Pitäisikö minun mennä isoon tai pieneen yliopistoon?

feature_shouldIgotoabigorsmallcollege

Yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka on otettava huomioon valittaessa korkeakoulua, on sen ilmoittautumisen koko. Tämä on yksi ensimmäisistä asioista, joita korkeakouluhakusivustot pyytävät sinua määrittämään, koska se on helppo tapa poistaa joukko kouluja. Mutta entä jos et ole varma, oletko kiinnostunut suurista tai pienistä oppilaitoksista vai mitä hyötyä ja haittaa jokaisesta on? Tässä artikkelissa kerron lyhyesti suurten ja pienten oppilaitosten ominaisuuksista ja tavoista, joilla ne eroavat toisistaan.

Mikä on Big College?

Kouluja, joissa on yli 15 000 oppilasta pidetään yleensä 'suurina' oppilaitoksina. Nämä koulut tarjoavat monipuolisia sosiaalisia kokemuksia ja monenlaisia ​​oppimismahdollisuuksia. Ne ovat paikkoja, joissa kohtaat jatkuvasti uusia ja jännittäviä asioita ja tapaat kaikenlaisia ​​ihmisiä.Esimerkkejä suurista oppilaitoksista ovat:

New Yorkin yliopisto
UCLA
Floridan osavaltion yliopisto
George Masonin yliopisto
Temppelin yliopisto

Hyödyt suuresta yliopistosta

 • On paljon mahdollisuuksia seurusteluun ja tavata uusia ihmisiä.
 • Suurilla oppilaitoksilla on yleensä laajempi valikoima akateemiset ohjelmat .
 • On olemassa laaja kokoelma tutkimusmateriaaleja ja uusimmat tutkimuslaitokset.
 • Asuntovaihtoehtoja on enemmän.
 • Siellä on enemmän koulun ulkopuolisia klubeja ja aktiviteetteja.
 • Isoilla korkeakouluilla on hyvin rahoitetut urheiluohjelmat.
 • Ne usein houkuttelevat kuuluisa tai muuten arvostettu tiedekunta.

Miinukset Big College -oppilaitoksesta

 • Voit päätyä valtaviin luentotunneihin, jotka sisältävät satoja opiskelijoita, mikä johtaa vähemmän yksilöllistä huomiota professoreilta.
 • Hallinnollista byrokratiaa on enemmän; Jos esimerkiksi haluat vaihtaa pääaineen, sinun on ehkä saatava enemmän allekirjoituksia ja hyväksyntöjä kuin jos menisit pieneen yliopistoon.
 • Jos et puhu tarpeidesi ja etujesi puolesta, voit eksyä joukkoon. Sinun on oltava valmis tarttumaan mahdollisuuksiin suuressa yliopistossa, koska kukaan ei etsi sinua ja anna niitä sinulle.
 • On tavallisempaa, että opiskelijat joutuvat LIIAN syvälle lukemattomiin sosiaalisiin mahdollisuuksiin ja laiminlyövät tutkijoita.

Pitäisikö sinun valita iso yliopisto?

Suuri korkeakoulu voi olla tai ei sovi sinulle riippuen luonteestasi ja siitä, mitä haluat saavuttaa seuraavien neljän vuoden aikana. Jos olet joku, joka etsii jatkuvasti uusia kokemuksia ja rakastaa tavata uusia ihmisiä, voit menestyä suuressa yliopistossa. Sinulla on mahdollisuus tavata ihmisiä monista eri kulttuuritaustoista ja osallistua monenlaisiin sosiaalisiin tapahtumiin.

Chicagon yliopisto täytti vaatimukset

Koska ihmisiä on niin paljon, jos olet valmis tutkimaan, löydät todennäköisesti muita, joilla on samat intressit kuin sinulla. Löydät melkein varmasti intohimojesi mukaisia ​​opetuksen ulkopuolisia ja akateemisia mahdollisuuksia. Jos olet kiinnostunut urheilusta, myös suurilla oppilaitoksilla on todennäköisemmin hyvin rahoitetut urheiluohjelmat ja -tilat.

Jos haluat hankkia kokemusta tutkimusavustajana tai päästä alkuun akateemisessa maailmassa, iso korkeakoulu saattaa myös sopia tavoitteisiisi. Huipputason tutkimusmahdollisuuksien ja arvostetun tiedekunnan ansiosta suurilla yliopistoilla on kaikki resurssit, joita tarvitset tällaisten mahdollisuuksien löytämiseen. Jos osallistut suureen tutkimusyliopistoon, sinulle tarjotaan todennäköisemmin mahdollisuuksia tehdä yhteistyötä projekteissa professoreiden kanssa, jotka ovat alansa johtajia. Tämä voi johtaa siihen, että hänet luetellaan rinnakkaismuotoisten tutkimuspaperien rinnalla tai esitetään tutkimusta korkean tason konferensseissa.

Suurten yliopistojen on tarjottava huippututkimuslaitoksia, jotta heidän korkean profiilin tiedekuntansa voivat jatkaa uusien löytöjen tekemistä ja työn julkaisemista. Ylioppilaat voivat usein käyttää näitä tiloja ja hyötyä omista tutkimustoimistaan. Monissa tapauksissa tämä johtaa etuun jatko -opinto -ohjelmiin pääsyssä jotka arvostavat opiskelijoita, jotka ovat jo osoittaneet kykynsä tutkia.

Jos olet itsenäinen henkilö, joka kannattaa puolustaa itseäsi, iso yliopistoympäristö toimii todennäköisesti vahvuuksillasi.Yksilöllistä huomiota ja suoraa ohjausta on vähemmän, mutta Jos olet valmis etsimään resursseja itsellesi, sinulla voi olla paljon enemmän mahdollisuuksia kuin pienessä yliopistossa.

Kentuckyn yliopiston gpa -vaatimukset

body_FSU Floridan osavaltion yliopisto: Se näyttää kauniilta, mutta voin vain kuvitella, millaisia ​​monijalkaisia ​​kauhut ovat piilossa kasvillisuudessa.

Mikä on pieni yliopisto?

Yleensä pieni korkeakoulu määritellään koulu, jossa on alle 5000 oppilasta. Näille kouluille on ominaista tiivis opiskelijayhteisö ja enemmän huomiota professoreiden perustutkintoon. Kohtaat aina tuttuja ihmisiä ja saat enemmän yksilöllistä akateemista huomiota.

Esimerkkejä pienistä oppilaitoksista ovat:

Babson College
Franklin College
Middlebury College
Oberlin College
Vassarin korkeakoulu

Hyödyt osallistua pieneen korkeakouluun

 • Voit tutustua useimpiin ihmisiin ja törmäät tuttuihin kasvoihin kaikkialla.
 • Pienissä korkeakouluissa ,. ystävyyssuhde opiskelijoiden keskuudessa on usein erittäin voimakasta.
 • Todennäköisesti saat enemmän yksilöllistä huomiota professoreilta ja omistaa pienempiä luokkakokoja.
 • Professorit, eivät opetusassistentit, opettavat useimpia luokkia - Yleensä keskitytään enemmän perustutkintoon.
 • Yleensä on mahdollisuuksia luoda yksilöllisesti suunnitellut suuret yritykset sen sijaan, että olisit jumissa koulun virallisesti tarjoamien ohjelmien kanssa.
 • Pienillä oppilaitoksilla on usein vahvempia neuvontajärjestelmiä opiskelijoille.
 • Saatat olla enemmän mahdollisuuksia hankkia johtamiskokemusta koska kilpailu tulee olemaan vähemmän kuin suurissa kouluissa.

Miinukset osallistumisesta pieneen yliopistoon

 • Niitä on usein vähemmän tutkimuslaitoksia ja resursseja.
 • Tulet löytämään vähemmän sosiaalista elämää ja vähemmän painotusta suuriin urheilutapahtumiin.
 • Yleensä niitä on vähemmän suuria valintoja (vaikka kuten mainitsin, voit usein suunnitella oman pääaineesi, joka on aika siistiä).
 • Pienet oppilaitokset voivat olla hyvin eristäviä, etenkin maaseudulla.
 • Siellä on pienempi valikoima asuntovaihtoehtoja.


Pitäisikö sinun valita pieni yliopisto?

Jos haluat olla osa vahvaa yhteisöä ja tunnet olosi mukavaksi ja tunnet ympäristösi, pieni korkeakoulu voi toimia sinulle. Pieneen yliopistoon meneminen voi helpottaa uusien ihmisten tapaamista. Jos ystävystyt vain muutaman luokkatoverisi kanssa, näet heidät usein ympärilläsi ja todennäköisemmin löydät yhteyksiä muihin yhteisön jäseniin. Pieneen yliopistoon siirtyminen helpottaa suhdetta muihin opiskelijoihin, koska kampuksella on vähemmän dramaattisia kokemuksia.

Nautitko pienluokkakeskusteluista lukiossa? Onko sinulla ollut läheinen suhde opettajiin? Nämä ovat molemmat asioita, jotka ovat todennäköisemmin osa pientä yliopistokokemusta. Sinulla on enemmän vuorovaikutusta professoreidesi kanssa ja sinulla on mahdollisuus oppia suoraan heiltä sen sijaan, että ne opettaisivat TA: ta. Professorit tuntevat sinut henkilökohtaisesti ja antavat harkittua palautetta työstäsi. Sinulla voi myös olla enemmän mahdollisuuksia tehdä yhteistyötä professoreiden kanssa tutkimuksessa, koska et kilpaile suurten jatko -opiskelijoiden kanssa.

Lisäksi pienten oppilaitosten opetussuunnitelma on yleensä joustavampi. Jos haluat valita ainutlaatuisen akateemisen polun, joka ei täysin sovi koulun vaatimuksiin, neuvonantajasi auttavat sinua toteuttamaan sen. Jos sinulla on enemmän sisäänpäin kääntynyt persoonallisuus ja toivot saavasi jatkuvaa tukea yliopistolta opettajiltasi ja neuvonantajiltasi, pieni korkeakoulu voi olla oikea valinta.

body_oberlin Oberlin College: En voi kuvitella mitään stereotypioita Ohiosta ... Ohio on tylsää! HA

Kompromissi: keskikokoiset korkeakoulut

Entä kouluja, joissa on 5 000–15 000 oppilasta? Nämä ovat Goldilocks -kouluja - ei liian pieniä, ei liian suuria. Jos sinusta tuntuu, että sekä suurten että pienten oppilaitosten tietyt piirteet houkuttelevat sinua, sinun kannattaa katsoa näitä keskikokoisia kouluja. Tämä on kuitenkin hankalaa. Saatat päätyä saamaan molempien maailmojen parhaat puolet tai jäämään paitsi niistä asioista, joista pidit yhdessä tai molemmissa muissa kouluissa.

mitkä ovat skorpionin ominaisuudet

Keskikokoisille korkeakouluille on erityisen tärkeää tarkastella koulun tarjoamia erityispiirteitä tutkimuslaitosten, luokkakokojen ja oppituntien ulkopuolisten mahdollisuuksien muodossa. Keskikokoisella korkeakoululla voi olla enemmän suuria yliopisto-ominaisuuksia tai enemmän pieniä korkeakouluominaisuuksia riippuen sen sijainnista ja opiskelijakunnan kokoonpanosta. Jos koulu on kaupungissa, sosiaalinen elämä voi olla enemmän kuin iso korkeakoulu, koska kampuksella tapahtuu paljon ja olet vuorovaikutuksessa useampien opiskelijaväestön ulkopuolisten ihmisten kanssa. Toisaalta maaseudulla saatat saada enemmän pientä korkeakoulun yhteisöllisyyttä ja tuttavuutta.

Esimerkkejä keskikokoisista oppilaitoksista ovat:

Carnegie Mellonin yliopisto
Emory University
Howardin yliopisto
Tuftsin yliopisto
Vanderbiltin yliopisto

Seuraavassa osassa Näytän sinulle, miten voit etsiä oppilaitoksia koon mukaan joten voit tutustua suuriin, keskisuuriin ja pieniin kouluihin ja saada selkeämmän kuvan siitä, miten ne vastaavat mieltymyksiäsi.

Kuinka etsiä korkeakouluja koon mukaan

Nämä tiedot ovat hyvässä kunnossa, mutta miten todella löydät koulut, joiden ilmoittautumiskoko on etsimäsi? Suosittelen käyttämään College Navigator ensimmäistä hakua varten. Voit määrittää haluamasi kokoalueen napsauttamalla lisää hakuvaihtoehtoja:

unc kappeli kukkula keskim


body_collegenavigator4

Huomaa, että voit Voit rajata haun sopivan kokoisiin kouluihin ja määrittää myös muita sinulle tärkeitä perusominaisuuksia. Hakukentän yläosassa voit etsiä oppilaitoksia osavaltion tai postinumeron ja ohjelmatyypin mukaan.

body_collegenavigator-5

Kun olet saanut luettelon kouluista, voit lisätä lupaavalta kuulostavan suosikkeihisi ja jopa vertaa tilastoja vierekkäin nähdäksesi, miten ne vastaavat mieltymyksiäsi.

body_collegenavigator3

College Navigator antaa sinulle tietoja lukukausimaksuista, taloudellisesta tuesta, ilmoittautumisesta ja sisäänpääsystä valitsemillesi kouluille. Kun sinulla on hyvä käsitys siitä, mistä pidät, voit käydä toisella sivustolla saadaksesi lisätietoja siitä, miten oppilaat näkevät koulun ja mitä muita ominaisuuksia olet kiinnostunut.

Suosittelisin Cappex , korkeakoulun matchmaking-sivusto haun perusteellisemman osan suorittamiseen koska se tarjoaa sekä kovaa tietoa että opiskelijoiden arvosteluja kaikista kampuksen elämän osa -alueista. Kun luot profiilin, voit määritä oppilaitoksesi koon asetukset, jotta saat sopivat osumat. Voit myös etsiä College Navigatorista löytämiäsi kouluja ja saada niistä lisätietoja Cappex -profiilien kautta. Näillä hakuvaihtoehdoilla voit alkaa koota luettelon haluamistasi kouluista kaventamalla valintoja ensin koon mukaan ja selvittämällä sitten, onko niissä muita sinua kiinnostavia ominaisuuksia.Yhteenveto

Isot ja pienet oppilaitokset eroavat toisistaan sosiaalisen kohtauksen ominaisuudet, käytettävissä olevat resurssit ja luokkien rakenne. Suuret korkeakoulut ovat loistavia paikkoja motivoituneille opiskelijoille saada erilaisia ​​kokemuksia ja käyttää korkealaatuista tutkimusmateriaalia. Pienet oppilaitokset ovat loistavia vaihtoehtoja opiskelijoille, jotka haluavat oppia suoraan professoreilta ja saada vahvat siteet yhteisöön. Kun etsit kouluja, sinun on otettava nämä ominaisuudet huomioon ja päätettävä, minkälainen korkeakoulu sopii sinulle paremmin persoonallisuudellesi ja tavoitteillesi.

Tässä on nopea kysymys, joka sisältää joitakin tärkeimpiä kohtia ylhäältä jotta saat käsityksen siitä, onko iso tai pieni koulu sinulle sopiva. Jos suurin osa vastauksistasi on 'kyllä', sinun on ensin tutkittava suuria korkeakouluja. Jos suurin osa vastauksistasi on 'ei', pienet oppilaitokset saattavat olla parempia. Jos suurin osa vastauksistasi on 'joskus', voit etsiä keskikokoisia oppilaitoksia, tai koko ei välttämättä ole yhtä tärkeä tekijä korkeakoulupäätöksessäsi kuin muille ihmisille.

Joo Joskus Älä
Rakastan uusien ihmisten tapaamista.
Nautin altistumisesta tuntemattomille tilanteille ja näkökulmille ja monenlaisista sosiaalisista kokemuksista yleensä.
Olen hyvin itsenäinen oppija.
Luokan koko ei ole minulle tärkeä.
En koe tarvetta olla läheisessä suhteessa professoreihini.
Tykkään käydä suurissa urheilutapahtumissa.
Etsin koulua, jossa on laajat tutkimusmahdollisuudet.
Minulla on jo pääaine mielessä.

Muista, että kaikilla suurilla ja pienillä oppilaitoksilla ei ole samat ominaisuudet - nämä ovat yleistyksiä, eivät kovia faktoja. Varmista, että teet tutkimustasi selvittääksesi tarkalleen, mitä kukin koulu tarjoaa ja miten se tekee opiskelukokemuksestasi kannattavaa.

on huippukivi sen arvoinen

Mitä seuraavaksi?

Etsitkö hienoja resursseja, jotka auttavat sinua yliopistohaussa? Lue artikkelini parhaista korkeakouluhakusivustoista.

Yhteisen sovelluksen avulla on helppo hakea joukko kouluja täyttämättä joukko erilaisia ​​lomakkeita. Katso täältä, mitkä koulut käyttävät sitä.

Tavoitteletko korkeakouluhakua? Lue tämä artikkeli siitä, mitä tarvitset päästäksesi Ivy Leagueen ja muihin erittäin valikoiviin kouluihin.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pronomentti SAT -kirjoittamisesta: vinkkejä ja käytännön kysymyksiä

Hämmentynyt pronominista ja milloin käyttää kuka vs. kuka SAT Writingissä? Lue vinkit ja strategiat tätä sääntöä varten ja harjoittele esimerkkikysymyksiemme avulla.

Yhdysvaltojen yhdeksän parasta elokuvakoulua

Haluatko näyttelijäksi tai ohjaajaksi? Katso luettelo suosituimmista elokuvakouluistamme, josta löydät tietoa hyvästä ohjelmasta ja vinkkejä oikean koulun löytämiseen.

Thiel Collegen pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Terveys- ja urheilulääketieteen magneettilistat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Health and Sports Medicine Magnetista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

Kaikki tarvitsemasi SAT -idiomit: Täydellinen luettelo

Mitkä ovat yleiset SAT -idiomit, jotka sinun on tiedettävä? Löydät täydellisen luettelomme ja harjoittelet SAT -kirjoituskysymyksillämme.

Oklahoman kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Troy-lukio 2016-17 rankingit | (Fullerton,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Troy High Schoolista Fullertonissa, Kaliforniassa.

Paras yliopiston hyväksymislaskin: Opi pääsymahdollisuutesi

Toivottavasti selvittää mahdollisuutesi päästä yliopistoon? Kokeile korkeakoulujen hyväksymislaskuria! Lisäksi saat neuvoja mahdollisuuksien parantamiseksi unelmakoulussasi.

Viivat ja kulmat ACT -matematiikassa: Katsaus ja käytäntö

Tiedätkö, miten yhdensuuntaiset ja kohtisuorat viivat toimivat? Entä vastakkaiset ja täydentävät kulmat? Opi tärkeimpiä strategioita näiden yleisten ACT -matematiikkaongelmien ratkaisemiseksi täältä.

ACT English: Sanavalinta- ja sanavirheet

ACT English testaa sinua sanavalintavirheissä, kuten sitten vs kuin ja hyväksy vs paitsi. Tässä on luettelomme 100 suosituimmasta sanaparista, jotka sinun on tiedettävä korottaaksesi englanninkielisiä pisteitäsi.

Cal Poly Pomona ACT -pisteet ja GPA

1530 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Embry-Riddle Aeronautical University - Daytona Beach ACT -pisteet ja GPA

Emerson SAT -tulokset ja GPA

Mikä on SAT-näyttöön perustuva lukeminen ja kirjoittaminen?

Oletko hämmentynyt todisteisiin perustuvan lukemisen ja kirjoittamisen yhdistelmästä SAT: lla? Selitämme, mitä kaikkea se kattaa ja miten pisteesi lasketaan.

Onko AP -biologia vaikeaa? Asiantunteva keskustelu

Onko AP -biologia vaikeaa? Tässä oppaassa tarkastellaan viittä keskeistä tekijää, mukaan lukien kokeen läpäisyaste ja opiskelijoiden mielipiteet, nähdäksesi kuinka haastava AP Bio todella on.

Paras AP-biologian opinto-opas

Otatko AP-biologiaa? Tutustu tähän kurssin ja testin lopulliseen oppaaseen, joka auttaa sinua opiskelemaan koko vuoden ajan ja valmistautumaan tenttiin toukokuussa.

RIT ACT -pisteet ja GPA

West High School | 2016-17 Rankings | (Torrance,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta West High Schoolista Torrance, CA.

25 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mikä on Valedictorian? Määritetään lukion suurin kunnia

Mikä on lukion valedictorian? Kuinka heidät valitaan? Kuinka voit saavuttaa tämän kunnian? Vastaamme näihin kysymyksiin ja muuhun.

800 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

910 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Calexicon lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Calexico High Schoolista Calexicossa, Kaliforniassa.