Sairaanhoitajakoulutus: kuinka kauan se on? Mitä sinä opit?

feature_nursepractitioner

lue kohta ja vastaa kysymyksiin

Ajatteletko tulla sairaanhoitajaksi? Se voi olla hieno tapa ansaita enemmän rahaa ja olla enemmän vastuussa työstäsi. Mutta mitä vaihtoehtoja sairaanhoitajakoulutukseen on? Kuinka kauan sairaanhoitajaksi tuleminen kestää? Kuinka haet ja mitä teet, kun aloitat sairaanhoitajaohjelman?

Tässä oppaassa vastaamme näihin kysymyksiin ja annamme sinulle kaikki tarvitsemasi tiedot sairaanhoitajakoulusta.Mitä ovat sairaanhoitajakoulut?

Tullakseen sairaanhoitajaksi sinun on hankittava yksi kahdesta jatko-tutkinnosta: maisteri hoitotyössä (MSN) tai tohtorin hoitotyön käytäntö (DNP). Tässä osiossa analysoimme molemmat tutkinnot ja annamme neuvoja jatkaaksesi.

Perustieteiden maisteri hoitotyön tutkinnossa

MSN on maisteriohjelma ja Kurssityöt ovat usein samanlaisia ​​kuin RN: ksi vaadittavat työselostus, vaikka ne ovat erikoistuneempia ja korkeammalla tasolla.

Opit potilaan hoitoon ja tapausten hallintaan tarvittavat taidot, jotta olet valmis käsittelemään potilaita yksin ja määräämään lääkkeitä (jos asuinvaltiosi sallii NP: n kirjoittaa lääkemääräyksiä).

On olemassa MSN-ohjelmia kaikille tärkeimmille sairaanhoitajien erikoisaloille, kuten vastasyntyneiden, perhe-, psykiatristen ja naisten terveydenhoitajien erikoisalojen erikoisalat. Kurssityö on sekoitus ydinluokkia, joita kaikki sairaanhoitajat harjoittavat, erikoisalasi kursseja ja kliinisen käytännön tunteja.

Tohtori sairaanhoitoharjoittelu

DNP-ohjelma kattaa kaikki tiedot ja taidot, jotka opit MSN-ohjelmassa, mutta suoritat muita kursseja, jotka opettavat sinulle enemmän johtamisesta, terveydenhuoltopolitiikasta ja näyttöön perustuvan hoidon käytöstä kliinisessä käytännössä, muun muassa.

American Association of Colleges of Nursing (AACN): n mukaan kaikilla DNP-ohjelmilla on oltava kursseja, jotka valmistavat opiskelijoita seuraavilla kahdeksalla ydinalueella:

 1. Tieteellinen perusta käytäntöön
 2. Organisaation ja järjestelmien johtajuus laadun parantamiseksi ja järjestelmäajatteluksi
 3. Kliininen apuraha ja analyyttiset menetelmät näyttöön perustuvaan käytäntöön
 4. Tietojärjestelmät / tekniikka ja potilaan hoitotekniikka terveydenhuollon parantamiseksi ja muuttamiseksi
 5. Terveydenhuollon edunvalvontapolitiikka
 6. Ammattiyhteistyö potilaiden ja väestön terveystulosten parantamiseksi
 7. Kliininen ennaltaehkäisy ja väestön terveys kansakunnan terveyden parantamiseksi
 8. Edistynyt hoitokäytäntö

DNP-opiskelijoiden on myös suoritettava alkuperäinen tutkimustyö, tunnetaan usein nimellä DNP-projekti, mikä osoittaa, että he voivat soveltaa oppimaansa tietoa hoitotyöhön vaikuttavaan ongelmaan.

DNP on tohtorin tutkinto ja loppututkinto, ja se tarjoaa laajemman osaamisalueen kuin MSN-tutkinto. Sen lisäksi, että oppivat tehokkaan sairaanhoitajan tarvitsemat taidot, DNP-ohjelmasta valmistuneet ovat myös paremmin valmistautuneita johtotehtäviin, koska heillä on enemmän taustaa terveydenhuoltopolitiikassa ja he ymmärtävät paremmin sairaaloiden ja muiden terveydenhuoltolaitosten toimintaa.

Minkä sairaanhoitajan ohjelman pitäisi tehdä?

Molemmat ohjelmat oikeuttavat sinut sairaanhoitajaksi, joten voit todella tehdä kumman tahansa. Palkkaeroa ei myöskään ole paljon MSN: n omaavien sairaanhoitajien ja DNP: n kanssa (sairaanhoitajien keskimääräinen vuosipalkka koko maassa on hieman yli 100 000 dollaria.)

MSN-ohjelmat ovat lyhyempiä ja yleensä useamman koulun tarjoamia, mukaan lukien useampia online-ohjelmia, mikä voi helpottaa koulun ja muiden sitoumusten tasapainottamista. Jos kuitenkin haluat saavuttaa hoitotyön huipputason ja / tai oppia lisää johtamis- ja johtamistaitoja, DNP on parempi vaihtoehto. Lisäksi AACN suosittelee, että sairaanhoitajat, jotka haluavat tulla sairaanhoitajiksi, saisivat DNP: n MSN: n sijaan, mutta he hyväksyvät molemmat asianmukaiseksi pätevyydeksi.

Valinta riippuu siitä, mikä ohjelma mielestäsi toimii paremmin aikataulusi ja urasuunnitelmiesi kannalta. Lisäksi saat MSN: n, voit myöhemmin palata takaisin ja hankkia DNP: nsi kaksivuotiseen ohjelmaan, jos päätät myöhemmin haluamasi.

body_nursebaby

Kuinka kauan sairaanhoitajat käyvät koulua?

Kuinka kauan sairaanhoitajaksi tuleminen kestää? Tämä vastaus riippuu sekä taustastasi että siitä, minkä NP-tutkinnon haluat saada, vaikka sinusta voi tulla sairaanhoitaja jo kahdessa vuodessa.

parhaat oppilaitokset siirto -opiskelijoille

Kahden NP-ohjelman pituus on seuraava:

 • Hoitotyön maisteri: 2 (joskus 3) vuotta
 • Hoitoharjoittelu: 3-4 vuotta

Sinun on kuitenkin oltava rekisteröity sairaanhoitaja aloittaaksesi sairaanhoitajakoulun. Jos sinulla on jo kandidaatin tutkinto hoitotyössä (BSN) tai apulaishoitajan tutkinto hoitotyössä (ADN) ja olet työskennellyt useita vuosia RN: nä, voit siirtyä suoraan jompaankumpaan jatko-ohjelmaan.

Jos sinulla ei ole toisaalta hoitotyön taustaa, sairaanhoitajakoulutus kestää huomattavasti kauemmin. BSN-tutkinto voi viedä neljä vuotta, vaikka jos sinulla on jo kandidaatin tutkinto toisella alalla, on usein lyhyempiä ohjelmia, jotka kestävät vain noin 2-3 vuotta, kun taas sairaanhoitajan tutkinto kestää yleensä kaksi vuotta. Tämä tarkoittaa, että sairaanhoitajaksi tuleminen voi viedä jopa kahdeksan vuotta, riippuen siitä, minkä asteen yhdistelmän saat.

On myös muutama ohjelma, joka yhdistää joko BSN: n tai ADN: n sairaanhoitajaohjelmaan (tunnetaan usein nimellä siltaohjelmat), joiden suorittaminen vie vähemmän aikaa. Nämä ovat usein noin viisi vuotta, vaikka kunkin ohjelman tarkka pituus vaihtelee koulun mukaan.

Kuinka pääset sairaanhoitajakouluihin?

Kuten edellä mainittiin, hakeakseen sairaanhoitajakouluja, sinun on oltava RN, jolla on joko BSN- tai (joskus) ADN-tutkinto. On olemassa muutamia sairaanhoitajakouluja, jotka ottavat vastaan ​​opiskelijoita ilman hoitotyön taustaa ja tarjoavat yhdistetyn BSN- ja NP-ohjelman, mutta nämä ovat harvinaisia ​​ja vievät huomattavasti kauemmin kuin tavanomainen sairaanhoitajakoulutus.

Jos sinulla ei ole hoitotyön taustaa, sinun on todennäköisesti suoritettava ennakkoedellytykset useilla kurssialueilla, ennen kuin voit aloittaa yhteisen BS / RN-ohjelman. Edellytykset ovat usein seuraavilla alueilla:

  • Biologia
  • Biokemia
  • Kemia
  • Ihmisen biologia
  • Mikrobiologia
  • Ravitsemus
  • Psykologia
  • Tilastot

Jos olet RN, sinun on myös läpäistävä National Council Licensure Examination for Register Surses -kurssi (NCLEX-RN), jota hoitaa National Council of State Board of Nursing (NCSBN) (jonka sinun on joka tapauksessa läpäistävä) toimii RN: nä).

Useimmat sairaanhoitajaohjelmat edellyttävät myös, että sinulla on jonkin verran kokemusta sairaanhoitajana ennen sairaanhoitajan tutkinnon aloittamista. Yhden tai kahden vuoden kokemus on yleensä vähimmäismäärä, mutta sairaanhoitajilla on keskimäärin kymmenen vuoden kokemus ennen kuin he menevät kouluun sairaanhoitajiksi.

Tarvitset hyvät arvosanat, mutta niiden ei tarvitse olla yhtä korkeita kuin ne olisivat, jos haet lääketieteen kouluun. Yleensä yliopiston GPA, joka on vähintään 3,0, riittää saamaan sinut moniin sairaanhoitajaohjelmiin. Arvosanasi ihmisbiologiassa / anatomiassa ja muut hoitotyöhön liittyvät luokat ovat tärkeimmät.

Hakeminen sairaanhoitajakouluun on kuin yhdistelmä yliopistoon hakemista ja työpaikkaan hakemista. Samoin kuin hakiessasi muihin kouluihin, sinun on toimitettava kopiot, suosituskirjeet, GRE-testitulokset ja henkilökohtaiset lausunnot. Työn tapaan sinun on kuitenkin myös annettava ansioluettelot ja yhteystiedot viitteitä varten, ja sinulla on todennäköisesti vähintään yksi haastattelu koulua kohti, jonka aikana keskustelet työllisyyshistoriastasi.

michiganin ann arborin hyväksymisaste

body_whitecoat-1

Mitä teet sairaanhoitajakoulussa?

Monet sairaanhoitajat kuvaile sairaanhoitajakoulua samanlaisena kuin RN: n saaminen, mutta nopeammin ja vähemmän kädessä kuin olet ehkä kokenut undergradissa. Jaat aikasi yleensä kolmen alueen välillä: ydinluokat, valitsemaasi erikoisuuteen keskittyvät luokat ja kliiniset.

Ydinluokissa keskitytään tyypillisesti kysymyksiin, joita kaikki sairaanhoitajat kohtaavat tai joiden on tiedettävä, miten käsitellä, kuten näyttöön perustuvien käytäntöjen, edistyneiden hoitokäytäntöjen, tilastojen, farmakologian ja yhteisön terveydenhoito.

Erikoistunnit vaihtelevat sen mukaan, mihin alueeseen valitset keskittymisen. Monia erikoissairaanhoitajaopiskelijoita voi valita, mukaan lukien akuuttihoito, perhelääketiede, vastasyntyneiden hoito, onkologia, psykiatria ja naisten terveys. Sinun on myös yleensä suoritettava 500-800 kliinistä tuntia valmistumiseen.

Luokkasi arvosanat perustuvat yleensä sekä papereiden että testien pisteisiin, vaikka kirjoitat todennäköisesti enemmän papereita tutkijakoulussa kuin undergradissa. Myös online-sairaanhoitajaohjelmien sekä hybridi- / henkilökohtaisten online-ohjelmien suosio kasvaa, ja useampi opiskelija valitsee tämän vaihtoehdon, koska se antaa enemmän joustavuutta opiskellessa ja suoritettaessa kursseja.

Sairaanhoitajakäyttäjien lisenssivaatimukset vaihtelevat osavaltioittain, mutta yleensä kun olet suorittanut kurssit, voit sitten istua sairaanhoitajan kokeeseen ja aloittaa työn jälkeen hoitajana.

