Pitäisikö sinun tehdä ACT kirjoittamalla vai ilman?

Koska ACT -kirjoittaminen on valinnaista, monet opiskelijat ovat epävarmoja siitä, tarvitseeko heidän lisätä 40 minuuttia lisäaikaa testiin. On kuitenkin yksinkertainen vastaus siihen, pitäisikö sinun ottaa ACT kirjoittamalla vai kirjoittamatta: se riippuu siitä, vaativatko oppilaitokset, joille haluat hakea kirjoituspistettä.

Tämä opas opastaa sinua siihen, miten ACT -kirjoittaminen sai alkunsa, miten voit päättää, kannattaako ACT kirjoittaa kirjoittamisen kanssa tai ilman sitä, ja joitain muita näkökohtia, jotka kannattaa pitää mielessä.Mitä on ACT -kirjoittaminen?

Vuodesta 2005 lähtien opiskelijoilla on ollut mahdollisuus valita kahden eri ACT -version välillä: ACT ja ACT with Writing. Kirjoituskoe on valinnainen 40 minuutin esseetehtävä jonka oppilaat voivat valita monivalintakokeiden lopussa.

ACT, Inc. lisäsi kirjoitusosion vastauksena vuoden 2005 SAT-uudistukseen, joka lisäsi kirjoitusosion, joka sisälsi sekä kieliopin monivalintakysymyksiä että esseen. Kirjoitustehtävän lisääminen ACT: hen oli tarkoitus pitää kaksi testiä samanarvoisina ja helposti vertailukelpoisina. Kuitenkin, SAT: n essee oli pakollinen ja ACT oli vapaaehtoinen .

Tämä ero näiden kahden testin essee -osien sisällyttämisen välillä aiheutti melkoisen hämmennyksen opiskelijoille ja korkeakouluille. Lopulta, jokainen korkeakoulu asetti oman käytännön kahden testin kirjoittamisosioista : jotkut yksinkertaisesti sivuuttivat SAT -kirjoituspisteet eivätkä vaatineet ACT -kirjoittamista, toiset pitivät SAT -kirjoittamista, mutta eivät vaatineet kirjoittamista ACT: llä, ja kolmas ryhmä harkitsi SAT -kirjoittamista ja vaati kirjoittamista ACT: llä.

Tilanteen vaikeuttamiseksi entisestään SAT: n essee on nyt erillinen, valinnainen osa, kuten ACT: n. Perustiedot ovat kuitenkin samat: otatko ACT: n kirjoittamisen kanssa tai ilman, riippuu siitä, vaativatko koulut, joita haet sitä vaatimaan.

Keskeiset näkökohdat: Mitkä korkeakoulut vaativat ACT -kirjoittamista?

Noin 300 korkeakoulua vaatii tai suosittelee hakijoille ACT: n kirjoittamista. Yleensä valikoivammat koulut odottavat sinun lähettävän kirjoituspisteet, kun taas vähemmän valikoivat koulut eivät. Poikkeuksia on kuitenkin paljon: Chicagon yliopisto ei vaadi kirjoitusosaa, mutta West Point tekee. Muut koulut eivät vaadi kirjoittamista, mutta suosittelevat sitä.

Kun otetaan huomioon erilaiset politiikat, sinun on tarkistettava vaatimukset jokaiselle koululle, johon haet . Löydät nämä tiedot tarkistamalla täydellisen luettelomme kouluista, jotka vaativat ACT Writing -osan tai ACT, Inc: n (osittain ajan tasalla oleva) tietokanta . Voit myös etsiä koulujen uusimpia standardoituja testauskäytäntöjä yksittäisiltä verkkosivuiltaan: etsi verkossa vain '[koulun nimi] ACT-kirjoitusvaatimus'.

Muista, että nämä käytännöt voivat muuttua erityisesti tällä hetkellä, koska jotkut koulut, jotka aiemmin vaativat ACT with Writing -järjestelmää, luopuvat vaatimuksesta nyt, jolloin sekä SAT- että ACT -esseet ovat valinnaisia. Esimerkkejä kouluista, jotka tekevät tämän muutoksen, ovat kaikki Ivy League -koulut, Stanfordin yliopisto, Duke -yliopisto ja Michiganin yliopisto.

Jos et ole varma, mihin kouluun haluat hakea, suosittelen kokeen suorittamista Kirjoittaminen -osion kanssa. Valitettavasti et voi suorittaa kirjoitustestiä yksin, joten jos päätät myöhemmin hakea koulua, joka vaatii kirjoittamista, sinun on suoritettava koko koe uudelleen.

