PSAT -pisteet (päivitetty uusille vuoden 2015 PSAT -versioille)

ominaisuus_golf

College Board sekoittaa asioita. Kun uusi arviointipaketti alkaa näkyä tänä syksynä, uusi PSAT on yksi ensimmäisistä testeistä, jotka debytoivat.

Sisällön ja rakenteen muutosten lisäksi uusi PSAT käyttää eri pisteytysjärjestelmää kuin aiempina vuosina. Tämä uusi asteikko vastaa, vaikkakaan ei täsmälleen, uuden SAT: n mittakaavaa.mitä värejä yhdistetään ruskeaksi

Tässä artikkelissa käydään läpi uusi PSAT -pistealue ja selitetään, mitä PSAT -pisteesi merkitsevät National Meritille ja suorituskyvyllesi SAT: ssa. Katsotaanpa uutta pisteytysjärjestelmää.

Mikä on uusi PSAT -pistealue?

Mennyt on vanha PSAT -pistealue 60–240. Uusi PSAT on teki maalin asteikolla 320 - 1520.

Matematiikka laskee puolet tästä yhdistetystä pisteestä, ja Lukeminen ja kirjoittaminen (jota kutsutaan nimellä Kirjoittaminen ja kieli) lasketaan toiselle puoliskolle yhdessä. 8 ja 38 . Sitten lukemista ja kirjoittamista harkitaan yhdessä, ja matematiikka korvaa toisen puolen.

Saadaksesi matematiikan skaalatut pisteet, yksinkertaisesti kerro osiosi pisteet 20: llä. Esimerkiksi matematiikan 30 pistemäärä muuttuisi skaalattuun pisteeseen 600 (30 x 20 = 600).

Saat lukemisen ja kirjoittamisen pisteet, jotka taas yhdistetään lisää kunkin osion pisteet ja kerro 10: llä. Oletetaan, että saat 32 lukemisesta ja 35 kirjoituksesta. Skaalattu pisteesi olisi 670 (esim. (32 + 35) * 10 = 670).

Tässä on toinen esimerkki, jossa oppilas pisteytti 28 lukemista, 32 kirjoittamista ja 34 matematiikkaa.

Testata Testin tulos Osion pisteet Kokonaispisteet
Lukeminen 28
(28 + 32) * 10 = 600
600 + 680 = 1280

Kirjoittaminen ja kieli 32
Matematiikka 3. 4 34 * 20 = 680

Jokaista osaa varten voit saada vähintään skaalattu pisteet 160 ja enintään 760.

Sinun PSAT -pisteraportti hajottaa suorituksesi edelleen kysymystyypin mukaan, joten sinulla on yksityiskohtainen käsitys siitä, miten teit. Sanalliset osiot näyttävät lisäpisteitä 1–15.

Toinen merkittävä muutos on, että uusi PSAT tulee vain oikeuksiin perustuva pisteytys. Et saa pistevähennyksiä vääristä vastauksista. Sen sijaan raakapisteesi lasketaan yhteen pisteeseen kerrallaan jokaisesta oikeasta vastauksesta.

Miksi PSAT -pisteillä on väliä?

PSAT -pisteet ovat tärkeitä muutamasta syystä. Yhtenä, korkeakouluvalmiuden mittana, ne antavat sinulle käsityksen akateemisista vahvuuksistasi ja heikkouksistasi sekä taidoista, joihin sinun on keskityttävä valmistautuaksesi yliopistoon.

Välittömässä mielessä he auttaa ennustamaan, miten pärjäät erittäin tärkeässä SAT -tilassa. Uusi SAT pisteytetään välillä 800 ja 1600. PSAT -asteikko on siirretty hieman alemmaksi, koska se on hieman helpompi testi kuin SAT.

milloin korkeakoulut tarvitsevat sat -pisteitä

Vaikka PSAT: n 1520 ei välttämättä vastaa SAT: n 1600: aa, se viittaa silti siihen, että saat erittäin vahvan pistemäärän. Jos teet vähemmän pisteitä kuin haluat, voit käytä tulosraporttiasi selvittääksesi, miten valmistaudut parantamaan SAT: ää.

Sen lisäksi, että PSAT -pisteet auttavat sinua ennustamaan ja valmistautumaan SAT: ään, ne ovat tärkeitä Kansallinen ansio -ero ja apurahat. Koska National Merit tarkastelee parhaita prosenttipisteitä, on tärkeää tietää prosenttipisteesi ja pisteet.

Prosenttisi vertaavat sinua muihin opiskelijoihin, jotka ottivat PSAT: n, joten tiedät kuinka kilpailukykyiset pisteet ovat. Saat itse asiassa muutamia erilaisia ​​prosenttipisteitä tulosraportteihisi, jotka selitän alla.

ser tulevaisuudessa

body_percent-1

Miten PSAT -pisteprosentit toimivat?

Pisteesi annetaan a prosenttipiste , joka vertaa niitä muiden testin tekijöiden pisteisiin. Jos teet pisteitä esimerkiksi 75. prosenttipisteellä, pisteesi ovat samat tai korkeammat kuin 75% muista testaajista. Muut 25% saivat paremman tuloksen kuin sinä.

