Pitäisikö minun luopua oikeudesta tarkastella suosituskirjeitä?

feature_ferpa

Lyhyt vastaus: kyllä. Pitkä vastaus: sinun ei tarvitse huolehtia 'kyllä' tarkistamisesta ja luopumisesta oikeudestasi nähdä suosituskirjeesi korkeakouluhakemusten FERPA -luopumisosiossa.

Tässä artikkelissa kerrotaan tarkalleen, mikä FERPA on, miksi sinua pyydetään luopumaan siitä ja miten se vaikuttaa suosituskirjeisiisi. Ollakseni rehellinen, FERPA -luopuminen on luultavasti helpoin osa korkeakouluhakemusten täyttämisessä!Mikä on FERPA?

Vuoden 1974 perheopetusoikeuksista ja yksityisyydensuojalaista (FERPA), joka tunnetaan myös Buckleyn muutoksena, annettiin suojella opiskelijoiden koulutustietojen yksityisyyttä. Se antaa 18 vuotta täyttäneille vanhemmille ja opiskelijoille oikeuden tutustua tietoihinsa. Se edellyttää myös, että vanhemmat tai oikeutetut oppilaat antavat luvan ennen kuin heidän tietonsa luovutetaan kolmannelle osapuolelle, lukuun ottamatta erityistilanteita, kuten koulujen siirtämistä tai terveystilannetta.

Koska useimmat yliopistoon ilmoittautuneet opiskelijat ovat 18 -vuotiaita tai vanhempia , FERPA antaa heille oikeuden pyytää pääsyä suosituskirjeisiinsä missä tahansa niitä säilytettäessä yhdessä muun sovellusmateriaalin kanssa. Haluan kuvata kaikki menneiden vuosien sovellukset, jotka on tallennettu jonnekin kuten profetioiden sali Harry Potteriin, paitsi että loputtomat hyllyt ovat täynnä tiedostoja kiiltävän lasipallon sijasta.

FERPAn antamaan käyttöoikeuteen liittyy yksi varoitus: voit käyttää suosituskirjeitäsi vasta sen jälkeen, kun olet saanut hyväksymiskirjeesi ja valinnut ilmoittautua yliopistoon. Jos sinut hylättiin tietystä koulusta tai päätit olla menemättä tiettyyn kouluun, et voi saada käsiinne näitä kirjeitä.

Huomaa, kuinka sanoin, että FERPA antaa sinulle oikeuden käyttää suosituskirjeitäsi jälkeen ilmoittautut korkeakouluun. Sillä ei todellakaan ole mitään tekemistä kirjeiden lukemisen kanssa ennen kuin suosittelijat lähettävät ne. Jotkut suosittelijat antavat sinun nähdä ne , kun taas toiset pitävät ne luottamuksellisina.

Yleinen oletus viitekirjeiden ympärille on, että ne ovat luottamuksellisia - tämä näyttää rehellisempi pääsylippujen silmissä. Se, näetkö kirjeet ennen niiden lähettämistä, ei todellakaan ole FERPAn asia, kun perehdyt sen yksityiskohtiin.

Yhteisessä sovelluksessa (tai missä tahansa käytössä olevassa sovelluksessa) sinulta kysytään, haluatko luopua oikeudestasi käyttää kirjeitäsi. Lue esikatselu siitä, mitä näet.

body_harrypotter

Harry Potter ja College of Applications

Käyttöoikeuden luopuminen (FERPA) yhteisessä sovelluksessa

Kun olet lisännyt korkeakoulun yhteiseen sovellukseesi, näet välilehden, joka kutsuu suosittelijasi. Ennen kuin lähetät kutsut , sinua kehotetaan lukemaan pääsyluovutuksestasi ja valitsemaan vastaus. Näet tämän:

' Pääsyn luopuminen (FERPA)

FERPA-lain (Family Educational Rights and Privacy Act) ehtojen mukaan voit tarkastella suosituskirjeitä ja niihin liittyviä lomakkeita, kun olet ilmoittautunut toisen asteen oppilaitokseen, ja vain jos kyseinen laitos tallentaa asiakirjat ilmoittautumisen jälkeen.

