Julkinen vs. Yksityiset korkeakoulut: Minne sinun pitäisi mennä?

feature_publicvsprivatecolleges

Vaikka saatat päätyä päättämään hakea sekoitusta julkisista ja yksityisistä korkeakouluista, sinun on tiedettävä, että jokaisella tyypillä on omat yleiset ominaisuutensa, jotka saattavat olla enemmän tai vähemmän sopusoinnussa mieltymystesi kanssa.Minkä tyyppinen koulu on halvempaa? Mitkä korkeakoulut ovat suurempia ja mitkä mahdollisuudet ovat yksityisissä tai julkisissa yliopistoissa?

Tässä artikkelissa keskustelen julkisten ja yksityisten korkeakoulujen välisistä eroista, jotka sinun tulisi ottaa huomioon haullasi.Mitä ovat julkiset ja yksityiset korkeakoulut?

Ennen kuin pääsemme tärkeimpiin eroihin, määritetään hetki julkisten ja yksityisten korkeakoulujen määrittelemiseksi. Julkiset korkeakoulut ovat korkeakouluja, jotka ovat osavaltion hallitusten perustama ja rahoittama. Tunnettuja julkisia korkeakouluja ovat Kalifornian yliopisto, Ohio State University, Alabaman yliopisto ja Texasin yliopisto.

Yksityiset korkeakoulut ovat korkeakouluja, jotka ovat hallituksen ulkopuolisten henkilöiden perustama ja rahoittama. Yksityiset korkeakoulut voivat olla joko voittoa tavoittelemattomia tai voittoa tavoittelemattomia.

Voittoa tavoittelemattomat yksityiset korkeakoulut keskittyvät yksinomaan tarjoamaan korkealaatuista koulutusta opiskelijoille ja auttaa heitä saavuttamaan akateemiset ja uratavoitteet. He vastaavat taloudellisesti kiinnostuneelle hallintoneuvostolle, eivät omistajalle ja osakkeenomistajille.

ap lang vs ap lit

Voittoa tavoittelevat yksityiset korkeakoulut ovat yrityksiä osakkeenomistajien armoilla. Heidän tavoitteenaan on tuottaa voittoa ennen kaikkea. Vaikka he pyrkivät tarjoamaan laadukasta koulutusta, jos ohjelma ei ansaitse heille rahaa, he leikkaavat sitä, vaikka se ei olisikaan heidän etujensa mukaista.

Useimmat hyvämaineiset korkeakoulut ovat voittoa tavoittelemattomia. Tämä sisältää suuria nimiä, kuten Harvard, MIT ja Stanford. Voittoa tavoittelevien koulujen, kuten Phoenixin yliopiston, Devryn ja ITT Techin, maine on yleensä heikko maineessaan auttaa opiskelijoitaan ja tarjota laadukasta koulutusta. Kun viitataan yksityisopistoihin tässä oppaassa, puhumme vain voittoa tavoittelemattomista korkeakouluista.

Mitkä ovat tärkeimmät erot julkisten ja yksityisten korkeakoulujen välillä?

Rahoitus ja lukukustannukset

Julkisia korkeakouluja rahoittavat enimmäkseen osavaltioiden hallitukset.Hallitus maksaa julkisten korkeakoulujen ja yliopistojen toimintakustannukset ja valvoo julkisten korkeakoulujen toimintaa hallitusten ja edunvalvojien välityksellä. Tämä valtion varojen tulo tarkoittaa, että opiskelijat eivät maksa todellisia osallistumiskustannuksia - he maksavat kustannukset hallituksen merkittävien tukien jälkeen. Tästä syystä julkisilla yliopistoilla on varaa tarjota keskimäärin alhaisempia lukukausihintoja. Keskimääräinen lukukausimaksu julkisissa korkeakouluissa lukuvuodeksi 2014-15 oli 9139 dollaria osavaltiossa asuville opiskelijoille ja 22958 dollaria ulkopuolisille opiskelijoille.

Toisaalta hallitus ei rahoita yksityisiä korkeakouluja millään tavalla.He luottavat alumnien avustajiin ja opetukseen maksamaan ohjelmistaan. Tämä yleensä pakottaa opiskelijat kantamaan koulutuksensa kokonaiskustannukset, mikä nostaa lukukausihintoja. Keskimääräinen lukukausimaksu yksityisopistoissa lukuvuodeksi 2014-15 oli 31231 dollaria.

Luokan koko ja väestötiedot

Julkisilla korkeakouluilla on yleensä suurempi luokkakoko , erityisesti johdantotasolla.Tämä voi johtaa vähemmän suoraan pääsyyn professoreihin ja vähemmän luokkakeskusteluihin. Monet opiskelijat tulevat osavaltiosta alhaisempien lukukausihintojen ja korkeamman valintamäärän vuoksi, joten opiskelijakunnan maantieteellinen monimuotoisuus voi olla pienempi.

mitä eroa yliopiston ja yliopiston välillä on?

Yksityisillä korkeakouluilla on keskimäärin pienempi luokkakoko. Tämä tarkoittaa läheisempiä suhteita opiskelijoiden ja professoreiden välillä sekä enemmän keskustelumahdollisuuksia. Opiskelijajoukossa on myös enemmän maantieteellistä monimuotoisuutta, koska osavaltioiden ja osavaltioiden ulkopuolisille opiskelijoille ei anneta erilaisia ​​opintojen hintoja.

body_smallclass Luokkakeskustelu pienessä yliopistossa

Tutkinto- ja ohjelmatarjonta

Julkisilla korkeakouluilla on yleensä suurempi opiskelijakunta ja tarjoavat laajemman valikoiman tutkintoja ja ohjelmia. Yhdysvaltojen suurimmat yliopistot ovat julkisia, ja jotkut isännöivät yli 40 000 opiskelijaa. Julkisesta korkeakoulusta voit löytää melkein minkä tahansa tyyppisen pääohjelman, jonka haluat. Sinun on kuitenkin yleensä oltava enemmän omaehtoinen, koska neuvojilta ei ole suoraa ohjausta.

Yksityisillä korkeakouluilla ei ole yhtä laajaa valikoimaa suuria valintoja kuin julkisilla korkeakouluilla, ja niillä on yleensä pienempiä opiskelijakuntia yleensä ottaen. On joitain yksityisiä korkeakouluja, joissa on alle 500 opiskelijaa. Yksityiset korkeakoulut korvaavat niiden soveltamisalan puutteen tarkemmilla opetussuunnitelmavaatimuksilla tai erikoistuneella taiteiden tai tekniikan aloilla. Heillä on myös todennäköisemmin erinomaiset neuvontajärjestelmät ja ne antavat opiskelijoiden suunnitella omat opintojaksonsa.

Tutkimusmahdollisuudet

Julkisilla yliopistoilla on usein runsaasti julkista rahoitusta huippututkimuslaitokset ja käytännössä loputtomat resurssit. Jopa kaikkien näiden mahdollisuuksien ollessa kyseessä voi olla vaikeaa erottua joukosta ja saada professoreiden tukea tutkimusponnisteluihisi. Mutta jos olet valmis asettamaan itsesi sinne, julkisilla yliopistoilla on maan parhaita mahdollisuuksia intensiiviseen akateemiseen tutkimukseen, erityisesti kovien tieteiden alalla.

Yksityisillä korkeakouluilla voi olla vähemmän resursseja ja tiloja, mutta ne korvaavat sen professoreiden helppo saatavuus ja opiskelijoiden tutkimustoiminnan henkilökohtainen kannustaminen. Monet yksityiset korkeakoulut perustavat erikoistuneita tutkimusohjelmia ja mahdollisuuksia opiskelijoille. Pienillä luokkakokoilla sinulla on enemmän mahdollisuuksia päästä lähelle professoreitasi ja mahdollisesti työskennellä heidän kanssaan projekteissa.

body_UTDallassciencelearningcenter Tiedeoppimiskeskus Texasin yliopistossa, Dallas.

Opiskelijaelämä

Julkisilla korkeakouluilla on yleensä vilkkaita yhteisöjä laaja valikoima koulun ulkopuolisia mahdollisuuksia ja kukoistava juhlatilaisuus. Jokaiselle löytyy jotain sosiaalisessa mediassa, ja löydät monia ihmisiä, jotka jakavat kiinnostuksesi kohteet riippumatta siitä, kuinka hämärät he ovat. Julkisissa korkeakouluissa tapahtuu aina jotain.

Yksityisissä korkeakouluissa voi silti olla hyvin erilaisia ​​yhteisöjä ja paljon koulun ulkopuolisia mahdollisuuksia, mutta kaikki on tyypillisesti pienemmässä mittakaavassa.

kuinka toimittaa pisteet

Nämä ovat vain joitain peruseroja yksityisten ja julkisten korkeakoulujen välillä. Muista, että ne ovat yleistyksiä. Jotkut yksityiset korkeakoulut ovat erittäin suuria, ja niillä voi olla enemmän julkisen korkeakoulun ilmapiiri. Sinun tehtäväsi on tutkia tiettyjä kouluja ja oppia lisää niiden ominaisuuksista.

Minkä tyyppinen korkeakoulu sopii sinulle paremmin?

Saatat sopia paremmin yksityisiin tai julkisiin korkeakouluihin riippuen akateemiset tavoitteet ja sosiaaliset mieltymykset. Monet opiskelijat hakevat molempia koulutyyppejä, joten älä oleta, että sinun on vielä valittava yksi tai toinen. Tässä on muutama kysymys, jotka voit kysyä itseltäsi päättääksesi, sopivatko yksityiset vai julkiset korkeakoulut paremmin:

vinkkejä rubikin kuution ratkaisemiseen

Nautitko paljon uusien ihmisten tapaamisesta?

Jos olet lähtevä henkilö, saatat olla onnellisempi suuren julkisen korkeakoulun sosiaalisessa ympäristössä.Tämän tyyppisissä korkeakouluissa tapaat jatkuvasti uusia ihmisiä ja sinulle tarjotaan mahdollisuuksia kokeilla erilaisia ​​aktiviteetteja . Voit odottaa monenlaisia ​​sosiaalisia kokemuksia, joissa on paljon kampuksen tapahtumia ja juhlia.

Useimmissa yksityisissä korkeakouluissa opiskelijakunta on pienempi, joten sosiaalinen näyttämö voi tarjota vähemmän vaihtoehtoja ja tuntea olevansa klaustrofobisempi. Tämä voi kuitenkin johtaa myös perheen tunnelmaan opiskelijoiden keskuudessa ja mukavampaan, ystävällisempään ilmapiiriin. Jos olet vähemmän lähtevä ja nautit tuntemiesi ihmisten tuntemisesta koko ajan, yksityisen korkeakoulun kohtaus voi olla nopeampi. Muista, että jotkut yksityiset korkeakoulut ovat suuremmalla puolella ja jotkut julkiset korkeakoulut pienemmällä puolella, joten on tärkeää ottaa huomioon kunkin koulun ominaisuudet yksilöllisesti.

Kiinnostaako sinua erityinen ohjelma?

Jos sinulla on tietty opintojakso mielessä, varmista, että korkeakouluilla, joihin haet, on asianmukaiset ohjelmat ja resurssit. Kuten edellisessä osassa hahmoteltiin, julkisilla korkeakouluilla voi olla kehittyneempiä tutkimuslaitoksia siitä on hyötyä, jos aiot siirtyä koviin tieteisiin.

Jos luulet kiinnostavasi enemmän humanistisia tieteitä, sillä ei välttämättä ole merkitystä, meneekö julkiseen vai yksityiseen korkeakouluun. Vaikka julkisilla korkeakouluilla on laajempia kirjastoja, yksityisillä korkeakouluilla on yleensä mahdollisuus pyytää aineistoa opiskelijoille muilta ulkopuolisilta kirjastoilta. Koska yksityiset korkeakoulut tarjoavat enemmän joustavuutta ohjelmissaan, saatat ajatella osallistumista yksityiseen korkeakouluun, jos kiinnostuksesi kohteet ovat monipuoliset eivätkä välttämättä sovi siististi yhteen valmiiksi valmistuneeseen kappaleeseen.

Oletko itsenäinen oppija?

Yleisesti, jos olet enemmän aloittelija, menestyt julkisessa korkeakoulussa. Vaikka julkisilla korkeakouluilla on paljon resursseja, on vaikea tietää, mistä aloittaa, jos haluat hyödyntää näitä mahdollisuuksia täysimääräisesti. Jos olet luonnostaan ​​kekseliäs henkilö, joka on halukas menemään sen mukaan mitä haluat, sen sijaan että odottaisi sen saapuvan sinulle, julkinen korkeakoulu voisi olla sinulle hyvä.

Toisaalta, jos luulet tarvitsevasi lisää opastusta opiskellaksesi yliopistokokemuksessasi, yksityinen korkeakoulu voisi sopia paremmin persoonallisuuteesi. Vähemmän valtavassa ilmapiirissä, jossa professorit ja akateemiset neuvonantajat valvovat suoremmin, sinulla on paremmat mahdollisuudet toteuttaa kaikki potentiaalisi.

body_independent Juhlistatko elämäsi jokaista päivää ylellisellä ilotulitteella? Saatat olla itsenäinen! Hanki se? Itsenäisyyspäivä? Anteeksi, tiedän saavani tänne.Julkiset vs. yksityiset korkeakoulut: teet tutkimusta

Nyt on aika tutkia joitain kouluja mieltymystesi perusteella. Sinä pystyt Aloita College Navigator , joka on hakutyökalu, jonka avulla voit etsiä kouluja sijainnin, ohjelmatyypin ja tietysti julkisen tai yksityisen aseman perusteella. Jos etsit yksityiskouluja, suosittelen, että valitset voittoa tavoittelemattomien koulujen valintaruudun.

pyöreitä valkoisia pillereitä, ei merkintöjä

body_collegenavigator

Saat tuloksia, jotka näyttävät kaikki valitsemasi maan julkiset tai yksityiset koulut. Sinä pystyt tarkastele näiden koulujen tilastoja ja lisää ne suosikkeihisi, jos joku niistä tuntuu mielikuvitukseltasi. Voit myös verrata niitä vierekkäin nähdäksesi parhaat vaihtoehdot.

Kun olet etsinyt College Navigator -ohjelmassa, voit harkita profiilin luomista Cappex , josta löydät lisää korkeakouluja ja saat tilastoja kampuksen elämästä opiskelija-arvostelujen ohella. Tämä on myös loistava paikka luoda luettelo sinua kiinnostavista korkeakouluista ja verrata niitä. Jos täytät profiilisi Cappexissa, saat myös enemmän suosituksia korkeakouluille, jotka vastaavat mieltymyksiäsi. Muistaa, monet opiskelijat hakevat sekä julkisia että yksityisiä korkeakouluja, joten jos luettelossasi on muutama kutakin tyyppiä, se on aivan hieno!

Johtopäätös

Julkiset ja yksityiset korkeakoulut eroavat toisistaan ​​niiden rahoitustavoissa: julkisia korkeakouluja rahoittavat osavaltioiden hallitukset, kun taas yksityisiä korkeakouluja rahoittavat yksityishenkilöt ja organisaatiot. Julkisilla ja yksityisillä korkeakouluilla on myös monia ominaisuuksia, jotka erottavat heidät, mukaan lukien opetukset, ilmoittautumiskoko, sosiaalinen kohtaus ja ohjelmatarjoukset.

Voit päättää mennä joko julkiseen tai yksityiseen kouluun sen perusteella, kuinka hyvin persoonallisuutesi ja akateemiset tavoitteesi sopivat kunkin korkeakoulutyypin yleisiin ominaisuuksiin.Varmista, että sinä tee tutkimuksesi ja hanki tarkat tiedot jokaisesta koulusta, ennen kuin arvioit vain sen perusteella, onko se julkinen vai yksityinen. Voit päätyä hakemaan sekä yksityisiä että julkisia kouluja, koska kussakin luokassa on niin paljon hyviä vaihtoehtoja!

Mitä seuraavaksi?

Sinun on tehtävä paljon muita päätöksiä yliopiston valintaprosessissa sen lisäksi, haluatko mennä julkiseen vai yksityiseen kouluun. Tutustu artikkeleihini siitä, pitäisikö sinun mennä yliopistoon lähellä kotiasi ja pitäisikö sinun mennä suureen tai pieneen korkeakouluun.

Jos luulet, että saatat olla kiinnostunut käymään pienessä korkeakoulussa, tutustu luettelooni parhaista pienistä korkeakouluista Yhdysvalloissa. Jos olet kiinnostunut, kannattaa tutustua myös näihin artikkeleihin maan suurimmista ja pienimmistä korkeakouluista.

Täydellisen yleiskatsauksen korkeakoulujen hakuprosessista saat lukemalla kattavan oppaan siitä, miten korkeakoulu valitaan.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pronomentti SAT -kirjoittamisesta: vinkkejä ja käytännön kysymyksiä

Hämmentynyt pronominista ja milloin käyttää kuka vs. kuka SAT Writingissä? Lue vinkit ja strategiat tätä sääntöä varten ja harjoittele esimerkkikysymyksiemme avulla.

Yhdysvaltojen yhdeksän parasta elokuvakoulua

Haluatko näyttelijäksi tai ohjaajaksi? Katso luettelo suosituimmista elokuvakouluistamme, josta löydät tietoa hyvästä ohjelmasta ja vinkkejä oikean koulun löytämiseen.

Thiel Collegen pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Terveys- ja urheilulääketieteen magneettilistat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Health and Sports Medicine Magnetista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

Kaikki tarvitsemasi SAT -idiomit: Täydellinen luettelo

Mitkä ovat yleiset SAT -idiomit, jotka sinun on tiedettävä? Löydät täydellisen luettelomme ja harjoittelet SAT -kirjoituskysymyksillämme.

Oklahoman kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Troy-lukio 2016-17 rankingit | (Fullerton,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Troy High Schoolista Fullertonissa, Kaliforniassa.

Paras yliopiston hyväksymislaskin: Opi pääsymahdollisuutesi

Toivottavasti selvittää mahdollisuutesi päästä yliopistoon? Kokeile korkeakoulujen hyväksymislaskuria! Lisäksi saat neuvoja mahdollisuuksien parantamiseksi unelmakoulussasi.

Viivat ja kulmat ACT -matematiikassa: Katsaus ja käytäntö

Tiedätkö, miten yhdensuuntaiset ja kohtisuorat viivat toimivat? Entä vastakkaiset ja täydentävät kulmat? Opi tärkeimpiä strategioita näiden yleisten ACT -matematiikkaongelmien ratkaisemiseksi täältä.

ACT English: Sanavalinta- ja sanavirheet

ACT English testaa sinua sanavalintavirheissä, kuten sitten vs kuin ja hyväksy vs paitsi. Tässä on luettelomme 100 suosituimmasta sanaparista, jotka sinun on tiedettävä korottaaksesi englanninkielisiä pisteitäsi.

Cal Poly Pomona ACT -pisteet ja GPA

1530 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Embry-Riddle Aeronautical University - Daytona Beach ACT -pisteet ja GPA

Emerson SAT -tulokset ja GPA

Mikä on SAT-näyttöön perustuva lukeminen ja kirjoittaminen?

Oletko hämmentynyt todisteisiin perustuvan lukemisen ja kirjoittamisen yhdistelmästä SAT: lla? Selitämme, mitä kaikkea se kattaa ja miten pisteesi lasketaan.

Onko AP -biologia vaikeaa? Asiantunteva keskustelu

Onko AP -biologia vaikeaa? Tässä oppaassa tarkastellaan viittä keskeistä tekijää, mukaan lukien kokeen läpäisyaste ja opiskelijoiden mielipiteet, nähdäksesi kuinka haastava AP Bio todella on.

Paras AP-biologian opinto-opas

Otatko AP-biologiaa? Tutustu tähän kurssin ja testin lopulliseen oppaaseen, joka auttaa sinua opiskelemaan koko vuoden ajan ja valmistautumaan tenttiin toukokuussa.

RIT ACT -pisteet ja GPA

West High School | 2016-17 Rankings | (Torrance,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta West High Schoolista Torrance, CA.

25 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mikä on Valedictorian? Määritetään lukion suurin kunnia

Mikä on lukion valedictorian? Kuinka heidät valitaan? Kuinka voit saavuttaa tämän kunnian? Vastaamme näihin kysymyksiin ja muuhun.

800 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

910 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Calexicon lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Calexico High Schoolista Calexicossa, Kaliforniassa.