SAT 1 vs SAT 2: Mikä on ero?

Olet ehkä kuullut jostakin nimellä SAT II (tai SAT 2) ja miettinyt, mikä se voisi olla. Ehkä salainen, kovempi versio SAT: sta? Todellisuus on vähemmän dramaattinen: SAT II on vain vanha nimi SAT-aihekokeille.

Tämä opas selittää SAT II: n nykyisen muodon, hahmottaa erot SAT 1: n ja SAT 2: n välillä ja auttaa sinua määrittämään, mitkä testit sinun tulisi suorittaa.koulut, jotka hyväksyvät yhteisen sovelluksen

Ominaisuuskuva: Matthias Neugebauer / Flickr

Päivitys: SAT Subject Tests Ending

Tammikuussa 2021 kollegion hallitus ilmoitti voimaan heti, Yhdysvalloissa ei tarjota muita SAT -aihekokeita (ja että SAT -aihekokeita tarjotaan kansainvälisesti vain kesäkuuhun 2021 saakka). Vaikka kuka tahansa, joka ilmoittautui touko- ja kesäkuun SAT-aihekokeisiin Yhdysvalloissa, hyvitetään, monet opiskelijat ovat ymmärrettävästi hämmentyneitä siitä, miksi tämä ilmoitus tapahtui vuoden puolivälissä ja mitä tämä tarkoittaa korkeakoulujen sovelluksille jatkossa.

Lue lisää yksityiskohdista, mitä SAT-aiheiden testien loppu merkitsee sinulle ja korkeakoulujen sovelluksille täällä.

Mitä ovat SAT 1 ja SAT 2?

Kuten kosketin edellä, nämä ovat yksinkertaisesti vanhentuneita monikereitä: SAT I tunnetaan nyt nimellä SAT, ja SAT II: ta kutsutaan kuvaavammin SAT Subject Testsiksi. Korkeakoulut kutsuvat testejä joskus edelleen SAT I: ksi ja SAT II: ksi, joten älä huoli, jos näet nämä ehdot.

SAT aloitti sotilaallisena älykkyyskokeena ja sitä käytettiin ensimmäisen kerran vuonna 1926 yliopiston pääsykokeina. Sittemmin se on käynyt läpi joukko muutoksia jotta se keskittyy vähemmän synnynnäisiin kykyihin ja enemmän opiskelijoiden koulussa oppimien käsitteiden ja taitojen testaamiseen. Se on haastanut muutaman kiistan, mutta sitä pidetään silti kunnollisena ennustajana siitä, miten opiskelijat pärjäävät yliopistossa.

SAT -testit ovat lähes yhtä vanhoja kuin varsinainen SAT. Ovirallisesti nimeltään apurahatestit, mutta tunnetaan puhekielellä saavutustesteinä,aiheen testit alkoi vuonna 1937 ja olivat pohjimmiltaan samat kuin nyt: yhden tunnin kokeet tietyistä aiheista, kuten biologia ja maailmanhistoria.

Tällä hetkellä on 20 erilaista aihetestiä, ja voit ilmoittautua enintään kolme testipäivää kohden. Tässä on yleiskatsaus kaikista SAT -aihekokeista:

Humanistiset tieteet Matematiikka ja tiede
Kirjallisuus Matematiikan taso 1
Yhdysvaltain historia Matematiikan taso 2
Maailman historia Biologia (E/M)
Kemia
Fysiikka
Kielet (ei kuuntelua) Kielet (kuuntelemalla)
Ranskan kieli Ranska ja kuuntelu
Saksan kieli Saksaa kuuntelemalla
Espanja Espanjaa kuuntelemalla
Moderni heprea Kiina kuuntelemalla
italialainen Japanilainen kuuntelemalla
latinan kieli Korealainen kuunteleminen

Mitä eroa on SAT 1: n ja SAT 2: n välillä?

Alun perin SAT minun oli tarkoitus testata soveltuvuus ja SAT II: n oli tarkoitus testata saavutus . Toisin sanoen, yksi testasi, mihin pystyt, ja toinen testasi sen, mitä tiesit.

Mutta kun kollegion hallitus siirtyi pois ajatuksesta, että SAT I testaisi luontaista kykyä, he muotoilivat sen uudelleen a päättelytesti, jolloin ero kahden SAT: n välillä on vähemmän määritelty.

Vuonna 2016 tapahtuneiden muutosten myötä SAT I (nyt vain SAT) keskittyy enemmän kuin koskaan tiedon testaamiseen logiikan sijaan. Tässä vaiheessa sanoisin niin SAT-testit yleinen tieto ja SAT-aihekokeet arvioivat ajankohtainen tietoa.

On myös joitain keskeisiä tapoja, joilla nämä kaksi testiä eroavat toisistaan rakenne. Ensinnäkin, vaikka molempien testien kysymykset ovat ensisijaisesti monivalintakysymyksiä, SAT-kysymyksillä on neljä vastausvaihtoehtoa, kun taas SAT-aihetesti-kysymyksillä on yleensä viisi vastausvaihtoehtoa. Tämä tarkoittaa, että sinulla on hieman suurempi todennäköisyys arvata oikea vastaus SAT: ssä (25%: n mahdollisuus) kuin SAT -aihekokeissa (20%: n mahdollisuus).

Lisäksi, SAT -aihekokeissa on arvausrangaistus vääristä vastauksista, SAT ei kuitenkaan (vaikkakin aiemmin). Huomaa, että et saa tai menetä pisteitä tyhjiksi jätetyistä kysymyksistä molemmat testit. Näin arvausrangaistus toimii SAT II: ssa:

  • 1/4 pistettä vähennetty jokaisesta virheellisestä viiden valinnan kysymyksestä
  • 1/3 pistettä vähennetty jokaisesta väärästä nelivalintakysymyksestä
  • 1/2 pistettä vähennetty jokaisesta virheellisestä kolmivalintakysymyksestä

Katso alla olevasta taulukosta yhteenveto kahden SAT -testityypin peruseroista nykyisessä muodossaan:

SAT SAT -testit
Muut nimet SAT 1, SAT I, SAT perustelutesti SAT 2, SAT II, ​​SAT -saavutustestit
Muoto 3 h 50 min monivalintakoke (yhdellä esseekysymyksellä) 1 tunnin monivalintakoe
Aihealue Lukeminen, kirjoittaminen, matematiikka 20 erilaista aihetta (lueteltu yllä)
Arvaa rangaistus? Älä Joo
Mitkä koulut vaativat sitä? Lähes kaikki korkeakoulut Vain jotkut erittäin valikoivat korkeakoulut

Huomaa myös, että kunkin testin ajoituksen vuoksi sinä ei voi suorittaa SAT ja kaikki SAT-aihekokeet samana testauspäivänä.

Kuinka selvittää, onko sinun suoritettava SAT, SAT-aihetestit vai molemmat

Hyvä nyrkkisääntö on se sinun on melkein varmasti otettava SAT I (tai ACT), mutta sinun on todennäköisesti otettava SAT II vain, jos haet erittäin valikoiviin korkeakouluihin. Kannattaa kuitenkin tarkistaa kunkin hakukoulun testausvaatimukset, koska ne voivat vaihdella melkoisesti.

Suurimmalla osalla korkeakouluista on yksi kolmesta SAT-aihekokeiden peruskäytännöstä. Käydään läpi ne yksi kerrallaan.

Käytäntö 1: He pyytävät vain SAT: ta (tai ACT: tä)

Useimmat koulut, mukaan lukien suuret valtionyliopistot, eivät vaadi hakijoita toimittamaan aihekokeen tuloksia. Kuitenkin, jotkut korkeakoulut ottavat huomioon SAT II -pisteet, joten ne voivat olla hyödyllinen tapa osoittaa hallitsemasi tietyn aihealueen (niin kauan kuin voit hyvin).

Käytäntö 2: He pyytävät SAT: ta (tai ACT: tä) ja SAT -testit

Kourallinen hyvin valikoivat koulut, mukaan lukien Harvard ja Rice, vaativat hakijoita toimittamaan pisteitä molemmat SAT I -testi ja yksi ja kolme (yleensä kaksi) SAT II -testiä.

Jotkut korkeakoulut ovat tarkempia ohjeita siitä, mitkä aihekokeet sinun on suoritettava. Esimerkiksi, MIT vaatii yhden Math SAT II: n ja yhden Science SAT II: n .

Muut koulut - mukaan lukien McGill, Tufts ja Duke - tekevät luopua Aine Testit -vaatimuksesta, jos lähetät ACT-pisteet. Nämä koulut kuitenkin katsovat edelleen SAT -aineiden testituloksia, jos lähetät ne.

Käytäntö 3: He pyytävät SAT: ta tai SAT -testit

Kasvava osa kouluista on ottanut käyttöön joustavan testikäytännön, mikä tarkoittaa sitä antaa opiskelijoille mahdollisuuden valita, mitkä tulokset he haluavat lähettää useista eri testeistä. Esimerkkejä kouluista, joiden avulla opiskelijat voivat lähettää SAT II -tuloksia SAT I- tai ACT-pisteiden sijaan, ovat NYU, Colorado College ja Middlebury.

Yhteenveto: Pitäisikö sinun ottaa SAT I tai SAT II?

SAT I on standardi SAT -testimuoto, joka sinun on suoritettava useimmissa yliopistosovelluksissa. SAT II -testit ovat aihekohtaisia ​​testejä, joita saatetaan tarvita tai ei tarvita riippuen siitä, missä aiot hakea.

Kuten yllä näet, oppilaitosten SAT II -käytännöt vaihtelevat suuresti. Olla varma etsi jokaisen koulun testausvaatimukset aiot hakea ja määrittää etukäteen, mitä sinun tulee tehdä. Haluat ehkä aloittaa tutustumalla täydelliseen luetteloon kouluista, jotka vaativat SAT-aiheisia testejä. Älä unohda vahvistaa korkeakoulujen käytäntöjä niiden virallisilla verkkosivustoilla!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Elizabethtown Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka voittaa Tylenol -apuraha

Oletko kiinnostunut Tylenol Future Care -apurahasta? Tässä on asiantuntijaopas loistavan sovelluksen rakentamisesta ja Tylenol -apurahan voittamisesta.

Texas A&M - Corpus Christi SAT -tulokset ja GPA

Denisonin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Molloy Collegen pääsyvaatimukset

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

1340 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Albion Collegen pääsyvaatimukset

2015-2016 ACT-testipäivät

Etsitkö ACT-testipäiviä vuosina 2015 ja 2016? Katso täydellinen testausaikataulu ja vinkkejä oman ACT-päivämäärän valitsemiseen.

DeVry University - North Brunswick Pääsyvaatimukset

16 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Robert F.Kennedyn yhteisökouluista-Los Angelesin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT-tulokset, AP-tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Robert F.Kennedy Community Schools-Los Angeles High School of the Artsista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

1700 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Vassar SAT -tulokset ja GPA

Southwestern University SAT -tulokset ja GPA

6 kriittistä AP-tenttivinkkiä kokeidesi ässä

Stressitkö AP-kokeista? Tutustu kuuteen suosituimpaan AP-testivinkkiin parhaasta arvausstrategiasta siihen, miten energiaa pidetään yllä tenttipäivänä.

Mikä on Charter School? Onko yksi oikea sinulle?

Oletko hämmentynyt charter- ja julkisista kouluista? Yksityiskohtainen kilta charterkoulun määritelmään opastaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Sweet Briar Collegen pääsyvaatimukset

Kentucky Wesleyan Collegen pääsyvaatimukset

Paras AP Human Geography Review Books

Tarvitsetko AP Human Geography -kirjan? Olemme tarkastelleet parhaita vaihtoehtoja tenttiarviointiisi ja antaneet ohjeita siitä, miten valita oikea sinulle.

Mount St.Mary's Collegen pääsyvaatimukset

Etelä-Dakotan yliopiston pääsyvaatimukset

Rollins College ACT -pisteet ja GPA

Skidmoren pääsyvaatimukset