Näet itseasiassa kolmenlaisia ​​prosenttipisteitä , kansallisesti edustava näyteprosentti, käyttäjän prosenttipiste ja National Merit Scholarship Corporation -prosentti. Ensimmäinen vertaa kaikkia muita Yhdysvaltain oppilaita luokallasi, kun taas toinen vertaa tutkimusta.

National Merit Scholarship Corporationin (NMSC) prosenttipiste on tärkeä National Meritille. NMSC käyttää omaa prosenttipisteään vertaa osavaltion opiskelijoita, jotka osallistuivat samaan PSAT -hallintoon. Lue lisää National Meritistä täältä.

body_practice-6

PSATin valmistelu

Kuten yllä olevasta kaaviosta näet, 1%: n pisteytys vaatii korkean pistemäärän, ja kussakin osassa on vain vähän vääriä vastauksia. PSAT: n eniten pisteitä saaneilla testeillä ja kysymyksillä kestää yleensä kuukausista vuoteen tai enemmän ennen testiä. Vanhemmat PSAT -harjoitustestit ovat myös erittäin hyödyllisiä, samoin kuin uuden SAT: n käytännön testit, koska nämä kaksi testiä ovat hyvin samankaltaisia.

Näiden harjoitustestien avulla voit selvittää, mitä aiheita ja kysymystyyppejä sinun on opiskeltava eniten, sekä aikaa itsellesi ja harjoitella kysymyksiin vastaamista nopeasti ja tehokkaasti määräajoissa. Yksi parhaista tavoista oppia ja kehittyä on kirjoittaa muistiin mahdolliset virheet tai kysymykset. Käytä sitten aikaa vastausten selitysten perusteelliseen tarkasteluun ja poraa samat käsitteet samankaltaisilla käytännön kysymyksillä. Näin voit rikkoa malleja ja vastata samoihin kysymystyyppeihin oikein seuraavalla kerralla.

Jotkut oppilaat haluavat myös ottaa PSAT-oppaan aikaisemmin, kuten yhdeksännellä tai kymmenennellä luokalla saadakseen arvokasta kokemusta kokeista. Lisäksi College Board tarjoaa nyt PSAT 8/9: n ja PSAT 10: n kahdeksannen luokan oppilaille, fuksille ja toisen vuoden opiskelijoille saadakseen kokemusta näistä testeistä.

Lopuksi, kun otat PSAT: n, tarkista pisteet heti. Sitten näet, oletko päässyt 1%: n joukkoon ja sinun on aloitettava National Merit -hakemuksestasi. Joka tapauksessa voit oppia, mitä sinun on opiskeltava parantaaksesi SAT -pisteitäsi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Unionin SAT -tulokset ja GPA

Rhode Island School of Design Pääsyvaatimukset

23 parasta yliopistokaupunkia (upeilla yliopistoilla)

Haluatko mennä kouluun yhdessä maan parhaista korkeakouluista? Olemme keränneet joukon ehdotuksia upeista kaupungeista, joissa on suuria kouluja.

1260 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

William Jessupin yliopiston pääsyvaatimukset

1220 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Keskimääräiset SAT- ja ACT-tulokset valtioittain (osallistumista oikaistu)

Osallistumisasteella on valtava vaikutus valtion keskimääräisiin SAT / ACT-pisteisiin. Kaikissa osavaltioissa SAT / ACT: n huippuopiskelijat ovat innokkaimpia ottamaan sen vastaan, joten valtioilla, joilla on alhainen osallistumisaste, on mekaanisesti korkeammat SAT / ACT-pisteet. Tässä käytämme edistyneitä tilastollisia menetelmiä osallistumisasteen hallitsemiseksi päästäksesi valtioiden todelliseen järjestykseen niiden todellisen SAT- ja ACT-pistemäärän perusteella.

Mikä on Disney College -ohjelma? Onko se sinulle sopiva?

Kiinnostaako Disney College -ohjelma? Opi, mikä se on, miten se toimii ja onko se sinulle sopiva, sekä vinkkejä Disney College Program -sovelluksellesi.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Itä -Illinoisin yliopiston pääsyvaatimukset

Union College (KY): n pääsyvaatimukset

Mitä ovat yliopiston valmistelukurssit ja -kurssit?

Mikä on yliopistovalmistelu? Mitä kursseja ja luokkia käytät osana korkeakoulun valmisteluohjelmaa? Opi täydellisestä oppaastamme.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

William Pennin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää yliopiston valmistavasta koulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta yliopiston valmistuskoulusta Victorville, CA.

Mitä sinun on tiedettävä West Adamsin valmistelevasta lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta West Adams Preparatory High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

RIKKOMINEN: SAT-testipäivämuutokset COVID-19: lle (koronavirus)

Mitä koronaviruspandemia tarkoittaa SAT: lle? Selitämme mitkä SAT-testipäivät peruutetaan ja miten kollegion hallitus lähestyy COVID-19: tä.

University of Mount Unionin pääsyvaatimukset

Tiede Hazel Eyes

Mikä määrää silmien värin? Voivatko silmät muuttaa väriä? Opi pähkinänruskeat silmät ja muut epätavalliset silmien värit.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Arroyo Valleyn lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Arroyo Valley High Schoolista San Bernardinossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Northridge Akatemian lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Northridge Academy High Schoolista Northridgessä, Kaliforniassa.

Florida College pääsyvaatimukset

Chicagon osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA