ACT-matematiikan salaisuus: hallita aikakatkaisua

ACT on monimutkainen testi, joka vaatii sekä ymmärrystä testin toiminnasta että strategisen lähestymistavan voittamiseen. Mitä enemmän tiedät kunkin osan salaisuuksista, sitä paremmin pystyt maksimoimaan kokonaispistevoittosi ja saamaan haluamasi pisteet. Ja tänään olemme täällä opastamassa, kuinka voit tehdä parhaasi ACT-matematiikkaosassa.

Jokainen aiheosio vaatii oman ainutlaatuisen lähestymistavansa, ja ACT-matematiikkaosio voi antaa joillekin matematiikan parhaimmille saavuttaa rahansa. Mutta onneksi olemme täällä auttamassa! Otamme sinut läpi tärkein strategia, joka sinun on tiedettävä jaopettaa sinulle mitenettävalloittaa ACT-matemaattisen osankerta kaikkiaan.ACT Matematiikan perusteet

Ennen kuin keskustelemme strategiasta, on tärkeää, että ymmärrät tarkalleen miltä ACT-matemaattinen osio näyttää ja miten se on rakennettu.

ACT-matematiikkaosio on - kuten kaikki ACT-aihealueet - täydellinen ja sisällytetty.Se tarkoittaa, että on vain yksi matematiikkaosio koko testissä, etkä voi palata siihen, kun aika on ohi. Sinun on säilytettävä keskittymisesi varatun ajan aikana, koska saat vain yhden mahdollisuuden menestyä matematiikkaosastossasi per ACT.

Jokainen teko antaa sinulle 60 matemaattista kysymystä 60 minuutissa -keskimäärin minuutti / kysymys -ja kysymykset vaikeutuvat yhä enemmän . Joten kysymykset 1-10 ovat melko yksinkertaisia ​​ja nopeasti täytettäviä, kun taas kysymykset 50-60 ovat huomattavasti vaikeampia.

Älä pelkää, jos 60 matematiikkakysymyksen täyttäminen 60 minuutissa kuulostaa hankalalta mahdollisuudelta! Tämä on nopeatempoinen testi melkein kaikille opiskelijoille, mutta valmistautuminen ja matematiikkaosuuden käsittelemisen salaisuuksien tunteminen auttaa nostamaan näitä pisteitä.

Salaisuus menestymiseen ACT-matematiikkaosastossa

Tiivistettynä? ACT-matematiikkaosan suurin este on aikaraja.

Jos koe suoritetaan rauhassa, monet opiskelijat huomaavat, että heiltä puuttuu vain pieni määrä ACT-matematiikkakysymyksiä (joko väärästä kysymyksestä tai matemaattisen sisällön puutteen takia).Mutta opiskelijoiden asettaminen niin nopeaan kelloon pyrkii herättämään ahdistusta, saa opiskelijat tekemään huolimattomia virheitä ja voi jopa kaikkein tasaisimmalla opiskelijalla unohtaa, miten käsitellä tuttuja ongelmia.

Pidä mielessä, että monet opiskelijat eivät lopeta matematiikkaosuutta varatulla 60 minuutissa. Testi on suunniteltu tarkoituksenmukaisesti siten, että suuri osa opiskelijoista ei pääse jakson loppuun lukiessaan ja vastaamalla kaikkiin kysymyksiin. Joten älä tunne, että olet tehnyt jotain väärin, jos et pysty suorittamaan matematiikkaosaa ennen kuin aika on kulunut.

ACT-matemaattisen osan salaisuus on ajoituksen hallitsemisessa. Sinun on seurattava kelloa, laadittava ajoitussuunnitelma ennen testi (ja pidä siitä kiinni!), ja kävele hieno tasapaino nopeuden ja tarkkuuden välillä.Loppujen lopuksi, jos pääset 60 kysymyksesi loppuun, mutta saat 33% niistä väärin huolimattomien virheiden takia, et ole parempana kuin olisit hidastanut ja vastannut 40 ensimmäiseen kysymykseen täydellisesti

Muista, että sinulla ei ole minkäänlaista ulkopuolista voimaa, joka auttaisi sinua mittaamaan aikaa tai seuraamaan 60 minuutin etenemistä, joten ota ehdottomasti kello (tai ainakin pidä huolellisesti kirjaa luokan kellosta).

Paras ystäväsi ACT: n aikana.

