Tunnin tarina: yhteenveto ja analyysi

ruumis-nainen-ikkuna

Kuvittele maailma, jossa naiset taistelevat ennennäkemättömien oikeuksien puolesta, taloudellinen ilmapiiri on arvaamaton ja joka vuosi kehitetään uutta tekniikkaa. Vaikka tämä maailma saattaa kuulostaa nykypäivältä, se kuvaa myös Amerikkaa 1890 -luvulla .

Kirjailija Kate Chopin kirjoitti ja asui tässä maailmassa, ja monet ajanjakson kysymyksistä heijastuvat hänen novelliinsa, Tunnin tarina. Nyt, yli sadan vuoden kuluttua, tarina on edelleen yksi Kate Chopinin tunnetuimmista teoksista ja valaisee edelleen niiden naisten sisäistä kamppailua, joilta on evätty itsenäisyys.Tässä oppaassa Kate Chopinin tunnin tarinaan keskustelemme:

 • Lyhyt historia Kate Chopinista ja Amerikasta 1890 -luvulla
 • Yhteenveto tunnin tarina
 • Analyysi tarinan keskeiset elementit tunnin tarina, joka sisältää teemoja, hahmoja ja symboleja

Tämän artikkelin loppuun mennessä saat asiantuntijan käsityksen Kate Chopinin tunnin tarinasta. Aloitetaan siis!

vartalo-nainen-ikkuna-musta-valkoinen


Tunnin yhteenveto

Jos on kulunut vähän aikaa siitä, kun olet lukenut Kate Chopinin Tunnin tarina, voi olla vaikea muistaa tärkeitä yksityiskohtia. Tämä osio sisältää nopean yhteenvedon, mutta Löydät The Story of a Hour PDF ja koko version täältä . Suosittelemme, että luet sen uudelleen ennen kuin sukellat analyyseihimme seuraavassa osassa!

Niille, jotka tarvitsevat vain virkistystä, tässä on Story of a Hour yhteenveto:

Rouva Louise Mallard on kotona, kun hänen sisarensa Josephine ja hänen miehensä ystävä Richards tulevat kertomaan hänelle, että hänen miehensä Brently Mallard on kuollut rautatieonnettomuudessa . Richards oli ollut sanomalehden toimistossa, kun uutinen levisi, ja hän ottaa Josephinen mukaansa kertomaan uutiset Louiselle, koska he pelkäävät pahentavan hänen sydäntään. Kuultuaan uutisen aviomiehensä kuolemasta Louise on surun vallassa, lukittuu huoneeseensa ja itkee.

Tästä eteenpäin tarina muuttuu. Kun Louise käsittelee uutisia miehensä kuolemasta, hän tajuaa jotain ihana ja kauhea samaan aikaan: hän on vapaa . Aluksi hän pelkää myöntää sen, mutta Louise löytää nopeasti rauhan ja ilon päästäkseen sisään. Hän ymmärtää, että vaikka hän on surullinen miehestään (hän ​​oli rakastanut häntä - joskus, Chopin kirjoittaa), Louise on innoissaan mahdollisuudesta elää itselleen. Hän toistaa jatkuvasti ilmaista sanaa, kun hän ymmärtää, mitä hänen miehensä kuolema merkitsee hänen elämälleen.

Sillä välin Josephine istuu Louisen ovella ja houkuttelee häntä tulemaan ulos, koska hän on huolissaan Louisen sydämen tilasta. Rukoiltuaan, että hänen elämänsä on pitkäikäinen, Louise suostuu tulemaan ulos. Kuitenkin, kun hän tulee alakertaan, etuovi avautuu paljastamaan miehensä, joka ei ollut kuollut onnettomuudessa ollenkaan. Vaikka Richards yrittää suojata Louisen sydämen shokilta suojaamalla miehensä näkyviltä, ​​Louise kuolee yhtäkkiä, minkä lääkärit luulevat myöhemmin sydänsairaudeksi iloa, joka tappaa .

body-kate-chopin

Tunnin tarinan kirjoittaja Kate Chopinista on tullut yksi 1800 -luvun tärkeimmistä amerikkalaisista kirjailijoista.

Kate Chopinin historia ja 1890 -luku

Ennen kuin siirrymme Tunnin tarina -analyysiosioon, on hyödyllistä tietää hieman Kate Chopinista ja maailmasta, jossa hän asui.

Kate Chopinin lyhyt elämäkerta

Syntyi vuonna 1850 varakkaille katolisille vanhemmille St.Louisissa, Missourissa, Kate chopin (alun perin Kate O’Flaherty) tiesi vaikeudet jo varhaisesta iästä lähtien. Vuonna 1855 Chopin menetti isänsä Thomasin, kun hän kuoli traagisessa ja odottamattomassa rautatieonnettomuudessa. Tämän menetyksen tapahtumat pysyisivät Katen luona loppuelämänsä, Siitä tuli lopulta tunnin tarinan perusta lähes neljäkymmentä vuotta myöhemmin.

