Pitäisikö sinun ottaa ACT tai SAT?

Jos olet lukiossa, saatat ihmetellä pitäisikö sinun ottaa SAT vai ACT . Yleensä nämä kaksi testiä ovat saaneet paljon samanlaisia ​​SAT: n uudistamisen jälkeen vuonna 2016, mutta silti on olemassa muutamia eroja, jotka saattavat ohjata sinua kohti toista.

Tässä oppaassa olen hahmotellut joitain tärkeimmät tekijät, jotka sinun on pidettävä mielessä, kun päätät testistä, johon keskityt ja loi tietokilpailun, jonka avulla voit selvittää, mikä testi on sinulle parempi.
Ensimmäinen asia, jonka sinun pitäisi tehdä, on suorittaa ACT- ja SAT-harjoitustesti ja verrata pisteitäsi. Meillä on muuntotaulukko, josta voit helposti nähdä, kuinka SAT- ja ACT-pisteet pinoavat. Jos pisteytät yhdellä testillä paljon enemmän kuin toisella, suosittelen, että opiskelet ja suoritat sen testin, jossa teit paremmin. Jos pisteet ovat melko lähellä ja et ole vielä varma, mikä tentti suoritetaan, jatka lukemista.

Seuraavaksi suosittelen tarkistamaan, vaaditaanko yksi tai toinen koe koulussa. On helpompaa opiskella jo tuttua testiä varten , joten jos koulusi vaatii joko ACT: n tai SAT: n, sinun kannattaa harkita vakavasti vaadittavan kokeen noudattamista.

Siirrytään nyt tärkeimpiin syihin, jotka haluat ehkä suorittaa jokaisen testin kanssa, alkaen SAT: sta.

Ominaisuus Kuva: jimflix! / Flickr

Ota SAT, jos ...

# 1: Paniikki aikarajojen edessä

Yksi huomattavimmista muutoksista uudistetun SAT: n ja ACT: n välillä on kysymyksessä käytetty aika - sinulla on paljon enemmän sitä SAT: lla. Tämä ei todellakaan tee SAT: sta helpompaa, koska sen todelliset kysymykset ovat yleensä vaikeampia, mutta se tarkoittaa sitä ACT tuntuu enemmän kuin aikaraja kuin SAT .

Sellaisena hyvin toimiminen ACT: ssä vaatii rauhaa aikarajojen edessä. Jos yrität liikkua nopeasti materiaalin läpi tai sinulla on taipumus paniikkiin, pärjäät todennäköisesti paremmin SAT: n kanssa.

# 2: Ei voi sietää ajatusta olla käsittelemättä jokaista kysymystä

SAT: lla sinulla on tarpeeksi aikaa päästä useimpiin kysymyksiin, kunhan käytät sitä viisaasti. ACT: ssä et todennäköisesti lopeta kaikkia osioita, ellet saa 30 tai enemmän.

Jos sinulla on pakko vastata kaikkiin kysymyksiin, sinun on pidettävä kiinni SAT: sta.

# 3: On vaikea havaita yksityiskohtia, kun luet

SAT-lukukysymykset antavat melkein aina rivinumeron, josta löydät tarvittavat tiedot. Vaikka he eivät antaisi tarkkaa sijaintia, kysymykset ovat järjestyksessä, joten tietoja on harvoin vaikea löytää kohdasta.

ACT-lukukysymykset puolestaan ​​järjestetään satunnaisesti, eivätkä ne usein anna rivinumeroita, joten tiettyjen yksityiskohtien löytäminen kohdasta on yksi hankalimmista osista. Jos kamppailet yksityiskohtien säilyttämisen tai etsimisen kanssa, suosittelet todennäköisesti SAT: ta.

# 4: Taistelu geometrian kanssa

ACT-matematiikassa on yli kolme kertaa enemmän geometriakysymyksiä uudelleensuunnitellun SAT: n matemaattisena osiona. Lisäksi ACT: lle sinun on muistettava kaikki kaavat, kun taas SAT: ssä olet antanut ne osan alkuun.

Jos sinulla on erittäin vaikea aika geometrian kanssa, harkitse SAT: n ottamista.

# 5: Haluatko kohdata mahdollisimman vähän tiedettä

ACT: llä on tiedeosasto; SAT ei. Jos et pidä tiedettä tai kamppailet kvantitatiivisen ajattelun kanssa, suosit todennäköisesti SAT: ta.

Uudistettu SAT sisältää tiedekysymyksiä kussakin kolmessa osassaan, joten tiedettä ei voida välttää kokonaan. Kuitenkin, tieteen kanssa kamppailemalla on vähemmän vaikutusta SAT-pisteisiisi kuin ACT: ään.

# 6: Excel kirjoittamalla analyyttisiä esseitä englantilaiselle luokalle

SAT-essee pyytää sinua lukemaan ja analysoimaan vakuuttavan esseen, aivan kuten sinä saatat tehdä luokan tehtävässä. Jos pidät englannin kurssista, pidät melkein varmasti SAT-esseen ACT-esseenä.

pienentynyt sydämen tehonhoitosuunnitelma

Tästä huolimatta kumpikaan essee ei vaikuta kokonaistulokseesi, joten jommankumman suosiminen ei saisi olla tärkeä rooli päätöksessäsi kahden testin välillä.

Seuraavaksi: kuusi syytä, miksi haluat mieluummin ACT: n.

Muista, että sinun on opiskeltava valitsemaasi testiä varten. (Kuva: m00by / Flickr)

Ota toimenpide, jos ...

# 1: Taistelu sanastolla

Vaikka sillä ei ole enää lauseiden täydennyskysymyksiä, uudistettu SAT testaa edelleen haastavampaa sanastoa sekä luku- että kirjoitusosissa. Sillä on myös vaikeampia kohtia lukuosiosta ja enemmän sanakysymyksiä.

ACT on parempi testi, jos haluat välttää ylemmän tason sanoja kuten 'kylläinen' ja 'huolestuttava' ja vanhemmat kohdat haastavalla kielellä.

# 2: Ei voi aina selittää, kuinka tiedät vastauksen olevan oikea

Yksi suurista muutoksista SAT: ssa on todisteiden lisääminen lukuosioon. Nämä kysymykset pyydä sinua osoittamaan kohtaa kohtaan, joka tukee vastaustasi toiseen kysymykseen - # 14 on esimerkki:

Todistuskysymykset eivät ole niin uusia kuin ne saattavat aluksi tuntua, koska teoreettisesti sinun pitäisi aina pystyä osoittamaan vastauksellesi tuki kohdassa. Mutta jos tämä on taito, jonka kanssa todella kamppailet, harkitse ACT: n tekemistä.

# 3: Pelotellaan tekemällä matematiikkaa ilman laskinta

SAT: lla on ei laskinta -osa, joten jos ajatus matematiikan tekemisestä ilman laskinta on saanut sinut täysin hulluksi, kannattaa pitää kiinni ACT: stä.

Ei-laskin -osa ei todellakaan vaadi monimutkaisia ​​laskelmia. Itse asiassa kaikki molempien testien matemaattiset kysymykset voi ilman laskinta, vaikka jotkut ovatkin melko haastavia.

Kysymys on todella olisitko mukava tehdä joitain peruslaskelmia käsin . Jos ei, SAT on haaste sinulle.

# 4: Mieluummin, että eri aiheet testataan eri osioissa

Yksi SAT-uudistuksen tavoitteista on integroida tärkeät taidot kaikkiin kolmeen osaan, joten eri osioiden välillä on enemmän päällekkäisyyksiä kuin ACT: ssä.

Yksi keskeinen esimerkki tästä uudesta politiikasta on määrälliset kysymykset SAT: n luku- ja kirjoitusosissa . Jos haluat välttää tällaisen käsitteen sekoittamisen, pidä kiinni ACT: stä.

# 5: Ota vankka käsitys kokeellisesta suunnittelusta

Jos pidät tiede, ja erityisesti jos sinulla on hyvä käsitys kokeiden rakentamisesta ja tiedät eron riippumattomien ja riippuvien muuttujien välillä, harkitse ACT: n tekemistä .

ACT kysyy paljon kokeellisesta suunnittelusta, kun taas SAT: n uudet tiedekysymykset keskittyvät yksinomaan kaavioiden ja kaavioiden lukemiseen. Vahva näkemys näistä käsitteistä antaa sinulle huomattavan jalan ACT: ään.

# 6: Haluan antaa mielipiteesi

ACT-esseessä on kyse oman kannan puolustamisesta (toisin kuin SAT-essee, joka on jonkun muun argumentin analysointi). Jos pidät mielipiteesi ilmaisemisesta ja esimerkkien tuesta, kannattaa todennäköisesti ACT-essee.

Muista kuitenkin, että sinun ei ehkä tarvitse ottaa essettä lainkaan ja että vaikka tekisitkin, se ei vaikuta kokonaistulokseesi.

Voit valita oman seikkailusi opiskelussa. (Kuva: Nathan Penglington , kuvan tekijäColin Ross / Flickr)

Tietokilpailu: Pitäisikö sinun ottaa ACT tai SAT?

Jos olet vielä aidalla, mihin testiin haluat keskittyä, Olen luonut kätevän tietokilpailun . Se tiivistää kaikki yllä olevat ideat (lukuun ottamatta valinnaisiin esseisiin liittyviä) yhdellä helppokäyttöisellä kaavalla.

Käytä sitä vain käymällä läpi ja tarkistamalla jokaiselle kysymykselle kyllä ​​tai ei. Sittele sitten vastauksesi ja anna itsellesi yksi piste jokaisesta kyllä. Selaa alaspäin saadaksesi selvityksen pisteesi merkityksestä.

Kysymys

Joo

Älä

Suoritatko hyvin aikapaineessa?

Oletko kunnossa, jos et vastaa kaikkiin kysymyksiin testissä?

Taisteletko selittääksesi miksi mielestäsi vastaus on oikea?

Onko sinulla vaikeaa aikaa korkean tason sanasanoilla?

Pystytkö havaitsemaan yksityiskohtia kohdasta lukematta sitä tarkasti?

Pelkäätkö tehdä matematiikkaa ilman laskinta?

Suunnitteletko geometriassa?

Haluatko, että jokainen aihe testataan erikseen?

Ymmärrätkö kokeellisen suunnittelun?

onko Duke Tip -ohjelmasta hyötyä

Pidätkö tiede?

Käydään läpi mitä pisteesi tarkoittaa:

1-3: Olet SAT-henkilö!

Jos vastasit 'ei' useimpiin kysymyksiin, löydät todennäköisesti SAT enemmän tyylisi. Et haittaa hieman kovempia kysymyksiä, kunhan sinun ei tarvitse kiirehtiä eikä sinun tarvitse peittää liikaa materiaalia.

4-7: Voit tehdä joko!

Jos vastasit 'ei' ja 'kyllä' suunnilleen samaan määrään, huomaat testit todennäköisesti yhtä lähestyttävältä. Jos olet valmis käyttämään aikaa, kokeile suorittaa yksi harjoittelutesti kullekin ja katso, onko sinulla vahva mieltymys.

8-10: Pidät ACTistä!

Jos vastasit enimmäkseen kyllä, niin olet enemmän ACT-henkilö. Sinulla ei ole haittaa liikkua nopeasti, muistaa materiaalia tai vastata tiedettä koskeviin kysymyksiin.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pronomentti SAT -kirjoittamisesta: vinkkejä ja käytännön kysymyksiä

Hämmentynyt pronominista ja milloin käyttää kuka vs. kuka SAT Writingissä? Lue vinkit ja strategiat tätä sääntöä varten ja harjoittele esimerkkikysymyksiemme avulla.

Yhdysvaltojen yhdeksän parasta elokuvakoulua

Haluatko näyttelijäksi tai ohjaajaksi? Katso luettelo suosituimmista elokuvakouluistamme, josta löydät tietoa hyvästä ohjelmasta ja vinkkejä oikean koulun löytämiseen.

Thiel Collegen pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Terveys- ja urheilulääketieteen magneettilistat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Health and Sports Medicine Magnetista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

Kaikki tarvitsemasi SAT -idiomit: Täydellinen luettelo

Mitkä ovat yleiset SAT -idiomit, jotka sinun on tiedettävä? Löydät täydellisen luettelomme ja harjoittelet SAT -kirjoituskysymyksillämme.

Oklahoman kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Troy-lukio 2016-17 rankingit | (Fullerton,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Troy High Schoolista Fullertonissa, Kaliforniassa.

Paras yliopiston hyväksymislaskin: Opi pääsymahdollisuutesi

Toivottavasti selvittää mahdollisuutesi päästä yliopistoon? Kokeile korkeakoulujen hyväksymislaskuria! Lisäksi saat neuvoja mahdollisuuksien parantamiseksi unelmakoulussasi.

Viivat ja kulmat ACT -matematiikassa: Katsaus ja käytäntö

Tiedätkö, miten yhdensuuntaiset ja kohtisuorat viivat toimivat? Entä vastakkaiset ja täydentävät kulmat? Opi tärkeimpiä strategioita näiden yleisten ACT -matematiikkaongelmien ratkaisemiseksi täältä.

ACT English: Sanavalinta- ja sanavirheet

ACT English testaa sinua sanavalintavirheissä, kuten sitten vs kuin ja hyväksy vs paitsi. Tässä on luettelomme 100 suosituimmasta sanaparista, jotka sinun on tiedettävä korottaaksesi englanninkielisiä pisteitäsi.

Cal Poly Pomona ACT -pisteet ja GPA

1530 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Embry-Riddle Aeronautical University - Daytona Beach ACT -pisteet ja GPA

Emerson SAT -tulokset ja GPA

Mikä on SAT-näyttöön perustuva lukeminen ja kirjoittaminen?

Oletko hämmentynyt todisteisiin perustuvan lukemisen ja kirjoittamisen yhdistelmästä SAT: lla? Selitämme, mitä kaikkea se kattaa ja miten pisteesi lasketaan.

Onko AP -biologia vaikeaa? Asiantunteva keskustelu

Onko AP -biologia vaikeaa? Tässä oppaassa tarkastellaan viittä keskeistä tekijää, mukaan lukien kokeen läpäisyaste ja opiskelijoiden mielipiteet, nähdäksesi kuinka haastava AP Bio todella on.

Paras AP-biologian opinto-opas

Otatko AP-biologiaa? Tutustu tähän kurssin ja testin lopulliseen oppaaseen, joka auttaa sinua opiskelemaan koko vuoden ajan ja valmistautumaan tenttiin toukokuussa.

RIT ACT -pisteet ja GPA

West High School | 2016-17 Rankings | (Torrance,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta West High Schoolista Torrance, CA.

25 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mikä on Valedictorian? Määritetään lukion suurin kunnia

Mikä on lukion valedictorian? Kuinka heidät valitaan? Kuinka voit saavuttaa tämän kunnian? Vastaamme näihin kysymyksiin ja muuhun.

800 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

910 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Calexicon lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Calexico High Schoolista Calexicossa, Kaliforniassa.