SAT-pisteytysvirhe: saatko jonkun muun pisteet virheellisesti?

ominaisuusoopit

Saitko takaisin SAT-pisteet ja olit yllättynyt siitä, kuinka alhaiset ne olivat?Luuletko, että olet saattanut saada jonkun toisen pisteet vahingossa tai että siellä oli toinen pisteytysvirhe?

SAT-pisteytysvirheet ovat harvinaisia, mutta niitä tapahtuu. Tässä oppaassa käydään läpi vaiheet, jotka sinun on suoritettava pisteiden vahvistamiseksi, sekä mitä sinun pitäisi tehdä parantaaksesi pisteitäsi tulevissa SAT-tiedostoissa, jos pisteytysvirheitä ei ollut.

Onko yliopiston hallitus tehnyt SAT-virheen?

On hyvin harvinaista, että College Board, organisaatio, joka suunnittelee ja jakaa SAT: n, tekee virheen, mutta se tapahtuu. Yksi viimeaikainen esimerkki tapahtui kesäkuussa 2016, jolloin kollegion hallitus painoi virheellisesti opiskelijoiden aikaa SAT: n tiettyyn osaan, mikä aiheutti paljon stressiä ja ahdistusta testinottajille.Vuonna 2006 noin 4000 opiskelijaa otti vastaan virheellisesti matalat pisteet heidän SAT vastausarkkien skannauksessa ilmenneiden ongelmien takia.

Joten kollegion hallitus tekee virheitä. On kuitenkin tärkeää tietää, että nämä virheet ovat hyvin harvinaisia. Suurimmalla osalla SAT: n suorittaneista opiskelijoista on ongelmaton kokemus sekä testin aikana että saatuaan pisteet. Ennen kuin aloitat pisteiden vahvistamisen, sinun on tiedettävä, että on erittäin epätodennäköistä, että testisi pisteytettiin väärin.

Todennäköisin skenaario on, että et yksinkertaisesti toiminut SAT: lla niin hyvin kuin odotit.Tämä voi olla pettymys kuulla, ja voit toivoa, että tämä olisi maailma, jossa kollegion hallitus laskeutuu taivaasta ja kertoo sinulle, että on tapahtunut iso virhe ja että olet todella saanut 400 pistettä korkeammaksi kuin alun perin ilmoitettiin. Jossain vaiheessa sinun on kuitenkin voitettava kieltäminen ja keskityttävä parantamaan tulevien tenttien pisteitä.

On myös tärkeää muistaa, että jos tapahtui virhe, sen korjaaminen ei välttämättä aina nosta pisteitäsi. Joskus pisteytysvirheen korjaaminen laskee SAT-pisteitäsi, eikä tätä voida mitenkään kumota, koska kaikki korjatut pisteet ovat lopullisia.

SAT-pisteytysvirheiden mahdolliset syyt

Testin pisteytys virheellisestä syystä voi olla useita. Alla on joitain yleisimpiä pisteytysvirheiden syitä.

Kollegion johtokunnan aiheuttamat virheet

 • Lähetetään testaajalle väärä tulosraportti.
 • Kysymyksen tai osan ajan tulostaminen virheellisesti testivihkoon.
 • Ongelmia vastaussivujen tai esseiden skannauksessa.

Testin tekijän aiheuttamat virheet

 • Vastausten täyttäminen väärään osioon.
 • Väärän testin tunnistuskoodin täyttäminen.
 • Esseen kirjoittaminen kynällä kynän sijaan.
 • Vastauskuplien täyttäminen väärin (esim. Kuplan täyttämättä jättäminen kokonaan, varjostaminen riittävän tummana jne.).

body_scantrontest

( Josh Davis / Flickr)

Kuinka oppia pisteytysvirheestä

Voit tehdä muutaman toiminnon selvittääkseen, onko pisteesi todella virheen tulos.

Tarkista ilmaiset pisteet -raporttisi

Ennen kuin ryhdyt toimiin, sinun tulee tarkistaa huolellisesti virallinen tulosraporttisi , jonka saat noin viisi viikkoa SAT: n ottamisen jälkeen.Pisteytysraportissasi näet, kuinka moniin kysymyksiin vastasit oikein, kuinka moniin vastait väärin ja kuinka moniin kysymyksiin et vastannut lainkaan.Sen avulla voit myös nähdä kopion esseestäsi.

Pisteytysraporttisi jakaa tulokset myös SAT-osion, kysymystyypin ja kysymyksen vaikeuden perusteella. Tarkista nämä numerot ja katso, onko niissä jotain epätavallista. Esimerkiksi sanotaanko pisteytysraportissasi, että jätit pois neljä vastausta, kun olet varma, ettet ohittanut yhtään kysymystä?Jos uskot, että pisteytysraportissasi on virhe, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Pyydä opiskelijan vastauksen vahvistusta

Jos uskot, että SAT-pisteet ovat virheelliset, College Board tarjoaa kaksi opiskelijan vahvistuspalvelua, vaikka vain yksi on käytettävissä kutakin testiä varten. Vaikka et epäile, että tentti on luokiteltu väärin, näistä palveluista voi olla paljon apua tulevaisuuden opiskeluun koska ne voivat auttaa sinua tunnistamaan tietyt alueet, joilla sinun on parannettava.

Voit tilata nämä palvelut, kun rekisteröidyt SAT: lle tai enintään viisi kuukautta testin suorittamisen jälkeen. Jos teet tilauksen SAT-rekisteröinnin jälkeen, voit tehdä tilauksen verkossa käymällä MySATissa ja valitsemalla Omat pisteet -kohdasta Tilausvahvistus. Voit tilata myös puhelimitse tai postitse.

1. Kysymys- ja vastauspalvelu

Tämä palvelu on saatavilla toukokuun testaajille maailmanlaajuisesti ja loka- ja tammikuun testaajille Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Jos tilaat Kysymys- ja vastauspalvelun, saat:

 • Esite, joka sisältää kokeen SAT-kysymykset sekä vastauksesi kuhunkin kysymykseen.
 • Testivastausavain.
 • Jokaisen kysymyksen tiedot, joista käy ilmi kysymyksen aihe ja kuinka vaikea kysymys on.

Kysymys- ja vastauspalvelu maksaa 18,00 dollaria (jos sinulla ei ole maksuvapautusta), ja materiaalit postitetaan 6-8 viikkoa kokeen jälkeen.

2. Opiskelijoiden vastauspalvelu

Tämä palvelu on käytettävissä kaikissa muissa testipäivissä, jotka eivät tarjoa Kysymys- ja vastauspalvelua. Jos tilaat tämän palvelun, tuletvastaanottaa tietokoneella luotu raportti, joka sisältää:

 • Mihin kysymysnumeroihin vastasit oikein, mihin vastait väärin ja mihin kysymyksiin et vastannut.
 • Tietoja testikysymysten tyypistä ja kunkin kysymyksen vaikeustasosta.

Nämä tiedot ovat syvällisempiä kuin ilmaiset pisteet-raporttisi, koska ne kertovat sinulle jokaisesta kysymyksestä, jos sait sen oikein, väärin tai jätit sen tyhjäksi. Toisin kuin Kysymys ja vastaus, todelliset testikysymykset ja vastaukset eivät kuitenkaan sisälly. Opiskelijoiden vastauspalvelu maksaa 13,50 dollaria (jos sinulla ei ole maksuvapautusta), ja materiaalit postitetaan 6-8 viikkoa kokeen jälkeen.

Jos vahvistuspalvelun tilaamisen jälkeen uskot silti, että SAT-pisteet ovat virheelliset, voit myös pyytää käsin pisteytystä.

kuinka löytää toisen asteen yhtälöiden kärki

Pyydä käsipisteitä

Viimeinen vaihtoehto, jonka sinulla on, on pyytää tentti käsipisteitä. Käsipisteytys on tiukin pisteiden tarkastuspalvelu että kollegion hallitus tarjoaa, ja joskun tilaat sen, koko monivalintakysymyssivusi ja / tai esseesi tarkistetaan manuaalisesti.

Voit pyytää käsin pisteytystä, jos opiskelijavastauksen vahvistamisen jälkeen olet edelleen sitä mieltä, että tenttisi on arvioitu väärin. Useimmissa tapauksissa sinun on tilattava opiskelijoiden vastausten tarkistus ennen käsin suoritettavia pisteytyksiä, koska opiskelijoiden vastausten vahvistus on halvempaa ja voi antaa sinulle paljon hyödyllistä tietoa, joka vakuuttaa useimmissa tapauksissa, että testisi arvioitiin oikein. Voit kuitenkin tilata myös pisteytys käsin tilaamatta ensin opiskelijoiden vastausten vahvistamista jos luulet olevan ongelma, joka ratkaistaan ​​käsin pisteyttämällä. On myös tärkeää huomata, että jos tilaat käsipisteytyksen, et voi tilata opiskelijoiden vastausten vahvistuspalveluja jälkikäteen, ellet ole jo tilannut niitä.

Syyt pyytää pisteytystä ennen oppilaiden vastausten tarkistamista:

 • Luulet, että kirjoitit esseen kynällä kynän sijaan.
 • Essiesi ei näy ilmaisissa pisteytysraporteissasi.
 • Luulet, että kuplititvastaukset väärään kohtaan.
 • Luulet olevasikäytti väärää testin tunnistuskoodia.

Voit pyytää käsin pisteytystä monivalintavastauksille, esseelle tai molemmille. Monivalintavastausten ja esseeosoitteesi saaminen maksaa kukin 55 dollaria tai 27,50 dollaria, jos sinulla olisi maksuvapaus.

Käsipisteytys monivalintakysymyksiin

Jos haluat, että monivalintavastauksesi pisteytetään, koko vastaussivusi tarkistetaan; et voi pyytää käsin pisteytystä vain tietyille testin osille. Jos kokeen pisteyttävä henkilö huomaa, että merkitsit vastauksesi oikein, mutta skannaus- tai pisteytysprosessissa tapahtui virhe, käsipisteytysmaksu palautetaan ja pisteet päivitetään.

Jos havaitset, että olet tehnyt ilmeisen virheen vastauslomakkeessasi, esimerkiksi täyttänyt vastaukset väärässä osiossa tai käyttänyt väärää testin tunnistuskoodia, pisteesi päivitetään, mutta käsipisteytysmaksua ei palauteta.

Jos havaitaan, että et noudattanut vastauksia koskevia ohjeita (et esimerkiksi täyttänyt vastausten kuplia kokonaan tai useita ympyröitä yhdellä rivillä / sarakkeessa), pisteitäsi ei muuteta, eikä sinulle palauteta käsipisteytysmaksua.

Essien käsinpisteytys

Jos pyydät esseen käsin pisteyttämistä, ole tietoinen siitä esseesi ei tule lukea uudelleen. Essiesi käsin tekemä pisteytys sisältää vain sen selvittämisen, tapahtuiko virhe esseen lukemien kahden luokkalaisen määrittelemissä essee-pisteissä. Jos virhe löytyy, pisteitäsi muutetaan ja sinulle palautetaan käsipisteytysmaksu.

Jos kirjoitit esseen kynään, se ei ehkä ole skannattu oikein. Voit tarkistaa tämän katsomalla ilmaisen online-pisteet-raporttisi, jossa skannattu kopio esseestäsi on näkyvissä. Jos essee on lukukelvoton tai näyttää tyhjältä, voit pyytää sitä pistemäärästä.Jos kirjoitit esseen kynään, käsipisteytysmaksua ei palauteta, vaikka esseen pisteet muuttuisivat.

