti, vaikka toiset salaliittolaiset olivat sopineet, että lakkaavat vuoden tai kaksi.

Yhdessä vaimonsa kanssa Chambers osti uuden ylellisen kodin (päivityksen asuntoautostaan), BMW Z3: n ja joitakin ylellisiä huonekaluja. Chambersin vaimo Michelle osti tila -auton käteisellä ja alkoi usein matkustaa pankkiin talletuksia varten. Vaikka hän teki aluksi pieniä talletuksia, hänestä tuli huolimattomampi ja lopulta hän teki tuhansien dollareiden talletuksen käteisellä, ja kertoi myyjälle, että älä huolehdi: Se ei ole huumerahaa.

Ei kunniaa varkaiden keskuudessa

Rajan toisella puolella Meksikossa Ghantt myös elää sitä. Hän asui luksushotellissa ja otti sukellustunnin. Ghantt oli kuitenkin tuonut vain 50 000 dollaria käteistä, mutta pian hänellä oli varoja. Kun Ghantt soitti Chambersille saadakseen jälkimmäisen lisää rahaa, Chambers lähetti vain muutaman tuhannen dollarin. Kun FBI kuunteli Chambersin puheluita, he huomasivat, että hän aikoi myös murhata Ghanttin toivoen pitävänsä kaikki rahat itselleen. FBI tiesi, että heidän oli tehtävä muutto.

1. maaliskuuta 1988 Meksikon poliisi pidätti Ghanttin Playa del Carmenissa. Seuraavana päivänä Chambers, Campbell ja muut merkittävät osapuolet pidätettiin Charlotte. Kymmenen päivää myöhemmin ryhmää syytettiin pankkivarkaudesta ja rahanpesusta. Kolmetoista ystävää ja perheenjäsentä syytettiin myös rahanpesusta, koska he olivat auttaneet Ghanttia, Chambersia, Campbellia ja muita tallettamaan rahaa laittomasti.

Kaikki syytetyt yhtä lukuun ottamatta myönsivät syyllisyytensä ja hyväksyivät tuomionsa. Osa ystävistä ja perheenjäsenistä sai ehdonalaisen ehdonalaisen, kun taas Ghantt tuomittiin seitsemän ja puoli vuotta vankeuteen. Hän suoritti vankeusrangaistuksen marraskuussa 2006.

Loomis Fargo Heist: Legacy

Loomis Fargon ryöstöstä tuli median salamansaari. Ryöstön yksityiskohdat yhdistettynä rahan varastamisen jälkeen miehistön tekemiin virheisiin herättivät kirjailijoiden ja elokuvatuottajien huomion. Komediaelokuva nimeltään Päämiehet , perustuu Loomis Fargon ryöstöön ja pääosissa Zach Galifianakis, Kristen Wiig, Owen Wilson ja Jason Sudeikis, julkaistiin vuonna 2016.

David Ghantt osallistui ensi -iltaan.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka päästä sisään: Miamin yliopiston pääsyvaatimukset

Paul Smithin yliopiston pääsyvaatimukset

Parsons Uusi koulu suunnittelun pääsyvaatimuksille

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

UT Dallas ACT -pisteet ja GPA

BA vs BS -tutkinto: mikä on sinulle parempi?

Mitkä ovat tärkeimmät yhtäläisyydet ja erot verrattaessa BA vs BS tutkintoja? Onko yksi aste parempi kuin toinen? Lue asiantuntijaoppaamme saadaksesi selville.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

20 runollista laitetta, jotka sinun on tiedettävä

Onko sinulla kysymyksiä kirjallisten laitteiden käytöstä runoudessa? Täydellinen runollisia laitteita koskeva oppaamme määrittelee esimerkkeinä kaikki tärkeimmät runoustermit.

Bradley Universityn pääsyvaatimukset

Mikä on AP -testin täydellinen pisteet? Tarvitsetko yhden?

Oletko hämmentynyt siitä, mitä AP -kokeen täydellinen pisteet todella tarkoittavat? Selitämme, mikä on täydellinen piste ja miten se eroaa viidestä.

Saint Francis Medical Center College of Nursing Pääsyvaatimukset

Mitä CEEB -koodit ovat? Kysymyksiinne vastattu

Mitä CEEB -koodit ovat ja miksi tarvitset niitä SAT -rekisteröintiin? Lue täältä, miten voit etsiä ja etsiä CEEB -koodiasi täältä.

1310 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Nevadan yliopisto, Reno Pääsyvaatimukset

Floridan yliopiston pääsyvaatimukset

Aihe-verbisopimus SAT-kirjoittamisesta: strategiat ja käytännöt

Aiheen verbisopimus on erittäin tärkeä SAT -kirjoitustestissä. Lue koko oppaamme täältä, jossa on käytännön tietokilpailukysymyksiä ja strategioita.

John Carroll Universityn pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopisto, Johnstown, pääsyvaatimukset

IUPUI -pääsyvaatimukset

Haskell Indian Nations University pääsyvaatimukset

Saint Mary's University of Minnesota Pääsyvaatimukset

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Voivatko korkeakoulut peruuttaa pääsysi sosiaalisen median viestien takia?

Oletko huolissasi, että sosiaalisen median viestisi estävät sinua pääsemästä yliopistoon? Opi, miten korkeakoulut punnitsevat verkkoviestejä ja miten voit välttää sosiaalisen median ongelmia.

Mitä sinun on tiedettävä Dougherty Valleyn lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Dougherty Valleyn lukiosta San Ramonissa, Kaliforniassa.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.