Siirtymäkysymykset ACT-englannista: Strategiat ja käytännöt

feature_light.jpg

Siirtymät ovat yksi yleisimmistä ja hankalimmista retoriikan aiheista, joita testataan ACT English -osassa. On kuitenkin olemassa pari yksinkertaista sääntöä, jotka voivat helpottaa näihin kysymyksiin vastaamista.

Tässä viestissä käsittelen kaiken, mitä sinun on tiedettävä lähestyäksesi kaikkia kolmea siirtymäkysymystä:  • Siirtymäsuhteiden tyypit
  • Siirtymät lauseiden välillä
  • Siirtymät lausekkeiden välillä
  • Siirtymät kappaleiden välillä
  • Keskeiset strategiat ACT-englanninkielisten kysymysten siirtymille

Ominaisuuden kuvan luotto: Justin Kern , Flickrin kautta, alla CC BY-NC-ND 2.0

3 Siirtymätyyppiä

ACT kattaa kolme perussiirtymäsuhdetta: summaaminen, kontrasti ja syy-yhteys. Ymmärtäminen näiden suhteiden toiminnasta on erittäin hyödyllistä testissä.

Lisäys: Sanat, kuten 'myös' ja 'lisäksi', jotka osoittavat ajatuksen jatkoa tai jatkokäsittelyä.

Kontrasti: Sanat kuten 'kuitenkin' ja 'silti', jotka tuovat esiin ristiriitaisen pisteen tai idean.

Syy: Sanat, kuten 'niin' ja 'koska', osoittavat syy-yhteyden.

Katsotaanpa joitain esimerkkejä asiayhteydestä:

Lisäys: Dorian Grayta ei voitu tappaa.Lisäksi, hän ei koskaan ikääntynyt.

Kontrasti: Vanessa tiesi, että Ethan oli ihmissusi.kuitenkin, hän ei välittänyt.

Syy: Frankensteinin hirviö uhkasi satuttaa häntä, jos hän ei rakensi hirviölle kaveria,niinFrankenstein teki niin kuin käskettiin.

Muista, että kaikki siirtymät eivät kuulu mihinkään näistä luokista. Ne ovat enemmän kuin mitä kutsuisit ohjeiksi, kuin todelliset säännöt .

Näiden termien siirtymien ajattelu voi kuitenkin auttaa sinua valitsemaan oikean vastauksen ACT-englanninkielisiin kysymyksiin, kuten näet alla.

Siirtymät lauseiden välillä

ACT: n yleisin siirtokysymystyyppi koskee oikean siirtymäsanan valitsemista kahden lauseen väliin. Esimerkiksi:

Malcom ja Sam olivat parhaita ystäviä.Jopa niin, he viettivät päivän jokaisen hetken yhdessä.

Jotain tästä siirtymästä ei ole aivan järkevää. Jopa niin on kontrastimuutos, mutta nämä lauseisiin eivät ole toistensa vastakohtia: jos Malcom ja Sam ovat parhaita ystäviä, on täysin järkevää, että he viettävät joka päivä yhdessä. Sen sijaan olisi järkevämpää käyttää syy-siirtymää tai jopa pudottaa siirtymäsana kokonaan:

Malcom ja Sam olivat parhaita ystäviä.Sellaisenaan, he viettivät päivän jokaisen hetken yhdessä.

Malcom ja Sam olivat parhaitaystävät. Nevietti päivän jokaisen hetken yhdessä.

Käsittelemme vaiheittaisen lähestymistavan, keskeiset siirtymäsanat ja hyödyllisiä ACT-englanninkielisiä vinkkejä lauseiden yhdistämistä koskeviin kysymyksiin.

body_door.jpg

Vaiheittainen lähestymistapa

Käydään läpi miten lähestyä lauseen siirtymäkysymyksiä askel askeleelta:

# 1: Poista alleviivattu sana. Aloita aina ylittämällä siellä oleva sana. Muuten, jos se ei ole selvästi väärä, saatat olla puolueellinen alkuperäisen sanamuodon puolesta.

