Suhteelliset asesanat SAT -kirjoittamiseen: joka vs. tuo ja enemmän

feature_relatives.jpg

Et ehkä ole kuullut suhteelliset pronominit mutta käytämme niitä päivittäin. Kuka, mikä, se, missä ja milloin ovat kaikki esimerkkejä suhteellisista pronomineista.

Vaikka nimi saattaa vaikuttaa siltä, ​​että näillä sanoilla on jotain tekemistä suuren setänne Cecilin kanssa, ne itse asiassa esitellä liittyvät tiedot joka kuvaa substantiivia .Suhteelliset pronominit eivät ole yleisin SAT Writing -osiossa testattu kieliopin käsite (tai edes yleisin pronominityyppi!), Mutta näet ne testissä. Hämmentävää on, että niitä testataan enimmäkseen yhdessä muiden aiheiden kanssa, kuten pronominssisopimus ja katkelmat ja run-ons.

Varmistaaksesi, että olet valmis kaikkeen suhteelliseen pronominikysymykseen, jonka SAT -kirjoittajat heittävät sinulle, käyn läpi seuraavat keskeiset ajatukset:

 • Määritelmät Suhteellinen Pronoomenit
 • Yleisiä virheitä lausevirheiden tunnistamisessa
 • Epäselviä edeltäjiä lauseiden parantamisessa
 • Katkelmia ja jälkipuheita lauseiden parantamisesta
 • Keskeiset SAT -strategiat suhteellisille pronomineille

Suhteelliset pronominien määritelmät

Kuten kaikki pronominit, suhteellisten pronominien on oltava samaa mieltä substantiivin kanssa, jonka he korvaavat . Jokaista sukulaispronominia voidaan käyttää vain viittaamaan tietyntyyppiseen asiaan: et puhuisi 'lyijykynästä' tai 'opettajasta milloin'. Käytämme kuitenkin usein suhteellisia pronomineja epätarkasti, joten nämä virheet eivät välttämättä ole aina niin ilmeisiä.

Tarkastellaan ensin, mihin kutakin sukulaispronominia voidaan käyttää oikein:

 • Kuka ja kuka - vain ihmiset
 • Milloin - vain tietyt ajat tai ajanjaksot
 • Missä - vain paikat
 • Mikä - mikä tahansa muu substantiivi kuin henkilö
 • Se - mikä tahansa substantiivi
 • Kenen - omistava, voidaan käyttää ihmisille tai asioille

Ota huomioon, että monissa tilanteissa useampi kuin yksi suhteellinen pronomini voi toimia. Esimerkiksi 'opiskelija, joka' ja 'opiskelija, joka' ovat yhtä oikein. Tämän joustavuuden vuoksi voi olla vaikeaa valita luotettavasti, mikä pronomini on oikea, joten sinun pitäisi keskittyä käyttämiseen poistoprosessi kaventamaan valintojaSAT -kirjoituskysymyksissä.

Lausevirheiden tunnistaminen: Yleisiä käyttövirheitä

Lausevirheiden tunnistamisen kysymyksissä suhteelliset pronomini -ongelmat sisältävät yleensä väärin käytettyjä sanoja. Nämä virheet eivät ole erityisen yleisiä, mutta kun näet suhteellisen pronominin alleviivatun, sinun on tarkistettava, että se sopii korvaavaan substantiiviin.

Väärä: Kultainen noutaja,kunoli pentu, rakasti leikkiä.

Oikea: Kultainen noutaja,mikäoli pentu, rakasti leikkiä.

Tämä esimerkki on melko yksinkertainen - kultainen noutaja ei ole aika, joten sitä ei voida kutsua 'milloin'. Jotkut suhteelliset pronominivirheet ovat yhtä ilmeisiä, mutta SAT Writing -osiossa on muutamia hankalia tapauksia. Käydään ne läpi yksi kerrallaan.

body_goldenretriever.jpg

Kuka/kuka vs. mikä

Ensinnäkin on tärkeää huomata, että SAT -palvelussa sinua ei koskaan testata erojen 'kuka' ja 'kenen' välillä. (Jos olet kiinnostunut siitä, mitä se on, voit tarkastella aihekohtaista erittelyämme ACT -suhteellisten pronominaalien viestissä.)

Sinut voidaan kuitenkin testata kuka/kuka vs. mikä. Avain tähän on se, että vaikka 'kuka', 'kuka' ja 'se' voidaan käyttää viittaamaan ihmisiin, 'joka' ei voi.

Väärä: Kiitetty kirjailija,mikäon kirjoittanut 13 romaania, puhuu yliopistossa tänä iltana.

Oikea: Kiitetty kirjailija,WHOon kirjoittanut 13 romaania, puhuu yliopistossa tänä iltana.

Mikä vs

Ero sen ja sen välillä aiheuttaa paljon hämmennystä monille opiskelijoille, mutta sen ei tarvitse olla.

Kieliopillinen selitys on se 'joka' sisältää ei-olennaisen lausekkeen , eli se ei määrittele kuvattavaa substantiivia 'se' sisältää olennaisen lausekkeen , eli se selventää tarkasti mistä substantiivista lauseessa on kyse. Esimerkiksi seuraavat kaksi virkettä ovat molemmat oikein:

Minun taloni,jonka ostin äskettäin,on järven vieressä.

Talojonka ostin äskettäinon järven vieressä.

Ensimmäisessä virkkeessä 'äskettäin ostamani' suhteellinen lauseke kuvaa edelleen 'kotiani'. Toisessa lausekkeessa 'ostin äskettäin' määritetään, mistä talosta lause on kyse.

SAT: ssa sinun tarvitsee vain muistaa se ' joka 'on aina yhdistetty pilkkuun ja' joka 'ei koskaan ole. Sinua ei yleensä pyydetä valitsemaan 'kumpi' tai 'se', ellei jompikumpi niistä ole väärin välimerkitty.

Missä vs. missä

'Missä' on luultavasti yleisimmin väärin käytetty suhteellinen pronomini. Puhutussa englannissa käytämme sitä rutiininomaisesti kuvaamaan aikaa tai kohtaa, jolloin jotain tapahtui, mutta 'missä' voi vain käytetään viittaamaan johonkin paikkaan .

Jos haluat kuvata mediaa, kuten kirjoja, elokuvia tai musiikkia, käytä sen sijaan 'missä'.

Väärä: Etkö rakastanut osaa Kostajat missäHulk lyö Lokia?

Oikea: Etkö rakastanut osaa Kostajat jossaHulk lyö Lokia?

Osa Avengers ' ei ole varsinainen paikka, joten 'missä' on oikea rakenne sen sijaan että 'missä'.

Vaikka se saattaa kuulostaa oudolta, 'missä' on yleensä oikea, kun se esiintyy .

Todellinen SAT -esimerkki

Käydään läpi esimerkki virallisesta SAT Writing -osiosta.

body_relproex4.png

Aloitetaan lukemalla lause ja katsomalla, hyppääkö jokin väärin. Kuulostaa hieman oudolta, mutta ilmeisiä virheitä ei ole.

Seuraavaksi käymme läpi jokaisen alleviivatun osan ja tarkistamme sen virheiden varalta. Koska verbi- ja pronominivirheet ovat yleisimpiä, aloitetaan tarkistamalla virheet virheestä C, käännetty. Kolme mahdollista ongelmaa ovat aihe-verbi-sopimus, verbimuoto ja idiomaattinen käyttö ('to'), mutta verbi on asianmukaisesti konjugoitu ja prepositio on oikea. C: llä ei ole virhettä ja se voidaan sulkea pois.

Koska pronominivirheet ovat myös yleisiä, siirrytään kohtaan B, joka sisältää suhteellisen pronominin 'milloin'. Tämä käyttö näyttää väärältä - 'merkitys' ei ole ajanjakso - mutta ajatellaanpa, mitä se todellisuudessa kuvaa. Asia on, että taiteilijat kiinnostuivat kreikkalaisesta mytologiasta yhdeksännentoista vuosisadan aikana . 'Milloin' on itse asiassa oikea, ja sen edeltäjä on 'yhdeksästoista vuosisata'. Voimme sulkea pois B.

A ja D ovat molemmat prepositioita, joten ensisijainen tarkistettava asia on idiomaattinen käyttö. Molempia käytetään oikein, joten molemmat vastaukset voidaan poistaa.

Meillä on vain E, ei virhettä, mikä on oikea valinta.

Varmista, että tiedät jokaisen sukulaispronominin oikean käytön - se, että joku näyttää oudolta, ei tee siitä väärää .

body_unclear-1.jpg Varmista, että sukulaisesi ovat selkeät, toisin kuin tässä valokuvassa. (Kuvaluotto: Bruce Aldridge , Flickrin kautta, alla CC BY-NC 2.0 )

Lauseiden parantaminen: epäselviä edeltäjiä

Puhuessasi käytät todennäköisesti suhteellisia pronomineja 'mikä' ja 'se' ilman, että teet selväksi, mihin he viittaavat.

Pikkuvelkäni lyö minua aina tikuilla,mikäMinusta ärsyttävää.

Tämä rakenne on järkevä ja täysin hyväksyttävä puhutulla englannilla, mutta se on täysin väärä SAT: ssa.

Mitä 'mihin' viitataan? Minusta sauvat eivät ole ärsyttäviä, mielestäni veljeni tönäisee minua niiden kanssa. Mutta ei ole substantiivin edeltäjää, joka tekee tämän ajatuksen selväksi. Meidän on kirjoitettava tämä lause uudelleen epäselvän edeltäjän poistamiseksi:

Pikkuveljeni tönäisee minua aina tikuilla;löydäntämä tapaärsyttävä.

Lisäämällä substantiivin teemme selväksi, mikä minua ärsyttää. Muista se t hänen, tuon ja jolla on oltava selvät substantiivin edeltäjät, aivan kuten muillakin pronomineilla.

Yksi yleisimmistä esimerkeistä tämän tyyppisistä virheistä on rakenne 'tee näin':

Paras ystäväni Selena sammuttaa valot aina, kun hän poistuu huoneesta. Häntekee sitäympäristön auttamiseksi.

'Se' viittaa Selenan käytäntöön sammuttaa valot, mutta lauseessa ei ole substantiivia, joka voi toimia edeltäjänä. Korjaa tämä lause yksinkertaisesti korvaamalla 'että' sanalla 'so':

Paras ystäväni Selena sammuttaa valot aina, kun hän poistuu huoneesta. Häntekee niinympäristön auttamiseksi.

SAT: ssa sinun on varmista, että alleviivatulla sukulaispronominilla on selvä substantiivi . Katsotaanpa virallisen SAT: n kysymystä.

relproex2.png

Koska lauseessa on suhteellinen pronomini, 'joka', meidän on tarkistettava, onko se sopivasti nimenomaisen substantiivin edeltäjän vieressä. Rakenne viittaa siihen, että edeltäjä on 'valtameri', mutta sillä ei ole paljon järkeä, koska sitä kuvataan kestävän useita päiviä.

Mitä lause oikeastaan ​​yrittää sanoa on, että saastuminen kesti useita päiviä, mutta se ei ole lauseessa substantiivi. Sellaisena voimme sulkea pois A: n ja B: n (joka toistaa saman virheen 'että' sen sijaan, että 'mikä').

Vaihtoehto C luo pilkkuyhdistelmän ja D käyttää väärin aikaa (koska kontrastia ei ole), joten voimme poistaa molemmat.

Jäljelle jää vain E, joka korvaa epäselvän suhteellisen pronominin substantiivilla 'kontaminaatio'. E on oikea vastaus.

body_borabora.jpg

Lauseiden parantaminen: katkelmia ja jälkikäteen

Toinen virhetyyppi, joka sinun on tarkistettava, kun Lauseiden parantaminen -kysymyksessä on suhteellinen pronomini alleviivatussa osassa, on lauserakenneongelma. Suhteellisia pronomineja käytetään usein piilottamaan fragmentteja (epätäydellisiä ideoita, jotka naamioidaan lauseiksi) ja jälkikäteen (useita täydellisiä ideoita, jotka on sekoitettu yhteen ilman asianmukaisia ​​välimerkkejä).

Käydään nämä läpi yksi kerrallaan, alkaen fragmenteista (ja jos haluat mennä syvemmälle tähän aiheeseen, tutustu täydelliseen oppaaseemme SAT Writing -juoksujen ja fragmenttien suhteen.

Fragmentit

Fragmenteista, jotka sisältävät suhteellisia pronomineja, ei yleensä ole pääverbiä, ja sen sijaan vain verbi on suhteellisessa lausekkeessa.

Lähtiessään töistä aikaisin aloittaakseen lomansa, Lauren, joka matkusti Guatemalaan.

Nämä rakenteet voivat olla hämmentäviä, koska niissä näyttää olevan sekä aihe että verbi. 'Matkustaminen' ei kuitenkaan ole osa päälausetta - se ei kuvaa mitä Lauren tekee, vaan mitä 'kuka' tekee. Vaikka nämä sanat viittaavat samaan henkilöön (Lauren), ne ovat kieliopillisesti suppeita.

Lauseen oikea versio katkaisee suhteellisen pronominin:

Lauren lähti töistä aikaisin aloittaakseen lomansa ja matkusti Guatemalaan.

Tämäntyyppinen virhe on melko yleinen, joten aina kun näet suhteellisen pronominin alleviivatussa osassa, tarkista, onko lause todella katkelma.

Run-onit

Vaikka harvinaisempia, saatat nähdä myös suhteellisia pronomineja, joita käytetään jälkikäteen naamioimiseen joko lisäämällä suhteellinen lauseke kahteen täydelliseen ajatukseen tai aloittamalla itsenäinen lauseke '' + ''-substantiivilla, jotta se näyttäisi suhteelliselta lausekkeelta.

Shawnmeni kirjastoon, joka on keskustassa, sillä ei ollut haluamaansa kirjaa.

Shawn meni kirjastoon, sillä haaratoimistolla ei ollut haluamaansa kirjaa.

Jos haluat havaita nämä virheet, tarkista pitkät lauseet, joissa on suhteellinen lauseke ja 'tämä' tai 'tämä' välittömästi pilkun jälkeen.

Muista myös, että joissakin tapauksissa sinun on korjattava run-ons lisäämällä suhteellinen pronomini.

Väärä: Lokkaparvi huokaisi äänekkäästiääniä, heolivat ärsyttäviä.

Oikea: Lokkien laumanauroi kovaaääniä, jokaolivatärsyttävä.

Todellinen SAT -kirjoittamisen käytännön kysymys

Katsotaanpa esimerkkiä tällaisesta kysymyksestä viralliselta SAT: lta.

body_relproex5.png

Lauseen alleviivattu osa sisältää suhteellisen pronominin, 'että', joten meidän on aloitettava tarkistamalla, onko pronominilla selvä edeltäjä ja onko lause katkelma.

'Se' viittaa 'sairausvakuutukseen', joten ei ole epäselvää ennakkotapausta.

Lause on kuitenkin katkelma, koska se koostuu vain substantiivista 'sairausvakuutus' ja kahdesta suhteellisesta lausekkeesta, jotka on yhdistetty toisiinsa yhdistämällä, 'joka vaatii korkeita kuukausimaksuja' ja 'joka on monien taloudellisten voimavarojen ulkopuolella' ihmiset.' Voimme siis sulkea pois vaihtoehdon A.

B on myös fragmentti. 'Se on monien ihmisten taloudellisten voimavarojen ulkopuolella' on itsenäinen lauseke, mutta 'sairausvakuutus, joka vaatii korkeita kuukausivakuutuksia' ei ole. Koska ne on yhdistetty koordinoivalla konjunktiolla 'ja', lauseen molempien puoliskojen on oltava itsenäisiä lausekkeita, jotta se olisi oikein.

C ja D sisältävät molemmat aihe-verbi-sopimusvirheitä: aihe 'sairausvakuutus' on yksikkö substantiivi, kun taas pääverbi 'ovat' on monikko.

Tämä prosessi jättää vain E.

Sairausvakuutusjoka vaatii korkeita kuukausimaksujaon monien taloudellisten mahdollisuuksien ulkopuolella.

Nyt on olemassa sekä aihe, 'sairausvakuutus', että oikein konjugoitu pääverbi 'on'. Suhteellinen lauseke 'joka vaatii korkeita kuukausivakuutuksia' muuttaa aiheen asianmukaisesti. E on oikea vastaus.

body_learning.jpg

Kuvaluotto: Alan Levine , Flickrin kautta, alla CC BY 2.0

SAT -kirjoitusstrategiat suhteellisille pronomineille

Nyt kun olemme käsitelleet tärkeimmät tavat, joilla suhteelliset pronominit näkyvät SAT Writing -osiossa, tarkastellaan keskeisiä strategioita lausevirheiden tunnistamiseksi ja lauseiden parantamiseksi.

esimerkkejä akateemisista kunnianosoituksista ja palkinnoista

Mitä kannattaa tarkkailla:

 • Lausevirheiden tunnistamisesta alleviivatut suhteelliset pronominit
 • Lauseiden parantamisesta suhteellinen lauseke, joka on alleviivattu ja 'se' tai 'mikä' alleviivattu

Keskeiset käsitteet:

 • Suhteelliset pronominit ottaa käyttöön riippuvaisia ​​lausekkeita.
 • 'Mikä' ei voi viitata ihmisiin.
 • Prepositio + 'mikä' on täysin hyväksyttävä rakenne.
 • Missä voi viitata vain paikkoihin.
 • 'Että' ja 'mikä' vaatia substantiivin edeltäjät.
 • Substantiivi, jossa on vain suhteellinen lauseke, on katkelma.

Hyödyllisiä SAT -kirjoitusstrategioita:

 • Sinä ei testata 'kuka' vs. 'kuka' keskity siis selvittämään, viittaako pronomini oikein henkilöön.
 • 'Tee se' on yleensä väärin, ja se tulisi korvata sanalla 'tee niin'.
 • Muista se vaikka lause ei olisikaan muotoiltu niin kuin sanot, se voi silti olla oikea.
 • Kun käsittelet run-onia, voit usein korjata ne korvaamalla aiheen pronomini (kuten 'hän' tai 'he') suhteellisella pronominilla.

Testaa tietosi!

Olen luonut realistisia SAT -kirjoittamisen harjoituskysymyksiä, joiden avulla voit harjoitella uutta suhteellisten pronominien tuntemustasi. Lähetä kysymyksiä kommentteihin!

1.Vaikka(A) lääkäri oli toiveikashän(B) voisi auttaa potilasta,mikä(C) haavoittui vakavasti, oli mahdollista, että miehen jalkaolisi ollutamputoida.Ei virhe.(JA)

2. Halusinkohteeseen(A) vieraile isoäitini luona viime kuussa, muttakoska(B) hurrikaani,se oli(C) mahdotontatehdä(D).Ei virhe. (JA)

3. Koska kaupunki on loppumassavaroja, mikä tarkoittaapormestari joutuu leikkaamaan palkkoja.

TO.varoja, mikä tarkoittaa

B.varoja, se tarkoittaa

C.varat,

D.varat, ja

JA.varat; Tämä tarkoittaa

4. Lab -kumppani on kroonisestimyöhään, mikä on minulle erittäin ärsyttävää.

A. myöhään,mikä on minulle erittäin ärsyttävää.

B.myöhään; tämä tapa ärsyttää minua.

C.myöhään,mikä ärsyttää minua.

D. lsöi sitäon erittäin ärsyttävää minulle.

E. lsöi,josta olen ärsyyntynyt.


Vastaukset: 1. C, 2. D, 3. C, 4. B.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Havaijin yliopisto Manoan pääsyvaatimukset

Suhteelliset asesanat SAT -kirjoittamiseen: joka vs. tuo ja enemmän

Milloin käytät kuka vs. kuka ja mitä vs mitä? SAT -kirjoittaminen testaa sinua tällaisilla suhteellisilla pronomineilla, ja sinun on hallittava ne nostaaksesi pisteitäsi. Opi tärkeimmistä strategioistamme käsitellä näitä kirjoituskysymyksiä.

SUNY Maritime College pääsyvaatimukset

Voitko käyttää vanhoja SAT -tekniikoita uuden SAT: n opiskeluun?

Onko sinulla vaikeuksia löytää harjoitusmateriaaleja SAT: lle? Selitämme, kuinka voit käyttää vanhoja SAT- ja ACT -laitteita valmistautuaksesi nykyiseen testiin.

Pittsburgin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Comptonin lukio | 2016-17 rankingit | (Compton,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Comptonin lukiosta Comptonissa, Kaliforniassa.

Mikä on Emory Pre-College -ohjelma? Pitäisikö hakea?

Harkitsetko Emory Pre-College -ohjelmaa? Tutustu tähän oppaaseen saadaksesi selityksen siitä, mistä on kyse ja miten pääset mukaan tähän kilpailukykyiseen ohjelmaan.

Lopullinen opinto-opas: SAT: n maailmanhistorian aihetesti

Kysymyksiä SAT 2 -historian historiasta? Selitämme, mitä aiheita se kattaa, mistä löydät harjoitustestit ja parhaat valmisteluvinkit.

Mitä sinun on tiedettävä Etelä -Pasadenan lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Etelä -Pasadenan lukiosta Etelä -Pasadenassa, Kaliforniassa.

ACT-majoituksen saaminen: Täydellinen opas

Mihin ACT-majoituksiin olet oikeutettu ja miten haet niitä? Lue lisätietoja yksityiskohtaisesta oppaastamme.

Bentley University ACT -pisteet ja GPA

17 upeaa laatikkopunostyyliä ja niiden hoito

Mitä ovat laatikko punokset? Ovatko ne pitkiä vai lyhyitä? Paksu vai ohut? Mitä laatikkopunostyylejä voit luoda? Opi kaikki tästä ainutlaatuisesta kampauksesta!

Oceanside-lukio | 2016-17 rankingit | (Oceanside,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oceanside High Schoolista Oceanside, CA.

Montanan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Lynnin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Thurgood Marshallin lukio | 2016-17 Rankings | (San Francisco,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Thurgood Marshall High Schoolista San Franciscossa, Kaliforniassa.

Kuinka laskea ACT-yhdistelmäpisteet, plus 5 strategiaa

Lue tämä oppiaksesi kuinka laskea ACT-yhdistelmäpisteet. Opi 5 tärkeää strategiaa yhdistettyjen pisteiden parantamiseksi.

Pitäisikö sinun arvata SAT? 6 arvailustrategiaa

Mietitkö, 'pitäisikö minun arvata SAT: sta'? Lyhyt vastaus: kyllä! Jaamme tarkalleen kuinka arvata tehokkaasti ja netto lisäpisteitä testistä.

Kuinka päästä Harvardiin ja Ivy Leagueen, Harvardin alumni

Tässä täydellisessä oppaassa Harvardin alumni selittää avaimet päästäkseen Harvardiin, Stanfordiin, MIT: hen, Yalen ja muihin Ivy League -kouluihin. Saatat huomata, että sinun on muutettava sovellusstrategiaasi kokonaan.

Gustavus Adolphus Collegen pääsyvaatimukset

Tämän vuoden Syracuse -yliopiston pääsyvaatimukset

Täydellinen Crash Course romanttiseen runouteen

Etsitkö selkeää romantiikan määritelmää? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää romanttisesta runoudesta ja romantiikan aikakaudesta.

Draken yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on järkevä luku? Määritelmä ja esimerkit

Mikä on järkevä luku? Opi tämän termin määritelmä ja tutustu järkeviin numeroesimerkkeihin, joiden avulla voit ymmärtää, mitä ne ovat ja miten ne eroavat irrationaalisista numeroista.

Colgaten yliopiston ACT -tulokset ja GPA