Luotettavin SAT -esseemalli ja -muoto

feature_satessaytemplateMatemaattisten kysymysten ruudukon lisäksi sinun tarvitsee vain vastata useimpiin SAT -kysymyksiin monivalintakysymyksiin.

Ja sitten, jos olet päättänyt ottaa sen, siellä on essee. Tai tarkemmin sanottuna: 'Lopuksi essee.' Koska viimeinen asia, jonka teet SAT: llä (esseellä), on lukea kohta ja kirjoittaa essee, jossa analysoidaan sen väite, kaikki 50 minuutissa.

Kuinka voit edes alkaa lukea kohdan, analysoida sitä ja kirjoittaa siitä esseen 50 minuutissa? Mitä SAT -esseen rakennetta sinun pitäisi noudattaa? Onko olemassa SAT -esseemuotoa, joka antaa sinulle varmasti parhaan pistemäärän? Lue lisää saadaksesi vastaukset näihin kysymyksiin!ominaisuuskuvaluotto: Lyijykynä käyttäjältä Laddir Laddir , käytetty alla CC BY-SA 2.0 /Rajattu alkuperäisestä.

Päivitys: SAT -esseen loppu

Kollegion hallitus ilmoitti asiasta tammikuussa 2021 kesäkuun 2021 jälkeen se ei enää tarjoa SAT: n essee -osaa (paitsi kouluille, jotka osallistuvat koulupäivän testaukseen). Vaikka useimmat oppilaitokset olivat jo siirtyneet tekemään SAT -esseetuloksista valinnaisia, tämä kollegion lautakunnan siirto johtaa todennäköisesti siihen, että useimmat koulut tekevät muutoksia korkeakouluhakemuksiin, kuten eivät katso SAT -esseiden pisteitä ollenkaan ja ACT tai mahdollisesti vaativat lisää kirjoitusnäytteitä sijoittamiseen.

Lue lisää siitä, mitä SAT -esseen loppu tarkoittaa korkeakoulusovelluksillesi ja mitä tehdä, jos olet rekisteröitynyt Essay -testiin etkä halua enää suorittaa sitä tämän artikkelin avulla.

korkeakoulujen hakuajat 2020-21

Mitä 5 asiaa SAT -esseesi tarvitsee?

Uuden SAT -esseemallin luomiseksi sinun on tiedettävä, mitä sen on sisällettävä. Tässä on viisi tärkeintä elementtiä mistä tahansa SAT -esseestä:

#1: Johdanto

Ensimmäinen vaikutelma, jonka luokkalainen saa kirjoituksestasi, on esseesi esittely. Älä vain hyppää keskustelemaan argumentoivista tekniikoista - ts n esittele analyysi lausunnolla siitä, mitä kirjoittaja väittää kehotteessa. Sinun pitäisi sitten lyhyesti mainita tekijän käyttämät vakuutustekniikat, joista aiot keskustella esseessäsi.

#2: Selkeä opinnäytetyö

Olen erottanut tämän omasta kohdastaan, koska se on niin tärkeä. Sinun on ilmaistava a tarkka väite siitä, mikä on kirjoittajan pointti ja mitä tekniikoita hän käyttää väittäessään väitteensä; muuten et vastaa esseen kysymykseen oikein.

Tätä ei voi korostaa tarpeeksi: SAT -essee -luokkalaiset eivät välitä siitä, mikä on kantasi asiaan . He välittävät siitä, että ymmärrät ja selität, miten kirjoittaja väittää asiansa.

SAT -esseetehtävä on suunniteltu osoittamaan, että voit analysoida argumentin rakenteen ja sen vaikutuksen lukijaan selkeällä ja johdonmukaisella päättelyllä. Ota tämä esimerkkikehote, esimerkiksi:

Kirjoita essee, jossa selität, kuinka Eric Klinenberg rakentaa väitteen vakuuttaakseen yleisönsä siitä, että amerikkalaisten on vähennettävä huomattavasti riippuvuuttaan ilmastoinnista. Analysoi esseessäsi, kuinka Klinenberg käyttää yhtä tai useampaa yllä olevassa laatikossa luetelluista ominaisuuksista (tai valitsemiasi ominaisuuksia) vahvistaakseen väitteensä logiikkaa ja vakuuttavuutta. Varmista, että analyysi keskittyy kohdan olennaisimpiin piirteisiin.

Huono opinnäytetyö jättää sinulle epäselväksi, mitä piirteitä tekijän väitteistä analysoit esseessä:

Kirjoittaja yrittää pakottaa yleisönsä väittämällä, että ilmastoinnilla on kielteisiä vaikutuksia.

Tässä opinnäytetyössä ei määritellä, mistä argumentin piirteistä keskustelet, tai edes siitä, mitkä ovat Klinenbergin erityiset näkemykset. Se on vain (kieliopillisesti virheellinen) lause, joka viittaa Klinenbergin väitteeseen. Vertaa hyvää opinnäytetyötä samaan kehotteeseen:

Tarkastelemalla määrällisiä tietoja, tutkimalla mahdollisia vasta -argumentteja hänen asemalleen ja käyttämällä järkevää muotoilua ja sanoja, Klinenberg vahvistaa sekä logiikkansa että vakuuttavuutensa väitteessään, jonka mukaan amerikkalaisten on vähennettävä huomattavasti riippuvuuttaan ilmastoinnista.

Yllä oleva opinnäytetyö määrittää selvästi molemmat mikä on kirjoittajan väite ja mitä argumentin puolia analysoidaan esseessä . Jos haluat enemmän harjoittelua vahvojen opinnäytetyön kirjoittamiseen, käytä täydellistä luetteloamme SAT -essee -kehotteista inspiraationa.

#3: Erityisiä esimerkkejä, jotka tukevat pointtiasi

Opinnäytetyösi tueksi sinun on hyödynnettävä esimerkkejä tekijöistä, joita väität tekijän käyttäneen. Varmista, että annat jokaiselle esimerkille tarpeeksi tietoa, jotta voit tehdä selväksi, miten se liittyy opinnäytetyösi - ja lopeta siihen. Sinun ei tarvitse parafrasoida koko kohtaa tai selittää, miksi olet samaa tai eri mieltä kirjoittajan väitteestä - kirjoita tarpeeksi, jotta lukija voi ymmärtää, mitä esimerkkisi on ja tehdään.

#4: Selitykset esimerkeistä, jotka tukevat pointtiasi

Ei riitä, että vain tiivistät tai parafraatit kohdasta otetut otteet ja kutsut sitä päiväksi. Sisään kukin esimerkkikappale, sinun ei tarvitse sisällyttää vain yksityiskohtia esimerkistä, vaan myös selitys siitä, miten jokainen esimerkki osoittaa argumenttitekniikan ja miksi se on vakuuttava. Oletetaan esimerkiksi, että aiot keskustella siitä, kuinka kirjoittaja käyttää elävää kieltä vakuuttaakseen lukijan olemaan samaa mieltä hänen kanssaan. Kyllä, sinun on aloitettava lainaamalla kohtia, joissa kirjoittaja käyttää elävää kieltä, mutta sinun on myös selitettävä, miksi tämä esimerkki osoittaa elävää kieltä ja miksi se olisi vakuuttava lukijalle.

#5: Johtopäätös

Päätelmäsi pitäisi toista opinnäytetyösi ja mainitse lyhyesti esimerkit, joista kirjoitit esseessäsi (ja miten ne tukivat väitöskirjaasi ). Jos et ole tehnyt sitä jo esseessäsi, tämä EI ole oikea paikka kirjoittaa laajemmasta kontekstista tai olla ristiriidassa itsesi kanssa tai lisätä muita esimerkkejä, joista et keskustellut. Lopeta vahvasti.

Mikä on paras SAT -esseemuoto?

Nyt kun tiedät, mitä esseessäsi on oltava, miten sovitat sen kaiken? Ei riitä, että heität vain väitöskirjan ja joitain esimerkkejä paperille ja odotat kirjoittamasi olevan essee. Sinun täytyy olla järjestetty ja kun sinun on järjestettävä essee paineen alla, yleinen viiden kappaleen essee on ystäväsi .

Aivan kuten jokaisen koulussa kirjoitetun viiden kappaleen esseen, SAT-esseesi pitäisi olla johdanto, 2-3 tekstikappaletta (yksi kappale kutakin keskustelutekniikkaa varten) ja johtopäätös . Opinnäytetyösi lausunnon (mitä tekniikoita analysoit esseessä) tulisi sisällyttää sekä johdantoosi että johtopäätökseesi hieman eri sanamuodolla. Ja vaikka keskustelet vain useista esimerkeistä samasta tekniikasta, jota käytetään kohdassa, tarvitset silti todennäköisesti kaksi tekstikappaletta organisatorisiin tarkoituksiin.

body_stayorganized

Sukkalaatikko käyttäjältä Noricum , käytetty alla CC BY-SA 2.0 /Rajattu alkuperäisestä

mikä on intro -kappale
Pidä esseesi järjestyksessä kuin tämä sukkalaatikko.

