Pitäisikö SAT tai ACT suorittaa uudelleen? 3-vaiheinen prosessi

feature_tryagain

Lopulta saat SAT- tai ACT -pisteet takaisin, ja nyt sinun on tehtävä tärkeä päätös - suoritatko testin uudelleen ja tavoittelet korkeampaa pistemäärää? Mitkä ovat mahdollisuutesi parantaa pisteitäsi?

Vastaus voi muuttua monimutkaiseksi sen mukaan, kuinka monta kertaa olet ottanut sen aiemmin ja mikä on pistetavoitteesi. Lue, miten voit kehittää itsellesi parhaan testaussuunnitelman. Päätös siitä, kannattaako ACT tai SAT suorittaa uudelleen, riippuu kahdesta pääkysymyksestä:  1. Mikä on tavoitteesi?
  2. Kuinka todennäköisesti parannat pisteitäsi seuraavassa testissä?

Käsittelemme jokaisen kysymyksen yksi kerrallaan.

la matematiikka ei laskimen käytäntöä

Mikä on SAT/ACT -tavoitteesi?

Kauan ennen kuin otat SAT: n tai ACT: n, sinun tulee pitää mielessä tarkka tavoitemäärä. Tämä pisteet perustuvat kokonaan korkeakouluihin, joihin aiot hakea.

Sen ei pisteet, jotka muut sanovat sinun saavan. Sen ei tulos, joka kuulostaa oikealta.

Tämä pisteet määritetään matemaattisesti tutkimalla oppilaitoksia, joihin haluat hakea. Jos et laske tätä pistemäärää, sinut johdetaan harhaan sinulle parhaiten sopivasta tutkimussuunnitelmasta. Saatat ajatella, että suuri pisteet eivät ole tavoitettavissa, tai voit olla tyytymätön keskimääräistä alhaisempaan pisteeseen.

Napsauta seuraavia linkkejä ladataksesi ilmaisen oppaan tavoitteesi laskemiseksi.

Ainutlaatuinen ilmainen bonus: Lataa ilmainen vaiheittainen opas henkilökohtaisen SAT- tai ACT-pistetavoitteen löytämiseen. Kun olet käynyt nämä vaiheet läpi, tiedät tarkalleen, mitä pisteitä sinun on pyrittävä. Älä viivyttele - tämä on yksi SAT/ACT -valmistelun tärkeimmistä vaiheista.

Kun olet saanut tavoitteesi, vertaa pisteitä tähän tavoitemäärään. Kuinka todennäköisesti parannat pisteitäsi tälle tasolle?

Tässä on joukko hyvin yleisiä ohjeita henkilökohtaisesta kokemuksestani tuhansien opiskelijoiden kanssa (käytämme uuden SAT: n 1600 -asteikkoa):

SAT -pisteet ACT -pisteet Mitä minun on tehtävä saadakseni tämän parannuksen? Vaikeus
+ 0-50 + 0-1 Jotkut valmistelut ennen testiä. Voit saavuttaa tämän pistemäärän parannuksen vain suorittamalla testin uudelleen, jos teit viimeksi erityisen huonosti. Ei liian vaikeaa, varsinkin jos olet tehnyt testin vain kerran
+ 50-160 + 1-4 Vakavia valmisteluja omalla aikataululla. Tarvitset älykkään järjestelmän selvittääksesi heikkoutesi ja miten voit parantaa niitä. Et voi saavuttaa tätä pelkällä ponnistuksella. Mahdollista kovalla työllä ja fiksu opiskelee
+ 160-260 + 4-7 Erittäin vakava valmistelu. Sinulla on joitain suuria aukkoja täytettävä ennen kuin aloitat testin hallinnan. Saat hyötyä a henkilökohtainen opettaja joka voi havaita heikkoutesi ja opettaa sinulle strategioita. Mahdollista vakavan omistautumisen, ajan ja suuren opintosuunnitelman avulla
+ 260-400 + 7-10 Omistettu valmistelu pitkäksi aikaa. Tarvitset todennäköisesti erinomaisen 1: 1-opettajan, joka voi opettaa sinulle perusteet ja varmistaa, että pysyt sitoutuneena. Vaikeaa, mutta mahdollista hyvin motivoituneille.
400+ 10+ Melkein uudelleenkoulutus. Koulussasi on suuria aukkoja sisällössä ja sinulle on opetettava perussisältöä. Tarvitset satoja tunteja työtä. Hyvin vaikea. Arvioi kohdeoppilaitoksesi uudelleen, jos mahdollista.

(jos käytät vanhan SAT: n 2400 -asteikkoa, kerro vain kaikki alueen arvot 1,5: llä)

Nämä ovat yleisiä ohjeita ja riippuvat suuresti tarkasta tilanteestasi. Kuten pian selitämme, Mitä enemmän olet valmistellut ja mitä enemmän testejä olet suorittanut tähän mennessä, sitä vaikeampaa on parantaa pisteitäsi tästä eteenpäin . Jos olet tehnyt testin 5 kertaa ja valmistautunut ahkerasti, kuudennen testin pistemäärän parantaminen 100 pisteellä on vaikeaa. Tarvitset täysin erilaisen lähestymistavan kuin olet jo yrittänyt tehdä parannuksia tästä eteenpäin.

Jos olet tehnyt testin useita kertoja tähän mennessä, saatat olla huolissasi siitä, että oppilaitokset katsovat halveksivasti monia testituloksiasi . Tämä on yleinen myytti, että me tuhoamme juuri nyt.

feature_mythbusting

Myytti: Korkeakoulut huolehtivat siitä, kuinka monta kertaa olet käyttänyt SAT/ACT -ohjelmaa.

Ei totta!

Olet ehkä kuullut ajatuksen, että kun oppilaitokset näkevät SAT/ACT -pisteet, he ottavat huomioon, kuinka monta testiä olet suorittanut. Jos olet tehnyt 10 testiä, he ihmettelevät, mikä sinua vaivaa, varsinkin jos et paranna testistä testiin.

Syy tähän myyttiin on se, että tämä käytetty olla totta. Muinaisina aikoina (ennen vuotta 2009), jos otit SAT: n ja hait yliopistoon, College Board vaati sinua aina lähettämään KAIKKI pisteesi jokaiselle korkeakoululle. Jos otit testin liian monta kertaa etkä parantunut, koulu saattaa mahdollisesti halveksia tätä.

Tämä järjestelmä on täysin muuttunut. SAT käyttää nyt Score Choice -järjestelmää. Useimmissa kouluissa voit valita, mitkä kokeen päivämäärät haluat ilmoittaa koululle. He ottavat joko korkeimman testituloksesi yhdessä asetuksessa tai korkeimman jaksopistemäärän kaikista lähettämistäsi testeistä (muodostavat huipputuloksesi).

Katso itse: College Boardilla on luettelo yli 1500 korkeakoulusta ja niiden korkeakouluista Score Choice osallistuminen . Suurin osa kouluista osallistuu pistevalintaan, jossa voit valita lähetettävät testitulokset.

on 28 on hyvä

Ne, joita ei ole merkitty 'Kaikki tulokset' - ne edellyttävät, että lähetät kaikki pisteet College Boardilta. Merkittäviä 'Kaikki pisteet' -instituutioita ovat CUNY -järjestelmä ja Kalifornian yliopisto.

Mutta edes näissä 'kaikki pisteet' -laitoksissa he eivät välitä kovin paljon muista testituloksistasi . Kaikki he haluavat nähdä sinun korkein testitulos koska heillä on oikeastaan ​​kaikki tärkeintä.

Ota se suoraan Kalifornian yliopisto itse , joka edellyttää kaikkien pisteiden lähettämistä:

'' SAT -päättelytestissä keskitymme korkeimpaan kokonaispisteeseen yhdestä testipäivästä. ''

Entä ACT? ACT ei ole koskaan vaatinut sinua toimittamaan kaikkia testituloksiasi. Itse asiassa sinun on maksettava erillinen maksu jokaisesta jokaiselle korkeakoululle lähettämästäsi testituloksesta, mikä voi lopulta maksaa melko paljon. Koska koulut eivät koskaan näe ACT -pisteitä, joita et lähetä heille, voit lähettää heille vain korkeimmat pisteet. Jotkut koulut vaativat kaikki ACT -tulokset, mutta ne ovat vähemmistössä.

Joten kuinka monta kertaa voit ottaa SAT: n tai ACT: n? Niin monta kertaa kuin haluat. Päivän päätteeksi sinulla on oikeasti merkitystä korkein pistemäärä . Mutta jos lopetat parantamisen, lompakkosi vuoksi kyseenalaista, miksi et parane, ja etsi uusi valmisteluohjelma, joka voi toimia paremmin sinulle.

on 2,9 gpa hyvä yliopistossa

feature_odds

Mitkä ovat mahdollisuutesi parantaa SAT/ACT -pisteitäsi?

Tämä on miljoonan dollarin kysymys.Tähän mennessä sinun pitäisi pitää SAT -tavoitteesi tai ACT -tavoitteesi tiukasti mielessä, ja tiedät, että haluat parantaa siihen asti. Voitko tavoittaase riippuu muutamasta päätekijästä.

#1: Olitko alitehtävä virallisessa testissä ja tiedät, että olisit voinut tehdä paremmin?

Fluke -testi tapahtuu parhaimmillemme. Sinulla ei ehkä ollut hyvä olo sinä päivänä. Olet saattanut olla hajamielinen lukukauden aikana, joka oli erityisen vaikea. Sinulla on saattanut olla perhetilanne, joka stressaa sinua testiaamuna.

Jos virallinen testituloksesi on 100 SAT -pistettä tai 2 ACT -pistettä matalampi kuin johdonmukainen harjoitustestipisteesi, TESTAA testi uudelleen .

Testissä on paljon vaihtelua, ja mahdollisuudet ovat erittäin hyvät, että jos teet testin uudelleen, saat paremmat pisteet toisella kerralla. Olen nähnyt opiskelijoiden heilahtavan jopa 500 pistettä ylöspäin kahden testin välillä kuukausittain, yksinkertaisesti siksi, että heillä oli kauhea päivä ensimmäisellä kerralla ja heittivät toisen testin puistosta.

2) Kuinka monta kertaa olet aiemmin käyttänyt SAT- tai ACT -hoitoa?

Tässä muutamia yksinkertaisia ​​ohjeita.

Tein testin vain kerran: KYLLÄ ota se uudelleen. Molemmat College Board ja TOIMIA julkaise tuloksia, jotka osoittavat, että useimmat opiskelijat (yli 50%), jotka suorittavat testin toisen kerran, parantavat pisteitään. Lisäksi mitä alhaisempi lähtöpisteesi on, sitä todennäköisemmin toinen koe paranee. Sinun pitäisi yrittää valmistautua mahdollisimman hyvin, mutta vaikka otat vain testin, todennäköisyys on, että parannat pisteitäsi.

Tein testin kahdesti: Taivuta ottamaan se uudelleen. Jos valmistaudut, sinulla on paljon paremmat mahdollisuudet parantaa pisteitäsi. Lisäksi koska useimmat koulut saavat Superscoren, mahdollisuutesi parantaa Superscorea ovat erittäin hyvät.

Testi on suoritettu vähintään 3 kertaa: Tämä riippuu seuraavasta kysymyksestä:

3) Kuinka paljon olet jo opiskellut ja miten valmistauduit?

Mitä vähemmän olet valmistellut aiemmin, sitä todennäköisemmin voit parantaa pisteitäsi.

yksi tonni on kuinka monta kiloa

Jos ainoa valmisteltava asia ennen testiä oli SAT/ACT -kirjan kannen katsominen myymäläikkunan kautta, voit tehdä valtavia parannuksia oikealla SAT/ACT -valmistusmenetelmällä.

Jos olet opiskellut 400 tuntia, syönyt kaikki SAT/ACT -kirjat ja palkannut henkilökohtaisen ohjaajan 100 tunniksi, pisteidesi parantaminen on paljon vaikeampaa. Sinun on muutettava opintomenetelmääsi, jotta voit parantaa pisteitäsi uudelleen.

Jos olet jo valmistautunut paljon ja olet epävarma siitä, mitä opiskella pisteidesi parantamiseksi, yksi asia on selvä - tarvitset uuden lähestymistavan. Jos kokeilet tekemääsi vain vähän enemmän vaivaa, olet pettynyt tuloksiin. Olen nähnyt satojen opiskelijoiden tulevan turhautuneiksi siitä, että heidän pisteet eivät parane, vaikka he ovat tietenkin tehneet samoja vääriä asioita yhä uudelleen ja uudelleen.

Pikaliitin: Meillä on alan johtava online -valmisteluohjelma sekä SAT- että ACT -valmisteluun. Todellinen ero ohjelmamme kanssa on, että räätälöimme opiskelusi vahvuuksillesi ja heikkouksillesi. Yhdistä se maan parhaiden opettajien ja sisällön kanssa, ja onnelliset perheemme ovat sanoneet 'hengenpelastajaksi' ja 'jumalanpalvelukseksi'. Tarkista se nyt.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Länsi-Michiganin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokaisen ACT-lukukysymystyypin täydellinen erittely

Opiskeletko ACT-lukemista? Sinun pitäisi tietää tarkalleen, mitä kysymystyyppejä on ja kuinka usein kukin niistä esiintyy. Lue täydellinen erittelyoppaamme täältä.

Kaikki lähetetyt SAT -tulokset edellyttävät oppilaitokset: Täydellinen luettelo

Mitkä oppilaitokset edellyttävät, että valitset SAT -tulosraportista Kaikki pisteet? Varmista, että tiedät, mitkä koulut näkevät pisteet kaikista testipäivistäsi.

Paras tapa opiskella SAT Vocab -sanoja

Mitä SAT -sanoja sinun täytyy opiskella? Kuinka todella muistat ne? Opi paras tapa opiskella SAT -sanastoa.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 2

Lue koko The Great Gatsbyn luvun 2 yhteenveto saadaksesi selville, mitä tapahtuu ja miten tapahtumat liittyvät romaanin suurempiin teemoihin.

Springfield College SAT -tulokset ja GPA

Lukion historiatunnit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä lukion historian ja yhteiskuntatieteiden tunteja sinun pitäisi käydä? Hanki täydellinen luettelo, mukaan lukien AP- ja IB -kurssit.

John's College (MD) pääsyvaatimukset

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Täydellinen opas: West Pointin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Gompersin valmistelevasta akatemiasta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Gompers Preparatory Academy -sivustolta San Diegossa, Kaliforniassa.

Pitäisikö sinun käyttää ensisijaista hakemusta korkeakoulussa?

Mikä on ensisijainen hakemus yliopistolle? Selitämme tämän usein hämmentävän ilmiön ja sen, voiko ensisijainen sovellus auttaa sinua pääsemään sisään.

Mitä 'Veni Vidi Vici' tarkoittaa Miksi ihmiset sanovat sen?

Kiinnostaako veni, vidi, vici? Opi kuka loi tämän kuuluisan latinalaisen lauseen ja miten se tuli niin tunnetuksi.

Kuinka päästä sisään: Texas A&M ACT Pisteet ja GPA

Modesto High School | 2016-17 Rankings | (Modesto,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Modesto High Schoolista Modesto, CA.

Itsenäisyysyliopiston pääsyvaatimukset

Suosituskirjeen pyytäminen: Täydellinen opas

Tarvitsetko opettajan, professorin tai neuvonantajan suosituskirjeen? Tässä on täydellinen opas siitä, kuinka pyytää ja mitä sinun pitäisi antaa heille parhaan mahdollisen suosituskirjeen saamiseksi.

Onko Rhinocort OTC erilainen kuin reseptivahvuus?

Saako Rhinocort -nenäsumutetta tiskiltä? Joo! Opi mitä Rhinocort OTC on, miten se toimii ja miten sitä käytetään vastuullisesti.

53 Stellar College -esiteitä inspiroimaan sinua

Mitkä ovat hyviä aiheita yliopiston esseille? Tutustu laajaan luetteloon korkeakoulujen esseeaiheista ja kerro, kuinka valita paras idea sinulle.

Miksi ACT kutsuttiin American College Testiksi?

Miksi ACT tunnettiin joskus nimellä American College Test? Mitä se tarkoittaa tänään? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Mikä on aukovuosi? Pitäisikö sinun ottaa yksi?

Harkitaanko välivuoden ottamista lukion jälkeen? Selitämme, mitä se on, yhden tekemisen hyvät ja huonot puolet sekä suosittuja kuopan vuoden ohjelmia ja ideoita.

Colorado University Colorado Springsin pääsyvaatimukset

Xavier University SAT -pisteet ja GPA

Kokeellinen suunnittelu kysymyksiä ACT Science

ACT Science -osiossa on kyse kokeiluista - miten ne on määritetty ja miksi. Hajotamme tämän hankalan taidon strategioilla ja käytännön kysymyksillä.

Cheyney University of Pennsylvania Pääsyvaatimukset