Tiede Hazel Eyes

feature_hazeleyes

Mietitkö, onko sinulla pähkinänruskeat silmät? Mitä ovat pähkinänsilmät tarkalleen? Vaikka suurin osa meistä on kuullut pähkinänsilmistä, monet ihmiset eivät ole aivan varmoja siitä, minkä väriset ne todella ovat, tai onko heillä itse pähkinänsilmät. Lue tämä opas saadaksesi vastauksia kaikkiin pähkinänsilmään liittyviin kysymyksiisi, mukaan lukien mikä todellinen pähkinänsilmän väri on, miten joku voi saada pähkinänruskea vihreät tai ruskeat ruskeat silmät, kuinka harvinaisia ​​pähkinänsilmät ovat ja kuinka kertoa, jos sinulla on pähkinänsilmät.

Mitä ovat pähkinänsilmät? Mikä on pähkinänruskeat silmien värit?

Pähkinänsilmien määrittelevä piirre on niiden väriyhdistelmä. Kaikissa pähkinänsilmissä on yhdistelmä ruskea / kulta ja vihreä väri, joskus myös sinisillä pilkkuilla. Siksi pähkinänsilmät näyttävät erilaisilta kuin ruskeat, vihreät tai siniset silmät, jotka ovat yksivärisiä. Pähkinänsilmät ovat usein vaaleampia / vihreämpiä iiriksen yhdessä osassa (joko iiriksen keskellä tai reunoissa) ja tummemmat / ruskeammat toisessa osassa.On olemassa kahta päätyyppiä pähkinänsilmät: ne, joiden iiriksessä hallitseva väri on ruskea, ja ne, joiden hallitseva väri on vihreä. Vaikka kaikilla pähkinänsilmillä on yhdistelmä vihreää ja ruskeaa väriä, hallitsevien värien ero on syy, miksi pähkinänsilmät voivat näyttää joko enimmäkseen vihreiltä tai enimmäkseen ruskealta. Tämä värilajike voi aiheuttaa sekaannusta, mutta niin kauan kuin iiriksessä on vihreän ja ruskean seosta, silmät ovat pähkinänruskeat.

Kuinka joku saa pähkinänsilmät?

Luultavasti arvasit, että genetiikka (DNA, jonka saat äidiltäsi ja isältäsi) määrittää, minkä väriset silmät sinulla on, mutta silmien väri on itse asiassa yksi monimutkaisemmista geneettisistä perintöprosesseista. Itse asiassa on niin paljon potentiaalisia silmien värejä ja niin monia tekijöitä, jotka määrittävät silmien värin, että on käytännössä mahdotonta ennustaa pariskuntien silmien väriä, vaikka molemmilla vanhemmilla on esimerkiksi siniset tai ruskeat silmät.

Tutkijat eivät vieläkään ymmärrä täysin, miten silmien väri määritetään, mutta heidän mielestään siihen voivat vaikuttaa jopa 16 geeniä, jotka yhdessä määrittelevät yksilön silmien värin. Siksi kaksi sinisilmäistä vanhempaa voi päätyä ruskean silmän omaavaan lapseen, mikä ei vaikuta mahdolliselta suoremmalla geneettisellä perinnöllä. Silmien, jotka eivät ole yksivärisiä, kuten pähkinänsilmien, perintö ymmärretään vielä vähemmän.

Kun yksilön genotyyppi (todelliset geenit) on asetettu, kaksi tekijää vaikuttavat silmän fenotyyppiin (miten silmän väri todella näyttää). Ensimmäinen on melaniinin määrä silmän iiriksessä, ja toinen on kuinka valo hajoaa iiriksessä. Ihmisillä, joilla on tummemmat silmät, on enemmän melaniinia silmissä kuin ihmisillä, joilla on vaaleammat silmät, ja valoa voidaan levittää iiriksen stroomaan monin eri tavoin.

Ihmisillä, joilla on pähkinänsilmät, on kohtalaisen suuri määrä melaniinia silmissä sekä vihreän että ruskean värin huomioon ottamiseksi. Melaniini pyrkii keskittymään iiriksen ulompaan osaan, joten silmän sisäosa on usein vaaleampi kuin ulompi osa (vaikka joskus tämä käännetään, joten iiriksen sisäosa on tummin). Tapa, jolla valo hajoaa pähkinäpunaisissa iirisissä, on seurausta Rayleigh sironta , sama optinen ilmiö, joka saa taivaan näyttämään siniseltä. Kuka tahansa voi syntyä pähkinänsilmillä, mutta se on yleisintä Brasilian, Lähi-idän, Pohjois-Afrikan tai Espanjan syntyperäisillä ihmisillä.

ruumis_hazel

Ovatko pähkinänsilmät harvinaisia?

Eri silmien värityyppien harvinaisuuden arvioiminen voi olla vaikeaa, koska tietoja ei ole paljon saatavilla, ja koska erilaisten silmien värien merkitseminen ei ole aina tarkkaa tiedettä. Pähkinä on kuitenkin ehdottomasti yksi harvinaisimmista silmien väreistä. Se on arvioitu että vain noin 5 prosentilla väestöstä on pähkinänsilmät. Ruskea on yleisin silmien väri, ja noin 55-80% väestöstä on ruskeat silmät. Siniset silmät ovat seuraavaksi yleisin väri, ja noin 8-10 prosentilla ihmisistä on siniset silmät.

Voivatko silmät vaihtaa väriä?

Silmien väri muuttuu harvoin, mutta se voi tapahtua. T Useimpien ihmisten silmien väri asetetaan syntymään tai pian sen jälkeen ja pysyy samana koko elämän ajan. Murrosikä, raskaus, trauma ja ikä voivat kuitenkin aiheuttaa silmien värin muutoksen, vaikka näin tapahtuukin hyvin harvoin. Harvinaisia ​​ja vakavia silmäsairauksia lukuun ottamatta, kun silmien väri muuttuu, se tapahtuu hitaasti ja on pysyvä muutos. Silmät eivät vaihda väriä muutaman minuutin tai päivän ajan ja palaavat sitten takaisin alkuperäiseen väriinsä.

Saatat ajatella, että silmäsi muuttavat väriä päivästä riippuen tai olet kuullut jonkun sanovan, että heidän silmänsä muuttavat väriä mielialansa, lämpötilan jne. Perusteella. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Jos huomaat silmäsi yhtäkkiä näyttävän erilaiselta kuin tavallisesti, se johtuu melkein aina valaistuksesta. Silmän iirikset voivat näyttää hyvin erilaisilta erilaisissa valomäärissä ja -tyypeissä, ja valo vaikuttaa myös silmäsi oppilaan kokoon (musta ympyrä silmän keskellä). Tunteesi voivat vaikuttaa oppilaiden kokoon, minkä vuoksi jotkut ihmiset saattavat ajatella, että heidän silmänsä muuttavat väriä, kun he ovat vihaisia, surullisia jne. Vaikka silmäsi saattaa näyttää hetkeksi erilaiselta, todellinen silmäsi ei muutu.

Pähkinänruskeat silmät voivat usein näyttää muuttavan väriä enemmän kuin muut silmien värit. Koska ne sisältävät erilaisia ​​pigmenttejä, ei vain kiinteää sävyä, ne voivat näyttää hyvin erilaisilta eri valaistuksessa. Silti iiris sinänsä ei itse asiassa muuta väriä. Tapahtuu, että silmän eri sävyjä korostetaan tällä hetkellä, mikä voi saada ne näyttämään erilaisilta kuin tavallinen väri.

Jos todella haluat tietyn silmän sävyn, voitko käyttää tekniikkaa silmäsi värin muuttamiseen? Kyllä, mutta se on edelleen melko uusi ja riskialtis leikkaus. Jos sinulla on ruskeat silmät, voit tehdä silmäsi laserleikkauksen poistamaan melaniinin ja saamaan ne näyttämään sinisiltä. Silikoni-implantit voidaan myös istuttaa silmän sarveiskalvoon tehtyyn rakoon silmien värin muuttamiseksi. Riskit ovat kuitenkin merkittäviä molemmille menettelyille, ja mahdollisia haittavaikutuksia ovat silmäsairaudet ja jopa sokeus .

Jos haluat muuttaa silmäsi väriä, paras tapa tehdä se on käyttää värillisiä kontakteja. Tämä ei ole pysyvä ratkaisu, mutta niin kauan kuin saat kontaktit hyvämaineisesta lähteestä ja varmista, että ne on asennettu oikein, riskit ovat vähäiset, ja voit poistaa kontaktit aina, kun haluat palata alkuperäiseen silmäsi väriin . Jos olet kiinnostunut, suosittelemme tapaamisen silmälääkäriin, jotta voit olla varma, että saamasi kontaktit ovat turvallisia ja sopivat sinulle.

Kuinka voit kertoa, jos sinulla on pähkinänsilmät?

Onko sinulla pähkinänsilmät? Paras tapa selvittää, minkä väriset silmäsi sinulla on, on tarkkailla silmiäsi luonnollisessa auringonvalossa (ei keinotekoista valaistusta). Yritä olla valkoinen tausta takanasi saadaksesi tarkimman kuvan silmäsi väristä. Pidä peiliä (todellinen peili on parempi kuin puhelimen näyttö, joka voi vääristää värejä) lähellä kasvojasi, jotta näet yhden silmän selvästi. Pähkinänsilmissä on sekoitus vihreää, ruskeaa ja kultaista väriä, usein yhden värin purske lähellä oppilasta, kun taas iiriksen ulompi osa on erivärinen.

Silmät, jotka ovat pääasiassa sinisiä tai kiinteä sävy minkä tahansa värisiä, eivät ole pähkinänruskeat. Jos silmäsi ovat kiinteää kuparin tai kelta-kullanväristä, ja niissä on vain vähän vihreää, niitä pidetään keltaisena, ei pähkinäpunaisina. Jos et ole vielä varma, minkä väriset silmäsi ovat, käytä tämän oppaan lisätietoja.

body_hazelcolor

maailman parhaat taideopistot

Kuvalähde: Wikimedia commons

Yhteenveto: Hazel silmien väri

Mitä ovat pähkinänsilmät? Pähkinänsilmät ovat silmiä, joissa on vihreän, kullan ja ruskean värin yhdistelmä, mikä erottaa ne useimmista muista yksivärisistä silmistä. Kunkin värin määrä voi vaihdella eri ihmisillä, joilla on pähkinänsilmät, mikä voi aiheuttaa pähkinänvihreitä tai pähkinänruskeat silmät. Pähkinänsilmät ovat melko harvinaisia, ja vain noin 5 prosentilla väestöstä on niitä.

Voivatko silmät muuttaa väriä? On hyvin epätavallista, että silmät vaihtavat väriä aikuisiässä, mutta jos todella haluat pähkinänsilmät, voit käyttää värillisiä kontakteja vaihtaaksesi tilasi väliaikaisesti.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Länsi-Michiganin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokaisen ACT-lukukysymystyypin täydellinen erittely

Opiskeletko ACT-lukemista? Sinun pitäisi tietää tarkalleen, mitä kysymystyyppejä on ja kuinka usein kukin niistä esiintyy. Lue täydellinen erittelyoppaamme täältä.

Kaikki lähetetyt SAT -tulokset edellyttävät oppilaitokset: Täydellinen luettelo

Mitkä oppilaitokset edellyttävät, että valitset SAT -tulosraportista Kaikki pisteet? Varmista, että tiedät, mitkä koulut näkevät pisteet kaikista testipäivistäsi.

Paras tapa opiskella SAT Vocab -sanoja

Mitä SAT -sanoja sinun täytyy opiskella? Kuinka todella muistat ne? Opi paras tapa opiskella SAT -sanastoa.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 2

Lue koko The Great Gatsbyn luvun 2 yhteenveto saadaksesi selville, mitä tapahtuu ja miten tapahtumat liittyvät romaanin suurempiin teemoihin.

Springfield College SAT -tulokset ja GPA

Lukion historiatunnit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä lukion historian ja yhteiskuntatieteiden tunteja sinun pitäisi käydä? Hanki täydellinen luettelo, mukaan lukien AP- ja IB -kurssit.

John's College (MD) pääsyvaatimukset

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Täydellinen opas: West Pointin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Gompersin valmistelevasta akatemiasta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Gompers Preparatory Academy -sivustolta San Diegossa, Kaliforniassa.

Pitäisikö sinun käyttää ensisijaista hakemusta korkeakoulussa?

Mikä on ensisijainen hakemus yliopistolle? Selitämme tämän usein hämmentävän ilmiön ja sen, voiko ensisijainen sovellus auttaa sinua pääsemään sisään.

Mitä 'Veni Vidi Vici' tarkoittaa Miksi ihmiset sanovat sen?

Kiinnostaako veni, vidi, vici? Opi kuka loi tämän kuuluisan latinalaisen lauseen ja miten se tuli niin tunnetuksi.

Kuinka päästä sisään: Texas A&M ACT Pisteet ja GPA

Modesto High School | 2016-17 Rankings | (Modesto,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Modesto High Schoolista Modesto, CA.

Itsenäisyysyliopiston pääsyvaatimukset

Suosituskirjeen pyytäminen: Täydellinen opas

Tarvitsetko opettajan, professorin tai neuvonantajan suosituskirjeen? Tässä on täydellinen opas siitä, kuinka pyytää ja mitä sinun pitäisi antaa heille parhaan mahdollisen suosituskirjeen saamiseksi.

Onko Rhinocort OTC erilainen kuin reseptivahvuus?

Saako Rhinocort -nenäsumutetta tiskiltä? Joo! Opi mitä Rhinocort OTC on, miten se toimii ja miten sitä käytetään vastuullisesti.

53 Stellar College -esiteitä inspiroimaan sinua

Mitkä ovat hyviä aiheita yliopiston esseille? Tutustu laajaan luetteloon korkeakoulujen esseeaiheista ja kerro, kuinka valita paras idea sinulle.

Miksi ACT kutsuttiin American College Testiksi?

Miksi ACT tunnettiin joskus nimellä American College Test? Mitä se tarkoittaa tänään? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Mikä on aukovuosi? Pitäisikö sinun ottaa yksi?

Harkitaanko välivuoden ottamista lukion jälkeen? Selitämme, mitä se on, yhden tekemisen hyvät ja huonot puolet sekä suosittuja kuopan vuoden ohjelmia ja ideoita.

Colorado University Colorado Springsin pääsyvaatimukset

Xavier University SAT -pisteet ja GPA

Kokeellinen suunnittelu kysymyksiä ACT Science

ACT Science -osiossa on kyse kokeiluista - miten ne on määritetty ja miksi. Hajotamme tämän hankalan taidon strategioilla ja käytännön kysymyksillä.

Cheyney University of Pennsylvania Pääsyvaatimukset