Tärkeimmät teemat Great Gatsbyssä, analysoitu

feature_booktheme.jpg

Tarvitsetko kirjoittaa teemasta Great Gatsby -tehtävää varten tai haluat vain tietää, mikä teema on? Etkö ole varma mistä aloittaa? Opi täältä, mikä teema on, mitkä ovat pääteemat Suuri Gatsby ovat, ja mitkä ovat parhaat vinkit teemojen kirjoittamiseen englannin/kielen taiteen luokan esseissäsi.

Linkitämme myös jokaista aihetta koskeviin artikkeleihimme, jotta voit oppia entistä syvällisemmin keskeisistä teemoista Gatsby .Mikä on teema? Miksi sinun pitäisi välittää?

Ensimmäiset asiat ensin: mikä teema on? Kirjallisuudessa, teema on keskeinen aihe, jota kirja käsittelee. Tämä keskeinen aihe paljastuu juonitapahtumien, hahmojen toimien ja vuoropuhelun sekä jopa kertojan sävyn kautta. Teemat voivat olla hyvin laajoja, kuten rakkaus, raha tai kuolema, tai tarkempia, kuten ihmiset versus tekniikka, rotusyrjintä tai American Dream.

Lyhyesti, kirjan teema voi yleensä vastata kysymykseen 'mitä järkeä tässä kirjassa on?'. He ovat 'mitä?' kirjallisesta analyysistä. Huomaa myös, että kirjoilla voi varmasti olla useampi kuin yksi pääteema -sisään Gatsby tunnistamme seitsemän!

Kirjan pääteeman tunteminen on ratkaisevan tärkeää esseiden kirjoittamisessa, koska monet tehtävät haluavat sinun yhdistävän argumenttisi kirjan teemaan. Sinua saatetaan esimerkiksi pyytää kirjoittamaan essee tällaisesta kehotuksesta: 'Miten Jay Gatsbyn elämä kuvaa (tai purkaa) ajatuksen Amerikkalaisesta unelmasta?' Tämä kehote on yhdistänyt Jay Gatsbyn elämän yksityiskohdat American Dreamin suurempaan teemaan. Siksi monet opettajat rakastavat teemaesseitä: koska ne rohkaisevat sinua yhdistämään pienet yksityiskohdat suuriin ideoihin!

Lisäksi AP: n englanninkielisessä kirjallisuustestissä on aina esseekysymys, jonka avulla voit analysoida jotakin kirjan osaa ja sitten 'verrata sitä teoksen kokonaisuuteen'. (Jos haluat konkreettisia esimerkkejä, pääset käyttämään AP Englanti -kirjallisuuden ilmaisia ​​vastauskysymyksiä viimeisten 15 vuoden aikana tässä , käyttämällä College Board -tiliäsi.) Tämä taito ei siis auta sinua vain englannin tunneillasi, vaan auttaa sinua myös läpäisemään AP -englanninkielisen testin, jos suoritat sen!

Joten jatka lukemista oppiaksesi tärkeimmistä teemoista Gatsby ja miten ne paljastetaan kirjassa, ja myös saada linkkejä syvällisiin artikkeleihimme jokaista aihetta varten.

Katsaus keskeisiin teemoihin Suuri Gatsby

Ennen kuin esittelemme seitsemän pääteemaamme, kuvaamme lyhyesti, kuinka tarina ja hahmot ehdottavat pääainetta Kultahattu teemoja. Muista, että tarina sijoittuu 1920 -luvulle, ajanjaksoon, jolloin Amerikan talous kukoisti, ja sen tapahtumat sijoittuvat New Yorkiin: erityisesti rikkaat Long Islandin kaupungit West Egg ja East Egg sekä Manhattan ja Queens.

Kuten sinun pitäisi tietää kirjasta (tutustu yhteenvetoomme, jos olet edelleen hämärä yksityiskohdista!), Suuri Gatsby kertoo tarinan James Gatzista, köyhästä maatilapojasta, joka onnistuu keksimään itsensä uudelleen upeasti rikkaaseksi Jay Gatsbyksi, mutta hänet tapetaan yrittäessään voittaa vanha rakkautensa Daisy Buchanan. Daisy on naimisissa Tom Buchananin kanssa, ja he ovat molemmat vanhasta rahasta.

Samaan aikaan Tomilla on suhde Myrtle Wilsonin, mekaanikko George Wilsonin vaimon kanssa. Wilsonien kautta näemme työväenluokan kamppailut surkeassa Queensissa, NY. Aivan kuin heillä ei olisi ollut tarpeeksi vaikeaa, Myrtle kuolee osuma-onnettomuudessa (aiheuttama Daisy Buchanan) ja George, jota Tom manipuloi uskomaan, että Jay Gatsby oli sekä hänen vaimonsa rakastaja että murhaaja , päätyy ampumaan Gatsbyn ja sitten itsensä.

Koko tarinan kertoo Nick Carraway, Daisyn toinen serkku ja Tomin luokkatoveri, joka muuttaa Gatsbyn kartanon viereen ja lopulta ystävystyy Jayn kanssa - ja sitten ihailee häntä syvästi, vaikka Jayn kiihkeä halu toistaa mennyt Daisyn kanssa. Traaginen tapahtumaketju romaanin huipentumassa sekä se, että molemmat Buchananit voivat helposti vetäytyä aiheuttamistaan ​​vahingoista, saa Nickin pettymään elämästä New Yorkissa ja vetäytymään takaisin kotikaupunkiinsa Keskilännessä.

mikä on 2,5 gpa korkeakoulussa

elokuvat-1.jpg

Sen lisäksi, että romaani on hyvin onneton, se saattaa vain pilata uima -altaat myös sinulle.

Se, että päähenkilöt tulevat kolmesta eri luokkataustasta (työväenluokka, uudet rikkaat ja vanha raha), viittaa siihen, että luokka on tärkeä teema. Mutta rehottava materialismi ja Gatsbyn itsensä käyttämät rahat ovat valtava ongelma ja oma teema. Rahaan ja luokkaan liittyvä seikka, että sekä Gatsby että Wilsonit pyrkivät parantamaan asemaansa amerikkalaisessa yhteiskunnassa vain lopulta kuolleiksi, viittaa myös siihen, että American Dream - ja erityisesti sen ontto - on kirjan keskeinen teema yhtä hyvin.

Mutta täällä on myös muita teemoja. Jokainen päähenkilö on mukana ainakin yhdessä romanttisessa suhteessa , paljastaen, että heitä kaikkia ohjaavat rakkaus, seksi ja halu - tärkeä teema. Myös rehottava huono käyttäytyminen (rikollisuus, huijaus ja lopulta murha) ja todellisen oikeuden puute tekevät etiikasta ja moraalista keskeisen teeman. Kuolema näkyy myös romaanin juonen yläpuolella epäonnistumisen uhan rinnalla.

Ja lopuksi voimakas alavirta kaikkiin näihin teemoihin on itse identiteetti: voiko James Gatzista todella tulla Jay Gatsby, vai oliko hän tuomittu alusta alkaen? Voiko joku, joka ei ole vanhasta rahasta, koskaan sekoittua tähän joukkoon? Voisiko Gatsby todella pyrkiä toistamaan menneisyytensä Daisyn kanssa, vai onko tuo mennyt itse mennyt ikuisesti?

Lyhyesti sanottuna, vain katsomalla romaanin juonta, hahmoja ja loppua, voimme jo saada vahvan käsityksen Gatsbyn tärkeimmistä teemoista. Katsotaanpa nyt kutakin näistä teemoista yksi kerrallaan (ja muista tarkistaa linkit kaikkiin teemajakoihimme!).

