Pitäisikö minun luopua oikeudesta tarkastella suosituskirjeitä?

feature_ferpa

Lyhyt vastaus: kyllä. Pitkä vastaus: sinun ei tarvitse huolehtia 'kyllä' tarkistamisesta ja luopumisesta oikeudestasi nähdä suosituskirjeesi korkeakouluhakemusten FERPA -luopumisosiossa.

Tässä artikkelissa kerrotaan tarkalleen, mikä FERPA on, miksi sinua pyydetään luopumaan siitä ja miten se vaikuttaa suosituskirjeisiisi. Ollakseni rehellinen, FERPA -luopuminen on luultavasti helpoin osa korkeakouluhakemusten täyttämisessä!Mikä on FERPA?

Vuoden 1974 perheopetusoikeuksista ja yksityisyydensuojalaista (FERPA), joka tunnetaan myös Buckleyn muutoksena, annettiin suojella opiskelijoiden koulutustietojen yksityisyyttä. Se antaa 18 vuotta täyttäneille vanhemmille ja opiskelijoille oikeuden tutustua tietoihinsa. Se edellyttää myös, että vanhemmat tai oikeutetut oppilaat antavat luvan ennen kuin heidän tietonsa luovutetaan kolmannelle osapuolelle, lukuun ottamatta erityistilanteita, kuten koulujen siirtämistä tai terveystilannetta.

Koska useimmat yliopistoon ilmoittautuneet opiskelijat ovat 18 -vuotiaita tai vanhempia , FERPA antaa heille oikeuden pyytää pääsyä suosituskirjeisiinsä missä tahansa niitä säilytettäessä yhdessä muun sovellusmateriaalin kanssa. Haluan kuvata kaikki menneiden vuosien sovellukset, jotka on tallennettu jonnekin kuten profetioiden sali Harry Potteriin, paitsi että loputtomat hyllyt ovat täynnä tiedostoja kiiltävän lasipallon sijasta.

FERPAn antamaan käyttöoikeuteen liittyy yksi varoitus: voit käyttää suosituskirjeitäsi vasta sen jälkeen, kun olet saanut hyväksymiskirjeesi ja valinnut ilmoittautua yliopistoon. Jos sinut hylättiin tietystä koulusta tai päätit olla menemättä tiettyyn kouluun, et voi saada käsiinne näitä kirjeitä.

Huomaa, kuinka sanoin, että FERPA antaa sinulle oikeuden käyttää suosituskirjeitäsi jälkeen ilmoittautut korkeakouluun. Sillä ei todellakaan ole mitään tekemistä kirjeiden lukemisen kanssa ennen kuin suosittelijat lähettävät ne. Jotkut suosittelijat antavat sinun nähdä ne , kun taas toiset pitävät ne luottamuksellisina.

Yleinen oletus viitekirjeiden ympärille on, että ne ovat luottamuksellisia - tämä näyttää rehellisempi pääsylippujen silmissä. Se, näetkö kirjeet ennen niiden lähettämistä, ei todellakaan ole FERPAn asia, kun perehdyt sen yksityiskohtiin.

Yhteisessä sovelluksessa (tai missä tahansa käytössä olevassa sovelluksessa) sinulta kysytään, haluatko luopua oikeudestasi käyttää kirjeitäsi. Lue esikatselu siitä, mitä näet.

body_harrypotter

Harry Potter ja College of Applications

Käyttöoikeuden luopuminen (FERPA) yhteisessä sovelluksessa

Kun olet lisännyt korkeakoulun yhteiseen sovellukseesi, näet välilehden, joka kutsuu suosittelijasi. Ennen kuin lähetät kutsut , sinua kehotetaan lukemaan pääsyluovutuksestasi ja valitsemaan vastaus. Näet tämän:

' Pääsyn luopuminen (FERPA)

FERPA-lain (Family Educational Rights and Privacy Act) ehtojen mukaan voit tarkastella suosituskirjeitä ja niihin liittyviä lomakkeita, kun olet ilmoittautunut toisen asteen oppilaitokseen, ja vain jos kyseinen laitos tallentaa asiakirjat ilmoittautumisen jälkeen.

korkeakoulu sisustussuunnittelussa

Miksi sinun pitäisi harkita luopumista käyttöoikeudestasi? Oikeudesta luopuminen antaa oppilaitoksille tietää, ettet koskaan yritä lukea suosituksiasi. Tämä puolestaan ​​vakuuttaa oppilaitoksille, että suosittelijanne ovat antaneet rehellistä ja totuudenmukaista tukea. Vaikka voit vapaasti vastata haluamallasi tavalla, jos päätät olla luopumatta oikeudestasi, jotkut suosittelijat voivat hylätä pyyntösi ja jotkut oppilaitokset voivat jättää huomiotta puolestasi lähetetyt kirjeet. Muista, että vaikka säilytät käyttöoikeutesi, et voi silti tarkastella suosituksia vasta sen jälkeen, kun sinut on hyväksytty ja ilmoittautunut korkeakouluun. Toisin sanoen FERPA ei anna sinulle oikeutta tarkastella suosituksia ennen kuin ne lähetetään oppilaitoksillesi.

