Yhteisökorkeakoulujen käyminen lukiossa: opas

feature_communitycollege.jpg

Oletko lukiolainen, joka on kiinnostunut osallistumaan oppitunneille yhteisön korkeakoulussa? Yhteisön yliopistotunnit voivat olla hieno tapa lukiolaisille osallistua haastavampiin kursseihin ja valmistautua korkeakouluun.

Lue oppia kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää lukiolaisille tarkoitetuista yhteisöopetustunneista: edut, jotka johtavat yhteisöopetustuntien suorittaminen lukiossa, milloin ne otetaan ja miten voit aloittaa ilmoittautumisen.Kuinka lukiolainen voi osallistua yhteisöopetukseen?

Eivätkö yhteisön korkeakouluopetukset ole tarkoitettu vain opiskelijoille? Itseasiassa ei. Vaikka yhteisöopiston ensisijainen tarkoitus on tarjota koulutusta opiskelijoille, useimmat tarjoavat nyt luokkia myös ikäryhmille ja koulutustasoille, lapsista vanhuksiin.

Monet yhteisön korkeakoulut antavat lukiolaisille mahdollisuuden osallistua tiettyihin luokkiin. Joskus lukiolaiset voivat ilmoittautua vain perehdyttäviin luokkiin, ja heitä voidaan myös vaatia toimittamaan lukiokirjansa tai opettajan suositus todisteena siitä, että he pystyvät käsittelemään korkeakoulutason kursseja.

Jotkut lukiot ovat järjestäneet ohjelmia yhteisön korkeakoulujen kanssa, jotka sallivat lukiolaisten osallistua korkeakouluopetukseen korvaamaan yksi tai useampi tavallisesta lukioluokastaan. Tämä on erityisen yleistä pienemmissä lukioissa tai niissä, joissa on vähän edistyneitä tai AP-kursseja, koska se antaa lukiolaisille mahdollisuuden osallistua haastaviin luokkiin, joita he eivät olisi voineet käydä muuten. Nämä luokat voivat auttaa lukiolaisia ​​vahvistamaan opintosuorituksia ja valmistautumaan korkeakouluun.

Muina aikoina lukiolaiset päättävät osallistua korkeakouluopetukseen saamatta lukiolainaa; kuitenkin; he voivat pystyä saavat yliopistoluoton ilmoittautuessaan korkeakouluun tai yliopistoon.

Mitä hyötyä on korkeakouluopetuksen suorittamisesta lukiossa?

Miksi lukiolainen olisi kiinnostunut osallistumaan yhteisön korkeakouluopetukseen? Etuja on useita.

Etu # 1: Voit osallistua edistyneempiin luokkiin

Jos lukiosi ei tarjoa tiettyjä jatkokursseja, niiden ottaminen yhteisön korkeakouluun voi olla hyvä tapa vahvistaa transkriptiotasi. Jos lukiosi ei tarjoa monia tai edes yhtään AP-luokkaa, saatat olla huolissasi siitä, että koulusi haastavien luokkien puute asettaa sinut muiden opiskelijoiden taakse hakiessasi ja aloittaessasi yliopistoa.

Saatat myös olla erityisen vahva tietyssä oppiaineessa ja haluat käydä siinä jatkokurssia joko siksi, että olet käynyt kaikki lukiosi kyseisessä aiheessa, tai ne eivät ole sinulle tarpeeksi haastavia. Lukioissani joka vuosi useat opiskelijat, jotka olivat ottaneet AP Calculuksen juniorina, ottivat Calculus III: n paikallisessa korkeakoulussa saadakseen enemmän matemaattisia taitoja ja valmistautuakseen paremmin yliopiston matematiikkatunneille.

Näiden oppituntien suorittaminen yhteisöopistossa, kun olet vielä lukiossa voi auttaa sinua valmistautumaan korkeakouluopetukseen ja mahdollisesti antaa sinun ohittaa joitain johdantokursseja, kun pääset yliopistoon.

perheen riita kotona

body_cckeyboard.jpg

GotCredit / Flickr

Etu # 2: Ne voivat auttaa korkeakouluohjelmaa erottumaan

Yliopistoluokkien ottaminen transkriptioon on hieno tapa vahvistaa transkriptiosi ja korkeakoulujen sovelluksiasi. Yhteisökorkeakoulujen luokat voidaan sisällyttää lukiokirjoitukseen, merkitty siten, että ne osoittavat olevan korkeakoulutason luokkia, tai jos ei, voit sisällyttää yhteisöopisto-opintosuorituksesi hakemuksiisi.

Yhteisön korkeakouluopetuksen suorittaminen lukiossa osoittaa, että voit tehdä aloitteen, olla ahkera ja sinulla on vahvat akateemiset taidot, jotka kaikki ovat korkeakoulujen haluamia nähdä hakijoissa.

Etu # 3: Valmistaudut paremmin yliopistoon

Jos olet huolissasi yliopistosta tai haluat yksinkertaisesti olla paremmin valmistautunut, kun asetat jalka kampukselle, luentojen suorittaminen yhteisöopistossa on hieno tapa tutustu korkeakoulutason luokkaan.

Korkeakouluopetukset, jopa yhteisöoppilaitoksissa, ovat yleensä vaikeampia ja nopeammin kuin lukioluokat, ja ottamalla yhden tai useampia lukiossa voit olla paremmin valmistautunut yliopistotunneille. Tämä todennäköisesti auttaa sinua saamaan parempia arvosanoja ja tuntemaan vähemmän stressiä opiskelijana.

Mitkä ovat haittoja yhteisön korkeakouluopetuksen suorittamiselle lukiossa?

Vaikka lukiolaisille on merkittäviä etuja yhteisön korkeakouluopetuksessa, on myös joitain haittoja.

Haittapuoli # 1: Ne voivat olla haastavia

Korkeakouluopetukset voivat olla melko erilaisia ​​kuin lukioluokitukset; ne ovat yleensä haastavampia, nopeampi ja vaativat enemmän kotitehtäviä ja opiskelua. Jos et ole valmistautunut tähän, yhteisön korkeakouluopetuksen suorittaminen voi olla erittäin stressaavaa, etkä välttämättä saa haluamaasi arvosanaa.

Haittapuoli # 2: Ne eivät aina täyty

Joskus yhteisön korkeakoulujen luokat eivät ole haastavia, itse asiassa joissakin tapauksissa lukiolaisten mielestä heidän käymänsä yhteisön korkeakoulun luokat ovat helppoja, varsinkin verrattuna AP: hen tai muihin edistyneisiin luokkiin. Jos olet tottunut tiukkoihin luokkiin, on mahdollista, että löydät korkeakouluopetuksesi liian helposti, varsinkin jos osallistut johdantokursseihin. Tämä voi johtaa siihen, että et opi niin paljon kuin haluat.

Hyvä tapa vähentää tämän tapahtuman mahdollisuutta on pyytää koululta oppitunti tai haluamasi luokat. Opetussuunnitelmat sisältävät yleensä oppilaiden oppimat aiheet ja päätehtävät, ja ne voivat auttaa sinua saamaan paremman käsityksen siitä, mitä luokka käsittelee ja kuinka nopeasti se kattaa sen.

Haittapuoli # 3: Ne voivat olla kalliita

Suurimman osan opiskelijoista ei tarvitse maksaa lukioista, joita he suorittavat lukiossa, ja korkeakouluopetukseen tarvittavien opetusten maksaminen voi olla vaikeaa. Vaikka yhteisön korkeakoulujen luokat ovat tyypillisesti halvempia kuin tavalliset 4-vuotiset korkeakoulut, lukukausimaksu on yleensä vähintään 100 dollaria per luottotunti, mikä tarkoittaa, että yhden yhteisötutkinnon suorittaminen voi maksaa useita satoja dollareita tai enemmän.