7 Major Kultahattu Teemat

Raha ja materialismi: Kaikki romaanissa ovat rahan pakkomielle, olivatpa he syntyneet rahalla (Tom, Daisy, Jordan ja Nick vähemmässä määrin), ansaitsivatko he omaisuuden (Gatsby) tai haluavatko he lisää (Myrtle ja George). Joten miksi hahmot ovat niin materialistisia? Miten heidän materialisminsa vaikuttaa heidän valintoihinsa? Hanki opas hahmojen aineellisiin motiiveihin ja siihen, miten he muokkaavat romaania.

Yhteiskunta ja luokka: Raha ja materialismi -teeman pohjalta romaani tekee selkeät erot rahan tyypin välillä: vanha raha (peritty) tai uusi raha (ansaittu). On myös selvä ero Long Islandilla asuvien ja vapaasti Manhattanille kulkevien varakkaiden elämäntyylien ja Queensiin sotkeutuneiden työväenluokan ihmisten välillä. Romaanin loppuun mennessä päähenkilömme, jotka eivät ole vanhoja rahoja (Gatsby, Myrtle ja George), ovat kaikki kuolleet, kun taas peritty rahaklubi on edelleen elossa. Mitä tämä kertoo Gatsbyn luokasta? Miksi heidän yhteiskuntansa on niin jäykästi klassinen? Lue lisää Gatsbyn eri sosiaaliluokista ja siitä, miten ne vaikuttavat romaanin tulokseen.

Amerikkalainen unelma : Amerikkalainen unelma on idea, jonka kuka tahansa voi saavuttaa Amerikassa (esim. Saada mainetta, omaisuutta ja menestystä) riittävän kovalla työllä ja päättäväisyydellä. Onko Jay Gatsby esimerkki unesta? Vai viittaako hänen osallisuutensa rikollisuuteen, että Unelma ei ole todellista? Ja mihin tämä jättää Wilsonit, jotka ovat myös innokkaita parantamaan osuuttaan elämässä, mutta eivät selviä romaanista elossa? Lopuksi, tukevatko romaanin viimeiset sivut American Dreamia vai kirjoittavatko ne fantasiaksi? Opi mitä Amerikan unelma on ja miten romaani joskus uskoo siihen ja joskus näkee sen holtittomana fantasiana.

Rakkaus, halu ja ihmissuhteet: Kaikkia tärkeimpiä hahmoja ohjaavat rakkaus, halu tai molemmat, mutta vain Tomin ja Daisyn avioliitto kestää romaanin viidestä suuresta suhteesta ja suhteesta. Onko rakkaus siis luontaisesti epävakaa voima? Vai kokevatko hahmot sen vain väärin? Hanki perusteellinen opas jokaisesta Gatsbyn suurimmasta suhteesta.

Kuolema ja epäonnistuminen: Nick kertoo Gatsbystä kaksi vuotta kyseisten tapahtumien jälkeen, ja koska hän on ilmeisesti tietoinen tragediasta, joka odottaa paitsi Gatsbyä myös Myrtleä ja Georgea, romaanilla on surullinen, heijastava, jopa surullinen sävy. Sanotaanko romaanissa, että kunnianhimo on luonnostaan ​​vaarallista (erityisesti klassistisessa yhteiskunnassa, kuten 1920 -luvun Amerikassa), vai onko se enemmän huolissaan Gatsbyn voimakkaan halun palauttaa menneisyys? Tutustu näihin kysymyksiin täällä.

Moraali ja etiikka: Romaani on täynnä huonoa käyttäytymistä: valehtelua, pettämistä, fyysistä hyväksikäyttöä, rikollisuutta ja lopulta murhaa. Silti yksikään hahmoista ei koskaan vastaa lakiin, ja Jumala mainitaan vain huutona tai esitetään lyhyesti mainokseen. Aikooko romaani tarvetta korjata tämä moraalin puute, vai hyväksyykö se sen normaalina 'villissä, villissä idässä'?

