Pitäisikö sinun todella olla luova kirjoittaja?

Joten harkitset luovaa kirjoittamista! Perustutkinto -ohjelman luominen voi olla loistava tapa tutkia rakkauttasi kaunokirjallisuuteen tai runouteen ja hioa käsityötäsi.

Niin kehittävä kuin luovan kirjoittamisen pääaine voi olla, se ei ehkä ole sitä mitä odotat. Omat luovan kirjoittamisen pääaineet ovat myös melko harvinaisia, joten jos olet sitoutunut saamaan tutkinnon kyseisessä aiheessa, sinulla on kapeampi mahdollisten korkeakoulujen joukko. Tämä viesti auttaa sinua päättämään, onko a luovan kirjoittamisen pääaine sopii sinulle.Ominaisuuskuva: Nilufer Gadgieva /Flickr

Monilla suurilla kouluilla (upeilla kirjoituskursseilla) ei ole luovaa kirjoittamista

Kuten edellä mainitsin, luova kirjoittaminen on suhteellisen harvinainen pääaine Jos keskityt yksinomaan kouluihin, joilla on oma luovan kirjoittamisen tutkinto, saatat menettää kouluja, jotka voivat sopia sinulle hyvin.

Muista, että monilla kouluilla, jotka eivät tarjoa erityisiä pääaineita, on edelleen hyvät mahdollisuudet jatkaa luovaa kirjoittamista joko suorittamalla alaikäinen, osallistumalla kampuksen kirjallisuuspäiväkirjaan tai yksinkertaisesti oppitunteja.

Vaikka tiedät, että haluat opiskella luovaa kirjoittamista, yritä tutkimalla avoimesti eri koulujen mahdollisuuksia . Saatat yllättyä löytämästäsi!

Sinun on luettava - paljon

Minulla oli kerran ystävä, joka rakasti kirjoittamista, mutta vihasi lukemista - varsinkin jos hänen täytyi analysoida tekstiä. Jos sinulla on tapana olla samaa mieltä hänen kanssaan ja mieluummin upotetaan muurahaisten altaaseen kuin kirjoitetaan paperi Virginia Woolfin symbolismin käytöstä kommentoidakseen ensimmäistä maailmansotaa vuonna Aallot , tämä opintojakso ei ole oikea sinulle. Useimmat luovan kirjoittamisen pääaineet ovat englanninkielisen osaston johtamia, ja itse asiassa monet ovat erityisiä kappaleita englanninkielisessä pääosassa. Sellaisenaan, niihin liittyy paljon kaikenlaista lukemista , mukaan lukien kaunokirjallisuus, näytelmät, runous ja kirjallisuusteoria.

perhevihan vastaukset ja kysymykset

Olin englanninkielinen pääaine alakoulussa, ja meitä odotettiin lukemaan a varaa noin viikko jokaisesta luokasta . Jotkut olivat pitkiä (minulla oli yksi professori pisin yksittäinen romaani englanninkielisenä ) ja jotkut olivat lyhyitä, mutta niistä tuli paljon kirjoja! Sinun on myös kirjoitettava kriittisiä esseitä analysoimalla näitä kirjallisuuden teoksia - jos haluat todella kirjoittaa vain omaa kaunokirjallisuutta tai runoutta, harkitse pääaineena jotain muuta ja ota luovan kirjoittamisen kurssit valinnaisiksi.

(Martin/ Flickr )

Et tarvitse erityistä päällikköä kirjailijaksi

Kirjoittaminen ei ole kuin tekniikkaa: et tarvitse erityistä tutkintoa harjoittaaksesi sitä ammattimaisesti. Ainoa asia, joka sinun täytyy tehdä ollaksesi kirjailija, on kirjoittaa.

Useimmat kirjoitustyöt, olivatpa ne sitten julkaisutoimintaa, journalismia tai opetusta, eivät edellytä tai edes odota sinun olevan pääaineenaan luova kirjoittaminen. Niille harvoille tehtäville, jotka vaativat kirjoitusasteen, jotka ovat lähes yksinomaan akateemisessa maailmassa, tarvitset itse asiassa jatkotutkinnon (yleensä MFA).

Kirjoittamisen opiskelu koulussa on loistava tapa motivoida sinua työskentelemään kirjoittamisen parissa ja saada rakentavaa palautetta (lisää tästä alla), mutta se ei ole ainoa tapa. Monet suuret kirjailijat opiskelivat jotain, joka ei liittynyt kirjoittamiseen tai eivät menneet yliopistoon ollenkaan.

Voit todella oppia paljon keskittymällä kirjoittamiseen

Toistaiseksi olen keskittynyt enimmäkseen syihin, joita et ehkä halua tai tarvitse opiskella luovaa kirjoittamista, mutta siihen on yksi erittäin hyvä syy: vietät paljon aikaa kirjoittamiseen, puhumiseen kirjoittamisesta ja lukemiseen vertaistesi kirjoituksista.

Yksi luovan kirjoittamisen pääpiirteistä on työpaja - pieni luokka, jossa oppilaat lukevat tarkasti toistensa töitä ja tutkivat niitä. Työpajat voivat olla erittäin tuottavia, koska ne tarjoavat mahdollisuuden moniin tarkistuksiin ja uudelleen kirjoittamiseen. Ne sisältävät kuitenkin myös paljon kritiikkiä ja voivat olla haastavia erittäin herkille ihmisille. Mieti, miten reagoit siihen, että joku ei pidä kirjoituksestasi tai ehdottaa tapoja parantaa sitä.

Monet luovan kirjoittamisen pääaineet vaativat myös huippukivi projekti tai luova BA -opinnäytetyö, joka edellyttää, että suoritat merkittävän työn, joka on julkaisuvaiheessa tai lähellä sitä. Opiskelijoille, jotka ovat aidosti sitoutuneet julkaisemaan kirjoituksensa, tämä projekti on korvaamaton ponnahduslauta.

Joillakin kouluilla on erityisiä mahdollisuuksia luovan kirjoittamisen pääaineille

Kouluissa, joissa on erityisen vahvat kirjoitusohjelmat, pääaineilla voi olla mahdollisuus osallistua erityislukemisiin tai tapaamisiin kirjoittajien kanssa jotka eivät ole avoimia muille kuin pääaineille. Heillä voi myös olla etusija sellaisessa toiminnassa kuin työskentely kirjallisuuslehdessä tai yliopiston lehdistössä.

Tällaiset edut ovat kuitenkin täysin riippuvaisia ​​koulusta, joten muista tutkia sinua kiinnostavat ohjelmat.

Myydyin kirjailija Emma Donoghue lukee romaanistaan ​​Room ( Lontoon julkinen kirjasto /Flickr)

Lopulliset ajatukset

Luovan kirjoittamisen suuret yritykset tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden keskittyä kirjoittamiseen, mutta ne eivät sovi kaikille. Jos seuraavat väitteet pätevät sinuun, luovan kirjoittamisen pääaine voisi sopia hyvin:

  • Rakastat lukemista ja kirjoittaa.
  • Otat kritiikin hyvin vastaan ​​ja et välitä muiden ihmisten lukemasta työtäsi.
  • Haluat jatkaa kirjoittamista luokkahuoneen ulkopuolella ja siinä.

Lisää suositeltavaa lukemista

Oletko vakuuttunut siitä, että haluat olla luovan kirjoittamisen pääaine? Katso luettelo parhaista undergrad -kirjoitusohjelmista.

Luovan kirjoittamisen pääaineet jatkavat monenlaisissa tehtävissä. Jos olet tutkimalla erilaisia ​​uraideoita , tutustu oppaisiimme siitä, miten sinusta tulee lakimies ja miten opettajaksi.

Jos olet katsoen korkeakouluja , tutustu myös oppaaseemme parhaan koulun valitsemisesta ja luettelostamme parhaista korkeakouluhakusivustoista.

Niille teistä kiinnostunut erityisesti valikoivista kouluista , meillä on opas pääsemiseen Ivy League -kouluihin, jonka on kirjoittanut Harvardin grad.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Gettysburg College ACT -tulokset ja GPA

Nebraskan yliopisto - Lincolnin pääsyvaatimukset

Täydellinen opas: Wake Forestin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Apple Valley High Schoolista

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Apple Valley High Schoolista Apple Valley, CA.

Kuinka kauan sinun pitäisi opiskella ACT: tä varten? 6-vaiheinen opas

Kuinka kauan kestää parantaa ACT -pisteitäsi? Kuinka monta tuntia, viikkoa, kuukautta sinun täytyy opiskella? Ota selvää tästä.

Connecticut College ACT -pisteet ja GPA

Greensboro Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Victor Valleyn lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Victor Valley High Schoolista Victorville, Kalifornia.

Indiana University Bloomingtonin pääsyvaatimukset

USF SAT -pisteet ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | Grace M. Davisin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Grace M. Davis High Schoolista Modesto, CA.

Fiskin yliopiston pääsyvaatimukset

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Peru State College pääsyvaatimukset

ACT -alitulokset vs. SAT -alitulokset: Vertailu

Oletko hämmentynyt siitä, mitä testituloksesi tarkoittavat? Selitämme, kuinka ACT- ja SAT -alituloksia verrataan ja miten niitä käytetään oikean testin löytämiseen.

Täydellinen luettelo: Ohion korkeakoulut + sijoitukset/tilastot (2016)

Haetko oppilaitoksia Ohiossa? Meillä on täydellinen luettelo Ohion parhaista kouluista, joiden avulla voit päättää, minne mennä.

Milloin kollegion hyväksymiskirjeet saapuvat säännölliseen päätökseen? Varhainen päätös tai varhainen toiminta?

Milloin korkeakoulut lähettävät hyväksymiskirjeitä ja milloin ne saapuvat? Opi, kun korkeakoulupäätökset tulevat tämän täydellisen oppaan avulla.

NYC On ja pois lyöty polku: Manhattan

Tutki NYC: tä? Opi parhaita asioita Manhattanilla, etsitpä kuuluisia nähtävyyksiä tai piilotettuja helmiä.

Ferris State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Ball State SAT -pisteet ja GPA

Lees-McRae Collegen pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Rancho Cotaten lukio

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Rancho Cotate High Schoolista Rohnert Parkissa, Kaliforniassa.

Cincinnatin kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

4.3 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 4.3

Mikä on 4.3 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 4,3 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Mikä on DO vs. MD? Kumpi on parempi?

Mitä eroa on MD: llä ja DO: lla? Mikä tutkinto on parempi lääkärille? Tutustu täydelliseen oppaaseemme DO vs MD.