# 2: Lue lauseen loppuun. Sinun tulisi tehdä tämä jokaisessa kysymyksessä, mutta tässä on erityisen tärkeää varmistaa, että ymmärrät, miten nämä kaksi lauseet liittyvät toisiinsa.

# 3: Näyttääkö mikään ilmeisesti tarpeelliselta / oikein? Joskus luet kaksi lausetta ja tunnistat heti käyttämäsi sanan - kyseinen siirtymä ei välttämättä ole valinta, mutta voit etsiä synonyymejä.

# 4: Millainen suhde se on? Lisäys, kontrasti vai syy-yhteys? Jos et ole varma, voi olla hyödyllistä miettiä, yhdistätkö lauseet ja (lisäys), mutta (kontrasti) vai niin / koska (kontrasti).

# 5: Pienennä valintojasi. Kun sinulla on tunne siitä, mitä etsit, sulje pois kaikki vastaukset, joilla ei ole järkeä tai jotka eivät ole kieliopillisia.

# 6: Liitä vastaus lauseeseen tarkistaaksesi. Kun luulet, että sinulla on vastaus, liitä se lauseeseen ja varmista, että siirtyminen on loogista.

Käymme läpi prosessin esimerkillä pian, mutta käymme ensin läpi joitain avainsanoja ja strategioita, jotka sinun on tiedettävä.

Avainsanat

Lausekkeiden väliset siirtymät ovat yleensä konjunktiivisia adverbeja, kuten 'kuitenkin' ja 'lisäksi', tai prepositionaalisia lauseita, kuten 'esimerkiksi' ja 'toisaalta'. Alla näet yleisimmät tyypin mukaan lajiteltuina.

Esittely lauseet

Lisäys Kontrasti Syy
Myös kuitenkin Täten
Lisäksi Toisaalta Sellaisenaan
Itse asiassa Kuitenkin Siksi
Lisäksi tästä huolimatta Näin ollen
Lisäksi Edelleen Tuloksena
samoin Sen sijaan
Todellakin Tästä huolimatta
Tiivistettynä sillä välin
Toisin sanoen
Lopuksi
Seuraava
Samoin
Sitten
Esimerkiksi

Kuten edellä mainitsin, kaikki kysymykset eivät sisällä tällaisia ​​siirtymiä . Toisinaan näet muita lauseita tai adverbeja, kuten 'yleensä' tai valitettavasti ', tai kontekstille ominaisia ​​rakenteita.

Saatat myös nähdä vaihtoehtoja kieliopillisesti väärä. Nämä ovat yleensä koordinoivia tai toissijaisia ​​konjunktioita (katso esimerkkejä alla olevasta kaaviosta), joita ei voida käyttää välittömästi ennen pilkua kokonaisen lauseen käyttöönotossa.

Auttavia neuvoja

Keskustelemiemme peruskäsitteiden lisäksi on joitain ACT-englanninkielisiä vinkkejä, jotka voivat todella auttaa sinua lähestymään siirtymäkysymyksiä.

Jos kaksi vaihtoehtoa ovat synonyymejä, kumpikaan ei ole oikea. Jos kaksi sanaa tarkoittaa samaa (niiden on oltava synonyymejä, ei vain kuuluttava samaan luokkaan), ei ole mitään tapaa valita niiden välillä, joten kumpikaan ei voi olla oikea. Kun näet kaksi vaihtoehtoa, jotka ovat synonyymejä, sulje ne molemmat pois.

Jos jokin vaihtoehdoista jättää siirtymäsanan kokonaan pois, se on yleensä oikea vastaus. Tarkista aina kaikki vastaukset, jotka jättävät siirtymäsanan ensin - jos kappale toimii ilman sitä, se on oikea vastaus.

Siirtymäsanat eivät välttämättä tule lauseen alkuun. Joskus näet heidän esimerkiksi siirtyvän tämänkaltaiseksi lauseeksi. pidä mielessä, että niiden on oltava pilkujen ympäröimiä, eikä niitä voida käyttää kahden erillisen lauseen yhdistämiseen ilman pistettä tai puolipistettä.

Älä paniikkia, jos nämä kolme luokkaa eivät päde. Kaikki kysymykset eivät käsittele siirtymiä, jotka sopivat edellä esitettyihin luokkiin. Käytä vain loput strategiasta (miettimällä, miten nämä kaksi lausetta liittyvät toisiinsa, kaventamalla valintoja, joilla ei ole järkeä, ja liittämällä sitten vastauksen, jonka pidät oikeassa tarkistuksessa) valitaksesi parhaan vastauksen.

Varo kysymyksiä, joissa kysytään vähiten hyväksyttävää vaihtoehtoa. Muista käyttää eliminointiprosessia sulkeaksesi pois kaikki toimivat vastaukset.

Real ACT -harjoituskysymys

Olemme käsittäneet paljon siirtymämateriaalia - toteutetaan se käytännössä todellisessa ACT-kysymyksessä.

body_transitionex1.png

Tämä esimerkki on tapaus, jossa siirtymä on siirretty lauseeseen, mutta lähestymme sitä samalla tavalla. Ensimmäinen askel on tarkastella kahta lausetta ilman siirtymistä:

kansallisten ansioiden esseesanojen raja

Lumihiutaleet muodostuvat pienistä vesipisaroista tietyn kemiallisen sitoutumisprosessin seurauksena, kun ne jäätyvät, jolloin saadaan kuusi puoli. Harvinainen `` kolmiomainen '' lumihiutale sekoitti tutkijoita vuosia, koska se ilmeisesti uhmaa kemian peruslakeja.

Hyppääkö sinulle ilmeinen siirtymä? Ei oikeastaan. Seuraava kysymys!

Kuinka nämä lauseet liittyvät toisiinsa? Ensimmäisessä virkkeessä kuvataan, miten lumihiutaleet muodostuvat. Toinen tuo esiin näennäisen poikkeuksen tälle säännölle. Tämä suhde on vastakkainen .

Päätä vastaukset, jotka eivät toimi. ' Lisäksi 'ja' samankaltaisesti 'ovat liian samankaltaisia ​​valitaksesi, joten molempien on oltava väärässä. Sanalla 'esimerkiksi' ei ole mitään järkeä, koska toinen lause on oikeastaan ​​poikkeus ensimmäisessä säädettyyn sääntöön, ei esimerkki siitä.

Liitä jäljellä oleva valinta. Meillä on jäljellä vain 'kuitenkin', mikä on kontrastimuutos. Kokeillaan asiayhteydessä:

Lumihiutaleet muodostuvat pienistä vesipisaroista tietyn kemiallisen sitoutumisprosessin seurauksena, kun ne jäätyvät, jolloin saadaan kuusi puoli. Harvinainen kolmiomainen lumihiutale kuitenkin hämmentää tutkijoita vuosia, koska se ilmeisesti uhmaa kemian peruslakeja.

Siirtymällä on järkeä, joten J: n on oltava oikea vastaus.

body_changingleaves.jpg Kuvahyvitys: Arjan Almekinders , kautta Flickr, alla CC BY-NC-ND 2.0

Siirtymät lausekkeiden välillä

Lausekkeiden välisiä siirtymiä koskevat kysymykset ovat hyvin samanlaisia ​​kuin lauseiden välisiä siirtymiä koskevat kysymykset, joten voit käyttää samaa lähestymistapaa. Näihin kysymyksiin liittyy kuitenkin erilainen siirtymäsanaryhmä: yhteensovittaminen ja alistaminen.