Yhteenveto: sairaanhoitajakoulutus

Sairaanhoitajan tutkinto antaa sairaanhoitajille mahdollisuuden ansaita enemmän rahaa ja ottaa enemmän vastuuta. Tullakseen sairaanhoitajaksi sinun on hankittava yksi kahdesta tutkinnosta: maisteri hoitotyössä (MSN) tai lääkäri sairaanhoitoharjoittelussa (DNP). Molemmat oikeuttavat sinut sairaanhoitajaksi, mutta DNP on lopullinen tutkinto ja tekee sinusta pätevämmän johtotehtäviin.

Kuinka kauan sairaanhoitajaksi tuleminen kestää? Jos sinulla on jo BSN, sairaanhoitajan tutkinnon saaminen kestää noin kaksi tai neljä vuotta, riippuen siitä, minkä tutkinnon saat. Jos sinulla ei ole BSN: ää, sairaanhoitajaksi tuleminen kestää usein kauemmin, jopa kahdeksan vuotta.

kaksi väriä, jotka tekevät ruskeasta

Sairaanhoitajakoulutuksen hakuprosessi on samanlainen kuin yliopistoon haettaessa, vaikka sinun on annettava lisätietoja, kuten ansioluettelot ja aiempien työnantajien viitteet. Kun aloitat sairaanhoitajaohjelman, useimmat opiskelijat pitävät sitä samanlaisena kuin sairaanhoitokoulu, mutta nopeammin ja enemmän papereita.

Kun olet suorittanut sairaanhoitajakoulun, voit suorittaa sertifiointitestin, ja kun olet läpäissyt, voit alkaa työskennellä sairaanhoitajana.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka päästä sisään: Miamin yliopiston pääsyvaatimukset

Paul Smithin yliopiston pääsyvaatimukset

Parsons Uusi koulu suunnittelun pääsyvaatimuksille

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

UT Dallas ACT -pisteet ja GPA

BA vs BS -tutkinto: mikä on sinulle parempi?

Mitkä ovat tärkeimmät yhtäläisyydet ja erot verrattaessa BA vs BS tutkintoja? Onko yksi aste parempi kuin toinen? Lue asiantuntijaoppaamme saadaksesi selville.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

20 runollista laitetta, jotka sinun on tiedettävä

Onko sinulla kysymyksiä kirjallisten laitteiden käytöstä runoudessa? Täydellinen runollisia laitteita koskeva oppaamme määrittelee esimerkkeinä kaikki tärkeimmät runoustermit.

Bradley Universityn pääsyvaatimukset

Mikä on AP -testin täydellinen pisteet? Tarvitsetko yhden?

Oletko hämmentynyt siitä, mitä AP -kokeen täydellinen pisteet todella tarkoittavat? Selitämme, mikä on täydellinen piste ja miten se eroaa viidestä.

Saint Francis Medical Center College of Nursing Pääsyvaatimukset

Mitä CEEB -koodit ovat? Kysymyksiinne vastattu

Mitä CEEB -koodit ovat ja miksi tarvitset niitä SAT -rekisteröintiin? Lue täältä, miten voit etsiä ja etsiä CEEB -koodiasi täältä.

1310 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Nevadan yliopisto, Reno Pääsyvaatimukset

Floridan yliopiston pääsyvaatimukset

Aihe-verbisopimus SAT-kirjoittamisesta: strategiat ja käytännöt

Aiheen verbisopimus on erittäin tärkeä SAT -kirjoitustestissä. Lue koko oppaamme täältä, jossa on käytännön tietokilpailukysymyksiä ja strategioita.

John Carroll Universityn pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopisto, Johnstown, pääsyvaatimukset

IUPUI -pääsyvaatimukset

Haskell Indian Nations University pääsyvaatimukset

Saint Mary's University of Minnesota Pääsyvaatimukset

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Voivatko korkeakoulut peruuttaa pääsysi sosiaalisen median viestien takia?

Oletko huolissasi, että sosiaalisen median viestisi estävät sinua pääsemästä yliopistoon? Opi, miten korkeakoulut punnitsevat verkkoviestejä ja miten voit välttää sosiaalisen median ongelmia.

Mitä sinun on tiedettävä Dougherty Valleyn lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Dougherty Valleyn lukiosta San Ramonissa, Kaliforniassa.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.