Chopin oli hyvin koulutettu koko lapsuutensa , lukee ahkerasti ja tulee sujuvasti ranskaksi. Chopin oli myös hyvin tietoinen jakaa yhteiskunnan voimallisten ja sorrettujen välillä . Hän kasvoi Yhdysvaltain sisällissodan aikana, joten hänellä oli ensikäden tietoa väkivallasta ja orjuudesta Yhdysvalloissa.

Chopin altistui myös ei-perinteisille naisten rooleille perhetilanteensa kautta. Hänen äitinsä, isoäitinsä ja isoäitinsä päättivät jäädä leskeksi (mieluummin kuin mennä uudelleen naimisiin) miehensä kuoleman jälkeen. Niinpä Chopin oppi, kuinka tärkeä naisten itsenäisyys voisi olla, ja tämä ajatus läpäisi suuren osan hänen kirjoituksistaan ​​myöhemmin.

Chopinin kasvaessa hän tuli tunnetuksi kauneudestaan ​​ja ystävällisyydestään yhteiskunta St. Louisissa. Hän oli yhdeksäntoistavuotias naimisissa Oscar Chopinin kanssa, joka oli kotoisin varakkaasta puuvillanviljelyperheestä. Pari muutti New Orleansiin, jossa he perustivat sekä tavaratalon että suuren perheen. (Chopin synnyttää seitsemän lasta seuraavan yhdeksän vuoden aikana!)

Vaikka Oscar palvoi vaimoaan, hän ei pystynyt johtamaan yritystä. Taloudelliset vaikeudet pakottivat perheen muuttamaan Louisianan maaseudulla. Valitettavasti, Oscar kuoli suon kuumeeseen vuonna 1882 jättäen Chopinin velkaantuneeksi ja vastuussa perheen vaikeiden yritysten hallinnasta.

Yritettyään vuoden kiinteistönhoitoon Chopin myönsi äitinsä pyynnön palata lastensa kanssa St. Louisiin. Chopinin äiti kuoli vuotta myöhemmin. Tukeakseen itseään ja lapsiaan, Kate alkoi kirjoittaa perheensä tueksi.

Onneksi Chopin löysi välittömän menestyksen kirjailijana. Monet hänen novellistaan ​​ja romaaneistaan ​​- mukaan lukien kuuluisin romaani, Herääminen- käsitteli elämää Louisianassa . Hänet tunnettiin myös nopeana ja tuotteliaana kirjailijana, ja 1900 -luvun loppuun mennessä hän oli kirjoittanut yli 100 tarinaa, artikkelia ja esseetä.

Valitettavasti, Chopin kuoli epäillystä aivoverenvuodosta vuonna 1904 54 -vuotiaana . Mutta Kate Chopinin tunnin tarina ja muut kirjoitukset ovat kestäneet ajan testin. Hänen työnsä on säilynyt, ja hänet on nyt tunnustettu yhdeksi 1800 -luvun tärkeimmistä amerikkalaisista kirjailijoista.

elin-yhdysvallat-1890-luku

Amerikan elämä muuttui merkittävästi 1800 -luvulla. Teknologia, kulttuuri ja jopa vapaa -ajan toiminta muuttuivat.

Amerikkalainen elämä 1890 -luvulla

Tunnin tarina kirjoitettiin ja julkaistiin vuonna 1894, kun 1800 -luku oli lähestymässä loppuaan. Kun maailma siirtyi uudelle vuosisadalle, myös amerikkalainen elämä muuttui nopeasti.

Esimerkiksi t hänen työpaikkansa muuttui rajusti 1890 -luvulla . Menneet olivat ajat, jolloin useimpien ihmisten odotettiin työskentelevän kaupassa tai maatilalla. Teollistumisen aiheuttamat tehdastyöt tehostivat työtä, ja monet näistä tehtaiden omistajista ottivat vähitellen käyttöön inhimillisempää kohtelua työntekijöihinsä, antaa heille enemmän vapaa -aikaa kuin koskaan.

Vaikka maa oli talouslamassa tällä hetkellä tekniset muutokset, kuten sähkövalaistus ja radioiden suosio, paransivat monien ihmisten jokapäiväistä elämää ja mahdollistivat uusien työpaikkojen luomisen. Erityisesti kuitenkin työ oli naisilla erilaista . Yhteiskunta halveksui työssäkäyviä naisia ​​kokonaisuutena riippumatta siitä, miksi he joutuivat työpaikan tarpeeseen.

