Shakespearen sonetti 18: vertaanko sinua kesäpäivään?

shakespearen-meemi

Jos olet käynyt englannin luokan, olet todennäköisesti joutunut lukemaan ja analysoimaan runoutta-mukaan lukien William Shakespearen sonetit.

Mutta me tiedämme sen Shakespearen sonetteja voi olla vaikea ymmärtää ja analysoida! Siksi olemme koonneet asiantuntija -analyysin Shakespearen Sonetin 18 merkityksestä, teemoista ja runollisista laitteista, tunnetaan myös nimellä Saanko verrata sinua kesäpäivään.

Tämän artikkelin loppuun mennessä olet valmis analysoimaan Shakespearen runoutta ja sinulla on tarvittavat työkalut Sonnet 18: n huippuluokan analyysin poistamiseksi.

Joten, aloitetaan!

ominaisuus-shakespeare-CC

Tapaa kirjailija: William Shakespeare (1564-1619)

William Shakespeare oli kuuluisa runoilija ja näytelmäkirjailija Elizabethan ja Jacobean brittiläisen teatterin aikoja (saatat myös kuulla näitä aikoja nimeltä Englannin renessanssi mutta se on melkein sama asia!).

Shakespeare syntyi John ja Mary Arden Shakespearelle vuonna 1564. John Shakespeare, Williamin isä, työskenteli käsineiden valmistajana, mutta täytti myös tärkeitä tehtäviä paikallisessa kansalaiselämässä. Johnin rooli paikallishallinnossa antoi Williamille mahdollisuuden käydä lukiota - etuoikeus jollekin työväenluokalta.

Kun Shakespeare valmistui koulusta, hän meni naimisiin Anne Hathawayn kanssa (ei pidä sekoittaa Prinsessa päiväkirjat näyttelijä!) ja hänellä oli kolme lasta. Tänä aikana, vuosina 1585–1592, Shakespearen elämä muuttuu hieman salaperäiseksi. Tutkijat kutsuvat tätä Shakespearen elämänjaksoa Kadonneet vuodet , koska hänen toimintaansa ei ole otettu huomioon historiallisissa tietueissa.

Mutta me tehdä tietää että kadonneiden vuosien loppuun mennessä Shakespeare oli vakiinnuttanut asemansa kirjailijana Lontoossa. Hän julkaisi ensimmäiset teoksensa vuosina 1593 ja 1594: kaksi pitkää runoa, Venus ja Adonis ja Lucrecen raiskaus . Shakespearen työ teatterissa alkoi myös tähän aikaan, ja hänestä tuli The Chamberlain's Men -nimisen näyttelijäryhmän perustajajäsen ja näytelmäkirjailija.

Tänä aikana Sh Akespeare kirjoitti joitakin kuuluisimmista näytelmistään, mukaan lukien kuningas Lear ja Macbeth . Shakespeare pysyi seurassa koko uransa ajan ja kirjoitti kahdesta näytelmästä vuodessa kahdenkymmenen vuoden aikana!

Shakespeare oli elinikäinen tuottelias kirjailija. Hänen töihinsä on 38 näytelmää (ajattele Romeo ja Juulia ja Hamlet, vaikka niitä on paljon enemmän!), kaksi kertovaa runoa ja 154 sonettia puhumattakaan monista muista runoista.

Shakespearen kirjoittamia runoja on helppo järkyttyä, varsinkin kun hänet tunnetaan parhaiten näytelmäkirjailijana . Mutta hänen kokoelmallaan sonetteja oli suuri vaikutus aikakauden kirjalliseen kulttuuriin ja tyyliin . Shakespearen 154 sonettia innovoivat vanhempia sonettiperinne keskittymällä ei-perinteisiin aiheisiin.

Kun Shakespeare aloitti sonettien kirjoittamisen, soneteerien oli perinteistä ilmaista pakkomielteinen, palvova rakkaus lähes täydelliseen naisrakkauteen. Shakespeare torjui perinteen keskittymällä kahteen epätavalliseen aiheeseen: kaunis, aristokraattinen nuori mies ja Dark Lady jolla ei ole jumalattaren kaltaista saavuttamattomuutta, joka on ominaista naisille vanhemmissa soneteissa. Tämän seurauksena Shakespearen sonetit käsittelevät myös tuolloin epätyypillisiä sonettiteemoja, kuten himo, naisviha ja kauna.

Shakespeare, Sonnet 18: Vertaanko sinua kesäpäivään? (1609)

Sonnet 18, tai vertaanko sinua kesäpäivään, on yksi tunnetuimmista Shakespearen soneteista. Se oli alun perin julkaistu osana Shakespearen sonetit Thomas Thorpen kokoelma 1609.

Shakespeare, Sonnet 18: Vertaanko sinua kesäpäivään?

Vertaanko sinua kesäpäivään?
Olet ihastuttavampi ja leukeampi:
Kovat tuulet ravistavat toukokuun rakkaita silmuja,
Ja kesän vuokrasopimuksella on aivan liian lyhyt päivämäärä;
Joskus liian kuumana taivaan silmä loistaa,
Ja usein hänen kultaisensa väri on himmeä;
Ja kaikki messut messuilta joskus vähenevät,
Sattumalta tai luonnon muuttuessa kurssia ei hävetä;
Mutta ikuinen kesäsi ei haalistu,
Älä myöskään menetä sen messun omaisuutta;
Älä kuole myöskään kerskaile, että vaellat hänen varjossaan,
Kun kasvat ikuisissa linjoissa ajassa:
Niin kauan kuin miehet voivat hengittää tai silmät voivat nähdä,
Niin kauan tämä elää, ja tämä antaa sinulle elämän.

kuinka monta kuppia on 4 qts

Tausta runon takana

Vertaanko sinua kesäpäivään? on kahdeksastoista sonetti Shakespearen sonetit … Mikä selittää, miksi se tunnetaan myös nimellä Sonnet 18! Valitettavasti ei tiedetä paljon olosuhteista, joissa Shakespeare kirjoitti yksittäiset sonetinsa - mukaan lukien vertaanko sinua kesäpäivään? Tämä tarkoittaa sitä, että emme tiedä sataprosenttisesti, onko hän saanut inspiraationsa tosielämän tapahtumista, hetkestä historiassa vai jostain muusta.

Tutkijat ovat melko varmoja että Sonetit -myös Sonnet 18-sävellettiin noin kymmenen vuoden aikana, alkaen vuodesta 1592-1593, ja Thomas Thorpe julkaisi sen vuonna 1609. . Thorpe piti julkaistun kokoelman uskollisena Shakespearen alkuperäiselle organisaatiolle ja 154 sonetin rakenteelle.

Emme ehkä tiedä tarkasti miksi Shakespeare kirjoitti nämä sonetit, mutta kun katsomme kaikkia 154 sonettia yhdessä, voimme ymmärtää Miten Shakespeare kehitti yksittäisiä sonetteja kehittääkseen kattavia teemoja koko alueelle Sonetit kokoelma . Kuten käy ilmi, Sonnet 18: lla on melko keskeinen rooli suurempien teemojen ja merkitysten kehittämisessä Shakespearen sonetit.

Vertaanko sinua kesäpäivään? on osa sitä mitä tunnetaan Fair Youth -sarja . Fair Youth -sarja sisältää 126 runoa Shakespearen sonetit. Itse asiassa Sonnet 18: ta pidetään laajalti ensimmäinen sonetti Fair Youth -sarjassa. Ymmärtääksemme miksi se on tärkeää, meidän on kuitenkin selvitettävä, mikä sonettisekvenssi tarkalleen on ja miten sen pitäisi toimia.

TO sonettisekvenssi on sarja kokoelmia sonetteja, jotka keskittyvät samoihin teemoihin. Sonettisarjoista tuli suosittuja aikana Petrarchan aikakausi runoutta ja niitä käytettiin teeman kehittämiseen, joka on pujotettu kaikkien sonettien läpi yhdessä järjestyksessä. Jokainen sekvenssin yksittäinen sonetti seisoo omalla teemallaan ja rakenteeltaan, mutta jokainen sonetti pyrkii myös luomaan temaattisia yhteyksiä runojen välille sonettisekvenssin edetessä.

unc chapel hill keskimääräinen gpa

Voit ajatella sitä näin: sonettisekvenssi on kuin ketju. Jokainen runo on oma linkkinsä ... mutta runot myös työskennellä myös yhdessä.

Renessanssin aikana, kun Shakespeare kirjoitti, sonettisekvenssit olivat erittäin suosittu muoto. Reilun nuorisosarjan Shakespeare käyttää jaksoa auttaakseen lukijoita tutustumaan henkilö, jota soneteissa puhutaan: nuori mies , (eli Fair Youth, jolle sarja on nimetty).

Pelkästään tämän sonetin perusteella ei ehkä näytä kovin selvältä, että Fair Youth on mies, mutta muut sarjan sonetit tekevät tämän selvemmäksi. Esimerkiksi Sonnet 3: ssa puhuja kannustaa reilua nuorta isäksi. Ja Sonnet 8: ssa puhuja kertoo Fair Youthille, että hänen pitäisi mennä naimisiin ja tulla aviomieheksi!

Reilu nuoriso on nuori mies, joka on kaunis, toivottava ja ystävä sonettien puhujalle.

keho-kesä-päivä

Mitä sitten vertaa ketään kesäpäivään? Jatka lukemista saadaksesi selville!

Shakespeare, Sonnet 18 Analyysi, merkitys ja teemat

Nyt kun tiedät vähän siitä, miten tämä runo syntyi, mene eteenpäin ja lue sonetti uudelleen. Näin saat sen tuoreena mieleesi, kun sukellamme analyysiimme!

Vertaanko sinua kesäpäivään? Merkitys

Tiedämme, saatat ajatella: Kuinka minä käyn läpi nämä kaikki näitä ja tuhatta saada selville, mitä tämä sonetti todella tarkoittaa?!. Hengitä syvään : jos katkaiset runon rivi riviltä, ​​saat selville, mitä sonetin kaiutin sanoo reiluille nuorille (kuka sinä ja runosi olet).

Joten tässä on mitä runossa todellisuudessa tapahtuu pähkinänkuoressa: puhuja puhuu reilulle nuorelle vertaamalla nuorten kauneutta luonnon kauneuteen . Mutta puhuja itse asiassa sanoo, että reilut nuoret ovat kauniimpi kuin luonto!

Puhujan mukaan luonnon kauneus muuttuu ja haalistuu, mutta reilun nuoren kauneus ikuistuu, koska hänen kauneutensa on lisää kuin vain ulkonäkö. Nämä sisäiset ominaisuudet elävät reilumman nuoren ulkoisen kauneuden. Siksi hänen kauneutensa ei haalistu kuin luonnon kauneus!

Kun vertaan sinua kesäpäivään? sillä on yleinen merkitys, voimme myös oppia lisää runosta tarkastelemalla sen erityisiä teemoja. Tarkastelemme lähemmin kolmea Sonnet 18: lle ominaista teemaa : kauneus, rappeutuminen ja ajan kuluminen.

Teema 1: Kauneuden luonne

Sonnet 18: ssa on pari keskeistä kysymystä, ja yksi tärkeimmistä on Mikä on kauneutta? Kauneuden luonteen ymmärtäminen on yksi runon pääkohdista, jonka voimme nähdä kahdesta ensimmäisestä rivistä:

Vertaanko sinua kesäpäivään?
Olet ihastuttavampi ja leukeampi:

Ensimmäinen rivi kertoo, että puhuja vertaa reilua nuorta kesäpäivään, mikä on hieno asia! Mutta puhuja kertoo meille, että Fair Youth on itse asiassa Lisää ihana ja lisää leuto kuin kesäpäivä.

Mutta mitä lauhkea tarkoittaa tässä? Ensi silmäyksellä voisimme olettaa, että puhuja sanoo, että reilut nuoret (sinua viitaten yllä oleviin riveihin) eivät ole niin kuumia kuin kesäpäivä. Mutta itse asiassa lauhkea saattaa olla kohteliaisuus nuorten persoonallisuudesta: maltillinen ihminen on lempeämielinen, rauhallinen ja kohtuullinen.

Aivan oikein - nuoriso ei ole vain ihanaa ulkopuolelta. Hänellä on myös kaunis sielu!

Ja se on kauneuden lopullinen määritelmä, jonka puhuja yrittää välittää koko Sonetissa 18. Vaikka luonto voi joskus olla ankara ja arvaamaton, nuorten kauneus on kestävää ja vakaata, koska hän on kaunis ulkopuolelta ja sisäpuolella. Kun ulkoinen kauneus vähenee ajan myötä, sisäinen kauneus kestää.

mahdollisuudet päästä Harvardiin

Teema 2: Hajoamisen väistämättömyys

Hajoamisen väistämättömyys on toinen Sonnet 18: lle ominainen teema. Hajoaminen esitetään voimakkaana uhkana kauneudelle, mikä luo kontrastin, jota puhuja pohtii koko sonetin aikana.

Voit ajatella, että hajoamisen teema on samanlainen kuin vanheneminen ja/tai kuolema tässä sonetissa. Tiedämme, näyttää ikävältä kuvata ikääntymistä ja kuolemaa rappeutumisen kannalta. Mutta koska asiat luonnossa hajoavat - esimerkiksi kuollut puu tai hylätty talo -, se toimii hyvänä vastakohtana reilun nuoruuden kestävälle kauneudelle.

Joten missä näemme rappeutumisen kasvavan tässä sonetissa? Älä katso enää rivejä kolmesta kahdeksaan:

Kovat tuulet ravistavat toukokuun rakkaita silmuja,
Ja kesän vuokrasopimuksella on aivan liian lyhyt päivämäärä;
Joskus liian kuumana taivaan silmä loistaa,
Ja usein hänen kultaisensa väri on himmeä;
Ja kaikki messut messuilta joskus vähenevät,
Sattumalta tai luonnon muuttuessa kurssia ei hävetä;

Näetkö? Yllä olevissa linjoissa asiat, jotka olivat kerran kauniita, huonontuvat luonnosta ja ajan kulumisesta. Tässä tapauksessa se näkyy vuodenaikojen vaihtumisen kautta. Kauniit kukannuput, jotka ilmestyivät keväällä, riisuvat karkeat tuulet, kun vuodenajat vaihtuvat kesäksi. Kesän kuumat päivät hämärtyvät ja haalistuvat syksyyn, ja sitten maa tummenee talven lähestyessä.

Vaikka jokainen kausi on jossain vaiheessa reilu tai kaunis, se myös väistämättä vähenee ajan myötä. Käyttämällä luontoa tämän puhuessaan puhuja huomauttaa, että rappeutuminen on väistämätön osa elämää-se on asioiden luonnollinen kulku!

Sonetin ensimmäisen puoliskon perusteella näyttää siltä, ​​että puhujan sanonta, että rappeutuminen on väistämätöntä. Mutta kun pääsemme käännökseen, tai aika , sonetin yhdeksännellä rivillä, paljastuu, että puhuja uskoo yhteen asiaan ei rappeutuminen: Fair Youthin kauneus.

Katsotaanpa:

Mutta ikuinen kesäsi ei haalistu,
Älä myöskään menetä sen messun omaisuutta;
Älä kuole myöskään kerskaile, että vaellat hänen varjossaan,
Kun kasvat ikuisissa linjoissa ajassa:
Niin kauan kuin miehet voivat hengittää tai silmät voivat nähdä,
Niin kauan tämä elää, ja tämä antaa sinulle elämän.

Sen sijaan, että häipyisi syksyyn todellinen kesällä puhuja sanoo, että Fair Fairin kauneus kestää ajan testit. Muista, että puhuja ei sano, että reilut nuoret eivät fyysisesti vanhene jonain päivänä. Mutta sen sijaan, että rappeutuisi vanhuuden ja kuoleman varjossa, reilut nuoret elävät aikansa samalla luontaisella kauneudella ja voimalla, joka tulee vahvasta sisäisestä hengestä.

Teema 3: Ajan kulku

Viimeinen teema, jota tarkastelemme Sonnet 18: ssa, on ajan kuluminen. Tämä teema ilmestyy, kun puhuja viittaa vuodenaikojen vaihtumiseen keväästä kesäksi syksyyn. Ajan kulumiseen viitataan myös nimenomaisesti rivillä 12 - 14:

Kun kasvat ikuisissa linjoissa ajassa:
Niin kauan kuin miehet voivat hengittää tai silmät voivat nähdä,
Niin kauan tämä elää, ja tämä antaa sinulle elämän.

minkälaisia ​​lääkäreitä siellä on

Tuo rivin 12 sanamuoto on hieman hämmentävä, joten katkotaan se. Näyttää siltä, ​​että puhuja sanoo sen Fair Youth uhmaa kauneuden menettämistä kasvamalla ajan myötä . Kasvaminen ja kehittyminen ajan myötä on yksi tavoista, joilla ihmiset pysyvät relevantteina, sitoutuneina ja vilkkaina ... jopa kehomme ikääntyessä.

Näin puhuja näkee Fair Youthissa. Kasvulle avoimuus on tapa ylläpitää sisäistä nuoruutta. Niin kauan kuin elämä jatkuu ja jatkuu, ja niin kauan kuin reilut nuoret kasvavat ja kehittyvät, nämä piirteet elävät reiluja nuoria.

Toinen tapa lukea yllä olevat rivit on, että Reilun nuoren kauneus elää ajan kuluessa ihmisten muistissa . Ja miten ihmiset muistavat reilun nuoruuden? Tietysti lukemalla Sonnet 18! Puhuja korostaa, kuinka kauniit asiat, joita todistamme reaaliajassa, lopulta hajoavat, mutta runon kautta ikuistettu kauneus elää. Tämä on kommentti kirjallisuuden arvosta: kirjoitusten avulla voimme tallentaa muistoja kauniista asioista tapa muuttua ajan myötä. Joten vaikka Fair Fair Youth on poissa, voimme silti arvostaa hänen kauneuttaan, koska luemme runon hänestä!

keho-sonetti-18

Usko tai älä, mutta tapa, jolla runo on kirjoitettu - ts. sen muoto - on yksi tärkeimmistä runollisista laitteista, joita Shakespeare käyttää auttaakseen meitä ymmärtämään 'Sonnet 18'! (Thefairyyouth154/ Wikimedia )

Kaksi parasta runollista laitetta Shakespearessa, Sonnet 18

Runolliset laitteet ovat muotoja ja rakenteita, joita runoilijat käyttävät runon viestin ja teemojen välittämiseen. Vertaanko sinua kesäpäivään? käyttää useita runollisia laitteita, mutta keskitymme kahteen runolliseen laitteeseen, jotka ovat tärkeimpiä Shakespearen viestin välittämisessä: t sonettimuoto ja kysymys- ja vastausrakenne.

Sonnet -lomake

Koska käsittelemme tässä kahta tärkeintä runollista laitetta, haluamme aloittaa kaikkein ilmeisimmästä: itse sonetista! Sonetti on runotyyppi, joka noudattaa tiettyä rakennetta, mittaria ja riimimallia.

Joten kuinka voit kertoa, että runo on sonetti? Ensin voit tarkastella runon rakennetta. Sonetit koostuvat useimmiten neljätoista rivistä. Katsokaa siis Sonnet 18. Laskitteko rivit? Sitten sinun pitäisi nähdä, että niitä on neljätoista!

Toiseksi voit tarkastella runon riimimallia. Voit kertoa runon riimimallin katsomalla sanoja, jotka päättävät jokaisen runon yksittäisen rivin. Vaikka erityyppiset sonetit voivat käyttää erilaisia ​​riimimalleja, Shakespearen sonetit noudattavat aina ABAB CDCD EFEF GG -riimikaaviota.

Mitä kaikki nuo kirjaimet kuitenkin tarkoittavat? Jokainen kirjain merkitsee tiettyä riimiä. Joten esimerkiksi A riimikaaviossa ilmaisee, että rivin viimeinen sana rimmoi viimeisen sanan jokaisen muun A: lla merkityn rivin kanssa. . Kohtuullinen ja päivämäärä eivät riimi A -viivojen kanssa, mutta ne tehdä riimiä keskenään. Tämä tarkoittaa, että heidät merkitään B: ksi.

Vertaanko sinua kesäpäivään? (A)
Olet ihana ja maltillisempi: (B)
Kovat tuulet ravistavat toukokuun rakkaita silmuja, (A)
Ja kesän vuokrasopimuksella on aivan liian lyhyt päivämäärä; (B)

Tämä on vain lyhyt esimerkki: jos keksit muiden rivien riimit, huomaat, että sonetin riimimalli on ABAB CDCD EFEF GG ... joka on tyypillinen Shakespearen sonettimuoto!

Jos sinulla on vaikeuksia selvittää, rimmoiko jotain, muista, että Shakespeare oli brittiläinen ja kirjoitti runonsa neljä vuosisataa sitten. On todennäköistä, että jotkut yleiset englanninkieliset sanat lausuttiin silloin eri tavalla!

Kolmanneksi Shakespearen sonetin riimimalli voi myös auttaa sinua valitsemaan säkeet , tai riviryhmiä . Shakespearen sonetit koostuvat kolmesta nelirivisestä strofsista ja yhdestä päättymisestä säepari , joka on kaksi riviä, jotka riimivät toisiaan. Joskus voit tarkastella sonetin yksittäisiä strofseja poimiaksesi tiettyjä teemoja tai ideoita, joita puhuja tutkii. Joskus säkeistöjen välillä on siirtymiä, jotka auttavat siirtämään sonetin viestit sen lopulliseen lopputulokseen lopussa.

Ja lopuksi Shakespearen sonetit on kirjoitettu ns jambinen pentametri. Iambinen pentametri viittaa tavujen lukumäärään sonetin jokaisella rivillä. Jokainen jambipentamittarin rivi koostuu kymmenestä tavusta, jotka ovat viidessä parissa. Penta Mittarin pitäisi itse asiassa vihjata tähän: penta tarkoittaa viittä.

Jokainen jambipentamittarin rivi noudattaa myös tiukkaa painotettujen ja korostamattomien tavujen mallia. Painotetut tavut ovat rivin tavuja, joihin painotat, ja niiden jälkeen seuraa aina painottamaton tavu. Otetaan esimerkiksi Sonnet 18: n rivi kolme. Voit lukea sen näin:

Karkeat tuulet ravistavat TOUKOKUUN DARLING BUDS,

kuinka paljon 2 lasku on arvoltaan

Saattaa tuntua siltä, ​​että huudamme sinulle, mutta yllä olevien rivien kaikki isot kirjaimet osoittavat, että luonnolliset puhemallimme asettavat hieman enemmän ääniä vuorottelevien tavujen taakse. Joten yllä olevalla rivillä tuulet ja tärinä ovat korostettuja tavuja, kun taas karkeat ja korostamattomat tavut. Tämä metrinen kuvio antaa soneteille sellaista laulavaa laatua, jonka huomaat, jos luet ne ääneen!

Jokainen yllä kuvatuista rakenteellisista elementeistä muodostuu Shakespearen sonetiksi. Mutta miksi Shakespeare käyttää tätä muotoa runoonsa?

Ensinnäkin sonetit olivat erittäin suosittuja renessanssin aikana, kun Shakespeare kirjoitti. Kaikkien aikojen runoilijat kokeilevat aikansa suosittuja runollisia muotoja. Joskus, kuten Shakespearen tavoin, he jopa lisäävät oman kierteensä suosittuun muotoon.

Tässä tapauksessa, Shakespeare otti sonettimuodon ja soitti teemoilla tehdäkseen runoudestaan ​​ainutlaatuisen. Sonetit käsittelevät perinteisesti rakkauden ja kauneuden teemoja, mutta Shakespeare käyttää sonettia käsitelläkseen uusia teemoja, kuten ikääntymistä ja kuolemaa. Tämä on Shakespearen tapa kokeilla kokeiltua ja totta runollista muotoa pitääkseen sen tuoreena.

Jos haluat oppia lisää erityyppisistä soneteista (niitä on useita!) Ja miten voit tunnistaa ne, tutustu täydelliseen oppaaseemme kahdeksan erityyppistä sonettia varten !

Kysymys ja vastaus

Sonetteja usein esittää kysymyksen, joka käsittelee yhtä runon pääteemoista, ja käyttää loput sonetista vastaamalla tähän kysymykseen. Sonnet 18: ssa runo alkaa oikeastaan ​​kysymyksellä: Vertaanko sinua kesäpäivään? Tämä runo ei tietenkään ole kesästä ... mutta se On vertailusta Fair Youthin kestävän kauneuden ja luonnon ohikiitävän kauneuden välillä.

Puhuja pohtii tätä kysymystä runon jäljellä olevilla riveillä. Puhuja tutkii erilaisia ​​tapoja, joilla Fair Youth on samanlainen ja erilainen kuin luonnon kauniit asiat, kuten aurinko, kukkivat kukat ja tietysti kesäpäivä. Nämä vertailut auttavat puhujaa pohtimaan mahdollisia vastauksia sonetin ensimmäisellä rivillä esitettyyn alkuperäiseen kysymykseen.

Sonetin keskellä käännä tai aika tapahtuu. A aika käytetään runon sävyn ja rakenteen muuttamiseen usein yllättävällä tavalla. Shakespearen sonetin tapauksessa se voi usein ilmoittaa, että kaiutin on kääntyminen runon kysymyksestä puhumiseen vastauksen selittämiseen.

Kohteessa aika Sonnetissa 18 puhuja alkaa vastata runon alussa esitettyyn kysymykseen. Puhuja alkaa vetää joitain johtopäätöksiä siitä, miten reilua nuorta voitaisiin verrata kesäpäivään, ja lopulta paljastaa, että vaikka nuoriso saattaa kauneutensa vuoksi olla samanlainen kuin kesäpäivä, hänen kauneutensa lopulta kestää, koska se on enemmän kuin fyysistä.

Sonnet 18: ssa aika sallii Shakespearen tehdä suuren muutoksen runon sävyyn, mikä on ratkaisevaa lopullisten johtopäätösten tekemisessä kauneudesta jonka näemme lopussa.

vartalo-seuraava

Mitä seuraavaksi?

Runon analysoinnista on paljon enemmän tietoa ! Ensinnäkin sinun on ymmärrettävä 20 parasta runollista laitetta joka voi auttaa sinua tulkitsemaan runon. Sitten sinun pitäisi tutustua syviin sukelluksiimme joissakin tärkeimmistä laitteista, kuten tästä vihje ja tämä päälle kuvia .

Tiesitkö että Shakespearen sonetit ovat vain yksi tyyppi sonetista? Voit oppia lisää aiheesta täällä on kahdeksan suurta sonettityyppiä.

Jos olet uusi runouden analysoinnissa , voi olla hyödyllistä lukea muutama analyysi, jotta näet, miten asiantuntijat tekevät sen. Tämän Sonnet 18 -jakauman ohella muista myös lukea muita runon selityksiä blogistamme ... kuten tämä Dylan Thomas ’Älä mene lempeästi siihen hyvään yöhön.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Millsaps Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Williamistä, kerro Aggeler Opportunity High Schoolille

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja lisää William Tell Aggeler Opportunity High Schoolista Chatsworthissa, Kaliforniassa.

Täydellinen luettelo AP -kursseista ja -testeistä

Mitä kaikkia AP -kursseja voit ottaa ja mitkä sinun kannattaa ottaa? Lue lisää täydellisestä luettelostamme.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Santa Barbaran lukioluokitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Santa Barbaran vanhemmasta lukiosta Santa Barbarassa, Kaliforniassa.

Savannah College of Art and Design SAT -pisteet ja GPA

Suffolkin yliopiston pääsyvaatimukset

San Josen osavaltion pääsyvaatimukset

Penn State Lehigh Valleyn pääsyvaatimukset

327 Olennaiset TOEFL -sanastokortit

Opiskeletko TOEFL: lle? Kokeile ilmaisia ​​välttämättömiä TOEFL -sanastokortteja, joissa on ohjeet tehokkaimmasta tavasta oppia tarvitsemasi sanat.

Indiana Wesleyanin yliopiston pääsyvaatimukset

Molloy College SAT -pisteet ja GPA

Westmont Collegen pääsyvaatimukset

1070 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Mountain View'n lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Mountain View High Schoolista Mountain View'ssa, Kaliforniassa.

Baylorin pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Glendale High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Glendale High Schoolista Glendale, CA.

Vanhat ACT -tulokset: kuinka saada ja käyttää niitä

Miten saat vanhat ACT -pisteet työhakemuksiin tai muihin käyttötarkoituksiin? Näin pääset käsiksi vanhoihin ACT -pisteisiisi.

Yleiset sovellusohjeet: Kuinka lisätä korkeakouluja ja muuta

Etkö ole varma, kuinka korkeakoulut lisätään Common App -sovellukseen? Yhteiset sovellusohjeemme selittävät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää sen täyttämisestä.

Mitä sinun on tiedettävä Anderson W.Clark Magnet High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheilutiimit ja muuta tietoa Anderson W.Clark Magnet High Schoolista La Crescentassa, Kaliforniassa.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 5

Onko sinulla kysyttävää Gatsbyn ja Daisyn treffeistä ja kuuluisasta paidanheitosta? Katso The Great Gatsby luvun 5 yhteenveto kaikista yksityiskohdista.

Paras ACT-pisteiden ennustaja

Yritätkö ennustaa ACT-pisteet? Selitämme parhaan tavan tehdä niin ja miksi jotkut muut menetelmät eivät välttämättä onnistu.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Jokainen saatavilla oleva englanninkielinen englanninkielinen paperi: ilmainen ja virallinen

Tarvitsetko IB -englanninkielisiä papereita valmistautuaksesi? Tässä on luettelo kaikista saatavilla olevista HL/SL -papereista, mukaan lukien ilmaiset ja viralliset testit.

Pine Manor Collegen pääsyvaatimukset

Clovisin lukio | 2016-17 Rankings | (Clovis,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Clovisin lukiosta paikassa Clovis, CA.