Pitäisikö minun soveltaa varhaista päätöstä? Asiantuntijaopas

feature_yes_or_no.jpeg

Haluatko vain saada hakemusprosessin valmiiksi ja tietää, mihin olet menossa yliopistoon? Kiinnitätkö sydämesi yhteen korkeakouluun ja haluat antaa itsellesi parhaan mahdollisuuden päästä sisään?

Jos vastasit kyllä ​​näihin kysymyksiin, varhainen päätös voi olla hyvä vaihtoehto sinulle. Tässä artikkelissa selitän, mitä tarkoittaa varhaisen päätöksen hakeminen, ja selitän kaiken, mitä sinun on harkittava vastaamaan usein stressaavaan kysymykseen: 'Pitäisikö minun tehdä varhainen päätös?'Toimintapäivät 2018-2019

Mikä on varhainen päätös?

Aikainen päätös on varhainen sovelluskäytäntö, jota käyttävät useat eri oppilaitokset.Jos haet korkeakouluun varhaisessa vaiheessa, haet yleensä aikaisemmin kuin tavallinen sisäänpääsymäärä ja tiedät aikaisemmin, onko sinut hyväksytty.Useimpien korkeakoulujen, joilla on varhainen päätös, ED-määräaika on 1. marraskuuta, ja sinulle ilmoitetaan joulukuun puoliväliin mennessä, kun taas sinulle ilmoitetaan maaliskuun lopussa tai huhtikuun alussa säännöllisellä päätöksellä. Ennakkopäätöksen perusteella sinut voidaan hyväksyä, hylätä tai lykätä tavalliseen hakijapooliin.

Toisin kuin varhainen toiminta , jos haet ja hyväksyt hyväksynnän varhaisessa vaiheessa, teet sitovan sopimuksen osallistua kyseiseen kouluun . Voit hakea vain yhteen kouluun varhaisessa vaiheessa, ja jos sinut hyväksytään, sinun on peruutettava hakemuksesi muille korkeakouluille.

Jos rikot osallistumissopimusta, sinua ei ryhdytä oikeustoimiin sinua vastaan, mutta on todennäköistä, että muut korkeakoulut, joihin haet, ilmoitetaan, että olet rikkonut sopimustasi, ja hyväksymisesi voidaan peruuttaa. Myös lukioon otetaan yhteyttä, ja koulusi tulevia hakijoita voidaan rangaista. Yleensä ainoa hyväksyttävä syy hylätä varhaisen päätöksen tarjous on, jos et saa tarpeeksi taloudellista tukea.

Jotkut oppilaitokset tarjoavat kaksi varhaisen päätöksen hakemuksen määräaikaa, joita kutsutaan varhaiseksi päätökseksi I ja varhaiseksi päätökseksi II. Varhaisen päätöksen I aikainen päätöshakemusten määräaika on tyypillisesti marraskuussa, ja aikaisen päätöksen II hakuaika päättyy tammikuussa. Jos haet varhaisen päätöksen II mukaisesti, kuulet todennäköisesti helmikuussa.

Jonkin verran koulut, jotka tarjoavat varhaisen päätöksen Duke, Cornell, Brown, Luoteis ja Amherst. Aikaisen päätöksen I ja II tarjoavia korkeakouluja ovat Pomona, Vanderbilt, Tufts, Syracuse ja Emory.

osa kaaviokaaviota

body_tufts-1.jpg

Pete Jelliffe /Flickr

Varhaisen päätöksenteon hyödyt

Yksi varhaisen päätöksen suurista mahdollisista eduista on tehdään yliopiston hakemus- ja valintaprosessi mahdollisimman pian. Hakeminen oppilaitoksiin, odottaminen kuullakseen pääsypäätöksistä ja päättää, mihin korkeakouluun osallistua, voi aiheuttaa valtavaa stressiä monille opiskelijoille ja heidän vanhemmilleen.

Jos haet varhaista päätöstä, voit tietää, mihin olet menossa yliopistoon, ennen kuin useimmat ikätoverisi ovat edes valmiit täyttämään hakemuksensa. Loppuvuoden aikana voit keskittyä kouluun, oppitunneihin ja hauskanpitoon.

Voit myös säästää aikaa ja rahaa, kun sinun ei tarvitse hakea lisää korkeakouluja. Sinun pitäisi silti valmistautua hakemaan lisää korkeakouluja jos sinua ei hyväksytä tai jos harkitset hakemista kouluille, joilla on säännöllinen hakuaika ennen kuin sinulle ilmoitetaan pääsypäätöksistä varhaisen päätöksen perusteella.

Lisäksi monille oppilaitoksille voit lisätä mahdollisuuksiasi päästä sisään, jos haet varhaisessa vaiheessa . Useimmilla oppilaitoksilla, jotka tarjoavat aikaista päätöstä, on huomattavasti korkeampi hyväksyntä varhaisen päätöksen hakijoille.

Vuonna 2015 Brown otti 20,6% varhaisen päätöksen hakijoistaan ​​ja vain 7,5% tavallisista päätöksentekijöistä. Cornell hyväksyi 39% varhaisen päätöksen hakijoista ja 16,1% säännöllisistä hakijoista.

Vaikka varhaisen päätöksen hakijat ovat yleensä pätevämpiä, se ei ota huomioon koko hyväksymisasteiden eroa. Korkeakoulut haluavat hyväksyä suuren osan tulevista luokistaan ​​varhaisen päätöksen perusteella, jotta he voivat hallita paremmin fuksiluokkiensa kokoonpanoa, ja varhaisen päätöksen myöntämiset lisäävät koulun tuottoa, mikä on hyväksyttyjen opiskelijoiden prosenttiosuus. Parempi tuotto parantaa koulun imagoa ja sijoitusta.

Varhaisen päätöksen soveltamisen haitat

Suurin haitta varhaisen päätöksen tekemisestä on se Sinun on sitouduttava opiskelemaan yliopistoon ennen kuin olet valmis tekemään tämän sitoumuksen . Yleensä opiskelijat tutkivat edelleen korkeakouluja lukuvuoden syksyllä, ja monet opiskelijat, joiden kanssa olen työskennellyt, ovat muuttaneet yliopisto -mieltymyksiään useita kertoja ennen kuin lopulta päättävät keväällä.

Vaikka luulet tietäväsi, mihin haluat mennä yliopistoon ennen hakuprosessin alkua, jos käytät aikaista päätöstä, et ehkä anna itsellesi mahdollisuutta muuttaa mieltäsi.

Toinenvarhaisen päätöksen merkittävä haitta on se se ei salli sinun verrata taloudellisia tukipaketteja ja ottaa niitä huomioon college -päätöksessäsi . Opiskelijoille, jotka luottavat taloudelliseen apuun yliopistoon, tämä voi olla merkittävä haitta. Vaikka saat yleisen arvion siitä, kuinka paljon koulu maksaa sinulle ennen hakemuksen jättämistä, saat virallisen taloudellisen avun tarjouksesi vasta kun sinulle tarjotaan pääsyä .

duke tip 7. luokan karsinnat

Korkeakoulut kuitenkin päästävät sinut pois sitoumuksestasi osallistua, jos he eivät pysty täyttämään taloudellista tarvetta. Siihen mennessä kuitenkin säännölliset hakemusten määräajat ovat saattaneet kulua tai et ehkä ole tutkinut riittävästi muita korkeakouluvaihtoehtojasi.

Lopuksi, jos haet aikaisin marraskuun lopussa, Sinun on ehkä haettava, ennen kuin pystyt parantamaan testituloksiasi tai GPA: ta riittävästi . Jos haet varhaista päätöstä, oppilaitokset tarkistavat standardoidut testituloksesi ja transkriptisi ennen vanhemman vuoden ensimmäisen lukukauden päättymistä. Monet opiskelijat voivat vahvistaa hakemuksiaan nostamalla vakiotestituloksiaan joulukuussa tai saamalla poikkeuksellisia ensimmäisen lukukauden arvosanoja.

body_right_way.jpeg

Milloin minun pitäisi soveltaa varhaista päätöstä? 3 keskeistä tekijää

Aikainen päätös voi olla hyvä vaihtoehto sinulle, mutta vain seuraavissa olosuhteissa:

Olet suorittanut perusteellisen yliopiston tutkimusta ja olet varma valinnastasi numero yksi.

Voit käyttääkorkeakoulujen etsijöitä, hakusivustoja, opaskirjoja, sijoitusluetteloita ja vierailuja saadaksesi lisätietoja oppilaitoksesi vaihtoehdoista ja vahvistaaksesi valintasi. Sinun olisi pitänyt tehdä runsaasti tutkimusta ja olla varma valinnastasi viimeisen vuoden alkaessa.

Olet tyytyväinen arvosanoihisi ja testituloksisi.

kuinka kirjoittaa yliopiston essee

Jos haet varhaista päätöstä, sinulla pitäisi olla hyvä SAT tai TOIMIA pisteet. Voi olla hyödyllistä odottaa hakemusta, jos sinun on parannettava vakiomuotoisia testituloksiasi tai jos sinulla on unelmakoulusi arvosanoja ja haluat osoittaa, että pystyt saamaan parempia arvosanoja. Jos kuitenkin olet tässä tilanteessa, voit silti hakea varhaisen päätöksen II nojalla, jos se on vaihtoehto 1.

Olet varma, että koulu, johon haet, voi tavata sinut taloudellinen tarve .

Koska et voi verrata rahoitusapupaketteja, jos sinut hyväksytään varhaisessa vaiheessa, sinun pitäisi olla varma, että koulu, johon haet, tarjoaa sinulle tarvitsemasi taloudellisen tuen. Voit ottaa huolenaiheesi yhteyttä ottamalla vastaanotto- tai rahoitusaputoimiston, ja voit käyttää esimerkiksi sivustoa College Scorecard saadaksesi tarkan arvion siitä, kuinka paljon sinun on maksettava.

Miten sovellet aikaista päätöstä?

Jos olet päättänyt, että haet ehdottomasti korkeakoulua varhaisen päätöksen perusteella, saatat ihmetellä tarkalleen, miten se tehdään. Onko jokin erityinen hakemus täytettävä? Mitä sinun pitäisi tehdä tutkiessasi ja hakeessasi muille korkeakouluille?

Aikaisen päätöksen hakeminen on suhteellisen yksinkertaista. Lähetät saman hakemuksen, mutta ilmoitat hakemuksessasi, että haet aikaista päätöstä. Ennen kuin haet, suosittelen, että sinulla on luettelo muista kouluista, joihin voit hakea .

Kun odotat vastausta kouluun, sinun on käsiteltävä muita hakemuksiasi ja lähetettävä kaikki hakemukset, joilla on määräaika, ennen kuin sinulle ilmoitetaan varhaispäätöshakemuksesi tilasta. Jos sinut hyväksytään varhaisessa vaiheessa, peruutat lähettämäsi hakemukset. Jos sinut hylätään tai lykätään, voit suorittaa kaikki hakemukset, joita et ole vielä suorittanut, ja kun kuulet keväällä kouluista, punnitset vaihtoehtojasi ja valitset korkeakoulun.

body_choices.jpeg

mikä horoskooppi on elokuu

Mitä seuraavaksi?

Onko tavoitteesi päästä johonkin valikoivimmista korkeakouluista? Opi miten Harvardin tutkinnon suorittanut.

Työskenteletkö tehdäksesi luettelon oppilaitoksista, joihin voit hakea? Ota selvää tavoittavuuskouluista, kohdekouluista, turvallisuuskouluista ja siitä, kuinka monessa koulussa sinun tulee hakea.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

3 asiantuntijavinkkiä Bostonin yliopiston täydennysesseille

Kamppailetko BU-esseesi kanssa? Tutustu tärkeimpiin vinkkeihimme tähtien Bostonin yliopiston täydentävien esseiden kirjoittamiseen.

4.5 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 4.5

Mikä on 4.5 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 4,5 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Täydelliset ACT-ohjeet: Asiantuntijaopas ja vinkit

Mitä ACT-ohjeita ja ohjeita saat kunkin osan alussa? Sisällä on hyödyllisiä ACT-strategioita ja vinkkejä - muista muistaa nämä ohjeet parantaaksesi pisteitäsi!

LIU Post SAT -pisteet ja GPA

Laajempi yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka löytää numerojoukon keskiarvo: kaava ja esimerkkejä

Mietitkö kuinka löytää keskiarvo? Selitämme, kuinka lasketaan joukon keskiarvo ja käydään läpi joitain esimerkkejä.

St.Johnin yliopiston pääsyvaatimukset

Endicott College SAT -tulokset ja GPA

36 huippuapurahaa lukio -opiskelijoille ja fuksille

Haluatko alkaa säästää rahaa yliopistolle aikaisin? Tutustu tähän luetteloon huippuapurahoista lukion ensikertalaisille ja toisen vuoden opiskelijoille.

Asiantuntijaopas: Mitkä SAT-aihekokeet kannattaa suorittaa?

Mitä SAT-aihekokeita kannattaa suorittaa ja mitkä ovat parhaat? Lue asiantuntijaoppaamme päättääksesi.

Indiana -yliopiston kaakkoispääsyvaatimukset

Keskiarvoistavatko korkeakoulut ACT-pisteitäsi?

Kun lähetät useita ACT-pisteitä korkeakouluille, miten he pitävät niitä? Arvioivatko he ne vai ottavatko he korkeimman? Selvitä täältä.

AP -luokkien ja kiistojen täydellinen historia

Oletko utelias AP -kokeiden ja luokkien historiasta? Selitämme AP -ohjelman alkuperän, sen kehityksen ja nykyiset kiistat.

Mikä tarkalleen on kohdekoulu? Kuinka löytää omasi

Mietitkö kuinka löytää kohdekoulut? Tämä opas opastaa sinua luomaan kohdekorkeakoulujen luettelosi ja määrittämään, mihin todennäköisesti pääset.

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää F. Scott Fitzgeraldista

Kysymyksiä Suuren Gatsbyn kirjailijan F. Scott Fitzgeraldin elämästä? Käymme läpi hänen koko elämäkerransa ja miten se liittyy romaaniin.

LaGrange Collegen pääsyvaatimukset

4 vinkkiä voittavan esseen kirjoittamiseen

Kysymyksiä Miksi Brown-esseestä? Opi kirjoittamaan onnistunut essee Brownin avoimesta opetussuunnitelmasta ja tutustu miksi Brown-esseen esimerkki toimi.

Kalifornian parhaat koulut | Centennial High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Centennial High Schoolista Comptonissa, Kaliforniassa.

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää CLT-testistä

Mikä on klassinen oppimistesti? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää CLT-tentistä, mukaan lukien milloin ja missä otat sen ja kuinka valmistautua.

San Josen osavaltion pääsyvaatimukset

High Point University ACT -pisteet ja GPA

3 vinkkiä erottuvan miksi Tulane-esseen kirjoittamiseen

Etkö ole varma, miten lähestyä Tulane-esseekehotetta? Opi avain loistavan Why Tulane-esseen kirjoittamiseen, joka auttaa sinua pääsemään sisään.

2.2 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.2

Mikä on 2.2 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 2.2 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Howard Paynen yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä SAT-pisteitä korkeakoulut käyttävät?

Mitä SAT-pisteitä korkeakoulut käyttävät korkeakoulujen sovelluksissa? Entä pisteet valinta ja kirjoittaminen? Opi maksimoimaan SAT-pisteiden mahdollisuudet täältä.