RN vs BSN vs LPN: Mikä ohjelma sopii sinulle?

ominaisuus_hoitajat
Sairaanhoitajaksi tuleminen on suuri uratavoite - sairaanhoitajia tarvitaan aina, ja ura voi olla palkitseva, tyydyttävä kokemus! Mutta kun aloitat hoito-ohjelmien tutkimisen, asiat voivat muuttua hieman monimutkaisiksi. Mitä hyötyä on RN: stä BSN: stä? Entä LPN vs RN?

Tässä artikkelissa puhumme kaikista näistä erilaisista ohjelmista, lyhenteistä ja urasta, mukaan lukien mikä kukin on, kuinka löytää hyvä ohjelma, ja jopa LPN vs ADN RN vs BSN RN -palkkavertailu.

Mikä on sairaanhoitaja?

Ennen kuin selvität, mitä ohjelmaa haluat opiskella, on tärkeää ymmärtää tarkalleen, mitä sairaanhoitaja tekee, ja erot RN: n ja BSN: n ja LPN: n ja RN: n välillä. Sairaanhoitajat eivät ole vain henkilö, jonka näet ennen lääkärin käyntiä - t he ovat erikoistuneita, tärkeitä ammattilaisia, joilla on ratkaiseva merkitys hyvän terveydenhuollon tarjoamisessa.Monet sairaanhoitajat keskittyvät elintoimintojen ottamiseen, rokotusten antamiseen, potilaiden punnitsemiseen ja vastaaviin tehtäviin, mutta se ei ole kaikki. Sairaanhoitajat tekevät tiivistä yhteistyötä potilaiden kanssa ohjaamaan heitä kohti asianmukaista terveydenhoitoa ja voivat jopa toimia perusterveydenhuollon tarjoajana korkeammalla kokemustasolla.

Erilaiset sairaanhoitajat tarjoavat erityyppistä hoitoa. Jotkut tekevät läheistä yhteistyötä lääkäreiden kanssa, hoitavat potilaita tai koordinoivat eri terveydenhuollon työntekijöiden aikatauluja tietylle potilaalle. Toiset työskentelevät itsenäisemmin, usein oman sairaanhoitajaryhmänsä kanssa.

Tärkeää on huomata, että sairaanhoitajat eivät ole puhtaasti yksi asia. Ammatin sisällä on paljon joustavuutta , mukaan lukien kuinka paljon valtaa sinulla on potilaan hoidosta, millä alalla työskentelet ja mitkä ovat velvollisuutesi. Jos olet kiinnostunut tarjoamaan hoitoa suoraan potilaille, hoitotyö voi olla oikea ura sinulle!

kehon_hoitaja-1

materialismi suuressa gatsbyssä

Mitä asteita voit saada hoitotyössä?

Tiedätkö RN vs. BSN tai LPN vs. RN erot? Hoitotyön alalla on monia erikoisaloja, jotka edellyttävät erityyppistä koulutusta. Kun useimmat ihmiset ajattelevat tulla sairaanhoitajaksi, he ovat yleensä kiinnostuneita kolmesta erityisohjelmasta: tulla lisensoiduksi käytännön sairaanhoitajaksi (LPN), tulla rekisteröidyksi sairaanhoitajaksi (RN) tai saavuttaa hoitotieteiden kandidaatti (BSN).

Luvan saaneeksi käytännön sairaanhoitajaksi on tyypillisesti lyhin ohjelma , noin vuoden ajan. Valmistuttuasi sinulla on todennäköisesti sairaanhoitotodistus. Useimmat LPN: t työskentelevät hoitolaitoksissa , kuten vanhusten hoitokodit, mutta he voivat työskennellä monissa paikoissa. Sairaaloissa työskennellessään LPN: t ovat usein vastuussa vitalien ottamisesta ja lääkkeiden jakamisesta.

mikä on 1 biljoonaa kertaa 1 biljoonaa

Historiallisesti RN: ksi tuleminen vaati akkreditoidulta ohjelmalta vain tutkintotodistuksen, joka voi kestää vain yhden vuoden. Nykyään on todennäköisempää, että hakeva RN tarvitsee vähintään osakkuusyrityksen tutkinnon , joka kestää tyypillisesti kaksi vuotta, ja useammat tilat alkavat vaatia kandidaatin tutkintoja. RN voi toimia monissa paikoissa, mukaan lukien sairaalat, lääketieteelliset toimistot ja klinikat. RN: t keskittyvät ensisijaisesti lääkäreiden ja muiden sairaanhoitajien avustamiseen, mutta niillä voi olla erilaisia ​​tehtäviä.

Hoitotyön kandidaatti tai BSN voi johtaa sairaanhoitajia erilaisiin uriin. Sen sijaan, että BSN olisi eräänlainen sairaanhoitaja, kuten LPN tai RN, se on eräänlainen tutkinto. Kuten useimmat kandidaatin ohjelmat, BSN: n ansaitseminen kestää noin neljä vuotta . BSN: n saaminen voi johtaa monenlaiseen uraan, mukaan lukien työ sairaanhoitajana, RN: nä tai lääketieteellisten ja terveyspalvelujen johtajana.

vartalo_hoitaja2

Millaiset ovat hoitotyöohjelmat?

Nyt kun tiedät vähän joistakin erilaisista hoito-ohjelmista, joita voit jatkaa, eritellään heidän erityispiirteensä. Vaikka ne kaikki ovat osa hoitotyön kenttää, palkassa, ohjelman pituudessa ja tehtävissä on suuria eroja , joten tee paljon tutkimuksia selvittääksesi, mikä on oikea valinta toiveillesi.

Millainen LPN-ohjelma on

Pituus: Yksi vuosi
Keskimääräinen palkka: 48 339 dollaria

Koska luvan saaneeksi käytännön sairaanhoitajaksi ansaitaan tutkintotodistus tai todistus tutkinnon sijasta, ohjelma on lyhyempi kuin monet muut, noin vuoden pituinen. Näitä ohjelmia tarjotaan tyypillisesti ammattikouluissa tai yhteisöopistoissa, joten ne ovat suhteellisen edullisia muihin ohjelmiin verrattuna.

Kun etsit hyvää LPN-ohjelmaa, muista löytää ne, jotka on akkreditoinut akkreditointikomissio (ACEN). ACEN: llä on hakutyökalu auttaa sinua löytämään akkreditoituja ohjelmia läheltäsi.

kuinka ottaa luonnollinen loki

Tämän ohjelman luokat kattavat hoitotyön perusteet, kuten biologian, ihmisen anatomian ja lääketieteellisen terminologian. Jokainen ohjelma on hieman erilainen, mutta monet ovat vaatineet verkossa lueteltuja luokkia, jotta pääset alkuun opiskelemaan aiheita, jotka sinun on tiedettävä.

Millainen RN-ohjelma on

RN-ohjelmat ovat hyvin erilaisia ​​- Jos haluat tulla rekisteröidyksi sairaanhoitajaksi, tarvitset tutkintotodistuksen, liitännäistutkinnon tai kandidaatin tutkinnon yhden ohjelman sijaan . Kenttä on avoin eri koulutustasoille riippuen siitä, mitä haluat tehtäviesi olevan ja missä haluat työskennellä, joten hajotetaan tutkintotodistukset ja tutkinnon suorittaneet ennen kuin siirrymme kandidaatin tutkintojen viimeiseen osioon. RN: n ja BSN: n välillä heillä on yleensä samanlaiset palkat koulutuksensa ja kokemuksensa mukaan.

Tutkintotodistus

Pituus: Yhdestä kolmeen vuotta
Keskimääräinen palkka: 38400 dollaria

Tutkintotodistus ei ole vain todiste valmistumisesta - hoitotyön alalla tutkintotodistus viittaa myös tietyn hoito-ohjelman suorittamiseen. Tutkintotodistus, joka voidaan ansaita yhdestä kolmeen vuoteen, oli historiallisesti suosituin tapa tulla hoitotyön kentälle, mutta se on alkanut muuttua. Yhä useammat työmahdollisuudet edellyttävät tutkinnon sijasta osakkuusyrityksen tai kandidaatin tutkintoja. Jotkut tutkinto-ohjelmat voidaan kuitenkin suorittaa sairaalassa, mikä voi johtaa suoraan työmahdollisuuksiin.

Kuten LPN-ohjelmat, RN-tutkinto-ohjelman luokat kattavat tyypillisesti aiheita, kuten lääketieteellinen terminologia, hoitotyön perusteet ja ihmisen anatomia.

Associate-tutkinto

Pituus: Kaksi tai kolme vuotta
Keskimääräinen palkka: 59 145 dollaria

Associate-tutkinnosta on tullut yksi yleisimmistä menetelmistä hoitotyön aloittamiseen tänään. Näitä ohjelmia kutsutaan yleisesti ADN: ksi tai liitännäistutkinnoksi hoitotyössä, ja ne kattavat tarvittavat esittelyt hoitotyön alalla. Kurssit sisältävät ihmisen anatomian, farmakologian ja johdannon hoitotyöhön.

Millainen BSN-ohjelma on

Pituus: Neljä vuotta
Keskimääräinen palkka: 59 725 dollaria

Kandidaatin tutkinnosta hoitotyössä eli BSN: stä on tulossa yhä suositumpi valinta lääketieteen alalle tulleille opiskelijoille. Nämä nelivuotiset ohjelmat korostavat johtajuutta ja ongelmanratkaisua sekä tutkintotodistusten ja liitännäistutkinto-ohjelmien hoitotyön perustietoja.

Minnesotan yliopiston pääsyvaatimukset

Kandidaatin tutkinto-ohjelman luokat sisältävät tilastot, anatomian ja sosiologian. Näillä edistyneillä luokilla BSN: n haltijat on varustettu johtotehtäviin ja muihin edistyneisiin tehtäviin hoitotyön alalla. Ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen antaa sinulle enemmän uravaihtoehtoja , mutta mikä tahansa näistä vaihtoehdoista voi myös johtaa hyvään hoitajauraan.

body_study-8

Kuinka hakea sairaanhoitokouluun

Nyt kun olet lukenut joitain erilaisia ​​saatavilla olevia hoito-ohjelmia, on aika miettiä sairaanhoitokouluun hakemista. Kuinka valmistaudut sisään? Mitä sinun pitäisi tietää etukäteen? Otetaan selvää!

Päätä minkälaista ohjelmaa haluat jatkaa

LPN: ksi tai RN: ksi tuleminen tai BSN: n saavuttaminen ovat kaikki suuria valintoja, ja hoitotyöhön liittymiseen on vielä enemmän vaihtoehtoja. Mutta jotta voit selvittää tarkalleen, mikä ohjelma sopii sinulle, sinun on tehtävä joitain kotitehtäviä.

Mieti ensin, minkälaista työtä näet itsesi tekevän sairaanhoitajana. Haluatko olla ensisijainen hoitaja tai osa tukiverkostoa? Tämä voi tarkoittaa eroa maisterin tutkinnon tai perustutkinnon suorittamisen välillä. Haluatko keskittyä diagnoosin varhaisiin vaiheisiin, kuten vitalsin ottamiseen, tai enemmän muiden aikatauluttamiseen ja hallintaan liittyvässä hallinnollisessa työssä? Tämä voi tarkoittaa, että sinun on parempi tulla LPN: ksi tai hankkia apulaisesi tutkinto kuin kandidaatin tutkinto.

Toinen tärkeä huomio on se, kuinka kauan haluat mennä kouluun. LPN- ja tutkinto-ohjelmat voivat olla melko lyhyitä, kun taas kandidaatin tutkinto-ohjelma kestää noin neljä vuotta. Jos haluat kirjoittaa kentän aikaisemmin, voit aloittaa yhdellä lyhyemmistä ohjelmista ja palata kouluun myöhemmin. onneksi, koska kaikki nämä ohjelmat rakentuvat toisiinsa, yksi lyhyemmistä ohjelmista voi olla hyvä askel kohti edistyneempää ohjelmaa.

Tutkimus vahvat, akkreditoidut ohjelmat

Hoitotyö on loistava urapolku, mutta on tärkeää tehdä joitain tutkimuksia varmistaaksesi, että kiinnostavat ohjelmat tarjoavat sinulle hyvän koulutuksen. Tarkista, että ohjelma on akkreditoitu, ja tutustu myös ohjaajien kokemuksiin ja siihen, mitä tutkinnon suorittaneet tekevät, jos mahdollista.

Kohtele hoitokouluun hakemista riippumatta siitä, mihin ohjelmaan pääset, kuten hakeudu mihinkään muuhun ohjelmaan. Mieti ideaalista aikataulustasi, millaista kokemusta haluat saada yliopistossa ja kuinka tärkeitä tietyt klubit tai aktiviteetit ovat sinulle. Siellä on paljon upeita ohjelmia, jotka sopivat ainutlaatuisiin toiveihisi, joten etsi niitä!

Hanki kokemusta

Sairaanhoitajana oleminen, olipa RN tai BSN, on hienoa, mutta se voi olla vaativa ura. Onneksi se on ura, josta voit saada kokemusta ennen kuin ilmoitat sairaanhoitokouluun.

Harkitaan jonkin aikaa vapaaehtoistyötä paikallisessa sairaalassa, hoitokodissa tai muussa lääketieteellisessä laitoksessa. Paitsi että tämä voi olla hyvä opetussuunnitelman ulkopuolinen oppilaitoskoulutus, se voi myös antaa sinulle arvokasta tietoa siitä, miltä hoitajaura voi näyttää. Vaikka tehtävänne todennäköisesti eroavat toisistaan, saaminen varhaisesta kokemuksesta lääketieteestä voi auttaa sinua ymmärtämään, mitä tarkalleen tarkoittaa työskennellä terveydenhuollossa.

Samoin vapaaehtoistyö antaa sinulle myös mahdollisuuden puhua todellisten sairaanhoitajien kokemuksista. He voivat kertoa sinulle, millainen heidän ohjelmansa olivat, mitkä tutkinnot he ansaitsivat ja mitä odottaa hakemisesta tiettyyn kouluun. Kaikki tämä voi olla upeaa tietoa, jos haluat tosissaan hoitotyön jatkamisen urana!

vanha istui uuteen

Mitä seuraavaksi?

Nyt kun tiedät RN: n ja BSN: n palkkaeroista, oletko valmis aloittamaan sairaanhoitokoulun hakemisen? Katso oppaamme siitä, mitä SAT-pisteitä tarvitset päästäksesi hoito-ohjelmiin!

Ehkä sairaanhoitajaksi tuleminen on oikea ura sinulle. Siinä tapauksessa sinun kannattaa lukea sairaanhoitajakoulutusoppaamme oppiaksesi kuinka kauan ohjelma kestää ja mitä opit!

Jos sinulla on nähtävyyksiä tutkimuskollegion hoitotyössä, tutustu tämän Kansas City -koulun pääsyoppaaseen!

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Millsaps Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Williamistä, kerro Aggeler Opportunity High Schoolille

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja lisää William Tell Aggeler Opportunity High Schoolista Chatsworthissa, Kaliforniassa.

Täydellinen luettelo AP -kursseista ja -testeistä

Mitä kaikkia AP -kursseja voit ottaa ja mitkä sinun kannattaa ottaa? Lue lisää täydellisestä luettelostamme.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Santa Barbaran lukioluokitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Santa Barbaran vanhemmasta lukiosta Santa Barbarassa, Kaliforniassa.

Savannah College of Art and Design SAT -pisteet ja GPA

Suffolkin yliopiston pääsyvaatimukset

San Josen osavaltion pääsyvaatimukset

Penn State Lehigh Valleyn pääsyvaatimukset

327 Olennaiset TOEFL -sanastokortit

Opiskeletko TOEFL: lle? Kokeile ilmaisia ​​välttämättömiä TOEFL -sanastokortteja, joissa on ohjeet tehokkaimmasta tavasta oppia tarvitsemasi sanat.

Indiana Wesleyanin yliopiston pääsyvaatimukset

Molloy College SAT -pisteet ja GPA

Westmont Collegen pääsyvaatimukset

1070 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Mountain View'n lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Mountain View High Schoolista Mountain View'ssa, Kaliforniassa.

Baylorin pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Glendale High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Glendale High Schoolista Glendale, CA.

Vanhat ACT -tulokset: kuinka saada ja käyttää niitä

Miten saat vanhat ACT -pisteet työhakemuksiin tai muihin käyttötarkoituksiin? Näin pääset käsiksi vanhoihin ACT -pisteisiisi.

Yleiset sovellusohjeet: Kuinka lisätä korkeakouluja ja muuta

Etkö ole varma, kuinka korkeakoulut lisätään Common App -sovellukseen? Yhteiset sovellusohjeemme selittävät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää sen täyttämisestä.

Mitä sinun on tiedettävä Anderson W.Clark Magnet High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheilutiimit ja muuta tietoa Anderson W.Clark Magnet High Schoolista La Crescentassa, Kaliforniassa.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 5

Onko sinulla kysyttävää Gatsbyn ja Daisyn treffeistä ja kuuluisasta paidanheitosta? Katso The Great Gatsby luvun 5 yhteenveto kaikista yksityiskohdista.

Paras ACT-pisteiden ennustaja

Yritätkö ennustaa ACT-pisteet? Selitämme parhaan tavan tehdä niin ja miksi jotkut muut menetelmät eivät välttämättä onnistu.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Jokainen saatavilla oleva englanninkielinen englanninkielinen paperi: ilmainen ja virallinen

Tarvitsetko IB -englanninkielisiä papereita valmistautuaksesi? Tässä on luettelo kaikista saatavilla olevista HL/SL -papereista, mukaan lukien ilmaiset ja viralliset testit.

Pine Manor Collegen pääsyvaatimukset

Clovisin lukio | 2016-17 Rankings | (Clovis,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Clovisin lukiosta paikassa Clovis, CA.