Onnistunut Harvard-sovellus (täydellinen yhteinen sovellus + täydennysosa)

body_harvard.jpg

Vuonna 2005 hain yliopistoon ja päädyin kaikkiin kouluihin, joihin haen, mukaan lukien Harvard, Princeton, Stanford ja MIT. Päätin osallistua Harvardiin.

Tässä oppaassa Näytän sinulle koko yliopistosovelluksen, joka sai minut Harvardiin - sivu kerrallaan, sana sanalta .Kokonaisanalyysissani perehdyn sinut yhteiseen hakemukseeni, Harvardin täydentävään hakemukseen, henkilökohtaisiin lausuntoihin ja esseisiin, koulun ulkopuolisiin aktiviteetteihin, opettajien suosituskirjeisiin, neuvonantajien suosituksiin, täydelliseen lukiotodistukseen ja muuhun. Annan sinulle myös perusteellisen kommentin hakemukseni jokaisesta osasta.

Minun tietääkseni, tällaista korkeakoulujen sovellusanalyysiä ei ole koskaan aiemmin tehty . Tämä on sovellusopas, jonka halusin saada lukiollani.

Jos haet huippu-kouluihin, kuten Ivy League, näet omakohtaisesti, millainen onnistunut hakemus Harvardiin ja Princetoniin näyttää. Opit strategiat, joita käytin rakentamaan houkuttelevan sovelluksen. Näet, mitkä kohteet olivat kriittisiä saadessani minut hyväksytyksi, ja mitkä eivät lopulta auttaneet paljoakaan.

Tämän oppaan lukeminen alusta loppuun on aikaasi arvoinen - saatat muuttaa sen seurauksena täysin korkeakoulujen hakustrategiaa.

Ensimmäiset asiat ensin

Tässä on kirje, joka tarjoaa minulle pääsyn Harvard Collegeen Early Action -ohjelmassa.

body_harvardapp_accept1.png

body_harvardapp_accept2.png

Olin niin innoissani, kun sain tämän kirjeen. Se vahvisti monen vuoden kovan työn, ja olin innoissani ottamaan seuraavan askeleeni yliopistoon (... ja työskentelemään vieläkin kovemmin).

Sain samanlaisia ​​onnistuneita kirjeitä jokaisesta korkeakoulusta, johon haen: Princetonista, Stanfordista ja MIT: stä. (Päästyään Harvardiin aikaisin, päätin olla hakematta Yalessa, Columbiassa, UChicagossa, UPennissä ja muissa Ivy League -tason kouluissa, koska tiesin jo, että menisin mieluummin Harvardiin.)

Tämän oppaan aiheena on sovellus, joka sai minut hyväksymään kaikkialle. Näet kaiken, mitä vastaanottovirkailijat näkivät.

Jos haluat nähdä tällaisen hyväksymiskirjeen akateemisessa tulevaisuudessa, suosittelen, että luet koko tämän artikkelin. Aloitan ensin tämän oppaan johdannolla ja tärkeillä vastuuvapauslausekkeilla. Sitten jaan # 1 kysymyksen, joka sinun on ajateltava rakentaessasi sovellustasi. Lopuksi vietämme paljon aikaa käymällä läpi korkeakoulusovellukseni jokaisen sivun, sekä Common App että Harvard Supplemental App.

Saatat myös olla kiinnostunut kahdesta muusta pääoppaastani:

 • Kuinka saada täydellinen SAT-pisteet / Perfect ACT -pisteet
 • Kuinka saada 4.0 GPA

Mitä tässä Harvardin sovellusoppaassa on?

Opiskelijatiedoistani pystyin hakemaan Harvardille lähettämäni TÄYDELLINEN alkuperäisen hakemuksen. Sivu kerrallaan, sana sanalta, näet kaiken täsmälleen samalla tavalla kuin esitin sen : opetuksen ulkopuolinen toiminta, palkinnot ja kunniamerkit, henkilökohtaiset lausunnot ja esseet ja paljon muuta.

Kaikkien näiden yksityiskohtien lisäksi on kaksi erityistä osaa tästä yliopistosovellusten erittelystä, joita en ole nähnyt missään muualla :

 • Näet KOKO suosituskirjeeni ja arviointilomakkeeni. Tähän sisältyy kahden opettajan, yhden rehtorin ja täydentävien kirjoittajien suositukset. Normaalisti et näe näitä kirjeitä, koska luovut niistä hakemuksen yhteydessä. Näet, kuinka tehokkaita vahvat opettajakannattajat ovat yliopistohakemuksellesi ja miksi on niin tärkeää rakentaa vahvat suhteet kirjeen kirjoittajiin .
 • Näet Harvardin lukijani tekemät tarkat kynämerkit hakemuksessani . Valintakomiteoiden jäsenet tarkastelevat tuhansia hakemuksia vuosittain, mikä tarkoittaa, että he korostavat jokaisen huomionarvoisen hakemuksen osan. Näet mitä vastaanottovirkailija piti tärkeänä - ja mitä hän ei.

Annan jokaisesta hakemuksestani kommentin siitä, mikä teki siitä niin tehokkaan, ja strategioistani sen luomisen takana. Opit, mitä tarvitaan rakentamaan pakottava kokonaissovellus.

Tärkeää on, että vaikka sovellukseni oli vahva, se ei ollut täydellinen. Esitän tekemäni virheet, jotka olisin voinut korjata rakentamaan vielä vahvemman sovelluksen.

Tässä on täydellinen sisällysluettelo siitä, mitä käsittelemme. Jokainen linkki menee suoraan kyseiseen osioon, vaikka suosittelen, että luet tämän alusta loppuun ensimmäisellä kerralla.

Yhteinen sovellus

Opettajien ja neuvonantajien suositukset

Harvardin sovelluslisäosa

Viimeinen neuvo sinulle

Tarkoitan sitä - näet kirjaimellisesti kaiken sovelluksessani.

Paljastamalla teini-ikäisen itseni, jotkut sovelluksen osat ovat melko kiusallisia (näet miksi alla). Mutta tehtäväni PrepScholar-yritykseni kautta on antaa maailmalle mahdollisimman hyödyllisiä resursseja, joten julkaisen sen.

Viimeinen asia ennen kuin sukelamme sisään - aion ennakoida joitain yleisiä huolenaiheita etukäteen ja puhua tärkeiden vastuuvapauslausekkeiden kautta, jotta saat kaiken irti tästä oppaasta.

body_warning.jpg

Tärkeitä vastuuvapauslausekkeita

Minun suurin varoitus sinulle lukiessasi tätä opasta: tuhannet opiskelijat pääsevät Harvardin ja Ivy League -kouluihin vuosittain. Tämä opas kertoo tarinan yhdestä henkilöstä ja esittelee yhden vahvan hakijan arkkityypin. Kuten näette, minulla oli valtava akateeminen painopiste etenkin tieteessä (tämä oli minun Piikkini). Olen myös epäkunnioittava ja minulla on vahva ja suora persoonallisuus.

Mitä näet tässä oppaassa, EI OLE sinun tehtäväsi päästäksesi Harvardiin , varsinkin jos et sovi ollenkaan kiinnostukseni ja persoonallisuuteni kanssa.

Kuten selitän Harvardin oppaassani, uskon, että sovitun yhteen vahvan hakijan arkkityyppiin - 'akateemiseen supertähteen' (huumori minua sekunnin ajan, tiedän kutsuvan itseäni tältä kuulostavan ikävältä). On muitakin erillisiä tapoja tehdä vaikutuksen, kuten:

 • olla maailmanluokan ei-akateemisessa kyvyssä
 • saavuttaa jotain vaikeaa ja huomionarvoista - rakentaa mielekäs organisaatio, kirjoittaa romaani
 • tulevat valtavista vastoinkäymisistä ja toimivat huomattavan hyvin odotuksiin nähden

Siksi, ÄLÄ murehdi kopioida lähestymistapaani yksi kerrallaan . Älä huoli, jos osallistut eri määrään AP-kursseja tai sinulla on alhaisemmat testipisteet, harjoittelet erilaisia ​​opetussuunnitelmia tai kirjoitat täysin erilaisia ​​henkilökohtaisia ​​lausuntoja. Tämän haluavat nähdä Stanfordin ja Yalen kaltaiset koulut - monimuotoisuus opiskelijaväestössä!

Tämän oppaan tarkoituksena on käyttää hakemustani ajoneuvona keskustellakseni siitä, mitä korkeakoulut etsivät vahvista hakijoista. Vaikka tekemäsi yksityiskohdat ovat erilaiset kuin tein, periaatteet ovat samat. Mikä tekee ehdokkaasta todella erottuvan, on sama, korkealla tasolla. Mikä tekee erittäin vahvasta suosituskirjeestä, on sama. Strategiat yhtenäisen, pakottavan sovelluksen rakentamiseksi ovat samat.

On viimeinen syy, miksi sinun ei pitäisi huolehtia työni toistamisesta - sovelluspeli on todennäköisesti muuttunut melko vähän vuodesta 2005 lähtien. Teknologia on paljon levinneempää, teini-ikäisten välittämät sosiaaliset kysymykset ovat erilaisia, todellakin huomionarvoiset koulun ulkopuoliset toimet vielä edistyneempi. Se, mitä tein, ei ehkä ole yhtä vaikuttava kuin ennen. Keskity siis yleisiin näkökohtiin, ei yksityiskohtiin, ja ajattele, kuinka voit ottaa oppimasi täällä saavuttaaksesi jotain vielä suurempaa kuin minä koskaan.

Tämän suuren huomautuksen ohella tässä on joukko pienempiä vastuuvapauslausekkeita.

Esitän hakemukseni tosiasiallisesti ja olen 100% suoraviivainen siitä, mitä saavutin ja jonka uskoin olevan vahva hakemuksessani. Uskon, että tästä on eniten hyötyä sinulle. Toivon, ettet ymmärrä tätä väärin kerskailuna saavutuksistani. Olen täällä näyttääkseen sinulle, mitä minun piti päästä Harvardiin ja muihin Ivy League -kouluihin, enkä pyydä ihailua. Joten jos luet tämän oppaan ja sinulla on kiusaus hylätä neuvoni, koska luulet olevani kerskaileva, ota askel taaksepäin ja keskity kokonaisuuteen - kuinka voit parantaa itseäsi.

Tämä opas on suunnattu pääsyyn maan korkeakouluihin , usein valintaprosentit alle 10%. Näyte luettelo kouluista, jotka sopivat tähän: Harvard, Princeton, Yale, Stanford, Columbia, MIT, UChicago, Duke, UPenn, CalTech, Johns Hopkins, Dartmouth, Northwestern, Brown. Luettelon 3-5 parasta ovat erityisen etsivät maan ehdottomasti parhaita opiskelijoita , koska heillä on pentueen valinta.

Näiden valikoivien koulujen pääsy toimii eri tavalla kuin kouluissa, joissa osuus on yli 20%. Vähemmän valikoivien koulujen pääsy riittää, jos hakemus on yleisesti ottaen vahva ja monipuolinen. Erityisesti keskimääräistä korkeamman GPA- ja testipisteiden saaminen vie suurimman osan tavasta saada sinut näihin kouluihin. Mitä korkeampi valintaprosentti, sitä enemmän korostetaan pisteitäsi. Muilla alla esitettävillä kappaleilla - henkilökohtaisilla lausunnoilla, opetussuunnitelmilla, suosituksilla - on vähemmän merkitystä.

Silti ei ole haittaa pyrkiä vahvempaan sovellukseen. Ilmeisen totean, että Columbian saamiseksi tarpeeksi vahva sovellus vie sinut UCLA: han kätevästi.

Hakemuksessani olen muotoillut hakemukseni osia yksityisyydensyistä ja yhden täydentävän suosituskirjeen kirjeen kirjoittajan pyynnöstä. Kaikki muu on muuttumaton.

Koko hakemukseni aikana voimme nähdä, että pääsyvirkamiehen tekemät merkinnät korostavat ja kiertävät huomionarvoisia asioita (näet ensimmäisen esimerkin aivan ensimmäisellä sivulla). Minulla ei ole muita sovelluksia, joihin vertailla näitä, joten aion tulkita nämä merkit parhaani mukaan. Suurimmaksi osaksi, Oletan, että mitä hän alleviivaa tai piirtää, on erityisen tärkeää ja huomionarvoista - huomauttaa, että hän tuo esiin myöhemmin valiokunnan keskusteluissa. Voi myös olla, että lukija kyllästyi ja alkoi vain korostaa asioita, mutta epäilen tätä.

