Suhteelliset substantiivit ACT-englanniksi: Vinkkejä ja käytäntöä

feature_boywolf.jpg

Suhteelliset pronominit herättävät yleensä paljon sekaannusta. Onko se poika WHO huusi susi tai poika kenelle huusi susi? Kaikki hyvin että loppuu hyvin tai kaikki hyvin mikä päättyy hyvin?

Niin paljon kuin ajattelemme tarvitsevamme mielikuvituksellisia pronomineja, joiden kaltaiset ja mitkä useimmiten tunnemme paremmin, ovat hienoja. Molemmissa tapauksissa sanan ensimmäinen versio on oikea.Yleensä tämä periaate pätee ACT: ään, mutta käsittelemme kaikki säännöt, jotka sinun on tiedettävä, samoin kuin erikoistapaukset, jotka saattavat häiritä sinua!

 • Suhteellisten substantiivien sopimus
 • Lausekkeiden yhdistäminen oikein suhteellisten pronomenien avulla
 • Hankalat tapaukset: Kuka ja kuka, kuka ja tuo, missä ja missä
 • Strategia ylöspäin

Ominaisuuden kuvan luotto: Kashfi Halford , Flickrin kautta

Pronominien on sovittava edeltäjiensä kanssa

Kuten kaikki pronominit, suhteellisten pronominien on sovittava korvattavan substantiivin kanssa . Et sanoisi 'henkilö missä' tai 'vuosi kuka' - kutakin sukulaispronominia voidaan käyttää vain tietyn tyyppiseen asiaan viittaamiseen. Siitä huolimatta käytämme usein suhteellisia pronomineja epätarkasti, varsinkin kun puhumme, joten nämä virheet eivät välttämättä aina hyppää sinuun.

Aloitetaan tarkistamalla tarkalleen, mihin kuhunkin näistä pronomineista voidaan viitata:

 • Kuka ja kuka - vain ihmiset
 • Milloin - vain tietyt ajat tai ajanjaksot
 • Missä - vain paikoissa
 • Mikä - mikä tahansa muu substantiivi kuin henkilö
 • Se - mikä tahansa substantiivi
 • Kenen omistama, sitä voidaan käyttää ihmisiin tai asioihin

Monissa tilanteissa useampi kuin yksi suhteellinen pronomini voi toimia. Esimerkiksi 'paikka, jossa' ja 'paikka, jotka ovat yhtä oikeat. Sinänsä sinun pitäisi varmistaa käytä eliminointiprosessia kaventamaan valintoja ACT englanninkysymyksistä.

Vältä juoksemista ja sirpaleita

Toinen pääkysymys, jota on syytä tarkastella kysymyksissä, joissa on suhteellisia pronomineja, on se, onko lause run-on vai fragmentti. Suhteelliset pronominit esittävät riippuvia lauseita: niitä ei voida vaihtaa henkilökohtaisiin pronomineihin, kuten 'hän' ja 'he', tai konjunktioihin, kuten 'niin' ja 'mutta'.

Oikea: Soitin siskolleni,WHOjuhlii tänään syntymäpäiväänsä.

Väärä: Soitin siskolleni,hänjuhlii tänään syntymäpäiväänsä. (Pilkku)

Väärä: Soitin siskolleni,jajuhlii tänään syntymäpäiväänsä. (Kappale)

Varmista, että valitset oikean pronominityypin tai yhdisteen varmista, että lause on rakennettu oikein , ja lisätietoja on kirjoituksessamme käynnistyksistä ja fragmenteista.

Mennään nyt ACT-esimerkki:

body_ACTrpex1.png

Ensin on selvitettävä, mikä tässä kirjoitetussa lauseessa on väärin. Kysymys on siitä, että '' ei kuitenkaan voida käyttää kahden erillisen lausekkeen yhdistämiseen, joita Conan Doyle antoi asiantuntijoiden tutkia alkuperäiset valokuvalevyt ja että 'he eivät löytäneet todisteita kaksoisaltistumisesta', joten molemmat ovat, joten voimme sulkea pois F .

J: llä on sama peruskysymys: se leikkaa pois `` kuitenkin '', mutta se vain jättää meidät pilkulla. Tarvitsemme suhteellisen pronominin, joka muuttaa lauseen toisen osan riippuvaiseksi lauseeksi.

Meillä on jäljellä 'kuka' tai 'mikä'. Jotta voimme päättää, mikä on oikea, meidän on määritettävä, mihin pronomini viittaa. Kuka tai mikä ei löytänyt todisteita? Asiantuntijat. On tarkoituksenmukaista käyttää 'kuka', mutta ei 'mikä' viitata ihmisiin, joten G on oikea vastaus.

texasin yliopisto-austin

body_runningdog.jpg

Juokseva koira on hieno; juoksu ei ole.

3 hämmentävää tapausta

ACT: ssä on kolme pronominiparia, jotka aiheuttavat eniten opiskelijavirheitä suhteellisissa pronominikysymyksissä: kuka ja kuka, mikä ja tuo sekä missä ja missä. Käymme läpi ne siinä järjestyksessä, kuinka usein he esiintyvät testissä.

Kuka vs. Kuka

Kuka vs. kuka on pronominipari, jota monet ihmiset pitävät hämmentävänä ja joka tulee esiin melko usein ACT: ssä. Perusero näiden kahden välillä on se 'kuka' on aiheen pronomini , mikä tarkoittaa, että se on verbi, kun 'Who' on objektin pronomini , mikä tarkoittaa, että verbi tehdään sille (Lisätietoja aiheen ja objektin pronominien eroista, katso postitus pronominitapauksesta.)

Sinun ei kuitenkaan tarvitse ymmärtää näiden kahden välistä eroa voidaksesi vastata useimpiin ACT-englanninkielisiin kysymyksiin heistä. Alla olevat yksinkertaiset ohjeet voivat auttaa sinua löytämään oikean vastauksen kysymyksiin, jotka koskevat 'kuka' ja 'kuka'.

Käytä aina `` kuka '' ennen verbiä .

Väärä: Viime viikolla menin tapaamaan tätini Shanaa,jonka elääNew Yorkissa.

Oikea: Viime viikolla menin tapaamaan tätini Shanaa,WHOelääNew Yorkissa.

Käytä aina 'kenen' esisanan jälkeen.

Väärä: NainenkenelleLisan hahmo perustuu kritisoinut sarjan esitystä hänestä.

Oikea: NainenkenelleLisan luonne perustuuarvostelisarjan kuvaus hänestä.

Vaikka näiden perusohjeiden pitäisi auttaa sinua vastaamaan useimpiin ACT-kysymyksiin kuka vs. kuka, jos et ole koskaan varma, käytätkö jotakin näistä pronomineista oikein, yritä vaihtaa se saman tapauksen henkilökohtaisella pronominilla (kuka → hän / he / he, kuka → hän / he / he). Jos lauseella on merkitystä, pronomini on oikea, jos ei, testaa toinen tapaus. (Muista kuitenkin, että saatat joutua järjestämään sanat hieman uudelleen.)

Katsotaanpa esimerkkiä tämän prosessin toiminnasta:

Pahis, WHO kaikki rakastavat vihata, kukistetaan elokuvan viimeisissä hetkissä.

'Kuka' ei tule ennen verbiä tai esipuheen jälkeen, joten ei ole selvää vihjeitä siitä, onko 'kuka' vai 'kuka' oikein. 'WHO' ääniä hieno, mutta tarkistetaan se vaihtamalla se henkilökohtaiseksi pronominiksi.

WHO kaikki rakastavat vihatahän kaikki rakastavat vihata

Sillä ei ole järkeä, joten mietitään, mitä lause on tarkoitettu ilmaisemaan - kaikki rakastavat vihata roistoa. Joten pronomini kuuluu tosiasiallisesti lauseen loppuun:

Väärä: kaikki rakastavat vihata hän

Oikea: kaikki rakastavat vihata häntä

Koska 'hän' on oikein tässä, meidän on käytettävä alkuperäisessä lauseessa sanaa 'kuka'.

Pahis, kenelle kaikki rakastavat vihata, on voitettulopullinenelokuvan hetkiä.

Tämä temppu voi auttaa sinua erottamaan kuka ja kuka, mutta muista, että ACT: ssä sinun ei tarvitse sitä suurimman osan ajasta. Muista myös se 'kuka' on oikea useimmissa tapauksissa, joten jos olet epävarma, pidä kiinni 'kuka'.

veden tiheys jaloissa

Katsotaanpa todellista ACT-englantilaista kysymystä, joka käsittelee kuka vs. kuka:

body_ACTrpex2.png

Vastausvaihtoehtoja tarkasteltaessa voimme nähdä, että tämä on kysymys kuka vs. kuka. Pronomini sijoitetaan välittömästi ennen verbiä, joten tiedämme, kuka on oltava oikea pronomini. (Sanot 'he olivat kuolleet', ei 'he olivat kuolleet'.) Tämä tarkoittaa, että A on väärässä, ja B: n on oltava vastaus.

C ja D saattavat olla houkuttelevia, mutta molemmat ovat virheellisiä. 'Kuka he ovat' on tarpeeton, koska molemmat seisovat 'sukulaisten ja ystävien' puolesta. 'Kenestä' saattaa tuntua oikealta, koska sillä on preposition jälkeen 'kuka', mutta sillä ei ole merkitystä asiayhteydessä. Jos sinulla on 'sukulaisia ​​ja ystäviä, joista kuollut', kuka viittaa 'keneen'? Se ei voi enää olla sukulainen ja ystävät, joten se ei toimi.

body_dude.jpg Oikea kysymys on 'kuka tämä salaperäinen kaveri on?' EI 'Kenen tämä salaperäinen kaveri on?'

Mikä vs.

Minkä ja sen välinen ero aiheuttaa myös suurta hämmennystä monille opiskelijoille, mutta sen ei tarvitse olla. Kieliopillinen selitys on se, joka 'joka' sisältää ei-välttämättömän lausekkeen, mikä tarkoittaa, että se ei määrittele kuvaamaansa substantiivia, kun taas 'tuo' tuo olennaisen lauseen, mikä tarkoittaa, että se selventää tarkalleen, mistä substantiivista lause on tarkoitettu (lisää tietoja olennaisista ja ei-välttämättömistä lausekkeista, katso pilkkuja koskeva viesti). Esimerkiksi:

Monet perheet kilpailevat siitä, kuka istuuvaltaistuin, jokaon valmistettu miekoista.

Monet perheet kilpailevat siitä, kuka istuuthrone sitäon valmistettu miekoista.

ACT: ssä sinun täytyy vain muistaa se ' joka 'on aina yhdistetty pilkulla ja' sitä 'ei koskaan ole. Sinua ei yleensä pyydetä valitsemaan 'mikä' ja 'tuo', ellei toista niistä ole asetettu väärin.

Missä, milloin ja esipuhe + mikä

'Missä' on todennäköisesti yleisimmin käytetty väärin suhteellinen pronomini. Se voi vain käytetään viittaamaan paikkaan . Seuraavat esimerkit saattavat kuulostaa hyvältä, mutta ne ovat virheellisiä.

Saitko lukuunmissäErin tappaa vielä lohikäärmeen?

Kirja on keskiajalla,missäritarit olivat yleisiä.

Puhua asioita, joita tapahtuu mediassa kuten kirjoja ja elokuvia, sinun täytyy käytä 'missä'. Sillä ajanjaksot , sinä pystyt käytä 'missä' tai 'milloin'.

Saitko lukuunjossaErin tappaa vielä lohikäärmeen?

Kirja on keskiajalla,kunritarit olivat yleisiä.

Vaikka 'missä' voi olla vaihdettavissa 'missä' ja 'milloin' tietyissä tilanteissa, sinua ei pyydetä valitsemaan niiden välillä.

Saatat nähdä myös muita prepositioita, jotka on yhdistetty 'joka', esim. 'mihin' tai 'mihin'. Näissä tapauksissa varmista, että prepositio on järkevä:

Väärä: Linnassa on massiiviset tornit, joihin lohikäärme lähtee.

Daytonin yliopiston pisteet

Oikea: Linnassa on massiiviset tornit, joista lohikäärme lähtee.

Lohikäärme lähtee torneista, ei nouse niihin.

Katsotaanpa ACT-esimerkkiä, joka käsittelee joitain juuri käsittelemiämme suhteellisia pronomineja:

body_ACTrpex3.png

Valitsemme suhteellisten pronominien välillä, joten ensimmäisen vaiheen tulisi olla selvittää, mihin pronomini viittaa. Tässä se on 'vaatimus'. Se ei ole paikka, joten voimme välittömästi sulkea pois B: n, missä. Pilkkua ei ole, joten myöskään C ei voi olla oikein.

Tämä jättää A: n, 'sen' ja 'D': n, jossa molemmat näyttävät olevan oikeat. Mutta tässä tapauksessa 'se' on oikea sana. Väite koostuu kokonaan ajatuksesta, että vaatteet loivat negatiivisen oppimisympäristön; tätä ajatusta ei ole väitteessä On vaatimus. A on vastaus.

body_castle.jpg Linna missä lohikäärme elää.

Keskeiset säännöt ja strategiat suhteellisille substantiivikysymyksille

Olemme tarkastelleet suhteellisten pronominien perussääntöjä ja yleisiä virheitä ACT-englanninkielisessä osiossa. Olen koonnut kaikki alla olevat tärkeimmät käsitteet ja strategiat, jotta voit tarkistaa ne nyt tai myöhemmin!

Keskeiset käsitteet:

 • Suhteellisten pronominien on sovittava korvattavan substantiivin kanssa
 • Suhteelliset pronominit ottaa käyttöön riippuvaisia ​​lausekkeita
 • Käyttää 'kuka' ennen verbejä
 • Käyttää 'kenelle' prepositioiden jälkeen
 • 'Se' ei koskaan ota pilkua, mikä 'aina'
 • 'Missä' voidaan käyttää vain paikoissa ja 'milloin' voidaan käyttää vain ajat

Hyödyllisiä ACT-englantilaisia ​​strategioita:

 • Koska usein voi olla useita mahdollisia oikeita pronomineja, käytä eliminointiprosessia poistaaksesi vastaukset, jotka eivät toimi
 • Aina tarkista, että et luo pilkun jatkoa tai fragmenttia
 • Jos olet epävarma, pidä kiinni 'kuka' ja 'tuo'

Testaa tietosi!

Olen luonut joitain harjoittelukysymyksiä, jotta voit harjoitella uusia taitojasi. Lähetä kysymyksiä kommentteihin!

1. Tämä matka on ensimmäinen kerta, kun Ifemelu on palannut Nigeriaan,kunhän muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1990.

A. EI MUUTOSTA

B. josta

C. kuka

D. POISTA alleviivattu osa

2. Juna oli täynnä matkustajia, kun se kaatui,monet niistäloukkaantui.

F. EI MUUTOSTA

G. kuka

mikä merkki on lokakuu 16

H. monet heistä

J. joista monet

3. Olin matkalla kouluun nähdessäni jonglöörejä,WHOolivat yllään hassuja keltaisia ​​pukuja, marssivat ohi.

A. EI MUUTOSTA

B. kenelle

C. he

D. POISTA alleviivattu osa

4. Nautin patikoinnista Kalliovuorten niittyjen läpi,neolivat täynnä luonnonkasveja.

F. EI MUUTOSTA

G. että

H. ja

J. mikä

Vastaukset: 1.B, 2. J, 3. A, 4. J

Mielenkiintoisia Artikkeleita

ISEE-testipäivämäärät 2021-2022: Opas valitsemiseen

Yritätkö valita ISEE -testipäivän? Käymme läpi kaikki ISEE -rekisteröinnin vaiheet.

Elonin yliopiston pääsyvaatimukset

Molloy Collegen pääsyvaatimukset

SAT-pisteet GPA-muunnostaulukkoon

Haluatko muuntaa GPA: si SAT-pisteiksi tai päinvastoin? Ehkä mietit, mitä SAT-pisteitä saatat saada lukiojesi perusteella? Tässä olemme tutkineet tilastoja, jotta voit tehdä juuri sen! Ennen kuin siirrymme tietoihin, meillä on kuitenkin joitain varoituksia, jotka sinun pitäisi olla tietoinen.

Mainen yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Worcesterin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Länsi -Washingtonin yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka ja missä myydä vaatteita käteisellä: Täydellinen opas

Haluatko ansaita rahaa? Selitämme, miten myydä vaatteita verkossa ja henkilökohtaisesti, ja luettelo sivustoista ja kaupoista, jotka antavat sinulle eniten rahaa vaatteista.

3 suurta kertomusesee-esimerkkiä + vinkkejä kirjoittamiseen

Etsitkö kerronta-esseenäytettä inspiroimaan kirjoitustasi? Tutustu analyysiin 3 upeasta henkilökohtaisesta kerronta-esseeesimerkistä sekä vinkkejä kirjoittamiseen.

Parhaat CLT -käytännön testit: asiantuntijaopas

Tarvitsetko CLT -käytännön testin? Tutustu oppaaseemme CLT -näytetestit löytääksesi mitä tarvitset verkossa ja muualla.

Trinity College of Florida SAT -tulokset ja GPA

Muskingumin yliopiston pääsyvaatimukset

129 hienoa esimerkkiä yhteisöpalveluprojekteista

Tarvitsetko ideoita yhteisöpalveluprojekteihin? Löydä 129 upeaa esimerkkiä yhteisöpalvelusta ja vapaaehtoistyöstä teini-ikäisille ja yliopistosovelluksille.

Täydellinen opas: USF -pääsyvaatimukset

Kriittinen lukija - Erica Meltzer: täydellinen arvostelu

Erica Meltzer on kirjoittanut suositun SAT-lukukirjan - Kriittinen lukija. Se on hieno kirja, mutta ei ilman sen haittoja. Lue tämä yksityiskohtainen arvostelu saadaksesi lisätietoja.

UC Santa Cruz SAT -pisteet ja GPA

Verbien aikamuodot ja muodot ACT-englanniksi: Kieliopin sääntöstrategia

ACT-englanti testaa verbi-aikojen, taivutusten ja muotojen tuntemustasi. Varmista, että tiedät oikeat verbi-ajat, jotta voit parantaa ACT English -pisteitäsi!

2016-17 Akateeminen opas | Los Altosin lukio

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Los Altos High Schoolista Los Altosissa, Kaliforniassa.

Abilene Christian University SAT -pisteet ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä West Ranchin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta West Ranch High Schoolista Valenciassa, Kaliforniassa.

Pennsylvanian teknillisen korkeakoulun pääsyvaatimukset

Itä -Michiganin yliopiston pääsyvaatimukset

Mira Mesan lukio | 2016-17 Rankings | (San Diego,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Mira Mesan lukiosta San Diegossa, Kaliforniassa.

Nevadan yliopisto, Reno ACT -pisteet ja GPA

New Orleansin yliopiston pääsyvaatimukset