Pitäisikö minun ottaa SAT -essee? Kuinka päättää

feature_writingessay.jpg

SAT: lle tehtiin suuria muutoksia vuonna 2016, ja yksi suurimmista muutoksista on, että sen aiemmin vaadittu essee on nyt valinnainen. Tämä voi olla hämmentävää joillekin oppilaille ja vanhemmille. Pitäisikö sinun ottaa essee? Vaativatko oppilaitokset esseen vai eivät? Tekeekö esseen tekeminen hakemuksestasi vahvemman?

Lue vastaukset kaikkiin näihin kysymyksiin. Tässä oppaassa selitetään, mikä on SAT -essee, mitkä ovat sen hyödyntämisen hyvät ja huonot puolet ja miten voit tehdä parhaan valinnan sinulle.Päivitys: SAT -esseen loppu

Kollegion hallitus ilmoitti asiasta tammikuussa 2021 kesäkuun 2021 jälkeen se ei enää tarjoa SAT: n essee -osaa (paitsi kouluille, jotka osallistuvat koulupäivän testaukseen). Vaikka useimmat oppilaitokset olivat jo siirtyneet tekemään SAT -esseetuloksista valinnaisia, tämä kollegion lautakunnan siirto johtaa todennäköisesti siihen, että useimmat koulut tekevät muutoksia korkeakouluhakemuksiin, kuten eivät katso SAT -esseiden pisteitä ollenkaan ja ACT tai mahdollisesti vaativat lisää kirjoitusnäytteitä sijoittamiseen.

Lue lisää siitä, mitä SAT -esseen loppu tarkoittaa korkeakoulusovelluksillesi ja mitä tehdä, jos olet rekisteröitynyt Essay -testiin etkä halua enää suorittaa sitä tämän artikkelin avulla.

Mikä on SAT -essee?

SAT -essee on yksi SAT: n osioista. Sen jälkeen kun sitä on tarvittu sen perustamisesta lähtien, kollegion hallitus on nyt päättänyt tehdä esseestä vapaaehtoisen. Tämä on samanlainen kuin ACT, jonka essee on aina ollut valinnainen.

Tämän jakson aikana opiskelijoille annetaan 50 minuuttia aikaa kirjoittaa essee. Uuden SAT: n essee on hyvin erilainen kuin SAT: n edellisen version. Voit lukea kaiken SAT: n muutokset täällä , mutta lyhyenä yleiskatsauksena essee antaa sinulle osan tekijältä, joka ottaa kantaa johonkin asiaan. Sinun tehtäväsi on analysoida, miten kirjoittaja rakensi tämän väitteen.

montserrat College of Artin hyväksymisaste

Jos päätät ottaa esseen, se on oma SAT -osionsa, ja esseestä saadut pisteet ovat erillään muun kokeen pisteistäsi. SAT -pisteesi on 1600, kun taas esseesi arvioidaan kolmeen eri luokkaan: lukeminen, analysointi ja kirjoittaminen. Esseellesi annetaan kullekin alueelle 2–8 pistettä.

Alla on a näytekehote yhdestä College Boardin julkaisemasta virallisesta käytännön kokeesta. Täältä voit lukea koko kehotteen, mukaan lukien ne kohdat, jotka sinun on analysoitava.

body_sampleessayprompt.jpg

Tarvitsevatko oppilaitokset SAT -esseen nyt, kun se on valinnaista?

Joten kollegion hallitus on nyt tehnyt esseestä valinnaisen osan SAT: stä, mutta muuttaako se sitä, miten oppilaitokset näkevät esseen (tai jos he edes katsovat sitä ollenkaan)? Eräänlainen. Jotkut koulut, jotka käyttivät esseitä aiemmin, eivät enää vaadi niitä nyt, kun sekä ACT että SAT ovat tehneet esseet vapaaehtoisiksi, mutta muut koulut vaativat edelleen SAT -esseen.

Jokainen koulu tekee tämän päätöksen erikseen, joten ei ole mitään malleja, joita noudattaa yrittäessään arvata, kuka vaatii esseen ja kuka ei. Jopa huippukoulut, kuten Ivy League on eri mieltä siitä, vaaditaanko essee vai ei.

