3-reikäisen rei'ityksen ja sen keksijän todellinen historia

feature_holepunch

Rei'itys keksittiin tosiasiallisesti vuosikymmeniä ennen kuin siitä tuli nykyaikaisten toimistojen päätuote. Lue tämä opas saadaksesi lisätietoja reikien historiasta, miksi rei'ityksen alkuperäinen keksijä kyseenalaistettiin ja kuinka rei'itys on kehittynyt vuosisatojen ajan.


Kuka keksi rei'ityksen?

Kuka on alkuperäinen rei'ityshistorian keksijä? Siellä olivat kaksi alkuperäistä rei'itystyyppiä, ja ne on luotu monista samoista syistä. Yhtä tyyppiä käytettiin rei'ittämään yksi reikä lippuihin osoittamaan, että niitä on käytetty, ja toista käytettiin rei'ittämään identtisiä reikiä paperiin, jotta ne olisi helpompi pitää järjestyksessä rengassidoksessa.

Tällaisen suoraviivaisen työkalun kohdalla rei'ityshistoriassa on itse asiassa jonkin verran kiistaa. T hree miestä rekisteröi patentteja reikäreikiin samaan aikaan.

Friedrich Soennecken

Soennecken oli saksalainen yrittäjä, joka keksi useita asioita, kuten uuden tyyppisen mustesäiliön, kaunokirjoitustyylin ja kynän kärjen. Vuonna 1886 hän keksi myös renkaan sideaineen, ja pian sen jälkeen, 14. marraskuuta 1886, hän rekisteröi patentin kansioille tarkoitetulle paperinreiänvalmistajalle tai Papierlocher für Zammelmappenille. Hänen reikälävistin asetettiin työpöydälle ja löi kaksi reikää paperilla vivulla. Paperi voitiin sitten helposti laittaa renkaan sideaineeseen.

Benjamin Smith

Noin puolitoista vuotta ennen kuin Soennecken haki reikäreiän patenttiaan 24. helmikuuta 1885 amerikkalainen Benjamin Smith sai Yhdysvaltain patentin jonkin verran samankaltaisesta työkalusta, joka tunnetaan nimellä Conductor's Punch. Vaikka Smith sai patenttinsa ennen Soenneckenia, häntä ei joskus pidetä rei'ityksen alkuperäisenä keksijänä, koska hänen keksintönsä poikkesi merkittävästi nykyään toimistoissa usein nähdystä kolmen reiän boolista. Smithin keksintö kädessä pidettiin ja sitä käytettiin jouseen liitettyihin metallikappaleisiin yksittäisen reiän lävistämiseksi paperiin. Se sisälsi myös astian, johon mahtui leikatut pienet paperipiirit. Kapellimestarin lyöntiä tavattiin kapellimestareilla lyödä reikiä junalippuihin (tästä johtuen sen nimi).

Charles Brooks

Vuonna 1893 amerikkalainen Charles Brooks sai patentin Ticket Punchiin, keksintö, joka on samanlainen kuin Smith's Conductor's Punch. Molemmilla oli samanlainen muotoilu, mutta Brooksin Ticket Punchilla oli suurempi astia paperileikkausten pitämiseksi, ja astia oli myös irrotettava. Brooks on itse asiassa tunnetumpi erilaisesta patentistaan, jonka hän sai, kaduharrastajalle. Lakaisukone on edelleen käytössä, suhteellisen muuttumattomana alkuperäisestä keksinnöstään.

Joten kuka on rei'ityksen todellinen keksijä? Useimmat ihmiset merkitsevät rei'ityksen isäksi joko Friedrich Soenneckenin tai Benjamin Smithin. Soenneckenin kannattajat sanovat, että koska hänen keksintönsä on paljon lähempänä nykypäivän kolmen reiän rei'itystä, hän on alkuperäinen keksijä, kun taas Smithin kannattajat sanovat, että koska hän sai ensimmäisen patentin rei'itys keksinnölle, hän on alkuperäinen keksijä.

mikä on hyvä lukion gpa

Sillä mitä se kannattaa, kun Google päätti juhlia rei'ityksen keksimisen 131. vuosipäivää, he perustivat vuosipäivän päivämäärään, jolloin Soennecken sai patentin, päätöksen, joka sai vaihtelevia mielipiteitä verkossa.

body_holepunch


Kuinka rei'itys on kehittynyt?

Alkuperäisiä rei'itysmalleja käytetään edelleen laajasti nykyään, vain pienin muutoksin. Muita rei'ityksiä on kuitenkin kehitetty 1900- ja 2100-luvuilla. Näitä ovat kolmen ja neljän reiän lävistimet, rei'ittimet, jotka voivat lävistää paksumpia materiaaleja, kuten kangasta tai ohuita metallilevyjä, rei'ittimet, jotka leikkaavat eri muotoja, kuten tähtiä tai sydäntä käsityöläisille, ja sähköiset rei'ittimet.


Yhteenveto: 3-reikäinen rei'ityshistoria

Rei'ityksen historia ulottuu useisiin vuosisatoihin ja maihin. Ensimmäinen reikäreiän keksijä oli amerikkalainen Benjamin Smith, joka vuonna 1885 kehitti kädessä pidettävän laitteen, jota käytettiin yhden reiän lävistämiseen junalippuihin. Saksalainen Friedrich Soennecken nähdään laajalti ensimmäisen reiän keksijänä, jolle hän sai patentin vuonna 1886. Siitä lähtien rei'ittimien perusrakenne ei ole muuttunut niin paljon, mutta uusia ominaisuuksia on lisätty niitä käytetään edelleen laajalti toimistoissa ja kodeissa ympäri maailmaa.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

1820 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

3 asiantuntijavinkkiä UVA-esseen kehotusten torjumiseksi

Yritätkö kirjoittaa UVA-täydennys essee? Tutustu UVA-esseen kehotteiden täydelliseen analyysiin, jonka avulla voit valita sinulle sopivan aiheen ja tehdä vaikutuksen valintalautakuntaan kirjoituksellasi.

Täydellinen luettelo: Korkeakoulut Utahissa + Rankings / Stats (2016)

Hakeudutko Utahin korkeakouluihin? Meillä on täydellinen luettelo Utahin parhaista kouluista, joiden avulla voit päättää minne mennä.

SAT -testauskeskukseni oli painajainen - Varmista, että näin ei tapahdu sinulle

Testiympäristösi SAT/ACT -testikeskuksessasi on uskomattoman tärkeä pisteidesi kannalta. Testauskeskukseni oli painajainen, täynnä virheitä, jotka häiritsivät opiskelijoita. Opi kokemuksestani ja varmista, ettei se tapahdu sinulle seuraavana testipäivänä.

18 kriittistä tappaaksesi pilkkulintujen lainauksia, selitetty

Kiinnostaako tärkeitä tappaaksesi Mockingbird-lainauksia? Palaamme yhteen tärkeimpiä, mukaan lukien Atticus Finchin lainaukset, lainaukset rasismista ja muut.

2015 & 2016 Täysi katsaus kaikista SAT -testipäivistä

Käymme läpi tarkat, tarkat SAT -testin päivämäärät vuosille 2015 ja 2016 fuksille, toisen vuoden opiskelijoille, junioreille ja eläkeläisille, ja kerromme kunkin testauspäivän edut.

UC vs CSU: Mikä on ero? Kumpi on parempi?

Mitä eroa on UC: llä ja CSU: lla? Täydellinen opas Cal State vs. Kalifornian yliopisto auttaa sinua määrittämään sinulle parhaan koulun.

Houstonin yliopisto - Clear Lake -pääsyvaatimukset

Oberlinin SAT -tulokset ja GPA

Saint Josephin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä lukiolaisten pitäisi tehdä koulun jälkeen?

Mitä lukio -ohjelmien jälkeen lukiolaisten tulisi tehdä parantaakseen arvosanojaan, korkeakoulusovelluksiaan ja onnellisuuttaan? Tässä on loistava luettelo ideoista.

Yalen pääsy: 4 asiantuntijapääsyvinkkiä

Kuinka vaikeaa on päästä Yalessa? Selitämme kaikki sisäänpääsyvaatimukset, jotka sinun on tiedettävä, ja tarjoamme asiantuntijavinkkejä Yalen pääsemiseksi.

Kuinka löytää ja käyttää AP-pisteiden laskimia

Etsitkö AP -pistelaskimia eurolle, maailmanhistorialle, biologialle ja muulle? Opi mistä löytää testilaskennan pisteet ja paras tapa käyttää niitä.

Kansasin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Marshallin peruskoululuokitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Marshall Fundamental High Schoolista Pasadenassa, Kaliforniassa.

Uusi SAT-kirjoittaminen: Mikä muuttuu?

Mitä eroa on vuoden 2016 SAT-kirjoituksessa? Käymme läpi 4 keskeistä muutosta ja 5 valmisteluvinkkiä varmistaaksemme uuden testin ässä.

Kuinka monta kysymystä voit ohittaa saadaksesi hyvän ACT -pistemäärän?

Tavoitteena on hyvä ACT -pisteet ja mietit kuinka monta kysymystä voit ohittaa? Tässä on täydellinen opas ACT -testin ottamisstrategiaan pisteidesi maksimoimiseksi.

Bowling Green State University ACT -pisteet ja GPA

2016-17 Akateeminen opas | San Ramon Valleyn lukio

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta San Ramon Valley High Schoolista Danvillessä, Kaliforniassa.

Mitä ovat lukion arvosanat? Yhteiskunnat ja luokat

Mitä ovat lukion arvosanat? Tarkoittaako se kursseja tai kunnianosoituksia esimerkiksi NHS: lle? Lue täältä lisää siitä, pitäisikö sinun saada kunnianosoituksia.

SAT: n läpäiseminen: asiantuntijan valmisteluvinkkejä

Oletko huolissasi SAT: n läpäisemisestä? Opi mitä tämä todella tarkoittaa ja tutustu asiantuntijavalmistautumisvinkkeihimme tarvittavan pistemäärän saamiseksi.

Marymount University SAT -tulokset ja GPA

2016-17 Akateeminen opas | Escondidon lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Escondidon lukiosta Escondidossa, Kaliforniassa.

Asiantuntijan opas AP Calculus BC -kokeeseen

Onko sinulla kysymyksiä AP Calculus BC -kokeesta? Tutustu BC Calcin täydelliseen oppaaseemme, joka on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää.

Vocab kontekstikysymyksissä ja strategioissa SAT -lukemiseen

SAT Reading -kohdissa Vocab in Context -kysymykset pyytävät sinua määrittelemään sanan kohdan yhteydessä. Tässä oppitunnissa näytämme sinulle harjoittelukysymyksiä ja -strategioita SAT -lukukohdille.