Fotosynteesiyhtälö: mikä se on? Kuinka se toimii?

banaani-1551095_640

Sana fotosynteesi tulee kahdesta kreikkalaisesta sanasta: valokuva, joka tarkoittaa valoa, ja synteesi, joka tarkoittaa yhdistettyä. Näitä kahta juurta tarkasteltaessa meillä on hyvä käsitys siitä, mitä tapahtuu fotosynteesin kemiallisen prosessin aikana: kasvit yhdistävät vettä ja hiilidioksidia valolla glukoosin ja hapen muodostamiseksi.

Tässä artikkelissa kerromme, mikä fotosynteesi on, miksi fotosynteesi on tärkeä, ja keskustelemme fotosynteesin kemiallisesta yhtälöstä: mitä se on ja mitä jokainen sen osa tarkoittaa.Mikä on fotosynteesi?

Yksinkertaistetusti - fotosynteesi on tapa, jolla kasvit, levät ja tietyntyyppiset bakteerit hyödyntävät auringonvalosta saatavaa energiaa luodakseen kemiallista energiaa elääkseen.

Fotosynteesiä on kahta päätyyppiä: hapen fotosynteesi ja anoksigeeninen fotosynteesi. Happinen fotosynteesi on yleisempi - tämä on tyyppi, jonka näemme kasveissa ja levissä. Anoksigeeninen fotosynteesi tapahtuu pääasiassa bakteereissa.

Hapen fotosynteesissä kasvit käyttävät valoenergiaa hiilidioksidin (CO2) ja veden (H2O) yhdistämiseen. Tämä kemiallinen reaktio tuottaa kasveille hiilihydraatteja ja happea, joka vapautuu takaisin ilmaan.

Anoksigeeninen fotosynteesi on hyvin samanlainen - mutta se ei tuota happea. Keskitymme tämän artikkelin loppuosaan yleisempään fotosynteesityyppiin, happi -fotosynteesiin.

Miksi fotosynteesi on tärkeä?

Fotosynteesi on tärkeä useista syistä:

Ensinnäkin se tuottaa energiaa, jota kasvit tarvitsevat elääkseen. Tuloksena olevat hiilihydraatit antavat kasveille energiaa kasvaa ja elää.

Toiseksi fotosynteesi auttaa hengittävien organismien tuottaman hiilidioksidin ottamisessa ja muuntaa sen hapeksi, joka sitten palautetaan takaisin ilmakehään. Pohjimmiltaan kasvit fotosynteesin avulla auttavat tuottamaan happea, jota kaikki elävät olennot tarvitsevat hengittääkseen ja selviytyäkseen.

lehti-318743_640

Fotosynteesin yhtälö

Tässä on fotosynteesin kemiallinen yhtälö:

6CO2 + 12H2O + valoenergia ------> C6H12O6 + 6O2 + 6H2O

Fotosynteesikaavan jakautuminen

Nyt kun tiedämme, mikä on fotosynteesiyhtälö, hajotetaan jokainen osa fotosynteesikaavasta.

Reagoivien aineiden puolella meillä on:

6CO2 = Kuusi hiilidioksidimolekyyliä

12H2O = Kaksitoista vesimolekyyliä

Valoenergia = valo auringosta

Tuotteiden puolella meillä on:

C6H12O6 = glukoosi

6O2 = kuusi happimolekyyliä

coloradon kaivoskoulun pääsyvaatimukset

6H2O = kuusi vesimolekyyliä

Kuten aiemmin opimme, kasvi käyttää glukoosia energiana. Happi ja vesi vapautuvat takaisin ilmakehään auttamaan muita eläviä olentoja.

Mitä sinun tarvitsee tietää fotosynteesikaavasta

Fotosynteesin aikana kasvit käyttävät valoenergiaa yhdistämään hiilidioksidia ja vettä glukoosin, hapen ja veden tuottamiseksi.

Fotosynteesi on tärkeä, koska se antaa kasveille energiaa, jota he tarvitsevat selviytyäkseen. Se myös vapauttaa tarvittavan hapen ja veden takaisin ilmakehään.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Millsaps Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Williamistä, kerro Aggeler Opportunity High Schoolille

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja lisää William Tell Aggeler Opportunity High Schoolista Chatsworthissa, Kaliforniassa.

Täydellinen luettelo AP -kursseista ja -testeistä

Mitä kaikkia AP -kursseja voit ottaa ja mitkä sinun kannattaa ottaa? Lue lisää täydellisestä luettelostamme.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Santa Barbaran lukioluokitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Santa Barbaran vanhemmasta lukiosta Santa Barbarassa, Kaliforniassa.

Savannah College of Art and Design SAT -pisteet ja GPA

Suffolkin yliopiston pääsyvaatimukset

San Josen osavaltion pääsyvaatimukset

Penn State Lehigh Valleyn pääsyvaatimukset

327 Olennaiset TOEFL -sanastokortit

Opiskeletko TOEFL: lle? Kokeile ilmaisia ​​välttämättömiä TOEFL -sanastokortteja, joissa on ohjeet tehokkaimmasta tavasta oppia tarvitsemasi sanat.

Indiana Wesleyanin yliopiston pääsyvaatimukset

Molloy College SAT -pisteet ja GPA

Westmont Collegen pääsyvaatimukset

1070 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Mountain View'n lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Mountain View High Schoolista Mountain View'ssa, Kaliforniassa.

Baylorin pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Glendale High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Glendale High Schoolista Glendale, CA.

Vanhat ACT -tulokset: kuinka saada ja käyttää niitä

Miten saat vanhat ACT -pisteet työhakemuksiin tai muihin käyttötarkoituksiin? Näin pääset käsiksi vanhoihin ACT -pisteisiisi.

Yleiset sovellusohjeet: Kuinka lisätä korkeakouluja ja muuta

Etkö ole varma, kuinka korkeakoulut lisätään Common App -sovellukseen? Yhteiset sovellusohjeemme selittävät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää sen täyttämisestä.

Mitä sinun on tiedettävä Anderson W.Clark Magnet High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheilutiimit ja muuta tietoa Anderson W.Clark Magnet High Schoolista La Crescentassa, Kaliforniassa.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 5

Onko sinulla kysyttävää Gatsbyn ja Daisyn treffeistä ja kuuluisasta paidanheitosta? Katso The Great Gatsby luvun 5 yhteenveto kaikista yksityiskohdista.

Paras ACT-pisteiden ennustaja

Yritätkö ennustaa ACT-pisteet? Selitämme parhaan tavan tehdä niin ja miksi jotkut muut menetelmät eivät välttämättä onnistu.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Jokainen saatavilla oleva englanninkielinen englanninkielinen paperi: ilmainen ja virallinen

Tarvitsetko IB -englanninkielisiä papereita valmistautuaksesi? Tässä on luettelo kaikista saatavilla olevista HL/SL -papereista, mukaan lukien ilmaiset ja viralliset testit.

Pine Manor Collegen pääsyvaatimukset

Clovisin lukio | 2016-17 Rankings | (Clovis,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Clovisin lukiosta paikassa Clovis, CA.