Näytteen merkkiviite ystävälle

feature_bread.jpg

Tämä viimeinen suosituskirjeesimerkki edustaa merkkiviittausta. Hahmoviittaus voi tulla ystävältä, naapurilta tai jopa sukulaiselta. Se on yleensä henkilökohtaisempi kuin ammatillinen ja puhuu kohteen persoonallisuudesta ja luonteesta.

Tässä oppaassa selitämme, mitä merkkiviittauskirjeitä ovat ja milloin niitä tarvitaan, sekä kuinka kirjoittaa kirje ja mitä sisällyttää kirjeeseesi. Mukana on myös esimerkki merkkiviittauskirjeestä, jotta voit nähdä, miltä täydellinen kirja näyttää, ja lopuksi annamme vinkkejä, joiden avulla voit kirjoittaa oman suosituskirjeen ystävällesi.Milloin merkkiviittauskirjeitä tarvitaan?

On olemassa kaksi pääasiallista tilannetta, joissa merkkiviittauksia tarvitaan eniten. Ensimmäinen on oikeudellisista syistä, kuten taustatarkastus tai oikeusjuttu. Tässä tapauksessa hahmoviittaustasi käytetään todisteena siitä, että henkilö, josta kirjoitat kirjeen, on kaiken kaikkiaan hyvä henkilö ja että hänet on todettava viattomaksi/hänelle on annettava alennettu tuomio/hänet voidaan ehdonalaistaa jne.

Sinua voidaan myös pyytää kirjoittamaan hahmoviittaus ystävällesi, joka hakee työtä, mutta hänellä ei ole paljon työkokemusta tai hän on ollut poissa työvoimasta pitkään mutta tarvitsee silti viitteitä voidakseen hakea työtä.

Jotkut klubit, ohjelmat tai koulut voivat myös vaatia merkkiviittauksia tai niitä tarvitaan vuokrasopimuksen allekirjoittamiseen, mutta nämä syyt ovat harvinaisempia.

Kuinka kirjoitat merkkiviittauskirjeen? Mitä sen pitäisi sisältää?

Merkkiviittauskirjeen kirjoittaminen ystävälle voi tuntua pelottavalta, mutta se on itse asiassa melko yksinkertaista. Sinun tarvitsee keskittyä vain kertoa totuus siitä, mistä pidät ystävässäsi ja miksi luulet hänen olevan hyvä ihminen. Tämä on malli, jota kirjeesi tulee noudattaa:

Johdanto: Kirjoita päivämäärä aina kirjeesi yläosaan, jotta ihmiset, jotka lukevat sen, näkevät, kuinka äskettäin se on kirjoitettu. Muista myös käyttää asianmukaista kunniaa, kuten 'Ms'. 'Rouva.' 'Herra. tai 'tohtori' Tuomareista tulisi puhua '' teidän kunnianne '' tai '' arvoisa tuomari ''.

Mistä tunnet ystäväsi: Kerro ensimmäisessä kappaleessa hieman taustaa itsestäsi, kuinka kauan olet tuntenut henkilön, josta kirjoitat, ja mikä on suhteesi häneen. Esimerkiksi: 'Olen ollut Emilyn naapuri kymmenen vuoden ajan, ja kasvoimme joka ilta iltapäivällä leikkiessäni takapihallani.'

Ystäväsi luonne: Keskustele seuraavissa kappaleissa siitä, millainen ystäväsi luonne on ja mikä tekee heistä niin mahtavia. Voit mainita tapoja, joilla he ovat auttaneet sinua, saavutetut tavoitteet, tekemänsä vapaaehtoistyön, lahjoitukset, syyt, joihin he ovat sitoutuneet ja/tai tavoista, joilla he ovat auttaneet muita.

Kuten kohdassa 'kuinka tunnet ystäväsi', ole täsmällinen ja käytä esimerkkejä, jotta kirjeesi olisi mahdollisimman tehokas. Kirjoittaminen 'Emily on osoittanut anteliaisuutensa vapaaehtoistyönä paikallisessa seniorikeskuksessamme joka viikonloppu viimeisen vuoden aikana' on paljon tehokkaampaa kuin vain sanoa 'Emily on antelias henkilö.'

Jos mahdollista, muokkaa esimerkkejäsi kirjeen kirjoittamisen syyn perusteella (esimerkiksi esimerkkejä siitä, kuinka henkilö on hyvä vanhempi huoltajuusasiassa).

Näkemäsi katumus/parannus (valinnainen): Tätä ei tarvita kaikissa hahmoviittauksissa, mutta jos kirjoitat kirjeen, koska ystäväsi teki huonon päätöksen (kuten juonut ajon aikana), voit myös sisällyttää esimerkkejä, joita olet nähnyt katumuksesta tai heidän tekemistään toimenpiteistä tehdä parempia valintoja tulevaisuudessa, kuten pidättäytyä juomasta ja AA -kokouksista. Tämä osoittaa, että he ottavat virheensä vakavasti ja ovat sitoutuneet olemaan parempi ihminen.

Johtopäätös: Lopeta kirjeesi kiittämällä lukijaa ajastaan ​​ja tarjoutumalla vastaamaan mahdollisiin lisäkysymyksiin. Kirjoita koko nimesi ja yhteystietosi kirjeen loppuun.

Esimerkkikirje #9: Ystävän kirjoittama hahmoviite

Lara Turner60 Main St.
Midtown, NH 03031

15. huhtikuuta 2019

Arvoisalle tuomarille Eva Millerille,

Kirjoitan Rose Davidsonin puolesta hänen kahden lapsensa huoltajuudesta. Tiedän, että Rose on poikkeuksellinen vanhempi, ja tuen täysin sitä, että hänellä on täysi huolto tyttärilleen. Rose ja minä olemme olleet naapureita kahdeksan vuotta, ja lapsemme leikkivät yhdessä vähintään kerran viikossa. Näen hänet melkein joka päivä, joko naapurustossa tai jättäessäni tai hakiessamme lapsiamme koulusta, ja voin todistaa hänen lujuutensa ja omistautumisensa tyttäriinsä.

Tapasin Roseen ensimmäisen kerran, kun hän ja hänen tyttärensä muuttivat minun viereiseen taloon. Löysimme nopeasti polkumme, jotka eivät risteä pelkästään naapureina vaan myös PTA: han osallistuvina vanhempina. Meistä ja perheistämme on tullut läheisiä ystäviä, ja vuosien varrella olemme usein viettäneet aikaa yhdessä ja järjestäneet leikkipäivät lapsillemme. Rose ja minä huolehdimme säännöllisesti myös toisistamme, ja olen aina vakuuttunut siitä, että lapseni ovat turvassa ja heistä pidetään hyvää huolta, kun hän katsoo heitä.

Olen aina ollut vaikuttunut siitä, kuinka Rose on omistautunut erinomaiseksi äidiksi. Hän muuttaa työaikatauluaan ja saa työt päätökseen myöhään illalla, kun tyttäret ovat menneet nukkumaan, jotta hän voi noutaa heidät koulusta ja olla läsnä heidän kanssaan iltaisin. Hän rohkaisee tyttäriään jatkamaan tunteja ja harrastuksia, joista he pitävät, ja on aina valmis auttamaan läksyjen tekemisessä ja ohjaamaan heidät viikoittaisiin jalkapalloharjoituksiin ja taidetunneille. Hän jopa ylittää ja tarjoaa säännöllisesti välipaloja joukkuetovereilleen ja luokkatovereilleen näiden tapahtumien aikana. Hän kuuntelee aina tyttäriään ja saa heidät tuntemaan huolenpitoaan, ja tiedän omilta lapsiltani, että Rosen tyttäret tuntevat olonsa turvallisiksi ja rakastetuiksi. Rosen tyttäret menestyvät akateemisesti ja ovat intohimoisia monista koulun ulkopuolisista toiminnoista, ja tiedän, että kun Rose on heidän äitinsä, he kasvavat yhteiskunnan kestäviksi jäseniksi.

kuinka monta 0 miljoonasta

Olen uskomattoman onnekas, kun tunnen Rosen sekä ystävänä että inspiraationa siitä, miltä suuri äiti näyttää. Toivon, että kirjeeni auttaa Rosea saamaan täyden tyttärensä huoltajuuden, jotta he voivat jatkaa täyttä ja onnellista elämää. Ota rohkeasti yhteyttä minuun saadaksesi lisätietoja. Kiitos huomiosta.

Ystävällisin terveisin,

Lara Turner
lara.turner@gmail.com
508-726-6245

korjaus-1351629_960_720

Suosituskirje #9: Jakautuminen

Tämä suosituskirjeen näyte edustaa tiettyä tyyppiä, a hahmoviittaus . Hahmoviittaus voi tulla ystävältä, naapurilta, sukulaiselta tai muulta suosittelijan läheiseltä henkilöltä.

Vaikka jotkut työpaikat vaativat hahmoviittauksia, muut olosuhteet, joissa heidät saatetaan kutsua tuomioistuimeen, kuten yllä olevassa esimerkissä, talon tai asunnon ostaminen tai hyväksyminen ryhmään tai komiteaan.

Ystävän viittauskirjeet ovat yleensä paljon henkilökohtaisempia kuin tyypillinen ammattikirje. Jos sinua pyydetään antamaan merkkiviittaus, voit kuvata henkilön persoonallisia ominaisuuksia ja luonnetta. Kuten minkä tahansa muun kirjeen kohdalla, sinun on pyrittävä antamaan konkreettisia esimerkkejä kirjeesi aiheen luonnehtimiseksi.

Yllä olevassa hahmoviittauskirjeessä Lara Turner todistaa ystävänsä ja naapurinsa Rosen vahvan luonteen auttamaan Rosea tyttäriensä huoltajuuden järjestämisessä.

Lara puhuu läheisestä suhteestaan ​​Roseen ja kuvaa joitain Rosen henkilökohtaisia ​​vahvuuksia. Koska huoltajuustapaus koskee nimenomaan parhaan järjestelyn luomista lapsille, Lara keskittyy erityisesti Rosen omistautumiseen tyttäriinsä ja vaivaa ja huolenpitoa, jonka hän tekee poikkeukselliseksi äidiksi.

Hän ilmaisee tukensa ja antaa konkreettisia esimerkkejä sanojensa tueksi. Kaiken kaikkiaan hänen kirjeensä on vahva lausunto Roseille ja täyttää tehtävänsä hahmoviittauksena Rosen huoltajuudesta.

Vinkkejä merkkiviittauskirjeen kirjoittamiseen

Pidä seuraavat vinkit mielessä, jos haluat kirjoittaa vahvimman hahmoviittauksen ja suosituskirjeen ystävälle.

  • Tiedä kenelle kirjoitat, jotta voit käsitellä kirjeen oikein.
  • Tiedä miksi kirjoitat kirjettä, jotta voit muokata kirjoitustasi paremmin.
  • Pidä kirje lyhyenä (yleensä sivu tai vähemmän).
  • Käytä erityisiä esimerkkejä ystäväsi luonteen osoittamiseksi.
  • Pidä asiat positiivisina. Keskity ystäväsi luonteen positiivisiin puoliin äläkä halvenna heitä tai ketään muuta kirjeessäsi.
  • Säilytä ammattimainen sävy (ei slangia tai liian tuttua kieltä).
  • Tarkista kirjeesi ennen sen lähettämistä, jotta se on selkeä ja virheetön.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Yin ja Yang: Mitä symboli tarkoittaa?

Mitä yin yang -symboli tarkoittaa? Ja mikä on yin ja mikä on yang? Asiantuntijaoppaamme vastaa kaikkiin yin- ja yang-kysymyksiisi.

Regis College pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Mantecan lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Mantecan lukiosta Mantecassa, Kaliforniassa.

Keskipisteen kaavan käyttäminen

Mikä on keskipisteen kaava? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, jossa on esimerkkejä keskipisteen kaavasta.

Kuinka kauan kestää saada SAT -tulokset takaisin?

Milloin SAT -tulokset tulevat ulos SAT -ottelun jälkeen? Kuinka monta viikkoa saat SAT -pisteet takaisin College Boardilta? Ota selvää, kun löydät pisteesi täältä.

Philadelphian yliopiston SAT -tulokset ja GPA

John Carroll Universityn pääsyvaatimukset

Pugetin yliopiston ääni ACT-tulokset ja GPA

Miksi minulla on aaltoilevat kielen reunat?

Mietitkö, mikä aiheuttaa aaltoilevan kielen? Selitämme, mitä aaltoilevat kielen reunat voivat merkitä ja onko sinun syytä huolestua.

Varhaiset päätöksentekopäivät jokaiselle korkeakoululle, jolla on ED

Etsitkö määräaikoja kouluille, joilla on varhainen päätös, kuten Duke, Cornell ja U Penn? Tässä on täydellinen luettelo kaikkien korkeakoulujen aikaisten päätösten määräajoista.

Bowien osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Troyn yliopiston ACT -tulokset ja GPA

10 suosittua tyyppiä: ilmainen tulostettava graafinen paperi

Tarvitsetko tulostettavaa graafista paperia? Tutustu ilmaisten graafisten papereiden PDF- ja JPG-kokoelmiin kaikilla tyylillä sekä vinkkejä niiden käyttöön.

19 vaihetta yliopiston professoriksi

Mietitkö, miten sinusta tulee yliopiston professori? Selitämme työnäkymät ja korkeakouluprofessorin vaatimukset auttaaksemme sinua valmistautumaan ja opastamaan sinut koko opettajankoulutusprosessin läpi.

Cal State Fullertonin pääsyvaatimukset

Hussonin yliopiston pääsyvaatimukset

Wilkesin yliopiston pääsyvaatimukset

New Yorkin teknillisen korkeakoulun SAT -tulokset ja GPA

Paljonko ACT Prep -kurssit maksavat? Asiantuntijavertailu

Kuinka paljon ACT-luokat todella ovat? Jaottelemme ACT: n kokonaiskustannukset auttaaksemme sinua suunnittelemaan eteenpäin.

Heidelbergin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä tarvitset Marylandin yliopistolle: ACT -tulokset ja GPA

Stevensonin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Sam Houstonin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Mercedin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Mercedin lukiosta Mercedissä, Kaliforniassa.

SUNY Geneseon pääsyvaatimukset