Pitäisikö minun ottaa AP Calculus AB vai AP Calculus BC?

main_easyandhard

Yritätkö päättää, otatko AB- tai BC-laskennan? Vai mietitkö vain, mikä ero näiden kahden luokan välillä on?

Autamme sinua valitsemaan AP Calculus -luokan, perustuvat vaadittaviin luokkiin, yliopistosuunnitelmiin ja uratavoitteisiin.body_update

Vuoden 2021 AP-testimuutokset johtuvat COVID-19: stä

Käynnissä olevan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit pidetään nyt kolmessa eri istunnossa toukokuusta kesäkuuhun. Testien päivämäärät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat oppia lisää siitä, miten kaikki tämä toimii, ja saada viimeisimmät tiedot testipäivistä, AP-online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, muista tutustua vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

Yleiskatsaus

Calculus AB ja Calculus BC on molemmat suunniteltu korkeakoulutason laskukursseiksi. Sellaisenaan, sekä AB- että BC-laskennan pääedellytys on Pre-Calculus.

AP Calculus -luokkien osalta sinulla on kolme vaihtoehtoa: Voit ottaa AB: n ja BC-laskennan sarjana, ottaa vain AB-laskennan tai ohittaa AB-laskelman ja mennä suoraan BC-laskelmaan.

Syy, miksi voit ottaa yhden tai toisen, johtuu siitä, että AB ja BC eivät ole täysin erilaisia ​​luokkia. BC Calculus sisältää kaiken AB Calculus -sovelluksen sekä muutama ylimääräinen aihe. Saat itse asiassa AB Calculus -alipisteet, kun suoritat BC-kokeen.

Joten Calculus BC ei ole välttämättä vaikeampaa kuin Calculus AB. BC Calculuksen on liikkuttava nopeammin koska se peittää enemmän materiaalia, mikä tekee siitä voimakkaamman kuin AB.

Jotkut koulut opettavat AP Calculus BC: tä kahdessa luokkajaksossa, jotta ne sopisivat kaikkeen materiaaliin tai että heillä olisi intensiivisempiä kesätehtäviä. AP Calculus BC -kurssit kattavat usein kaiken Calculus AB: n ensimmäisellä lukukaudella , kun taas AB venyttää kyseistä materiaalia koko vuoden ajan.

Jos päätät ottaa Calculus AB: n ja Calculus BC: n peräkkäin - esimerkiksi ottaa AB Calculus juniorivuosi ja sitten BC Calculus vanhempi vuosi - sinun ei tarvitse huolehtia valinnasta kahden luokan välillä.

Mutta jos sinulla on tilaa vain yhdelle AP Calculus -luokalle (kuten useimmat ihmiset tekevät), kumpi sinun pitäisi ottaa? Kerromme aiheista ja keskustele kunkin vaihtoehdon eduista alla.

AP Calculus AB -aiheet

Tässä ovat tärkeimmät aiheet, joita käsittelet AP Calculus AB -kurssilla:

 • Rajat ja jatkuvuus
 • Eriyttäminen: Määritelmä ja perusominaisuudet
 • Eriyttäminen: komposiitti-, implisiittiset ja käänteisfunktiot
 • Eriyttämisen kontekstuaaliset sovellukset
 • Eriyttämisen analyyttiset sovellukset
 • Integraatio ja muutoksen kasautuminen
 • Differentiaaliyhtälöt
 • Integraation sovellukset

Lähde: AP Central

AP Calculus BC -aiheet

Nämä ovat tärkeimmät aiheet, joita käsittelette AP Calculus BC: ssä:

 • Rajat ja jatkuvuus
 • Eriyttäminen: Määritelmä ja perusominaisuudet
 • Eriyttäminen: komposiitti-, implisiittiset ja käänteisfunktiot
 • Eriyttämisen kontekstuaaliset sovellukset
 • Eriyttämisen analyyttiset sovellukset
 • Integraatio ja muutoksen kasautuminen
 • Differentiaaliyhtälöt
 • Integraation sovellukset
 • Parametriset yhtälöt, napakoordinaatit ja vektoriarvotut toiminnot
 • Äärettömät jaksot ja sarjat

Lähde: AP Central

Luultavasti huomasit, että suurin osa käsitteistä on samat molemmilla kursseilla. Tämä johtuu siitä, että AP Calculus BC on olennaisesti sama kurssi kuin AP Calculus AB, vain muutamalla ylimääräisellä aiheella! AP Calc BC: n ja AP Calc AB: n erojen havainnollistamiseksi olemme rohkeasti lisäkonseptit, jotka näet BC-luokassa.

Pitäisikö sinun hypätä AP Calculus BC: hen?

Jos vastaat haasteeseen, hyppääminen ennakkolaskennasta Calculus BC: hen voi olla loistava vaihtoehto.

body_jumpahead

Tämä voi olla erityisen hyvä, jos haluat opiskella tekniikkaa tai luonnontieteitä yliopistossa. Calculus BC: n ottaminen osoittaa motivaatiota ja ajattelua matematiikan suhteen , ja tarvitset vahvoja matemaattisia taitoja tekniikan tai luonnontieteiden pääaineena.

Jos olet iso matematiikassa, voit käydä vielä edistyneemmässä laskentakurssissa paikallisena yliopistona tai yhteisöopistossa vanhempana (eli jos otat AP Calculus BC: n juniorivuoden). Voit myös varata tilaa AP-tilastoille, taloustiedeille tai tietojenkäsittelytieteelle vanhempana vuotena. Hyppääminen AP Calculus BC: lle antaa sinulle mahdollisuuden haastaa itsesi lukiolaisena.

On myös tärkeää huomata se joissakin kouluissa voit pudota AB Calculus -kurssille, jos koet, että BC on liian haastava. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos olet melko varma, että haluat ottaa BC Calculuksen, mutta et ole positiivinen, pystyt pysymään mukana. (Tarkista tietysti neuvontaneuvojaltasi ennen rekisteröitymistä varmistaaksesi, että tämä on mahdollista.)

Lopuksi, BC Calculus -tentin suorittaminen ja läpäiseminen antaa sinulle enemmän matematiikkasuorituksia yliopistossa useimmissa tapauksissa. Tästä on hyötyä tuleville tekniikan ja luonnontieteiden pääaineille, koska voit siirtyä vaadittaviin matematiikkakursseihin aikaisemmin.

Annetaan vain yksi esimerkki Michiganin yliopiston teknillinen korkeakoulu 5: n saaminen AB Calculus -sovelluksesta saa 4 luottotuntia, mutta 5: n saaminen BC Calculus -sovelluksesta saa 8 luottotuntia. (Voit etsiä luottopolitiikkaa mistä tahansa yliopistosta, tutustu AP: n korkeakoulujen tietokantaan .)

Pitäisikö sinun ottaa AB-laskuri sen sijaan?

Vaikka saisit usein enemmän korkeakouluopintoja BC Calculukselle, myös AB Calculuksen ottaminen voi olla loistava vaihtoehto.

Saat silti laskennan taustan, joka asettaa sinut yliopiston matematiikkaan. Vaikka et pääse BC Calculuksen kattamiin ylimääräisiin aiheisiin, opit silti ydinlaskekäsitteet, kuten rajat, johdannaiset ja integraalit. Tämä antaa sinulle perusteet, joita tarvitset kovemmille korkeakoulujen matematiikkakursseille.

kehon_johdannaiset

Tiedät varmasti, mikä tämä on AB Calculuksen loppuun mennessä!

Olet vähemmän todennäköisesti hukkua ja palaa AB Calculuksessa , yhtä hyvin. Koska BC Calculuksen on katettava enemmän aineistoa yhdessä vuodessa, monissa kouluissa sillä on useammin ja vaikeampia tehtäviä. AB Calculus on ehdottomasti haastava, mutta se ei liiku niin nopeasti, joten on vähemmän todennäköistä, että jäät jälkeen.

AB Calculuksen ottaminen saattaa vapauttaa aikataulusi uudelle luokalle. Koska jotkut koulut opettavat BC: tä kahdella luokkajaksolla, et ehkä pysty sopimaan toiseen AP-luokkaan tai koulun ulkopuoliseen. Mutta AB-laskenta on vain yksi kurssijakso, joka voi jättää sinulle tilaa toiselle luokalle.

Ja lopuksi, joissakin tapauksissa saat saman matemaattisen sijoittelun kuin BC Calculukselle, jos saat erittäin hyvän AP-tenttituloksen. (Lue lisää AP-tenttien pisteytyksestä täältä.) Esimerkiksi minun alma mater Stanfordissa, jos sinulla oli 5 AB-laskennassa, pääset samalle matematiikkakurssille opiskelijoina, jotka olivat saaneet 4 tai 5 BC-laskelmasta. Jälleen kerran tarkista kiinnostuneiden koulujen luottopolitiikka nähdäksesi kuinka suuri ero on AB- ja BC-luottojen välillä.

Pitäisikö sinun ottaa AB-laskenta sitten BC-laskenta?

Jotkut ihmiset harkitsevat AB Calculuksen ottamista ensin ja BC Calculus seuraavana vuonna. Heillä on usein houkutus tehdä tämä, jos he eivät tunne riittävän valmistautunutta aloittamaan BC Calculuksella, mutta he haluavat ylimääräisiä opintopisteitä AP-tentin läpäisemisestä tai haluavat tehdä vaikutuksen korkeakouluihin ottamalla vaikeampaa AP-laskuluokkaa.

Useimmissa tapauksissa emme suosittele AB: n ja BC: n laskemista. AB Calculus ja BC Calculus ovat riittävän samanlaisia, että niiden ottaminen peräkkäin on paljon kuin saman luokan ottaminen kahdesti, ja se on todennäköisesti melko tylsää sinulle.

Molempien ottaminen ei myöskään yleensä auta korkeakoulujen sovelluksia, koska näyttää siltä, ​​että tarvitsit kaksi vuotta laskemisen oppimiseen yhden vuoden sijaan. Lisäksi, jos haluat saada paljon opintopisteitä AP-luokistasi, voit yleensä saada enemmän ottamalla AB-laskennan ja toisen ei-laskevan AP: n kuin saisit sekä AB- että BC-laskennan.

Jos harkitsit AB- ja BC-laskelmien ottamista, mutta et ole varma, kumpi otat nyt, jatka lukemista kysymyksistä, jotka sinun tulisi kysyä itseltäsi.

runko-keltainen-kysymysmerkki

Kuinka sinun pitäisi päättää?

Etkö vieläkään ole varma, mikä luokka on sinulle paras? Harkitse seuraavia kysymyksiä.

# 1: Oletko valmis AP-laskentaan?

Oletko ottanut Algebra II ja Pre-Calculus? Nämä ovat useimpien AP Calculus -koulujen perusedellytykset. Jos et ole vielä ottanut ennakkolaskua, älä huolehdi siitä, että päätät vielä minkä laskuluokan haluat suorittaa . Keskity menestymiseen Pre-Calcissa!

# 2: Menitkö hyvin esilaskussa?

Oletetaan, että olet ottanut tai otat parhaillaan Esilaskua. On mahdollista päästä toimeen monissa matematiikkaluokissa tekemällä tehtäviä ja muistamalla kaavoja, mutta ymmärtämättä materiaalia todella. Kuitenkin, Pre-Calcin vankka tuntemus on välttämätöntä, jotta pärjätään hyvin AP Calculus -luokassa, mutta varsinkin jos olet siirtymässä BC: hen.

Kuinka voit selvittää, ymmärrätkö todella ennakkolaskun? Katso, pystytkö selittämään Pre-Calculus-kotitehtäväsi ystävälle tai nuoremmalle sisarukselle. Jos pystyt opettamaan jotain, kertoimet ovatko tiedät sen melko hyvin. Jos kuitenkin yrität selittää käsitettä, se voi olla merkki siitä, ettet tunne materiaalia kovin syvällisesti. Jos et ole varma, että saat ennakkolaskun, harkitse AB-laskennan ottamista, koska se liikkuu hitaammin ja sinulla on enemmän aikaa oppia käsitteitä.

# 3: Onko harjoittelukoetta?

Tämä on toinen käytännön näkökohta. Joissakin kouluissa sinun on läpäistävä harjoittelukoe päästäksesi AB- ja / tai BC-laskelmiin. Älä laske kanojasi ennen kuin he ovat kuoriutuneet - varmista, että olet läpäissyt AP Calculuksen sijoituskokeen, ennen kuin olet huolissasi siitä, minkä kurssin haluat suorittaa.

# 4: Onko kesätehtävää?

Monilla kouluilla on kesätehtäviä AP Calculukselle, koska vuoden aikana on paljon käsiteltävää materiaalia. BC Calculuksella on todennäköisemmin pidempi tehtävä.

Jos voit, pyydä opettajilta kopioita kesätehtävistään, jotta he voivat nähdä, millaista he ovat. Ajattele myös kesäaikataulua. Oletko esimerkiksi sitoutunut jo leiriin tai palvelumatkalle, joka vie suurimman osan kesästäsi? Jos et ole varma, että sinulla on aikaa suorittaa BC: n kesätehtävä, kannattaa harkita AB: n ottamista. Et halua aloittaa vuoden takana!

body_servicetrip

Jos olet sitoutunut palvelumatkalle ulkomaille, sinulla ei ehkä ole aikaa kesän BC Calculus -kotitehtäviin.

# 5: Muuttaako AP-laskelman BC ottaminen aikataulua?

Kuten edellä keskustelimme, jotkut koulut tarvitsevat enemmän luokkakausia BC-laskelmalle, koska se kattaa enemmän materiaalia. Voisiko tämä joutua luopumaan koulun ulkopuolisesta, kuten bändistä tai sanomalehdestä? Tai antaa sinulle vähemmän joustavuutta aikataulun muissa osissa?

Jos joudut luopumaan oppitunnista, johon olet hyvin osallistunut, kielikurssista tai muusta AP-luokasta, sinun on päätettävä, kannattaako BC Calculuksen ottaminen sinulle. Jos haluat opiskella luonnontieteitä tai tekniikkaa, se todennäköisesti on. Mutta jos et ole päättänyt tai luulet siirtyvän humanistisiin tai yhteiskuntatieteisiin, voi olla parempi ottaa AB-laskenta.

# 6: Mikä on tuleva majuri?

Valitse BC Calculus, jos olet melko varma, että haluat jatkaa insinööri-, luonnontieteiden tai lääketieteen opintoja yliopistossa . BC Calculus antaa sinun haastaa itsesi nopeasti liikkuvalla korkeakoulutason matematiikkakurssilla, joka antaa sinulle taitoja, joita tarvitset insinööri- ja luonnontieteille.

Jos aiot opiskella humanistisia / yhteiskuntatieteitä, AB Calculus on todennäköisesti riittävä täyttämään tulevan korkeakoulun matematiikan perusedellytykset. Ja vaikka joudut käymään muutaman matematiikan luokan yliopistossa, AB Calculus antaa tarvitsemasi valmistelut.

istui espanjan aihekoekäytäntö

# 7: Minkälaiset opettajat ovat?

Usein jotkut koulun parhaista matematiikan opettajista opettavat AP-kursseja. Mutta on myös mahdollista, että vähemmän tehokkaat opettajat päätyvät näihin luokkiin, varsinkin jos AP Calculus -ohjelmaan ilmoittautuu odotettua enemmän opiskelijoita. Joten kuinka selvittää, ovatko AP Calculus -opettajat koulusi hyviä?

Kuinka luokat luokitellaan

# 1 : Pyydä kopio tämän vuoden opetussuunnitelmasta sekä AB- että BC-laskelmille. Katso työmäärä on kuin. Myös nähdä kuinka opettaja integroi AP-käytännön ongelmat ja kokeet. Jos AP-tenttiharjoittelu ei ole osa kurssia, se voi olla punainen lippu.

# 2 : Keskustele nykyisten opiskelijoiden kanssa siitä, kuinka he pitävät luokasta. Vanhemmat sisarukset ja heidän ystävänsä sekä vanhemmat ystävät seuroista ja urheilusta ovat hyvä paikka aloittaa. Kysy, tuntevatko he olevansa valmiita AP-testiin ja / tai tuntevatko itsensä luottavaisiksi materiaalista. Älä luota opiskelijaan kokonaan suusta suuhun, mutta jos kuulet saman asian useilta opiskelijoilta ('BC-laskennanopettaja on hämmästyttävä ! ') se on todennäköisesti totta.

# 3 : Kysy ohjaajalta opettajan AP-testien läpäisyasteesta, jos he ovat opettaneet luokkaa jonkin aikaa. Jos heillä on korkea läpäisyaste ( yli kansallisen keskiarvon ), se on hyvä merkki. Jos se on huomattavasti pienempi, kannattaa harkita uudelleen.

Yksi asia pitää mielessä: on mahdollista, että jos koulussasi on erinomainen BC-opettaja, mutta vähemmän vahva AB-opettaja, BC voisi olla helpompaa koska opit samat käsitteet paremman opettajan kanssa. Jos olet erityisen riippuvainen opettajistasi matematiikkatunneilla, saatat haluta osallistua kurssille paremman opettajan kanssa.

Toisaalta, jos AP Calculus AB: n opettaja on erinomainen ja AP Calculus BC: n opettaja ei, olisi järkevää aloittaa AB Calculus -ohjelmalla saadaksesi vahva perusta ennen BC: n yrittämistä.

Bottom Line

body_bottom-line

Ota BC-laskelma, jos…

 • Tunnet itsesi luottavaiseksi matemaattisista taidoistasi ja haluat haastaa itsesi
 • Olet suorittanut matematiikan ennakkolaskurin kautta
 • Voit läpäistä vaaditut sijoittumistestit
 • Haluat jatkaa insinööri / luonnontieteitä / lääketiedettä edeltäviä opintoja yliopistossa
 • Koulusi luokka ja opettaja näyttävät hyviltä (ei ilmeisiä punaisia ​​lippuja opiskelijoiden suusanallisesti tai AP-testien läpäisyasteessa)

Ota AB-laskenta, jos…

 • Haluat tai tarvitset enemmän joustavuutta aikataulussa
 • Olet suorittanut matematiikan ennakkolaskurin kautta
 • Olet vähemmän luottavainen matematiikkataidoissasi ja / tai haluat nousta BC-laskentaan AB-laskelman ottamisen jälkeen
 • Voit läpäistä vaaditut sijoittumistestit
 • Aiot opiskella humanistisia tai yhteiskuntatieteitä yliopistossa
 • Koulusi luokka ja opettaja näyttävät hyviltä

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka kehittää lukion tiedemessuhankkeita: 3 avainvinkkiä

Harkitsetko kilpailua lukion tiedemessuilla? Esittelemme hyvät ja huonot puolet ja selitämme, miten voittaa projekti.

Kuinka voittaa SAT / ACT -testi-ahdistus

Taisteletko testi-ahdistuksella SAT / ACT: ssä? Olemme luoneet luettelon vinkeistä, joiden avulla voit tuntea itsesi valmistautuneemmaksi menemään ja maadoittamaan itsesi testin aikana.

Paras urakehitys, joka auttaa sinua suunnittelemaan tulevaisuutesi

Mikä työ sopii sinulle? Kokeile yksinkertaista uramahdollisuustestiä, joka auttaa sinua tekemään päätöksen vain nopealla urakehityksellä.

Merkkiviitteen kirjoittaminen: Koko malli

Kirjoitetaanko merkkiviite? Tutustu täydelliseen malliin, josta löydät vaiheittaisen oppaan kuinka lähestyä tätä tärkeää tehtävää.

Mikä on hyvä ACT-pisteet vuodelle 2018?

Asetetaanko ACT-pisteet? Opi, mikä on hyvä ACT-pisteet vuodelle 2018 ja kuinka määrittää vuoden 2018 ACT-pisteet, jotta pääset unelmiesi kouluun.

Pyhän Ristin korkeakoulun pääsyvaatimukset

Paras yliopiston hyväksymislaskin: Opi pääsymahdollisuutesi

Toivottavasti selvittää mahdollisuutesi päästä yliopistoon? Kokeile korkeakoulujen hyväksymislaskuria! Lisäksi saat neuvoja mahdollisuuksien parantamiseksi unelmakoulussasi.

Belmontin yliopiston ACT-tulokset ja GPA

Koulun rehtorin suosituskirje opettajalle

Kirjoitetaanko suosituskirje opettajalle? Lue esimerkkimme ja saat vinkkejä kuinka kirjoittaa yhtä vahva viite.

Georgian lounaisosavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on hyvä 8. luokan ACT / SAT -pisteet?

SAT / ACT on hyvä ennustaja korkeakoulun tulevaisuudelle. Mistä tiedät, mikä on hyvä SAT / ACT -pisteet kahdeksannelle luokalle? Tässä tohtori Fred Zhang tekee uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääkseen, mitä pidetään hyvänä pisteenä yläkoululaisille.

LMU: n pääsyvaatimukset

Havaijin yliopisto, Manoa, ACT-tulokset ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | Hiram W.Johnsonin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hiram W.Johnsonin lukiosta Sacramentossa, Kaliforniassa.

ACT -pisteiden saaminen askel askeleelta

Miten tarkistat ACT -tulokset ja tarkan tulosraporttisi? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Prescott Collegen pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Escondidon lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Escondidon lukiosta Escondidossa, Kaliforniassa.

Mitkä korkeakoulut ylittävät SAT: n?

Mitkä koulut ylittävät SAT -testituloksesi ja mitä se tarkoittaa strategiallesi? Lue lisää täältä.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 2

Lue koko The Great Gatsbyn luvun 2 yhteenveto saadaksesi selville, mitä tapahtuu ja miten tapahtumat liittyvät romaanin suurempiin teemoihin.

Mikä on AP Capstone? Pitäisikö sinun tehdä se?

Kuinka AP Capstone -diplomiohjelma toimii? Pitäisikö sinun suorittaa se vai pitääkö vain kiinni normaaleista AP-kursseista? Tässä on täydellinen opas.

ACT-prosentti- ja pisteytyslistat

Mikä prosenttipiste on ACT-pisteet, ja mitä tämä tarkoittaa? Lue täydellinen opas.

Redlandsin itälaakson lukio 2016-17 rankingit | (Redlands,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Redlands East Valley High Schoolista Redlandsissä, Kaliforniassa.

Kursiivisen S: n kirjoittaminen: 3 kaunokirjoitusvinkkiä

Etkö ole varma, kuinka isot tai pienet kirjaimet kirjoitetaan kursiivilla? Kursivien oppaassamme hahmotellaan kaikki mahdollisuudet piirtää s.

Paras AP: n ympäristötieteen opinto -opas

Valmistaudutko AP: n ympäristötieteen tenttiin? Asiantuntijaoppaamme sisältää täydellisen valmistelusuunnitelman, keskeiset opintovinkit ja tonnia ilmaisia ​​harjoitustestejä.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset