Pitäisikö sinun käyttää Universal College -sovellusta tai Common Appia?

main_paperapp

Vuosien ajan, Yhteinen sovellus (CA) oli ainoa laajalti saatavilla oleva sovellus useissa oppilaitoksissa. Se perustettiin vuonna 1975, ja sen ensimmäisenä vuotena oli 15 korkeakoulua. Se hallitsee edelleen korkeakoulujen sovellusmaailmaa, ja nykyään sitä käyttää yli 800 korkeakoulua ja yliopistoa.

Kuitenkin vuonna 2007, Universal College -sovellus (UCA) perustettiin ja palvelee nyt kolmea korkeakoulua ja yliopistoa. Joten mitä tarkalleen eroja on CA: n ja UCA: n välillä? Miksi oppilaitokset käyttävät yhtä, molempia tai kumpaakaan? Ja kumpaa kannattaa käyttää? Tutkimme näitä kysymyksiä tässä viestissä ja autamme sinua valitsemaan hakemuksen.CA vs UCA: keskitetty college -sovellus

Sekä CA että UCA mahdollistavat keskitetyn korkeakoulusovelluksen luomisen - väestötietojesi, oppituntien ulkopuolisten toimintojen ja arvosanojen avulla - ja lähetä sitten hakemus eri korkeakouluille. Tämä säästää aikaa sen jälkeen sinun ei tarvitse täyttää erillistä hakemusta jokaisesta korkeakoulusta, johon haet.

CA ja UCA palvelevat enimmäkseen yksityisiä oppilaitoksia, vaikka poikkeuksiakin on. Syynä tähän on se, että useimmilla julkisilla yliopistoilla on oma online -pääsyjärjestelmä.

Monilla CA: n ja UCA: n oppilaitoksilla on niin sanottuja 'lisäravinteita' - lisäkysymyksiä, joita heidän pääsytoimistonsa käyttävät arvioidakseen ehdokkaita. Lisäykset voivat sisältää mitä tahansa lyhyistä kysymyksistä ('kuvaile itseäsi viidellä sanalla') lisäesseisiin.

Jos oppilaitokset hyväksyvät molemmat hakemukset, heillä ei ole etuoikeutta toiseen tai toiseen. Toisin sanoen, heillä ei ole väliä kumpaa käytät. Vaikka on todennäköisempää, että käytät CA: ta yksinkertaisesti siksi, että se palvelee niin paljon muita korkeakouluja, UCA: lla on silti joitain etuja.

Joten miten päätät, mitä sovellusjärjestelmää käytät?

body_universal

Universal College -sovelluksen edut

Katsotaanpa ensin UCA: n käytön suurimpia etuja:

 • Universal College -sovelluksen käyttöliittymä on tavallista sovellusta nopeampi, ja sisältää automaattisen tallennusominaisuuden, joka voi estää sinua menettämästä edistymistäsi ja joutumasta palaamaan ja täyttämään jotain uudelleen.
 • Koska Universal -sovellus on uudempi eikä palvele yhtä paljon hakijoita tai oppilaitoksia, voit odottaa saavan teknistä apua nopeammin, jos tarvitset sitä. Olitpa törmännyt tekniseen ongelmaan tai sinulla on kysyttävää, voit odottaa nopeampaa vastausta UCA: lta.
 • Sinä pystyt muokkaa esseesi sen jälkeen, kun olet painanut Lähetä -painiketta UCA: n kanssa. Ilmeisesti tällä ei ole väliä, jos muokkaat esseesi maaliskuussa, koska pääsyvirkailijat ovat nähneet sen siihen mennessä, mutta jos huomaat pienen virheen muutaman päivän kuluttua lähettämisestä, sinulla on mahdollisuus muuttaa sitä.
 • Sinä pystyt linkki tuottamaasi verkkosisältöön, kuten opiskelijalehti tai elokuvaprojekti.

