Ei opetuksen ulkopuolista toimintaa? Tässä on mitä sinun pitäisi tehdä

Ulkopuolinen toiminta on yksi tärkeimmistä osista yliopisto -sovelluksessasi. Testitulosten ja arvosanojen jälkeen ne ovat paras tapa korkeakoululle oppia tuntemaan enemmän sinusta ja ymmärtää, millainen opiskelija saatat olla kampuksella.

Mutta entä jos sinulla ei ole koulun ulkopuolista toimintaa? Onko kaikki toivo menetetty?Lue lisää siitä, miksi asiat eivät ehkä ole niin huonosti kuin miltä ne näyttävät ja mitä voit tehdä korvataksesi ylimääräisen opetuksen.

Yhteisen sovelluksen oppituntien ulkopuolinen toiminta on yksi hämmentävimpiä opiskelijoille, koska he eivät tiedä mitä tekee ja ei lasketa opetuksen ulkopuoliseksi aktiviteettiksi . Jos sinua ei ole valittu luokanjohtajaksi etkä ole yliopisto -tiimissä, kuinka sinun pitäisi täyttää nämä kymmenen paikkaa?

Entä jos sinulla ei ole ylimääräistä opetusta?

Tässä artikkelissa näytän sinulle:

  • Kuinka selvittää, onko sinulla todellisuudessa ylimääräistä toimintaa
  • Syyt siihen, että monet myytit koulun ulkopuolisesta toiminnasta ovat vääriä
  • Strategiat, joilla kompensoidaan oppituntien ulkopuolista toimintaa kaikilla luokka -asteilla
  • Kun on hyvä olla tekemättä oppitunteja

Eikö sinulla todella ole ylimääräisiä oppitunteja?

Ensimmäinen askel on määrittää jos sinulla ei todellakaan ole ns.

Suurimmalla osalla opiskelijoista on niitä muutama, mutta he eivät vain ole ymmärtäneet sitä.

Ulkopuolista toimintaa voi olla melkein mitä tahansa, mitä olet tehnyt luokkahuoneen ulkopuolella, ei lasketa koulun hyvitykseen.

Ihannetapauksessa nämä asiat kiinnostavat sinua - jopa intohimoisesti. Ihanteellinen on, että neljän lukuvuoden aikana olet tutkinut erilaisia ​​etuja, kehittänyt niitä ja päättänyt sitten käyttää huomattavan paljon aikaa harrastukseen.

Ylioppilaskunnan virkamiehet haluavat nähdä tällaista toimintaa, koska he kertovat paljon siitä, mikä saa sinut rastiin ja millainen henkilö olet, kun olet sitoutunut johonkin. Voit myös näyttää toiminnallasi tiettyjä 'aineettomia' ominaisuuksia, kuten johtajuutta ja kykyä seurata jotain.

Monet opiskelijat, jotka ajattelevat, ettei heillä ole mitään ylimääräistä toimintaa, tosiasiassa tekevät, mutta he eivät ajattele toimintaansa 'todellisina' ylimääräisinä.

Jos haluat nähdä, onko sinulla oppitunti (tai kaksi!), istu alas ja tee luettelo seuraavista:

  • Miten vietät aikaa koulussa lounaan aikana? Osallistutko koskaan lukiosi ryhmiin, tiettyihin aktiviteetteihin ystäviesi kanssa (kuten sisäinen urheilu tai taikuuseura) tai oletko vuorovaikutuksessa muiden opiskelijoiden kanssa tuottavalla tavalla, esimerkiksi ohjaamalla?
  • Mitä teet koulun jälkeen? Oletko koskaan ollut vapaaehtoisena yhteisössä tai koulussa? Onko sinulla töitä? Menetkö suoraan kotiin? Jos on, mitä teet, kun tulet sinne? Autatko hoitaa sisaruksiasi tai osallistutko muuten taloon?
  • Mitä teit viime kesänä? Oletko käynyt luokkia, joita ei tarvittu kouluun? Liityitkö klubiin tai harrastitko muuta koululaista? Oliko sinulla työtä?
  • Mikä on lempiharrastuksesi? Pidätkö mistään epätavallisesta, kuten säkkipillien soittamisesta? Tai onko sinulla muita suosittuja kiinnostuksen kohteita, kuten neulominen, hiihto tai muu vapaa -ajallasi harrastamasi toiminta?

Hyviä uutisia. Jos voit ajatella jotain, jonka tekemiseen olet käyttänyt huomattavan paljon aikaa, jostain syystä, sen voi luultavasti laskea koulun ulkopuoliseksi aktiviteettiksi.

Voiko mikään olla opetuksen ulkopuolista toimintaa?

Valitettavasti kaikkea ei pidetä oppituntina.

Jos esimerkiksi olet todella viettänyt kaiken vapaa -aikasi istuen television edessä koulun jälkeen ja viettänyt kesän videopelien pelaamisessa, hengailussa ostoskeskuksessa tai makaamassa country -klubisi uima -altaalla, et voi luetella niitä koulun ulkopuolisena aktiviteettina.

kuinka parantaa matematiikan pisteitä

Mutta samaan aikaan luettelo asioista, jotka luetaan ylimääräisiksi, on paljon pidempi kuin ihmiset luulevat.

Jotkut oppilaat tuntevat itsensä lannistuneiksi, koska he ostavat myyttejä siitä, mikä on pätevää toimintaa ja mikä ei.

Myytti 1:

Oppitunnit on oltava koulusi sponsoroima.

Totuus #1:

Ulkopuolista toimintaa voi olla melkein mitä tahansa, johon olet tuottavasti sitoutunut. Se voi olla toimintaa koulussa, yhteisössäsi, valtakunnallisessa ryhmässä tai jotain, mitä löydät verkosta. Tärkeintä on, että osallistut aktiivisesti ja teet vaikutuksen osallistumalla.

Esimerkkejä:

Yhteisöfestivaalin järjestäminen ja osallistuminen kaupunginorkesteriin lasketaan opetuksen ulkopuoliseksi!

Myytti #2:

Minulla ei ole ylimääräistä opetusta, koska Teen töitä tai autan kotona.

Totuus #2:

Myös korkeakoulut pitävät tällaista toimintaa ylimääräisenä ja haluavat kuulla siitä. Korkeakoulut ymmärtävät, että kaikilla opiskelijoilla ei ole ylellisyyttä - aikaa tai rahaa - osallistua perinteiseen toimintaan, koska heidän on autettava kotona tai saatava työpaikka. Nämä ovat erittäin päteviä tapoja käyttää aikaa.

Jos osallistut tällaiseen toimintaan, yritä miettiä, miten olet vaikuttanut perheeseesi ja miten nämä toimet ovat vaikuttaneet sinuun. Esimerkiksi olet todennäköisesti paljon vastuullisempi kuin keskimääräinen lukiolainen ja olet todennäköisesti joutunut oppimaan hyviä ajanhallintataitoja.

Monissa työpaikoissa voit myös ottaa rooleja, joissa voit esitellä johtajuuttasi ja luovuuttasi - joten ole varovainen tällaisten mahdollisuuksien suhteen, jos työstä tulee tärkein oppituntisi!

Esimerkkejä:

Nuorempien sisarusten opettaminen kotona koulun jälkeen tai töiden tekeminen paikallisessa rautakaupassa auttaakseen tuomaan rahaa perheellesi.

Myytti #3:

Oppitunnit ei voi olla akateeminen.

Totuus #3:

On monia akateemiseen toimintaan liittyviä oppitunteja. Jos olet kirjoittanut kirjallisuusjulkaisua varten, liittynyt kilpailukykyiseen matematiikkatiimiin tai työskennellyt paikallisen yhteisön korkeakoulun professorin kanssa tieteellisessä kokeessa, nämä kaikki lasketaan opetuksen ulkopuolisiksi aktiviteeteiksi.

Itse asiassa tällaisia ​​toimintoja arvostetaan usein suuresti, koska ne osoittaa intohimoa opiskeltavalle alueelle. Nämä ovat erityisen arvokkaita aktiviteetteja, jos aiot harjoittaa jotain vastaavaa yliopistossa.

Esimerkkejä:

Kotitehtävien tekemistä ei lasketa koulun ulkopuolisena aktiviteettina.

Kirjallisuusjulkaisuun kirjoittaminen ja tiedekilpailussa kilpaileminen lasketaan opetuksen ulkopuolelle.

Myytti #4:

Vietän kaiken aikani pelaamiseen/bloggaamiseen/ostoksille/sosiaaliseen mediaan, joten minulla ei ole ylimääräisiä oppitunteja.

mihin aikaan lauantai päättyy

Totuus #4:

Joskus jopa asioita, jotka perinteisesti huusivat 'laiska opiskelija', voidaan muuttaa yliopiston arvoiseksi koulun ulkopuoliseksi aktiviteettiksi. Blogit ja sosiaalinen media ovat molemmat ammatillisia harrastuksia. Jos pystyt osoittamaan, että olet sitoutunut digitaaliseen viestintään ja olet vaikuttanut verkkoyhteisöön - esimerkiksi olet sitoutunut kirjoittamaan teknisen ohjeblogin tai meikkiä käsittelevän YouTube -kanavan - voit laskea sen oppitunnin ulkopuoliseksi .

