Todellinen tarina David Ghanttista ja Loomis Fargo Heististä

turvallinen-913452_640

Lokakuun 4. päivän 1997 iltana yksi mies ladasi 17,3 miljoonaa dollaria käteistä Loomis, Fargo & Co: n holvista pakettiauton takaosaan. Kun hän oli valmis, mies ajoi läheiselle painokoneelle, jossa rahat jaettiin yksityisajoneuvoihin kourallisen ihmisten kesken.

Hän tasoitti itselleen 50 000 dollaria, nimeltä David Ghantt, hyppäsi omaan autoonsa ja suuntasi kohti Meksikoa.



David Scott Ghantt: Holvin valvoja

David Scott Ghantt oli holvivalvoja Loomis, Fargo & Co: n alueellisessa haarassa Charlotte, Pohjois -Carolina. Ennen kuin hän päätti varastaa 17 miljoonaa dollaria pankista, Ghantt oli työskennellyt vuosia suhteellisen hiljaisena ja vaatimustenmukaisena työntekijänä. Pinnan alla kupliminen oli kuitenkin syvää turhautumista tapaan, jolla häntä kohdeltiin.

Ghantt sanoi, että eräänä päivänä elämä löi minua kasvoihin. Olin töissä joskus 75-80 tuntia viikossa hintaan 8,15 dollaria tunnissa. Minulla ei ollut edes todellista kotielämää, koska en ollut koskaan siellä. Olin koko ajan töissä ja onneton ... Tunsin itseni nurkkaan ja eräänä päivänä taukohuoneen vitsailu paikan ryöstämisestä ei näyttänyt yhtä kaukaiselta.

Ghantt vitsaili välitilassa Loomis Fargon työntekijän Kelly Campbellin kanssa. Kaksikko solmi ystävyyden työn aikana, joka jatkui Campbellin lähtiessä yrityksestä.

Ghanttin ja Campbellin väliset vitsit heidän tyytymättömyydestään työhönsä saivat vakavamman huomion, kun Campbell esitteli Ghanttin vanhalle lukion luokkatoverilleen nimeltä Steve Chambers. Campbellin mukaan Chambers voisi auttaa Ghanttia toteuttamaan massiivisen käteisen ryöstön Loomis Fargon holvista yhdessä yössä.

Ghantt suostui väsyneenä ja näki ulospääsyn.

Loomis Fargon ryöstö

Seuraavien kuukausien aikana Ghantt, Campbell ja Chambers laativat suunnitelman. Työskennellessään yksin Ghantt sitoutui ryöstöön ja pakeni sitten Meksikoon, jättäen suurimman osan rahoista Chambersille. Kun Ghantt odotti ryöstön lämmön laantuvan, Chambers lähetti Ghanttille pieniä määriä rahaa . Lopulta Ghantt palasi Yhdysvaltoihin ja koko summa jaettiin salaliittolaisten kesken.

Suunnitelma toteutui 4. lokakuuta yöllä.

Ghantt lähetti kotiin uuden työntekijän ja ladasi rahat nopeasti pankki -pakettiauton taakse. Tapaamisensa Chambersin, Campbellin ja joidenkin muiden salaliittolaisten kanssa Ghantt lähetti sen Meksikolle 50 000 dollarilla käteisellä autossaan. Hän pääsi rajan yli juuri kun hänen petoksensa paljastettiin.


kulta-1633073_640

Loomis Fargo Heist Investigation: David Ghantt, epäilty

Loomis Fargon työntekijät huomasivat korkeuden jälkeisenä aamuna, etteivät he voineet avata holvia. He soittivat poliisille, joka toi paikalle FBI: n ja luokitteli ryöstön pankkiryöstöksi.

FBI: n pääepäilty oli alusta asti David Ghantt. Paitsi että Ghantt ei ollut ainoa työntekijä, jota ei ollut otettu huomioon ryöstön jälkeisenä aamuna, oli myös kuvamateriaalia Ghanttin siirtämisestä käteisellä Loomis Fargon pakettiauton takaosaan.

Kaksi päivää ryöstön jälkeen FBI löysi kadonneen pakettiauton, jossa oli jäljellä 3,3 miljoonaa dollaria käteistä. Ghantt ja hänen maanmiehensä osoittavat, että he olivat aliarvioineet rahan suuruuden. He jättivät rahat, joita he eivät mahtuneet autoihinsa.

FBI yhdisti Ghanttin nopeasti Campbelliin, joka oli entinen Loomis Fargon työntekijä. Yhteys Chambersiin kesti enemmän aikaa.

FBI valvoi anonyymien vihjeiden jaostojen puheluita. Lopulta Ghantt soitti Meksikosta, etsien lisää rahaa, ja FBI tunnusti virallisesti Chambersin yhteistyössä salaliiton kanssa.

mikä on pre-med

Chambersista tuli FBI: n suurin todisteiden lähde. Ghanttin kanssa soittamiensa puheluiden lisäksi Chambers alkoi kuluttaa rahaa kohtuuttomasti, vaikka toiset salaliittolaiset olivat sopineet, että lakkaavat vuoden tai kaksi.

Yhdessä vaimonsa kanssa Chambers osti uuden ylellisen kodin (päivityksen asuntoautostaan), BMW Z3: n ja joitakin ylellisiä huonekaluja. Chambersin vaimo Michelle osti tila -auton käteisellä ja alkoi usein matkustaa pankkiin talletuksia varten. Vaikka hän teki aluksi pieniä talletuksia, hänestä tuli huolimattomampi ja lopulta hän teki tuhansien dollareiden talletuksen käteisellä, ja kertoi myyjälle, että älä huolehdi: Se ei ole huumerahaa.

Ei kunniaa varkaiden keskuudessa

Rajan toisella puolella Meksikossa Ghantt myös elää sitä. Hän asui luksushotellissa ja otti sukellustunnin. Ghantt oli kuitenkin tuonut vain 50 000 dollaria käteistä, mutta pian hänellä oli varoja. Kun Ghantt soitti Chambersille saadakseen jälkimmäisen lisää rahaa, Chambers lähetti vain muutaman tuhannen dollarin. Kun FBI kuunteli Chambersin puheluita, he huomasivat, että hän aikoi myös murhata Ghanttin toivoen pitävänsä kaikki rahat itselleen. FBI tiesi, että heidän oli tehtävä muutto.

1. maaliskuuta 1988 Meksikon poliisi pidätti Ghanttin Playa del Carmenissa. Seuraavana päivänä Chambers, Campbell ja muut merkittävät osapuolet pidätettiin Charlotte. Kymmenen päivää myöhemmin ryhmää syytettiin pankkivarkaudesta ja rahanpesusta. Kolmetoista ystävää ja perheenjäsentä syytettiin myös rahanpesusta, koska he olivat auttaneet Ghanttia, Chambersia, Campbellia ja muita tallettamaan rahaa laittomasti.

Kaikki syytetyt yhtä lukuun ottamatta myönsivät syyllisyytensä ja hyväksyivät tuomionsa. Osa ystävistä ja perheenjäsenistä sai ehdonalaisen ehdonalaisen, kun taas Ghantt tuomittiin seitsemän ja puoli vuotta vankeuteen. Hän suoritti vankeusrangaistuksen marraskuussa 2006.

Loomis Fargo Heist: Legacy

Loomis Fargon ryöstöstä tuli median salamansaari. Ryöstön yksityiskohdat yhdistettynä rahan varastamisen jälkeen miehistön tekemiin virheisiin herättivät kirjailijoiden ja elokuvatuottajien huomion. Komediaelokuva nimeltään Päämiehet , perustuu Loomis Fargon ryöstöön ja pääosissa Zach Galifianakis, Kristen Wiig, Owen Wilson ja Jason Sudeikis, julkaistiin vuonna 2016.

David Ghantt osallistui ensi -iltaan.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta lukion tiedekilpailua

Toivotko hämmästyttäviä korkeakouluja voittamalla tiedekilpailun? Tutustu oppaaseemme lukiolaisten parhaista tiedekilpailuista.

Houstonin yliopisto - Clear Lake -pääsyvaatimukset

Asiantuntijan opas AP Calculus AB -tenttiin

Mietitkö mitä odottaa AP Calculus AB -testiltä? Selitämme tarkalleen mitä tentillä on, miten se pisteytetään ja miten voit pärjätä hyvin.

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Täydellinen opas: UC Irvinen pääsyvaatimukset

Cal State San Bernardinon pääsyvaatimukset

Lawrencen teknillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Cooper Unionin pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

Marquette University ACT -pisteet ja GPA

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mistä löytää IB -fysiikan aiemmat paperit - ilmainen ja virallinen

Haluatko IB -fysiikan aiemmat paperit? Opi mistä saa ilmaisia ​​aikaisempia papereita ja miten niitä parhaiten käyttää.

Houstonin taideinstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka paljon AP -testit maksavat?

Kuinka paljon AP -tentti maksaa? Miten säästät rahaa ja alennat maksua? Ota selvää tästä.

Potomacin yliopiston pääsyvaatimukset

Emory & Henry College SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Steele Canyonin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Steele Canyonin lukiosta paikassa Spring Valley, CA.

Milloin toukokuu on SAT? Pitäisikö se ottaa?

Etkö ole varma, ottaako toukokuun SAT? Tarjoamme tarkan toukokuun SAT -päivämäärän ja esitämme edut ja haitat kyseisen kokeen suorittamisesta.

Tarvitsetko todella Fisken opasta korkeakouluille? Asiantuntija -arvostelu

Oletko ostamassa Fisken opasta korkeakouluille? Varmista, että luet ensin arvostelumme siitä, onko se todellakin hintansa arvoinen.

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

Macalester College ACT -pisteet ja GPA

Kuinka rekisteröityä AP -testeihin ja luokkiin

Kuinka kirjaudut AP -testeihin? Entä ilmoittautuminen AP -luokkiin lukiossa? Lue kaikki rekisteröitymisen vaiheet täältä.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Parhaat vapaaehtoisohjelmat ulkomailla, joita sinun pitäisi kokeilla

Etsitkö parhaita vapaaehtoisohjelmia ulkomaille? Keskustelemme siitä, mitä kannattaa etsiä ja välttää, ja sitten luetellaan parhaat saatavilla olevat ohjelmat.