Pitäisikö minun soveltaa varhaista päätöstä? Asiantuntijaopas

feature_yes_or_no.jpeg

Haluatko vain saada hakemusprosessin valmiiksi ja tietää, mihin olet menossa yliopistoon? Kiinnitätkö sydämesi yhteen korkeakouluun ja haluat antaa itsellesi parhaan mahdollisuuden päästä sisään?

Jos vastasit kyllä ​​näihin kysymyksiin, varhainen päätös voi olla hyvä vaihtoehto sinulle. Tässä artikkelissa selitän, mitä tarkoittaa varhaisen päätöksen hakeminen, ja selitän kaiken, mitä sinun on harkittava vastaamaan usein stressaavaan kysymykseen: 'Pitäisikö minun tehdä varhainen päätös?'Toimintapäivät 2018-2019

Mikä on varhainen päätös?

Aikainen päätös on varhainen sovelluskäytäntö, jota käyttävät useat eri oppilaitokset.Jos haet korkeakouluun varhaisessa vaiheessa, haet yleensä aikaisemmin kuin tavallinen sisäänpääsymäärä ja tiedät aikaisemmin, onko sinut hyväksytty.Useimpien korkeakoulujen, joilla on varhainen päätös, ED-määräaika on 1. marraskuuta, ja sinulle ilmoitetaan joulukuun puoliväliin mennessä, kun taas sinulle ilmoitetaan maaliskuun lopussa tai huhtikuun alussa säännöllisellä päätöksellä. Ennakkopäätöksen perusteella sinut voidaan hyväksyä, hylätä tai lykätä tavalliseen hakijapooliin.

Toisin kuin varhainen toiminta , jos haet ja hyväksyt hyväksynnän varhaisessa vaiheessa, teet sitovan sopimuksen osallistua kyseiseen kouluun . Voit hakea vain yhteen kouluun varhaisessa vaiheessa, ja jos sinut hyväksytään, sinun on peruutettava hakemuksesi muille korkeakouluille.

Jos rikot osallistumissopimusta, sinua ei ryhdytä oikeustoimiin sinua vastaan, mutta on todennäköistä, että muut korkeakoulut, joihin haet, ilmoitetaan, että olet rikkonut sopimustasi, ja hyväksymisesi voidaan peruuttaa. Myös lukioon otetaan yhteyttä, ja koulusi tulevia hakijoita voidaan rangaista. Yleensä ainoa hyväksyttävä syy hylätä varhaisen päätöksen tarjous on, jos et saa tarpeeksi taloudellista tukea.

Jotkut oppilaitokset tarjoavat kaksi varhaisen päätöksen hakemuksen määräaikaa, joita kutsutaan varhaiseksi päätökseksi I ja varhaiseksi päätökseksi II. Varhaisen päätöksen I aikainen päätöshakemusten määräaika on tyypillisesti marraskuussa, ja aikaisen päätöksen II hakuaika päättyy tammikuussa. Jos haet varhaisen päätöksen II mukaisesti, kuulet todennäköisesti helmikuussa.

Jonkin verran koulut, jotka tarjoavat varhaisen päätöksen Duke, Cornell, Brown, Luoteis ja Amherst. Aikaisen päätöksen I ja II tarjoavia korkeakouluja ovat Pomona, Vanderbilt, Tufts, Syracuse ja Emory.

osa kaaviokaaviota

body_tufts-1.jpg

Pete Jelliffe /Flickr

Varhaisen päätöksenteon hyödyt

Yksi varhaisen päätöksen suurista mahdollisista eduista on tehdään yliopiston hakemus- ja valintaprosessi mahdollisimman pian. Hakeminen oppilaitoksiin, odottaminen kuullakseen pääsypäätöksistä ja päättää, mihin korkeakouluun osallistua, voi aiheuttaa valtavaa stressiä monille opiskelijoille ja heidän vanhemmilleen.

Jos haet varhaista päätöstä, voit tietää, mihin olet menossa yliopistoon, ennen kuin useimmat ikätoverisi ovat edes valmiit täyttämään hakemuksensa. Loppuvuoden aikana voit keskittyä kouluun, oppitunneihin ja hauskanpitoon.

Voit myös säästää aikaa ja rahaa, kun sinun ei tarvitse hakea lisää korkeakouluja. Sinun pitäisi silti valmistautua hakemaan lisää korkeakouluja jos sinua ei hyväksytä tai jos harkitset hakemista kouluille, joilla on säännöllinen hakuaika ennen kuin sinulle ilmoitetaan pääsypäätöksistä varhaisen päätöksen perusteella.

Lisäksi monille oppilaitoksille voit lisätä mahdollisuuksiasi päästä sisään, jos haet varhaisessa vaiheessa . Useimmilla oppilaitoksilla, jotka tarjoavat aikaista päätöstä, on huomattavasti korkeampi hyväksyntä varhaisen päätöksen hakijoille.

Vuonna 2015 Brown otti 20,6% varhaisen päätöksen hakijoistaan ​​ja vain 7,5% tavallisista päätöksentekijöistä. Cornell hyväksyi 39% varhaisen päätöksen hakijoista ja 16,1% säännöllisistä hakijoista.

Vaikka varhaisen päätöksen hakijat ovat yleensä pätevämpiä, se ei ota huomioon koko hyväksymisasteiden eroa. Korkeakoulut haluavat hyväksyä suuren osan tulevista luokistaan ​​varhaisen päätöksen perusteella, jotta he voivat hallita paremmin fuksiluokkiensa kokoonpanoa, ja varhaisen päätöksen myöntämiset lisäävät koulun tuottoa, mikä on hyväksyttyjen opiskelijoiden prosenttiosuus. Parempi tuotto parantaa koulun imagoa ja sijoitusta.

Varhaisen päätöksen soveltamisen haitat

Suurin haitta varhaisen päätöksen tekemisestä on se Sinun on sitouduttava opiskelemaan yliopistoon ennen kuin olet valmis tekemään tämän sitoumuksen . Yleensä opiskelijat tutkivat edelleen korkeakouluja lukuvuoden syksyllä, ja monet opiskelijat, joiden kanssa olen työskennellyt, ovat muuttaneet yliopisto -mieltymyksiään useita kertoja ennen kuin lopulta päättävät keväällä.

Vaikka luulet tietäväsi, mihin haluat mennä yliopistoon ennen hakuprosessin alkua, jos käytät aikaista päätöstä, et ehkä anna itsellesi mahdollisuutta muuttaa mieltäsi.

Toinenvarhaisen päätöksen merkittävä haitta on se se ei salli sinun verrata taloudellisia tukipaketteja ja ottaa niitä huomioon college -päätöksessäsi . Opiskelijoille, jotka luottavat taloudelliseen apuun yliopistoon, tämä voi olla merkittävä haitta. Vaikka saat yleisen arvion siitä, kuinka paljon koulu maksaa sinulle ennen hakemuksen jättämistä, saat virallisen taloudellisen avun tarjouksesi vasta kun sinulle tarjotaan pääsyä .

duke tip 7. luokan karsinnat

Korkeakoulut kuitenkin päästävät sinut pois sitoumuksestasi osallistua, jos he eivät pysty täyttämään taloudellista tarvetta. Siihen mennessä kuitenkin säännölliset hakemusten määräajat ovat saattaneet kulua tai et ehkä ole tutkinut riittävästi muita korkeakouluvaihtoehtojasi.

Lopuksi, jos haet aikaisin marraskuun lopussa, Sinun on ehkä haettava, ennen kuin pystyt parantamaan testituloksiasi tai GPA: ta riittävästi . Jos haet varhaista päätöstä, oppilaitokset tarkistavat standardoidut testituloksesi ja transkriptisi ennen vanhemman vuoden ensimmäisen lukukauden päättymistä. Monet opiskelijat voivat vahvistaa hakemuksiaan nostamalla vakiotestituloksiaan joulukuussa tai saamalla poikkeuksellisia ensimmäisen lukukauden arvosanoja.

body_right_way.jpeg

Milloin minun pitäisi soveltaa varhaista päätöstä? 3 keskeistä tekijää

Aikainen päätös voi olla hyvä vaihtoehto sinulle, mutta vain seuraavissa olosuhteissa:

Olet suorittanut perusteellisen yliopiston tutkimusta ja olet varma valinnastasi numero yksi.

Voit käyttääkorkeakoulujen etsijöitä, hakusivustoja, opaskirjoja, sijoitusluetteloita ja vierailuja saadaksesi lisätietoja oppilaitoksesi vaihtoehdoista ja vahvistaaksesi valintasi. Sinun olisi pitänyt tehdä runsaasti tutkimusta ja olla varma valinnastasi viimeisen vuoden alkaessa.

Olet tyytyväinen arvosanoihisi ja testituloksisi.

kuinka kirjoittaa yliopiston essee

Jos haet varhaista päätöstä, sinulla pitäisi olla hyvä SAT tai TOIMIA pisteet. Voi olla hyödyllistä odottaa hakemusta, jos sinun on parannettava vakiomuotoisia testituloksiasi tai jos sinulla on unelmakoulusi arvosanoja ja haluat osoittaa, että pystyt saamaan parempia arvosanoja. Jos kuitenkin olet tässä tilanteessa, voit silti hakea varhaisen päätöksen II nojalla, jos se on vaihtoehto 1.

Olet varma, että koulu, johon haet, voi tavata sinut taloudellinen tarve .

Koska et voi verrata rahoitusapupaketteja, jos sinut hyväksytään varhaisessa vaiheessa, sinun pitäisi olla varma, että koulu, johon haet, tarjoaa sinulle tarvitsemasi taloudellisen tuen. Voit ottaa huolenaiheesi yhteyttä ottamalla vastaanotto- tai rahoitusaputoimiston, ja voit käyttää esimerkiksi sivustoa College Scorecard saadaksesi tarkan arvion siitä, kuinka paljon sinun on maksettava.

Miten sovellet aikaista päätöstä?

Jos olet päättänyt, että haet ehdottomasti korkeakoulua varhaisen päätöksen perusteella, saatat ihmetellä tarkalleen, miten se tehdään. Onko jokin erityinen hakemus täytettävä? Mitä sinun pitäisi tehdä tutkiessasi ja hakeessasi muille korkeakouluille?

Aikaisen päätöksen hakeminen on suhteellisen yksinkertaista. Lähetät saman hakemuksen, mutta ilmoitat hakemuksessasi, että haet aikaista päätöstä. Ennen kuin haet, suosittelen, että sinulla on luettelo muista kouluista, joihin voit hakea .

Kun odotat vastausta kouluun, sinun on käsiteltävä muita hakemuksiasi ja lähetettävä kaikki hakemukset, joilla on määräaika, ennen kuin sinulle ilmoitetaan varhaispäätöshakemuksesi tilasta. Jos sinut hyväksytään varhaisessa vaiheessa, peruutat lähettämäsi hakemukset. Jos sinut hylätään tai lykätään, voit suorittaa kaikki hakemukset, joita et ole vielä suorittanut, ja kun kuulet keväällä kouluista, punnitset vaihtoehtojasi ja valitset korkeakoulun.

body_choices.jpeg

mikä horoskooppi on elokuu

Mitä seuraavaksi?

Onko tavoitteesi päästä johonkin valikoivimmista korkeakouluista? Opi miten Harvardin tutkinnon suorittanut.

Työskenteletkö tehdäksesi luettelon oppilaitoksista, joihin voit hakea? Ota selvää tavoittavuuskouluista, kohdekouluista, turvallisuuskouluista ja siitä, kuinka monessa koulussa sinun tulee hakea.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitkä ovat 7 suunnitteluperiaatetta?

Mitkä ovat suunnittelun periaatteet? Luettelemme suunnittelun keskeiset periaatteet ja elementit ja autamme sinua ymmärtämään, miten voit käyttää niitä työssäsi.

Springfield College pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Pedron lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Pedro Senior High Schoolista San Pedrossa, Kaliforniassa.

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Suuren Gatsbyn lopun ja viimeisen rivin ymmärtäminen

Kysymyksiä kuuluisasta Great Gatsbyn loppumisesta? Analysoimme romaanin viimeiset kappaleet ja viimeiset rivit sekä niiden suhtautumisen muuhun tarinaan.

John F. Kennedyn lukio | 2016-17 Rankings | (Granadan kukkulat,)

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John F.Kennedyn lukiosta Granada Hillsissä, Kaliforniassa.

Hillsdale College ACT -pisteet ja GPA

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Boisen osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

ACT -kirjoitusvinkkejä: 15 strategiaa esseepisteidesi nostamiseen

Lue tärkeimmät vinkkimme ACT Writing -pistemäärän nostamiseksi, mukaan lukien salaisuudet, joita ACT ei halua sinun tietävän.

Ovatko AP-luokat sen arvoisia? Pitäisikö sinun ottaa ne?

Miksi sinun pitäisi käydä AP-luokissa? Mitä hyötyä siitä on? Opi, ovatko AP-kurssit todella aikaa ja vaivaa yliopistosovelluksiin.

Rhodes College SAT -pisteet ja GPA

Sana ja redundanssi SAT-kirjoituskysymyksissä

Opi tämä tärkeä SAT-kielioppisääntö parhaiden vinkkien avulla, joita sovelletaan todellisiin käytännön kysymyksiin. Älä ole tarpeeton!

Parhaat vakuudettomat luottokortit ihmisille, joilla on huono luottokortti

Matala luotto-pisteet? Tarvitsetko luottokortin? Vaihtoehtosi ovat rajalliset, mutta älä paniikkia: tutustu luetteloon parhaista vakuudettomista luottokorteista.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Marinon lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Marinon lukiosta San Marinossa, Kaliforniassa.

Härän kuun merkki: mitä se tarkoittaa sinulle

Onko sinulla Härän kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Härän kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Siirretäänkö Associate -tutkinto mihin tahansa korkeakouluun? Jopa Ivy?

Voitko siirtyä Ivy Leagueen Community College -oppilaitoksesta? Opi siirtämään osakkuusyrityksen tutkinto mihin tahansa korkeakouluun.

4 vinkkiä standout 'Why Yale' -esitykseen

Etkö ole varma, miten lähestyä Why Yale -esee -kehotetta? Katso miksi Yale-esseenäyte ja saat vinkkejä oman tähtiseesi kirjoittamiseen.

Täydellinen luettelo SUNY -kouluista: kuinka valita sinulle sopiva

Käymme läpi täydellisen luettelon SUNY-kouluista keskittyen 4-vuotisiin oppilaitoksiin. Selvitä, mikä SUNY -koulu on sinulle paras!

College of Mount St.Josephin pääsyvaatimukset

Pattenin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Redlandsin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Redlands Senior High Schoolista Redlandsissa, Kaliforniassa.