Itse asiassa jollakin oppilaitoksessani oli lukiossa vähän ylimääräistä opetusta lukuun ottamatta sitä, mikä oli tuolloin suosituin Harry Potter -fanisivusto. Neljän lukion vuoden aikana pienestä verkkosivustosta alkanut oli kasvanut erittäin menestyväksi yritykseksi, jossa hän yhdisti ihmisiä ympäri maailmaa yhteisen intohimon kautta.

Samoin ostoksia voidaan hyödyntää muodin kiinnostuksessa, ja pelaajilla on nyt turnauksia ja muita yhteisiä myyntipisteitä. Jos kiinnostuksen kohteesi näyttävät samanlaisilta kuin tällaiset asiat, yritä nähdä, mitä voit tehdä viedäksesi intohimosi pidemmälle kuin istuessasi yksin huoneessa ja kääntämällä siitä jotain, jonka avulla voit inspiroida tai opettaa muita.

Esimerkkejä:

Pelaa videopelejä kotona yksin tai ystävien kanssa ei lasketa koulun ulkopuolisena aktiviteettina.

Peliklubin perustaminen koulussa ja peliturnauksen järjestäminen hyväntekeväisyyteen laske koulun ulkopuolisena aktiviteettina.

Myytti #5:

Intohimoni koskee vain minua , joten sitä ei lasketa opetuksen ulkopuoliseksi.

Totuus #5:

Vaikka on totta, että menestyneimmillä korkeakouluhakijoilla on yleensä jonkinlainen yhteys laajempaan maailmaan - vapaaehtoistyön tai osallistumalla ryhmätoimintaan - kaikkien ylimääräisten opetusten ei tarvitse sisältää monia ihmisiä.

Jos olet vuosien varrella käyttänyt paljon aikaa lahjakkuuden kehittämiseen, kuten taiteeseen tai soittamiseen, tämä lasketaan myös koulun ulkopuoliseksi aktiviteettiksi.

Esimerkki:

Laululuokkien ottaminen lasketaan opetuksen ulkopuolelle.

Myytti #6:

Minulle maksetaan , joten sitä ei lasketa.

Totuus #6:

Kuten olen jo todennut, oppilaitokset ovat erittäin kiinnostuneita kuulemaan opiskelijoiden toiminnasta, joiden on työskenneltävä auttaakseen itseään ja perhettään. Mutta muut opiskelijat, jotka eivät ole taloudellisesti kurissa, haluavat myös saada töitä.

Vaikka sinun ei tarvitse työskennellä, se voi heijastaa persoonallisuuttasi, jos päätät työskennellä lukiossa. Yritä tavoitella jotain, joka liittyy tuleviin etuihisi. Jotkut opiskelijat voivat myös valita harjoittelun kesän aikana, ja tämä voi olla loistava lisä oppituntien ulkopuoliseen luetteloon. Jos valitset tämän reitin, yritä varmistaa, että valitsemasi työ tai harjoittelupaikka on sellainen, jonka avulla voit kehittää vastuullisuutta, tiimityöskentelyä ja johtamistaitoja sekä tutkia aluetta, jota olet kiinnostunut jatkamaan joko yliopistossa tai ammattimaisesti.

Tietenkin, jos päätät työskennellä silloin, kun sinun ei tarvitse, se voi viedä aikaa muilta toiminnoilta. Onko se oikea valinta sinulle? Lue artikkeli aiheesta saada töitä teini -ikäisenä nähdä.

Esimerkki:

Tee maksettu kesäharjoittelu teknologiayrityksen kanssa laskee koulun ulkopuolisena aktiviteettina.

Kuten näette, on monia asioita, jotka lasketaan ylimääräisiksi. Mutta entä jos sinulla ei todellakaan ole mitään, mikä lasketaan koulun ulkopuoliseksi?

Mitä jos sinulla ei todellakaan ole ylimääräisiä oppitunteja?

Vastaus tähän kysymykseen riippuu suurelta osin kuinka pitkälle olet lukiossa.

Länsi -Oregonin yliopiston hyväksymisaste

Jos olet fuksi tai toisen luokan opiskelija…

Olet onnekas! Sinulla on paljon aikaa kehittää oppituntien ulkopuolista luetteloa. Jos olet fuksi, suosittelen kokeilemaan monia erilaisia ​​toimintoja nähdäksesi, mikä kiinnostaa sinua eniten. Toisen vuoden aikana sinulla olisi ideaalisesti oltava jonkinlainen käsitys siitä, mikä kiinnostaa sinua, ja sinun pitäisi alkaa rajoittaa keskittymistäsi vain näihin toimintoihin.