Kun olet tehnyt valintasi, voit kutsua neuvonantajasi ja suosittelijasi. Kun olet tehnyt ensimmäisen kutsun, et voi muuttaa vastaustasi luopumiskysymykseen. Varmistaaksemme, että ymmärrät täysin valintasi vaikutukset, kehotamme sinua olemaan vastaamatta luopumiskysymykseen ennen kuin olet kuullut ohjaajaasi tai muuta kouluvirkailijaa.

Lisätietoja FERPAsta saat tämän linkin kautta: http://www.ed.gov/policy/gen/guid/fpco/ferpa/index.html '

Lähde: Yhteinen sovellus

Kuulostaa vakavalta jutulta. Todellisuudessa se on melko suoraviivaista. FERPAn avulla voit pyytää pääsyä suosituskirjeisiisi, kun olet saapunut ja ilmoittautunut kouluun.

Siihen mennessä, kuukausia hakemuksen jättämisen jälkeen, tarvittavan hermostuneen odotusajan saamisen, paksun kirjekuoren vastaanottamisen ja koulun päättämisen luultavasti eivät ajattele murtautumista sisäänottotiedostoosi lukea tarkalleen, mitä herra Smith sanoi sinusta jo viime vuoden joulukuussa. Pääsit sisään, joten rec -kirjeiden piti olla melko ilmaisia.

Huomaa jälleen, että FERPA ei anna sinulle oikeutta nähdä suosituskirjeitäsi ennen niiden lähettämistä. Akateemisessa maailmassa suosituskirjeet pidetään yleensä luottamuksellisina. Opettajasi tai neuvonantajasi voi näyttää sinulle kirjeen ja pyytää palautetta tai korjauksia mutta tämä riippuu ihmisestä. Vaikka polttat uteliaisuus, sinun ei pitäisi painostaa suosittelijoitasi näyttämään sinulle kirjeen. Se voi osoittaa, että et luota siihen, että he antavat sinulle vahvan kirjeen - ja jos näin on, sinun ei pitäisi valita niitä ensiksi!

Koska voit vastata luopumiskysymykseen yhteisessä sovelluksessa vain kerran, tarkastelemme tarkalleen, miksi on hyvä luopua pääsystä.

kuinka selvittää luokkasi sijoitus

body_wavegbybye

'Luopu' hyvästit FERPAlle - et tarvitse sitä tällä kertaa.

Miksi on hyvä idea luopua FERPA -oikeudesta

Kuten edellä mainitsin, tyypillinen odotus suosituskirjeille ylioppilasvalinnoissa on, että ne pidetään salassa pidettävä . Pääsihteerit antavat eniten painoa kirjeille, jotka antavat rehellisen ja pätevän arvioinnin hakijasta. Jos et luovu FERPA -oikeudestasi, voit vahingossa ilmoittaa vastaanottovirkailijoille, että et luota suosittelijaasi tai että suositus on vähemmän vilpitön tai aito.

Suosittelijasi saattaa saada myös hienovaraisen viestin, että et luota häneen. Tieto siitä, että näet kirjeen jossain vaiheessa tulevaisuudessa, saattaa saada suosittelijasi kirjoittamaan enemmän yleinen kirje, ja siten ole vähemmän tehokas ja tehokas tukemaan ehdokkuuttasi.

Sinua ei rangaista vastauksestasi, mutta on riskialtista tarkistaa 'ei' sen jälkeen et tiedä, miten pääsyvirkailijat tai suosittelijasi tulkitsevat sen. Jos tunnet edelleen olosi epämukavaksi luopumasta FERPA -oikeudesta, jatka lukemista. Seuraavassa osassa selitän, miksi sinun ei tarvitse huolehtia suosituskirjeistäsi, vaikka et koskaan saisi mahdollisuutta lukea niitä.

body_circleoftrust

Pidä suosittelijat luottamuksen piirissä.

Ei tarvitse huolehtia suosituskirjeistä ...

Ehkä helpommin sanottu kuin tehty, mutta sinun ei todellakaan pitäisi korostaa suosituskirjeitäsi. Opettajasi ja neuvonantajasi ovat siellä sinua auttamaan - itse asiassa se on kirjaimellisesti heidän tehtävänsä. He haluavat tukea sinua ja auttaa sinua jatkamaan koulutustasi.

Kun pyydät suositusta, kysy opettajiltasi, voivatko he tarjota sinulle vahva tukikirje. Jos he näyttävät epäröiviltä, ​​kiitä heitä ajastasi ja kysy joltain muulta. Niin kauan kuin harkitset ihmisten valitsemista, joiden kanssa sinulla on hyvät suhteet ja jotka voivat kirjoittaa oivaltavan kirjeen sinusta, sinun ei tarvitse huolehtia jättäen loput heille.

Sen lisäksi, että valitset suosittelijat, jotka tuntevat sinut hyvin, Voit myös vaikuttaa sanomaan kirjaimen sisällön muotoilua. Useimmat koulut antavat sinulle 'kerskaustaulukon', jossa voit muistuttaa suosittelijoita kiinnostuksistasi, motiiveistasi ja tavoitteistasi. Sinä ja vanhempasi voitte kuvata joitain merkittäviä kokemuksia tai haasteita, jotka olette voittaneet auttaaksenne suosittelijianne tekemään vahvimman kirjeen. Joten vaikka kirje pysyisikin luottamuksellisena, sinulla on silti jonkinlainen käsitys siitä, mikä siihen todennäköisesti meni.

Tässä vaiheessa toivottavasti ymmärrät paremmin, mistä FERPA -luopumisessa on kyse ja miksi se johtuu sinun eduksesi mennä eteenpäin ja hyväksyä luopuminen. Tai ehkä olet selannut tähän pisteeseen ajatellen 'liian kauan; ei lukenut. ' Joka tapauksessa olet onnekas! Alla on tärkeimmät kohdat, jotka halusin tehdä ja jotka on tislattu luettelomerkkeiksi lukemisen iloksi.

body_tldr

Keskeisiä kohtia FERPA -poikkeuksesta

  • FERPA -luopuminen luopuu vain oikeudesta käyttää suosituskirjeitäsi kun sinut on hyväksytty ja ilmoittautunut yliopistossa.
  • Suosituskirjeiden säilyttäminen on yleinen käytäntö salassa pidettävä pääsymenettelyissä. Suosittelijasi voivat silti antaa sinun nähdä kirjeensä ennen lähettämistä - se on täysin heidän päätettävissään.
  • Niin kauan kuin olet harkitsee suosittelijoiden valitsemista jotka tukevat sinua ja tuntevat sinut hyvin (ja auttavat heitä yksityiskohtaisella kehuskelehdellä), voit olla rauhassa tietäen, että suosittelijasi haluavat tukea sinua ja auttaa sinua pääsemään yliopistoon.
  • FERPA -luopuminen on luultavasti helpoin osa hakemustasi. Mene vain eteenpäin ja napsauta kyllä!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta lukion tiedekilpailua

Toivotko hämmästyttäviä korkeakouluja voittamalla tiedekilpailun? Tutustu oppaaseemme lukiolaisten parhaista tiedekilpailuista.

Houstonin yliopisto - Clear Lake -pääsyvaatimukset

Asiantuntijan opas AP Calculus AB -tenttiin

Mietitkö mitä odottaa AP Calculus AB -testiltä? Selitämme tarkalleen mitä tentillä on, miten se pisteytetään ja miten voit pärjätä hyvin.

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Täydellinen opas: UC Irvinen pääsyvaatimukset

Cal State San Bernardinon pääsyvaatimukset

Lawrencen teknillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Cooper Unionin pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

Marquette University ACT -pisteet ja GPA

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mistä löytää IB -fysiikan aiemmat paperit - ilmainen ja virallinen

Haluatko IB -fysiikan aiemmat paperit? Opi mistä saa ilmaisia ​​aikaisempia papereita ja miten niitä parhaiten käyttää.

Houstonin taideinstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka paljon AP -testit maksavat?

Kuinka paljon AP -tentti maksaa? Miten säästät rahaa ja alennat maksua? Ota selvää tästä.

Potomacin yliopiston pääsyvaatimukset

Emory & Henry College SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Steele Canyonin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Steele Canyonin lukiosta paikassa Spring Valley, CA.

Milloin toukokuu on SAT? Pitäisikö se ottaa?

Etkö ole varma, ottaako toukokuun SAT? Tarjoamme tarkan toukokuun SAT -päivämäärän ja esitämme edut ja haitat kyseisen kokeen suorittamisesta.

Tarvitsetko todella Fisken opasta korkeakouluille? Asiantuntija -arvostelu

Oletko ostamassa Fisken opasta korkeakouluille? Varmista, että luet ensin arvostelumme siitä, onko se todellakin hintansa arvoinen.

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

Macalester College ACT -pisteet ja GPA

Kuinka rekisteröityä AP -testeihin ja luokkiin

Kuinka kirjaudut AP -testeihin? Entä ilmoittautuminen AP -luokkiin lukiossa? Lue kaikki rekisteröitymisen vaiheet täältä.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Parhaat vapaaehtoisohjelmat ulkomailla, joita sinun pitäisi kokeilla

Etsitkö parhaita vapaaehtoisohjelmia ulkomaille? Keskustelemme siitä, mitä kannattaa etsiä ja välttää, ja sitten luetellaan parhaat saatavilla olevat ohjelmat.