Huomioon otettavat seikat, jos pyydät käsipisteitä

Käsipisteytystä voi pyytää enintään viisi kuukautta SAT: n ottamisen jälkeen.Voit pyytää sitä täyttämällä ja lähettämällä a Pyyntö SAT-pisteiden vahvistamislomakkeesta . Jos sinulla on tietoja, joiden uskot olevan hyödyllisiä (esimerkiksi jos tiedät kirjoittaneesi esseen kynässä tai epäilet käyttäneesi väärää testin tunnistuskoodia), ilmoita siitä osoitteeseen College Boardin asiakaspalvelu samalla kun lähetät lomakkeen.

Jos tilaat käsipisteytyksen, sinulle lähetetään kirje, jossa vahvistetaan monivalintakysymysten tai esseiden käsin suoritettujen pisteiden tarkastuksen tulokset viiden viikon kuluessa pyynnön ja maksun vastaanottamisesta.

Jos tilaat pistemäärän vahvistuksen, et voi enää nähdä ilmaista pisteytysraporttiasi etkä enää voi käyttää opiskelijoiden vastauspalvelua tai kysymys-vastauspalvelua. Käsin pisteytettyjä raportteja voi pyytää vain kerran testiä kohti, ja kun ne on suoritettu, ne ovat lopullisia, eikä niitä voi valittaa tai järjestää uudelleen.

Kun olet käynyt läpi yllä olevat vaiheet, tiedät, onko College Board tehnyt virheen luokitellessaan tai lähetettäessä pisteitäsi. Entä jos ei ollut virhettä, ja se on todella saamasi pisteet? Lue, mitä tehdä.

Älä epätoivo, jos luokitusvirhettä ei ollut. On olemassa tapoja nostaa pisteitäsi!

Mitä tehdä, jos pisteytysvirhettä ei ollut

Ensinnäkin, älä tunne, että se on maailman loppu, jos SAT-pisteet ovat alhaisemmat kuin luulit sen olevan. Vakioidut testituloksesi ovat vain yksi osa korkeakoulusovelluksiasi, ja sinulla on todennäköisesti aikaa suorittaa SAT uudelleen ja tavoittaa korkeammat pisteet.

Kollegion hallitus tarjoaa myös palvelun nimeltä Pisteet-valinta, jonka avulla voit valita mitkä SAT-pisteet lähetät kouluille. Niin kauan kuin koulut, joihin haet, eivät vaadi sinua lähettämään kaikkia SAT-pisteitäsi (ja meillä on täydellinen luettelo kouluista, jotka vaativat kaikki lähetetyt SAT-pisteet), matala SAT-pisteet eivät vaikuta hakemukseesi, jos ota uudelleen SAT ja saa korkeamman pistemäärän.

On myös normaalia, että SAT-pisteet vaihtelevat hieman. Jopa 150 pisteen pudotus on normaalia ja voi tapahtua vain sattuman vuoksi. Tämä pätee erityisesti, jos sinulla oli korkeat pisteet (680+) aiemmissa SAT-osioissa. Tutustu oppaaseen saadaksesi lisätietoja SAT-pisteiden muutoksista ja siitä, mikä normaali pudotus on ja ei ole.

Lue oppia strategioista, jotka auttavat parantamaan tulevien SAT-pisteiden pisteitä.

Kuinka parantaa SAT-pisteet

Tunnista heikot alueesi ja keskity niihin

Ota jonkin aikaa tarkistaa pisteytysraporttisi. Siinä on paljon hyödyllistä tietoa, mukaan lukien kuinka monta kysymystä olet väärässä kussakin osiossa samoin kuin kuinka hyvin teit tietyillä aihealueilla kyseisissä osioissa.Voit esimerkiksi nähdä paitsi sen, kuinka menestyit matematiikkaosassa, mutta myös siitä, kuinka hyvin pärjäsit eri aiheissa, kuten algebra ja geometria. Jos tilasit yhden opiskelijan vastauksen vahvistuspalveluista, sinun tulee lukea myös nämä materiaalit saadaksesi lisätietoja.