Ikääntyessäsi on tärkeää alkaa osoittaa omistautumistasi muutamille eri toiminnoille, joista olet intohimoinen. On vielä parempi, jos pystyt osoittamaan johtajuutta ja kasvua toiminnassasi.

Jos olet Junior…

Tässä vaiheessa aika loppuu.

Monet korkeakouluopintoihin osallistuvat virkamiehet ajattelevat, että jos joku, jolla ei ole aiemmin ollut mitään toimintaa, alkaa liittyä joukkoon aktiviteetteja nuorempana vuotena, että he tekevät sitä vain yliopistosovelluksiin sen sijaan, että tekisivät sen intohimon kehittämiseksi tai todellisen tutkimiseksi kiinnostuksen kohde.

Kuitenkin, jotain aloittamista nuorempana on vielä äärettömän parempi kuin olla tekemättä mitään.

Rajoita tarkennusta yksi tai kaksi toimintaa ja osallistu niin paljon kuin aikataulusi sallii.

Yritä ottaa johtotehtävät vastaan ​​mahdollisimman pian ja tehdä kovasti töitä vaikuttaaksesi mihin tahansa toimintaan tai organisaatioon, johon päätät liittyä. Yrittää täydellisiä, mitattavissa olevia tavoitteita jotka osoittavat, että olet poistunut organisaatiosta paremmin kuin löysit sen. Suorita esimerkiksi jäsenhankinta ja ota huomioon, kuinka monta uutta jäsentä voit saada klubin jäseneksi, tai järjestä varainkeräys ja seuraa, kuinka paljon rahaa ansaitset.

Ihannetapauksessa valitse toiminta, jota voit jatkaa yliopistossa. Yhteisellä sovelluksella on paikka, johon voit merkitä, jos olet kiinnostunut jatkamaan toimintaasi yliopistoon. Jos pystyt vastaamaan tähän kysymykseen aidosti 'kyllä', huomaat olevani kiinnostuneempi valitsemastasi toiminnasta ja näytät vähemmän siltä, ​​kuin joku, joka on juuri aloittanut toiminnan saadakseen jotain lisättävää hakemukseesi. (Muista, että sinun ei pitäisi koskaan valehdella hakemuksellesi, edes jostain näennäisesti vaarattomasta aikomuksestasi jatkaa toimintaa.)

Yliopistohakemuksessasi (Lisätietoja -osiossa tai esseessä tarvittaessa) voit halutessasi kertoa, miksi aloitit toimintasi lukio -urasi myöhään ja mitä onnistuit osallistumaan ja oppimaan tekemilläsi toiminnoilla aloitit juniorivuotesi.

Jos olet seniori…

Valitettavasti, jos olet käyttänyt koko lukio -urasi aidosti tekemättä ylimääräisiä oppitunteja, olet loukannut mahdollisuutesi päästä moniin kouluihin.

Kalifornian yliopiston berkeleyn jatko -ohjelmat

Vaikka korkeakouluopiskelijat ymmärtävät, että opiskelijat eivät voi tehdä kaikkea - ja itse asiassa on parempi, jos et yritä tehdä kaikkea - sovelluksesi on paljon vähemmän kilpailukykyinen, koska olet päättänyt olla tekemättä mitään.

Tässä vaiheessa suosittelen kahta asiaa:

Ensinnäkin keskittyä testituloksiin ja sovellusesseisiin. Monet vähemmän kilpailukykyiset koulut ottavat vastaan ​​oppilaita arvosanojen ja testitulosten perusteella. Jos olet jo vanhempi, et voi paljoakaan tehdä arvosanoillesi (on hieman myöhäistä muuttaa 2,0 4,0: ksi) - mutta voit varmasti tehdä vaikutuksen huippuluokan SAT- tai ACT -pisteillä.

Samoin joskus opiskelijat voivat todella vaikuttaa valintalautakunnan mielipiteeseen fantastinen essee, joka osoittaa vahvaa intoa johonkin. Vaikka et pysty tukemaan tätä intohimoa oppituntien ulkopuolella, esseesi ovat nyt paras tapa ilmaista, kuka olet ihmisenä, millainen opiskelija sinusta tulee ja mitkä ovat tavoitteesi ja kiinnostuksesi tulevaisuutta varten.

Muista myös, että arvosanat ovat edelleen tärkeitä viimeisenä vuonna. Älä löysätä!