Universal College -sovelluksen haitat

Nyt kun olemme nähneet UCA: n edut, käydään läpi suurimmat haitat:

mistä saan vatsapainikkeen lävistettyä
 • Universal College -sovelluksen suurin haittapuoli on se tuskin mikään koulu käyttää sitä CA: han verrattuna. Sen lukumäärä on jatkuvasti laskenut, ja sitä käyttävät tällä hetkellä vain kolme koulua: Harvard, Cornell ja Charlestonin yliopisto (WV). Täydellinen luettelo kouluista on UCA: n verkkosivustolla .
 • Kaikki yliopistot, jotka käyttävät Universal -sovellusta, käyttävät myös yleistä sovellusta, mutta eivät päinvastoin. Niin Suurimmalle osalle opiskelijoista Common App on todennäköisesti kätevämpi vaihtoehto koska se antaa heille eniten joustavuutta hakiessaan korkeakoulua.
 • On mahdollista, että jos päätät käyttää UCA: ta, mutta päätät sitten joidenkin hakemusten lähettämisen jälkeen, että haluat hakea kouluun, joka käyttää vain CA: ta, sinun on joka tapauksessa täytettävä CA. Jos aloitat varmentajan kanssa, on vähemmän todennäköistä, että joudut täyttämään toisen hakemuksen, koska niin harvat koulut ovat vain UCA-oppilaitoksia.

body_ca

Yhteisen sovelluksen edut

Olemme tarkastelleet UCA: n etuja ja haittoja, mutta entä CA? Tässä on kolme suurinta hyötyä:

Oregonin yliopiston hyväksymisvaatimukset
 • Koska varmentaja on ollut olemassa jo pitkään, Useimmat lukion opettajat ja ohjaajat tuntevat CA: n ja osaa täyttää sen eri osiot (mukaan lukien suosituskirjeet ja neuvonantajan suositusosiot).
 • Kanssa Yleinen sovellustilin siirtäminen ominaisuus, voit itse asiassa käynnistä hakemuksesi ajoissa ja vie tiedot olet täyttänyt siirtyy seuraavan vuoden hakemukseen, kun se avataan 1. elokuuta.

Yhteisen sovelluksen haitat

Aivan kuten UCA, Common App ei ole täydellinen! Tässä on sen suurimmat haitat:

 • Varmentajalla on hitaampi käyttöliittymä kuin UCA.
 • Common App julkaisi uuden version vuonna 2014. Jotkut opiskelijat ovat pitäneet tätä muotoa hieman hämmentävänä. Esimerkiksi akateemiset arvosanat ja ylimääräiset oppitunnit täytetään nyt osissa, joita on hieman vaikea löytää (arvosanalista on Koulutus -osiossa ja Toiminnot -osio on Toiminnot -kohdassa). Nämä olivat aiemmin yksinkertaisempia luetteloita.
 • Esseiden tiettyjen muotoilujen säilyttäminen on vaikeampaa, koska 'lataus' -ominaisuus on poistettu viimeisimmästä painoksesta. Jos olet nirso esseesi muotoilussa, tämä voi aiheuttaa ärsytystä.
 • Yhteinen sovellus vastaanottaa tuhansia sovelluksia. Esimerkiksi vuosina 2017-18 Yli miljoona hakijaa käytti varmennetta . Heidän henkilökuntansa ei kuitenkaan ole niin suuri, joten jos sinulla on tekninen ongelma, sen selvittäminen voi viedä jonkin aikaa. Pyri ehdottomasti jättämään hakemuksesi ennen määräaikaa, jos kohtaat teknisiä ongelmia. (Ja älä ole se opiskelija, joka paina Lähetä -painiketta viimeisenä mahdollisena hetkenä!)
 • Toisin kuin Universal College -sovellus, et voi muokata esseeä lähettämisen jälkeen. Joten älä paina 'lähetä' ennen kuin olet varma, että esseesi on täydellinen!

body_nota

Korkeakoulut, jotka eivät hyväksy UCA: ta tai CA: ta

Vaikka CA: sta ja UCA: sta on tullut valtavia nimiä yliopisto -opiskelijoille, vielä on paljon kouluja, jotka eivät hyväksy kumpaakaan hakemusjärjestelmää. Jos haet näihin kouluihin, sinun ei ehkä tarvitse edes valita UCA: n ja CA: n välillä.

Tässä ovat Jotkut merkittävät koulut, jotka eivät käytä Universal College -sovellusta tai Common Appia:

 • Georgetownin yliopisto
 • KANSSA
 • Rutgersin yliopisto
 • Kalifornian yliopiston järjestelmä (mukaan lukien UC Berkeley ja UCLA)
 • Illinoisin yliopisto Urbana-Champaignissa
 • UT Austin
 • Texas A&M

Tämä on vain aloituslista. Yleisesti ottaen julkisilla yliopistoilla on yleensä omat järjestelmät. Jotkut CA: n ja UCA: n oppilaitokset tarjoavat myös omia online -sovellusjärjestelmiään.

Voit tarkistaa, onko koulu UCA: ssa tai CA: ssa, menemällä osoitteeseen luettelo UCA -kouluista ja CA -koulut , ja katso, onko koulu luettelossa (käytä ctrl + F etsiäksesi nopeasti UCA: sta tai käytä vain CA: n hakutoimintoa).

Jos haet enimmäkseen kouluille, jotka eivät käytä UCA: ta tai CA: ta, harvoille korkeakouluille, joita haet siihen tehdä käyttää näitä sovelluksia, saatat olla hieman joustavampi.

Oletetaan esimerkiksi, että olet Kalifornian asukas, joka hakee enimmäkseen julkisia osavaltion kouluja, mutta haet myös Harvardiin, Princetoniin ja Johns Hopkinsiin. Koska kaikki kolme näistä kouluista ovat sekä UCA: ssa että CA: ssa, voit valita kahden sovelluksen välillä mieltymystesi perusteella.

Jos tavoittamiskoulusi olisivat kuitenkin Stanford ja Yale, sinun on käytettävä Common Appia, koska kumpikaan näistä kouluista ei käytä Universal College -sovellusta.

Bottom Line: Universal College -sovellus vs. yhteinen sovellus

Kun otetaan huomioon nämä hyvät ja huonot puolet, mikä sovellusjärjestelmä on paras valinta sinulle - Universal College -sovellus tai Common Application?

Käytä ehdottomasti yleistä sovellusta, jos…

 • Haket kouluille, jotka eivät hyväksy Universal College -sovellusta, ja/tai kouluille, jotka ovat vain yleisiä sovelluksia. Näin käy todennäköisesti valtaosalle opiskelijoista.
 • Suurin osa tai kaikki koulut, joihin haet vaatii vähintään yhden suosituskirjeen ja esseen. Koska nämä ominaisuudet vaaditaan varmentajalta, se yksinkertaistaa hakemusprosessiasi saadaksesi ne vaadittuina eikä valinnaisina osina.

Käytä ehdottomasti Universal College -sovellusta, jos…

 • Haket vain kouluissa, jotka hyväksyvät Universal College -sovelluksen (tai joissakin kouluissa, jotka hyväksyvät UCA: n, ja joissakin kouluissa, jotka eivät hyväksy UCA: ta tai CA: ta) ja pidät mieluummin UCA: n käyttöliittymästä.

Viimeinen vinkki

Jos haluat tutustua mihin tahansa kouluun, katso se sekä CA: n verkkosivuilla ja UCA: n verkkosivusto ja huomaa, onko se CA: ssa, UCA: ssa, molemmissa vai ei. Kun olet kaventanut korkeakouluhakemusluetteloasi, voit päättää, mikä sovellusjärjestelmä helpottaa hakemista kaikkiin kiinnostaviin kouluihin.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Paras AP -maailmanhistorian opinto -opas: 6 avainvinkkiä

Etsitkö AP World History -opasta? Meillä on opastusta valtavien materiaalimäärien oppimiseen ja hankalaan tenttiin valmistautumiseen.

Mitä tapahtuu, jos presidenttiä syytetään? Kysymyksiisi vastattu

Mitä syytteeseenpano tarkoittaa? Mitä tapahtuu, jos presidenttiä syytetään? Tutustu täydelliseen oppaaseen saadaksesi lisätietoja syytteeseenpanon toiminnasta.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Emily Dickinsonin, koska en voinut pysähtyä kuoleman analysointia varten

Kysymyksiä Emily Dickinsonin teoksesta 'Koska en voinut pysähtyä kuoleman takia'? Katso täydellinen asiantuntija-analyysimme tästä kuuluisasta amerikkalaisesta runosta.

Lafayette College SAT -tulokset ja GPA

Korkeakoulut, jotka ovat superscore ACT: Täydellinen luettelo

Mitkä koulut korvaavat ACT: n? Meillä on lopullinen, täydellinen luettelo täällä.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Santa Clarita Valley International Charter School -sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Santa Clarita Valley International Charter Schoolista Castaicissa, Kaliforniassa.

Voitko epäonnistua SAT: ssa?

Oletko huolissasi SAT: n epäonnistumisesta? Selitämme, milloin sinun pitäisi huolehtia, ja kuinka voit parantaa matalia pisteitä.

Carleton Collegen pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Lelandin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Lelandin lukiosta San Josessa, Kaliforniassa.

Kuinka monta nollaa Googolissa? Googolplex?

Mikä on googl? Kuinka monta nollaa googlplexissa? Opi kaikki näistä ja muista erittäin suurista numeroista täydellisen oppaamme avulla.

IUP -pääsyvaatimukset

Kuinka käyttää SOHCAHTOA: Vinkkejä ja esimerkkejä

Kamppailet SOHCATOAn käytön kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, jossa on tonnia SOH CAH TOA -esimerkkejä.

1920-luvun muoti: Flappereista pikkumusta mekkoon

Kiinnostaako 1920-luvun muotia? Selitämme suosittuja tyylejä Roaring 20s -muodossa naisille ja miehille, mukaan lukien hiukset ja tarvikkeet.

Pitäisikö sinun todella opiskella ulkomailla lukiossa?

Harkitsetko lukio -opiskelua ulkomailla? Varmista, että tiedät, mitä saat siitä irti ja onko sinun tehtävä se. Lisätietoja täältä.

Kinesiologian tutkinto: Onko se oikea sinulle?

Mikä on kinesiologia? Jos harkitset kinesiologian tutkintoa, opi mitä odottaa, parhaat koulut kinesiologian pääaineille ja mahdolliset urat.

4 SAT -osaa: Mitä he testaavat ja miten tehdä hyvin

Kuinka monta osiota SAT: ssa on? Mitä jokaisessa on? Täydellinen opas SAT -osioihin vastaa kaikkiin kysymyksiisi, joten tiedät tarkalleen, mitä odottaa.

Algebralliset operaatiot ACT-matematiikassa: strategiat ja kaavat

Oletko hämmentynyt kuinka käyttää useita eksponentteja ja työskennellä algebran polynomien kanssa? Tässä on täydellinen opas, joka sisältää ACT Math -strategiat ja -kaavat pisteiden parantamiseksi.

Uusi SAT -muoto: mitä se tarkoittaa sinulle?

Oletko hämmentynyt uudesta SAT -muodosta vuodelle 2016? Jaamme sen osittain, vinkkejä siitä, mitä muutokset merkitsevät sinulle.

Vaiheittainen opas kuvilla: SAT-rekisteröinti

Opi rekisteröitymään SAT-järjestelmään ja välttämään yleisiä virheitä rekisteröitymisprosessin aikana vaiheittaisten kuvaohjeiden avulla.

Babson College SAT -tulokset ja GPA

Marianin yliopiston (WI) pääsyvaatimukset

Trinity College of Florida SAT -tulokset ja GPA

SAT -pisteiden saaminen askel askeleelta

Miten tarkistat SAT -tulokset ja tarkan tulosraporttisi? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Tämän vuoden Pennsylvanian yliopiston pääsyvaatimukset