SAT -esseen mallipohja

Joten miten kirjoitat SAT -esseet tässä viiden kappaleen muodossa? Olen luonut SAT -esseemallin, jota voit käyttää oppaana oman SAT -esseesi jäsentämiseen seuraavan kehotteen perusteella:

Kirjoita essee, jossa selität, kuinka Eric Klinenberg rakentaa väitteen vakuuttaakseen yleisönsä siitä, että amerikkalaisten on vähennettävä huomattavasti riippuvuuttaan ilmastoinnista. Analysoi esseessäsi, kuinka Klinenberg käyttää yhtä tai useampaa yllä olevassa laatikossa luetelluista ominaisuuksista (tai valitsemiasi ominaisuuksia) vahvistaakseen väitteensä logiikkaa ja vakuuttavuutta. Varmista, että analyysi keskittyy kohdan olennaisimpiin piirteisiin.

Esseesi ei pitäisi selittää, oletko samaa mieltä Klinenbergin väitteiden kanssa, vaan pikemminkin selittää, kuinka Klinenberg rakentaa väitteen vakuuttaakseen yleisönsä.

Voit lukea kehotteeseen liittyvän kohdan koko tekstin (osa käytännön testiä 5) täydellisen kokoelman virallisten SAT -essee -kehotteiden kautta.

Seuraavassa SAT -esseeformaatissa olen jakanut SAT -esseen johdanto, esimerkkikohdat ja johtopäätös . Koska kirjoitan vastauksena tiettyyn kehotteeseen, jotkin mallin tiedoista ja tosiasioista ovat hyödyllisiä vain tähän kyselyyn vastaamiseen (vaikka sinun pitäisi tuntea vapaasti etsiä ja kirjoittaa keskustelutekniikoistani jossakin esseessäsi). Kun vastaat mihin tahansa SAT -kysymykseen, voit kuitenkin käyttää samaa muotoa ja rakennetta omissa esseissäsi. Auttaakseni sinua lihavoitu rakenteelliset sanat and lausetta alla olevassa mallissa.

body_essayprompttreasure.jpg

Johdanto (2-5 virkettä)

Aloita lausumalla, joka selittää kohdan väitteen keskeisen väitteen; tämän lausunnon pitäisi tarjota jokin asiayhteys sille, mistä keskustelet esseessä. Se voi olla lyhyt, jos sinulla on vähän aikaa (1-2 lausetta):

Kommentissaan Eric Klinenberg välittää vahva kanta ilmastointilaitteiden yleistä ja lyhytnäköistä käyttöä vastaan ​​koko maassa. Hän uskoo AC on valtava tarpeeton energian tyhjennys, ja hän pyytää lukijaa harkita uudelleen jatkuvan viileän mukavuuden vaikutuksia.

Seuraavaksi tulee kaikkein tärkein opinnäytetyösi, joka sisältää selkeän hahmotelman siitä, mistä tekijän väitteistä aiot keskustella . Tässä voit olla hyvin täsmällinen (esim. '' Tilastot ilmastointilaitteiden käytöstä Yhdysvalloissa '') tai epämääräisempiä (esim. 'Määrälliset tiedot')-tärkeä osa on, että tuet mielipidettäsi todisteilla (1-2 virkettä) ).

Tukeakseen väitteitään, Klinenberg taitavasti työllistää määrälliset tiedot, vastaväitteiden tunnustaminen ja elävä kieli.

Esimerkki SAT -esseen johdannosta

Kommentissaan Eric Klinenberg välittää vahva kanta ilmastointilaitteiden yleistä ja lyhytnäköistä käyttöä vastaan ​​koko maassa. Hän uskoo AC on valtava tarpeeton energian tyhjennys, ja hän pyytää lukijaa harkita uudelleen jatkuvan viileän mukavuuden vaikutuksia. Tukeakseen väitteitään Klinenberg taitavasti työllistää määrälliset tiedot, vastaväitteiden tunnustaminen ja elävä kieli.

Esimerkki 1 (6-10 virkettä)

Esittele ensimmäinen esimerkki jonkinlaisella siirtymällä (1 lause).

Sisään hänen johdantokappale, kirjoittaja viittaa AC -käyttötilastoihin kuvittaa hedonistisen ilmastoinnin vakava suuruus.

Tässä tapauksessa kirjoittaja liitti tämän kappaleen kappaleen johdantoon selittämällä, kuinka hänen esimerkki (AC -käyttötilastot) liittyy johonkin vakuuttavasta tekniikasta, josta hän keskustelee (tilastot): se on esimerkki liiallisen käytön aiheuttamasta vahingosta ilmastointi.

Anna seuraavaksi asiaankuuluvat tiedot siitä, milloin ja miten kirjoittaja käyttää tätä vakuuttavaa tekniikkaa (4-7 lausetta). Muista parafraasi tai lainaa suoraan kohta vahvimpien todisteiden saamiseksi.

Hän jakaa sen Amerikkalaiset käyttävät kaksi kertaa enemmän energiaa… kuin 20 vuotta sitten, ja enemmän kuin muut maailman kansat yhteensä. Nämä hämmästyttävät lausunnot antavat lukijalle välittömästi tauon ja pakottavat sisäisen vuoropuhelun niiden merkittävyydestä. On selvää, että viimeisten 20 vuoden aikana amerikkalainen väestö ei ole lähellekään kaksinkertaistunut - ja silti AC -energiankulutus on kaksinkertaistunut. Tämä voi tarkoittaa vain sitä, että käyttö henkilöä kohti on noussut. Lisäksi Amerikan väestö voi muodostaa enintään 10% maailman väestöstä (400 miljoonasta maailman 6 miljardiin) - ja silti käytämme enemmän vaihtovirtaa kuin muu maailma. Tämä johtaa toiseen syvälliseen johtopäätökseen - jokainen amerikkalainen voi käyttää lähes 10 kertaa enemmän vaihtovirtaa kuin keskimääräinen ei-amerikkalainen. Nämä johtopäätökset ovat vakavia ja ajatuksia herättäviä.

Selitä lopuksi, miten tämä esimerkki vahvistaa kirjoittajan väitettä (3-4 lauseita).

Esittelemällä kiistattomia tietoja, Klinenberg antaa lukijalle mahdollisuuden perustella omia väitteitään ja muotoilla omia johtopäätöksiään. Retorinen seuraus on, että lukija on itsenäisesti ja aktiivisesti samaa mieltä Klinenbergin opinnäytetyön sijasta passiivisen sitoutumattoman yleisön jäsenenä. Oman logiikkansa perusteella, lukijan on pakko olla samaa mieltä Klinenbergin kanssa.

Esimerkki SAT -esseen kappaleesta (1)

Sisään hänen johdantokappale , kirjoittaja viittaa AC -käyttötilastoihin kuvittaa hedonistisen ilmastoinnin vakava suuruus. Hän jakaa sen Amerikkalaiset käyttävät kaksi kertaa enemmän energiaa… kuin 20 vuotta sitten, ja enemmän kuin muut maailman kansat yhteensä. Nämä hämmästyttävät lausunnot antavat lukijalle välittömästi tauon ja pakottavat sisäisen vuoropuhelun niiden merkittävyydestä. On selvää, että viimeisten 20 vuoden aikana amerikkalainen väestö ei ole lähellekään kaksinkertaistunut - ja silti AC -energiankulutus on kaksinkertaistunut. Tämä voi tarkoittaa vain sitä, että käyttö henkilöä kohti on noussut. Lisäksi Amerikan väestö voi muodostaa enintään 10% maailman väestöstä (400 miljoonasta maailman 6 miljardiin) - ja silti käytämme enemmän vaihtovirtaa kuin muu maailma. Tämä johtaa toiseen syvälliseen johtopäätökseen - jokainen amerikkalainen voi käyttää lähes 10 kertaa enemmän vaihtovirtaa kuin keskimääräinen ei-amerikkalainen. Nämä johtopäätökset ovat vakavia ja ajatuksia herättäviä. Esittelemällä kiistattomia tietoja, Klinenberg antaa lukijalle mahdollisuuden perustella omia väitteitään ja muotoilla omia johtopäätöksiään. Retorinen seuraus on, että lukija on itsenäisesti ja aktiivisesti samaa mieltä Klinenbergin opinnäytetyön sijasta passiivisen sitoutumattoman yleisön jäsenenä. Oman logiikkansa perusteella, lukija on pakotettu samaa mieltä Klinenbergin kanssa.

body_carAC.jpg

Esimerkki 2 (6-10 virkettä)

Siirtyminen edellisestä kappaleesta tähän esimerkkiin (1 lause).

Nopeasti tämän jälkeen tieto-ohjautuva johdanto , Klinenberg tehokkaasti mahdollisia vastaväitteitä väitöskirjaansa.

Anna ainakin yksi esimerkki siitä, miten kirjoittaja käyttää vakuutustekniikkaa, josta keskustelet tässä kappaleessa (2-5 virkettä).

Hän myöntää sen AC -käytössä on selkeät pätevät tilanteet - suojellakseen vanhojen, sairaiden ja heikkojen ihmisten henkiä, maataloustyöntekijöitä, jotka työskentelevät auringonpaistetuilla pelloilla, ja työntekijöitä, jotka voivat muuten kuivua kuumissa lämpötiloissa. Perustelemalla useita laillisia ilmastointilaitteiden käyttötapoja, kirjailija päättelee kaikkein refleksiivisimmät arvostelijansa.

Selitä, miten ja miksi tämä esimerkki vakuuttaa lukijan kirjoittajan mielipiteestä. (3-4 lausetta).

