Omaisuuden tuotto: mitä se on ja miten sitä käytetään

feature_returnonassets

Elinkeinoelämä on täynnä lyhenteitä, ja niiden pitäminen suorina voi olla vaikeaa. Mikä on omaisuuden tuotto, joka tunnetaan myös nimellä ROA? Lue tarkemmin, mikä on ROA, kuinka voit käyttää ROA -kaavaa sen laskemiseen, miten ROA liittyy vastaaviin taloudellisiin suhteisiin ja mikä tärkeintä, mitä voit oppia yrityksen menestyksestä ja tulevaisuudesta sen ROA: sta.


Mikä on omaisuuden tuotto?

Omaisuuden tuotto (joskus kutsutaan myös kokonaisvarojen tuottoksi) on taloudellinen suhde, joka kertoo kuinka paljon voittoa yritys voi tuottaa varoistaan. Menestyvät yritykset voivat ansaita enemmän rahaa omaisuudestaan, ja ROA kertoo, kuinka hyvin yritys tekee sen.Yleensä mitä korkeampi ROA, sitä paremmin yritys voi, koska korkeammat ROA -arvot osoittavat, että yritys käyttää tehokkaammin omaisuuttaan voittojen tuottamiseen. Toisin sanoen he ansaitsevat enemmän rahaa pienemmillä investoinneilla.


Kuinka lasket omaisuuden tuoton?

Omaisuuden tuotto lasketaan yrityksen nettotulojen suhteena sen keskimääräiseen kokonaisvarallisuuteen. Nettotulos (tunnetaan myös nimellä nettotulos) on kaikkien tulojen jäljellä oleva kokonaistuotto. Omaisuuserät ovat kaikkia yrityksen omistamia resursseja, joilla on taloudellista arvoa. Tässä ROA -kaava:

ROA = nettotulo ÷ keskimääräinen kokonaisvarallisuus

on 1360 hyvä sat pisteet

Jos esimerkiksi yrityksen kokonaisvarat ovat 20 000 dollaria ja ne tuottavat 2 000 dollaria nettotuloja, omaisuuden tuottolaskin kertoo, että sen ROA olisi 2 000 dollaria / 20 000 dollaria = 0,1 tai 10%. 10%: n ROA tarkoittaa, että yhtiö ansaitsi 0,10 dollaria jokaisesta omaisuudestaan.

Mitä ROA kertoo sinulle?

Omaisuuden tuotto -suhde on tapa määrittää yrityksen menestyminen. Se osoittaa, kuinka hyvin yritys voi muuntaa varojen ostamiseen käytetyt rahat voitoiksi. Kuten yllä mainittu, korkeampi ROA on yleensä parempi koska ne osoittavat, että yritys hallinnoi omaisuuttaan tehokkaasti tuottaakseen enemmän nettotuloja. Yleensä yli 5%: n ROA: ta pidetään hyvänä.

ROA voi kuitenkin vaihdella toimialoittain, joten sen sijaan, että verrattaisiin yhden yrityksen ROA: ta täysin toisen yrityksen ROA: han ja yrittäisimme nähdä, kumpi toimii paremmin, y saat tarkempia tietoja vertaamalla yhden yrityksen nykyistä ROA: ta aiempaan tai toisen saman alan yrityksen ROA: han.

Tässä on useiden tunnettujen yritysten ROA: t. Huomaa, kuinka paljon ne eroavat toisistaan. Voisit verrata Facebookin ROA: ta Snapin (Snapchatin emoyhtiö) ROA: han ja sanoa melko luottavaisesti, että Facebook tarjoaa paremman tuoton varoista kuin Snap, koska ero (23,97% vs. -40,62%) on niin suuri ja myös siksi, että olla samalla alalla. Sinun ei kuitenkaan pitäisi verrata Facebookin ROA: ta esimerkiksi McDonald'sin ROA: han, koska nämä kaksi ovat täysin eri toimialoilla. Alla olevat tiedot ovat kunkin yrityksen ROA loka -joulukuussa 2018, ja ne ovat peräisin Makrotrendit .


Facebook: 23,97% McDonald's: 18,50% Tavoite: 7,03% Exxon: 6,08% Snap: -40,62% New York Times: 6,36% General Motors: 4,25% Tesla: -3,42%

Muista lisäksi, että ROA ei ole varma tapa mitata yrityksen menestystä, koska kuten mikä tahansa muu yksittäinen taloudellinen arvo, se ei sisällä koko kuvaa. Esimerkiksi yrityksillä, joilla on suuria alkuinvestointeja, on tyypillisesti alhaisempi ROA, vaikka ne voivat hyvin. Yrityksen muiden taloudellisten suhdelukujen tunteminen antaa sinulle paremman käsityksen siitä, kuinka hyvin se toimii verrattuna pelkästään sen ROA: han. Seuraavassa osassa keskustelemme kahdesta muusta keskeisestä taloudellisesta suhteesta.

19


Miten ROA eroaa ROE: sta tai ROI: sta?

ROA: n tapaan oman pääoman tuotto (ROE) ja sijoitetun pääoman tuotto (ROI) ovat suhteita, joita käytetään yritysten suorituskyvyn mittaamiseen. Näiden kolmen eron ymmärtäminen auttaa sinua saamaan täydellisemmän kuvan siitä, kuinka hyvin yrityksellä menee ja kuinka eri tekijät vaikuttavat sen menestykseen.


ROA vs. ROE

Sekä ROA että ROE mittaavat, miten yritys käyttää resurssejaan. ROE mittaa kuitenkin vain yrityksen oman pääoman tuottoa eikä ota huomioon yrityksen velkaa. ROA sisältää yrityksen velat. Mitä enemmän velkaa yritys ottaa, sitä korkeampi sen ROE on suhteessa sen ROA: han, ja jos yrityksellä ei ole velkaa, sen ROE olisi sama kuin ROA.

Tässä on kaava pääoman tuotolle: ROE = nettotulo ÷ oma pääoma

tarvitseeko minun toimia

Sekä ROA: lla että ROE: llä on nettotuotot osoittimessa, mutta ROE: llä on oma pääoma nimittäjässä. Oma pääoma = varat - velat. Tämä velkojen sisällyttäminen on ero ROE: n ja ROA: n välillä (ROA: lla on omaisuutta vain nimittäjässä).

Sijoittajat käyttävät tyypillisesti molempia arvoja määrittääkseen yrityksen menestymisen. ROE -arvo osoittaa, kuinka tehokkaasti investoinnit tuottavat tuloja, kun taas ROA osoittaa, kuinka tehokkaasti yrityksen omaisuutta käytetään tulojen tuottamiseen.


ROA vs. ROI

ROI arvioi investointien vaikutuksia yritykseen tietyn ajanjakson aikana. Tässä ROI -kaava:

ROI = (Tulot - alkuinvestointi) ÷ Alkusijoitus

Koska yritysten varat ja kannattavuus voivat vaihdella suuresti toimialoittain, ROA on tyypillisesti hyödyllinen vain vertaamalla saman alan yrityksiä. ROI: lla voidaan kuitenkin verrata eri toimialojen yrityksiä koska analyytikot voivat käyttää sijoitetun pääoman tuottoprosentin arvoja määrittääkseen, mikä yritys millä tahansa alalla palauttaa eniten voittoa, jos päättää sijoittaa siihen.

Yhteenveto: Omaisuuden tuotto

Omaisuuden tuotto -suhde on tapa kertoa, kuinka paljon voittoa yritys voi tuottaa varoistaan.

ROA -kaava on: ROA = nettotulo ÷ keskimääräinen kokonaisvarallisuus

Omaisuuden tuottokaava on yksi hyödyllinen tapa mitata yrityksen menestystä, ja yleensä mitä korkeampi ROA, sitä parempi. Älä kuitenkaan luota yksinomaan ROA: han sen määrittämiseksi, menestyykö yritys, äläkä vertaa eri toimialojen yritysten ROA: ita, koska eri toimialoilla on tyypillisesti erilainen keskimääräinen ROA.

14

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mikä on hyvä ACT -pisteet vuodelle 2020?

Suunnitteletko ACT: n ottamista vuonna 2020? Opi, mikä on hyvä tulos sinulle, missä haluat hakea.

Kolmiot SAT-matematiikasta: geometrian strategiat ja käytännön ongelmat

Opiskeletko kolmioita SAT-matematiikassa? Tässä ovat kaikki tarvitsemasi geometriset kaavat ja käsitteet sekä matematiikkastrategiat ja käytännön kysymykset.

Woodburyn yliopiston SAT-tulokset ja GPA

UMBC -pääsyvaatimukset

Kaakkois -Missourin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka voin lähettää suosituskirjeitä?

Hämmentynyt siitä, kuinka suosituskirjeitä lähetetään yliopistoon? Opastamme sinua lähetysprosessissa sekä verkossa että postitse, jotta tiedät mitä odottaa.

Mitä sinun on tiedettävä Foothill High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Foothill High Schoolista Santa Ana, CA.

100+ jännittävää STEM-uraa (ja korkeimmin maksavat tieteelliset työpaikat)

Harkitsetko uraa STEM: ssä? Tutustu täydelliseen STEM-uraluetteloomme, jossa on bonustietoja parhaiten maksavista tieteellisistä töistä.

Mikä on luonnontieteiden olympialaiset? Täydellinen opas voittoon

Harkitsetko osallistumista luonnontieteiden olympialaisiin? Entinen voittaja kertoo, mikä kilpailu on, miksi sinun pitäisi osallistua ja miten voit menestyä.

St. Edwardin yliopiston pääsyvaatimukset

SAT- ja ACT-testipäivät: Löydä paras 2021-2022 -testausaikataulu

Mitkä ovat parhaat SAT- ja ACT-testipäivät? Luettelomme kaikki tulevat SAT- ja ACT-päivämäärät, jotta voit suunnitella eteenpäin vuodelle 2021.

Yhdysvaltojen 51 kalleinta korkeakoulua

Mietitkö kuinka paljon lukukausimaksu maksaa Yhdysvaltain kalleimmissa korkeakouluissa? Tässä on luettelo 51 parhaasta.

Kaikki lukemasi korkeakoulujen listat

Etsitkö yliopistojen sijoituksia? Tässä on katsaus parhaista käytettävissä olevista korkeakoulujen rankinglistoista, mukaan lukien US News, Forbes ja paljon muuta.

44 korkeakoulua, joilla on alhaisimmat SAT-pisteet, sijoitus

Etsitkö korkeakouluja, joilla on alhaiset SAT-pisteet? Olemme luokittaneet maan koulut, joilla on alhaisimmat SAT-pisteet täällä.

Kuinka opiskella SSAT: lle: 8 parasta valmisteluvinkkiä

Etkö ole varma mistä aloittaa SSAT -valmistelu? Täydellinen oppaamme opastaa sinua prosessin läpi ja sisältää vinkkejä käytännön testien löytämiseen ja opintosuunnitelman luomiseen.

Berkeleyn lukio | 2016-17 Rankings | (Berkeley,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Berkeley High Schoolista Berkeley, CA.

UC Riverside ACT -pisteet ja GPA

Marist College ACT -pisteet ja GPA

3 tyyppisiä ACT -tieteitä: Mitä sinun on tiedettävä

Mitkä ovat ACT -tieteen kohtien tyypit ja kysytyt kysymykset? Tutustu ACT -tieteen taitoihin ja strategioihin täällä.

Monte Vistan lukio 2016-17 rankingit | (Danville,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Monte Vistan lukiosta Danvillessä, Kaliforniassa.

ACT -trigonometria: täydellinen opas

Mitä triggeriä tarvitset ACT -matematiikkaan? Lue täydellinen ACT -trigonometriaoppaamme, jossa on kaavoja, strategioita ja käytännön kysymyksiä.

Santa Claran lukio 2016-17 rankingit | (Santa Clara,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Santa Claran lukiosta Santa Clarassa, Kaliforniassa.

University of St. Thomas (TX) Pääsyvaatimukset

Dickinson College SAT -pisteet ja GPA

Miksi SAT/ACT -tulokset ovat niin tärkeitä sotilasopiskelijoille?

Hakemus West Pointiin, ilmavoimien akatemiaan tai merivoimien akatemiaan? SAT/ACT -pisteet ja opiskeluun käytetyt strategiat ovat kriittisiä pääsyllesi.