Tämä voi tehdä asiat hämmentäviksi, jos haet yliopistoon pian etkä tiedä, pitäisikö sinun suorittaa SAT -essee vai ei. Tämän oppaan seuraavat kohdat selittävät esseen tekemisen edut ja haitat ja opastat eri skenaarioissa, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen.

Huomio #1: Vaatiiko jokin kiinnostuneista kouluista esseen?

Ehdottomasti tärkein tekijä, tekijä, joka on tärkeämpi kuin mikään muu tässä oppaassa, jos jokin kouluista, joihin haet tai aiot hakea, vaatii SAT -esseen.

Paras tapa saada nämä tiedot on Googlen [koulun nimi] SAT -esseevaatimus, katso suoraan kunkin koulun pääsyverkkosivulta tai tutustu luetteloomme kouluista, jotka vaativat SAT -esseen.

Löydä nämä tiedot jokaisesta koulusta, johon aiot hakea, myös kouluista, joihin et ole varma, haluatko hakea, mutta harkitset. Jos jopa yksi koulu, josta olet kiinnostunut, vaatii SAT -esseen, sinun kannattaa ottaa se huomioon muista tekijöistä riippumatta. Ei ole mitään keinoa ottaa vain SAT -essee itsessään, joten jos otat SAT: n ilman esseetä ja huomaat myöhemmin, että tarvitset esseepisteen kouluun, johon haet, sinun on toista koko testi.

Joten jos koulu, josta olet kiinnostunut, vaatii SAT -esseen, valintasi on selvä: ota essee, kun otat SAT: n. Entä jos kiinnostuneet koulut eivät vaadi esseetä? Jos näin on, sinun on otettava huomioon muut tekijät. Jatka lukemista!

SAT -esseen ottamisen edut

Jos yksikään kouluista, joita aiot hakea, ei vaadi SAT -esseetä, miksi haluat ottaa sen vastaan? Kaksi pääasiallista syytä selitetään alla.

#1: Olet katettu kaikille kouluille

SAT -esseen tekeminen tarkoittaa sitä, että riippumatta siitä, mihin kouluun haet, saat ehdottomasti kaikki SAT -vaatimukset täytettyä. Jos päätät hakea uuteen kouluun, joka vaatii SAT -esseen, se ei ole ongelma, koska olet jo ottanut sen.

Jos olet jo täysin varma siitä, mihin kouluun haet, eikä yksikään niistä vaadi esseetä, tämä ei ehkä ole sinulle iso juttu. Jos sinulla on kuitenkin alustava luettelo kouluista ja olet lisännyt koulun tai poistanut koulun silloin tällöin, saatat haluta olla varmempi kuin pahoillani ja ottaa SAT -esseen joka tapauksessa.

body_coverbase.jpg

SAT -esseen tekeminen tarkoittaa, että sinulla on kaikki perusteet katettu riippumatta siitä, mihin kouluun päätät hakea.

#2: Hyvä tulos voi parantaa hakemustasi hieman

Vaikka on erittäin epätodennäköistä, että SAT -esseesi on ylioppilashakemuksesi ratkaiseva tekijä, on joitain tapauksia, joissa se voi antaa sinulle pienen jalan kilpailussa. Näin on, jos koulu suosittelee, mutta ei vaadi esseetä, ja koulu on erityisen kilpailukykyinen.

Vahvan SAT -esseepistemäärän lähettäminen voi vahvistaa hakemustasi hieman, varsinkin jos yrität osoittaa vahvaa englannin/kirjoitustaitoa.

SAT -esseen ottamisen haitat

SAT -esseen tekeminen maksaa myös; tässä kolme yleisintä:

#1: Se on toinen osa, jota kannattaa opiskella

Jos päätät ottaa esseen, se tarkoittaa, että sinulla on koko ylimääräistä SAT -osaa tutkia ja valmistautua. Jos sinusta tuntuu jo siltä, ​​että sinulla on paljon SAT -valmistelua tai epäilet motivaation pysymistä, lisää työn tekeminen voi saada sinut stressaantumaan ja lopulta vahingoittamaan pisteitäsi muissa SAT -osioissa.

#2: Se pidentää tenttiä

Esseen tekeminen lisää tietysti SAT: n käyttämiseen kuluvaa kokonaisaikaa. Sinulle annetaan 50 minuuttia esseen kirjoittamiseen, mukaan lukien aika, joka tarvitaan, jotta oppilaat, jotka eivät ota essee pois, ja asiat ratkaistaan, joka lisää testiin noin tunnin, SAT -testiajan pidentäminen noin kolmesta tunnista neljään tuntiin.

Jos kamppailet keskittymisen kanssa tai pysyt A-pelissäsi pitkien kokeiden aikana (ja olkaamme rehellisiä, ei ole vaikeaa menettää keskittymiskykyä useiden tuntien SAT-kysymyksiin vastaamisen jälkeen), lisätunnin lisääminen testausaikaan voi vähentää testien tekemistä kestävyyttä ja saa sinut tuntemaan itsesi väsyneeksi ja hajamieliseksi esseen aikana, mikä todennäköisesti vaikeuttaa parhaan pistemäärän saamista.

#3: Essee maksaa ylimääräistä

SAT: n ottaminen esseen kanssa maksaa myös hieman enemmän rahaa. SAT: n ottaminen ilman essee maksaa 46 dollaria, mutta jos päätät ottaa esseen, se maksaa 14 dollaria ylimääräistä, mikä nostaa SAT: n kokonaiskustannukset 60 dollariin.

Jos olet kuitenkin oikeutettu SAT -maksuvapautukseen, vapautus koskee myös tätä kokeen osaa, joten sinun ei silti tarvitse maksaa mitään, jos päätät ottaa esseen.

body_dollars-2.jpg

Esseen tekeminen todennäköisesti tarkoittaa, että SAT: n ottamisen kustannukset ovat hieman korkeammat sinulle.

Pitäisikö sinun ottaa SAT -essee? Viisi skenaariota, jotka auttavat sinua päättämään

Nyt tiedät, mikä on SAT -essee ja sen hyödyntämisen hyvät ja huonot puolet. Joten mitä sinun pitäisi päättää? Alla on lueteltu viisi skenaariota; löydä tilanteeseesi sopiva ja noudata neuvoja tehdäksesi sinulle parhaan päätöksen.

Skenaario 1: Aiot hakea vähintään yhteen kouluun, joka vaatii esseen

Kuten edellä mainittiin, jos jopa yksi koulu, johon aiot hakea, vaatii SAT -esseen, sinun on otettava se, jotta vältät koko SAT: n uudelleenkäsittelyn myöhemmin, koska tarvitset esseepisteet.

Skenaario 2: Yksikään hakemistasi kouluista ei katso esseepisteitä

Jos mikään kouluista, jota aiot hakea, ei edes katso SAT -esseen pisteitä, sinun ei pitäisi ottaa sitä. Vaikka saat täydelliset pisteet, jos koulut eivät ota huomioon esseepisteitä, sen ottamisesta ei ole sinulle hyötyä.

Skenaario 3: Koulut, joihin haet, eivät vaadi SAT -esseitä eivätkä ole erittäin kilpailukykyisiä

Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse suorittaa SAT -esseetä, ellet yritä korvata heikkoja kirjoitustaitoja muissa sovelluksen osissa.

Skenaario 4: Koulut, joita haet suosittelemaan SAT -esseitä, ovat kilpailukykyisempiä

Tässä skenaariossa sinun on otettava SAT -essee antaaksesi sovelluksellesi lisävauhtia, ellet todella usko, että suoriutuisit huonosti tai jos esseen valmistelu ja tekeminen aiheuttaisivat muiden osioiden pisteiden laskun.

Skenaario 5: Et ole vielä varma, mihin aiot hakea

Jos et ole varma, mihin kouluun haluat hakea, sinun on otettava SAT -essee turvallisuuden vuoksi. Näin sinut katetaan riippumatta siitä, mihin päädyt hakemaan korkeakoulua.

body_confusedpanda-2.png

Jos ajatus selvittää, mihin korkeakouluihin hakea, on yhtä sekava kuin tämä sininen panda, turvallisin vaihtoehto on ottaa SAT -essee.

Johtopäätös

Koska College Boardin äskettäin tekemä päätös tehdä SAT -esseestä vapaaehtoinen, opiskelijat joutuvat nyt tekemään päätöksen siitä, pitäisikö heidän tehdä se vai ei. Paras tapa päättää on oppia esseepolitiikka jokaiselle oppilaitokselle, johon olet kiinnostunut. Jotkut koulut vaativat edelleen esseen, jotkut eivät edes katso hakijan esseen pisteitä, ja toiset koulut eivät vaadi esseetä, mutta katsovat pisteitäsi, jos otat sen.

Näiden koulukäytäntöjen avulla voit päättää, kannattaako sinun kirjoittaa essee. Muista, että jos sinun on lopulta toimitettava esseepisteet, sinun on suoritettava koko SAT uudelleen, joten varmista, että sinulla on tarkkoja ja ajantasaisia ​​tietoja jokaisesta koulusta, johon aiot hakea.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

San Franciscon yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Gateway to Collegeista Laney Collegessa

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Gateway To Collegeista Laney Collegessa Oaklandissa, Kaliforniassa.

Utahin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Great Oak High Schoolista

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Great Oak High Schoolista Temecula, CA.

Pitäisikö minun mennä johonkin isosta 10 koulusta?

Oletko utelias osallistumaan johonkin Big Ten -koulusta? Tämä Big 10 -koulujen luettelo selittää Big Ten -yliopistojen hyvät ja huonot puolet ja auttaa sinua päättämään, mikä niistä sopii sinulle.

RN vs BSN vs LPN: Mikä ohjelma sopii sinulle?

Eri hoitotodistukset ja tutkinnot voivat olla hämmentäviä - tutustu oppaasemme LPN vs RN vs BSN.

Mitä tarvitset Stony Brookille: SAT -tulokset ja GPA

Lehighin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Asiantuntija -arvio: Virallinen ACT -valmisteluopas

Etkö ole varma, ostatko uuden ACT Prep Guide -oppaan? Selitämme punaisen kirjan uuden version hyvät ja huonot puolet ja sen vertailun aiempiin painoksiin.

SUNY New Paltz Pääsyvaatimukset

Keski -valtionyliopiston pääsyvaatimukset

Sekin täyttäminen, vaihe vaiheelta

Mietitkö, miten voit kirjoittaa sekin? Opastamme prosessin vaihe vaiheelta, mukaan lukien tarvitsemasi tiedot ja kuinka kirjoittaa summa.

Mitä sinun on tiedettävä Redondo Union High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Redondo Union High Schoolista Redondo Beachissa, Kaliforniassa.

Felician Collegen pääsyvaatimukset

Albertus Magnus Collegen pääsyvaatimukset

Cleveland Institute of Artin pääsyvaatimukset

Rose-Hulmanin teknillisen instituutin ACT-tulokset ja GPA

Viivat ja kulmat SAT-matematiikassa: Valmistelu ja tarkistus

Opi kaikki yhdensuuntaisista / kohtisuorista viivoista ja vastakkaisista / lisäkulmista tälle yleiselle kysymystyypille. Käytä SAT-matematiikkastrategioita käytännössä parantaaksesi pisteitäsi.

Täydellinen luettelo: Korkeakoulut Massachusettsissa + sijoitukset/tilastot (2016)

Hakeudutko yliopistoihin Massachusettsissa? Meillä on täydellinen luettelo Massachusettsin parhaista kouluista, joiden avulla voit päättää, minne mennä.

Paul Smithin yliopiston pääsyvaatimukset

Luoteis -osavaltion Louisianan yliopiston pääsyvaatimukset

Columbuksen taidekorkeakoulun pääsyvaatimukset

Landerin yliopiston pääsyvaatimukset

5 Tärkeimmät erot ISEE: n ja SSAT: n välillä

Mietitkö, ottaako ISEE vai SSAT? Selitämme ISEE: n ja SSAT: n erot ja kuinka päättää, mitä sinun pitäisi tehdä.

Massachusettsin yliopisto Lowellin SAT -tulokset ja GPA