Yhteyslausekkeet

Lisäys Kontrasti Syy
Ja Mutta Niin
Vielä Koska
Ellei Siitä asti kun
Sillä aikaa Kuten
Vaikka Tällainen
Siitä huolimatta
taas
Muuten

Saatat nähdä kysymyksiä, jotka sekoittavat erityyppisiä siirtymiä ja yrittävät käyttää lauseiden yhdistämisessä lauseen tai lauseen liittämistä liittolauseen - nämä vastaukset ovat virheellisiä.

Lausekkeiden välisiä siirtymiä koskevia kysymyksiä voidaan testata myös oikein kytkettyjen itsenäisten lauseiden yhteydessä, joten varo myös välimerkkejä. (Jos haluat lisätietoja riippumattomien lausekkeiden yhdistämisestä, tutustu viestiimme run-ons ja fragmentit.)

Käytetään yllä olevaa strategiaa vastaamaan todelliseen ACT-esimerkkiin, joka kysyy lausekkeiden välisestä siirtymisestä:

body_transitionex2.png

Ensin on tarkasteltava alleviivattuja sana- ja vastausvalintoja ja tunnustettava, että nämä toissijaiset konjunktiot, joten tämä on kysymys lauseiden yhdistämisestä eikä lauseista.

Seuraavaksi leikataan nykyinen siirtymäsana ja jaetaan lause kahteen komponenttilausekkeeseen (aion myös poistaa kuvailijan lopussa yksinkertaisuuden vuoksi):

Ei ole paljon mahdollisuuksia, että seitsemänvuotias, joka vain oppii peliä, voi lyödä korotettua baseballia

Tuomari laittaa pallon paikallaan olevan tien päälle

Hyppääkö sinulle ilmeinen siirtymä? Yhdistäisin nämä kaksi ideaa käyttämällä 'niin' tai 'koska'.

Kuinka nämä lauseet liittyvät toisiinsa? Nämä siirtymät hyppäävät minuun, koska ensimmäisen lauseen ajatus (että seitsemänvuotias ei osu lyödä lyötyä baseballia) johtaa selvästi ratkaisuun toisessa (pallon asettaminen tii: lle). Tämä yhteys on syy-yhteys.

Päätä vastaukset, jotka eivät toimi. Kumpikaan 'kun' ja 'vaikka' eivät voi toimia, koska ne ovat keskenään vaihdettavissa (ja molemmat kontrastisiirtymät). 'Ellei' ole järkeä.

Liitä jäljellä oleva valinta. Eliminointiprosessi jättää vain 'vuodesta', mikä on syy-yhteys. Kun tarkastelemme lausetta kirjoitettuna, voimme nähdä, että sillä on järkeä, joten A on oikea vastaus.

Siirtymät kappaleiden välillä

Viimeinen siirtymäkysymys käsittelee kappaleiden välisiä siirtymiä. Sen sijaan, että kysytään tietystä sanasta tai lauseesta, nämä käsittelevät yleensä kokonaisia ​​lauseita, ja ne muotoillaan vastaavasti kuin seuraavat esimerkit:

Kumpi esitettäisiin tehokkaimmin tämän kappaleen pääidea, kun otetaan huomioon, että kaikki valinnat ovat totta?

Mikä seuraavista lauseista tarjoaa parhaan johdannon tähän kappaleeseen?

Tarkat sanamuodot voivat vaihdella, mutta tämäntyyppisissä kysymyksissä kysytään aina 'siirtymisestä' tai 'käyttöönotosta'.

Vaiheittainen lähestymistapa

Koska koko kappaleen sisältöä on mahdotonta ennustaa, on elintärkeää käyttää eliminointiprosessia kysymyksiin, jotka koskevat kappaleiden välisiä siirtymiä. Tässä on vaiheittainen lähestymistapa, jonka avulla voit kaventaa valintojasi.

# 1: Kiinnitä huomiota kysymykseen. Vaikka monissa näistä kysymyksistä yksinkertaisesti kysytään lause, joka tarjoaa parhaan siirtymävaiheen tai johdannon, jotkut saattavat antaa tarkemman. Muista lukea kysymys huolellisesti ja miettiä, mitä se kysyy.

# 2: Lue kappaleeseen ainakin muutama lause. Ihannetapauksessa luet koko kappaleen ennen vastaamista siirtymäkysymyksiin, mutta sinun on ehdottomasti luettava ainakin yksi lause ensimmäisen jälkeen, jotta saat käsityksen kontekstista.

# 3: Pidä mielessä siirtymäsuhteiden tyypit. Vaikka suurin osa näistä kysymyksistä ei sisällä siirtymäsanoja, voi silti olla hyödyllistä pohtia, onko olemassa selvää vastakkaista vai syy-yhteyttä.

# 4: Etsi mitä tahansa, joka on esiteltävä, koska siihen viitataan myöhemmin kappaleessa. Seuraa seuraavissa lauseissa tällaisia ​​pronomineja ja näitä, jotka viittaavat ideoihin tai substantiiveihin, jotka on lisättävä ensimmäiseen lauseeseen. Tämä on usein paras vihje oikeaan vastaukseen.

# 5: Pienennä valintoja. Sulkea vastauksia, joilla ei ole järkeä tai jotka eivät sovi osan yleiseen sävyyn.

# 6: Liitä lause, joka mielestäsi toimii parhaiten. Kun olet poistanut kolme vaihtoehtoa, lue viimeinen vastaus asiayhteydestä ja tarkista, että sillä on järkevää.

Kaikki nämä vaiheet eivät koske kaikkia kysymyksiä - tärkeintä on ajatella näitä ideoita työskennellessäsi valintojen poissulkemiseksi.

Real ACT -harjoituskysymys

Käydään läpi miten lähestyä kappaleensiirtokysymystä todellisesta ACT: stä.

body_transitionex3.png

Mitä kysytään? Paras siirtyminen kappaleiden välillä.

Lue molemmat kappaleet. Ensimmäinen kappale kuvaa Quezadan löytämistä muinaisista ruukuista ja kiinnostusta niihin. Toisessa kappaleessa kuvataan hänen yrityksiä luoda ne uudelleen.

Onko kappaleessa myöhemmin viitattu mihinkään, joka on esiteltävä? Kappaleen tällä hetkellä avaavassa lauseessa mainitaan 'savi' selittämättä oikeastaan ​​mistä savesta puhutaan.

Pienennä valintoja. Voimme välittömästi sulkea pois F: n, koska kyse on kaupungista eikä keramiikasta, joka on näiden kahden kappaleen aihe. G ja J ovat molemmat merkityksellisiä muinaisen keramiikan aiheen suhteen, mutta kumpikaan niistä ei ole järkevää siirtymänä. Kuviot on alun perin kuvattu aiemmin kappaleessa, ja Quezadan maalaus tulee esiin vasta myöhemmin toisessa kappaleessa.

Kytke jäljellä oleva vaihtoehto. Katsotaanpa kohtaa H, ainoa jäljellä oleva vaihtoehto, kytkettynä.

Geometristen kuvioiden kiehtoo Quezada mietti, voisiko hän tehdä tällaisia ​​kattiloita.

Quezada alkoi työskennellä vuorilla olevan saven kanssa.Hän kaivoi saven, kasteli sen ja yritti muotoilla siitä ruukun.

Alleviivattu lause on järkevä siirtymänä, joten H on oikea vastaus.

body_movingtrain.jpg

Kuvahyvitys: Carlos Bryant , kautta Flickr, alla CC BY-NC-ND 2.0

Yhteenveto ACT-englanninkielisten siirtymien keskeisistä strategioista

Vaikka siirtymäkysymykset voivat vaihdella melko laajasti, sinun on aina käytettävä eliminointiprosessia mahdollisuuksien kaventamiseksi. Olen koonnut tärkeimmät vinkit yllä olevasta perusteellisesta keskustelusta.

Harkitse siirtymäsuhteen tyyppiä. Ajattelu siitä, miten lauseet tai kappaleet liittyvät toisiinsa, on avain ymmärtämään, kuinka parhaiten siirtyä niiden välillä.

Lue kysymys huolellisesti. Aina kun on kirjoitettu kysymys, varmista, että tiedät mitä se pyytää - älä tee oletuksia. Vastaavasti varmista, että olet lukenut aina tarpeeksi osaa ymmärtääksesi asiayhteyden.

Käytä useita vaihtoehtoja eduksi:

Jos kaksi vastausta ovat synonyymejä, kumpikaan ei ole oikea.

Jos yhdessä vastauksessa ei ole siirtymäsanaa, se on yleensä oikea.

Liitä vastaus, jonka mielestäsi on parasta tarkistaa. Varmista aina, että vastaus on asiayhteydessä. Ellei mitään muuta, tämä tekniikka auttaa estämään sinua valitsemasta vastauksia, jotka osoittavat oikean tyyppisen siirtymän, mutta eivät sovi lauseeseen kieliopillisesti.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Sam Houstonin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Ison -Britannian 13 parasta yliopistoa

Kiinnostaako Iso -Britannian yliopistojen sijoitus? Tutustu oppaaseemme Ison -Britannian parhaista yliopistoista nähdäksesi, onko yksi niistä oikea sinulle.

Kuinka monta koulun ulkopuolista toimintaa tarvitset?

Kuinka monta koulun ulkopuolista aktiviteettia tarvitset? Olemme eritelleet mitä liikaa, mitä liian vähän ja miten suunnitella sovelluksiasi.

Mitä sinun on tiedettävä Laguna Beachin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Laguna Beach High Schoolista Laguna Beach, CA.

Colorado School of Minesin pääsyvaatimukset

California Baptist Universityn pääsyvaatimukset

Huston-Tillotsonin yliopiston pääsyvaatimukset

TEAS-opas: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää testistä

Onko TEAS vaikea? Pitääkö sinun ottaa se? Saat vastauksia kaikkiin TEAS-testiä koskeviin kysymyksiisi täydellisen oppaan avulla.

Massachusettsin meriakatemian pääsyvaatimukset

SUNY Oswegon pääsyvaatimukset

Kuinka kookosöljy hiuksille tekee hiuksistasi upean

Onko kookosöljy hyvä hiuksillesi? Voitteko käyttää sitä hiusten kasvuun? Täille? Opi kookosöljyn monista eduista hiuksiin ja kuinka käyttää sitä tehokkaasti.

Illinoisin teknillinen instituutti SAT -tulokset ja GPA

1050 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Neitsytsaarten yliopiston pääsyvaatimukset

Christian Brothers Universityn pääsyvaatimukset

12 parasta matematiikkakilpailua lukiolaisille

Haluatko hämmästyttää korkeakouluja voittamalla matematiikkakilpailun? Tutustu oppaaseemme menestyäksesi lukion matematiikkakilpailuissa.

Richard Stockton College of New Jersey Pääsyvaatimukset

3.4 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.4

Mikä on 3.4 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.4 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Lesleyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun tarvitsee tietää renessanssin taideakatemiasta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Renaissance Arts Academy -yliopistosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

ACT-tiedettä koskevien kysymysten laskeminen: tietojen interpolointi ja ekstrapolointi

Jotkut ACT-tiedekysymykset edellyttävät, että lasket arvot ilman laskinta. Opi strategioitamme laskemaan trendeistä ja harjoittele todellisia kysymyksiä.

Marylandin yliopiston yliopiston yliopiston pääsyvaatimukset

Oliko huijausta elokuun 2018 SAT: ssa?

Oletko huolissasi huhuista huijaamisesta elokuun 2018 SAT: ssa? Opi mitä todella tapahtui ja mitä se merkitsee sinulle.

Southern Vermont Collegen pääsyvaatimukset

Mikä on SAT -kokeellinen osa?

Mikä on SAT: n kokeellinen osa? Voitko kertoa, mikä se on, ja mitä sinun pitäisi tehdä asialle? Lue oppaamme saadaksesi selville.