PSAT vs SAT: 6 tärkeintä eroa, jotka sinun on tiedettävä

feature_differentpaths-1.jpg

Siellä on PSAT, siellä on SAT. On jopa muutamia muita arvioita, kuten käy ilmi. Siellä on paljon ammattikieltä, kun on kyse College Boardin tarjoamista testeistä, joten se on tärkeää tietää tarkasti mitä ja kuinka jokainen testi on erilainen.

SAT -arviointipaketti on suunniteltu toimimaan yhdessä. Kaikki testit ovat pohjimmiltaan samanlaisia, ja voit käyttää mitä tahansa valmistautuaksesi toiseen. Tästä huolimatta PSAT vs SAT ei ole täysin tasa-arvoinen ottelu. Todellisuudessa niiden välillä on joitain eroja - sekä suuria että pieniä -. Katsomme näitä alla.SAT -testisarja: Yleiskatsaus

Ensinnäkin, vahvistetaan mitä College Boardin testejä oikeastaan ​​on olemassa ja mitä nämä testit usein hämmentävät monikot todella tarkoittavat.

paras rakkausottelu vaaka

PSAT 8/9

Tämä testi otetaan mukaan 8. ja/tai 9. luokka osoittaa, mitkä alueet tarvitsevat erityistä huomiota ennen kuin opiskelija valmistuu lukiosta.

PSAT 10

Tämä testi on täsmälleen sama kuin PSAT/NMSQT (keskustellaan alla); sitä tarjotaan kuitenkin vain keväällä ja se on avoinna vain 10. luokan opiskelijoille.

PSAT / NMSQT

Tämä testi otettiin syksyllä 10. ja/tai 11. luokka , on toinen sisäänkirjautumispaikka, jonka tarkoituksena on osoittaa kaikki taidot, jotka opiskelija ei ole vielä hallinnut. Erityisesti se kuitenkin antaa opiskelijoille myös mahdollisuuden saada National Merit Scholarship.

SAT

Korkeakoulun pääsykoe, jonka me kaikki tunnemme ja rakastamme, SAT osoittaa ylioppilasvalmiutesi kaikille kouluille, jotka vastaanottavat hakemuksesi.

Tästä eteenpäin menemme nollaan kahdessa testissä, jotka tekevät suurimman osan raskaasta nostosta: PSAT / NMSQT (jäljempänä yksinkertaisesti PSAT) ja SAT.

body_applesandoranges-1.png Yhtäläisyyksiä on, ja eroja on.

PSAT vs SAT: Mikä on sama?

SAT: n ja PSAT: n sisältö ja muoto ovat hyvin samankaltainen, vaikkakaan ei identtinen. Ennen kuin pääsemme tärkeimpiin eroihin, puhutaanpa mistä ei vaihtaa testistä toiseen.

#1: Sisältö

Nämä kaksi testiä kattavat samat aiheet. Tarkoitan, tarkalleen samoja aiheita - se on jopa hieman kammottavaa. PSAT: ssa on algebra; SAT: ssa on algebra. PSAT: ssa on sanakirjakontekstikysymyksiä, ja SAT: ssa on myös sanastoa sisältäviä kysymyksiä. Saat kuvan.

#2: Perusrakenne

Kysymysten tyyli ei muutu paljon testistä toiseen, joko sanamuodon tai varsinaisten tehtävien kannalta. Myös testauksen yleinen rakenne ja maailmanlaajuinen tavoite pysyvät samana.

Molemmissa testeissä on kaksi pääkomponenttia: Todisteisiin perustuva lukeminen ja kirjoittaminen (EBRW) ja matematiikka (SAT: ssä on myös valinnainen esseekomponentti-lisää alla). EBRW sisältää lukutestin ja kirjoitus- ja kielitesti, kun taas matematiikka koostuu kahdesta alajaksosta: Toinen sallii laskimen käytön ja toinen sallii ei.

Sekä PSAT että SAT, saat katkelmia lukemisesta ja Osioiden kirjoittaminen. Lukeminen -osiossa vastaat luetun ymmärtämisen kysymyksiin ja Kirjoittaminen -osioon kysymyksiin siitä, miten voit korjata kieliopilliset ja tyylilliset heikkoudet.

Lisäksi sekä PSAT- että SAT -matematiikkaosiot sisältävät ruudukkokysymyksiä sekä monivalintakysymyksiä. Ruudukkokysymykset tulevat osoitteeseen loppuun jokaisesta osiosta.

#3: Ala- ja ristitestitulokset

Lopullisen yhdistelmäpisteesi lisäksi saat aina vastaanottaa ristikokeen tulokset ja alipisteet PSAT ja SAT. Kuitenkin ttässä on jako Matematiikka ja EBRW, ja on myös muutamia muita eritelmiä.

Kaksi ristitestitulosta ovat Analyysi historiassa/yhteiskuntatieteissä ja Analyysi tieteessä. Nämä pisteet viittaavat jokaiseen kysymykseen, joka testaa kriittistä ajattelua nimetyillä alueilla, olivatpa ne sitten sanallisia tai laadullisia.

Mitä tulee alipisteisiin, ne eroavat jokaisesta kolmesta PSAT- ja SAT -osiosta.

Lukeminen -osiossa käytetään seuraavia alipisteitä:

  • Todisteiden komento
  • Sanat asiayhteydessä

Kirjoittaminen ja kieli osio antaa meille nämä alitulokset:

  • Ideoiden ilmaisu
  • Englannin tavanomaiset yleissopimukset

Ja lopuksi, Matematiikka osion alatulokset ovat seuraavat:

  • Algebran sydän
  • Ongelmanratkaisu ja tietojen analysointi
  • Passi edistyneelle matematiikalle

#4: Ei arvausrangaistusta

Ennen vanhaan väärään kysymykseen vastaaminen merkitsi saamista pistemäärästä kirjaimellisesti vähennetyt pisteet. Tarkemmin sanottuna neljäsosa pistettä per kysymys.

kuka vs kuka

Joten jos unohdit kahdeksan kysymystä, et vain saisi niitä kahdeksan pistettä, mutta menetät myös kaksi ylimääräistä pistettä. Nämä kaksi pistettä vähennetään jo ansaitsemistasi pisteistä.

Onneksi nuo pimeät päivät ovat ohi. Jos unohdat tänään kahdeksan kysymystä joko PSAT- tai SAT -palvelussa, menetät vain mahdollisuuden ansaita nämä kahdeksan pistettä. Pisteistäsi ei vähennetä mitään!

parhaat korttipelit kahdelle

body_dice-2.png Joskus SAT- tai PSAT -palvelussa kannattaa pelata.

PSAT vs SAT: Mitä eroa on?

Nyt kun olemme käsitelleet kahden testin samankaltaisuuksia, kaivetaanpa eroavaisuudet.

#1: Tarkoitus

Ensimmäinen merkittävä ero on kunkin testin tarkoitus. Ottaa huomioon, että SAT on yleinen vaatimus korkeakouluille pääsylle, PSAT on SAT -käytännön testi ja perusta National Merit Scholarship Program -ohjelmalle. Toisin sanoen, koska PSAT on lähinnä SAT: n edeltäjä, se on ei yhtä tärkeänäkuten SAT on.

Mitä tulee oppilaitoksiin, PSAT: lla on ei vaikutusta pääsymahdollisuuksiisi, kun taas SAT yleensä tekee. Jopa erittäin alhaisilla pisteillä PSAT: lla ei olisi vaikutusta korkeakoulusovelluksiin. Sitä vastoin erittäin alhaiset SAT -pisteet alentavat todennäköisesti merkittävästi pääsymahdollisuuksiasi.

Kansallisten ansioiden avulla voit osallistua kilpailuun vain, jos pääset kilpailuun 1% PSAT -maalintekijöistä (ja olet yläasteella). Näin ollen, vaikka 1%: n SAT -pisteet antaisivat epäilemättä vauhtia yliopistosovelluksillesi, se olisi ei oikeuttaa sinut kansallisiin ansioihin.

#2: Pistealue

PSAT pisteytetään asteikolla 320-1520 , kun SAT pisteytetään asteikolla 400-1600 .

Tämä tarkoittaa, että myös yksittäisten osioiden pisteet vaihtelevat. PSATissa EBRW ja matematiikka pisteytetään asteikolla 160-760. SAT: ssa nämä osiot pisteytetään kuitenkin hieman suuremmalla asteikolla 200-800.

PSAT -pisteesi on tarkoitettu suoraan ennustamaan SAT -pisteet. Joten jos saat 1200 PSAT: lla, voit odottaa saavan suunnilleen saman pistemäärän, jos otit SAT: n ilman lisävalmistelua.

Miksi kuitenkin eri pistealueet? Koska PSAT on hieman vähemmän haastava (jotta mahtuu alempaan luokkaan), täydellinen pisteet PSATissa jää hieman alle täydellisten pisteiden SAT: sta.

#3: Ajoitus

On myös tärkeää huomata, että kunkin jakson aika ja kysymysten määrä vaihtelevat kahden testin välillä. SAT on hieman pidempi ja siinä on enemmän kysymyksiä, mutta kysymykseen varattu aika on yleensä sama.

Ainoa poikkeus on Math No Calculator -alaosa, josta saat 13 sekuntia enemmän per kysymys PSAT: lla kuin SAT: lla.

Tässä on yleiskatsaus PSAT: n ja SAT: n aika- ja kysymyseroihin:

Testata Jakso Aika # kysymyksiä Aika per kysymys
KIRJOITTAA Lukeminen 60 minuuttia 48 75 sekuntia
Kirjoittaminen 35 minuuttia 44 48 sekuntia
Matematiikka Ei lask 25 minuuttia 17 88 sekuntia
Math Calc 45 minuuttia 31 87 sekuntia
Kaikki yhteensä 165 minuuttia 139 -
SAT Lukeminen 65 minuuttia 52 75 sekuntia
Kirjoittaminen 35 minuuttia 44 48 sekuntia
Matematiikka Ei lask 25 minuuttia kaksikymmentä 75 sekuntia
Math Calc 55 minuuttia 38 87 sekuntia
Essee (valinnainen) 50 minuuttia 1 50 minuuttia
Kaikki yhteensä 180 minuuttia (230 minuuttia esseen kanssa) 154 (155 esseen kanssa) -

Jos ohitat esseen, SAT on vain 15 minuuttia pidempi. Mutta jos sinä tehdä ota essee - mikä on luultavasti viisasta - olet mukana ylimääräinen tunti testiä. Haluat treenata kestävyyttäsi kohti tätä tavoitetta.

#4: Essee

Huomaat, että viimeisessä osassa oli itse asiassa enemmän kuin vain ajoitus. Oikein: PSAT: lla ei ole esseitä.

SAT sen sijaan tekee. Se on valinnainen, joten sinun ei tarvitse ottaa sitä. Mutta kuten oppilaitoksesi saattavat vaatia tai suositella sitä, sinun on oltava tietoinen siitä, että tämä on yksi SAT: n osa, jota PSAT tapa valmistautua sinuun. Tuloksena, varmista, että kiinnität esseeseen jonkin verran huomiota ennen kuin sukellat SAT: ään.

body_typewriter.png Korkeakoulut pitävät siitä, että opiskelijat kirjoittavat esseitä.

#5: Vaikeustaso

Koko College Boardin testisarjassa asiat saavat vähän vaikeampaa. Se ei ole mitään valtavaa; saatat vain huomata, että PSAT: lla on konkreettisempia, löydä tämä yksityiskohta tekstissä kysymyksiä, kun taas SAT: llä on enemmän abstrakteja, mitä tarkoitusta varten tämä yksityiskohta palvelee.

#6: Logistiikka

Lopullinen ero on PSAT: n ja SAT: n logistiikassa, eli miten kukin testi annetaan, kuinka paljon jokainen testi maksaa ja missä voit suorittaa kunkin testin.

Hallinnon osalta PSAT pidetään vain kerran vuodessa lokakuussa , kun SAT on tarjolla seitsemän kertaa lukuvuoden aikana. (Voit myös ottaa SAT: n a nimetty koulupäivän koepäivä .) Kuten huomaat, sinun odotetaan yleensä ottavan PSAT: n vain kerran tai kahdesti. SAT: n avulla sinulla on kuitenkin paljon enemmän vaihtoehtoja ottaa se uudelleen ja nostaa pisteitäsi.

Washingtonin yliopiston keskimääräinen teko

Toinen suuri logistinen ero on hinta. Vaikka PSAT on joskus ilmainen opiskelijoille, joiden koulut kattavat testin kokonaiskustannukset, tyypillinen hinta on 16 dollaria testi. Verrattuna SAT maksaa 46 dollaria ilman esseetä ja Esseen kanssa 60 dollaria . (Ota huomioon, että maksuvapautuksia on saatavana sekä PSAT: lle ja SAT .)

Lopuksi, kun PSAT on aina annetaan klo koulut, SAT annetaan osoitteessa sekä kouluissa että testikeskuksissa. Joten jos olet kotikoulussa tai jos koulusi ei tarjoa PSAT: a, sinun on tehtävä se Etsi toinen paikallinen koulu, jossa voit ottaa sen .

PSAT vs SAT: Avain takeaways

On aina hyvä idea heittää a täyspitkä, virallinen harjoittele PSATia ennen kuin otat todellisen asian.

Jos valmistaudut PSAT -ohjelmaan käyttämällä SAT -ohjelmaa, hyvä uutinen on, että todennäköisesti olet liian valmistautunut sisällön mukavuuden ja yleisen kestävyyden kannalta. Se mitä sinun on kuitenkin varottava, on todennäköistä taipumus ylianalysoida hieman yksinkertaisemmat kysymykset PSATissa. Tiedä, että tulet ei kirjoittaa myös esseen PSATista.

Jos valmistaudut SAT: ään PSAT: n avulla, muista, että vaikka se saa sinut suurin osa matkalla sinne, sinun täytyy vielä täydentää opinto -ohjelmaa virallisilla käytännön SAT -kysymyksillä ja ainakin muutamalla halkeamalla esseessä.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pitäisikö SAT tai ACT suorittaa uudelleen? 3-vaiheinen prosessi

Lue 3-vaiheinen prosessi selvittääksesi, kannattaako SAT vai ACT suorittaa uudelleen. Opi kuinka todennäköisesti parannat pisteitäsi.

Abilenen kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Paras IB -historian muistiinpanot ja opinto -opas SL/HL: lle

Miten opiskelet IB History SL/HL: lle? Lue parhaat IB -maantieteelliset muistiinpanot ja ilmainen opasoppaamme saadaksesi parhaat saatavilla olevat resurssit.

Täydellinen opas: Cincinnatin yliopiston pääsyvaatimukset

Pitäisikö minun mennä maaseutu-, kaupunki- tai esikaupunkikouluun?

Mikä korkeakouluympäristö on paras: maaseutu, kaupunki tai esikaupunki? Selvitä kaupunkikorkeakoulujen ja maaseudun edut ja haitat ja mitä sinun pitäisi valita.

Kalifornian parhaat koulut | Theodore Rooseveltin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Theodore Roosevelt Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Uusi PSAT, uudistettu vuonna 2015: Täydellinen opas

PSAT suunniteltiin uudelleen vuonna 2015. Lue oppaamme oppiaksesi kuinka valmistautua siihen parhaiten.

Stillman Collegen pääsyvaatimukset

CNU SAT -pisteet ja GPA

4 kuvaajan kvadranttia: Määritelmä ja esimerkit

Mitkä ovat kaavion kvadrantit? Opi kaikki neljästä kaavion kvadrantista ja siitä, miten piste kuuluu.

Parhaat SAT Prep -sivustot, joita sinun pitäisi käyttää

Mitkä ovat parhaat SAT-valmistelusivustot, joita sinun pitäisi käyttää, ja mitä saat niistä? Lisätietoja täältä.

Mikä on subrogation? Pitäisikö sinun luopua siitä?

Onko sinua pyydetty allekirjoittamaan vapautus oikeudesta? Hämmentynyt siitä, mikä se on? Määritämme sijainnin ja selitämme, missä näet sen ja mitä se tarkoittaa sinulle.

UC Berkeleyn pääsyvaatimukset

Maine College of Artin pääsyvaatimukset

UMBC ACT Pisteet ja GPA

Ultimate Free ACT -opinto-opas: Vinkkejä, strategioita ja käytäntöjä

Etsitkö ilmaista ACT-valmistelua? Täydellinen ACT-opinto-oppaamme kerää kokeeseen valmistautumiseen tarvittavat resurssit, mukaan lukien harjoitustestit ja strategiaoppaat.

850 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Parhaat AP -maailmanhistorian muistiinpanot, joiden kanssa opiskella

Tarvitsetko apua opintoihin? Tutustu AP -maailmanhistorian muistiinpanojemme kokoelmaan, jonka avulla voit tarkastella luokkasi tai AP -kokeen keskeisiä teemoja ja käsitteitä.

4 vinkkiä Stellar Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Kamppailetko Virginia Techin essee -kehotteiden kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme toimivien Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen.

Iowan osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

4 Suosituimmat vinkit Common App Honors -osioon

Oletko huolissasi Common App Honors -osiosta? Selitämme, mikä on yhteisen sovelluksen kunnia -asia ja miten voimme hyödyntää tätä tilaa.

College Board lopettaa SAT-aihekokeet: mitä sinun on tiedettävä

Kollegion hallitus ilmoitti äskettäin SAT-aihekokeiden päättymisestä. Opi tämän päätöksen perustelut ja mitä se tarkoittaa opiskelijoille.

Aurora-yliopiston pääsyvaatimukset

ACT -testin rekisteröinnin peruuttaminen

Kuinka peruutat ACT -testit tai rekisteröinnin? Ota selvää miten ja miksi et halua tehdä tätä!

Mitä ACT tarkoittaa? Täydellinen tarina

Mitä ACT tarkoittaa ja miksi sillä on väliä? Lue täältä, mitä ACT todella tarkoittaa.