Tulevalla lukijalla, joka on juuri omaksunut Klinenbergin väitöskirjan, olisi luonnollisesti vastalauseita - jos niitä ei käsitellä, nämä väitteet olisivat jättäneet jatkuvan henkisen myrskyn, joka hämärtää uusien argumenttien imeytymisen. Sen sijaan , Klinenberg tukahduttaa yleisimmän vastalauseen nopeasti ja korostaa, että hän ei ole hullu AC-vastustaja, joka aikoo purkaa AC-teollisuuskompleksin. Kun tämä on käsitelty, lukija voi jatkaa eteenpäin ja olla tyytyväinen siihen, että Klinenberg on todennäköisesti jonkin verran perusteltu ja objektiivinen. Viime kädessä tämä helpottaa hänen keskeisen väitöskirjansa hyväksymistä .

Esimerkki SAT -esseen kappaleesta (2)

Nopeasti tämän jälkeen tieto-ohjautuva johdanto , Klinenberg tehokkaasti mahdollisia vastaväitteitä väitöskirjaansa. Hän myöntää sen AC -käytössä on selkeät pätevät tilanteet - suojellakseen vanhojen, sairaiden ja heikkojen ihmisten henkiä, maataloustyöntekijöitä, jotka työskentelevät auringonpaistetuilla pelloilla, ja työntekijöitä, jotka voivat muuten kuivua kuumissa lämpötiloissa. Perustelemalla useita laillisia ilmastointilaitteiden käyttötapoja, kirjailija päättelee kaikkein refleksiivisimmät kriitikkonsa. Tulevalla lukijalla, joka on juuri omaksunut Klinenbergin väitöskirjan, olisi luonnollisesti vastalauseita - jos niitä ei käsitellä, nämä väitteet olisivat jättäneet jatkuvan henkisen myrskyn, joka hämärtää uusien argumenttien imeytymisen. Sen sijaan , Klinenberg tukahduttaa yleisimmän vastalauseen nopeasti ja korostaa, että hän ei ole hullu AC-vastustaja, joka aikoo purkaa AC-teollisuuskompleksin. Kun tämä on käsitelty, lukija voi jatkaa eteenpäin ja olla tyytyväinen siihen, että Klinenberg on todennäköisesti jonkin verran perusteltu ja objektiivinen. Viime kädessä tämä helpottaa hänen keskeisen väitöskirjansa hyväksymistä.

Esimerkki 3 (valinnainen, 6-10 virkettä)

Tämä kappale on samassa muodossa kuin esimerkki 2. Kolmannen esimerkin pitäisi sisällyttää vain, jos se on mielestäsi vahva ja auttaa (eikä vähennä) pointtiasi.

Esseen tapauksessa, jota olemme käyttäneet tämän mallin selkärangana, kirjoittajalla oli aikaa kirjoittaa kolmas esimerkki. Tässä se on jaoteltu samalla tavalla kuin edellinen esimerkki, alkaen siirtymisestä edellisestä kappaleesta (1 lause):

Kun hän palaa hänen nuhteensa turhaa AC -käyttöä, Klinenberg työllistää voimakasta elävää kieltä suurentaa hänen viestiään .

Anna ainakin yksi esimerkki siitä, miten kirjoittaja käyttää vakuutustekniikkaa, josta keskustelet tässä kappaleessa (2-5 virkettä).

Hän korostaa ilmastointilaitteiden sokea ylimäärä, vertaamalla jäähdytettyjä koteja arktista ilmaa kiertäviin igluihin. Sitten, alleviivaamaan tällaisen käyttäytymisen odottamattomista seurauksista, hän liukuu lämpötila -spektrin toiseen ääripäähän ja loi kuvan polttamisesta fossiilisten polttoaineiden kautta itsemurha -tavalla. Tämä visuaalinen kuva ravistelee lukijaa omahyväisyydestä. Todennäköisesti lukija on hyötynyt AC -käytöstä. Joten, mikä on iso juttu? Vertaamalla ostoskeskuksia igluihin ja liiallista energiankulutusta itsemurhaan Klinenberg suurentaa ongelman vakavuutta.

Selitä, miten ja miksi tämä esimerkki vakuuttaa lukijan kirjoittajan mielipiteestä. (3-4 lausetta).

Meidän on pakko pitää mukavaa asuinpaikkamme kylmänä arktisena asuntona, mikä herättää luonnollisen kysymyksen siitä, tarvitsemmeko todella hunajamme tarpeeksi kylmiä nähdäksemme hengityksemme sisätiloissa. Luonnollinen johtopäätös on, että emme. Työllistämällä tehokas visuaalinen kuva, Klinenberg vie lukijan läpi toisen sisäisen vuoropuhelun, mikä vahvisti hänen sanomansa .

Esimerkki SAT -esseen kappaleesta (3)

Kun hän palaa hänen nuhteensa turhaa AC -käyttöä, Klinenberg työllistää voimakas elävä kieli suurentaakseen hänen sanomaansa . Hän korostaa ilmastointilaitteiden sokea ylimäärä, vertaamalla jäähdytettyjä koteja arktista ilmaa kiertäviin igluihin. Sitten, alleviivaamaan tällaisen käyttäytymisen odottamattomista seurauksista, hän liukuu lämpötila -spektrin toiseen ääripäähän ja loi kuvan polttamisesta fossiilisten polttoaineiden kautta itsemurha -tavalla. Tämä visuaalinen kuva ravistelee lukijaa omahyväisyydestä. Todennäköisesti lukija on hyötynyt AC -käytöstä. Joten, mikä on iso juttu? Vertaamalla ostoskeskuksia igluihin ja liiallista energiankulutusta itsemurhaan Klinenberg suurentaa ongelman vakavuutta. Meidän on pakko pitää mukavaa asuinpaikkamme kylmänä arktisena asuntona, mikä herättää luonnollisen kysymyksen siitä, tarvitsemmeko todella hunajamme tarpeeksi kylmiä nähdäksemme hengityksemme sisätiloissa. Luonnollinen johtopäätös on, että emme. Työllistämällä tehokas visuaalinen kuva, Klinenberg vie lukijan läpi toisen sisäisen vuoropuhelun, mikä vahvisti hänen sanomansa .

body_whatdidyoudotoday 'Mitä teit tänään?' 'Virheet' käyttäjältä Topher McCulloch , käytetty alla CC BY-SA 2.0 /Rajattu alkuperäisestä.

Johtopäätös (2-4 virkettä)

Toista opinnäytetyösi käyttämällä eri sanoja (1-2 virkettä).

Kalifornian yliopiston berkeleyn pääsyvaatimukset

Kaiken kaikkiaan kulku tehokkaasti kutoo kvantitatiivisia tietoja, tunnustaa vastaväitteet ja elävää kieltä nuhtelemaan ilmastointilaitteiden liioittelua. Lukija jättää vahvan johtopäätöksen ehkä vähän maltillisuus voi tehdä maailmalle hyvää.

Voit myös mainita käyttämäsi esimerkit, jos sinulla on aikaa ja jos se lisää jotain (1-2 virkettä). Tässä tapauksessa esseen kirjoittaja päätti olla tekemättä.

Esimerkki SAT -esseen johtopäätöksestä

Kaiken kaikkiaan kulku tehokkaasti kutoo kvantitatiivisia tietoja, tunnustaa vastaväitteet ja elävää kieltä nuhtelemaan ilmastointilaitteiden liioittelua. Lukija jättää vahvan johtopäätöksen ehkä vähän maltillisuus voi tehdä maailmalle hyvää.

Viimeinen SAT -esseemalli

Tässä on, miltä lopullinen SAT -esseemalli näyttää (tärkeimmät rakenteelliset sanat ja lauseet lihavoituna):

Kommentissaan Eric Klinenberg välittää vahva kanta ilmastointilaitteiden yleistä ja lyhytnäköistä käyttöä vastaan ​​koko maassa. Hän uskoo AC on valtava tarpeeton energian kulutus, ja hän pyytää lukijaa harkita uudelleen jatkuvan viileän mukavuuden vaikutuksia. Tukeakseen väitteitään Klinenberg taitavasti työllistää määrälliset tiedot, vastaväitteiden tunnustaminen ja elävä kieli.

Sisään hänen johdantokappale , kirjoittaja viittaa AC -käyttötilastoihin kuvittaa hedonistisen ilmastoinnin vakava suuruus. Hän jakaa sen Amerikkalaiset käyttävät kaksi kertaa enemmän energiaa… kuin 20 vuotta sitten, ja enemmän kuin muut maailman kansat yhteensä. Nämä hämmästyttävät lausunnot antavat lukijalle välittömästi tauon ja pakottavat sisäisen vuoropuhelun niiden merkittävyydestä. On selvää, että viimeisten 20 vuoden aikana amerikkalainen väestö ei ole lähellekään kaksinkertaistunut - ja silti AC -energiankulutus on kaksinkertaistunut. Tämä voi tarkoittaa vain sitä, että käyttö henkilöä kohti on noussut. Lisäksi Amerikan väestö voi muodostaa enintään 10% maailman väestöstä (400 miljoonasta maailman 6 miljardiin) - ja silti käytämme enemmän vaihtovirtaa kuin muu maailma. Tämä johtaa toiseen syvälliseen johtopäätökseen - jokainen amerikkalainen voi käyttää lähes 10 kertaa enemmän vaihtovirtaa kuin keskimääräinen ei-amerikkalainen. Nämä johtopäätökset ovat vakavia ja ajatuksia herättäviä. Esittelemällä kiistattomia tietoja, Klinenberg antaa lukijalle mahdollisuuden perustella omia väitteitään ja muotoilla omia johtopäätöksiään. Retorinen seuraus on, että lukija on itsenäisesti ja aktiivisesti samaa mieltä Klinenbergin opinnäytetyön sijasta passiivisen sitoutumattoman yleisön jäsenenä. Oman logiikkansa perusteella, lukija on pakotettu samaa mieltä Klinenbergin kanssa.

Nopeasti tämän jälkeen tieto-ohjautuva johdanto , Klinenberg tehokkaasti mahdollisia vastaväitteitä väitöskirjaansa. Hän myöntää sen AC -käytössä on selkeät pätevät tilanteet - suojellakseen vanhojen, sairaiden ja heikkojen ihmisten henkiä, maataloustyöntekijöitä, jotka työskentelevät auringonpaistetuilla pelloilla, ja työntekijöitä, jotka voivat muuten kuivua kuumissa lämpötiloissa. Perustelemalla useita laillisia ilmastointilaitteiden käyttötapoja, kirjailija päättelee kaikkein refleksiivisimmät kriitikkonsa. Tulevalla lukijalla, joka on juuri omaksunut Klinenbergin väitöskirjan, olisi luonnollisesti vastalauseita - jos niitä ei käsitellä, nämä väitteet olisivat jättäneet jatkuvan henkisen myrskyn, joka hämärtää uusien argumenttien imeytymisen. Sen sijaan , Klinenberg tukahduttaa yleisimmän vastalauseen nopeasti ja korostaa, että hän ei ole hullu AC-vastustaja, joka aikoo purkaa AC-teollisuuskompleksin. Kun tämä on käsitelty, lukija voi jatkaa eteenpäin ja olla tyytyväinen siihen, että Klinenberg on todennäköisesti jonkin verran perusteltu ja objektiivinen. Viime kädessä tämä helpottaa hänen keskeisen väitöskirjansa hyväksymistä.

Kun hän palaa hänen nuhteensa turhaa AC -käyttöä, Klinenberg työllistää voimakas elävä kieli kohteeseen suurentaa hänen viestiään. Hän korostaa ilmastointilaitteiden sokea ylimäärä, vertaamalla jäähdytettyjä koteja arktista ilmaa kiertäviin igluihin. Sitten, alleviivaamaan tällaisen käyttäytymisen odottamattomista seurauksista, hän liukuu lämpötila -spektrin toiseen ääripäähän ja loi kuvan polttamisesta fossiilisten polttoaineiden kautta itsemurha -tavalla. Tämä visuaalinen kuva ravistelee lukijaa omahyväisyydestä. Todennäköisesti lukija on hyötynyt AC -käytöstä. Joten, mikä on iso juttu? Vertaamalla ostoskeskuksia igluihin ja liiallista energiankulutusta itsemurhaan Klinenberg suurentaa ongelman vakavuutta. Meidän on pakko pitää mukavaa asuinpaikkamme kylmänä arktisena asuntona, mikä herättää luonnollisen kysymyksen siitä, tarvitsemmeko todella hunajamme tarpeeksi kylmiä nähdäksemme hengityksemme sisätiloissa. Luonnollinen johtopäätös on, että emme. Työllistämällä tehokkaasti visuaalisia kuvia, Klinenberg vie lukijan läpi toisen sisäisen vuoropuhelun, mikä vahvisti hänen sanomansa.

Kaiken kaikkiaan kulku tehokkaasti kutoo kvantitatiivisia tietoja, tunnustaa vastaväitteet ja elävää kieltä nuhtelemaan ilmastointilaitteiden liioittelua. Lukija jättää vahvan johtopäätöksen ehkä vähän maltillisuus voi tehdä maailmalle hyvää.

Tämä essee sisältää joitain johtopäätöksiä siitä, mitä lukija voi kokea (esim. Että kuva järkyttää lukijaa itsemurhasta polttamalla itsemurhan fossiilisten polttoaineiden kautta). Siinä on myös pieniä kielioppi- ja kirjoitusvirheitä.

Koska ei ole mitään keinoa tutkia jokaisen lukijan mieltä ja nähdä, kuinka suurin osa heistä reagoi kirjoittajan väitteisiin, luokkalaiset tekevät kuitenkin kaikki kohtuulliset johtopäätökset siitä, miten lukija reagoi kirjoittajan väitteeseen. Mitä tulee kieliopillisiin, oikeinkirjoitus-, välimerkki- tai lauserakenteisiin, sääntö on vieläkin yksinkertaisempi: jos virhe ei tee esseestäsi liian vaikeaa lukea ja ymmärtää, esseesi pisteyttävät ihmiset jättävät nämä virheet huomiotta.

body_looklfet Oho! käyttäjältä Terry Whalebone , käytetty alla CC BY 2.0 /Rajattu ja muutettu alkuperäisestä.

Essee -luokkalaiset eivät syytä sinua tosiasiallisista epätarkkuuksista tai pienistä kielioppi-/välimerkki-/oikeinkirjoitusvirheistä.

SAT -esseen muoto: nopea yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että SAT -esseesi tulisi pysyä seuraavassa muodossa:

 • Johdanto (opinnäytetyösi kanssa) - 2-5 virkettä
  • Aloita lausumalla siitä, mistä kappaleen kirjoittaja väittää.
  • Opinnäytetyö, jossa on selkeä lausunto siitä, mitä argumenttitekniikoita tutkit esseessä.
 • Esimerkki 1 - 6-10 lausetta
  • Siirtyminen johdannosta erityiseen esimerkkiin, joka havainnollistaa argumenttitekniikkaa.
  • Lyhyt kuvaus siitä, milloin tekijä käyttää kyseistä tekniikkaa ja miten hän käyttää sitä.
  • Selitys sille, miksi tämä esimerkki vahvistaa kohdan tekijän väitettä
 • Esimerkki 2 - 6-10 lausetta
  • Siirtyminen edellisestä kappaleesta tiettyyn esimerkkiin, joka kuvaa toista argumenttitekniikkaa.
  • Lyhyt kuvaus siitä, milloin tekijä käyttää kyseistä tekniikkaa ja miten hän käyttää sitä.
  • Selitys sille, miksi tämä esimerkki vahvistaa kohdan tekijän väitettä
 • Esimerkki 3 (valinnainen) - 6-10 lausetta
  • Siirtyminen edellisestä kappaleesta tiettyyn esimerkkiin, joka kuvaa kolmatta argumentointitekniikkaa.
  • Lyhyt kuvaus siitä, milloin tekijä käyttää kyseistä tekniikkaa ja miten hän käyttää sitä.
  • Selitys sille, miksi tämä esimerkki vahvistaa kohdan tekijän väitettä
 • Johtopäätös - 2-4 lausetta
  • Toista opinnäytetyösi (eri sanoin) ja mainitse esimerkit, joita käytit sen tukena esseessäsi.

bodythreeACs.jpg

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Cal State San Bernardino SAT -tulokset ja GPA

Humboldt State University SAT -pisteet ja GPA

Providence College ACT -pisteet ja GPA

Saint Mary's Collegen pääsyvaatimukset

4 tapaa sanoa 'rakastan sinua' japaniksi

Kuinka sanot 'rakastan sinua' japaniksi? Opi erilaisia ​​tapoja ilmaista rakkautta japaniksi, mukaan lukien daisuke da ja ai shiteru.

North Carolina Central University SAT Scores and GPA

Länsi -Kentuckyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä San Andreasin jatko-lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta San Andreaksen jatko-lukiosta Hollisterissä, Kaliforniassa.

Kuinka päästä sisään: ASU -pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun käyttää Universal College -sovellusta tai Common Appia?

Kumpi sopii sinulle parhaiten Universal College -sovelluksen ja Common Applicationin välillä? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Shawin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on Tukholman oireyhtymä? Se on tosi?

Onko Tukholman oireyhtymä todellinen häiriö? Selitämme, mikä tämä väärinymmärretty ilmiö todella on, ja hahmotamme Tukholman oireyhtymän merkittävimmät oireet ja esimerkit.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Columbia College Chicagon pääsyvaatimukset

Waterloon yliopiston pääsyvaatimukset

Etelä -Dakotan yliopisto ACT -tulokset ja GPA

Jokainen AP -kemian harjoittelutesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Etsitkö AP -kemian harjoittelukokeita? Täydellinen kokoelmamme sisältää kaiken tarvittavan oppimateriaalin AP -testin ässäämiseen.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Benedictine University ACT -pisteet ja GPA

Pyhän Ristin korkeakoulu SAT -tulokset ja GPA

Kansikirjemalli: Hakeminen toimitukselliselle avustajatyölle

Etsitkö julkaisutöitä? Katso tämä upea saatekirjeesimerkki ja saat vinkkejä erottamaan itsesi kilpailukentällä.

DePaul University pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Livermoren lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Livermore High Schoolista Livermore, CA.

3.8 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.8

Mikä on 3.8 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.8 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

York College SAT -pisteet ja GPA