Lopuksi perustin ja pidin PrepScholar-nimistä yritystä. Luomme online-SAT / ACT-valmisteluohjelmia, jotka mukautuvat sinulle ja vahvuuksiisi ja heikkouksiisi. Uskon, että olemme luoneet parhaan mahdollisen valmisteluohjelman, ja jos sinusta tuntuu, että sinun on korotettava SAT / ACT-pisteitäsi, kehotan sinua tarkistamaan meidät. Haluan korostaa, että sinun ei tarvitse ostaa valmisteluohjelmaa saadaksesi hyvät pisteet, ja tämän oppaan neuvoilla ei ole juurikaan tekemistä yrityksen kanssa. Mutta jos et ole varma, kuinka voit parantaa pisteitäsi ja olet samaa mieltä ainutlaatuisen lähestymistapamme kanssa SAT / ACT-valmisteluun, ohjelmamme voi olla täydellinen sinulle.

Aloitetaan kaiken tämän ohi.

body_very_important.jpeg

Tärkein yliopistosovelluskysymys: Mikä on henkilökohtainen kertomuksesi?

Jos astuisit hissiin Yalen vastaanottodekaanin kanssa ja sinulla olisi kymmenen sekuntia aikaa kuvata itseäsi ja miksi olet mielenkiintoinen, mitä sanoisit?

Tätä kutsun HENKILÖKOHTAISEKSI. Nämä ovat kolme pääkohtaa, jotka edustavat kuka olet ja mistä olet . Tämä on tarina, jonka kerrot sovelluksesi kautta uudestaan ​​ja uudestaan. Näin vastaanottovirkailijan pitäisi ymmärtää sinua, kun olet vain tutustunut hakemukseesi. Näin vastaanottovirkailija esittelee sinut valintalautakunnalle puolustamaan miksi heidän pitäisi hyväksyä sinut.

Mitä ainutlaatuisempi ja huomionarvoisempi henkilökohtainen kertomus on, sitä parempi. Näin erotat kymmenet tuhannet muut huippuluokan koulusi hakijat. Siksi suosittelen niin voimakkaasti, että kehität piikin osoittamaan syvää kiinnostusta ja saavutuksia. Pakottava piikki on henkilökohtaisen kertomuksen ydin.

Hyvin pyöristetyt sovellukset EIVÄT muodosta houkuttelevia henkilökohtaisia ​​kertomuksia, koska 'olen hyvin pyöristetty henkilö, joka on kunnollinen kaikessa', on täsmälleen sama asia, jonka kaikki muut hyvin pyöreät henkilöt yrittävät sanoa.

Kaikkien sovelluksesi tulee tukea henkilökohtaista kertomustasi , kurssivalinnastasi ja koulun ulkopuolisista aktiviteeteista henkilökohtaisiin lausuntoihisi ja suosituskirjeihisi. Olet elokuvaohjaaja, ja hakemuksesi on tapa kertoa vakuuttava, yhtenäinen tarina todisteiden avulla.

Kyllä, tämä on liian yksinkertaista ja supistavaa. Se ei edusta kaikkia monimutkaisuuksiasi ja 17 vuoden olemassaoloa. Mutta valintatoimistoilla ei ole aikaa ymmärtää tätä kaikille hakijoille. HENKILÖSTÖN KERTOMUS on se, mihin he tarttuvat.

Tässä pidän henkilökohtaista kertomustani (huumori minulle, koska olen riikinkukko täällä):

1) Tiede, joka on pakkomielle vuosien vakavasta tutkimustyöstä ja sijoittui 6thkansallisessa tiedekilpailussa, jonka tavoitteena on olla neurotieteilijä tai lääkäri

2) Tasapainossa kaikkien oppiaineiden vahva akateeminen suorituskyky (4,0 GPA ja täydelliset testitulokset sekä humanistisissa että luonnontieteellisissä tiedoissa) ja viulun taito

3 totuutta ja valhe

3) Kunniaton persoonallisuus, joka ei ota elämää liian vakavasti, käsittelee kiistoja ja kertoo mielessään

Nämä kolme elementtiä olivat hakemuksen ydin. Yhdessä he kertovat suhteellisen ainutlaatuisen henkilökohtaisen kertomuksen, joka erottaa minut monista muista vahvista hakijoista. Saat yllättävän selkeän kuvan siitä, mistä olen kyse. Ei ole epäilystäkään siitä, että tieteellinen työni oli '' Piikkini '' ja se oli vahvin kappale hakemuksestani, mutta henkilökohtainen kertomus sisälsi muita tukielementtejä, erityisesti kuvauksen persoonallisuudestani.

body_mad_scientist.png

Tätä saatat kuvata lukiessasi tätä henkilökohtaista kertomusta, mikä on hyvä, koska se on erottuva.

Hyvä testi vahvasta henkilökohtaisesta kertomuksesta: jos vaihdat yhden kohteen henkilökohtaisessa kertomuksessa, saat täysin erilaisen ihmisen tunteen.

On paljon helpompi tarttua henkilön kolmeen vahvuuteen kuin kymmenen erilaista ohutta lankaa. Tästä syystä hyvin pyöristetty on jälleen niin tappavaa - sekoita kymmenen erilaista maaliväriä yhteen ja päädyt epämiellyttävään, erottamattomaan sotkuun.

Huomaa myös, että kohta 2 on luultavasti henkilökohtaisen kertomuksen heikoin, vähiten ainutlaatuinen osa. Useimmilla korkeakouluihin hakevilla ihmisillä on hyvät testipisteet ja arvosanat, joten tämä on harvoin erottuva itsestään. Kohdassa # 2 tarkoitin sanoa, etten ollut 100-prosenttisesti hardcore-nörtti ja pätevä muilla elämän osa-alueilla.

Koko oppaassani, Viittaan jatkuvasti henkilökohtaiseen kertomukseeni, jotta näet kuinka vahvasti kukin sovellukseni pala vahvistaa sitä , opetussuunnitelmastani henkilökohtaisiin lausuntoihin ja suosituskirjeisiin. Sinun pitäisi saada erittäin vahva maku siitä, kuka olen, mikä on ikimuistoisen ja tehokkaan sovelluksen tunnusmerkki.

Lopetan tämän oppaan strategioilla ja kysymyksillä, joita voit miettiä itse. Suurin kysymys, jota voit miettiä lukiessasi, on - mikä on sinun henkilökohtainen kertomuksesi ja miten aiot näyttää sen sovelluksesi jokaisessa osassa?

Minun korkeakouluhakemukseni

Seuraavassa on yleiskatsaus sovelluksestani.

 • Minulla oli 4,0 GPA, painottamaton, 12 AP-kurssia (5 vanhemmalla kurssilla). Sain täydelliset SAT- ja ACT-pisteet (1600 ja 36) ja seitsemän 5-pistettä AP-kursseilla hakemuksen tekemiseen mennessä.
  • Tämä asetti minut mukavasti 99: eenthprosenttipiste maassa, mutta se ei riittänyt saamaan minut itse Harvardiin ! Koska lukiolaisia ​​on noin 4 miljoonaa vuodessa, ylemmässä prosenttipisteessä on edelleen 40 000 opiskelijaa. Tarvitset muita tapoja erottaa itsesi.
 • Lisäoppilaitokseni ja palkintoni saivat minut todella Harvardiin. Erityisesti olen sijoittunut kansallisesti Yhdysvaltain kansallisen kemian olympialaisten 20 parhaan joukkoon ja osallistunut Research Science Instituteiin, joka oli tuolloin (ja voi olla edelleen) arvostetuin lukiolaisille suunnattu luonnontieteellinen tutkimusohjelma.

  • Spike tulee useimmiten opetussuunnitelmastasi ja akateemisista arvosanoistasi vain siksi, että on vaikea todella erottaa itseäsi kurssitöistäsi ja testipisteistäsi.
 • Suosituskirjeeni olivat erittäin vahvoja. Molemmat suosittelevat opettajani merkitsivät minut yhdeksi parhaimmista, mitä he olivat koskaan opettaneet. Tärkeää on, että he vahvistivat henkilökohtaisen kertomukseni, erityisesti persoonallisuuteni suhteen. Näet kuinka alla.

 • Henkilökohtaiset lausuntoni olivat jälkikäteen vain tyydyttäviä. He edustivat humoristista ja epäkunnioittavaa puolta hyvin, mutta he kohtaavat liian itsensä tyytyväisinä. Piikkini takia luulen, että esseeni eivät olleet yhtä tärkeitä hakemukselleni.

Aloitetaan lopuksi kaivamalla yhteisen sovellukseni ensimmäiset sivut.

body_harvardapp_commonapp.jpg

Täydellinen yhteinen hakemukseni, sivu kerrallaan

Vaiheen asettamiseksi käytin Early Action -sovellusta Harvardiin varhain vanhempana vuonna, ja tämä oli sovellus, jolla käytin alussa. Tämä oli myös sama yhteinen sovellus, jota käytin säännöllisessä päätöksenteossa Princetoniin, Stanfordiin ja muutamiin muihin kouluihin.

Aloitetaan yhteisestä sovelluksesta, joka muodostaa suurimman osan sovelluksesta. Sitten siirrymme Harvardin lisäsovellukseen. Molemmat sovellukset ovat muuttaneet muotoaan hieman vuoden 2005 jälkeen, joten ilmoitan, mitä kukin osa tunnetaan nyt viimeisimmässä yhteisessä sovelluksessa.

Henkilökohtaiset tiedot

Tunnetaan nyt nimellä: Profiili

Tämä on yksinkertainen osa, jossa luetellaan perustiedot. Mutta kuten huomautan alla, paljon välitetään sinusta vain muutaman kysymyksen kautta.

Olen muokannut joitain juttuja täällä yksityisyyden vuoksi.

body_harvardapp_personal.png

On muutama merkittävä seikka siitä, kuinka yksinkertaiset kysymykset voivat todella auttaa luomaan ensivaikutelman henkilökohtaisen kertomuksen ympärille.

Huomaa ensin ympyrä sähköpostiosoitteeni ympärillä. Tämä on ensimmäinen monista merkinnöistä, jotka hakupäällikköni teki hakemukselleni. Syy luulen hänen kiertäneen tätä käyttämäni sähköpostiosoite on nimeni vitsi . Tiesin, että oli vaarallista käyttää tätä vs. jotain, kuten allencheng15@gmail.com, mutta ajattelin, että se osoitti persoonallisuuttani paremmin (muista kohta 3, jossa kerrotaan epäpyhästä persoonallisuudesta henkilökohtaisessa kertomuksessani).

Älä pelkää näyttää kuka olet todella, sen sijaan, että ymmärtäisit, mitä he haluavat. Se, mitä luulet UChicagon tai Stanfordin haluavan, on todennäköisesti ERITTÄIN väärin, koska sinulla on vain vähän tietoa sekä 18-vuotiaana että sellaisena, joka ei ole lukenut tuhansia sovelluksia.

(On myös täysin mahdollista, että sähköpostiosoitteiden ympyröiminen on muodollisuutta, joten en halua lukea siihen liikaa, mutta luulen olevani oikeassa.)

Toiseksi tiesin lukiossa, että halusin mennä lääketieteeseen joko lääkärinä tai tiedemiehenä. Halusin myös todella tutkia aivoja. Joten listasin molemmat yhteisessä sovelluksessani rakentaakseni henkilökohtaiseen kertomukseeni.

Pitkällä aikavälillä molemmat ennusteet osoittautuivat vääriksi. Yliopiston jälkeen menin Harvardin lääketieteelliseen kouluun MD / tohtoriohjelma neljän vuoden ajan, mutta lähdin yrittäjyyteen ja perustin PrepScholarin. Lisäksi, kun tein todella tutkimusta, vaihdoin kiinnostuksen kohteet neurotieteistä biotekniikkaan / biotekniikkaan.

Korkeakoulut eivät odota sinun noudattavan 18-vuotiaana ilmoittamiasi uratavoitteita. Ymmärtää, mitä haluat tehdä, on yliopiston tarkoitus! Mutta tämä ei anna sinulle tekosyytä välttää etusijaa. Tämä varhainen kysymys on edelleen mahdollisuus rakentaa tuo henkilökohtainen kertomus.

Täten, Minä suosittele VASTAAN 'Undecided' -kohtaa tutkimusalueena —Se viittaa maun puutteeseen, ja sen ympärille on vaikea rakentaa kiehtovaa tarinaa. Tähänastisesta lukiotyöstäsi sinun pitäisi ainakin nojata johonkin, vaikka se todennäköisesti muuttuisi tulevaisuudessa.

Lopuksi demografisessa osassa on iso punainen A, mahdollisesti Aasian amerikkalaisille. En aio lukea liikaa tätä. Jos olet merkittävä vähemmistö, tässä ilmoitat sen.

Koulutustiedot

Tunnetaan nyt nimellä: koulutus

body_harvardapp_education.png

Tämä osa oli minulle yksinkertainen. En käynyt yliopistokursseja, ja kävin kesäkemian luokassa läheisessä lukiossa, koska en päässyt koulun arpajaisiin tuona vuonna (viittaan tähän lyhyesti 4.0 GPA -oppaassani).

Tämän osan merkittävin kohta: Vastaanottovirkailija kiertää rehtorin täällä . Tämä on huomattavaa, koska koulumme rehtori kirjoitti kirjeitä vain alle 10 opiskelijalle vuosittain. Neuvonantajat kirjoittivat kirjeitä muille sadoille luokkani opiskelijoille, mikä sai hakemukseni erottumaan vain vähän.

Puhun tästä tarkemmin alla, kun jaan rehtorin suosituksen.

(Nykyisessä yhteisessä hakemuksessa Koulutus-osiossa on myös palkkaluokkia, kursseja ja palkintoja. Käsittelemme kaikki alla olevat.)

Testitiedot

Tunnetaan nyt nimellä: Testaus

body_harvardapp_testing.png

Tuolloin AP-tulokset eivät olleet osa tätä osiota, mutta otan ne toisesta hakemuksen osasta täällä.

body_harvardapp_testingaps.png

Pistein täydellisen 1600 SAT: lla (SAT muuttui 2400-asteikolle vuonna 2005 ja muuttui sitten takaisin 1600: ksi vuonna 2016), 36 ACT: lläni, 800: lla kaikilla paitsi yhdellä SAT Subject Testillä ja seitsemällä 5: llä AP-testeillä.

Minun on esitettävä yksi erittäin tärkeä asia, joka korostaa monia opiskelijoita ja vanhempia.

EI tarvitse täydellisiä pisteitä päästäksesi Harvardin, Princetonin, Yalen tai muihin huippukouluihin.

On totta, että korkeakoulut haluavat sinun tekevän erittäin vaativan kenttäkuormituksen ja menestyvän akateemisesti. Loppujen lopuksi Harvardin kaltaisilla kouluilla on pentueen valinta, ja on paljon opiskelijoita, jotka saavat erittäin korkeita testipisteitä JA joilla on uskomattomia saavutuksia. Muista, että yli 40 000 opiskelijaa kuuluu valtakunnallisesti opiskelijoiden ykkösprosenttiin.

Testitulokset toimivat kuitenkin SUODATTIMEKSI, eivätkä ne riitä pääsylle. Suosituimmat koulut haluavat yleensä nähdä, että sovit maan yhden parhaan prosenttipisteen joukkoon. Mutta siinä prosenttipisteessä pisteillä EI ole suurta eroa pääsymahdollisuuksissasi.

Vain terveystarkastus: Harvardin keskimääräinen SAT-pisteet ovat 1540. 75thprosenttipiste on 1600, ja 25thprosenttipiste on 1470. ACT: n osalta se on keskimäärin 34 ja 75thprosenttipiste 35 ja 25thprosenttipiste 32: sta.

Toisin sanoen, 1530 SAT: lla EI muuta merkittävästi mahdollisuuttasi verrattuna täydelliseen 1600: een. Heidän silmissään olet jo todistanut itsesi akateemisesti. He tietävät, että jokaisen testin suorittamisen yhteydessä on jonkin verran mahdollisuuksia, joten 1600 vastaa suunnilleen 1530: ta.

Kukaan ei tarkastellut testituloksiani yksin ja ajatteli: 'Vau, Allen ansaitsee GPA: n ja testitulostensa perusteella todellakin sisäänpääsyn!'

Niiden vaatimukset ovat kuitenkin edelleen erittäin korkeat. Haluat todella olla tuossa 1 prosenttipisteessä suodattimen ohittamiseksi. 1400 SAT IS: ssä asettaa sinut epäedulliseen asemaan, koska siellä on niin monta opiskelijaa, joka pisteyttää sinua korkeammalla. Sinun täytyy todella kaivaa itsesi aukosta hämmästyttävällä sovelluksella.

Puhun tästä paljon enemmän Get Harvard -oppaassani (anteeksi, että jatkan linkittämistä tähän, mutta luulen, että se on tärkeä opas sinulle lukemiseen).

Lopetetaan tämä osa henkilökohtaisilla muistiinpanoilla.

Vaikka matematiikka ja tiede olivat minulle helppoja, Minun oli ponnisteltava vakavasti saadakseni 800 SAT: n Reading-osioon . Niin kauan kuin voisin sanoa, että se oli minulle triviaalia, ei ollut. Olen oppinut joukon strategioita ja leikkasin testin päästäkseen pisteeseen, jossa ymmärsin testin erittäin hyvin ja ansaitsin luotettavasti täydelliset pisteet.

Käsittelen tärkeimmät kohdat Kuinka saada täydellinen SAT-pisteet-opas , yhtä hyvin kuin minun 800 oppaat lukemiseen, kirjoittamiseen ja matematiikkaan .

SAT: n ja ACT: n välillä ensisijainen painopiste oli SAT, mutta päätin ottaa ACTin huvin vuoksi. Testit olivat niin samanlaisia, että sain 36-komposiitin ilman paljon opiskelua. Kahden testituloksen saaminen on täysin tarpeetonta - saat melkein nolla ylimääräistä hyvitystä. Yhdellä testituloksella olet jo läpäissyt heidän suodattimensa.

Lopuksi, luokan finaalit tai valtion edellyttämät kokeet ovat helppoa, jos saat 5 vastaavista AP-testeistä.

Perhe

Tunnetaan nyt nimellä: Perhe (vielä)

Tässä osassa kysytään vanhempasi tietoja ja perhetilannetta. Täällä ei ole paljon tekemistä sen lisäksi, että ilmoitat tosiasiat.

body_harvardapp_family.png

Tein paljon asioita uudelleen yksityisyyden vuoksi.

Lukija teki tässä useita merkintöjä ammatista ja koulutuksesta. Todennäköisesti on olemassa vakiokoodi erityyppisille ammateille ja kouluille.

Jos arvasin, Sanoisin, että numerot lisäävät jonkin verran metristä 'perheen arvovaltaa'. Isäni sai maisterin tutkinnon keskitason amerikkalaisessa koulussa, mutta äitini ei käynyt jatko-koulussa, ja nämä osiot oli merkitty vastaavasti 2 ja 3. Joten näyttää siltä, ​​että vanhempasi antavat suurempia lukuja vähemmän arvostettuihin koulutuksiin. Odotan, että jos molemmat vanhempani menisivät Caltechin ja Dartmouthin kaltaisiin kouluihin, täällä olisi vielä pienempiä lukuja.

Tämä saa minut ajattelemaan, että mitä vähemmän valmistautunut perheesi on, sitä enemmän pisteitä saat, ja tämä voi anna sovelluksellesi ylimääräinen vauhti. Jos olisit ensimmäisenä perheessäsi esimerkiksi yliopistoon, sinut vapautettaisiin siitä, että sinulla on alhaisemmat testipisteet ja vähemmän AP-luokkia. Koulut todella välittävät taustastasi ja siitä, miten pärjäsit suhteessa odotuksiin.

Loppujen lopuksi Harvardin kaltaiset koulut sanovat melko jyrkästi, etteivät he käytä kaavoja valintapäätösten määrittämiseen, joten en lukenut liikaa tähän. Mutta tämä voi olla lyhennettä hakijan perhetaustan suuntaamiseksi.

body_harvardapp_activ.jpg

Opiskelun ulkopuolinen, henkilökohtainen ja vapaaehtoistoiminta

Tunnetaan nyt nimellä: Aktiviteetit

Suurimmalle osalle hakijoista oppilaitoksesi ja akateemiset palkintosi ovat siellä, missä kehität piikkiäsi ja jossa henkilökohtainen kertomus loistaa. Näin hakemukseni toimi.

body_harvardapp_activities1.png

Aivan alla kuvaan toimintaa tarkemmin, mutta haluan ensin pohtia tätä luetteloa.

Opetuksen ulkopuoliset oppilaitokseni lueteltiin niiden kiinnostuksen mukaan. Nykyinen yhteinen sovellus ei näytä pyytävän tätä, mutta suosittelen silti, että se keskittää lukijan huomion.

Tärkein seikka, joka minun on esitettävä oppilaitokseni ulkopuolella: kun menet alas luetteloon, jokaisen lisätoiminnan merkitys koko sovelluksessa on valtava lasku. Jos aioin arvailla, annan seuraavat painot sille, kuinka paljon kukin aktiviteetti vaikutti toimintani osion vahvuuteen:

Toiminnon nimi

Osallistuminen sovellukseen

Tutkimuslaitos 2004

75%

Jisan-tutkimuslaitos

10%

Pasadena-nuorten muusikoiden orkesteri

6%

Tiedeolympialaiset / tiedekulho / matematiikkaryhmä

4%

City of Hope Medical Center

1%

Pre-Medicine Club

1%

Sairaalakvartettoesitykset

1%

Kemian klubi

1%

Toisin sanoen osallistuminen Research Science Institute (RSI) -ohjelmaan oli paljon tärkeämpää kuin kaikki muut opetussuunnitelmani yhdessä. Voit nähdä, että tämä oli ainoa aktiviteetti, jonka lukijani kiertivät.

Näet kuinka Spike-y tämä on. RSI hallitsee vain täysin kaikkia muita toimintojani.

Syynä tähän on RSI: n arvostus. Kuten aiemmin totesin, RSI oli (ja todennäköisesti on edelleen) maan arvostetuin lukiolaisille tarkoitettu tutkimusohjelma, jonka valintaprosentti oli alle 5% . Koska ohjelma oli niin arvostettu ja valikoiva, sisään pääsy toimi suurena vahvistusviestinä akateemisesta laadustani.

Toisin sanoen, Harvardin valintalukija luulisi todennäköisesti: 'OK, jos tämä hyvin valikoiva ohjelma on jo vahvistanut Allenin huippuopiskelijana, olen taipuvainen uskomaan, että Allen on huippuopiskelija ja hänen tulisi kiinnittää erityistä huomiota häneen.'

Nyt RSI: n saaminen vaati paljon aikaisempaa työtä, koska se on niin valikoiva. Olin jo sijoittunut kansallisesti kemiaolympialaisiin (tarkemmin alla), ja olin tehnyt paljon aikaisempaa tietojenkäsittelytieteen tutkimusta (Jisanin tutkimuslaitoksessa - tästä myöhemmin myöhemmin). Mutta pääsy RSI: hen todella työnsi hakemukseni uudelle tasolle.

Koska RSI oli niin tärkeä ja niin iso piikki, kaikkien muiden oppilaitokseni merkitys väheni. Princetonin tai MIT: n vastaanottovirkailija ei todennäköisesti välittänyt lainkaan siitä, että olen vapaaehtoinen sairaalassa tai perustin lukioklubin.

body_spike.png

Tämä on hyvä merkki vahvan piikin kehityksestä. Haluat tehdä jotain niin tärkeää, että kaikki muu tekemäsi kalpenee siihen verrattuna. Vahvaa piikkiä on mahdotonta sivuuttaa.

Sitä vastoin, jos olet hyvin pyöristetty, kaikilla harrastuksillasi on yhtä suuri painoarvo - mikä tarkoittaa, että kukaan niistä ei todellakaan ole niin vaikuttava (ellet ole olympiaurheilijan, kansainvälisesti arvostetun tutkijan ja New York Timesin suosituimman yhdistelmä. kirjailija, mutta sitten kutsuisin sinua yksisarviseksi, koska et ole olemassa).

Käytä tätä käsitettä omiin etuihisi - mikä voi olla niin vaikuttavaa ja niin suurta piikkiä, että se varjostaa kaikki muut saavutuksesi kokonaan?

Tähän saattaa olla syytä käyttää suhteettoman paljon aikaa. Kuten suosittelen Harvard-oppaassani ja 4.0 GPA -oppaassani, ajan älykäs jakaminen on kriittinen lukiostrategiallesi.

Yksi jälkikäteen tekemäni 'virhe' oli viettää paljon aikaa viululla. Joka viikko vietin kahdeksan tuntia harjoitteluun ja oppituntiin ja neljä tuntia orkesteriharjoituksiin. Tämä oli yli 1500 tuntia fuksista juniorivuoteen.

Lopputulos? Olin melko hyvä, mutta ehdottomasti läheskään maailmanluokan. Muista, että maassa on tuhansia orkestereita ja bändejä, joista jokaisella on omat konserttimestarinsa, rumpuelementit ja osa 1sttuolit.

Jos optimoisin puhtaasti yliopistosovelluksia varten, minun olisi pitänyt viettää tuon ajan työntämällä piikkiäni vielä pidemmälle - työskentelemällä useampien olympialaisten kilpailujen parissa tai tekemällä vielä kovempaa tutkimusta.

Taaksepäin en välitä kovinkaan paljon, koska nautin yleensä musiikillisesta harjoittelustani ja pidin enimmäkseen hauskaa orkesterissa (ja minulla oli joka tapauksessa vahva Spike). Mutta tämä ongelma voi olla paljon pahempi hyvin pyöreille opiskelijoille, jotka on venytetty liian ohuiksi.

body_upstairs.jpg

Näiden Spike-huomioiden lisäksi minulla on kaksi suurta varoitusta.

Ensinnäkin piikin kehittäminen vaatii jatkuvaa, kunnianhimoisempaa perustyötä. Se on kuin portaikon kiipeäminen. Lukion alusta lähtien jokainen askel oli yhä kunnianhimoisempi - ensimmäinen akateeminen tiimini, ensimmäinen tutkimuskokemukseni, joka johti valtiollisiin ja kansallisiin kilpailuihin ja vakavampaan tutkimustyöhön.

Joten kun ehdotan, että kiinnität paljon aikaa Piikkisi kehittämiseen, se ei välttämättä ole itse Piikki - se viettää myös aikaa perustyöhön, mikä johtaa siihen, mikä on suurin saavutuksesi. Siksi en näe aikani akateemisissa ryhmissä tai vapaaehtoistyössä tuhlattua, vaikka he eivät lopulta vaikuttaneet niin paljon hakemukseeni.

Toiseksi on tärkeää tehdä asioita, joista pidät. Nautin silti viulusta ja kuulumisesta orkesteriin, ja pidin todella kouluni akateemisista ryhmistä, vaikka emme koskaan ylittäneet valtion tasoa. Vaikka jotkut toiminnot eivät edistäisikään niin paljon hakemustasi, on silti hienoa viettää aikaa niihin - älä vain harhauta itseäsi ajattelemalla, että he ovat vahvempia kuin he todella ovat, ja viettää aikaa niihin.

Lopuksi huomaa, että suurinta osaa toiminnastani harjoitettiin useiden vuosien ajan. Tämä on hyvä merkki sitoutumisesta - sen sijaan, että hyppisit vuodesta toiseen, on parempi osoittaa jatkuvaa sitoutumista, koska tämä on parempi merkki aidosta intohimosta.

Tulevassa artikkelissa jaon nämä toiminnot tarkemmin. Mutta tämä opas on jo erittäin pitkä, joten haluan keskittää huomiomme pääkohtiin.

Lyhyt vastaus: koulun ulkopuoliset aktiviteetit

Tunnetaan nyt nimellä: Aktiviteetit

Tämän päivän yhteisessä sovelluksessa sinulla on 50 merkkiä kuvaamaan 'Paikan / johtajan kuvaus ja organisaation nimi' ja 150 merkkiä 'Kuvaile tämä toiminto, mukaan lukien tekemäsi ja saamasi tunnustukset jne.'

Silloin meillä ei ollut niin paljon tilaa toimintoa kohden, ja meillä oli sen sijaan lyhyt vastauskysymys.

Lyhyt vastaus -kehote:

Kuvaile, mikä toiminnastanne (opetuksen ulkopuolinen ja henkilökohtainen toiminta tai työkokemus) on ollut mielekästä ja miksi.

Valitsin RSI: n merkittävimmäksi aktiviteettini kahdesta syystä - yhden työn merkityksen perusteella ja toisen sosiaalisen näkökulman perusteella.

body_harvardapp_short.png

Kun luet toisen kappaleen nyt, se on hieman räikeä innostuksessaan, mutta minulla oli todella hämmästyttävä kokemus ja olen edelleen hyviä ystäviä joidenkin luokkatovereideni kanssa RSI: stä, yli vuosikymmen myöhemmin.

(Tämä on vasta alkua kiristyneelle kirjoitukselleni - odota, kunnes pääset henkilökohtaisiin esseihini.)

Lisätietoja / selitys

Tunnetaan nyt nimellä: kirjoittaminen -> lisätietoja

Sovelluksessani ja yhteisessä sovelluksessa on Lisätiedot-osio, jossa voit kirjoittaa mistä tahansa muusta. Päätin viettää tämän selvittämällä oppilaitokseni vielä enemmän.

Päämotiivini tässä osiossa oli lisää yksityiskohtia tärkeimmistä aktiviteeteistani : mitä tein, miksi heidän pitäisi olla huomionarvoisia lukijalle ja mitä henkilökohtaisesti sain niistä.

body_harvardapp_addlinfo.png

Voit nähdä, kuinka paljon enemmän tietoa on kuin lyhyessä aktiviteettiluettelossani näkyy.

Ainoat kohdat, jotka lukija alleviivasi, olivat tutkimuspäällikön nimi ja se, että tutkimukseni oli silloin Siemens-Westinghouse-semifinalisti. Molemmat näistä oikeuttavat tutkimukseni.

Suosittelen, että kirjoitat Lisätiedot-osan. Sinulla on niin vähän tilaa Yale-sovelluksessasi tai Duke-sovelluksessasi ilmaista itseäsi - tämä on tarkoituksellisesti suunniteltu, joten kaikki eivät lähetä 100 sivua levyä. Täällä sinulla on ylimääräiset 650 sanaa, jotta voit lisätä värejä elämään ja saavutuksiin - TEE SINÄ.

body_award.png

Akateemiset arvosanoin

Tunnetaan nyt nimellä: Koulutus -> Kunnianosoitukset

Aktiviteettien ohella Academic Honors on toinen merkittävä alue, jolla voit todella loistaa ja kehittää suuren piikin.

Mitä korkeampi kilpailutaso ja mitä arvokkaampi palkinto on, sitä enemmän kunnia on arvoinen.

Tällä on eksponentiaalinen suhde, koska kenttä kapenee nopeasti kilpailun jokaisessa vaiheessa. Valtion sijoitus on todennäköisesti 10-kertainen alueellisen sijoituksen arvoon; kansallinen sijoitus, joka on 10 kertaa valtion luokitus ja kansainvälinen sijoitus vielä enemmän. Tämä voi tarkoittaa myös sitä, että kansainvälinen sijoitus on 1000x arvoinen kuin alueellinen sijoitus - jälleen miksi iso piikki on niin vaikuttava.

body_harvardapp_rankinglevels.jpg

On selvää, että Yalen ja UChicagon kaltaiset koulut haluavat maailman parhaat opiskelijat, joihin he voivat saada käsiinsä. Akateemiset kunnianosoitukset ja palkinnot ovat hieno, mitattavissa oleva tapa osoittaa tämä.

Tässä on täydellinen luettelo lähettämistäni akateemisista palkinnoista. Yhteinen hakemus rajoittaa sinut nyt vain viiteen kunnianosoitukseen (luultavasti siksi, että he kyllästyivät tällaisiin luetteloihin), mutta todennäköisesti olet vanginnut 98% parhaista arvoistasi viiden parhaan kanssa.

body_harvardapp_honors.png

Aivan kuten aktiviteeteillani, tärkeys on valtava rappeutuminen, kun menet luetteloon.

Ylivoimaisesti suurin akateeminen kunnia minulla oli kilpailla Yhdysvaltain kansallinen kemian olympialaiset , missä Sijoitin # 6 maassa juniorivuotena noin 11 000 opiskelijasta, jotka suorittivat ensimmäisen kierroksen testin. Tämä ainoa kunnia antoi todennäköisesti 90% tämän sivun arvosta.

kenen kanssa Vesimies sopii parhaiten

Se on todella iso piikki.

Jos et tiedä näistä akateemisista olympialaisista, ne ovat kuin Olympialaiset matematiikka- ja luonnontieteille . Korkeimmalla kansainvälisellä kilpailutasolla maat lähettävät 4-6 parhaan opiskelijansa taistelemaan toisiaan vastaan, aivan kuten urheiluolympialaiset. Tunnetuimmat aiheet ovat Matematiikka , Fysiikka , Kemia ja Biologia (järjestyksessä laskeva arvostus, nörttien keskuudessa).

Sijoitin kansallisella tasolla, ennen kuin Yhdysvallat valitsi viimeisen joukkueensa - 20 opiskelijan tutkimusleirin. Nuorempana vuonna en päässyt kansainväliseen joukkueeseen kilpailemaan (tein vanhempana vuonna, liian myöhään yliopistosovelluksille). Mutta tämä oli edelleen kansallisen tason kunnia tunnetussa kilpailussa.

Jos olet kansallisesti tai kansainvälisesti arvostettu jostakin mielekkäästä, erotut todella lukijan mielessä , koska useimmilla hakijoilla on vain alueelliset ja osavaltion kunniamerkit, joskin. Siksi sanon, että iso piikki saa sinut erottumaan selvästi joukosta hyvin pyöreitä hakijoita.

Huomaa, että vaikka minulla oli vahva sovellus, minulla ei selvästikään ollut vahvinta mahdollista sovellusta. Harvardissa luokassani tunsin kansainvälisen matematiikan ja fysiikan olympialaisten kultamitalistit, ihmiset, jotka olivat maajoukkueissaan vaikeimmista aiheista ja sijoittuivat maailman korkeimpiin prosenttipisteisiin. (Ja oli opiskelijoita, joilla oli samanlaiset saavutukset muilla areenoilla, musiikin esityksestä kirjoittamiseen.)

Tämäntyyppisen kunnian ansaitseminen oli melkein kultainen lippu päästä Harvardin kaltaisiin kouluihin , koska olet kirjaimellisesti maailman paras siinä, mistä välität. Joten sinun ei tarvitse päästä lähelle 'täydellistä' sovellusta.

body_goldenticket.jpg

Charlie voittaa kultaisen lipun Harvardiin.

Tiedän, että tämä on pelottavaa, jos sinulla ei vielä ole arvostettua kunniaa. Mutta muista, että tuhansia kansallisesti sijoittuneita ihmisiä on monissa kunniatyypeissä tiedekilpailuista esseekilpailuihin yleisurheiluun ja outoihin kykyihin.

Ja uskon vahvasti, että lukiolaisten ykkönen, joka saavuttaa asioita, on työn etiikka, EI älykkyys tai lahjakkuus. Kyllä, paikkojen saamiseksi tarvitset perustason pätevyystason, mutta ihmiset aliarvioivat kehityksen, jonka he voivat saavuttaa, jos he työskentelevät ahkerasti ja sitkeästi. Aivan liian monet ihmiset luopuvat liian nopeasti tai väsymyksestä panostamatta vakavasti.

Jos olet juuttunut ajatteluun: 'No, minä olen vain keskiverto ihminen, enkä mitenkään tule tulemaan maailmanluokan missään', niin olet jo menettänyt ennen kuin olet aloittanut. Totuus on, että jokainen, joka saavuttaa jotain huomionarvoista, tekee uskomattoman kovaa työtä. Koska tämä on näkymätöntä sinulle, näyttää siltä, ​​että lahjakkuus erottaa teitä kahta, vaikka se onkin paljon useammin ahkeruutta.

Puhun paljon enemmän kasvun ajattelutavasta artikkelissa Kuinka saada 4.0 GPA -opas.

Joten kemian olympialaisten kunniani muodosti 90% tämän sivun arvosta. Aivan kuten oppilaitosten ulkopuolella, jokaisen tuotteen arvo laskee nopeasti sen jälkeen.

Tutkimustyössäni oli kaksi seuraavaa kunniamerkkiä, yksi esitelmä akateemisessa konferenssissa ja toinen (Siemens) tutkijakilpailu lukion tutkijoille.

Loput kunniani olivat melko keskinkertaisia:

 • National Merit Scholarship -semifinalisti vastaa melkein PSAT-pistemäärää, joka on paljon vähemmän tärkeä kuin SAT / ACT-pisteet. Joten en todellakaan saanut luottoa tästä, etkä myöskään.
 • Sisään Tiedeolympialaiset (tämä on tiimipohjainen kilpailu, joka ei ole niin arvostettu kuin juuri puhuneet akateemiset olympialaiset), ansaitsin useita 1stsijoita valtio- ja aluemitalit, mutta emme koskaan päässeet kansalaisten joukkoon.
 • Olin keskinkertainen kilpailun matematiikassa, koska en harjoittanut sitä, ja voitin joitain alueellisia palkintoja, mutta ei mitään hämmästyttävää. Tämä on yksi paikka, jonka olisin viettänyt enemmän aikaa, ehkä siinä ajassa, jonka säästän olemalla harjoittelematta viulua niin paljon. Tämäntyyppiseen koulutukseen on paljon resursseja, kuten Taide ongelmanratkaisusta , jota en tiennyt olemassaolosta, ja olisin voinut auttaa minua sijoittumaan paljon korkeammalle.

Vaarana lyödä kuollutta hevosta mieti kuinka monta valtion mitalistia on maassa satojen kilpailujen aikana . Osavaltioiden ja kansallisten sijoittujien lukumäärä on todennäköisesti vähintään 20: 1 (alle 50: 1 valtion koon vaihtelun vuoksi), joten jos kansallisesti sijoittuneita opiskelijoita on 2000, jossakin on 40 000 valtion luokiteltuja opiskelijoita !

Joten valtion kunniamerkit eivät todellakaan auta sinua erottumaan Princeton-sovelluksestasi. Niitä on aivan liian paljon ympärillä.

Toisaalta, jos pystyt saavuttamaan kansallisen sijoituksen jossakin, sinulla on hämmästyttävä piikki, joka erottaa sinut.

body_happywriter.jpg

Henkilökohtainen ilmoitus

Tunnetaan nyt nimellä: henkilökohtainen essee

Nyt pelätty henkilökohtainen lausunto. Poika, oi poika, ahdinko minä tätä.

'Mikä on täydellinen yhdistelmä henkilökohtaista, hauskaa, sydämenmielistä ja inspiroivaa?'

Tiedän, että ihmettelin tätä hakiessani.

Luettuani kirjoja kuten 50 onnistunutta Harvard-sovelluksen esseeä , Olin peloissani. En kasvanut pakolaisena sodan runtelemasta kotistani! Minulla ei ollut sisarusta, jolla olisi heikentävä sairaus! Kuinka kaikki mitä kirjoitan, voisi verrata näitä henkilökohtaisen voiman tarinoita?

Todellinen totuus on, että korkeakoulut haluavat tietää kuka olet todella. He eivät selvästikään odota, että kaikilla on ollut valtava henkilökohtainen taistelu. Mutta he haluavat opiskelijoita, jotka ovat:

 • huomaavainen
 • kasvuhakuinen
 • intohimoinen
 • introspektiivinen
 • luova
 • kunnianhimoinen
 • luottavainen
 • kiltti ja hyväsydäminen

Mitä nämä sanat tarkoittavat sinulle elämässäsi, sinun on kirjoitettava.

Myöhemmin, MY-sovelluksen yhteydessä, henkilökohtainen lausunto ei todellakaan ollut se, mikä sai minut Harvardiin . Luulen, että piikkini oli melkein riittävä saamaan minut hyväksytyksi maan kaikkiin kouluihin.

Sanon 'melkein', koska vaikka olisitkin maailmanluokan, koulut haluavat tietää, ettet ole ääliö ja että olet mielenkiintoinen henkilö (mikä välitetään henkilökohtaisen esseesi ja suosituskirjeiden kautta).

Silloin meillä oli joukko erilaisia ​​kehotteita:

body_harvardapp_essayprompt.png

Päätin kirjoittaa valitsemastani aiheesta. Perusteellisen aivoriihin jälkeen en todellakaan tunnistanut mitään muuta aihetta. En voinut ajatella aihetta, joka ei ollut tottelematon ja josta välitän tarpeeksi. Tunsin myös tarpeen olla erottamiskykyinen ja ajattelin, että ilmainen essee aihe voisi antaa minulle enemmän vapautta.

Tapa, jolla näin sen, henkilökohtainen lausunto oli väline, joka välitti persoonallisuuttani ja kiinnostukseni. Rakentaakseni henkilökohtaisen kertomuksen halusin esitellä persoonallisuuttani ja paljastaa vähän elämäni kokemuksista. Vaikka minulla olleet elämänkokemukset eivät olleet itsessään erottamiskykyisiä, ajattelin voivani pakata ne mielenkiintoisesta näkökulmasta.

Ajatuksena oli puhua taistelustani torkkuhälytystä vastaan. Rakastin todella unta (ja silti rakastan) ja ajattelin, että olisi mielenkiintoista kehystää persoonallisuuttani, kiinnostuksen kohteitani ja elämänkokemuksiani tästä näkökulmasta.

Suoraan sanottuna tämä henkilökohtainen lausunto on todella kiusallista. Joka kerta kun luin sen, rypistelen vähän. Luulen kuulostavan liian itsepäinen ja itsetyytyväinen. Mutta jälleen kerran avoimuuden vuoksi:

body_harvardapp_essay1.png

body_harvardapp_essay2.png

Mitä mieltä olet?

Kouristan edelleen vähän. Osa tästä on hyvin omahyväistä (ks / R / iamverysmart ), ja jos haluat lyödä kirjailijaa kasvoihin, en syyttää sinua. Haluan myös.

Pääset parannuskohteisiin myöhemmin, mutta ensin puhutaan siitä, mitä tämä henkilökohtainen essee teki hyvin.

Kuten sanoin edellä, Näin torkkupainikkeen teeman AJONEUVONA esittäen muutamia tärkeitä ominaisuuksia :

1) Kuvittelin itseni renessanssin mieheksi (tiedän vastenmieliseksi) ja halusin tulla keksijäksi ja luojaksi . Osoitin tämän mainitsemalla erilaiset kiinnostuksen kohteet (Rubikin kuutio, kemia, Nietzsche) ja toistamalla muutaman herätyskellomallin (sähköiskut, räjähdykset, Shakespearen sonettilukemiset).

2) Persoonallisuuteni oli hassu ja epäpyhä. En ota elämää liian vakavasti. Esseen teema - herätyskellon taistelu - osoittaa tämän hyvin verrattuna tyypillisen opiskelijan esseen gravitoihin. Löysin myös hauskoja yksittäisiä viivoja, kuten 'Hyvä on, joten olin rikkonut perheen jumalallista kunniaa ja Konfutseuksen periaatteita'. Tunnustan heti kiinalaisen perintöni, mutta otan myös huomioon tilanteen.

3) Olin valmis myöntämään heikkouksia , joka on mielestäni virkistävää ihmisissä, jotka ottavat korkeakoulujen sovelluksia liian vakavasti ja yrittävät tehdä liian kovaa vaikutusta. Rehellinen myöntäminen realistiselle laiskalle tottumukselle - Torkku-painikkeen painaminen - toimi mukavana foliona akateemisille kunnianosoitteilleni ja osoittaa, että voin olla maanläheinen.

Joten näet kuinka torkkutoimintopainike toimii kuljettimena näiden tärkeiden kohtien ja paljon yksityiskohtien sitomiseen yhteen teemaan .

Samalla tavalla, Kävelevä kuollut ei ole zombie-esitys - zombie-ympäristö on AJONEUVO, jolla voidaan näyttää ihmisen draamaa ja konflikteja. Pakkaamalla pisteitä torkkutoiminnon painikkeen alle, se on paljon mielenkiintoisempaa kuin pelkkä suoranaisesti sanominen 'Olen niin mielenkiintoinen kaveri'.

Joten uskon, että essee saavuttaa tavoitteet ja pääkohdat siitä, mitä halusin kertoa itsestäni.

Huomaa, että tämä on vain yksi monista tavoista kirjoittaa essee. Se toimi minulle, mutta se voi olla täysin sopimaton sinulle.

Katsotaan nyt tämän esseen heikkouksia.

body_tryhard.jpg

Katsomalla sitä kokeneemmalla näkökulmalla, jotkut sen osat ovat WAY liian kovaa. Yritän liian kovasti näyttää tietämykseni keinotekoiselta ja kaunistavalta.

Koko Rubikin kuution esittely näyttää olevan lukkiutunut vain kuvaamaan pitkäaikaista halustani olla renessanssin mies. Vain kolme kappaletta alaspäin pääsen Torkku-painikkeeseen, enkä viittaa uudelleen johdantoon vasta loppuun asti. Vain 650 sanalla olisin voinut tehdä esseestä yhtenäisemmän pitämällä samaa teemaa alusta loppuun.

Jotkut lauseet saavat minut todella kääntämään silmiäni. Aina nälkä enemmän ja keksijä kuulostaa liian pakotetulta ja kaunistavalta. Tehokkaan kirjoituksen keskeinen periaate on näyttää, ei sanoa . Et sano 'olen intohimoisesti X: stä', kuvailet mitä poikkeuksellisia pituuksia otit saavuttaaksesi X: n.

Nietzschen mainitseminen on ylivertaista. Tarkoitan, tule. Lukija luultavasti ajatteli: 'OK, tämä poika vain luki sen englantilaisella tunnilla ja nyt hän ajattelee olevansa filosofi.' Lukija olisi oikeassa.

Loppu: 'Yhdeksän ylimääräisen minuutin kanssa ehkä opetan itseni valmistamaan paistettua riisiä' on typerä. Mistä päin maailmaa paistettu riisi tuli? Tarkoitin sitä nyökkäyksenä kiinalaiseen perintööni, mutta se on liian äkillistä työskennellä. Olisin voinut poistaa lauseen ja kietoa esseen puhtaammin.

Joten minulla on ristiriitaisia ​​esseitäni. Luulen, että se saavutti tärkeimmät tavoitteeni ja osoitti persoonallisuuteni humoristisen, epäkunnioittavan puolen. Se antoi kuitenkin myös vaikutelman lapsesta, joka luuli tietävänsä enemmän kuin hän tiesi, näennäissyntyinen, joka rajautui vastenmieliseen. Mielestäni se oli edelleen positiivinen.

Uskon, että päivän lopuksi turvallisin ja varma strategia on kehittää niin suuri piikki, että henkilökohtaisen esseen merkitys haihtuu verrattuna saavutuksiisi. Haluat, että henkilökohtainen essee on täydennys hakemuksellesi, ei ainoa syy, miksi sinä tulet sisään.

On todennäköisesti joitain tapauksia, joissa hyvin pyöristetty opiskelija kirjoittaa hämmästyttävän henkilökohtaisen esseen ja pääsee läpi sen vahvuuden. Hei Mary, jos olet vanhempi etkä voi parantaa sovellustasi edelleen, tämä saattaa toimia. Mutta tulokset ovat hyvin vaihtelevia - jotkut lukijat saattavat rakastaa esseesi, toiset saattavat vain ajatella, että se on OK. Ilman vahvaa hakemusta sen varmuuskopioimiseksi mittarilukema voi vaihdella.

body_teacherstudent.jpg

Opettajien ja neuvonantajien suositukset

Tämä on todella hauska osa. Yleensä et saa lukea suosituskirjeesi, koska allekirjoitat FERPA-vapautuksen. Olen myös ottanut yhteyttä kirjekirjoittajiinni varmistaakseni, että he ovat kunnossa, kun näytän tämän.

Opettajan suositukset ovat uskomattoman tärkeitä sovelluksellesi. Sanoisin, että kurssityösi / testipisteiden ja aktiviteettien / kunnianosoitusten jälkeen he ovat 3rdsovelluksen tärkein osa.

Keskimääräinen opettaja näkee tuhansia opiskelijoita uransa aikana, joten hänellä on erittäin hyvät valmiudet sijoittaa sinut suhteessa kaikkiin muihin opiskelijoihin. Lisäksi opettajat ovat kokeneita aikuisia - heidän vaikutelmansa sinusta ovat paljon luotettavampia kuin sinusta tekemäsi vaikutelmat (katso yllä oleva Oma essee). Ne voivat vahvistaa koko henkilökohtaisen kertomuksesi ulkopuolisena tarkkailijana.

Tehokkaimmat suosituskirjeet puhuvat sekä akateemisista vahvuuksistasi että persoonallisuudestasi. Toisena tekijänä opettajan on oltava vuorovaikutuksessa kanssasi mielekkäästi, mieluiten sekä luokassa että sen ulkopuolella. Tutustu oppaasemme siitä, mikä tekee tehokkaista suosituskirjeistä.

body_teacherclassroom.jpg

Vuodesta toisen vuoden Aloin miettiä, kenen kanssa olin yhteydessä paremmin, ja päätin olla tekemisissä näiden opettajien kanssa syvemmin . Koska korkeakoulujen on tavallista vaatia kahta opettajaa eri aiheista, olen varma, että olen tekemisissä englannin ja historian opettajien sekä matematiikan ja luonnontieteiden kanssa.

Hyvän kirjeen vähimmäisvaatimus on joku, joka opetti luokan, jossa teit hyvin. Sain suorat A: t kurssityöni, joten tämä ei ollut ongelma.

Tämän lisäksi minun piti etsiä opettajia, jotka olisivat vahvoja puolestapuhujia minulle sekä akateemisella että henkilökohtaisella tasolla. Nämä olivat yleensä opettajia, joista tunsin voimakkaammin, ja tyypillisesti nämä olivat opettajia, jotka välittivät selvästi opetuksesta. Tämä kävi selvästi ilmi heidän innostuksestaan, siitä, miten he kohtelivat opiskelijoita ja kuinka paljon he ylittivät odotukset auttaakseen.

Minulla oli paljon opettajia, jotka oikeastaan ​​vain soittivat sinne ja kohtelivat työtään täydellisesti - nämä ihmiset todennäköisesti kirjoittavat melko blasé-kirjeitä.

Viimeinen huomautus ennen varsinaisten opettajien arvioiden lukemista - sinun tulisi välttää ajattelutapaa, jossa opit tuntemaan opettajat AINOASTAAN, koska haluat hyvän suosituskirjeen . Opettajat ovat nähneet satojen, ellei tuhansien opiskelijoiden kulkevan läpi, ja vilpillisyyden havaitseminen on paljon helpompaa kuin luulet.

Jos pidät rehellisesti oppimisesta ja olet innostunut, vastuullinen, kiinnostava opiskelija, seuraa luonnostaan ​​hyvä suosituskirje. Hevosen tulisi johtaa kärryä.

Lue miten saat 4,0 GPA: n vinkkejä siitä, miten olla vuorovaikutuksessa opettajien kanssa aidolla tavalla, joka saa heidät rakastamaan sinua.

body_chemistry.png

Opettajan kirje # 1: AP-kemian opettaja

Otin AP-kemian 10thpalkkaluokkaan ja sai neiti Cherryl Vorakin (nyt Mynster). Hän oli nuori, opettanut alle viisi vuotta, kun minulla oli hän. Hän oli suosikkiopettajani koko lukion ajan näistä syistä:

 • Hän oli innostunut, hyvin huolehtiva ja käytti paljon aikaa kamppailevien opiskelijoiden auttamiseen. Hänestä tuli ylpeä työstään ja näytti harkitsevan käsityönsä opettamista.
 • Hänellä oli ystävällinen persoonallisuus, ja opiskelijat pitivät siitä yleisesti hyvin, vaikka he eivät menisi niin hyvin. Hän oli oikeudenmukainen politiikassaan (se todennäköisesti auttoi, että tiede on objektiivisempaa kuin englanti). Hän oli myös nuorempi opettaja, ja tämä auttoi häntä suhtautumaan lapsiin läheisemmin.
 • Hän oli puolestapuhujani suuressa osassa Yhdysvaltain kansallisen kemian olympialaisten juttuja, ja tässä ominaisuudessa tutustuin häneen vielä paremmin luokan ulkopuolella. Hän toimitti minulle paljon koulutusmateriaalia, auttoi minua selvittämään yliopiston kemian ja ohjasi minut resursseihin oppimaan lisää.

Kirjeiden kirjoittamisen aikaan olin tuntenut hänet kaksi täyttä vuotta ja ollut tekemisissä hänen kanssaan jatkuvasti, vaikka en ottanut luokkaa hänen kanssaan nuorempana vuotena. Rakensimme vahvan suhteen monien pienten vuorovaikutusten aikana.

Kaikki tämä virtasi suosituksen mukaan, jonka näet täällä. Muista, että hevonen johtaa kärryä.

Ensin tarkastelemme opettajien arviointisivua. Yhteisessä sovelluksessa on nyt 16 luokiteltavaa ominaisuutta sen sijaan, että täällä olisi 10. Mutta he ovat suurelta osin samat.

body_harvardapp_teacher1-1.png

body_harvardapp_teacher1-2.png

Täällä voit nähdä erittäin vahvan arvion, joka antaa minulle korkeimmat mahdolliset arvosanat kaikille ominaisuuksille.

Tämän päivän yhteisessä sovelluksessa kaikki nämä luokitukset säilytetään, lukuun ottamatta Kasvupotentiaalia. Tämän päivän yhteinen sovellus sisältää nyt myös tiedekunnan kunnioituksen, kypsyyden, johtajuuden, rehellisyyden, reaktion takaiskuihin, muiden huolen ja TE: n kokonaisuuden. Voit kertoa, että päivitetyssä yhteisessä sovelluksessa painotetaan suuresti persoonallisuutta.

Tärkein asia tässä: on tärkeää saada sijoitus 'Yksi harvoista parhaille urallani' niin monien luokitusten osalta kuin mahdollista . Jos olet osa suurta koulua, on kriittistä erottaa itsesi muista opiskelijoista. Mitä kokeneempi ja luotettavampi opettaja on, sitä merkityksellisempi tämä on.

Jälleen, se on numeropeli. Ajattele maan yli 20 000 lukiota, joissa asuu yli 4 miljoonaa + lukiolaista - kuinka monta ihmistä mahtuu 5 prosentin alkuun?

Täten, pelkästään Erinomaiseksi (top 10%) merkitseminen on itse asiassa negatiivinen luokitus , mitä tulee pääsyyn korkeakouluihin. Jos olet top 10%: n joukossa ja joku muu, jolla on sama opettajan suosittelija, luokitellaan 'Yksi kaikkien aikojen parhaista', on valintavirkailijan todella vaikea taata sinulle toisen opiskelijan yli.

Haluat todella varmistaa, että olet yksi koululuokan parhaista, ellei yksi parhaista, joita opettaja on koskaan kohdannut. Näet alla, kuinka voit saavuttaa tämän.

Seuraavaksi katsotaan hänen kirjeään.

Ajattellessasi tätä - mitkä ovat vuorovaikutukset, jotka saisivat opettajan kirjoittamaan tällaisen suosituksen? Tämä oli suhde, joka rakennettiin yli kahden vuoden aikana, ja jokainen pieni vuorovaikutus lisäsi kokonaiskuvaa.

body_harvardapp_teacher1-3.png

body_harvardapp_teacher1-4.png

Voit nähdä, kuinka vakavasti he ottavat kirjeen kaiken alleviivauksen takia . Tämä valintalukija alleviivasi asioita, joita ei edes korostettu hakemuksessani, kuten Yhdysvaltain kansallisen kemian olympialaisten palkinnot. Yksi asia on, että opiskelija väittää asioita itsestään - toinen asia on, että opettaja asettaa maineensa linjaan puolustamaan opiskelijaansa.

Tässä oleva kirje on erittäin vahva monista syistä. Ensinnäkin pituus on merkittävä - useimmat kirjaimet ovat vain sivun pituisia, mutta tämä on lähes kaksi kokosivua , yksi välein. Tämä ei osoita vain hänen yleistä sitoutumistaan ​​oppilaisiinsa, vaan myös hänen innostuneesta tuestaan ​​minua hakijana.

Rakenne on tehokas: ensin neiti Vorak puhuu akateemisista saavutuksistani, sitten henkilökohtaisista ominaisuuksistani ja vuorovaikutuksestani, sitten yhteenveto tulevaisuuteen. Tämä on täydellinen sekoitus siitä, mitä tehokkaat kirjaimet sisältävät.

Mikrotasolla hänen sanansa ja muotoilunsa ovat tarkkoja ja tehokkaita . Hän tekee seisomisen selväksi erityiset lausunnot : ”nuorin opiskelija… huippuluokan opiskelija kahden ryhmän joukossa” ja ”yksi kansakunnan 20 opiskelijasta”. Hän kertoo selkeästi, miksi saavutukseni ovat merkittäviä, ja ponnisteluni, kuten opiskelun yliopistotason kemia ja itsenäinen opiskelu.

Kun kuvailen persoonallisuuttani, hän on ylenmääräinen ja täsmentää useita ulottuvuuksia: 'tunnollinen, motivoitunut ja vastuullinen' ', osoittaa johtajan ominaisuuksia,' 'etsii aktiivisesti uusia kokemuksia' ',' 'karismaattinen' ', tasapainoinen yksilö, jolla on lämmin persoonallisuus ja huumorintajua. ' Voit nähdä, kuinka hän todella tarkistaa kaikki korkeakoulujen välittävät ominaisuudet.

Kaiken kaikkiaan neiti Vorakin kirje tukee täydellisesti henkilökohtaista kertomustani - rakkauteni tieteeseen, yleinen akateeminen suorituskykyni ja persoonallisuuteni. Olen imarreltu ja kiitollinen saadessani tämän tuen. Tämä kirje oli tärkeä täydentämään yleistä akateemista suoritusta ja saavutuksia, jotka näkyivät hakemuksen loppuosassa.

ominaisuus_englanti-1.jpg

Opettajan kirje # 2: AP-englannin kielen opettaja

Toinen opettajani rouva Swift oli toinen suosikki. Keski-ikäinen, veteraani englanninopettaja, paras tapa kuvata häntä on 'tulinen'. Hän oli virkistävä ja intohimoinen, yritti aina saada nousua opiskelijoista ja ajaa heidän ajatteluaan, erityisesti luokan keskusteluissa. Emotionaalisesti hän oli luotettava tukilähde opiskelijoille.

Ensinnäkin arviointi:

body_harvardapp_teacher2-1.png

body_harvardapp_teacher2-2-1.png

Voit heti nähdä, että hänen huomautuksensa ovat ristiriitaisia. Hän ei edes täyttänyt osiota ”ensimmäiset sanat, jotka tulevat mieleen kuvaamaan tätä opiskelijaa”.

Voisit liittää tämän siihen, että en ole mielessäni erottuva opiskelija tai että hänet tulvii suosituskirjepyynnöillä yli vuosikymmenen opetuksen jälkeen.

Arvioinneista näet, että ansaitsin vain 3 urani parhaista. Tähän on muutama selitys. Opettajan uran pidentyessä on entistä vaikeampaa ansaita tämä merkki. En luultavasti myöskään eronnut yhtä paljon kuin kemian opettajani - suurin osa saavutuksistani oli luonnontieteissä (mihin hän ei ollut läheisessä yhteydessä), ja minulla oli lahjakkaita luokkatovereita. Riippumatta arvostin hänen antamiaan 3 pistettä.

Nyt kirje. Ajattele jälleen kerran tätä kirjettä lukiessasi: mitkä ovat satoja mikrovaikutuksia, jotka olisivat saaneet opettajan kirjoittamaan tällaisen kirjeen?

body_harvardapp_teacher2-3.png

Kaiken kaikkiaan tämä kirje on erittäin vahva. Se on vain yksi sivu pitkä, mutta hänen huomautukseni persoonallisuudestani ovat kriittinen osa tätä suositusta. Hän kirjoittaa myös englanninopettajan tunnelmalla:

'' Muissa tilanteissa, joissa opiskelijat eivät koskaan puhu mieltään, hän ei epäröinyt esittää kysymyksiä, ajatuksia ja ideoita. ''

'kiistanalaiset kannat ovat usein kipinä, joka laukaisi koko luokan'

'kyky ottaa hiljainen ja ujo oppilas mukaan ja harjoittaa aktiivisesti'… 'meni tapauksellani olla kumppanina hänen kanssaan muiden tarvitsevien opiskelijoiden kanssa'

'vakaumuksen vahvuus' ... 'raaka, hillitön intohimo' ... '' Hän kiistelee mistä tahansa aiheesta, joka on koskettanut hermoa. '

Nämä kommentit tukevat eniten henkilökohtaisen kertomukseni persoonallisuutta - minulla on epäkunnioittava, rohkea persoonallisuus eikä pelkää puhua mielessäni. Hän lakkaa tekemästä minua kuulostamasta ikävää ja argumentatiivista. Kokenut opettaja, joka takaa tämän, lisää niin paljon enemmän painoarvoa kuin vain kirjoitan sen itsestäni.

Opettajan suositukset ovat joitain sovelluksen tärkeimpiä osia. Erittäin vahvojen kirjeiden saaminen vaatii paljon jatkuvaa, aitoa vuorovaikutusta ajan myötä rakentamaan keskinäistä luottamusta ja kunnioitusta. Jos haluat yksityiskohtaisia ​​neuvoja siitä, kuinka olla vuorovaikutuksessa opettajien kanssa tosissasi, tutustu oppaaseen Kuinka saada 4.0 GPA ja parempia arvosanoja.

Mennään koulun ohjaajan lopulliseen suositukseen.

body_school.png

Koulutodistus

Tunnetaan nyt nimellä: kouluraportti

Ensimmäinen osa on raportoida akateemisesta asemastasi ja siitä, miten koulu toimii kokonaisuudessaan. Täällä ei ole paljon sanottavaa, paitsi se, että rehtorini kirjoitti minulle suositukseni, johon tulemme seuraavaksi.

body_harvardapp_school1.png

body_harvardapp_school2.png

Neuvonantajan suositus

Tunnetaan nyt nimellä: neuvonantajan suositus

Puhutaan pikemminkin siitä, että koulun johtaja kirjoittaa suositukseni, eikä kouluneuvoja.

Tämä oli ehdottomasti hyödyllistä - muista, kuinka lukija kiertää koulutustietojen kärjessä 'rehtorin'. Rehtorimme kirjoitti vain muutaman näistä suosituksista vuosittain , usein ihmisille, jotka tekivät läheistä yhteistyötä hänen kanssaan, kuten ylioppilaskunnan presidentit. Joten oli melko erottuva, että sain kirjeen rehtoriltamme verrattuna muihin johtaviin hakijoihini koulustani.

Tämä oli myös siunaus, koska neuvontaosastomme oli kauheaa . Koulussamme oli lähes 1000 opiskelijaa luokkaa kohden ja vain yksi ohjaaja luokkaa kohti. He olivat ylityöllistettyjä ja koristeellisia, ja koska he olivat akateemisen ilmoittautumisen portinvartijoita (kuten luokkavalinta ja edellytykset), tämä johti jatkuviin kitkoihin haluamiesi luokkien saamisessa.

Voin myötätuntoa heihin, koska yli 500 neuroottisen vanhemman etsiminen etuja omille lapsilleen voi saada TODELLA ärsyttävän todella nopeasti. Mutta neuvontaosasto oli silti lukion hallinnon pahin osa, ja olisin voinut arvata, että heidän kirjoittamansa kirjeet olivat keskinkertaisia, koska heillä oli vain liikaa opiskelijoita.

Joten miten rehtorini tuli kirjoittamaan suositukseni eikä sadoille muille opiskelijoille annettuja suosituksia?

En muista tarkalleen, miten tämä tapahtui, ollakseni rehellinen. En suunnitellut saada häntä kirjoittamaan minulle kirjeen vuosia etukäteen. En edes ollut lainkaan vuorovaikutuksessa hänen kanssaan vasta juniorivuoteen asti, jolloin pääsin hänen tutkaansa kansallisten sijoitusteni vuoksi. Tulen vanhempana vuonna, olen ehkä puhunut hänelle vaikeuksistani tavoittaa neuvonantajia ja pyytänyt häntä kirjoittamaan suositukseni. Koska olin huippuopiskelija, hän oli todennäköisesti iloinen tehdessään tämän.

Hän oli erittäin tukeva, mutta kuten tulevasta kirjeestä voidaan päätellä, oli selvää, että hän ei tuntenut minua niin hyvin.

Mielenkiintoista on, että suosituksen kehotus on muuttunut. Aikaisemmin se alkoi: 'Kirjoita kaikki, mitä pidät tärkeänä tästä opiskelijasta.'

Nyt se alkaa: ' Anna kommentteja, jotka auttavat meitä erottamaan tämän opiskelijan muista . '

Suosituksen tarkoitus on siirtynyt erityispiirteisiin: korkeakoulut todennäköisesti havaitsivat, että yksi neuvonantaja palveli satoja opiskelijoita, joten kirjeet alkoivat olla sohvaisia ​​ja erotettavissa toisistaan.

Tässä on kirje:

body_harvardapp_school3.png

Tämä kirje on luultavasti heikoin kaikista kirjeistäni. Se lukee enemmän kuin sanallinen jatko kuin henkilökohtainen kertomus siitä, kuinka hän ymmärtää minua.

Toisin kuin minun kaksi opettajan suositusta, hän ei kommentoi vuorovaikutuksemme luonnetta tai persoonallisuuttani (koska hän ei todellakaan ymmärtänyt heitä hyvin). Hän ilmoitti myös väärin SAT-pisteet 1530 sijasta 1600 (tein 1530 varhaisessa testissä, mutta 1600 oli valmis tammikuuhun 2004, joten en tiedä mitä lähdettä hän käytti).

Erityisesti kirjeen kirjoittaja ei korostanut mitään.

Arvostan edelleen, että hän kirjoitti kirjeeni, ja se oli luultavasti tehokkaampi kuin yleinen neuvonantajakirje. Mutta tämä ei lisännyt paljon hakemukseeni.

Tässä vaiheessa olemme käsitelleet koko yhteisen sovellukseni. Tämä on sama hakemus, jonka lähetin kaikkiin kouluihin, joihin hain, mukaan lukien Harvard, Princeton ja Stanford. Kiitos, että luit tähän mennessä - toivon, että olet jo saanut paljon irti tästä.

Jos jatkat lukemista loppuun asti, minulla on neuvoja sekä nuoremmille opiskelijoille että nykyisille hakijoille rakentaa mahdollisimman vahva sovellus.

Seuraavaksi käymme läpi Harvardin lisäsovelluksen, joka on tietysti ainutlaatuinen Harvardille.

helsinki-1.jpg

Harvardin sovelluslisäosa

Useimpien huippukorkeakoulujen, kuten Princeton, Yale, Stanford, Columbia ja niin edelleen, joudut täyttämään täydentävän hakemuksen saadaksesi lisätietoja kuin mitä on lueteltu yhteisessä sovelluksessa.

Harvard oli ja on sama. Hyvä uutinen on, että se on ylimääräinen mahdollisuus jakaa enemmän itsestäsi ja jatkaa henkilökohtaisen kertomuksen työntämistä.

Tässä on neljä pääkomponenttia:

 • Hakulomake
 • Lisäesiteiden kirjoittaminen
 • Täydentävät suositukset
 • Täydentävät sovellusmateriaalit

Opastan sinut läpi sovelluksen osioittain.

Harvardin täydennyslomake

Ensinnäkin suoraviivaista tietoa ja kysymyksiä.

body_harvardapp_supp1.png

body_harvardapp_supp2.png

Tämä osa on melko suoraviivainen ja on samanlainen kuin mitä näet Columbia-sovelluksessa.

Aion asua Harvardin asunnossa, kuten useimmat opiskelijat tekevät.

Aivan kuten yhteisessä sovelluksessani, totesin, että opiskelin todennäköisimmin biologisia tieteitä, valitsin lääketieteeksi kutsumukseni ja osallistun orkesteriin, kirjoittamiseen ja tutkimukseen koulun ulkopuolisiksi. Mikään ei ole yllättävää - se on kaikki osa henkilökohtaista kertomustani.

Mielenkiintoista oli, että tuolloin olin 'täysin varma' ammatillisista tavoitteistani, mikä vaati selvästi kiertotietä, kun lähdin lääketieteellisestä koulusta harjoittamaan yrittäjyyttä PrepScholarin luomiseksi ...

Paranna SAT-pisteitäsi 160 + pisteellä, taattu

Minulla oli tilaa luetella joitain ylimääräisiä kunnianosoituksia, joissa luetelin joitain musiikillisia arvosanoin, jotka eivät tehneet leikkausta yhteisessä sovelluksessani.

Tässä ovat Harvardin täydentävän lomakkeen kaksi seuraavaa sivua.

body_harvardapp_supp3.png

body_harvardapp_supp4.png

Mielenkiintoisin huomautus on, että Vastaanottovirkailija kirjoitti kysymysmerkin Musiikkinauha tai CD-levyn yläpuolelle. Tämä oli selvästi ristiriidassa henkilökohtaisen kertomukseni kanssa —Jos viulu oli niin tärkeä osa tarinaani, miksi en halunnut sisällyttää sitä?

Syynä oli se, että olin itse asiassa melko keskinkertainen viulussa ja en ollut läheskään kansallisesti rankattu. Muistathan jälleen kerran, kuinka monta konserttimestaria tuhansissa orkestereissa on maailmassa - en ollut tarpeeksi hyvä edes olla kouluni orkesterin 3 ylimmässä tuolissa (viulu oli erittäin kilpailukykyinen).

Halusin kiinnittää huomion tärkeimpiin materiaaleihini, mikä henkilökohtaisen kertomukseni kannalta tarkoitti tutkimustyötäni. Näet nämä täydentävät materiaalit myöhemmin.

kehon_kirjoittaminen-1.jpg

Muita esseitä

Tunnetaan nyt nimellä: Kirjoituslisäosa

Suurimmaksi osaksi Harvardin täydentävä essee-kehote on pysynyt samana. Voit kirjoittaa valitsemastasi aiheesta tai mistä tahansa ehdotuksesta. Nyt on vielä kaksi kehotetta, joita ei aiemmin ollut: 'Mitä haluaisit tulevan yliopiston kämppiksesi tietävän sinusta' ja 'Kuinka aiot käyttää korkeakouluopetustasi'.

Vaikka tämä on valinnainen, suosittelen, että kirjoitat jotain tähän. Jälleen sinulla on niin vähän mahdollisuuksia yleissovelluksessa välittää henkilökohtaista ääntäsi - 500 ylimääräistä sanaa antaa sinulle valtavan mahdollisuuden. Luulisin, että suurin osa hyväksytyistä Harvardin opiskelijoista lähettää kirjoituslisän.

Paljon ajatusten myötä päädyin ajatukseen siitä Halusin tasapainottaa hakemukseni kirjoittamalla henkilökohtaisen kertomukseni suurimmasta ei-akateemisesta kappaleesta - musiikkikoulutuksestani . En myöskään usko, että tunnistin tämän nimenomaisesti tuolloin, mutta halusin erottautua aasialais-amerikkalaisesta stereotypiasta - joka johtui yksinomaan vanhempien painostuksesta. Halusin näyttää, että olen irrottautunut siitä muotista.

Tässä on esseeni:

body_harvardapp_suppessay1.png

Mitä vastaa 1

body_harvardapp_suppessay2.png

Luen sen nyt, luulen, että tämä oli melko huono essee, ja vilpitsen korkeaan taivaaseen. Mutta jälleen kerran, keskitymme ensin positiiviseen.

Käytin viuluopettajaani välineenä puhuessani siitä, mitä viulu merkitsi minulle. (Voit sanoa rakastavani ajoneuvon käsitettä esseissä.) Hän edusti intohimoa viuluun - minä edusti akateemisia prioriteettejani. Henkilökohtainen konfliktimme oli todellakin ristiriita edustamiemme välillä.

Esseen loppuun mennessä olin ilmaissut minulle musiikillisen koulutuksen arvon - se oli katartinen ja tapa tasapainottaa kovaa akateemista harrastustani.

Esseen puolivälissä tunnustin myös nimenomaisesti aasialaisen stereotypian vanhemmista, jotka ajavat lapsiaan, ja sanoin, että vanhempani eivät olleet erilaisia. Lukija alleviivasi tämän lauseen. Osoittamalla tämän ja osoittamalla, miten kiinnostukseni omaksui oman elämänsä, halusin erottua stereotypiasta.

Joten kaiken mielestäni tavoitteet saavutettiin.

Kaikesta huolimatta tämä essee oli WAY-ylidraamaattinen ja ylikuormitettu . Joitakin erityisen kauheita viivoja:

'Pelasin tuohon katartiseen hetkeen, jolloin tunsin Tšaikovskin itse katsovan olkapääni yli.'

'Vaellin sumussa etsimällä majakkaa ja asetin viimein jalan telakalle, jota läpäisi valkoinen valo.'

OK, kiitos. Kuka todella tuntee rehellisesti tällä tavalla? Tämä on kömpelö, keksitty kirjoitus. Se merkitsee oikeastaan ​​vilpitöntä, mikä on huono.

Ollakseni oikeudenmukainen, kaikki tämä perustuu totuuteen. Minulla oli tiukka viulunopettaja, joka todella järkyttyi, kun osoitin parannuksen puutetta. Arvostin musiikkia harhautuksena akateemisen painopisteen täydentämiseksi. Harjoittelin kovasti joka päivä, ja minulla oli melko kova kallus vaaleanpunaisella.

Mutta olisin tehnyt paljon paremmin tekemällä siitä vilpittömämmän ja vähemmän liikaa.

Hakijana sinulla on kiusaus yrittää niin kovasti tehdä vaikutelma lukijaasi. Haluat osoittaa, että olet harkinnan arvoinen. Mutta oikea tapa on olla rehellinen.

Luulen, että tämä essee oli todennäköisesti neutraali hakemukselleni, ei vahva nettopositiivinen tai-negatiivinen.

feature_recommended.jpg

Täydentävät suositukset

Harvard antaa sinun lähettää kirjeitä enintään kahdelta muulta suosittajalta. Princeton-sovellus, Penn-sovellus ja muut ovat yleensä samat.

Toisin kuin muut valinnaiset komponentit (Lisätiedot yhteisessä sovelluksessa ja Lisäessee), pidän näitä kirjaimia valinnaisina. Lukija saa suurimman osan suosituksen arvosta opettajan suosituksista - nämä ovat todella täydentäviä.

Kannattava muu suosittelija:

 • on valvonut toimintaa tai kunniaa, joka on huomionarvoista
 • on ollut kanssasi laajasti ja voi puhua persoonallisuudellesi
 • todennäköisesti tukee sinua yhtenä parhaista opiskelijoista, joiden kanssa he ovat olleet vuorovaikutuksessa

Jos muut suosittelijat eivät täytä yhtä tai useampaa näistä luokista, ÄLÄ pyydä lisäkirjeitä. He laimentavat hakemuksesi lisäämättä siihen sisältöä.

Kuolleen hevosen voittamiseksi henkilökohtaisen kertomukseni ensisijainen osa oli tieteellinen ja tutkimustyöni. Joten luonnollisesti valitsin ohjaajat kahdelle suurelle tutkimuskokemukselleni lisäkirjeiden kirjoittamiseen.

Ensin hän toimi Research Science Institute (MIT: n valikoiva kesätutkimusohjelma) johtajana. Toinen oli Jisan-tutkimuslaitoksen johtajalta, missä tein tietojenkäsittelytieteellistä tutkimusta.

Lisäsuositus # 1

body_harvardapp_supprec1.png

body_harvardapp_supprec2.png

Tämä kirje vahvistaa osallistumiseni RSI: hen ja sisältää tutkimus mentorini David Simonin palautteen. Tuolloin RSI-opiskelijat olivat lahjakkaimpia opiskelijoita, joita olin tavannut, joten olen myös imarreltu joistakin kirjeiden kirjoittajan sanoista, kuten 'Allen erottui varhain vahvana esiintyjänä akateemisessa ympäristössä'.

En oppinut tuntemaan kirjekirjailijaa kovin hyvin, joten hän kommentoi pääasiassa akateemista pätevyyteni ja mentorini kommentteja.

Mentorini, joka oli yhdessä suurimmista Harvardiin kuuluvista sairaaloista, sanoi joitain hienoja asioita tutkimustehostani, kuten:

'esiintyy monin tavoin jatko-opiskelijan tasolla'

'vaikuttunut Allenin kyvystä lukea edistyneitä tieteellisiä julkaisuja ja syntetisoida ymmärrystään'

Jälleen kerran on paljon vakuuttavampaa, että kokenut asiantuntija vakuuttaa kyvyistäsi kuin sinun vaatia omia kykyjäsi.

Lisäsuositus # 2

Ensimmäinen tutkimuskokemukseni tehtiin Jisan-tutkimuslaitoksessa, pienessä yksityisessä tietojenkäsittelytieteen laboratoriossa, jota johtaa Caltechin tohtori. Tutkimushenkilöstö oli pääasiassa lukiolaisia ​​kuten minä ja muutama grad-opiskelija / postdocs.

Tutkimusjohtajani Sanza Kazadi kirjoitti kirjeen. Hän on pyytänyt minua julkaisematta kirjettä, joten puhun vain hänen pääkohdistaan.

Kirjeessään hän keskittyi työni ja johtajuuteni laatuun. Hän sanoi, että keskityin työhöni vahvasti, ja tutkimukseni sujui luotettavammin kuin muut opiskelijat. Olin itsenäinen työssäni parveketekniikassa, hän sanoo, laati parven simulaatio ja julkaisi artikkelin konferenssijulkaisuissa. Hän kertoi työstäni johtamaan tutkimusryhmää ja luottamusta minuun.

Kaiken kaikkiaan vahva suositus, ja saat hänen kirjeensä ytimen lukematta sitä.

Yksi merkittävä asia - molemmissa lisäkirjeissä ei ollut merkkejä. Mielestäni tämä tarkoittaa, että he kiinnittävät vähemmän huomiota täydentäviin suosituksiin verrattuna opettajien suosituksiin.

Täydentävät sovellusmateriaalit

Lopuksi, viimeinkin, pääsemme hakemukseni viimeiseen kappaleeseen.

Anna minun lyödä kuollut hevonen vielä tylsemmäksi. Koska tutkimus oli niin keskeinen osa henkilökohtaista kertomustani, päätin sisällyttää tiivistelmiä molemmista papereistani. Pääasia oli tiivistää tekemäni työ ja kertoa tärkeimmistä tuloksista.

Kuten Harvard sanoo, 'Nämä materiaalit ovat täysin valinnaisia; lähetä ne vain, jos sinulla on epätavallisia kykyjä. '

Siksi päätin olla lähettämättä nauhaa musiikistani: en usko, että musiikillinen taitoni oli poikkeuksellisen hyvä.

Ja rehellisesti sanottuna en usko, että tutkimustyöni oli niin näyttävää. Toisin kuin jotkut hyvin menestyneistä luokkatovereistani, en ollut sijoittunut kansallisesti arvostetuissa kilpailuissa, kuten ISEF ja Siemens. En ollut julkaissut työni merkittävissä lehdissä.

Ajattelin, että nämä lisäykset olisivat nettopositiivisia, joskin vain marginaalisesti.

body_harvardapp_suppabs1.png

body_harvardapp_suppabs2.png

Muistin muistuttaa, missä paperit oli julkaistu tai olivatko kilpailussa, vain perustellakseni työn jollakin saavutuksella.

body_road.jpg

Yleiskatsaus ja neuvoja

Joten meillä on se - koko yliopistohakemukseni. Kuten luvattiin, näytin sinulle jokaisen sivun ja sanan tuskallisissa yksityiskohdissa.

Jälleen kerran kohta, jonka näytän tämän sinulle, EI ole antaa sinulle sovellusta jäljitettäväksi, vaan pikemminkin puhua sinulle siitä, miten luoda houkutteleva, johdonmukainen sovellus .

Neuvoni perusteella sinun pitäisi pystyä käymään läpi samanlaista ajattelua ja soveltamaan käsitteitä omaan tilanteeseesi.

Tässä ovat tärkeimmät neuvot ja kysymykset, joista voit ajatella.

Fuksille nuoremmille lukiossa

Mitä aikaisemmin olet lukiossa, sitä enemmän aikaa sinulla on valmistella ja toteuttaa oikeita strategioita vahvan, erottuvan sovelluksen rakentamiseksi. Tässä ovat tärkeimmät kysymykset, jotka muodostavat hakemuksesi perustan:

 • Kiinnostavilla aloillasi mikä voi olla niin iso piikki, että se varjostaa täysin kaiken muun mitä voit tehdä? Ajattele laajasti. Ajattele kunnianhimoisesti. Mitkä ovat vaiheet, jotka sinun on toteutettava tämän saavuttamiseksi?

 • Ovatko testipisteet, kurssityöt ja arvosanasi riittävän hyvät sijoittamaan sinut mukavasti 99: eenthprosenttipiste valtakunnallisesti? Mitä puuttuu juuri nyt, ja miten voit tehdä suurimman parannuksen pienimmällä vaivalla?

 • Tarvitset vähintään kaksi opettajaa kirjoitat suosituksiasi hyvin eri aiheissa. Hanki kolme ollaksesi turvassa. Keitä nämä opettajat ovat? Kuinka voit olla vuorovaikutuksessa heidän kanssaan luokan sisällä ja ulkopuolella, saadaksesi heidät puolustamaan sinua 100%? Mitä voit tehdä saadaksesi heidän sanomaan olevasi yksi parhaista opiskelijoista, joita he ovat koskaan opettaneet?

 • Mikä on henkilökohtainen kertomus, jonka haluat kertoa? Tämä voi muuttua ajan myötä, mutta aloita ajatella kuka olet ihminen ja miten voit osoittaa sen sovelluksesi kautta.

Jos suoritat onnistuneesti näillä kolmella ulottuvuudella, olet polulla pääsyn saamiseksi kouluihin, kuten Harvard ja Princeton. Tiedän, helpommin sanottu kuin tehty. Mutta voit saavuttaa paljon enemmän kuin luulet, jos työskentelet kovasti ja strategisit fiksusti.

Opiskeluun hakeville senioreille

Tässä vaiheessa suurin osa sovelluksestasi on kiveä. Sinun tehtäväsi on nyt pakata 3 vuoden työsi yhtenäiseksi, pakottavaksi sovellukseksi. Tässä ovat suurimmat kysymykset, joihin voit vastata:

 • Mitkä ovat henkilökohtaisen kertomuksesi kolme määrittelevää kohtaa? Mitä todella haluat lukijan arvostavan sinusta? Pidä nämä täsmällisinä ja rajoita itsesi 3 pääkohtaan. Yksi malli: tämän tulisi koostua 1) tärkeimmästä kiinnostuksestasi ja tavoitteestasi, 2) täydentävästä kiinnostuksestasi ja tavoitteestasi, 3) kuinka kuvailisit persoonallisuuttasi 3 sanalla.

 • Kuinka aiot välittää tämän henkilökohtaisen kertomuksen jokaisen hakemuksesi läpi?

 • Henkilökohtaiset esseet: Mitkä ovat tärkeimmät asiat, jotka haluat tehdä esseessäsi? Mitä haluat lukijan tietävän sinusta syvällä henkilökohtaisella tasolla? Kuinka tämä kartta tulee oikeaan aiheeseen, josta kirjoitat? Jälleen Walking Dead ei koske zombeja - se on ihmissarja, joka tutkii suhteita.

 • Aktiviteetit: Mikä oli tärkein yksittäinen aktiviteetti sinulle? Miksi se oli niin mielekästä? Miksi? Kysy itseltäsi miksi? viisi kertaa. Jos tarkastelet tarpeeksi syvällisesti, tämä paljastaa sinulle tärkeimmän sisällön. Varmista sitten, että välität tämän toimintakuvausten, lisätietojen tai täydentävien materiaalien kautta.

 • Suosituskirjeet: Toivottavasti sinun olisi pitänyt kehittää vahvat ja aidot suhteet opettajiin, joista välität. Kirjainten pitäisi virrata luonnollisesti täältä, ja sinun tarvitsee vain tehdä hellävaraisesti, jotta varmistat, että ne noudattavat määräaikoja.

Jatka lukemista

PrepScholarissa olemme julkaisseet parhaat oppaat, jotka ovat käytettävissä kaikkialla auttaaksesi sinua menestymään lukioissa ja korkeakouluissa.

Tässä on otos suosituimmista artikkeleistamme:

Kuinka saada täydellinen SAT-pisteet / Perfect ACT -pisteet —Opi strategiat, joita käytin saadakseni täydellisen 1600 SAT: lle ja täydellisen 36 ACT: lle.

SAT 800 -sarja: Lukeminen | Matematiikka | Kirjoittaminen - Opi tärkeitä strategioita menestymään SAT: n jokaisessa osassa.

ACT 36 -sarja: Englanti | Matematiikka | Lukeminen | Tiede - Opi saamaan täydellinen 36 kussakin ACT-osiossa.

Kuinka päästä Harvardiin ja Ivy-liigaan —Pohjoisopas, jossa keskustelen filosofiasta, jota korkeakoulut etsivät, kuinka kehittää piikkiä ja miksi hyvin pyöristetty on polku hylkäämiseen.

Kuinka saada 4,0 GPA ja paremmat arvosanat —Onko kamppailussa vahvojen arvosanojen saamisesta haastavissa kursseissa? Opastan sinut läpi kaikki tärkeimmät käsitteet, joita tarvitset menestyäksesi koulussa, korkean tason ajattelutavasta yksittäisiin luokkastrategioihin.

helsinki-4.jpg

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

ACT-tuloskaavio: Raaka pisteet muunnetaan skaalattuun pisteeseen

Kuinka muunat ACT-raaka-asteikon skaalatuksi pisteeksi? Laske ACT-pistemäärä täällä muuntokaavion avulla.

Seattlen yliopiston pääsyvaatimukset

1370 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Morehouse College pääsyvaatimukset

Stratfordin yliopisto - Woodbridgen pääsyvaatimukset

Mitä tarvitset USF: lle: ACT-tulokset ja GPA

Mikä on Iambic Pentameter runoudessa?

Onko sinulla vaikeuksia ymmärtää jambisen pentametrin määritelmää? Tutustu tämän tyyppisten mittarien täydelliseen oppaaseemme, mukaan lukien syväanalyysit jambic -pentameter -esimerkeistä.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

Mitä ovat lukion arvosanat? Yhteiskunnat ja luokat

Mitä ovat lukion arvosanat? Tarkoittaako se kursseja tai kunnianosoituksia esimerkiksi NHS: lle? Lue täältä lisää siitä, pitäisikö sinun saada kunnianosoituksia.

Concordia University St.Paul ACT -tulokset ja GPA

Mount Holyoke College ACT -tulokset ja GPA

Jeffersonin terveystieteiden korkeakoulun pääsyvaatimukset

Keskusopiston pääsyvaatimukset

Elizabethtown Collegen pääsyvaatimukset

Carlos Albizun yliopisto - Miamin pääsyvaatimukset

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on kauppakoulu? Kuinka voit hakea?

Mikä on ammattikoulu? Selitämme, miksi saatat käydä kauppakorkeakoulua, mitä voit opiskella siellä ja miten hakea.

2016-17 Akateeminen opas | Morenon laakson lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Moreno Valley High Schoolista Moreno Valley, CA.

Kuinka kirjoittaa stand-out 'Miksi Columbia' -essee

Etsitkö 'Miksi Columbia' -esseitä, jotka toimivat? Tutustu 'Miksi Columbia' -esseesimerkkiimme ja saat vinkkejä oman vastauksesi kirjoittamiseen kehotteeseen.

7 vaihetta lääkäriksi: täydellinen opas

Harkitsetko lääketieteen uraa? Täydellinen oppaamme opastaa sinua opiskelemaan lääkäriksi lukiosta residenssiin asiantuntijavinkkien avulla.

Kuinka päästä sisään: Texasin osavaltion pääsyvaatimukset

820 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Suihkulähteen laakson lukio 2016-17 rankingit | (Fountain Valley,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Fountain Valley High Schoolista Fountain Valley, CA.

Täydellinen opas: UConn SAT -pisteet ja GPA

11 parasta tietojenkäsittelytieteen kilpailua nuorille

Oletko lukiolainen, joka etsii tietojenkäsittelytieteen kilpailuja osallistuakseen? Tutustu oppaaseemme oppilaiden parhaista koodauskilpailuista.