Naiset, jotka työskentelivät naimisissa tai raskaana, tuomittiin vielä ankarammin. Naiset, joilla oli Kate Chopinin sosiaalinen asema, olivat ei odoteta toimivan ollenkaan , joskus jopa siirtämällä vastuu kodin hoidosta tai lastenhoidosta piikaille tai lastenhoitajille. 1890 -luvulla työskentelivät vain alemman luokan naiset, jotka pystyivät ei ole varaa vapaa -aikaan .

Vastauksena tähän, National American Woman Suffrage Association perustettiin vuonna 1890, joka taisteli naisten sosiaalisten ja poliittisten oikeuksien puolesta. Vaikka Kate Chopin ei ollut muodollinen jäsen sufragetti -liikkeissä, hän uskoi sen naisilla pitäisi olla suurempia vapauksia yksilöinä ja puhui usein näistä ajatuksista teoksissaan, mukaan lukien Tunnin tarina.

body-kate-chopin-versio-2

Kate Chopinin 'Tunnin tarina' on lyhyt tutkimus avioliitosta ja sortotoimista Amerikassa.

Tunnin analyysin tarina

Nyt kun sinulla on tärkeitä taustatietoja, on aika ryhtyä analysoimaan tunnin tarinaa.

Tämä novelli on täynnä vastakkaiset voimat . Tarinan teemat, hahmot ja jopa symbolit ovat usein samanarvoisia, mutta päinvastaisia. Tunnin tarinassa kaikkien näiden elementtien analyysi paljastaa syvemmän merkityksen.

Tunnin tarina -teemat

Teema on viesti, jota tutkitaan kirjallisuudessa. Useimmissa tarinoissa on useita teemoja, mikä on varmasti Tuntin tarina. Vaikka Chopinin tarina on lyhyt, se käsittelee teemoja vapaudesta, tukahduttamisesta ja avioliitosta.

Jatka lukemista keskustellaksesi kunkin teeman tärkeydestä!

Vapaus ja sorto

Chopinin tarinan yleisin teema on vapauden ja sortotoimien välinen taistelu. Yksinkertaisesti sanottuna , sorto tapahtuu, kun henkilön ajatukset, tunteet tai toiveet alistetaan. Tukahduttaminen voi tapahtua sisäisesti ja ulkoisesti. Esimerkiksi jos henkilö joutuu traumaattisen onnettomuuden uhriksi, hän voi (tietoisesti tai alitajuisesti) päättää tukahduttaa itse onnettomuuden muistin. Samoin, jos henkilöllä on toiveita tai tarpeita, joita yhteiskunta ei hyväksy, yhteiskunta voi toimia tukahduttaakseen kyseisen yksilön. Naiset 1800 -luvulla joutuivat usein sorron uhreiksi. Niiden piti olla vaatimattomia, lempeitä ja passiivisia - mikä oli usein naisten henkilökohtaisten toiveiden vastaista.

Tämän perusteella käy ilmeiseksi, että Louise Mallard on sosiaalisten sortotoimien uhri. Kunnes aviomiehensä oletettu kuolema, Louise ei ole vapaa . Avioliitossaan Louise tukahdutetaan. Lukijat näkevät tämän siinä, että Brently liikkuu ulkomaailmassa, kun taas Louise on vain kotonaan. Brently käyttää rautatiekuljetusta yksin, kävelee taloonsa omasta tahdostaan ​​ja hänellä on henkilökohtaista omaisuutta salkunsa ja sateenvarjonsa muodossa. Brently on jopa vapaa tietämättä junamatkasta palattuaan kotiin. Louise puolestaan ​​on juuttunut kotiin naisen asemansa ja sydänsairautensa vuoksi.

Itä -Kentuckyn yliopiston hyväksymisaste

Tässä Chopin vetää voimakkaan kontrastin sen välillä, mitä tarkoittaa olla vapaa miehille ja naisille. Vaikka vapaus on vain osa Amerikan miehenä olemista, naisten vapaus näyttää selvästi erilaiselta. Louisen elämä muodostuu siitä, mitä yhteiskunta uskoo naiseksi pitäisi olla ja kuinka vaimo pitäisi käyttäytyä. Kun Louisen aviomies on kuollut, hän kuitenkin näkee tavan, jolla hän voi alkaa vaatia itselleen maskuliinisempia vapauksia. Chopin osoittaa, kuinka tärkeä vapaus on naisen elämälle, vaikka Louisea ei lopulta järkytä aviomiehen paluu miehelleen, vaan pikemminkin ajatus vapauden menettämisestä.

Avioliitto

Avioliitto tunnin tarina -teema on enemmän kuin vain idyllinen elämä toisen kanssa. Mallardin avioliitto näyttää todellisuuden 1890 -luvun elämästä, joka oli tuttu monille ihmisille. Avioliitto oli sosiaalisen valvonnan väline - avioliitto auttoi pitämään naiset kurissa ja turvaamaan miesten sosiaalisen ja poliittisen vallan. Vaikka aviomiehet saivat yleensä vapaasti vaeltaa ympäri maailmaa, pitää työpaikkoja ja tehdä tärkeitä perhepäätöksiä, vaimojen (ainakin ylemmän luokan) odotettiin jäävän kotiin ja kotoisiksi.

Avioliitossa Louise Mallardin tapauksessa on hyvin vähän rakkautta. Hän pitää avioliittoaan elinikäisenä siteenä, johon hän tuntee olevansa loukussa, minkä lukijat näkevät, kun hän tunnustaa rakastavansa miestään vain joskus. Tarkemmin sanottuna hän kuvailee avioliittoaan voimakkaaksi tahdoksi, joka taipuu hänen omakseen siinä sokeassa sinnikkyydessä, jolla miehet ja naiset uskovat, että heillä on oikeus pakottaa oma tahto toiselle olennolle. Toisin sanoen Louise Mallard tuntee epäoikeudenmukaisuutta odottaessaan, että hänen elämänsä määräytyy miehensä tahdon mukaan.

Kuten tarina, avioliitot, joita Kate todisti, päättyivät usein ennenaikaiseen tai odottamattomaan kuolemaan. Hänen perheensä naiset, mukaan lukien Kate itse, kaikki selvisivät aviomiehestään eivätkä menneet uudelleen naimisiin. Vaikka historia kertoo meille, että Kate Chopin oli onnellinen avioliitossaan, hän tiesi, että monet naiset eivät olleet. Chopinin Story of a Hour näyttämällä avioliiton, joka oli rakennettu hallinnan ja yhteiskunnan odotusten pohjalta korostaa, että tarvitaan maailma, jossa naisia ​​kunnioitetaan avioliiton arvokkaina kumppaneina ja kykenevinä yksilöinä.

body-young-woman-looking-through-a-window

Vaikka tämä maalaus Johann Georg Meyer ei ollut nimenomaan Louise Mallard, 'Nuori nainen katselee ikkunan läpi' on kuvaus siitä, miltä Louise olisi voinut näyttää, kun hän ymmärsi vapautensa.

Tunnin tarina -hahmot

Parhaat tarinat ovat kehittäneet hahmoja, kuten myös tunnin tarina. Viiden hahmon muodostavat tunnin tarinan näyttelijät:

 • Louise Mallard
 • Josephine
 • Richards
 • Brently Mallard
 • Lääkärit)

Tutkimalla kunkin hahmon yksityiskohtia voimme ymmärtää paremmin heidän motiiveja, yhteiskunnallista roolia ja tarinan tarkoitusta.

Louise Mallard

Pelkästään aloituslauseesta opimme paljon Louise Mallardista. Chopin kirjoittaa: Tietäen, että rouva Mallard oli kärsinyt sydänvaivoista, huolehdittiin siitä, että hän kertoi hänelle mahdollisimman lempeästi uutisen miehensä kuolemasta.

Pelkästään tämän lausunnon perusteella tiedämme, että hän on naimisissa, hänellä on sydänsairaus ja hän todennäköisesti reagoi voimakkaasti huonoihin uutisiin . Tiedämme myös, että huonoja uutisia jakava henkilö pitää Louisia herkkänä ja herkkänä. Seuraavien kappaleiden aikana opimme myös, että Louise on kotiäiti, mikä osoittaa, että hän olisi osa keskiluokkaa 1890-luvulla. Chopin kuvailee myös Louisen ulkonäköä nuorena, vaaleana ja rauhallisena kasvona, jolla on vahvuuslinjoja. Nämä ominaisuudet eivät ole puhtaasti fyysisiä, vaan myös vuotavat hänen luonteeseensa koko tarinan ajan.

Louisen persoonallisuus on kuvataan erilaiseksi kuin muut naiset . Vaikka monet naiset hämmästyisivät uutisesta epäuskoisena, Louise itkee villin hylätyllä tavalla - mikä osoittaa, kuinka voimakkaita hänen tunteensa ovat. Lisäksi vaikka muut naiset olisivat tyytyväisiä suremaan pidempään, Louise siirtyy nopeasti surusta iloon miehensä kuolemasta.

Lopulta Chopin käyttää Louisen hahmoa näyttääkseen lukijoille, mikä oli naisen tyypillinen kokemus avioliitossa 1890 -luvulla. Hän käyttää Louisia kritisoimaan avioliiton sortavaa ja sortavaa luonnetta, varsinkin kun Louise iloitsee uudesta löydetystä vapaudestaan.

Josephine

Josephine on Louisen sisko . Emme koskaan kuule Josephinen sukunimestä tai siitä, onko hän naimisissa vai ei. Me tehdä tiedä, että hän on tullut Richardsin, Brentlyn ystävän, kanssa kertomaan hänen sisarensa kuolemasta.