Toiseksi, aloita koulun ulkopuolinen toiminta nyt. Valitse sellainen, johon voit olla vahvasti mukana viimeisen vuoden aikana ja johon voit vaikuttaa aidosti (tee tästä taas määrällisesti mitattava, jossa voit todella luetella saavutuksesi). Jos odotat useimpien koulujen hakuaikaa, saat 5 kuukautta toimintaa. Vaikka se ei ole hienoa, se on parempi kuin ei mitään, varsinkin jos voit näyttää, miten olet tehnyt eron ja kuinka se on muuttanut sinua.

Jatka harjoittamista loppuvuoden ajan. Jos päätät valittaa hylkäämisestä keväällä, toiminnan jatkaminen kannattaa sinun hyväksesi.

Mitä sinun ei pitäisi tehdä?

Älä valehtele hakemuksellesi. Jos olet päättänyt olla tekemättä mitään luokkahuoneen ulkopuolella, sinun ei pitäisi yrittää korjata sitä epärehellisesti. Jos oppilaitoksesi saavat tietää, he voivat päättää peruuttaa tekemänsä tarjoukset sen perusteella, kuka olet esittänyt itsesi väärin.

Varmista sen sijaan, että esität itsesi sellaisena kuin olet, ja puhu esseissäsi tulevista tavoitteistasi ja intohimostasi.

Onko poikkeuksia?

Tietysti aina on joitain poikkeuksia.

Jos et ole kehittänyt mitään koulun ulkopuolista toimintaa sen takia kokenut poikkeuksellisia vaikeuksia lukion aikana, mikä esti sinua osallistumasta, sinun on tehtävä tämä hyvin selväksi hakemuksessasi Lisätietoja -osiossa.

Yliopistojen valintapäälliköt arvostavat avoimuuttasi keskustellessasi siitä, miksi et voisi osallistua siihen, mikä muuten on erittäin tärkeä osa lukion kokemusta.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Unionin SAT -tulokset ja GPA

Rhode Island School of Design Pääsyvaatimukset

23 parasta yliopistokaupunkia (upeilla yliopistoilla)

Haluatko mennä kouluun yhdessä maan parhaista korkeakouluista? Olemme keränneet joukon ehdotuksia upeista kaupungeista, joissa on suuria kouluja.

1260 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

William Jessupin yliopiston pääsyvaatimukset

1220 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Keskimääräiset SAT- ja ACT-tulokset valtioittain (osallistumista oikaistu)

Osallistumisasteella on valtava vaikutus valtion keskimääräisiin SAT / ACT-pisteisiin. Kaikissa osavaltioissa SAT / ACT: n huippuopiskelijat ovat innokkaimpia ottamaan sen vastaan, joten valtioilla, joilla on alhainen osallistumisaste, on mekaanisesti korkeammat SAT / ACT-pisteet. Tässä käytämme edistyneitä tilastollisia menetelmiä osallistumisasteen hallitsemiseksi päästäksesi valtioiden todelliseen järjestykseen niiden todellisen SAT- ja ACT-pistemäärän perusteella.

Mikä on Disney College -ohjelma? Onko se sinulle sopiva?

Kiinnostaako Disney College -ohjelma? Opi, mikä se on, miten se toimii ja onko se sinulle sopiva, sekä vinkkejä Disney College Program -sovelluksellesi.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Itä -Illinoisin yliopiston pääsyvaatimukset

Union College (KY): n pääsyvaatimukset

Mitä ovat yliopiston valmistelukurssit ja -kurssit?

Mikä on yliopistovalmistelu? Mitä kursseja ja luokkia käytät osana korkeakoulun valmisteluohjelmaa? Opi täydellisestä oppaastamme.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

William Pennin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää yliopiston valmistavasta koulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta yliopiston valmistuskoulusta Victorville, CA.

Mitä sinun on tiedettävä West Adamsin valmistelevasta lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta West Adams Preparatory High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

RIKKOMINEN: SAT-testipäivämuutokset COVID-19: lle (koronavirus)

Mitä koronaviruspandemia tarkoittaa SAT: lle? Selitämme mitkä SAT-testipäivät peruutetaan ja miten kollegion hallitus lähestyy COVID-19: tä.

University of Mount Unionin pääsyvaatimukset

Tiede Hazel Eyes

Mikä määrää silmien värin? Voivatko silmät muuttaa väriä? Opi pähkinänruskeat silmät ja muut epätavalliset silmien värit.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Arroyo Valleyn lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Arroyo Valley High Schoolista San Bernardinossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Northridge Akatemian lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Northridge Academy High Schoolista Northridgessä, Kaliforniassa.

Florida College pääsyvaatimukset

Chicagon osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA