Pitäisikö sinun tehdä ACT kirjoittamalla vai ilman?

Koska ACT -kirjoittaminen on valinnaista, monet opiskelijat ovat epävarmoja siitä, tarvitseeko heidän lisätä 40 minuuttia lisäaikaa testiin. On kuitenkin yksinkertainen vastaus siihen, pitäisikö sinun ottaa ACT kirjoittamalla vai kirjoittamatta: se riippuu siitä, vaativatko oppilaitokset, joille haluat hakea kirjoituspistettä.

Tämä opas opastaa sinua siihen, miten ACT -kirjoittaminen sai alkunsa, miten voit päättää, kannattaako ACT kirjoittaa kirjoittamisen kanssa tai ilman sitä, ja joitain muita näkökohtia, jotka kannattaa pitää mielessä.Mitä on ACT -kirjoittaminen?

Vuodesta 2005 lähtien opiskelijoilla on ollut mahdollisuus valita kahden eri ACT -version välillä: ACT ja ACT with Writing. Kirjoituskoe on valinnainen 40 minuutin esseetehtävä jonka oppilaat voivat valita monivalintakokeiden lopussa.

ACT, Inc. lisäsi kirjoitusosion vastauksena vuoden 2005 SAT-uudistukseen, joka lisäsi kirjoitusosion, joka sisälsi sekä kieliopin monivalintakysymyksiä että esseen. Kirjoitustehtävän lisääminen ACT: hen oli tarkoitus pitää kaksi testiä samanarvoisina ja helposti vertailukelpoisina. Kuitenkin, SAT: n essee oli pakollinen ja ACT oli vapaaehtoinen .

Tämä ero näiden kahden testin essee -osien sisällyttämisen välillä aiheutti melkoisen hämmennyksen opiskelijoille ja korkeakouluille. Lopulta, jokainen korkeakoulu asetti oman käytännön kahden testin kirjoittamisosioista : jotkut yksinkertaisesti sivuuttivat SAT -kirjoituspisteet eivätkä vaatineet ACT -kirjoittamista, toiset pitivät SAT -kirjoittamista, mutta eivät vaatineet kirjoittamista ACT: llä, ja kolmas ryhmä harkitsi SAT -kirjoittamista ja vaati kirjoittamista ACT: llä.

Tilanteen vaikeuttamiseksi entisestään SAT: n essee on nyt erillinen, valinnainen osa, kuten ACT: n. Perustiedot ovat kuitenkin samat: otatko ACT: n kirjoittamisen kanssa tai ilman, riippuu siitä, vaativatko koulut, joita haet sitä vaatimaan.

Keskeiset näkökohdat: Mitkä korkeakoulut vaativat ACT -kirjoittamista?

Noin 300 korkeakoulua vaatii tai suosittelee hakijoille ACT: n kirjoittamista. Yleensä valikoivammat koulut odottavat sinun lähettävän kirjoituspisteet, kun taas vähemmän valikoivat koulut eivät. Poikkeuksia on kuitenkin paljon: Chicagon yliopisto ei vaadi kirjoitusosaa, mutta West Point tekee. Muut koulut eivät vaadi kirjoittamista, mutta suosittelevat sitä.

Kun otetaan huomioon erilaiset politiikat, sinun on tarkistettava vaatimukset jokaiselle koululle, johon haet . Löydät nämä tiedot tarkistamalla täydellisen luettelomme kouluista, jotka vaativat ACT Writing -osan tai ACT, Inc: n (osittain ajan tasalla oleva) tietokanta . Voit myös etsiä koulujen uusimpia standardoituja testauskäytäntöjä yksittäisiltä verkkosivuiltaan: etsi verkossa vain '[koulun nimi] ACT-kirjoitusvaatimus'.

Muista, että nämä käytännöt voivat muuttua erityisesti tällä hetkellä, koska jotkut koulut, jotka aiemmin vaativat ACT with Writing -järjestelmää, luopuvat vaatimuksesta nyt, jolloin sekä SAT- että ACT -esseet ovat valinnaisia. Esimerkkejä kouluista, jotka tekevät tämän muutoksen, ovat kaikki Ivy League -koulut, Stanfordin yliopisto, Duke -yliopisto ja Michiganin yliopisto.

