Top 10 ACT-lukuvinkkiä: Käytä näitä ja paranna

feature_Top10ACTTips.jpgJos otat ACT: n ja pidät Lukeminen-osaa haasteena, etsit todennäköisesti nopeita tapoja parantaa pisteitäsi. No, sinulla on onnea. Tässä on top 10 vinkkiä ACT-lukemisen osioimiseksi!

Vinkkejä kohtien lukemiseen

Vinkki 1: Aloita mukavimmasta aiheesta

ACT Reading -osan rakenne on hyvin johdonmukainen. Aihealueita on joka kerta samassa järjestyksessä: proosakirjallisuus / kirjallisuuskertomus, yhteiskuntatiede, humanistiset tieteet ja luonnontieteet. Jos tiedät, että yksi tai kaksi näistä on sinulle helpompaa selviytyä aihepiirisi perusteella, sinun tulisi kohdistaa ensin niihin.

mitkä ovat hyvät yliopistojen harjoittelutestit

Jos esimerkiksi olet enemmän tiedehenkilö ja loppuu aika viimeiseen kohtaan, saatat menettää joitain helppoja kohtia. Sen sijaan, sinun pitäisi hypätä suoraan kohteeseen, jossa olet mukavin. Näin tiedät, että saat kaiken irti lukuosastosi pisteistä.Vinkki # 2: Skip the Passage ensin (tai ohita suoraan kysymyksiin)

Kohtaa ei tarvitse lukea kokonaan kokonaan, varsinkin jos kamppailet ajan kanssa ACT-lukeminen -osiossa.

Yksi taktiikka on kuori ensin joten saat käsityksen pääkohdan pääkohdista ennen kysymysten lukemista. Paras tapa ohittaa on lukemalla johdanto ja johtopäätös sekä jokaisen tekstikappaleen ensimmäinen ja viimeinen lause. Säästät aikaa ja pystyt vastaamaan useimpiin kappaleeseen liittyviin suurikokoisiin kysymyksiin. Voit palata takaisin ja lukea tietyt kohdat myöhemmin tarkemmin tarvittaessa.

Toinen taktiikka on ohita kohta aluksi ja siirry suoraan kysymyksiin. Voit vastata yksityiskohtaisimpiin kysymyksiin lukematta koko kohtaa. Myöhemmin, kun siirryt suurikokoisiin kysymyksiin, sinulla on jo käsitys osan tärkeimmistä ajatuksista sen perusteella, mitä olet oppinut vastaamaan muihin kysymyksiin. Voit aina palata takaisin ja lukea jakson kiinnittäen erityistä huomiota johdantoon ja johtopäätöksiin, jos kamppailet isojen kuvakysymysten kanssa.

Vinkki 3: Kiinnostu Passage

On helppo omaksua kielteinen asenne kohtiin ja kohdella niitä työläisenä, jonka sinun täytyy vain käydä läpi. Sinulla on kuitenkin paljon parempi aika, jos suostuttele itsesi kiinnostumaan lukemastasi materiaalista.

Joissakin kohdissa on mielenkiintoista tietoa, jota et olisi oppinut muuten. Jos ajattelet tätä oppimiskokemuksena, imetät materiaalin todennäköisemmin. Tämä tarkoittaa parempaa suorituskykyä kysymyksissä ja miellyttävämpää testauskokemusta!body_partyhat.png

Käytä juhlamyssyä, jos luulet sen saavan juhlallisemman tunnelman. Jos ikäisesi tuomitsevat sinut, sano vain, että olet menossa mahtavaan juhliin testin jälkeen, eikä heitä kutsuta.

Vinkkejä kysymyksiin vastaamiseen

Vinkki 4: Käytä konnaatiota ja avainsanoja

Kun ajattelet kysymykseen vastaamista, etsi sanoja ja lauseita, jotka auttavat sinua määrittämään positiivinen tai negatiivinen merkitys yhtä hyvin kuin avainsanat jotka tarjoavat asiayhteyteen liittyviä vihjeitä vastauksesta. Jos pystyt selvittämään, pitäisikö vastauksella olla positiivinen vai negatiivinen merkitys, se auttaa eliminoimaan ainakin pari vaihtoehtoa.

Jos löydät avainsanoja, jotka osoittavat a kontrasti tai vertailu kohdassa (kuten 'kuitenkin' tai 'pikemminkin kuin'), se voi myös johtaa loogisiin johtopäätöksiin haluamasi vastauksen tyypistä.

Tässä on esimerkki, jossa voimme havaita merkityksen ja käyttää sitä vastausvaihtoehtojen poistamiseen:

Kohdasta käy ilmi, että tuolloin Frank ja Sigwarth esittivät uusia todisteita pienkomeetan teoriasta, Frank melkein tunsi:

TO. helpottunut, mutta katkera siitä, miten häntä oli kohdeltu.
B. kiitollinen siitä, että pilkka hänen työstään loppuisi.
C. ylpeä siitä, että hän oli osoittautunut oikeaksi.
D. tyytyväinen ja täynnä kunnian odotusta.

Kohdassa lukee, että uuden todistuksen esittämisen jälkeen:

Sen sijaan, että Frank loihisi tai ennakoi kunniaa, Frank näytti helpottuneen siitä, että osa pitkästä koettelemuksesta oli päättymässä. 'Tiesin, että olisimme siinä mukana, kun esitimme ensimmäisen kerran pienen komeetan teorian', Frank myönsi, mutta olin naiivi siitä, kuinka paha se olisi. Kollegamme äänestivät meidät noin 10000: sta yhteen. '

Täällä näemme sanat 'Mielummin kuin' , joka vie meidät a kontrasti . Tiedämme varmasti, ettei Frank EIVÄT '' liukastunut tai ennakoinut kunniaa ''. Tämä tarkoittaa, että valinta D voidaan eliminoida varmasti. Valinta C voidaan myös ylittää, koska ylpeys ei ollut Frankin tunteiden pääkomponentti (sen osoittaa se tosiasia, että hän ei hermostunut saavutuksestaan). Sanat 'helpottunut' ja 'koettelemus' osoittavat, että Frank oli vain onnellinen siitä, että oli vähemmän alttiina kritiikille - hänellä ei ollut energiaa heittää menestystään kaikkien kasvoille.

Kahdesta muusta vastausvaihtoehdosta näet, että on olemassa hyvin vahva adjektiivi sanan muodossa 'pilkkaa' valinnassa B. Tämä tekee B-vaihtoehdon kyseenalaiseksi, koska ei vaikuta siltä, ​​että Frankin kollegat todella pilkkasivat hänen töitään. He eivät vain uskoneet hänen teoriaansa. Valinta A sopii paljon paremmin ja sana 'helpottunut' käytetään jopa kohdassa kuvaamaan Frankin tunteita.

Tämän kysymyksen perusteella voit nähdä, että avainsanoihin kiinnittäminen on hyödyllinen strategia vastausten poistamiseksi ACT: stä.

Vinkki 5: Ennusta oikea vastaus

Kun vastaat lukukysymykseen, yritä ajattele ensin oikea vastaus omin sanoin. Tämä auttaa sinua välttämään sudenkuoppia sekavilla vastausvaihtoehdoilla. Jos sinulla on jo käsitys siitä, minkä vastauksen pitäisi olla, et kompastu vastausvaihtoehdoilla, jotka näyttävät uskottavilta, mutta eivät ole objektiivisesti oikeita.

Jos kysymys on hämmentävä sinulle, voit muotoile se uudelleen omin sanoin ennen kuin edes tarkastelet vastauksia helpottaaksesi sitä. Yleensä ACT-lukukysymyksillä on melko suoraviivainen muotoilu, mutta joskus ne voivat olla hämmentäviä. Jos luulet, että saatat saada sekaannuksen kysymykseen, kirjoita, mitä se kysyy omin sanoin, ennen kuin valitset vastauksen.

Vinkki 6: Poista virheelliset vastaukset

Tämä on ACT-lukemisen perussääntö: On vain yksi ehdottomasti oikea vastaus, ja voit löytää konkreettisia syitä päästä eroon kaikista muista valinnoista.

Oppiminen poistamaan vääriä vastauksia on elintärkeää, koska on paljon helpompaa päästä eroon tyhmistä kuin löytää oikea vastaus heti. Sen sijaan, että hämmentäisit pari vastausta, jotka mielestäsi saattavat olla oikeita, sinun pitäisi miettiä, miksi ainakin yhden niistä on oltava väärässä. Harjoittele keskittymistäsi syiden etsimiseen vastausten poistamiseksi - jokaisessa väärässä vastauksessa on jotain täysin vikaa.

Sinun tehtäväsi on löytää syitä vastausten poistamiseen, kunnes sinulle jää vain yksi oikea valinta!body_milkduds.jpg

joista kaksi väriä tekevät violetista

Jos se auttaa, voit syödä maitotahnaa joka kerta, kun poistat tylsän vastauksen. Myöhemmin saamasi kamala vatsakipu on hyödyllinen muistutus siitä, kuinka vääriä vastaukset olivat.

Logistiset vinkit

Vinkki 7: Ohita vaikeita kysymyksiä

Jos kamppailet ACT-lukemisen ajan loppumisesta, joka on yksi tämän osan suurimmista haasteista, tämä vinkki on erittäin tärkeä! Jos huomaat viivyttelevän lukukysymyksessä yli 30 sekunnin ajan, ohita se ja siirry eteenpäin. Yhden vaikean kysymyksen pitäminen liian kauan voi vaarantaa mahdollisuutesi päästä helpompiin kysymyksiin myöhemmin osiossa.

Varsinkin ACT: n kannalta on kriittistä ymmärtää voimakkaasti ajanhallintaa. Koska lukemisessa on vain yksi osio, sinun on varmistettava, että pääset kaikkiin kysymyksiin. Ympyröi ohitetut kysymykset ensimmäisellä kierroksella, jotta voit palata niihin, kun olet käynyt läpi koko osan.

Muista myös, että ACT: llä ei ole arvausrangaistusta! Jos jokin kysymys on vieläkin tainnuttua palattuasi siihen, valitse kirje satunnaisesti ja kuplita se sisään. Voit jättää korkeintaan kymmenen kysymystä ACT-lukemisosioon ja päätyä vielä 25: een, joten tavoitepisteistäsi riippuen voit antaa itsellesi jonkin verran liikkumavaraa arvaamiseen.

Bonus Math -kysymys: Jos kaikkien ACT-lukukysymysten oikeilla vastausvaihtoehdoilla on samat mahdollisuudet olla oikeita, ja arvat saman kirjaimen 10 kysymykselle, kuinka monta pistettä sinun pitäisi saada vain arvaamalla? (Vastaus: Sinulla on 1/4 mahdollisuus valita oikea vastausvaihtoehto, joka x 10 = vähintään 2 pistettä!) Pitkä tarina lyhyt: arvaa sama kirjainpari (A / F, B / G ja niin edelleen) kysymykset, jotka tylsistävät sinut ja sinulla ei ole aavistustakaan, miten vastata.

Vihje # 8: Tarkista vastauksesi vielä kerran

Jos sinulla on aikaa osan lopussa, älä tuhlaa sitä! Käytä tilaisuutta käydä läpi vastauksesi ja varmista, että olet tyytyväinen kaikkiin. Tämä on paras tapa poistaa kaikki testissä mahdollisesti tekemäsi typerät virheet.

Varmistaaksesi, että teet tämän tehokkaimmin, ympyröi kaikki kysymykset, joista et ole hieman varma, osiosta (vaikka kuplisitkin vastauksessa). Tällä tavoin voit vain tarkistaa kysymykset, jotka hämmentivät sinua, sen sijaan, että tuhlattaisit aikaa sellaisten kysymysten tarkistamiseen, jotka eivät olleet ensinnäkään järkeviä.

carnegie mellonin yliopiston hyväksymisaste

Vinkki 9: Kupla lopussa

Voit lisätä ACT-tehokkuuttasi odottamalla osion loppuun kuplivaa vastaustasi. Vältä katsomasta edestakaisin testivihkon ja vastaussivun välillä testin aikana, mikä säästää muutaman sekunnin kysymystä kohden. Piirrä vastausvaihtoehtosi testivihkoon, kun käydään läpi ensin kysymykset.

Ole kuitenkin varovainen tämän vinkin käytössä! Sinun tulisi tehdä se vain, jos tiedät jo, että voit selvittää kaikki kysymykset 3-5 minuutissa.

Vinkki 10: Pysy rauhallisena

Koska ACT: ssä on vain yksi lukemisosio, on tärkeää pitää se yhdessä ja edetä eteenpäin, vaikka törmäät kysymyksiin, jotka kiusoittavat sinua. Älä anna itsesi hämmentyä vaikeista kysymyksistä.

Jos törmäät sellaiseen, johon et voi vastata, ohita se ja jatka osiota. Saatat palata siihen lopussa ja tajuta, että se ei ollut niin vaikeaa kuin luulit alun perin. Luottamus on avain!

body_cucumber.jpg

Pysy yhtä viileänä kuin kurkku. Ovatko kurkut todella viileämpiä kuin muut vihannekset? Tarkoitan, selvästi porkkanat ja parsakaali yrittävät liian kovaa. Mutta entä kukkakaali? Kaikki parsakaalin tunnelma, mutta hieman hienovaraisemmalla. Minun täytyy miettiä tätä.

Tarkastellaan!

Vinkkejä kohtien lukemiseen:

Aloita mukavimmasta aiheesta
Skim ensin (tai ohita aluksi kohdat ja lue kysymykset)

Kiinnitä huomiota kappaleisiin

Vinkkejä kysymyksiin vastaamiseen:

Käytä merkitystä ja avainsanoja
Ennusta vastaus

Poista väärät vastaukset

Logistiset vinkit:

Ohita vaikeita kysymyksiä
Tarkista vastaukset
Kupla lopussa

Älä hermostu

Muista keskittyä syvällisiin parannusstrategioihin ennen näiden vinkkien soveltamista. Et voi vain laittaa bandaidia haiden puremiin (tai mihin tahansa muuhun kuolevaisen haavaan, jonka haluat kuvitella ACT-sisällön heikkouksien välittäjänä). Jos pystyt hallitsemaan sisällön heikkoudet JA seuraamaan näitä ACT-lukuvinkkejä, olet matkalla hyvään lukutulokseen!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

ACT-tuloskaavio: Raaka pisteet muunnetaan skaalattuun pisteeseen

Kuinka muunat ACT-raaka-asteikon skaalatuksi pisteeksi? Laske ACT-pistemäärä täällä muuntokaavion avulla.

Seattlen yliopiston pääsyvaatimukset

1370 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Morehouse College pääsyvaatimukset

Stratfordin yliopisto - Woodbridgen pääsyvaatimukset

Mitä tarvitset USF: lle: ACT-tulokset ja GPA

Mikä on Iambic Pentameter runoudessa?

Onko sinulla vaikeuksia ymmärtää jambisen pentametrin määritelmää? Tutustu tämän tyyppisten mittarien täydelliseen oppaaseemme, mukaan lukien syväanalyysit jambic -pentameter -esimerkeistä.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

Mitä ovat lukion arvosanat? Yhteiskunnat ja luokat

Mitä ovat lukion arvosanat? Tarkoittaako se kursseja tai kunnianosoituksia esimerkiksi NHS: lle? Lue täältä lisää siitä, pitäisikö sinun saada kunnianosoituksia.

Concordia University St.Paul ACT -tulokset ja GPA

Mount Holyoke College ACT -tulokset ja GPA

Jeffersonin terveystieteiden korkeakoulun pääsyvaatimukset

Keskusopiston pääsyvaatimukset

Elizabethtown Collegen pääsyvaatimukset

Carlos Albizun yliopisto - Miamin pääsyvaatimukset

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on kauppakoulu? Kuinka voit hakea?

Mikä on ammattikoulu? Selitämme, miksi saatat käydä kauppakorkeakoulua, mitä voit opiskella siellä ja miten hakea.

2016-17 Akateeminen opas | Morenon laakson lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Moreno Valley High Schoolista Moreno Valley, CA.

Kuinka kirjoittaa stand-out 'Miksi Columbia' -essee

Etsitkö 'Miksi Columbia' -esseitä, jotka toimivat? Tutustu 'Miksi Columbia' -esseesimerkkiimme ja saat vinkkejä oman vastauksesi kirjoittamiseen kehotteeseen.

7 vaihetta lääkäriksi: täydellinen opas

Harkitsetko lääketieteen uraa? Täydellinen oppaamme opastaa sinua opiskelemaan lääkäriksi lukiosta residenssiin asiantuntijavinkkien avulla.

Kuinka päästä sisään: Texasin osavaltion pääsyvaatimukset

820 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Suihkulähteen laakson lukio 2016-17 rankingit | (Fountain Valley,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Fountain Valley High Schoolista Fountain Valley, CA.

Täydellinen opas: UConn SAT -pisteet ja GPA

11 parasta tietojenkäsittelytieteen kilpailua nuorille

Oletko lukiolainen, joka etsii tietojenkäsittelytieteen kilpailuja osallistuakseen? Tutustu oppaaseemme oppilaiden parhaista koodauskilpailuista.