Toinen pieni huomautus: jos käytät ACT: tä koulusi kautta, voit ottaa sen vastaan ​​tai jättää sen kirjoittamatta sen mukaan, missä osavaltiossa asut. Jos osavaltiosi ei hallinnoi ACT Plus Writing -ohjelmaa ja haet kouluja, jotka vaadit sitä, sinun on suoritettava koko testi uudelleen kirjoittamalla.

milloin saat korkeakoulun hyväksymiskirjeet?

Floridan osavaltion yliopisto vaatii hakijoita toimittamaan ACT kirjoittamalla. ( Jackson Myers /Flickr)

Muutama muu asia pitää mielessä

Vaikka kouluista, joista olet kiinnostunut, sinun on lähetettävä ACT with Writing, pitäisi olla ensisijainen tekijä päätöksessäsi siitä, mikä testiversio on otettava, on muutamia muita etuja ja haittoja, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Hyvä ACT -kirjoituspisteet voivat parantaa pääsymahdollisuuksiasi - hieman

Vaikka koulu ei vaadi testiä, ACT Writingin korkeat pisteet voivat lisätä sovellustasi hieman , koska se on osoitus vahvoista kirjoitus- ja analysointikyvyistä. Tämä on pohjimmiltaan vain tapa antaa lisätietoa, ja siitä on yleensä vain vähäinen hyöty (samanlainen kuin ACT- ja SAT -pisteiden lähettäminen).

Tärkeimmät olosuhteet, joissa kannattaa antaa ACT Writing -kirjoituksella, vaikka sitä ei vaadita, olisivat sinun hakeminen erityisen kilpailukykyisiin kouluihin tai kouluihin, jotka suosittelevat kirjoittamista .

Huomaa myös, että jotkut koulut eivät yksinkertaisesti katso kirjoituspisteitäsi, vaikka lähetätkin ne. Muista lukea kunkin koulun säännöt huolellisesti, jotta tiedät mihin kannattaa käyttää aikaa.

Kustannukset ACT: n kirjoittamisesta

Toistaiseksi olen keskittynyt syihin, miksi haluat käyttää Kirjoitus -osiota, mutta siihen liittyy myös joitain kustannuksia.

Rekisteröintimaksu

On lisämaksu (16 dollaria) ottamaan testin kirjoitusosan.

Ylimääräinen opintoaika

Jos otat Kirjoitus -osion, sinun on opiskeltava Kirjoitus -osiota varten, mikä tarkoittaa investoimalla ylimääräisiä tunteja ACT -valmisteluun .

ACT Writing on kuitenkin suhteellisen suoraviivainen, kun tiedät, miten se toimii, joten vain muutaman tunnin valmistelut (esimerkiksi lukeminen rubriikin ja muutamien esimerkkien läpi ja yrittäminen) käytännön essee ) voi olla erittäin hyödyllistä.

Molemmat kustannukset ovat suhteellisen pieniä ja Kumpikaan ei saisi estää sinua hakemasta kouluun, joka vaatii ACT Writingia . Jos lisämaksu on vakava ongelma, voit saada vapautuksen maksusta, joka kattaa kirjoitusosion ja yleisen rekisteröinnin.

( Torin rehtori /Flickr)

Lopullinen tuomio

Käydään läpi kaikki mahdolliset tilanteet, joissa saatat olla, ja kannattaako sinun ottaa ACT Writing.

mene ensin yliopistoon

Jos edes yksi kouluista, joihin haluat hakea, vaatii ACT with Writing ...

... ota ACT kirjoittamalla. Et pääse sisään ilman sitä, joten se on hieman korkeamman maksun ja lisäajan sitoutumisen arvoinen.

Jos haet vain kouluille, jotka eivät ota huomioon ACT Writing -tuloksia ...

... ohita ACT: n kirjoittaminen. Jos koulut eivät edes harkitse sitä, se on vain ajan ja rahan tuhlausta.

Jos katsot kouluja, jotka eivät vaadi ACT Writingia eivätkä ole kovin kilpailukykyisiä ...

... ota ACT with Writing käyttöön vain, jos hakemuksesi osoittaa suuria heikkouksia englannin kielen taidossa.

Jos haet kilpailukykyisempiä kouluja tai kouluja, jotka suosittelevat ACT Writingia ...

... ota ACT kirjoittamalla, elleivät kustannukset ja stressi ole suurempia kuin mahdolliset hyödyt, joita korkeakouluille saatava lisätieto antaa.

Jos et ole varma, mihin haluat hakea ...

... ota ACT kirjoittamalla. Se säästää sinua kokeen uusimisesta, jos huomaat, että sinun on toimitettava ACT Writing -tulokset myöhemmin.

Riippumatta tilanteestasi, muista tarkistaa, vaativatko koulut, joihin haet, ACT Writing -tulosten toimittamista . Ei ole mitään pahempaa kuin ajatella, että olet täysin valmis standardoidulla testauksella, vain ymmärtääksesi, että sinun on suoritettava testi uudelleen.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Virginia Union University SAT -pisteet ja GPA

Plugging in Numbers: Kriittinen SAT/ACT -matematiikkastrategia

Numeroiden liittäminen on kriittinen SAT/ACT -matematiikkastrategia. Jos olet jumissa matemaattisessa kysymyksessä, voit käyttää sitä löytääksesi oikean vastauksen. Varmista, että opit käyttämään tätä strategiaa.

Todennäköisyyskysymykset ACT -matematiikasta: strategiat ja käytännöt

Todennäköisyysongelmat ACT -matematiikassa kysyvät mahdollisuuksia, että jotain tapahtuu. Varmista, että tiedät tärkeimmät strategiamme näiden ongelmien ratkaisemiseksi ja harjoittele realistisia matemaattisia kysymyksiä täällä.

Lukion englanninkurssit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä englannin kursseja käyt lukiossa? Pitäisikö sinun valita kirjallisuus vai kieli? Täältä voit oppia vaikuttamaan korkeakouluihin englanninkielellä.

Täydellinen luettelo upokkaista

Kysymyksiä Crucible -näyttelijästä? Käymme läpi, kuka jokainen hahmo on ja mikä rooli heillä on näytelmässä.

Deer Valleyn lukio | 2016-17 Rankings | (Antiokia,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Deer Valley High Schoolista Antiochissa, Kaliforniassa.

Kuinka kirjoittaa erinomainen 'Miksi tufts?' Essee

Etkö ole varma mistä aloittaa Tufts -esseesi? Opi lähestymään kehotetta ja miltä onnistunut Miksi Tufts -essee näyttää.

Perimmäisten adverbien esimerkkiluettelo

Tarvitsetko adverbiesimerkkejä? Laaja adverbiluettelomme lauseesimerkeineen antaa sinulle paljon ideoita.

7 parasta online -oppimisalustaa

Tarvitsetko verkko -oppimisalustan? Tutustu oppaaseemme parhaista online -koulutusalustoista kaikentyyppisille kursseille.

SAT-pisteet: 3 vaihetta pisteesi ymmärtämiseen

Sekoitetaanko SAT-pisteet-asteikolla? Selitämme koko SAT-pisteet ja kuinka löytää alueita tietyille korkeakouluille tarvitsemiesi pisteiden määrittämiseksi.

Parhaat valmistelukirjat SAT -kirjoittamiseen

Opiskeletko SAT -kirjoittamista ja haluat tietää, mitkä ovat parhaat SAT -valmistelukirjat? Löydä parhaat kirjat täältä oppiaksesi kielioppisääntöjä ja harjoittelemaan realistisilla kysymyksillä.

Mitä sinun on tiedettävä Calexicon lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Calexico High Schoolista Calexicossa, Kaliforniassa.

John Jay College of Criminal Justice Pääsyvaatimukset

Nevadan yliopisto, Las Vegasin SAT -tulokset ja GPA

Simmons College SAT -tulokset ja GPA

2.3 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.3

Mikä on 2.3 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 2.3 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Wartburg Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen opas: Purdue ACT Pisteet ja GPA

Paras Crucible Act 4 -yhteenveto

Onko sinulla kysyttävää The Crucible -tapahtuman päättymisestä tai John ja Elizabeth Proctorin kohtaloista? Katso täydellinen juoniyhteenvetomme tärkeillä tarjouksilla ja analyyseillä.

Kuinka tärkeä sanasto uudelle SAT: lle on?

Uusi SAT vuonna 2016 muuttaa sanastojen käyttöä ja ymmärtämistä. Selvitä, mitkä SAT vocab -sanat sinun on tiedettävä oppaastamme.

Tämän vuoden Houstonin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Täydellinen opas: Penn State ACT -pisteet ja GPA

Johns Hopkinsin yliopiston Peabody-konservatorio SAT-tulokset ja GPA

Bemidjin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun tarvitsee tietää Mission San Josen lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Mission San Jose High Schoolista Fremontissa, Kaliforniassa.