Jos et ole varma, mihin kouluun haluat hakea, suosittelen kokeen suorittamista Kirjoittaminen -osion kanssa. Valitettavasti et voi suorittaa kirjoitustestiä yksin, joten jos päätät myöhemmin hakea koulua, joka vaatii kirjoittamista, sinun on suoritettava koko koe uudelleen.

Toinen pieni huomautus: jos käytät ACT: tä koulusi kautta, voit ottaa sen vastaan ​​tai jättää sen kirjoittamatta sen mukaan, missä osavaltiossa asut. Jos osavaltiosi ei hallinnoi ACT Plus Writing -ohjelmaa ja haet kouluja, jotka vaadit sitä, sinun on suoritettava koko testi uudelleen kirjoittamalla.

milloin saat korkeakoulun hyväksymiskirjeet?

Floridan osavaltion yliopisto vaatii hakijoita toimittamaan ACT kirjoittamalla. ( Jackson Myers /Flickr)

Muutama muu asia pitää mielessä

Vaikka kouluista, joista olet kiinnostunut, sinun on lähetettävä ACT with Writing, pitäisi olla ensisijainen tekijä päätöksessäsi siitä, mikä testiversio on otettava, on muutamia muita etuja ja haittoja, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Hyvä ACT -kirjoituspisteet voivat parantaa pääsymahdollisuuksiasi - hieman

Vaikka koulu ei vaadi testiä, ACT Writingin korkeat pisteet voivat lisätä sovellustasi hieman , koska se on osoitus vahvoista kirjoitus- ja analysointikyvyistä. Tämä on pohjimmiltaan vain tapa antaa lisätietoa, ja siitä on yleensä vain vähäinen hyöty (samanlainen kuin ACT- ja SAT -pisteiden lähettäminen).

Tärkeimmät olosuhteet, joissa kannattaa antaa ACT Writing -kirjoituksella, vaikka sitä ei vaadita, olisivat sinun hakeminen erityisen kilpailukykyisiin kouluihin tai kouluihin, jotka suosittelevat kirjoittamista .

Huomaa myös, että jotkut koulut eivät yksinkertaisesti katso kirjoituspisteitäsi, vaikka lähetätkin ne. Muista lukea kunkin koulun säännöt huolellisesti, jotta tiedät mihin kannattaa käyttää aikaa.

Kustannukset ACT: n kirjoittamisesta

Toistaiseksi olen keskittynyt syihin, miksi haluat käyttää Kirjoitus -osiota, mutta siihen liittyy myös joitain kustannuksia.

Rekisteröintimaksu

On lisämaksu (16 dollaria) ottamaan testin kirjoitusosan.

Ylimääräinen opintoaika

Jos otat Kirjoitus -osion, sinun on opiskeltava Kirjoitus -osiota varten, mikä tarkoittaa investoimalla ylimääräisiä tunteja ACT -valmisteluun .

ACT Writing on kuitenkin suhteellisen suoraviivainen, kun tiedät, miten se toimii, joten vain muutaman tunnin valmistelut (esimerkiksi lukeminen rubriikin ja muutamien esimerkkien läpi ja yrittäminen) käytännön essee ) voi olla erittäin hyödyllistä.

Molemmat kustannukset ovat suhteellisen pieniä ja Kumpikaan ei saisi estää sinua hakemasta kouluun, joka vaatii ACT Writingia . Jos lisämaksu on vakava ongelma, voit saada vapautuksen maksusta, joka kattaa kirjoitusosion ja yleisen rekisteröinnin.

( Torin rehtori /Flickr)

Lopullinen tuomio

Käydään läpi kaikki mahdolliset tilanteet, joissa saatat olla, ja kannattaako sinun ottaa ACT Writing.

mene ensin yliopistoon

Jos edes yksi kouluista, joihin haluat hakea, vaatii ACT with Writing ...

... ota ACT kirjoittamalla. Et pääse sisään ilman sitä, joten se on hieman korkeamman maksun ja lisäajan sitoutumisen arvoinen.

Jos haet vain kouluille, jotka eivät ota huomioon ACT Writing -tuloksia ...

... ohita ACT: n kirjoittaminen. Jos koulut eivät edes harkitse sitä, se on vain ajan ja rahan tuhlausta.

Jos katsot kouluja, jotka eivät vaadi ACT Writingia eivätkä ole kovin kilpailukykyisiä ...

... ota ACT with Writing käyttöön vain, jos hakemuksesi osoittaa suuria heikkouksia englannin kielen taidossa.

Jos haet kilpailukykyisempiä kouluja tai kouluja, jotka suosittelevat ACT Writingia ...

... ota ACT kirjoittamalla, elleivät kustannukset ja stressi ole suurempia kuin mahdolliset hyödyt, joita korkeakouluille saatava lisätieto antaa.

Jos et ole varma, mihin haluat hakea ...

... ota ACT kirjoittamalla. Se säästää sinua kokeen uusimisesta, jos huomaat, että sinun on toimitettava ACT Writing -tulokset myöhemmin.

Riippumatta tilanteestasi, muista tarkistaa, vaativatko koulut, joihin haet, ACT Writing -tulosten toimittamista . Ei ole mitään pahempaa kuin ajatella, että olet täysin valmis standardoidulla testauksella, vain ymmärtääksesi, että sinun on suoritettava testi uudelleen.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka monta koulun ulkopuolista toimintaa tarvitset?

Kuinka monta koulun ulkopuolista aktiviteettia tarvitset? Olemme eritelleet mitä liikaa, mitä liian vähän ja miten suunnitella sovelluksiasi.

Wayne State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Randolph-Macon College SAT-tulokset ja GPA

Ozarksin yliopiston pääsyvaatimukset

Etelä -Dakotan kaivoskoulu ja teknologian pääsyvaatimukset

3 SAT -lukukäytävän tyyppiä, jotka sinun pitäisi tietää

Mitkä ovat kolme SAT -lukukäytävän tyyppiä ja mitkä ovat jokaiselle tyypille ominaisia ​​kysymyksiä? Käymme läpi yksityiskohtaisen oppaan täällä.

Worcester State Universityn SAT -pisteet ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

Täydellinen opasopas: SAT US History Subject Test

Mikä on paras tapa opiskella SAT US History Subject Testissä? Selvitä, miten testi toimii ja mistä löydät käytännön testejä opinto -oppaastamme.

UNCA: n pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun todella mennä yliopistoon valtion ulkopuolella? Hyvät ja huonot puolet

Ovatko osavaltion ulkopuoliset korkeakoulut hinnan ja etäisyyden arvoisia? Ota selvää, pitäisikö sinun käydä koulua kotivaltiosi ulkopuolella.

Paras IB -kemian opinto -opas ja huomautuksia SL/HL: lle

Tarvitsetko parhaat muistiinpanot ja oppaat IB Chemistry SL/HL: lle? Lue asiantuntijaoppaamme IB -kemian kokeen valmistelemiseksi.

Radfordin pääsyvaatimukset

Kaplan SAT Book - täydellinen arvostelu

Kaplan SAT Prep Book on suosittu, mutta sillä on monia ongelmia. Lue tämä arvostelu selvittääksesi, onko sinun todella ostettava tämä kirja.

Täydellinen luettelo koulun ulkopuolisista aktiviteeteista: 100s esimerkkejä

Tarvitsetko esimerkkejä lukion ylimääräisestä opetussuunnitelmasta? Olemme koonneet täällä satoja esimerkkejä vapaaehtoistyöstä teatteriin.

Mount Mercy Universityn pääsyvaatimukset

Kutztownin yliopiston Pennsylvanian pääsyvaatimukset

DeVry University - North Brunswick Pääsyvaatimukset

327 Olennaiset TOEFL -sanastokortit

Opiskeletko TOEFL: lle? Kokeile ilmaisia ​​välttämättömiä TOEFL -sanastokortteja, joissa on ohjeet tehokkaimmasta tavasta oppia tarvitsemasi sanat.

Binghamton University ACT -pisteet ja GPA

Grove City College SAT -tulokset ja GPA

North Carolina Central University SAT Scores and GPA

Neitsytsaarten yliopiston pääsyvaatimukset

MIT -hyväksymiskirje: todellinen ja virallinen

Tässä on onnistunut pääsykirje, jonka sain hakiessani MIT: tä. Kun MIT: n hyväksymisaste on 8%, vain harvat onnekkaat saavat nähdä tämän.

21 parasta koiraa asumiseen

Asutko pienessä tilassa mutta kuoletko saadaksesi koiran? Luetteloimme parhaat asuntokoirat, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen parin, sekä vinkkejä pentusi sopeutumiseen.