Kansallinen ansioiden finalisti - Kuinka voittaa stipendin

body_award

Monet opiskelijat ottavat PSAT: n nuoremman vuoden syksyllä. Monet opiskelijat eivät ehkä huomaa, että kokeen täydellinen nimi on PSAT/NMSQT tai alustava SAT/National Merit Scholarship Qualifying Test. Siten PSAT ei ole vain hyvä käytäntö SAT -laitteillesi. Se on myös ensimmäinen askel kansallisten ansioiden finalistiksi tulossa ja toivottavasti ansaitsee 2500 dollarin apurahan National Merit Scholarship Corporation (NMSC).

Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, mitkä vaiheet sinun on otettava, jotta voit tulla kansalliseksi ansioista finalistiksi ja kilpailla stipendistä. Annamme sinulle myös neuvoja vahvan hakemuksen kirjoittamisesta ja mahdollisuutesi tulla kansalliseksi ansioksi.

Luvut jakautuvat seuraavasti:

Joka vuosi noin 1,6 miljoonaa opiskelijaa käyttää PSAT -ohjelmaa. Tentin suorittaneista junioreista noin 16 000 ansaitsee pistemäärän, joka kelpuuttaa heidät semifinalisteiksi (tämä on noin 1%). Tämä ryhmä on kavennettu 15 000: een, joista tulee finalisteja. Tästä ryhmästä noin 7500 saa stipendejä 2500 dollaria vuodessa (joka voidaan uusia vuosittain yliopistossa).

Tässä artikkelissa selitetään kolme keskeistä vaihetta, jotka sinun on noudatettava voittaaksesi National Merit -apurahan, pääsyvaatimusten täyttämisestä, PSAT -pisteytykseen ja standout -hakemuksen jättämiseen.

Vaihe 1: Täytä pääsyvaatimukset

National Merit Scholarship Corporation (NMSC) edellyttää, että sinulla on muutama pätevyys, jotta voit jopa ottaa huomioon apurahan:

 • Sinun on oltava ilmoittautunut lukion opiskelijaksi ja etenee normaalisti kohti valmistumista.

 • Sinun on suunniteltava ilmoittautua täysipäiväisesti yliopistoon syksyn jälkeen lukion valmistumisen jälkeen.

 • Sinun on oltava Yhdysvaltain kansalainen tai Yhdysvaltain laillinen pysyvä asukas, joka aikoo tulla Yhdysvaltain kansalaiseksi.

Nämä vaatimukset tarkistetaan muutamalla kysymyksellä PSAT: n alussa.

body_PSATsampleanswersheet.png

Vaihe 2: Pisteet PSAT: n Top 1%: ssa

Kansallisten ansioiden finalistiksi tuleminen on kilpailukykyistä ja vaatii PSAT: n huippupisteitä. Vaikka se vaihtelee osavaltioittain, useimpien opiskelijoiden on saatava yli 1400 pistettä (1520: sta) saadakseen semifinalistin, mikä tarkoittaa, että he voivat kilpailla päästäkseen finalistiin.

body_pencilandtest

Kuinka voit saavuttaa 1%: n pisteet PSAT: ssa? Valmista korkealaatuisista materiaaleista. Tunnista heikkoutesi ja yritä parantaa niitä. Jos Lukeminen -osa hämmentää sinua, käytä suurimman osan ajasta näiden osien harjoitteluun. Jos matematiikka ei ole sinun juttusi, sitoutu poraamaan PSAT -matematiikkaongelmia. National Merit -kilpailu käyttää valintaindeksiä, joka perustuu lukemiseen, matematiikkaan ja kirjoittamiseen liittyviin testituloksiin, joten kaikkien kolmen osion hallitseminen on avainasemassa.

Hallitse oppimistasi ja opiskele käytännön kysymyksillä ja näytetesteillä. Tämä käytäntö maksaa myös hyötyä myöhemmin, kun otat SAT -kursseja nuoremman vuoden keväällä ja vanhemman vuoden syksyllä.

Paranna PSAT -pisteitäsi 150+ pisteellä, taattu

Lisätietoja PSAT -valmistelusta on yksityiskohtaisessa oppaassamme kansallisten ansioiden semifinalistin saavuttamiseksi.

Vaihe 3: Lähetä erinomainen hakemus

Suorita NMSC -hakemusvaatimukset viimeisen vuoden syksyyn mennessä (yleensä lokakuun alussa). Tämän sovelluksen avulla 15 000 16 000 semifinalistista voi siirtyä finaaliin.

Jos et tule finalistiksi tai et täytä kelpoisuusvaatimuksia, saatat silti saada ilmoituksen siitä, että olet kiitetty opiskelija tai pysyt puolivälierässä, mikä on loistava ero, joka erottuu korkeakoulusovelluksissa. Kuitenkin vain finalistit voivat saada National Merit Scholarship -palkintoja.

helpoin ap tentti itseopiskeluun

online -NMSC -sovellus on jollain tavalla sama kuin korkeakoulusovelluksesi ja toisella tavalla erilainen.

Yhtäläisyyksiä

Sinun on toimitettava seuraavat tiedot:

 • Akateeminen tietueesi (transkriptio)
 • SAT -tulokset*
 • Tietoja toiminnastasi ja johtotehtävistäsi
 • Henkilökohtainen essee

*Sinun on otettava SAT: t hyväksyttyinä päivinä, yleensä vanhemman vuoden syksyllä, ja varmista, että lähetät pisteraporttisi NMSC: lle. Heidän on saatava pisteet viimeisen vuoden 31. joulukuuta mennessä. Vaikka SAT -pisteillä ei ole tiukkaa raja -arvoa, niiden on oltava kilpailukykyisiä, kuten PSAT -pisteesi (yleensä noin 1400 tai enemmän), joten he tietävät, että PSAT ei ollut sattuma.

Erot

Sinun on toimitettava seuraavat tiedot:

 • Suositus lukion rehtorilta tai joltakin rehtorilta koulun virkamieheksi
 • Tietoja koulusi opetussuunnitelmista ja arviointijärjestelmästä

Tarkastellaan jokaista osaa maksimoidaksesi mahdollisuutesi rakentaa vahva sovellus voittaaksesi National Merit Scholar -tittelin.

Akateeminen ennätys ja SAT -tulokset

National Merit Corporation haluaa ennen kaikkea palkita akateemisia saavutuksia. Tiukkaa raja -arvoa ei ole, mutta suositellaan kilpailukykyistä GPA: ta (3,5 tai enemmän) ja korkeita SAT -pisteitä (noin 1400 ja enemmän). Akateemisen ennätyksesi pitäisi myös osoittaa, että haastoit itsesi arvosanoin ja AP -luokilla. Kun olet lukion nuorempi, et voi tehdä asialle paljon muuta kuin jatkaa loistoa luokillasi.

Ulkopuolinen toiminta ja yhteisöpalvelu

NMC tarkastelee myös hakemuksessasi esitettyjä taitoja ja saavutuksia. Osoitetulla johtajuudella pääsee pitkälle-esimerkiksi johtaminen ylioppilaskunnassa tai muissa opiskelijajärjestöissä.

Toimintasi pitäisi paljastaa intohimosi ja kiinnostuksesi-yleensä on parempi näyttää 'syvyys leveyden yli'. Toisin sanoen, osallistua syvästi muutamaan toimintaan olet intohimoinen pikemminkin kuin osoittaa vähäistä osallistumista jokaisessa koulussa, joukkueessa ja organisaatiossa. Lähes kaikki toiminnot ovat arvokkaita, jos ne osoittavat sitoutumisesi, johtamispotentiaalisi ja kykysi työskennellä ja auttaa muita.

Suositukset

Suosituksilla pääsee pitkälle. Kehitä hyviä suhteita opettajiin, ohjaajaan ja rehtoriin tarjota heille 'kerskumisarkki' ominaisuudet ja saavutukset, jotka haluat niiden sisällyttävän suositukseesi.

Kerskumisarkki voi sisältää seuraavaa:

 • Mitkä kuusi adjektiivia kuvaavat sinua parhaiten?
 • Mikä on mielestäsi suurin saavutus?
 • Mitkä ovat vahvimmat tavoitteesi seuraavien viiden vuoden aikana?
 • Mikä merkityksellinen kokemus sinulla on lukion aikana?

Nämä anekdootit tekevät kirjoittamisesta paljon helpompaa, ja he kiittävät sinua tästä.

Muista pyytää suositustasi vähintään kolme viikkoa ennen määräaikaa ja ota yhteyttä kirjoittajaasi varmistaaksesi, että se lähetetään ajoissa. Mitä aikaisemmin ilmoitat heille, sitä enemmän olet luokkatovereidesi edessä, joista useimmat tarvitsevat korkeakouluhakemuksia.

Henkilökohtainen essee

Henkilökohtainen essee lisää äänesi sovellusmateriaaliin. Esseesi on paikka, jossa voit jakaa ainutlaatuisen tarinasi ja näkökulmasi ja saada hakemusmateriaalisi elämään.

body_whatsy tarinasi

gpa päästäkseen penn -tilaan

Tässä on esimerkki aiemmasta National Merit -esittelykysymyksestä:

Auta arvioijia tutustumaan sinuun kuvaamalla kokemusta, henkilöä, joka on vaikuttanut sinuun, tai esteen, jonka olet ylittänyt. Selitä, miksi tämä on sinulle merkityksellistä. Käytä omia sanojasi ja rajoita vastauksesi annettuun tilaan.

Tila sallii noin 500-600 sanaa.

Sinun pitäisi keskittyä kahteen tärkeään esseen osaan. Ensinnäkin NMC haluaa nähdä, että voit ilmaise itseäsi selkeästi ja voimakkaasti kirjoittamalla . Muista tarkistaa, muokata ja tarkistaa mahdolliset kirjoitusvirheet, kielioppivirheet tai syntaksin ja sanakirjan heikkoudet.

Toinen, esseesi paljastaa ajatuksesi itsestäsi , saavutuksesi ja tavoitteesi. Mitä kokemuksesi merkitsevät sinulle? Mitä ne paljastavat henkilöllisyydestäsi? Vietä aikaa aivoriihi ennen kuin päätät, mitkä identiteettisi piirteet on tärkeintä jakaa NMC -lukijoiden kanssa.

Oliko esimerkiksi ryhmä tiedemessuprojekti näyttänyt sinulle yhteistyön voiman uusien löytöjen tekemisessä? Paljastiko opiskelijaneuvoston keskustelu yhden asian näkökulmien monimutkaisuuden? Opettiko Lisa Simpson sinulle, kuinka tärkeää on noudattaa periaatteitasi, vaikka perheesi ei aina olisi samaa mieltä?

Aiheet ovat loputtomat, eikä ole olemassa parasta vastausta, mutta mitä valitset, sen pitäisi paljasta jotain merkittävää siitä, kuka olet . Kun sinulla on ensimmäinen luonnos, pyydä ystävältä, perheenjäseneltä, neuvonantajalta tai englannin opettajalta palautetta siitä, mikä toimi ja mikä ei. Se on lyhyt essee, joten varmista, että jokainen lause on olemassa syystä ja tärkeästä tarinasi kertomisessa.

Tiivistettynä

Jos pysyt motivoituneena ja sitoudut kaikkiin näihin tavoitteisiin, saat parhaan mahdollisen aseman kansallisten ansioiden finalistiksi. Muista, että vain 15 000 opiskelijaa (<1%) are chosen as Finalists, and of those, only about Apurahoja saa 7500 opiskelijaa. Prosentuaalisesti se on jopa kilpailukykyisempi kuin pääseminen Ivy Leagueen, joten kaikesta kovasta työstäsi huolimatta tarvitset vielä tietyn määrän onnea!

NSMC ilmoittaa opiskelijoille, jos heistä on tullut finalisteja Vanhemman vuoden helmikuussa. Apurahailmoitukset julkaistaan ​​maaliskuussa. Siihen mennessä suurin osa korkeakouluhakemuksista on tehty ja lähetetty.