ACT-matematiikan suorituskyvyn parantaminen

Koska ACT-matemaattisen osan menestymisen salaisuus on kyse ajastuksestasi, sinun on suunniteltava pelisuunnitelma ja ajoitusohjelma ennen testipäivä. Aikataulusi perustuu harjoitteluesi suorituskykyyn, henkilökohtaiseen matematiikkaasi ja pisteytystavoitteisiisi, joten älä huoli, jos pelisuunnitelmasi näyttää erilaiselta kuin kukaan muu. Keskity siihen miten sinä, ja sinä yksin, voit maksimoida ACT-matemaattisen jaksosi pisteprosentin.

Aloita jakamalla matemaattinen osa paloiksi ja asettamalla ajoitustavoitteet kunkin suorittamiseksi. (Huomaa, että ajoitus onjotain hienosäätöä, kun suoritat opiskeluohjelman ja kun suoritat harjoittelutestejäsi. Ajan myötä parannat ja joudut säätämään lopullista ajoitustasi, minkä vuoksi harjoitusten tekeminen ja edistymisen seuraaminen on välttämätöntä.)

Yksinkertaisin on jakaa matemaattinen osa kolmeen osaan: ensimmäiset 20 kysymystä (helppo), kysymykset 21–40 (keskitaso) ja kysymykset 41–60 (vaikea) ja varata tietty määrä aikaa kullekin osalle.

Seuraavassa eritellään tarkemmat ajoitusstrategiat nykyisten ja ihanteellisten pisteiden perusteella, mutta on vielä yksi vinkki pitää mielessä kaikki maalintekijät : bkoska kysymyksen vaikeus kasvaa nousevassa järjestyksessä, se on ei optimaalinen antaa jokaiselle matemaattiselle osalle (helppo, keskitaso, kova) sama aika. Ysen sijaan hyödynnät aikasi parhaalla mahdollisella tavalla anna itsellesi vähemmän aikaa ensimmäiseen osioon, viettää suurimman osan ajastasi keskiosaan ja omista jäljellä oleva aika viimeiseen osioon.

Kun yrität ajoitustekniikoitasi, kokeile lisäämällä vauhtia siihen pisteeseen asti, jossa tarkkuutesi laskee merkittävästi. Sitten varmuuskopioi askel sieltä . Ehkä tarvitset vain 10 minuuttia vastaamaan tarkasti ensimmäisiin 20 kysymykseen, tai ehkä tarvitset 20 tai 25 minuuttia. Löydät parhaan tahtisi kokeilun ja erehdyksen kautta, joten ota lähtökohtana ajoitusaikataulumme.

Katsotaanpa nyt, riippuen siitä, mitkä pisteesi ovat, miten tämä toimii käytännössä jakamalla ajoitus yksityiskohtaisemmaksi ja asettamalla nämä perusviivat.

Opiskelijoille, joiden tavoitteena on ≤ 26

Jos haluat saada maksimipistemäärän 26, paras panoksesi on jättää kokonaan huomioimatta viimeiset 20 kovaa kysymystä. Keskitä huomiosi ja ajoitusstrategiasi vain 40 ensimmäiseen kysymykseen. Tämä maksimoi mahdollisuutesi saada nämä 40 ensimmäistä kysymystä oikein, mutta silti sinulla on mahdollisuus saada kourallinen pisteitä 'kovasta' osiosta.

kuinka paljon on nanometri

(Kuinka ansaitset edelleen pisteitä kysymyksistä 41-60? Varmista arvaa aina mihin tahansa kysymykseen, johon et tiedä vastausta. Lisätietoja ACT: n 'sokean' arvaamisen parhaasta strategiasta.)

Keskittämällä aikaa ja huomiota pelkästään 40 ensimmäiseen kysymykseen, voit hidastaa ja antaa jokaiselle kysymykselle parhaan kuvan. Aloita jakamalla ajoitus kolmeen osaan näin:

Kysymykset 1-20: 25 minuuttia

Kysymykset 21-40: 32 minuuttia

Kysymykset 41-60: 3 minuuttia (vain kuplien täyttämiseksi)

Jälleen ajoitus muuttuu ajan myötä, ja voit vapaasti nipistää sitä täällä ja siellä, kuten sinulle sopii, mutta ota tämä paikka aloittaa ajoitusstrategia.

Opiskelijoille, jotka pyrkivät pisteisiin 26-30

Jos tavoittelet keskitason korkeita pisteitä 26-30-alueella, tulet keskity suurimman osan ajastasi ensimmäisiin 50 kysymykseen ja anna itsellesi suhteellisen lyhyt aika viimeiset 10 kysymystä.

Aloita jakamalla ajoitus seuraaviin paloihin:

Kysymykset 1-20: 15 minuuttia

Kysymykset 21-40: 25 minuuttia

Kysymykset 41-60: 20 minuuttia

Se voi tuntua oudolta ei antaa itsellesi eniten aikaa hankalassa osassa, mutta muista, että jokainen kysymys on saman määrän pisteitä (yksi). Hidastaminen maksimoidaksesi pisteiden saamisen keskitason osassa voi usein kerätä sinulle enemmän pisteitä yleensä ottaen kuin yrittää nopeuttaa testiä tai käyttää liian paljon aikaa yrittää vastata vaikeimpiin kysymyksiin.

Koska keskität suurimman osan huomiosi 50 ensimmäiseen kysymykseen, vain ohita viimeiset 10 kysymystä ja valitse ne, joiden uskot tekevän nopeasti ja tarkasti. Varaa itsellesi 5-10 minuuttia kysymyksiin 51-60, mutta älä lähesty niitä yksi kerrallaan järjestyksessä. Käytä sen sijaan minuutti tai kaksi aikaa tarkastella lyhyesti kutakin kysymystä ja merkitse ne, jotka tunnet voivasi tehdä (tai jopa vain ne, joista tiedät tarpeeksi voidaksesi poistaa vastauksen tai kaksi vastausta). Vastaa merkitsemäsi parhaaksi ja tee parhaat sokeat arvauksesi loput.

Uhraamalla osan lyhyestä jäljellä olevasta ajastasi valitsemalla viimeisimpien 10 helpoin tai tuttu kysymys, voit maksimoida kokonaispisteet. Ja se auttaa estämään sinua ottamasta kysymystä, joka vie liikaa rajoitettua aikaa, vaivaa ja keskittymistä.

Opiskelijoille, joiden tavoitteena on pisteet ≥ 31

Jos tavoitteena on pisteet 31 tai enemmän, sinun on katsoa ja (ainakin yritä) vastata joka kysymys ACT-matematiikkaosasta. Vaikka haluat silti omistaa pienen osan ajastasi testin 20 keskimmäiselle kysymykselle, sinun on minimoitava 20 ensimmäiseen kysymykseen käyttämäsi aika ja lisättävä viimeisten 20 ajan aikaa yhtä paljon kuin mukavasti voi.

Mutta miksi viettää suurimman osan ajastasi keskiosassa? Hyvin menestyminen ACT: ssä on vakionopeus nopeuden ja tarkkuuden välillä. Kysymyksissä 21–40 testissä vaihdetaan vaihteita, ja nämä kysymykset voivat olla petollisia, usein vaikuttavat ”helpommilta” kuin ne todellisuudessa ovat.

Jos pystyt ylläpitämään tarkkuutta 40 ensimmäisessä kysymyksessä samalla kun menet nopeammin, tee niin. Kokeile kuitenkin tätä aloitusaikataulua:

Kysymykset 1-20: 12 minuuttia

Kysymykset 21-40: 25 minuuttia

Kysymykset 41-60: 23 minuuttia

Pidä aina mielessä, että työsi on maksimoida kokonaispistemääräsi, joten älä tartu yhteen kysymykseen. Oppiminen siitä, miten ja milloin siirtyä kysymyksestä, tarkoittaa tarkkaa ajoitusta ja kiinnittämistä huomiota siihen, miten käytät sitä.

ACT: n hallinta on strategian asia. Käytä aikaa valmistautumiseen etukäteen ja sinulla on etu.

Johtopäätös: ACT-matemaattisen ajoituksen hallinta

Useimmille opiskelijoille ACT-matemaattisen osan matemaattinen osa ei todellakaan ole testin vaikein osa - se on aika. Jos sinut sallittaisiin suorittaa testi niin rennosti kuin haluat, järkyttäisit itsesi todennäköisesti kuinka korkealla pisteitit. Testi-ajan hallinnan oppiminen on siten etusijalla.

Jokainen kehittää omat ajoitustempunsa, mutta harjoittelun aloittaminen perustason ajoitusstrategialla on ratkaisevan tärkeää. Aloita yhdellä aikatauluistamme, perustuen nykyisiin ja ennustettuihin pisteisiin, ja hio sitten sitä, kunnes löydät parhaan mahdollisen tasapainon hallittavan nopeuden ja tarkkuuden välillä. Pidä kiinni suunnitelmastasi testipäivänä ja juhli sitten, koska rokkasit sitä ACT-matematiikkaosaa!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

John's College (MD) pääsyvaatimukset

Onko ACT -kirjoittaminen tärkeää? Asiantuntijaopas

Etkö ole varma, kuinka paljon ACT Writing -tuloksellasi on merkitystä tai vaikka sinun on otettava valinnainen osa? Jaamme kaikki tärkeät tekijät, jotka on pidettävä mielessä.

Päätöskysymykset ACT -lukemisessa: Strategiat + Practice

Päätöslauselma Lukukysymykset kysyvät asioita, joita ei ole mainittu - mitä kirjoittaja voi tarkoittaa tai miltä hahmo voi tuntea. Käytä strategioitamme tämän vaikean ACT Reading -kysymystyypin ratkaisemiseksi.

Wisconsinin yliopisto - Green Bayn pääsyvaatimukset

Voit päästä näihin korkeimpiin hyväksymisasteisiin

Etsitkö helppoa yliopistoa päästä? Tässä on 100 korkeakoulua, joiden hyväksymisaste on korkein ja joita voit käyttää turvallisuuskouluina.

Täydellinen opas AP Environmental Science FRQs: iin

Kamppailevat AP Environmental Science FRQs? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää ilmaisen vastauksen osiosta, pisteillä, esimerkkeillä ja tärkeimmillä vinkeillä.

Mitkä korkeakoulut eivät vaadi SAT -kirjoittamista? Täydellinen luettelo

Missä kaikissa kouluissa SAT -kirjoittaminen on vapaaehtoista? Ota selvää tästä, niin tiedät, voitko välttää SAT -kirjoittamisen opiskelua.

Kuinka valita pääaine college -sovellukseesi

Jos korkeakoulu pyytää sinua valitsemaan tietyn koulun tai pääaineen, minkä valitset? Löydä paras valinta täältä.

ECU: n pääsyvaatimukset

Mitä tarvitset SMU: lle: ACT -tulokset ja GPA

Oklahoman yliopisto (OU) SAT -tulokset ja GPA

Kuinka valmistautua yliopistoon: 31 vinkkiä valmistautumiseen

Valmistaudu yliopistoon? Täydellinen oppaamme kattaa kaikki keskeiset vaiheet valmistautumiseen yliopistoon yhdeksännestä luokasta alkaen.

CEEB-koodihaku: Vaiheittainen opas

Oletko hämmentynyt CEEB-koodin hakuprosessista? Opastamme sinut läpi ja selitämme, mitä tehdä, jos et löydä tarvitsemasi koodia.

1.6 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 1.6

Mikä on 1.6 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 1.6 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

George Mason Universityn pääsyvaatimukset

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Skyline High School -sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Skyline High Schoolista Oaklandissa, Kaliforniassa.

Massachusettsin yliopisto Lowellin SAT -tulokset ja GPA

Wisconsinin yliopisto - La Crossen pääsyvaatimukset

Notre Dame College ACT -pisteet ja GPA

Kuinka päästä sisään: UC Berkeleyn pääsyvaatimukset

Onko lukion inflaatio todellista?

Ovatko lukion arvosanat liian korkealla? Mitä tämä tarkoittaa sinulle, jos jotain? Lue täältä, kuinka arvosanat vaikuttavat korkeakouluopintoihin.

Trevecca Nazarene Universityn pääsyvaatimukset

Vocab kontekstikysymyksissä ja strategioissa SAT -lukemiseen

SAT Reading -kohdissa Vocab in Context -kysymykset pyytävät sinua määrittelemään sanan kohdan yhteydessä. Tässä oppitunnissa näytämme sinulle harjoittelukysymyksiä ja -strategioita SAT -lukukohdille.

NYU TOEFL -vaatimus: tarvitsemasi pisteet

Mikä on NYU TOEFL -vaatimus? Selitämme mitä pisteitä tarvitset useille ohjelmille ja kuinka saavuttaa TOEFL NYU -tavoitteesi.