Joskus lukiot maksavat opiskelijoilleen osallistumisesta yhteisöopetukseen, varsinkin jos he eivät tarjoa tiettyä luokkaa itse. Kysy akateemiselta neuvonantajalta, mikä on koulusi käytäntö yhteisön korkeakouluopetuksen kustannusten kattamiseen. Jos he auttavat kustannuksissa, tämä voi säästää tuhansia dollareita!

Jos lukiosi ei kuitenkaan kata yhteisön korkeakoulun kustannuksia, muista valitse yhteisöopiskelutunnit huolellisesti, jotta tiedät, että saat parhaan vastineen rahallesi. Jos lukiosi tarjoaa samanlaisen kurssin, kuten AP-luokan, kannattaa ehkä harkita sen suorittamista.

helsinki-2.jpg

Yhteisökorkeakoulujen osallistuminen voi tarkoittaa, että joudut maksamaan lukukausimaksut ja muut kulut. ( Verohyvitykset / Flickr)

Lue alla olevat kohdat saadaksesi lisätietoja siitä, miten tehdä älykkäitä päätöksiä ottaessasi yhteisön oppitunteja ja minimoida kielteiset vaikutukset.

Milloin kannattaa käydä Community College -kursseja?

Sinun tulisi miettiä huolellisesti, minkä lukukauden ja vuoden haluat ilmoittautua yhteisöopetukseen. On suositeltavaa, ettet osallistu yhteisön korkeakouluopetukseen ennen kuin olet vähintään nuorempi lukiossa. Siihen mennessä, kun olet ylemmän luokan opiskelija, sinulla on todennäköisesti ollut haastavampia kursseja ja olet paremmin valmistautunut korkeakoulutason luokkiin.

Jos opiskelet yhteisön korkeakouluopetusta varhain lukiossa, saatat löytää sen ylivoimaiseksi tai liian haastavaksi. Tämä voi aiheuttaa sinulle matalan arvosanan, joka ei tuo sinulle monia edellä luetelluista eduista.

Toinen tärkeä päätös on osallistutaanko yliopistokouluun lukuvuoden aikana vai kesän aikana. Suurin osa yhteisön korkeakouluista tarjoaa molemmat vaihtoehdot, vaikka kaikkia kursseja ei voida tarjota joka lukukausi. Jos saat lukiolainaa tai vaihdat lukioluokan, otat todennäköisesti yliopistokoulun lukuvuoden aikana.

Jos on tiettyjä aikoja vuodesta, jolloin olet vähemmän kiireinen (esimerkiksi lukukausi, jolloin sinulla ei ole urheilua tai sinulla on vähemmän haastavia luokkia), kannattaa ehkä käydä sitten yhteisötunti, jotta voit viettää enemmän aikaa sen päällä. Kuitenkin, jos kiinnostamasi yhteisöopintotunti ei ansaitse sinulle lukiopistettä tai korvaa lukioluokkaa, voi olla helpompaa ottaa se kesän aikana. Yhteisön koululuokan ottaminen kesällä antaa sinulle enemmän aikaa keskittyä siihen, koska sinun ei tarvitse tasapainottaa koko lukion kuormitusta samanaikaisesti.

Älä yritä käydä yhteisöopetustunteja, jos olet jo kiireinen lukioluokissa ja aktiviteeteissa. Yliopistokurssin suorittaminen, kun sinulla ei ole tarpeeksi aikaa osallistua siihen, voi aiheuttaa stressiä ja hukkua, ja se voi aiheuttaa sinulle matalan arvosanan luokassa, mikä ei auta paljoa sovelluksissasi tai valmistautua yliopistoon.

On myös suositeltavaa aloitat ilmoittautumalla vain yhteen yhteisön yliopistokurssiin kerrallaan, varsinkin jos käytät sitä lukuvuoden aikana. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden tottua korkeakouluopetukseen ilman pääsi yli.

elokuva-stressi-2.jpg

Älä ilmoittaudu liian moniin yhteisöopetustunneihin kerralla, muuten saatat tuntea itsesi hukkuneen ja lukioluokituksesi saattavat laskea.

Kuinka päätät, mitkä Community College -kurssit pidetään?

Haluat miettiä huolellisesti, mitkä yhteisön korkeakouluopetukset kannattaa maksimoida niiden hyödyllisyys ja kuinka paljon opit. Vaikka lukiolaiset eivät useinkaan voi ilmoittautua luokkiin vasta kokopäiväisten opiskelijoiden jälkeen, sinulla on todennäköisesti vielä paljon potentiaalisia luokkavaihtoehtoja.

Lue yhteisön korkeakoulun kurssiluettelo ja mieti seuraavia kysymyksiä, joiden avulla voit valita mitkä kurssit suoritat:

Huomio # 1: Onko lukioitasi, joita lukiosi ei tarjoa, mitä haluat käydä?

Katso lukion kurssiluetteloa ja mieti luokkia, jotka aiot suorittaa ennen valmistumistasi. Onko olemassa tiettyä luokkaa, jonka haluat käydä, mutta lukiosi ei tarjoa sitä? Tämä voi sisältää edistyneitä luokkia, kuten ylemmän tason matematiikkaluokat tai AP-luokat, tai se voi olla yksinkertaisesti kiinnostavia luokkia, mutta koulusi ei tarjoa, kuten tietyt vieraiden kielten luokat tai erikoistunut historiakurssi.

Jos on, katso, tarjoaako yhteisöopiskelu kurssin kyseisestä aiheesta. Korkeakouluilla, jopa yhteisöopistoilla, on yleensä laajempi kurssivalikoima kuin lukiot, joten saatat pystyä löytämään kiinnostavan luokan. Usein kun nautit luokasta, saat siitä korkeamman arvosanan kuin luokka, jota et pidä mielenkiintoisena, koska olet motivoituneempi opiskelemaan ja tekemään Kotitehtävä.

Huomio # 2: Mitkä luokat ovat hyödyllisiä yliopistossa?

Toinen asia, joka on otettava huomioon valittaessa yhteisön korkeakouluopetusta, on mitkä luokat auttavat sinua parhaiten valmistautumaan yliopistoon. Jos tiedät jo, mitä aiot opiskella, voit halutessasi ottaa kursseja, jotka liittyvät kyseiseen alaan. Esimerkiksi, jos tiedät, että haluat olla ennen lääketieteellistä, tutustu yhteisöopistosi biologian tai ihmisen fysiologian luokkiin.

Jos et ole varma, mitä haluat opiskella yliopistossa, melkein kaikkien pääaineiden on suoritettava vähintään yksi matematiikan ja yksi kirjoitustunti, joten näiden aiheiden kurssit ovat todennäköisesti hyödyllisiä myöhemmin.

Älä kuitenkaan oleta, että saat automaattisesti korkeakoulututkinnon suorittamistasi yhteisöopetustunneista koska joillakin korkeakouluilla on hyvin tiukat siirtoluotot. Vaikka et saisi yliopistoluotoa, muista, että yhteisön korkeakouluopetuksen suorittaminen on silti hyödyllistä, koska ne vahvistavat yliopistosovelluksiasi ja auttavat sinua valmistautumaan paremmin tuleviin yliopistokursseihin.

miten saan sat -pisteeni

Huomio # 3: Mitä aiheita lukiosi suosittelee?

Koulussasi voi jo olla luettelo yhteisön korkeakouluopetuksesta, jonka aiemmat opiskelijat ovat pitäneet ja nauttineet, ja heillä voi olla myös luettelo yhteisön korkeakoulujen luokista, jotka he antavat tunnustusta tai hyväksyvät korvaamaan tietyn lukioluokan.

Jos lukiossasi on suosituksia, tämä voi tehdä valitsemiesi kurssien valinnan helpommaksi, koska sinulla on jo jonkinlainen käsitys siitä, mitä luokkia muut opiskelijat ovat pitäneet hyödyllisinä. Nämä tiedot ovat hyödyllisiä myös, jos aiot saada lukiolain yhteisön korkeakoulutunnille.

body_spellinglesson.jpg

Huomio # 4: Mitkä edellytykset vaaditaan?

Kun näet luokan, joka on mielestäsi mielenkiintoinen, tarkista kurssin kuvauksesta, onko kursseja olemassa luokkaan osallistumisen edellytykset tai ennakkotiedot. Korkeakouluopetukset ovat jo haastavampia kuin lukioluokat, ja ottaminen luokalle, johon et ole valmistautunut, voi vaikeuttaa hyvän arvosanan saamista luokassa.

Edellytysten tarkistamisen lisäksi voit myös aloittaa ottamalla esittelyluokkia helpottaaksesi itseäsi korkeakoulutason kursseille. Näiden luokkien otsikossa on yleensä sana 'Johdanto' tai 'Johdanto', tai kurssin numero alkaa numerolla yksi (kuten englanti 101).

Huomio # 5: Milloin tiettyjä luokkia tarjotaan?

Logistiikka on myös tärkeä näkökohta luokkien valinnassa. Voi olla tiettyjä viikonpäiviä tai kuukauden kuukausia, jolloin sinulla on enemmän aikaa omistautua yhteisöoppilaitoksiin.

Kuten edellä mainittiin, on tärkeää varmistaa, että sinulla on tarpeeksi vapaa-aikaa aikataulussa ennen ilmoittautumista yhteisön yliopistokurssille. Valitsemalla kursseja, jotka täyttävät hyvin aikataulusi, saat yhteisökoulutuskokemuksestasi vähemmän stressaavaa ja nautinnollisempaa.

kehon_kalenteri-6.jpg

Kalenterisi selaaminen voi auttaa sinua päättämään, mitkä yhteisöopistotunnit pidetään.

Kuinka ilmoittautua Community College -kursseille

Kun olet päättänyt, minkä luokan haluat ottaa, sinun on aloitettava ilmoittautumisprosessi. Ennen ilmoittautumista keskustele lukiosi akateemisen neuvonantajan kanssa oppia, sisällytetäänkö tämä luokka opintosuorituksiin tai voitko käyttää sitä toisen kurssin korvaamiseen. Saatat joutua toimittamaan heille kurssin kuvauksen tai opintosuunnitelman tarkistettavaksi. Sinun tulisi myös kysyä heiltä, ​​kattaako lukiosi luokan kustannukset, ja jos on, miten ja milloin he tekevät niin.

Seuraavaksi sinun on ilmoittauduttava yhteisön korkeakouluun. Tämä prosessi vaihtelee koulukohtaisesti. Jotkut vaativat sinua täyttämään vain perustiedot itsestäsi, varsinkin jos opiskelet vain muutama luokka. Toiset vaativat samaa ilmoittautumisprosessia, jonka kokopäiväinen opiskelija käy koulussa, mikä voi tarkoittaa hakemuksen täyttämistä ja testitulosten lähettämistä. Tämä prosessi voi kestää jopa muutaman viikon, joten anna itsellesi tarpeeksi aikaa suorittaa se loppuun ennen luokkien alkamista.

Kun olet ilmoittautunut, voit ilmoittautua kurssille, jonka haluat osallistua. Muista, että kuten edellä mainittiin, usein lukiolaisten on odotettava, kunnes nykyisillä opiskelijoilla on ollut mahdollisuus valita kurssinsa, ennen kuin he voivat ilmoittautua luokkiin.

Lähes kaikilla yhteisön oppilaitoksilla on online-ilmoittautuminen, mutta voit myös yleensä ilmoittautua lähettämällä sähköpostia lomakkeella tai menemällä kampuksen toimistoon ja valitsemalla luokkasi henkilökohtaisesti. Tällä hetkellä sinun on todennäköisesti lähetettävä lukukausimaksusi. Kun olet ilmoittautunut kurssille, sinulle lähetetään tietoa siitä. Nämä tiedot sisältävät yleensä missä ja milloin luokka kokoontuu, mitä oppikirjoja ja muuta tarvitset, sekä kurssin opintosuunnitelman, joka kertoo sinulle, mitä aiheita luokka käsittelee.