Nyt sinun on vain yritettävä rentoutua ja odottaa päätösten tuloa! Jos suoritat kaikki edellä mainitut vaiheet, voit olla varma, että olet tehnyt kaiken voitavasi - nyt toivottavasti National Merit Scholarship Corporation tunnistaa kaiken kovan työsi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Brownin yliopiston pääsyvaatimukset

3 vinkkiä Stellar Georgia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Etkö ole varma mistä aloittaa Georgia Tech -lisäaineella? Tutustu täydelliseen Georgia Tech -esseiden kirjoittamisoppaaseemme, jossa on täydellinen analyysi kehotteista ja toimivista esimerkeistä.

Loyola University New Orleansin pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Pleasant Valley High School -listat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Pleasant Valley High Schoolista Chicossa, Kaliforniassa.

Brigham Youngin yliopisto - Havaijin pääsyvaatimukset

Elmira Collegen pääsyvaatimukset

SAT: n säännöt ja määräykset: Älä tee virhettä

Mietitkö SAT -sääntöjä ja -käytäntöjä testin aikana? Tässä on tärkeimmät testisäännöt, joita sinun on noudatettava, tai riski testin peruuttamisesta.

ACT English: Sanavalinta- ja sanavirheet

ACT English testaa sinua sanavalintavirheissä, kuten sitten vs kuin ja hyväksy vs paitsi. Tässä on luettelomme 100 suosituimmasta sanaparista, jotka sinun on tiedettävä korottaaksesi englanninkielisiä pisteitäsi.

Mikä on hyvä 9. luokan ACT / SAT -pisteet?

Olet yhdeksännellä luokalla, ja todellinen ACT / SAT on vielä 2 vuotta edessä. Miten tulkitset SAT -pistemäärän, jos otat sen nyt? Teemme uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääksemme, mitä pidetään hyvänä pisteenä nuoremmille opiskelijoille.

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on hyvä 10. luokan ACT/SAT -pisteet?

Olet kymmenennellä luokalla, ja todellinen ACT / SAT on vuoden päässä. Miten tulkitset SAT / ACT -pistemäärän, jos otat sen nyt? Vinkki: et voi käyttää vakiotaulukoita. Tässä tohtori Fred Zhang tekee uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääkseen, mitä pidetään hyvänä pisteenä yläkoululaisille.

Ultimate Guide to McDonald's Breakfast: Mitä tilata

Mietitkö mitä syödä tänä aamuna? Katso koko McDonald'sin aamiaismenu, joka sisältää arvostelut ja ravinnon jokaiselle tuotteelle sekä tuntikausia ja vinkkejä.

Miltä tiukka lukion kurssikuorma näyttää?

Oletko kuullut oppilaitosten sanovan, että he haluavat haastavan tai tiukan kurssikuorman? Opi mitä se todella tarkoittaa ja miten voit tehdä sen itse.

Paras AP-kemian tarkasteluopas 2021

Opiskeletko AP-kemian testiä varten? Oppaamme auttaa sinua luomaan täydellisen suunnitelman materiaalin tarkistamiseksi, muodon hallitsemiseksi ja testin ässä.

Florida Bright Futures -vaatimukset: SAT, ACT, GPA ja paljon muuta

Etsitkö Bright Future SAT -vaatimuksia ja GPA- ja ACT -pisteiden kelpoisuutta? Tässä on täydellinen opas siitä, mitä tarvitset apurahaan.

Itä -Washingtonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Carlow'n yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Mckinleyvillen lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Mckinleyville High Schoolista Mckinleyvillessä, Kaliforniassa.

1300 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Missourin baptistikorkeakoulun pääsyvaatimukset

Washburn University pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Natomas Pacific Pathways Prep Charter High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Natomas Pacific Pathways Prep Charter High Schoolista Sacramento, CA.

Pohjois-Georgian yliopiston pääsyvaatimukset

Alabaman osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Arkansasin yliopiston SAT-tulokset ja GPA