korkeakoulu sisustussuunnittelussa

Miksi sinun pitäisi harkita luopumista käyttöoikeudestasi? Oikeudesta luopuminen antaa oppilaitoksille tietää, ettet koskaan yritä lukea suosituksiasi. Tämä puolestaan ​​vakuuttaa oppilaitoksille, että suosittelijanne ovat antaneet rehellistä ja totuudenmukaista tukea. Vaikka voit vapaasti vastata haluamallasi tavalla, jos päätät olla luopumatta oikeudestasi, jotkut suosittelijat voivat hylätä pyyntösi ja jotkut oppilaitokset voivat jättää huomiotta puolestasi lähetetyt kirjeet. Muista, että vaikka säilytät käyttöoikeutesi, et voi silti tarkastella suosituksia vasta sen jälkeen, kun sinut on hyväksytty ja ilmoittautunut korkeakouluun. Toisin sanoen FERPA ei anna sinulle oikeutta tarkastella suosituksia ennen kuin ne lähetetään oppilaitoksillesi.

Kun olet tehnyt valintasi, voit kutsua neuvonantajasi ja suosittelijasi. Kun olet tehnyt ensimmäisen kutsun, et voi muuttaa vastaustasi luopumiskysymykseen. Varmistaaksemme, että ymmärrät täysin valintasi vaikutukset, kehotamme sinua olemaan vastaamatta luopumiskysymykseen ennen kuin olet kuullut ohjaajaasi tai muuta kouluvirkailijaa.

Lisätietoja FERPAsta saat tämän linkin kautta: http://www.ed.gov/policy/gen/guid/fpco/ferpa/index.html '

Lähde: Yhteinen sovellus

Kuulostaa vakavalta jutulta. Todellisuudessa se on melko suoraviivaista. FERPAn avulla voit pyytää pääsyä suosituskirjeisiisi, kun olet saapunut ja ilmoittautunut kouluun.

Siihen mennessä, kuukausia hakemuksen jättämisen jälkeen, tarvittavan hermostuneen odotusajan saamisen, paksun kirjekuoren vastaanottamisen ja koulun päättämisen luultavasti eivät ajattele murtautumista sisäänottotiedostoosi lukea tarkalleen, mitä herra Smith sanoi sinusta jo viime vuoden joulukuussa. Pääsit sisään, joten rec -kirjeiden piti olla melko ilmaisia.

Huomaa jälleen, että FERPA ei anna sinulle oikeutta nähdä suosituskirjeitäsi ennen niiden lähettämistä. Akateemisessa maailmassa suosituskirjeet pidetään yleensä luottamuksellisina. Opettajasi tai neuvonantajasi voi näyttää sinulle kirjeen ja pyytää palautetta tai korjauksia mutta tämä riippuu ihmisestä. Vaikka polttat uteliaisuus, sinun ei pitäisi painostaa suosittelijoitasi näyttämään sinulle kirjeen. Se voi osoittaa, että et luota siihen, että he antavat sinulle vahvan kirjeen - ja jos näin on, sinun ei pitäisi valita niitä ensiksi!

Koska voit vastata luopumiskysymykseen yhteisessä sovelluksessa vain kerran, tarkastelemme tarkalleen, miksi on hyvä luopua pääsystä.

kuinka selvittää luokkasi sijoitus

body_wavegbybye

'Luopu' hyvästit FERPAlle - et tarvitse sitä tällä kertaa.

Miksi on hyvä idea luopua FERPA -oikeudesta

Kuten edellä mainitsin, tyypillinen odotus suosituskirjeille ylioppilasvalinnoissa on, että ne pidetään salassa pidettävä . Pääsihteerit antavat eniten painoa kirjeille, jotka antavat rehellisen ja pätevän arvioinnin hakijasta. Jos et luovu FERPA -oikeudestasi, voit vahingossa ilmoittaa vastaanottovirkailijoille, että et luota suosittelijaasi tai että suositus on vähemmän vilpitön tai aito.

Suosittelijasi saattaa saada myös hienovaraisen viestin, että et luota häneen. Tieto siitä, että näet kirjeen jossain vaiheessa tulevaisuudessa, saattaa saada suosittelijasi kirjoittamaan enemmän yleinen kirje, ja siten ole vähemmän tehokas ja tehokas tukemaan ehdokkuuttasi.

Sinua ei rangaista vastauksestasi, mutta on riskialtista tarkistaa 'ei' sen jälkeen et tiedä, miten pääsyvirkailijat tai suosittelijasi tulkitsevat sen. Jos tunnet edelleen olosi epämukavaksi luopumasta FERPA -oikeudesta, jatka lukemista. Seuraavassa osassa selitän, miksi sinun ei tarvitse huolehtia suosituskirjeistäsi, vaikka et koskaan saisi mahdollisuutta lukea niitä.

body_circleoftrust

Pidä suosittelijat luottamuksen piirissä.

Ei tarvitse huolehtia suosituskirjeistä ...

Ehkä helpommin sanottu kuin tehty, mutta sinun ei todellakaan pitäisi korostaa suosituskirjeitäsi. Opettajasi ja neuvonantajasi ovat siellä sinua auttamaan - itse asiassa se on kirjaimellisesti heidän tehtävänsä. He haluavat tukea sinua ja auttaa sinua jatkamaan koulutustasi.

Kun pyydät suositusta, kysy opettajiltasi, voivatko he tarjota sinulle vahva tukikirje. Jos he näyttävät epäröiviltä, ​​kiitä heitä ajastasi ja kysy joltain muulta. Niin kauan kuin harkitset ihmisten valitsemista, joiden kanssa sinulla on hyvät suhteet ja jotka voivat kirjoittaa oivaltavan kirjeen sinusta, sinun ei tarvitse huolehtia jättäen loput heille.

Sen lisäksi, että valitset suosittelijat, jotka tuntevat sinut hyvin, Voit myös vaikuttaa sanomaan kirjaimen sisällön muotoilua. Useimmat koulut antavat sinulle 'kerskaustaulukon', jossa voit muistuttaa suosittelijoita kiinnostuksistasi, motiiveistasi ja tavoitteistasi. Sinä ja vanhempasi voitte kuvata joitain merkittäviä kokemuksia tai haasteita, jotka olette voittaneet auttaaksenne suosittelijianne tekemään vahvimman kirjeen. Joten vaikka kirje pysyisikin luottamuksellisena, sinulla on silti jonkinlainen käsitys siitä, mikä siihen todennäköisesti meni.

Tässä vaiheessa toivottavasti ymmärrät paremmin, mistä FERPA -luopumisessa on kyse ja miksi se johtuu sinun eduksesi mennä eteenpäin ja hyväksyä luopuminen. Tai ehkä olet selannut tähän pisteeseen ajatellen 'liian kauan; ei lukenut. ' Joka tapauksessa olet onnekas! Alla on tärkeimmät kohdat, jotka halusin tehdä ja jotka on tislattu luettelomerkkeiksi lukemisen iloksi.

body_tldr

Keskeisiä kohtia FERPA -poikkeuksesta

  • FERPA -luopuminen luopuu vain oikeudesta käyttää suosituskirjeitäsi kun sinut on hyväksytty ja ilmoittautunut yliopistossa.
  • Suosituskirjeiden säilyttäminen on yleinen käytäntö salassa pidettävä pääsymenettelyissä. Suosittelijasi voivat silti antaa sinun nähdä kirjeensä ennen lähettämistä - se on täysin heidän päätettävissään.
  • Niin kauan kuin olet harkitsee suosittelijoiden valitsemista jotka tukevat sinua ja tuntevat sinut hyvin (ja auttavat heitä yksityiskohtaisella kehuskelehdellä), voit olla rauhassa tietäen, että suosittelijasi haluavat tukea sinua ja auttaa sinua pääsemään yliopistoon.
  • FERPA -luopuminen on luultavasti helpoin osa hakemustasi. Mene vain eteenpäin ja napsauta kyllä!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mikä on hyvä ASVAB-pisteet?

Kysymyksiä ASVAB-pisteistäsi? Selitämme ASVAB-pisteet, joita tarvitset armeijalle, ilmavoimille ja muille armeijan haaroille.

Pitäisikö sinun saada STEM -tutkinto?

Harkitsetko STEM -ohjelmaa? Tutustu huippuluokan STEM -pääaineiden luetteloon saadaksesi ideoita ja vinkkejä oikean STEM -tutkinnon löytämiseen.

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Asiantuntijakeskustelu

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Tässä oppaassa selitetään, mikä määrittää AP-luokan vaikeuden ja kuinka päättää, onko AP World haastava sinulle.

John Jay College of Criminal Justice Pääsyvaatimukset

Kuinka tulla kansallisten ansioiden semifinalistiksi

Mitä tarvitaan kansallisten ansioiden semifinalistiksi pääsemiseksi? Selitämme NMSQT -prosessin, luetellaan PSAT -raja -arvot ja tarjoamme valmistelustrategioita.

10 parasta sisustuskoulua Yhdysvalloissa

Luettelomme kymmenen parhaan sisustuskoulun joukosta auttaa sinua löytämään sinulle parhaan sisustuskoulun.

Täydellinen luettelo ilmaisista SAT -matematiikan käytännön ongelmista

Etsitkö SAT -matematiikan käytännön ongelmia ja kysymyksiä? Tässä on joukko ilmaisia ​​resursseja, joilla voit testata matemaattisia taitojasi.

Mitä eroa? Tuetut vs tukemattomat lainat

Vertaatko tuettuja ja tukemattomia lainoja ja haluat tietää, mitä eroa niiden välillä on? Lue koko oppaamme koroista, palkintosummista ja opiskelijaveloista.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.

Mitä tarvitset VCU: lle: ACT -tulokset ja GPA

San Diegon yliopisto ACT -tulokset ja GPA

Jackson State Universityn pääsyvaatimukset

Sacred Heart University SAT -pisteet ja GPA

Parhaat kesäaskartelut lapsille: 25 hauskaa, helppoa ideaa

Tarvitsetko kesäkäsityksiä esikoululaisille, pikkulapsille tai vanhemmille lapsille? Tutustu luetteloomme hauskoista ideoista, jotka taatusti pitävät pienet mielessä.

Averettin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

12 parasta journalismikoulua

Etsitkö parhaita journalismikouluja? Tutustu luetteloon parhaista undergrad-raportointiohjelmista, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen yliopiston sinulle.

Täydellinen opas: College of Charleston SAT -pisteet ja GPA

Tyynenmeren luterilaisen yliopiston pääsyvaatimukset

SUNY Cortlandin pääsyvaatimukset

Babson Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen asiantuntija-analyysi: Dylan Thomas 'Älä mene lempeästi tuohon yöhön'

Yritätkö ymmärtää `` Älä mene lempeästi tuohon yöhön '' merkitystä? Katso täydellinen analyysi Dylan Thomasin kuuluisasta runosta.

Kalifornian parhaat koulut | Merrill F.Westin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Merrill F.West High Schoolista Tracy, CA.

Benedictine University ACT -pisteet ja GPA

ACT-esimerkkikysymykset: Jokainen kysymystyyppi selitetty

Etsitkö esimerkkikysymyksiä ACT: stä? Olemme keränneet kaikenlaiset ACT-kysymykset ja selittäneet, miten ne näkyvät testissä, joten tiedät mitä odottaa.

Esimerkki suosituskirjeestä sisäistä edistämistä varten

Suositteletko työntekijää ylennykseen? Tutustu esimerkkiviittauskirjeeseemme ja opi kirjoittamaan tehokas suositus.