Identiteetin muuttuvuus: Muuttuvuus tarkoittaa vain 'muutoksen kohteena olevaa', joten tässä teemassa on kyse siitä, kuinka muuttuva (tai ei!) Henkilökohtainen identiteetti on. Muuttuvatko ihmiset todella? Vai ovatko menneisyytemme aina kanssamme? Ja miten tämä muuttaisi haluamme saada takaisin osa menneisyydestämme? Gatsby haluaa saada sen molempiin suuntiin: muuttaa itsensä James Gatzista hienostuneeksi, varakas Jay Gatsbyksi, mutta myös säilyttää menneisyytensä Daisyn kanssa. Epäonnistuko hän, koska sitä on mahdotonta muuttaa? Koska on mahdotonta toistaa menneisyyttä? Tai molemmat?

Kuinka kirjoittaa aiheesta Suuri Gatsby Teemat

Joten nyt kun tiedät tärkeimmät aiheet Suuri Gatsby , miten voit kirjoittaa niistä? Ensinnäkin: katso tarkasti kehotustasi.

Joskus essee -kehote tulee suoraan ulos ja pyytää sinua kirjoittamaan aiheesta esimerkiksi 'onko The American Dream Gatsbyssä elossa vai kuollut?' tai 'Kirjoita Gatsbyn suhteista. Mitä romaani sanoo rakkauden ja halun luonteesta? ' Näitä esseitä varten kirjoitat ilmeisesti yhdestä romaanin pääteemasta. Mutta vaikka näissä kehotteissa on suuria kysymyksiä, muista löytää pieniä tukitietoja, jotka auttavat esittämään väitteesi.

body_treebranching.jpg Samalla tavalla puu näyttäisi todella typerältä, jos se olisi vain runko, jossa ei olisi oksia ja lehtiä, esseesi ei ole niin hieno ilman pienempiä yksityiskohtia, jotka tukevat suurempaa väitettä aiheesta.

Jos esimerkiksi keskustelet amerikkalaisesta unelmasta ja väität, että se on kuollut romaanissa, älä vain esitä tätä väitettä ja ole valmis siihen. Sen sijaan voit tutustua Gatsbyn menneisyyteen James Gatzina, George Wilsonin uupuneeseen omahyväisyyteen ja Myrtlen kohteluun Tomin käsissä esimerkkinä siitä, miten romaanissa käsitellään American Dreamia. Nämä esimerkit eivät tietenkään ole kaukana tyhjentävistä, mutta toivottavasti saat idean: etsi pienempiä yksityiskohtia suuremman väitteen tueksi.

Toisaalta monet Gatsbyä koskevat essee -kehotteet näyttävät kysymykseltä jostakin erityisestä, kuten hahmosta tai symbolista:

  • Tutustu Tomiin ja Daisyyn ihmisinä, jotka 'vetäytyvät rahoilleen'.
  • Mitä vihreä valo Daisyn telakan päässä osoittaa? Miten sen merkitys muuttuu koko romaanin aikana?
  • Näytä kuinka Fitzgerald käyttää vaatteita (ja pukujen vaihtoa) kertoakseen lukijalle enemmän hahmoista ja/tai ilmaistakseen teemoja.

Nämä kehotteet ovat itse asiassa tilaisuus tehdä tämä yksityiskohtainen analyysi ja liittää se johonkin suuremmasta aiheesta - toisin sanoen vaikka kehote ei ilmaise sitä nimenomaisesti, sinun pitäisi silti yhdistää nämä tarkemmat aiheet johonkin suuren kuvan teemasta.

Ivy League -päätöspäivä 2017

Jos esimerkiksi puhut Tomista ja Daisy Buchananista, puhut varmasti yhteiskunnasta ja luokasta. Jos puhut vihreästä valosta, päädyt puhumaan unista ja tavoitteista, erityisesti American Dreamista. Ja jos keskustelet vaatteista puhuaksesi hahmoista, kosketat varmasti rahaa ja materialismia sekä yhteiskuntaa ja luokkaa (kuten kuinka Gatsbyn vaaleanpunainen puku tekee hänestä erottuvan Tom Buchananin uutena rahana tai miten Myrtle ottaa käyttöön eri mekon pelata rikkaana ja hienostuneena).

Lyhyesti sanottuna näiden tarkempien kehotteiden osalta aloitat alusta (pienet yksityiskohdat ja havainnot) ja keskustelet suuremmista aiheista, vaikka kehotteessa ei sanotakaan nimenomaisesti!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

Oxfordin valmistelukorkeakoulu 2016-17 rankingit | (Borrego Springs,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oxford Preparatory Academy -tapahtumasta Borrego Springsissä, Kaliforniassa.

Pittsburghin yliopisto Greensburgin pääsyvaatimuksissa

Angelo State Universityn pääsyvaatimukset

Ohion kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Folsomin lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Folsom High Schoolista Folsomissa, Kaliforniassa.

Kuinka voittaa latinalaisamerikkalainen apurahapalkinto

Haetko stipendiä latinalaisamerikkalaisesta stipendirahastosta? Tässä on täydellinen opas, mukaan lukien hakeminen, määräajat ja strategiat voittaaksesi.

FAFSA -sovellus: Ultimate 2016 -opas maksullisiin apurahoihin

FAFSAn hakeminen voi olla monimutkaista. Täällä annamme sinulle yksinkertaisen oppaan siitä, miten voit hakea FAFSAa ja saada taloudellista tukea.

Keystone Collegen pääsyvaatimukset

SAT: n ottaminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Oletko 7. luokkalainen ja suunnittelet SAT: n ottamista? Mitkä ovat hyvät ja huonot puolet SAT: n ottamisesta näin aikaisin? Selvitä tärkeimmät syyt.

Arkansasin baptistikoulun pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Alta Loman lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Alta Loman lukiosta Alta Lomassa, Kaliforniassa.

Mikä on Tukholman oireyhtymä? Se on tosi?

Onko Tukholman oireyhtymä todellinen häiriö? Selitämme, mikä tämä väärinymmärretty ilmiö todella on, ja hahmotamme Tukholman oireyhtymän merkittävimmät oireet ja esimerkit.

870 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Keene State College SAT -tulokset ja GPA

Miamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Illinoisin teknillisen instituutin pääsyvaatimukset

Mikä on horoskooppi? 12 eläinradan symbolia

Kiinnostaako horoskooppimerkkejä? Katso oppaamme kaikista 12 astrologisesta symbolista.

Mikä on Clonidine HCL 0,1 Mg? Annostus, vaikutukset ja turvallisuus

Onko sinulla kysyttävää Clonidine 0,1 mg tablettien ottamisesta? Opi Clonidine HCL: n tarkoitus ja sivuvaikutukset sekä turvallinen ottaminen.

Kuinka vaikea SAT-espanjankielinen testi on?

Kuinka vaikea SAT-aihekoe on espanjaksi? Mitä sinun täytyy pisteet hyvin? Lue lisää asiantuntijaoppaastamme.

970 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Citadelin pääsyvaatimukset

Kuinka kauan kestää saada SAT -tulokset takaisin?

Milloin SAT -tulokset tulevat ulos SAT -ottelun jälkeen? Kuinka monta viikkoa saat SAT -pisteet takaisin College Boardilta? Ota selvää, kun löydät pisteesi täältä.

Mitä sinun on tiedettävä Columbuksen jatkokoulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Columbus Continuation School -koulusta Downey, CA.

Kemiallisten yhtälöiden tasapainottaminen: 3 yksinkertaista vaihetta

Etkö ole varma, kuinka tasapainottaa kemialliset yhtälöt? Täydellinen opas opastaa sinut prosessin läpi ja tarjoaa ideoita kemiallisten yhtälöiden käytännön tasapainottamiseksi.