Merkitse muistiin alueet, joilla vastasit useimpiin kysymyksiin väärin, ja keskity niihin tulevaa opiskeluasi varten. Kuinka voit parantaa matalaa osastopistettä? Tarkista nämä osio-oppaat:

SAT-kriittinen lukeminen

 • Lopullinen opas SAT-lukemiseen
 • 4 SAT-lukustrategiaa, joita sinun on käytettävä

SAT Math

 • Täydellinen murtolukujen ja suhdelukujen opas
 • Kriittinen SAT-matematiikkastrategia, joka sinun on tiedettävä

SAT-kirjoittaminen

 • Täydellinen opas SAT-kirjoittamiseen
 • Suosituimmat 7 SAT-kirjoitusvinkkiä pisteesi parantamiseksi

Harjoittele, Harjoittele, Harjoittele

Älä ole alivalmisteltu seuraavaan SAT-kokeiluusi! Vaikka olet jo suorittanut testin aiemmin, joudut silti opiskelemaan ja harjoittelemaan seuraavan kerran. Hyvä tapa tehdä tämä on suorittaa täydelliset, tiukasti ajoitetut harjoitustestit .Näin tekeminen auttaa sinua seuraamaan edistymistäsi ajan myötä ja auttamaan sinua tunnistamaan, missä kehittyt ja missä sinun on vielä harjoiteltava. Meillä on linkkejä useisiin virallisiin SAT-harjoitustesteihin.

Täydellisen harjoittelun suorittaminen antaa sinulle myös tarkemman arvion siitä, millainen pisteet sinulla on todellisessa SAT: ssa kuin yhden osan ottaminen kerrallaan. Tarkista näiden harjoitustestien tulokset huolellisesti joten opit tekemäsi virheet ja kuinka välttää tekemästä niitä uudelleen tulevaisuudessa.

Harkitse opettajan palkkaamista tai valmistelukurssin suorittamista

Joskus jonkun muun laatima opintosuunnitelma on paras tapa kohdistaa tehokkaasti heikot alueesi ja nostaa pisteitäsi.Siellä on paljon upeita ohjaajia ja valmistelevia kursseja.Lue oppaamme löytääksesi sinulle parhaan tutorin.

Ole valmis testipäivään

Yksinkertainen logistiikka voi riittää vaikuttamaan merkittävästi testituloksiin. Testipäivänä varmista, että olet luottavainen ja valmistautunut joten et anna ulkopuolisten olosuhteiden vaikuttaa pisteisiisi.

Nuku tarpeeksi yötä edeltävänä iltana, ota välipala mukaasi testipäivänä ja osaa päästä testikeskukseesi. Näiden asioiden asettaminen auttaa keskittymään koko keskittymisesi testiin.Varmista myös, että annat itsellesi tarpeeksi aikaa ennen SAT: n uudelleenkäyttämistä. Noin kaksi-neljä kuukautta on suositeltavaa, jotta sinulla on tarpeeksi aikaa harjoitella ja kehittyä.


Oletko valmis?

csu -kanavan saarten hyväksymisaste

Yhteenveto

 • On hyvin harvinaista, että kollegion hallitus lähettää virheellisiä SAT-pisteitä, mutta se tapahtuu.

 • Jos olet yllättynyt siitä, kuinka alhaiset SAT-pisteet ovat, voit prosessin läpi tarkistaa pisteet, mutta muista, että ne ovat todennäköisesti oikeita.

 • Voit vahvistaa pisteesi tilaamalla Opiskelijoiden vastausten vahvistus -palvelun.

 • Jos et vieläkään ole varma pisteiden oikeellisuudesta, voit myös pyytää monivalintakysymysten ja esseen käsin pisteytystä.

 • Jokaisesta näistä palveluista peritään maksu, ja ne on pyydettävä viiden kuukauden kuluessa testin suorittamisesta.

 • Jos pisteytysvirhettä ei ollut, voit parantaa pisteitäsi useilla tavoilla, mukaan lukien pisteytysraporttien analysointi, harjoitustestien suorittaminen ja ohjaajan tai valmisteluohjelman käyttäminen.

 • Löydät lisää tietoa SAT-pisteiden tarkistus College Boardin verkkosivustolla.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pitäisikö SAT tai ACT suorittaa uudelleen? 3-vaiheinen prosessi

Lue 3-vaiheinen prosessi selvittääksesi, kannattaako SAT vai ACT suorittaa uudelleen. Opi kuinka todennäköisesti parannat pisteitäsi.

Abilenen kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Paras IB -historian muistiinpanot ja opinto -opas SL/HL: lle

Miten opiskelet IB History SL/HL: lle? Lue parhaat IB -maantieteelliset muistiinpanot ja ilmainen opasoppaamme saadaksesi parhaat saatavilla olevat resurssit.

Täydellinen opas: Cincinnatin yliopiston pääsyvaatimukset

Pitäisikö minun mennä maaseutu-, kaupunki- tai esikaupunkikouluun?

Mikä korkeakouluympäristö on paras: maaseutu, kaupunki tai esikaupunki? Selvitä kaupunkikorkeakoulujen ja maaseudun edut ja haitat ja mitä sinun pitäisi valita.

Kalifornian parhaat koulut | Theodore Rooseveltin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Theodore Roosevelt Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Uusi PSAT, uudistettu vuonna 2015: Täydellinen opas

PSAT suunniteltiin uudelleen vuonna 2015. Lue oppaamme oppiaksesi kuinka valmistautua siihen parhaiten.

Stillman Collegen pääsyvaatimukset

CNU SAT -pisteet ja GPA

4 kuvaajan kvadranttia: Määritelmä ja esimerkit

Mitkä ovat kaavion kvadrantit? Opi kaikki neljästä kaavion kvadrantista ja siitä, miten piste kuuluu.

Parhaat SAT Prep -sivustot, joita sinun pitäisi käyttää

Mitkä ovat parhaat SAT-valmistelusivustot, joita sinun pitäisi käyttää, ja mitä saat niistä? Lisätietoja täältä.

Mikä on subrogation? Pitäisikö sinun luopua siitä?

Onko sinua pyydetty allekirjoittamaan vapautus oikeudesta? Hämmentynyt siitä, mikä se on? Määritämme sijainnin ja selitämme, missä näet sen ja mitä se tarkoittaa sinulle.

UC Berkeleyn pääsyvaatimukset

Maine College of Artin pääsyvaatimukset

UMBC ACT Pisteet ja GPA

Ultimate Free ACT -opinto-opas: Vinkkejä, strategioita ja käytäntöjä

Etsitkö ilmaista ACT-valmistelua? Täydellinen ACT-opinto-oppaamme kerää kokeeseen valmistautumiseen tarvittavat resurssit, mukaan lukien harjoitustestit ja strategiaoppaat.

850 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Parhaat AP -maailmanhistorian muistiinpanot, joiden kanssa opiskella

Tarvitsetko apua opintoihin? Tutustu AP -maailmanhistorian muistiinpanojemme kokoelmaan, jonka avulla voit tarkastella luokkasi tai AP -kokeen keskeisiä teemoja ja käsitteitä.

4 vinkkiä Stellar Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Kamppailetko Virginia Techin essee -kehotteiden kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme toimivien Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen.

Iowan osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

4 Suosituimmat vinkit Common App Honors -osioon

Oletko huolissasi Common App Honors -osiosta? Selitämme, mikä on yhteisen sovelluksen kunnia -asia ja miten voimme hyödyntää tätä tilaa.

College Board lopettaa SAT-aihekokeet: mitä sinun on tiedettävä

Kollegion hallitus ilmoitti äskettäin SAT-aihekokeiden päättymisestä. Opi tämän päätöksen perustelut ja mitä se tarkoittaa opiskelijoille.

Aurora-yliopiston pääsyvaatimukset

ACT -testin rekisteröinnin peruuttaminen

Kuinka peruutat ACT -testit tai rekisteröinnin? Ota selvää miten ja miksi et halua tehdä tätä!

Mitä ACT tarkoittaa? Täydellinen tarina

Mitä ACT tarkoittaa ja miksi sillä on väliä? Lue täältä, mitä ACT todella tarkoittaa.