Oikeasti vinoutunut jakelu: mitä se tarkoittaa?

feature_right_skewed_histogram

Tutkitaanko tilastoja? Sitten olet todennäköisesti kuullut lauseen 'normaalijakauma' kuvaillessasi tietoja. Mutta entä lause 'vinossa oikeassa'? Miltä oikealle vinottu histogrammi näyttää? Ja mikä sen aiheuttaa?

istui päivän sana

Tässä artikkelissa annamme sinulle esimerkkejä oikealle vinotuista histogrammeista ja selitämme, kuinka ne eroavat normaalijakaumakaavioista.Ominaisuuden kuva: Monika Wahi / Wikimedia Commons

Mikä on normaali jakelu?

Ennen kuin selitämme, mitä se tarkoittaa, kun data on väärässä, tarkistetaan normaalijakauman määritelmä.

Normaalilla jakautumisella kahdella tai useammalla muuttujalla on suora suhde a symmetrinen tietojoukko , jonka vasen puolisko heijastaa oikeaa puoliskoa. Näitä kuvaajia kutsutaan kellokäyrät niiden selkeästi määritetyn, kellomaisen muodon vuoksi:

body_normal_distribution

Normaalijakaumakaaviossa keskiarvo (keskiarvo), mediaani ja tila ovat kaikki yhtä suuret . Nämä pisteet edustavat kaikki datan keskipistettä tai kuvaajan huippua.

Mitä vino oikea tarkoittaa?

Vaikka normaalijakauma on yksi yleisimmistä jakelumuodoista, kaikki tietojoukot eivät noudata tätä peruskäyrää. Toisin sanoen, jotkut histogrammit ovat vinossa oikealle tai vasemmalle .

Oikeasti vinossa jakaumassa (joka tunnetaan myös nimellä positiivisesti vinossa jakautumisena) suurin osa tiedoista putoaa kuvaajan huipun oikealle tai positiiviselle puolelle. Täten, histogrammi vinoutuu siten, että sen oikea puoli (tai 'häntä') on pidempi kuin vasen sivu.

body_right_skewed_histogram

Esimerkki oikealle vinoutuneesta histogrammista.

Oikeasti vinossa histogrammissa keskiarvo, mediaani ja tila ovat kaikki erilaiset. Tässä tapauksessa tila on histogrammin korkein kohta, kun taas mediaani ja keskiarvo putoavat sen oikealle puolelle (tai visuaalisesti huipun oikealle puolelle). Ota huomioon, että keskimääräinen tahto aina olla mediaanin oikealla puolella .

body_skewed_right_left

täyspitkä harjoitustesti

Kaavio A on vinossa oikealla, kun taas kuvio B on vinossa vasemmalla. Oikeasti vinojen kaavioiden keskiarvo tulee aina tilan oikealle puolelle (ts. Huippu). ( Asitgoes / Wikimedia Commons) [

Nämä ominaisuudet lopulta tekevät siitä vaikea määrittää tyypillistä arvoa koska oikealla vinossa kaaviossa ei ole selkeää keskipistettä. Sitä vastoin normaalijakaumalla, koska keskiarvo, mediaani ja tila ovat kaikki yhtä suuret ja tulevat tietojoukon keskelle, voit helposti käyttää tätä arvoa yleistämään tietoja tarkemmin.

Mikä aiheuttaa oikean vinon histogrammin?

Oikealle vinossa olevat tiedot ovat yleensä tietojoukon alarajan tulos (kun taas vasemmalle vääristyneet tiedot ovat seurausta korkeammasta rajasta). Joten jos tietojoukon alarajat ovat erittäin matalat suhteessa muuhun dataan, tämä aiheuttaa tietojen vinoutumisen oikealle.

Toinen vinoutumisen syy on käynnistysvaikutukset . Esimerkiksi, jos menettelyllä on alun perin paljon menestystä pitkän käynnistysjakson aikana, se voi luoda positiivisen vinon dataan. (Päinvastoin, käynnistysjakso, jossa on useita alkuperäisiä vikoja, voi vääristää tietoja.)

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

105 Luovan kirjoittamisen kehotuksia kokeilla

Onko sinulla vaikeuksia aloittaa kirjoittaminen? Inspiroidu luettelostamme yli 100 luovasta kirjoittamisesta.

ACT -opintosuunnitelman luominen: 4 näyteaikataulua

Tarvitsetko ACT -opintosuunnitelman valmistelusi järjestämiseksi? Tutustu 4 ACT -opintoaikatauluumme ja saat vinkkejä opintosuunnitelman mukauttamiseen ACT -tarpeisiisi.

Kuinka lasket SAT -pisteet? Raaka ja skaalattu

Opi tästä, kuinka voit laskea SAT -pisteet, mukaan lukien osiot ja yhdistelmäpisteet. Ota huomioon vastaamattomat kysymykset, niin saat skaalatut pisteet.

Paras urakehitys, joka auttaa sinua suunnittelemaan tulevaisuutesi

Mikä työ sopii sinulle? Kokeile yksinkertaista uramahdollisuustestiä, joka auttaa sinua tekemään päätöksen vain nopealla urakehityksellä.

Mikä on Pozole? Kuinka tehdä herkullista meksikolaista maissikeittoa

Kiinnostaako posole? Opi erilaisia ​​tyyppejä (blanco, rojo ja verde) ja 9 erilaista herkullista pozole -reseptiä, jotka auttavat sinua tekemään tämän maukkaan hominy -keiton.

Pronomentti Case ACT: ssä Englanti: Vinkkejä ja käytännön kysymyksiä

Pronoomenitapaus on ACT -englannin kielioppisääntö, jota monet opiskelijat käyttävät väärin jokapäiväisessä elämässä. Lue vinkkini, niin parannat pisteitäsi.

1530 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Bemidjin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Ilmaiset vanhemmat viralliset ACT -käytännön testit

Haluatko vielä enemmän ACT-harjoituksia? Tässä on aiempien vuosien vanhempia virallisia ACT-testejä, joiden kanssa voit harjoitella ilmaiseksi.

Kuinka huijata ACT: tä

Mietitkö kuinka huijata ACT? Lue ACT-huijauskandaalien opas ja opi voittamaan testi.

Pitäisikö sinun olla viestinnän päällikkö?

Mitä voit tehdä viestintätutkinnolla? Onko se oikea sinulle? Opi mitä odottaa viestintäalalta ja mihin tehtäviin se valmistautuu.

SAT: n historialliset prosentit 2010, 2009, 2008

Etsitkö SAT -prosentteja vuosille 2008, 2009 tai 2010? Löydät täydelliset tuloskaaviot menneisyydestä täältä.

Hobartin ja William Smithin korkeakoulujen pääsyvaatimukset

Kuinka voittaa latinalaisamerikkalainen apurahapalkinto

Haetko stipendiä latinalaisamerikkalaisesta stipendirahastosta? Tässä on täydellinen opas, mukaan lukien hakeminen, määräajat ja strategiat voittaaksesi.

Christendom College SAT -pisteet ja GPA

4.3 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 4.3

Mikä on 4.3 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 4,3 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Salem State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Manhattanville Collegessa pääsyvaatimukset

Täydellinen luettelo: Yhdysvaltojen pienimmät korkeakoulut

Mitkä ovat maan pienimmät oppilaitokset? Miksi ne ovat niin pieniä, ja sinun pitäisi mennä yhteen? Lue lisää täydellisestä oppaastamme.

Austin Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Citrus Valley High Schoolista

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Citrus Valley High Schoolista Redlandsissä, Kaliforniassa.

Kuinka saada paras Dartmouth-vertaissuositus

Tarvitsetko vertaisarviointia Dartmouthin sovellukseen? Vahva kirje ei ehkä ole sitä mitä luulet. Näin saat parhaan mahdollisen vertaiskirje, askel askeleelta.

Jokaisen ACT-lukukysymystyypin täydellinen erittely

Opiskeletko ACT-lukemista? Sinun pitäisi tietää tarkalleen, mitä kysymystyyppejä on ja kuinka usein kukin niistä esiintyy. Lue täydellinen erittelyoppaamme täältä.

Ultimate Study Guide for SAT Reading: Strategiat, vinkit ja käytäntö

Haluatko täydellisen opinto-oppaan SAT-lukemiseen, joka sisältää asiantuntijastrategioita, vinkkejä ja käytännön kysymyksiä? Tässä on paras SAT-lukemisen valmisteluopas, joka on saatavana kaikkialla.

St. Lawrence Universityn pääsyvaatimukset