Desimaalien pyöristäminen: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

pi-1453835_1920

Useimmat meistä tuntevat käsitteen pyöristää numeroita . Pyöristämme numeroita koko ajan jokapäiväisessä elämässämme ajan kertomisesta mittauksiin, koska pyöristäminen on helppo ja hyödyllinen tapa auttaa meitä ymmärtämään ympärillämme olevat numerot. Mutta mitä tapahtuu, kun kohtaamme desimaaleja? Desimaalit voivat olla pitkiä ja hankalia, ja pyöristäminen voi auttaa ymmärtämään niitä. Jatka lukemista selvittääksesi miten pyöreät desimaalit ja miten sitä käytetään yhteinen menetelmä pyöristämisestä.

Mikä on desimaali?

TO desimaali on merkintäjärjestelmä kokonaisluku ja ei-kokonaisluku luvut, jotka jakautuvat kymmenesosaan, sadasosaan, tuhanteen jne. Luku on jaettu a: ksi koko numero , joka on desimaalin vasemmalla puolella, ja murto -osa on oikealla.Katsotaanpa esimerkiksi lukua 10 423 . Tässä tapauksessa 4 on kymmenes , 2 on sadasosa ja 3 on tuhannesosa .

Desimaalit voidaan muuntaa murtoluvut ja prosentteina , mikä voi helpottaa niiden arvon ymmärtämistä. Muista, että kunkin numeron sijoitus, jossa se näkyy desimaalin jälkeen. Eli jos numero oli 10 003 luku olisi 10 ja 3 tuhannesosa tai 10 3/100 . Jos numero oli 10.03 , se olisi 10 3/100 .

Käyttämällä yllä olevaa numeroa 10.423 voimme jakaa numeron:

.4 = 4/10

.42 = 42/100

kuinka tarkistaa sat -pisteesi

.423 = 423/100

Näyttökuva 2019-06-28 klo 12.24.20Yhdysvalloissa desimaalia merkitään desimaalipiste . Joissakin maissa desimaali on todella merkitty a: lla kohta . Useimmat Euroopan maat käyttävät pilkkua, lukuun ottamatta Yhdistynyttä kuningaskuntaa sekä joitakin Etelä -Amerikan, Aasian ja Afrikan maita. Toivottavasti et törmää tähän ongelmaan testeissä, mutta koska desimaalien kirjoittamiseen ei ole virallista kansainvälistä standardia, on hyvä tietää, jos näet tuntemattoman numeron, kuten 10.42 .

Milloin käytät desimaaleja?

Desimaaleja käytetään yleisesti jokapäiväisessä elämässämme, ja luultavasti pystyt siihen lisäämällä, vähentämällä ja pyöristys desimaaleja päässäsi edes huomaamatta, että teet sen. Käytämme usein desimaaleja keskustellessamme rahaa, painoa ja mitat , koska desimaalit voivat antaa meille tarkan arvon.

Tästä huolimatta ei aina ole välttämätöntä käyttää desimaalia kokonaisuudessaan, joko päivittäisessä elämässä tai testin ongelman ratkaisemisessa. Vaikka desimaalit voivat olla teknisesti äärettömiä, voimme käyttää niitä yleinen pyöristysmenetelmä pyöristää desimaaleja, jolloin ne sopivat ongelmaan, jota yritämme ratkaista.

Pyöristäminen: Yleinen menetelmä

Yleinen pyöristysmenetelmä sanoo, että jos pyöristettävää numeroa seuraa numero 5 tai enemmän (5,6,7,8 tai 9), sitten sinun tulee pyöristää numero ylöspäin. Voit esimerkiksi pyöristää luvun 27 30: ksi, koska 7 on suurempi kuin 5. Kuitenkin luku 24 pyöristetään alaspäin 20: een, koska 4 on alle 5.

Voit pyöristää kymmeneen lähimpään, kuten yllä, mutta voit myös pyöristää sadan tai tuhannen lähimpään. Esimerkiksi 2367 voidaan pyöristää lähimpään Tämä (2370) lähin sata , (2400) tai lähin tuhat (2000).

Pyöristäessä sinun on aloitettava numerolla kauimpana oikealle , koska jokaista numeroa käytetään pyöristämään sen edessä oleva numero. Yllä olevassa esimerkissämme harkitse:

2.36 7 kierrosta ylös 6

2.3 6 7 kierrosta ylös 3

2, 3 67 kierrosta alas kohteeseen 2 .

luopua oppilaitoksesta
kirjanpito-761599_1920

Kuinka pyöristää desimaaleja

Aivan kuten kokonaislukujen kohdalla, käytämme numeroa suoraan kunkin numeron oikealla puolella pyöristämään. Pyöristäessämme desimaaleja haluamme myös palata oikealta.

Alkuperäisessä esimerkissämme 10.423 tiedämme, että voisimme nopeasti pyöristää alaspäin 10: een , koska kaikki desimaalin jälkeiset luvut ovat alle 5 ja siksi kaikki alaspäin. Kokeillaan siis numeroa, joka menee hieman pidemmälle: 14,582354

Tämä luku voidaan pyöristää monella tavalla sen mukaan, kuinka tarkkaa sitä tarvitset. Jossain vaiheessa desimaalipisteen jälkeinen luku on niin pieni, että siitä tulee merkityksetön tilanteesta riippuen. Jos esimerkiksi painoisimme kissaa, meidän ei tarvitse tietää, että kissa painaa 14,582354 kiloa. Voisimme pyöristää tämän luvun turvallisesti. Kuitenkin, jos tämä oli tieteellinen mittaus tietystä kemikaalista verinäytteessä, sitä kauemmin tarkempi numero on hyödyllisempi tutkijoille, jotka tarvitsevat mittaustensa olevan mahdollisimman tarkkoja. Toisaalta tieto siitä, että kissamme painaa noin 14,6 kiloa, on enemmän kuin tarpeeksi tietoa.

Tältä numeromme näyttää pyöristettynä kymmenesosaan:

Näyttökuva 2019-06-28 klo 12.43.37

Tietäen milloin kannattaa pyöristää

Desimaalin pyöristäminen testissä on vaikeaa ja riippuu siitä, mitä yrität ratkaista. Useimmat testit vaativat täsmällisen vastauksen, minkä vuoksi desimaali lisättiin ensimmäiseksi. Jos mahdollista, yritä pitää kiinni alkuperäisestä numerosta. Jos pyöristys auttaa ratkaisemaan ongelman tehokkaammin, pidä kiinni ainakin sadasosa . Monivalintatilanteessa voit myös katsoa, ​​miten vastaukset esitetään. Jos vastaukset menevät kohtaan tuhannesosa , sinun pitäisi tehdä laskelmasi myös tällä tavalla.

Vaikka pyöristäminen voi olla hankalaa testeissä, se on erittäin hyödyllinen nopeassa ongelmanratkaisussa jokapäiväisessä elämässä. Oletetaan, että olet ruokakaupassa ja ostat vesimelonia. Vesimeloni on 0,35 dollaria kilolta. Punnitset vesimelonin ja se on 20,824 kiloa . Voit nopeasti pyöristää sekä kilot että hinnan, joten voit kertoa 21 x 0,40 ja saat karkean käsityksen siitä, kuinka paljon maksat vesimelonista. Muista, että mitä enemmän pyöristät, sitä epätarkempi numero on, mutta voit saada nopeasti käsityksen hinnasta.

Emme tarvitse tarkkaa lukua vesimelonin hintaan, mutta jos esimerkiksi rakennamme työpöytää, on erittäin tärkeää mitata täsmälleen oikea mittaus pöydän jokaisesta jalasta. Tässä tilanteessa 22,7 tuuman ja 22,9 tuuman välillä on suuri ero.

Muista aina arvioida kuinka tarkka numero on ennen pyöristämistä. Useimmat meistä voivat pyöristää päässään ylös- ja alaspäin, mutta muista aina käyttää yleistä pyöristysmenetelmää sekä arjen että testin aikana.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pitäisikö SAT tai ACT suorittaa uudelleen? 3-vaiheinen prosessi

Lue 3-vaiheinen prosessi selvittääksesi, kannattaako SAT vai ACT suorittaa uudelleen. Opi kuinka todennäköisesti parannat pisteitäsi.

Abilenen kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Paras IB -historian muistiinpanot ja opinto -opas SL/HL: lle

Miten opiskelet IB History SL/HL: lle? Lue parhaat IB -maantieteelliset muistiinpanot ja ilmainen opasoppaamme saadaksesi parhaat saatavilla olevat resurssit.

Täydellinen opas: Cincinnatin yliopiston pääsyvaatimukset

Pitäisikö minun mennä maaseutu-, kaupunki- tai esikaupunkikouluun?

Mikä korkeakouluympäristö on paras: maaseutu, kaupunki tai esikaupunki? Selvitä kaupunkikorkeakoulujen ja maaseudun edut ja haitat ja mitä sinun pitäisi valita.

Kalifornian parhaat koulut | Theodore Rooseveltin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Theodore Roosevelt Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Uusi PSAT, uudistettu vuonna 2015: Täydellinen opas

PSAT suunniteltiin uudelleen vuonna 2015. Lue oppaamme oppiaksesi kuinka valmistautua siihen parhaiten.

Stillman Collegen pääsyvaatimukset

CNU SAT -pisteet ja GPA

4 kuvaajan kvadranttia: Määritelmä ja esimerkit

Mitkä ovat kaavion kvadrantit? Opi kaikki neljästä kaavion kvadrantista ja siitä, miten piste kuuluu.

Parhaat SAT Prep -sivustot, joita sinun pitäisi käyttää

Mitkä ovat parhaat SAT-valmistelusivustot, joita sinun pitäisi käyttää, ja mitä saat niistä? Lisätietoja täältä.

Mikä on subrogation? Pitäisikö sinun luopua siitä?

Onko sinua pyydetty allekirjoittamaan vapautus oikeudesta? Hämmentynyt siitä, mikä se on? Määritämme sijainnin ja selitämme, missä näet sen ja mitä se tarkoittaa sinulle.

UC Berkeleyn pääsyvaatimukset

Maine College of Artin pääsyvaatimukset

UMBC ACT Pisteet ja GPA

Ultimate Free ACT -opinto-opas: Vinkkejä, strategioita ja käytäntöjä

Etsitkö ilmaista ACT-valmistelua? Täydellinen ACT-opinto-oppaamme kerää kokeeseen valmistautumiseen tarvittavat resurssit, mukaan lukien harjoitustestit ja strategiaoppaat.

850 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Parhaat AP -maailmanhistorian muistiinpanot, joiden kanssa opiskella

Tarvitsetko apua opintoihin? Tutustu AP -maailmanhistorian muistiinpanojemme kokoelmaan, jonka avulla voit tarkastella luokkasi tai AP -kokeen keskeisiä teemoja ja käsitteitä.

4 vinkkiä Stellar Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Kamppailetko Virginia Techin essee -kehotteiden kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme toimivien Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen.

Iowan osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

4 Suosituimmat vinkit Common App Honors -osioon

Oletko huolissasi Common App Honors -osiosta? Selitämme, mikä on yhteisen sovelluksen kunnia -asia ja miten voimme hyödyntää tätä tilaa.

College Board lopettaa SAT-aihekokeet: mitä sinun on tiedettävä

Kollegion hallitus ilmoitti äskettäin SAT-aihekokeiden päättymisestä. Opi tämän päätöksen perustelut ja mitä se tarkoittaa opiskelijoille.

Aurora-yliopiston pääsyvaatimukset

ACT -testin rekisteröinnin peruuttaminen

Kuinka peruutat ACT -testit tai rekisteröinnin? Ota selvää miten ja miksi et halua tehdä tätä!

Mitä ACT tarkoittaa? Täydellinen tarina

Mitä ACT tarkoittaa ja miksi sillä on väliä? Lue täältä, mitä ACT todella tarkoittaa.