Kun Josephine kertoo Louiselle huonot uutiset, hän pystyy kertomaan Louiselle Brentlyn kuolemasta vain verhottuina vihjeinä sen sijaan, että kertoisi hänelle suoraan. Lukijat voivat tulkita tämän Josephinen yritykseksi säästää Louisen tunteita. Josephine on erityisen huolissaan sisarensa sydänsairaudesta, jonka näemme tarkemmin myöhemmin, kun hän varoittaa Louisia: Sinä teet itsesi sairaaksi. Kun Louise lukitsee itsensä huoneeseensa, Josephine haluaa epätoivoisesti varmistaa, että hänen sisarensa on kunnossa ja pyytää Louisia päästämään hänet sisään.

Josephine on Louisen avainhenkilö, joka auttaa häntä suremaan, vaikka hän ei koskaan tiedä, että Louise löysi uuden vapauden miehensä oletetusta kuolemasta . Mutta Josephinen teoista ja vuorovaikutuksesta Louisen kanssa lukijat voivat tarkasti olettaa, että hän välittää sisarestaan (vaikka hän ei tietäisi, kuinka kurja Louise löytää elämänsä).

Richards

Richards on toinen tukihahmo, vaikka häntä kuvataan Brentlyn ystäväksi, ei Louisen ystäväksi. Richards saa tietää Brently Mallardin oletetusta kuolemasta sanomalehtitoimistossa ollessaan - hän näkee Brentlyn nimen johtavan 'tapettujen' luetteloon. Richardsin päärooli tunnin tarinassa on aloittaa tarinan juoni.

Lisäksi Richardin läsnäolo sanomalehtitoimistossa viittaa siihen, että hän on sanomalehden kirjailija, toimittaja tai muuten työntekijä (vaikka Chopin jättää tämän lukijoiden päätelmien varaan). Richards huolehtii tarpeeksi huolellisesti tarkistaakseen uutiset ja varmistaakseen, että Brently on todennäköisesti kuollut. Hän pyytää myös Josephinea auttamaan uutisten välittämisessä Louiselle. Hän yrittää päästä Louisen luo ennen kuin vähemmän varovainen ja hellä ystävä voi kertoa hänelle surulliset uutiset, mikä viittaa siihen, että hän on harkittu henkilö omalla tavallaan.

On myös tärkeää huomata, että Richards on tietoinen Louisen sydämen tilasta, mikä tarkoittaa, että hän tuntee Louise Mallardin riittävän hyvin tietääkseen hänen terveydestään ja siitä, miten hän todennäköisesti kestää surua. Hän esiintyy jälleen tarinassa aivan lopussa, kun hän yrittää (ja epäonnistuu) suojata Brentlyä vaimonsa näkemykseltä estääkseen hänen sydäntään reagoimasta huonosti. Vaikka Richards on tarinan taustahahmo, hän osoittaa korkeaa ystävyyttä, huolenpitoa ja huolenpitoa Louisea kohtaan.

runko-juna-1800-luku

Brently Mallard olisi ratsastanut tällaisessa junassa, kun onnettomuus väitettiin tapahtuvan.

Brently Mallard

Herra Brently Mallard on päähenkilön Louisen aviomies. Saamme hänestä vähän yksityiskohtia, vaikka lukijat tietävät, että hän on ollut junassa, joka on kohdannut vakavan onnettomuuden. Suurimman osan tarinasta lukijat uskovat, että Brently Mallard on kuollut - vaikka tunnin tarinan loppu paljastaa, että hän on ollut elossa koko ajan. Itse asiassa Brently ei edes tiedä rautateiden tragediasta, kun hän saapuu kotiin matkalla.

Heti sen jälkeen, kun Louise kuuli uutisen kuolemastaan, hän muistaa häntä lämpimästi. Hän huomauttaa hänestä ystävälliset, hellävaraiset kädet ja sanoo, että Brently ei koskaan näyttänyt rakastavalta . Se ei ole niin paljon Brently kuin avioliitto hänen kanssaan, joka sortaa Louisia. Vaikka hän ilmeisesti aina rakasti Louisia, Louise vain joskus rakasti Brentlyä. Hän tunsi jatkuvasti, että hän pakotti hänelle yksityisen testamentin, kuten useimmat aviomiehet tekevät vaimonsa. Ja vaikka hän tajuaa, että Brently todennäköisesti teki sen ilman pahantahtoisuutta, hän ymmärsi myös, että ystävällinen aikomus tai julma aikomus tekee tukahduttamisesta rikoksen.

Brentlyn poissaolo tarinassa tekee kaksi asiaa. Ensimmäinen, se on jyrkässä ristiriidassa Louisen sairauden ja synnytyksen kanssa. Toiseksi Brentlyn poissaolo antaa Louisen kuvitella vapaata elämää avioliiton rajojen ulkopuolella , mikä antaa hänelle toivoa. Itse asiassa, kun hän näyttää elävältä ja terveeltä (ja murskaa Louisen toiveet vapaudesta), hän kuolee.


Lääkärit)

Vaikka maininta niistä on lyhyt, tarinan viimeinen lause on silmiinpistävä. Chopin kirjoittaa: Kun lääkärit tulivat, he sanoivat hänen kuolleen sydänsairauteen - iloon, joka tappaa. Aivan kuten hänellä ei ollut vapautta elämässä, hänen vapautumisensa miehensä kuolemasta kerrotaan ilona, ​​joka tappoi hänet.

Elämässä kuin kuolemassa, Louise Mallardin totuutta ei koskaan tiedetä. Kaikki mitä lukijat tietävät hänen ilostaan ​​uudesta löydetystä vapaudestaan, tapahtuu Louisen omassa mielessä; hän ei koskaan saa tilaisuutta jakaa salaista iloaan kenenkään muun kanssa.

Näin ollen tarinan loppu on kaksipuolinen. Jos lääkäreitä on uskottava, Louise Mallard oli iloinen nähdessään miehensä, ja hänen sydämensä petti hänet. Ja ulkoisesti kenelläkään ei ole syytä epäillä muuta. Hänen reaktionsa on velvollinen, herkkä vaimo, joka ei kestänyt haudasta palanneen miehensä järkytystä.

Mutta lukijat voivat päätellä, että Louise Mallard kuoli murheeseen vapaudesta, jota hänellä ei koskaan ollut , sitten löytyi, sitten kadotettiin vielä kerran. Lukijat voivat tulkita Louisen kuoleman hänen kokemuksensa todellisesta surusta tarinassa - joka hänen ihanteellisen elämänsä vuoksi lyhyesti ymmärrettiin ja sitten kaapattiin pois.

runko-sydän-puu-puu-köysi-punainen

Tunnin tarinassa sydänten ilmestyminen symboloi sekä sortoa että toivoa.

Tarina tunnin symboliikasta ja motiiveista

Symbolit ovat mitä tahansa esineitä, sanoja tai muita elementtejä, jotka esiintyvät tarinassa ja joilla on muita merkityksiä. Motiivit ovat elementtejä tarinasta, jotka saavat merkityksen toistumalla koko kertomuksen ajan. Raja symbolien ja motiivien välillä on usein samea, mutta tekijät käyttävät molempia auttaakseen kommunikoimaan ideoitaan ja teemojaan.

Tunnin tarinassa symboliikka on kaikkialla, mutta tarinan kolme pää symbolia ovat:

 • Sydän
 • Talo ja ulkoilu
 • Iloa ja surua

Sydän

Sydänsairaus, johon tekstissä viitataan sydänsairautena, avaa ja sulkee tekstin. Tauti on ensimmäinen syy kaikkien huoleen, koska Louisen tila tekee hänestä herkän. Myöhemmin sydänsairaus aiheuttaa Louisen kuoleman Brentlyn turvallisen paluun jälkeen. Tässä tapauksessa Louisen sairaalla sydämellä on symbolinen arvo, koska se ehdottaa lukijoille, että hänen elämänsä on jättänyt hänen sydämensä särkyneeksi. Kun hän uskoo löytäneensä vihdoin vapauden, Louise rukoilee pitkää ikää ... kun vain edellisenä päivänä hän oli värisemällä ajatellut, että elämä voi olla pitkä.

Kun Louise tajuaa vapautensa, on melkein kuin hänen sydämensä palaa eloon. Chopin kirjoittaa: Nyt hänen rintansa nousi ja putosi myrskyisästi ... hän yritti lyödä sitä takaisin ... Hänen pulssinsa lyö nopeasti, ja juokseva veri lämmittää ja rentouttaa kehon joka sentin. Nämä sanat viittaavat siihen, että hänen uuden löydetyn vapautensa myötä hänen sydänsairautensa oireet ovat poistuneet. Lukijat voivat olettaa, että Louisen sairas sydän on seurausta tukahduttamisesta, ja toivo herättää hänen sydämensä takaisin elämään.

Valitettavasti, kun Brently tulee takaisin, niin myös Louisen sydänsairaus. Ja vaikka hänen kuolemansa johtuu ilosta, hänen (sekä symbolisen että kirjaimellisen) sydänsairautensa paluu tappaa hänet lopulta.

runko-huone-ikkuna-ulkona

Talo ja ulkoilu

Toinen symbolisarja on Louisen talo ja maailma, jonka hän voi nähdä ikkunansa ulkopuolella. Chopin vertaa näitä kahta symbolista kuvaa auttaakseen lukijoita ymmärtämään paremmin, kuinka avioliitto ja sorto ovat vaikuttaneet Louiseen.

Ensinnäkin Louise rajoittuu kotiin - sekä tarinassa että yleensä. Hänen kotinsa ei kuitenkaan ole paikka rentoutua ja tuntea olonsa mukavaksi. Se on enemmän kuin vankilasolu. Kaikki talon kuvaukset vahvistavat käsitystä siitä suljettu ja väistämätön . Esimerkiksi etuovi on lukittu, kun herra Mallard palaa kotiin. Kun rouva Mallard on surun vallassa, hän menee syvemmälle taloonsa ja lukittuu huoneeseensa.

Tässä huoneessa rouva Mallard kuitenkin panee merkille ulkoilman katsomalla ikkunastaan. Jopa hetkellisessä surussaan hän kuvailee avointa neliötä talonsa edessä ja uutta kevätelämää. Ulkona symboloi tarinan vapautta, joten ei ole yllätys, että hän tajuaa uuden vapautensa katsoessaan ikkunastaan. Kaikki ulkopuolelta on ilmaista, kaunista, avointa, kutsuvaa ja miellyttävää ... jyrkkä kontrasti talon sisällä olevasta surusta .

kuinka päästä herttuaan

Talo ja sen erot ulkoiluun ovat yksi monista symboleista miltä Louise suhtautuu avioliittoonsa: estetty itsenäisyyden maailmasta.


Ilo ja suru

Lopuksi ilo ja suru ovat motiiveja, jotka tulevat odottamattomina aikoina koko tunnin tarinassa. Chopin rinnastaa ilon ja surun korosta kuinka tragedia vapauttaa Louisen surusta ja antaa hänelle iloisen toivon tulevaisuudesta.

Aluksi suru ilmaantuu, kun Louise suri miehensä kuolemaa. Kuitenkin vain muutamassa kappaleessa hän löytää iloa tapahtumasta, kun hän löytää oman elämänsä. Vaikka Louise pystyy näkemään, että ilon tunne tällaisessa tapahtumassa on hirveää, hän iloitsee edelleen onnellisuudestaan.

Myöhemmin, kun muut odottavat hänen olevan iloinen, Josephine huutaa lävistävän huudon ja Louise kuolee. Lääkärit tulkitsevat tämän tappavaksi iloksi, mutta todennäköisemmin se on suru, joka tappaa. sopivien tunteiden kääntäminen kussakin tapahtumassa paljastaa, kuinka vastustamaton itsensä väittäminen, jonka hän yhtäkkiä tunnisti olemuksensa voimakkaimmaksi impulssiksi, on ympäröivälle kulttuurille. Tämä paradoksi paljastaa jotain hämmästyttävää Louisen avioliitossa: hän on niin tyytymätön tilanteeseensa, että suru antaa hänelle toivoa ... ja hän kuolee, kun tämä toivo otetaan pois.

body-list-leikepöydän-logo-graafinen

Tärkeimmät takeaways: Kate Chopinin tarina tunnista

Chopinin tunnin tarinan analysointi vie aikaa ja huolellista pohdintaa tarinan lyhyydestä huolimatta. Tarina on avoin monelle tulkinnalle ja sillä on paljon paljastettavaa naisista 1890 -luvulla, ja monet tarinan teemoista, hahmoista ja symboleista kritisoivat naisten avioliittorooleja aikana .

Tunnin tarina -analyysissä on paljon pohdittavaa. Jos tunnet olosi ylikuormitetuksi, muista vain muutama asia :

 • Tapahtumat Kate Chopinin elämästä ja sosiaalisista muutoksista 1890 -luvulla antoivat vahvan perustan tarinalle.
 • Rouva Louise Mallardin sydämen tila, talo ja tunteet edustavat kertomuksen syvempiä merkityksiä.
 • Louise siirtyy sorron tilasta vapauteen ja sitten takaisin sortoon, ja pelkkä ajatus riittää tappamaan hänet.

Keskeisten juonipisteiden, teemojen, merkkien ja symbolien muistaminen auttaa sinua kirjoittamaan minkä tahansa esseen tai osallistumaan keskusteluun. Kate Chopinin tunnin tarina tarjoaa paljon muutakin paljastettavaa, joten lue se uudelleen, kysy kysymyksiä ja ala tutkia tarinaa sivun ulkopuolella!

runko-mitä-seuraava-nyt-mitä

Mitä seuraavaksi?

Olet ehkä löytänyt tiesi tähän artikkeliin, koska kirjallisuuden analysointi voi olla vaikeaa hallita. Mutta kuten mikä tahansa taito, voit parantaa harjoittelua! Varmista ensin, että sinulla on oikeat työkalut työhön oppimalla kirjallisia elementtejä. Aloita hallitsevat 9 elementtiä jokaisessa kirjallisuudessa , sitten kaivaa elementtikohtaiset oppaamme (kuten tämä kuvista ja tämä personoinnista .)

Toinen hyvä tapa aloittaa analyyttisten taitojen harjoittaminen on lukea tämän kaltaisia ​​muita asiantuntijaoppaita. Kirjalliset oppaat voivat auttaa sinua näyttämään mitä etsiä ja selittämään, miksi tietyt yksityiskohdat ovat tärkeitä. Voit aloittaa analyysillämme Dylan Thomasin runo: Älä mene lempeästi siihen hyvään yöhön. Meillä on myös pidempiä oppaita muista sanoista, kuten Suuri Gatsby ja Crucible , liian.

Jos valmistaudut ottamaan AP -kirjallisuustestin, se on tasaista lisää tärkeää, että pystyt analysoimaan tekstiä nopeasti ja tarkasti . Älä kuitenkaan huolestu: meillä on paljon hyödyllistä materiaalia sinulle. Tarkista ensin tämä yleiskatsaus AP -kirjallisuustestistä . Kun olet saanut testin hallintaan, voit aloittaa monivalintakysymysten harjoittelun , ja jopa ota muutama täyspitkä harjoitustesti . Oh, ja varmista, että olet valmis testin essee -osaan tarkistamalla meidän AP -kirjallisuuden lukulista!Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Enneagrammi Tyyppi 6: Lojaalisti

Oletko tyypin 6 Enneagrammi? Opi kertomaan, mikä ura sopii sinulle ja millainen Enneagram 6s on romanttisissa suhteissa.

New England College SAT -pisteet ja GPA

Saint Josephin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

11 parasta arkkitehtuurikoulua alakoululaisille

Harkitsetko arkkitehtuuria? Opi Yhdysvaltojen parhaat arkkitehtuurikoulut auttamaan sinua päättämään, minne mennä perustutkintoon.

La Kanadan lukio | 2016-17 rankingit | (Kanada,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta La Kanadan lukiosta La Kanadassa, Kaliforniassa.

Sinun täytyy tarkistaa nämä 70 Amerikan liberaalimpaa korkeakoulua

Etsitkö liberaalia, vasemmistolaista ympäristöä yliopistolle? Olemme koonneet maan liberaalimmat korkeakoulut, jotta löydät poliittisen sopivuutesi.

Malone Universityn pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

1480 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

LMU SAT -tulokset ja GPA

Khan Academy SAT ei koskaan riitä - tässä miksi

Onko Khan Akatemian SAT-valmisteluohjelma tarpeeksi hyvä parantamaan SAT-pisteitäsi? Opi sen suurimmat puutteet ja miksi se ei koskaan ole tarpeeksi hyvä SAT-käytäntöön.

Kuinka päästä: Fordhamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Täydellinen opas vertaissuosituksiin

Tarvitsetko vertaissuositusta? Lue täydellinen opas Davidsonin ja Dartmouthin vertaissuosituksista selvittääksesi, keneltä sinun pitäisi kysyä ja miten heidän pitäisi kirjoittaa kirjeesi.

Mikä on ylioppilastutkinto? Miten se eroaa kandidaatista?

Mitä eroa on ylioppilastutkinnon ja kandidaatin tutkinnon välillä? Määritämme ylioppilastutkinnon ja autamme sinua päättämään, onko se oikea tavoite sinulle.

Indiana University - Purdue University Fort Wayne Pääsyvaatimukset

Crown College pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Point Loma Nazarene University SAT -tulokset ja GPA

URI SAT -pisteet ja GPA

9 inspiroivinta espanjalaista lainausta elämästä

Opi espanjaa? Tutustu luetteloon inspiroivista espanjalaisista lainauksista, joita voit harjoitella samalla kun saat viisautta elämästä.

Mikä oli vuoden 1763 julistus?

Missä oli vuoden 1763 julistuslinja? Opi kaikki tästä tärkeästä asetuksesta ja sodasta, jonka se auttoi käynnistämään.

Minnesotan yliopisto, Crookstonin pääsyvaatimukset

Huhtikuun ABC: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mitä APR tarkoittaa? Mitä se tarkoittaa? Selitämme, mikä on vuosikorko (sekä luottokorteille että lainoille) ja mitä se tarkoittaa sinulle.

Lukion englanninkurssit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä englannin kursseja käyt lukiossa? Pitäisikö sinun valita kirjallisuus vai kieli? Täältä voit oppia vaikuttamaan korkeakouluihin englanninkielellä.

Lopullinen opas ennen lakia: 13 vinkkiä valmistautumiseen lakikouluun

Harkitsetko lakikoulua? Selitämme, mikä on esioikeus, kuinka valita pääaine, parhaat oikeuskoulut ja vinkkejä asianajajaksi ryhtymiseen.