Osta ennen luokan alkua oppikirjat ja muut tarvitsemasi materiaalit ja varmista, että tiedät miten päästä kampukselle. Ensimmäisenä luokan päivänä yritä saapua muutama minuutti aikaisemmin, jotta olet valmis ja valmistautunut ensimmäisen yliopistokurssin alkaessa. Onnittelut, olet nyt matkalla opiskelijaksi!

Yhteenveto

  • Monilla opiskelijoilla on mahdollisuus ilmoittautua luokkiin paikallisessa korkeakoulussa keinona osallistua edistyneempään luokkaan tai auttaa heitä valmistautumaan korkeakouluun.
  • Saatat pystyä korvaamaan yhteisön lukioluokan yhdellä lukioluokistasi tai saada siitä hyvityksen, kun aloitat yliopiston.
  • Vaikka ne voivat olla kalliita ja haastavia, lukiolaisilla käyminen voi vahvistaa kirjeitäsi ja auttaa sinua valmistautumaan korkeakouluopetukseen.
  • Odota osallistumista yliopistokouluihin, kunnes olet vähintään nuorempi ja tiedät, että sinulla on tarpeeksi aikaa omistautua luokalle.
  • Päättääksesi minkä luokan käydä, tutustu koulun kurssiluetteloon, keskustele akateemisen neuvonantajan kanssa ja mieti, mitkä luokat ovat hyödyllisiä, kun menet yliopistoon.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Unionin SAT -tulokset ja GPA

Rhode Island School of Design Pääsyvaatimukset

23 parasta yliopistokaupunkia (upeilla yliopistoilla)

Haluatko mennä kouluun yhdessä maan parhaista korkeakouluista? Olemme keränneet joukon ehdotuksia upeista kaupungeista, joissa on suuria kouluja.

1260 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

William Jessupin yliopiston pääsyvaatimukset

1220 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Keskimääräiset SAT- ja ACT-tulokset valtioittain (osallistumista oikaistu)

Osallistumisasteella on valtava vaikutus valtion keskimääräisiin SAT / ACT-pisteisiin. Kaikissa osavaltioissa SAT / ACT: n huippuopiskelijat ovat innokkaimpia ottamaan sen vastaan, joten valtioilla, joilla on alhainen osallistumisaste, on mekaanisesti korkeammat SAT / ACT-pisteet. Tässä käytämme edistyneitä tilastollisia menetelmiä osallistumisasteen hallitsemiseksi päästäksesi valtioiden todelliseen järjestykseen niiden todellisen SAT- ja ACT-pistemäärän perusteella.

Mikä on Disney College -ohjelma? Onko se sinulle sopiva?

Kiinnostaako Disney College -ohjelma? Opi, mikä se on, miten se toimii ja onko se sinulle sopiva, sekä vinkkejä Disney College Program -sovelluksellesi.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Itä -Illinoisin yliopiston pääsyvaatimukset

Union College (KY): n pääsyvaatimukset

Mitä ovat yliopiston valmistelukurssit ja -kurssit?

Mikä on yliopistovalmistelu? Mitä kursseja ja luokkia käytät osana korkeakoulun valmisteluohjelmaa? Opi täydellisestä oppaastamme.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

William Pennin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää yliopiston valmistavasta koulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta yliopiston valmistuskoulusta Victorville, CA.

Mitä sinun on tiedettävä West Adamsin valmistelevasta lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta West Adams Preparatory High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

RIKKOMINEN: SAT-testipäivämuutokset COVID-19: lle (koronavirus)

Mitä koronaviruspandemia tarkoittaa SAT: lle? Selitämme mitkä SAT-testipäivät peruutetaan ja miten kollegion hallitus lähestyy COVID-19: tä.

University of Mount Unionin pääsyvaatimukset

Tiede Hazel Eyes

Mikä määrää silmien värin? Voivatko silmät muuttaa väriä? Opi pähkinänruskeat silmät ja muut epätavalliset silmien värit.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Arroyo Valleyn lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Arroyo Valley High Schoolista San Bernardinossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Northridge Akatemian lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Northridge Academy High Schoolista Northridgessä, Kaliforniassa.

Florida College pääsyvaatimukset

Chicagon osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA