Tärkeimmät lainaukset upokkaasta, analysoitu

feature_cruciblequotes.jpg Upokas on neljä tiivistä vuoropuhelua ja taloudellista toimintaa. Voi olla vaikea valita tiettyjä hetkiä tai lainauksia keskeisiksi, koska kaikki kulkee niin nopeasti. Älä koskaan pelkää! Minulla on selkäsi tämän täydellisen oppaan kanssa Upokas lainausmerkit.

Käyn läpi tärkeimmät lainaukset Upokas , selittäen sekä niiden kirjaimellisen merkityksen että miksi he ovat tärkeitä. Selkeyden vuoksi lainaukset on ryhmitelty neljään teemaan: ironia, pelko ja hysteria, ylpeys ja maine sekä voima ja auktoriteetti. Jokainen osa sisältää myös muita lainauksia, jotka kuuluvat samaan yleiseen teemaan, jotta voit harjoitella analysointia itse.

Irony Quotes

Monet Upokas lainaukset kuuluvat 'dramaattisen ironian' luokkaan, mikä on ironiaa, joka syntyy, kun hahmo ajattelee tai sanoo ja mitä yleisö tietää olevan totta. On tuskin yllättävää, että siinä on niin paljon ironiaa Upokas - loppujen lopuksi yksi näytelmän konfliktien keskeisistä syistä on tekopyhyys.



Tässä mielessä tässä on joitain keskeisiä lainauksia Upokas jotka osoittavat jonkinlaista ironiaa.

'Emme voi tässä katsoa taikauskoa. Paholainen on tarkka; hänen läsnäolonsa ovat tarkkoja kuin kivi, ja minun on kerrottava teille kaikille, että en aio jatkaa, ellet ole valmis uskomaan minua, jos en löydä häntä helvetistä. (Hale, teko 1, s.35)

Ironista on tietysti se, että Paholaisen 'merkit' eivät ole läheskään 'tarkkoja kuin kivi' - ainoat todisteet noituutta koskevien syytösten tueksi ovat 'ahdistettujen' subjektiiviset kokemukset. Jopa tapauksissa, joissa tytöillä on oireita (kylmyys ja sumuisuus tai neulojen juuttuminen), ei ole koskaan mitään fyysistä näyttöä, joka yhdistää syytetyt noidat oletettuihin rikoksiin.

'ABIGAIL: Älä valehtele! Halelle : Hän tulee luokseni kun nukun; hän saa minut aina haaveilemaan korruptioita! ' (Laki 1, s.41)

Abigail huutaa 'älä valehtele' toiselle henkilölle on erittäin ironista, ei vain siksi, että Miller esitteli hänet valehtelijaksi (hänellä on loputon kyky hajota '), mutta koska Abigail oli juuri sanonut Proctor Bettyn ​​sairauden, ei ollut mitään tekemistä noituuden kanssa, ei aikaisemmin 20 sivua.

ovat ihmisille vaarallisia rukoilijoita

'En osaa puhua, mutta minua epäilee, joka hetki valheiden perusteella tuomitaan, ikään kuin tulisin tuomioistuimeen tullessani tähän taloon!' (Proctor, laki 2 s.52)

'PROTORI: Koska se puhuu petosta, ja olen rehellinen! Mutta en vedota enää! Näen nyt, että henkesi kääntyy elämäni yksittäisen virheen ympärillä, enkä koskaan repi sitä vapaaksi! ' (Laki 2, s.59)

Tämä lainauspari osoittaa molemmat ironisen käsitteen: sikäli kuin yleisö sen ymmärtää, ainoa henkilö, joka näyttää tuomitsevan Proctoria, ei ole Elizabeth, vaan Proctor itse. Siellä on myös vähän ennakointia kanssa 'ikään kuin tulisin tuomioistuimeen', koska laissa 3 Proctor tekee juuri sen.

Kukaan ei voi enää epäillä, että pimeyden voimat kootaan hirvittävässä hyökkäyksessä tätä kylää vastaan. Nyt on liian paljon todisteita sen kieltämiseksi '(Hale, Act 2, s.61).

Kylä on varmasti hyökkäyksen kohteena, mutta ei välttämättä sillä tavalla kuin Hale ajattelee. Salemiin vaikuttavat todelliset 'pimeyden voimat' ovat epäilys ja pelko, ei mikään demoninen.

'Olen Herran palvelija, enkä uskalla elää elämää ilman todisteita, joten tahraton mikään pienintäkään omatuntoa ei voi epäillä sitä' (Hale, Laki 3, s. 92).

Jälleen kerran 'niin tahraton todiste', josta Hale puhuu, on yhden henkilön sana toisen sanaa vastaan. Kuten näemme Danforthin lainauksessa myöhemmin tässä artikkelissa, todiste jää moitteettomaksi vain, jos uskot noituuteen enemmän kuin uskot, että ihmiset ovat kaatuvia.

Tässä lainauksessa on myös ennakointi, koska tämän teoksen loppuun mennessä Hale on koko Hale tuntee, että näytelmällä on 'verta päähänsä' (s. 121).

Mutta Jumala teki kasvoni; et voi haluta repiä kasvoni. Kateus on tappava synti, Mary '(Abigail, Act 3, s.106)

Abigailin sanat ovat ironisia, koska Upokas Abigail on kateellinen Elizabeth Proctorin asemasta John Proctorin vaimona.

'DANFORTH, sovitteleva : Ymmärrät väärin, sir; En voi anteeksi näitä, kun kaksitoista on jo hirtetty samasta rikoksesta. Se ei ole vain. ' (Laki 4, s. 119).

Ironista Danforthin lausunnossa on se ei ollut 'vain' ripustaa yhtään syytettyä noitaa, ja niinpä ihmisten hirttämisen jatkaminen vain siksi, että se on jo tehty aiemmin, on kauhea idea.

body_salemmistakes.jpg Salem Massachusetts - Burying Point -hautausmaa / Käytetään alla CC BY 2.0 / Muutettu alkuperäisestä.

Nyt kun olet nähnyt muutaman ironisen lainauksen analysoituna ja selitettynä, sinun vuorosi! Alla on useita lainauksia, jotka osoittavat ironiaa (dramaattista tai muuta). Kokeile kättäsi selittääksesi miksi kukin on ironinen ja analysoi eroa sen välillä mitä hahmo tarkoittaa sanoessaan lainauksen ja piilotettua merkitystä.

 1. 'ABIGAIL: En ole koskaan myynyt itseäni! Olen hyvä tyttö! Olen oikea tyttö! ' (Laki 1, s.40)
 2. 'MARY WARREN, suuremmalla kärsimättömyydellä häntä kohtaan : Kerroin sinulle todisteet. Se on vaikea todiste, kova kuin rock, tuomarit sanoivat. ' (Laki 2, s.54)
 3. 'Proctor, en voi uskoa, että Jumala on provosoitu niin suuresti niin pienellä syyllä ... ajattele kylääsi ja mikä on voinut saada taivaasta tällaisen ukkosen vihan teille kaikille' '(Hale, Act 2, s. 75)
 4. 'PROTORTI:' Tee sitä, mikä on hyvää, eikä sinulle tule haittaa. '' (Ap 3, s.88)
 5. 'Voi, Mary, tämä on musta taide muuttaa muotoasi. Ei, en voi, en voi pysäyttää suuni; se on Jumalan työtä, jonka teen. ' (Abigail, laki 3, s.107)

Pelko ja hysterialainaukset

Vuoden 2007 toinen pääteema Upokas (ja jota opettajat usein kysyvät) on pelko ja hysteria. Salemissa esiintyvän yliluonnollisen pahan ajatuksen aiheuttama pelko saa näytelmän hahmot silmänsä silmiin logiikkaan ja sen sijaan usko väitteisiin, joita ei tueta todellisella 'kovalla kivellä' -näytöllä. Alla on muutama Upokas lainauksia, jotka liittyvät tähän teemaan.

'Jalkapuolella on sumuinen juoni, joka on niin hienovarainen, että meidän pitäisi olla rikollisia pitämään kiinni vanhoista kunnioituksista ja muinaisista ystävyyssuhteista. Olen nähnyt liikaa pelottavia todisteita oikeudessa - Panettelija on elossa Salemissa, emmekä uskalla viiriäisiä seuraamaan mihin tahansa syyttävään sormeen! ' (Hale, Act 2, s.68)

Hale osoittaa täydellisesti niiden hahmojen ajattelutavan, joihin hysteria ja pelko vaikuttavat. Hänen tapauksessaan se on enemmän hysteriaa kuin pelkoa - hän ei pelkää erityisesti, että häntä voidaan syyttää noidana, mutta hänet on vakuuttanut näkemästään 'pelottavista todisteista' ja tämä on sokaisi hänet muihin mahdollisiin syihin, joiden vuoksi noituutta koskevia syytöksiä saatetaan esittää.

Miksi et koskaan ihmettele, onko Parris syytön vai Abigail? Onko syyttäjä aina pyhä? Syntyivätkö he tänä aamuna yhtä puhtaina kuin Jumalan sormet? Kerron sinulle, mitä Salem kävelee - kosto käveli Salemia. Olemme sellaisia ​​kuin olimme aina Salemissa, mutta nyt pienet hullut lapset piristävät valtakunnan avaimia, ja yhteinen kosto kirjoittaa lain! ' (Proctor, laki 2, s.73)

Proctor on täällä terveen järjen ääni, vastakohtana Halen 'älä kyseenalaista prosessia' -asenteelle. Toisin kuin Halessa, Proctor tajuaa, että voit luottaa vain syytöksiin yhtä paljon kuin luottajaan, ja Proctorilla on syytä epäillä, että ainakin yksi syytöksistä johtuu kostojanosta.

Tämä lainaus sopii myös vähän 'Virta / auktoriteetti' -teeman alle - noituuden koettelemukset ovat kääntäneet maailman ylösalaisin, joten vallassa ovat ne, jotka ennen olivat voimattomia ('pienet hullut lapset') (ovat valtakunnan avainten kimppu ').

sateenkaaren järjestyksen värit

'Minulla ei koskaan ollut vaimoa, joka olisi otettu niin kirjoilla, ja ajattelin löytää syy, d'y'see, mutta se ei ollut noita, mistä syytin häntä. Hän itkee avoimesti. Olen rikkonut hyväntekeväisyyttä naisen kanssa, olen rikkonut hyväntekeväisyyttä hänen kanssaan. Hän peittää kasvonsa häpeissään . (Giles, laki 3, s.79)

Tämä lainaus osoittaa, kuinka jopa Giles Corey, yksi tasaisemmista hahmoista Upokas , tarttui noidankokeiden hysteriaan ja sai vaimonsa syytetyksi noidaksi.

Voidaan väittää, että Giles ei tarkoituksella syyttänyt vaimoaan noituudesta ja että hän halusi vain kysyä noituuden asiantuntijalta vaimonsa oudosta käyttäytymisestä, siinä kaikki. Jos näin oli kuitenkin, tämä lainaus osoittaa, kuinka se voi silti vaikuttaa jopa niihin, joita hysteeriset väitteet tai pelko eivät ota.

Kuinka tavallisessa rikoksessa puolustetaan syytettyä? Yksi kutsuu todistajia todistamaan syyttömyytensä. Mutta noituus on ipso facto, kasvoiltaan ja luonteeltaan näkymätön rikos, eikö olekin? Siksi kuka voi olla sen todistaja? Noita ja uhri. Kukaan muu. Nyt emme voi toivoa, että noita syyttää itseään; myönnetty? Siksi meidän on luotettava hänen uhreihinsa - ja he todistavat, lapset todellakin todistavat. Noitojen suhteen kukaan ei kiellä sitä, että haluamme innokkaimmin kaikkia heidän tunnustuksiaan. Mitä siis asianajajalle jää jäljelle? Luulen, että olen esittänyt mielipiteeni. Enkö ole? ' (Danforth, laki 3, s.93)

Tässä lainauksessa Danforth osoittaa noituuden uskon loogisen laajennuksen kauhean vaikutuksen. Tietysti osa, jonka hän jättää keskustelussaan, on se, ovatko uhrit luotettavia vai ei - vain siksi, että 'he todistavat', ei tarkoita, että he todistavat totuudenmukaisesti - mutta tämä on Danforthille sokea alue. On mahdollista, että Danforth ei voi ymmärtää, että naiset tai lapset valehtelisivat hänelle (tuomarille!) Yhteiskunnallisten ennakkoluulojen takia; mutta hänen kantaansa vaikuttaa, ainakin jossain määrin, noituuden pelko, joka vallitsee puritaanisessa yhteiskunnassa.

body_haveimademypoint.jpg 217013 / Käytetään alla CC BY 2.0 / Leikattu alkuperäisestä

Luulen, että olen esittänyt mielipiteeni. Enkö ole?

Tässä on pari muuta lainausta, jotka osoittavat pelkoa / hysteriaa. Kokeile kättäsi selittääksesi, miten kukin heistä tekee niin.

 1. PROCTOR: En horju mitään, mutta saatan ihmetellä, hyvitetäänkö tarinani tällaisessa tuomioistuimessa. Ihmettelen siitä, kun niin vakaa ajatteleva ministeri kuin sinä epäilet sellaista naista, joka ei koskaan valehdellut eikä voi, ja maailma tietää, ettei voi! Voin horjua jonkin verran, herra; En ole hölmö. ' (Laki 2, s.65)
 2. '' Se oli vain urheilua alussa, sir, mutta sitten koko maailma itki henkiä, henkiä '' (Mary Warren, Laki 3, s. 100)

Maine ja Pride Quotes

Huoli maineesta ja ylpeydestä on lanka, joka on kudottu kaikkialla Upokas , joka ohjaa eri hahmojen toimintaa ja motivaatioita samoin kuin John Proctoria ympäröivä keskeinen konflikti (tunnistaa hän aviorikoksen pelastaakseen vaimonsa? Tunnustako hän noituuden pelastaakseen henkensä?).

'KAMARINEITO , mielialalla : Nimeni on hyvä kylässä! En aio sanoa, että nimeni on likainen! Goody Proctor on juoruava valehtelija! ' (Laki 1, s.12)

Abigail on huolissaan maineestaan ​​ja 'nimestään'; tämä epäilemättä motivoi häntä ainakin aluksi syyttämään metsän tanssimista Tituballa. Jos hänen nimensä on 'likainen', Abigaililla voi olla ankaria seurauksia Salemin teokratiassa, jossa naiset ovat jo matalalla totemipylväällä - jos havaitaan, että hän, naimaton orpo, nukkui naimisissa olevan miehen kanssa, hänellä olisi valtavat seuraukset ( vaikka mitä nämä seuraukset olisivatkin, ei määritellä näytelmässä).

'Helvetti ja taivas tarttuvat selkäämme, ja kaikki vanhat teeskentelymme repeytyvät - tee rauha!… Rauha. Se on huolenpitoa, eikä suurta muutosta; olemme vain sellaisia ​​kuin olimme aina, mutta alastomia nyt. Hän kävelee kuin kohti suurta kauhua päin avointa taivasta . Selvä, alasti! Ja tuuli, Jumalan jäinen tuuli puhaltaa! ' (Proctor, laki 2, s.76).

Täällä Proctor ennakoi maineensa menetystä, kun käy ilmi, että hänellä on ollut suhde Abigailiin. Se tarkoittaa hänen hyvän nimensä menetystä, mutta toisaalta se on tapa, jolla hän voi sovittaa syntinsä. - Ehkä hän vihdoin tuntee 'Jumalan jäisen tuulen' ja pystyy asettamaan tämän takanaan.

'Tulin tähän kylään kuin sulhanen rakkaalleen, kantamassa korkean uskonnon lahjoja; ne pyhän lain kruunut, jotka toin, ja mihin kosketin kirkkaalla luottamuksellani, se kuoli; ja missä käänsin suuren uskoni silmän, veri virtasi ylös. Varo, Goody Proctor - pidä kiinni uskosta, kun usko tuo verta. Virheellinen laki johtaa sinut uhraamaan. Elämä, nainen, elämä on Jumalan arvokkain lahja; mikään loistava periaate ei voi perustella sen ottamista. Pyydän sinua, nainen, voittamaan miehesi tunnustamaan. Anna hänen antaa valheensa. Viiriäiset eivät ole ennen Jumalan tuomiota tässä, sillä voi hyvinkin olla, että Jumala kirottaa valehtelijan vähemmän kuin se, joka heittää elämänsä ylpeydestä. ' (Hale, Act 4, s.122)

Hale kuvailee, kuinka hän oli täynnä ylpeyttä itsestään ja kyvyistään, vain saadakseen ylpeyden johtaa muiden kuolemaan. Hän varoittaa Elizabethia siitä, että mitään, edes ylpeyttä tai mainetta, ei kannata heittää henkensä pois.

'PROTORI, huudolla koko sielunsa : Koska se on nimeni! Koska minulla ei voi olla toista elämässäni! Koska valehtelen ja allekirjoitan itseni valheisiin! Koska en ole sen pölyn arvoinen, joka roikkuu! Kuinka voin elää ilman nimeäni? Minä olen antanut sinulle sieluni; jätä minulle nimeni! ' (Proctor, laki 4, s. 133).

Proctorin itsetunto on täysin sidottu 'hänen nimensä' ja siihen, miten muut näkevät hänet. Hän onnistuu saamaan itsensä tunnustamaan ja allekirjoittamaan tunnustuksen, mutta kun tuomioistuimen virkamiehet yrittävät viedä tunnustuksen pois osoittamaan koko kaupungille, se on kiinni. Proctor ei voi sietää hänen maineensa tahraamista tällä noituuden tunnustuksella, koska jos maine vahingoittuu, hän ei enää voi ajatella itsestään.

body_whattodo.jpg Tasapainossa / Käytetään alla CC BY 2.0 / Leikattu alkuperäisestä.

Tässä on muutama lainaus, joka osoittaa Salemin asukkaiden huolen maineesta ja ylpeydestä heidän nimissään. Harjoituksena syventää ymmärrystäsi kirjasta yritä selittää, kuinka kukin osoittaa huolensa nimestä, maineesta tai ylpeydestä.

 1. 'Nimessäni ei saa olla punastumista.' (Abigail, laki 1 s.11)
 2. Mies ei hävitä hyvää nimeään. Tiedät sen varmasti '' (Proctor, Act 3, s.102)
 3. 'Lykkääminen puhuu nyt röyhtäilyä minulta; armahduksen tai armahduksen on kyseenalaistettava tähän asti kuolleiden syyllisyys. Puhuessani Jumalan lakia en aio murtaa sen ääntä virittäen. Jos kosto on pelkosi, tiedä tämä - minun pitäisi ripustaa kymmenentuhatta, jotka uskaltivat nousta lain vastaisesti, ja suolakyynemeri ei voinut sulattaa lakisääteistä päätöstä. ' (Danforth, laki 4, s.119-120)
 4. 'Hänellä on nyt hyvyytensä. Jumala varjelkoon, että otan sen häneltä! (Elizabeth, Act 4, s.134)

Voima- ja viranomaislainaukset

Viimeinen pääteema on Puritan Salemin yhteiskunnan ja auktoriteetin voima. Jotkut tärkeimmistä Upokas lainaukset liittyvät näihin ajatuksiin.

Ja merkitse tämä. Anna kummankin teistä hengittää sana tai sanan reuna muista asioista, ja minä tulen luoksenne jonkin kauhean yön mustana ja tuon terävän laskun, joka järkyttää teitä. Ja tiedät, että osaan sen; Näin intiaanien murskaavan rakkaiden vanhempieni pään minun vieressä olevalla tyynyllä, ja olen nähnyt joitain punertavia töitä yöllä, ja voin saada sinut toivomaan, ettet olisi koskaan nähnyt auringon laskevan! ' (Abigail Williams, Act 1, s.19)

Näytelmän alussa Abigailin hallussa oleva voima on suhteellisen vähäinen. Hän pystyy käyttämään fyysisen väkivallan uhkia lehmittämään muita tyttöjä tekemään tarjouksensa, mutta se on niin pitkälle kuin hänen vaikutusvaltaansa ulottuu. Hän ei koskaan voi sanoa, mitä hän sanoo tässä lainauksessa, esimerkiksi setältään Parrisille, ja päästä eroon.

'Olet Jumalan väline, joka on annettu meidän käsissämme löytääkseen Paholaisen edustajat keskuudestamme. Sinut valitaan, Tituba, sinut on valittu auttamaan meitä puhdistamaan kylämme. ' (Hale, teko 1, s.44)

Tituba, matalin (orja ja nainen) alin hänen asemansa on noussut väliaikaisesti noidankokeiden takia. Yleensä, hän onko käsketty tehdä ja käsketty totella; nyt hänellä on kuitenkin elämän ja kuoleman voima muihin nähden.

'Toivon vain, ettet enää ole niin sarkastinen. Neljä tuomaria ja kuninkaan varajäsen istuivat illallisella kanssamme, mutta tunti sitten. Minä - haluaisin sinun puhuvan siviilisesti minulle tästä eteenpäin. ' (Mary Warren, Act 2, s.57)

Toisella näytöksellä koettelemusten seuraukset alkavat heijastua oikeussalista. Mary Warren tuntee olevansa oikeutettu, pyytää ja (jossain määrin) saa kunnioitusta, koska hänellä on nyt suurempi valta-asema. Ja Mary ei ole ainoa, joka hyötyy kärsimään joutuneille tytöille annetusta lisätunnosta, kuten seuraava lainaus osoittaa.

'KAMARINEITO, avoimessa uhassa : Varokaa, herra Danforth. Luuletko olevasi niin mahtava, että helvetin voima ei ehkä muuta mielesi? Varo sitä! ' (Laki 3, s. 100)

älä mene hiljaa yöhön

Tässä näytelmän vaiheessa Abigail on tullut riittävän voimakkaaksi voidakseen uhata koko maakunnan varakuvernööriä ilman kielteisiä seurauksia.

Tässä on toinen lainaus, joka osoittaa voiman ja auktoriteetin kiikun, joka tapahtuu noidankokeissa:

'KAMARINEITO, astumalla Danforthiin : Minkä ilmeen annat minulle? Danforth ei voi puhua . Minulla ei ole sellaista ulkonäköä! Hän kääntyy ja alkaa kohti ovea . ' (Laki 3, s.103)

Katso, voitko vastata itse näihin kysymyksiin tästä lainauksesta: Mitkä ovat tämän lainauksen seuraukset? Kuinka kaupungin voimadynamiikka on siirtynyt näytelmän alusta tähän pisteeseen?

Rakenna täydellinen essee

Ei-temaattiset lainaukset

Tämä viimeinen osa on omistettu Upokas lainaukset, jotka eivät liity mihinkään yllä luetelluista aiheista, mutta merkitsevät silti tärkeää hetkeä näytelmässä.

'Kylässä on pyöriä pyörien sisällä ja tulipaloja!' (Rouva Putnam, laki 1, s.26)

Rouva Putnam aikoo huudahdessaan viitata siihen, että jalalla on noitia juonia, mutta se pitää paikkansa myös tämän kontekstin ulkopuolella - asiat eivät ole sellaisia, mitä ne näyttävät Salemissa, ja on monimutkaisia ​​syy-seurausketjuja.

Hyvä esimerkki siitä, kuinka monikerroksiset tapahtumat tapahtuvat Upokas löytyvät erittelemällä miksi John Proctor ripustetaan noituudesta. Proctor nukkui Abigailin kanssa, mikä johti hänen vaimonsa erottamiseen, mikä johti siihen, että hän syytti vaimoaan noituudesta, mikä johti Proctorin syytökseen noituudesta ja lopulta hirtettiin sen puolesta.

'Polttamme täällä tulipalon; se sulaa kaiken salaisuuden. ' (Danforth, laki 3, s.83)

Tämä rivi on viite näytelmän nimelle, Upokas . Uupia käytetään metallien sulattamiseen ja perusmetallien erottamiseen - tai noituudesta kysyttyjen kohdalla se erottaa valheet ja tekopyhyyden. Tässä lausunnossa on enemmän totta kuin Danforth tietää; paitsi koetukset sulattavat ihmisten asettamat rintamat, mutta ne myös paljastavat ihmisten ytimen .

Yksi esimerkki tästä on, kun Mary Warren syyttää John Proctoria Paholaisen miehenä: Kun työntö tulee työntymään, hän ei ole tarpeeksi vahva kertomaan totuutta (Laki 3, s. 110). Toisaalta John Proctorin kanssa huomaamme, että hänen todellinen sisäinen itsensä on riittävän vahva puolustamaan totuutta. Ensinnäkin hänen korkea maine sulaa (kun hän tunnustaa aviorikoksen) ja Procto paljastetaan tekopyhänä; lopussa Upokas kuitenkin, toinen, vahvempi ydin paljastuu, kun Proctor päättää ripustaa noidaksi eikä väärin (ja julkisesti) tunnistaa noituutta.

'Ei, vanha mies, et ole loukannut näitä ihmisiä, jos heillä on hyvä omatunto. Mutta teidän on ymmärrettävä, sir, että henkilö on joko tässä tuomioistuimessa tai hänet on laskettava siihen, tien välillä ei ole tietä. Tämä on terävä aika, nyt tarkka aika - emme enää asu hämärässä iltapäivällä, jolloin paha sekoitti itsensä hyvään ja sekoitti maailmaa. Nyt Jumalan armosta loistaa aurinko, ja ne, jotka eivät pelkää valoa, ylistävät sitä varmasti. Toivon, että olet yksi niistä. ' (Danforth, laki 3, s.87)

Danforthin usko mustavalkoiseen moraaliin pahentaa Salemin tilannetta. Loppujen lopuksi, jos ei voida osoittaa, että EI ole noita, ainoa vaihtoehto on, että sinun on oltava yksi

PROTORI, nauraa sitten mielettömästi : Tulipalo, tulipalo palaa! Kuulen Luciferin saapas, näen hänen saastaiset kasvonsa! Ja se on minun kasvoni ja sinun, Danforth! Niille, jotka viiriäiset tuovat miehet tietämättömyydestä, kuten minä olen viiriäiset, ja kuten te viiriäiset nyt, kun tiedätte kaikesta mustasta sydämestänne, että tämä on petos - Jumala on erityisen kiroillissamme, ja me poltamme, me poltamme yhdessä! (Proctor, laki 3, s.111)

Proctor ilmaisee nimenomaisesti näytelmän tekstin - todellinen paholainen Upokas ei ole Saatana, vaan ihmiset, jotka eivät ryhdy kertomaan totuutta (kuten Proctor) tai jotka kieltäytyvät näkemästä totuutta (kuten Danforth).

body_fearisalie.jpg Valehdella / Käytetään alla CC BY 2.0 / Leikattu alkuperäisestä.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Fairfield University ACT -pisteet ja GPA

Mitkä ovat pistevalintakäytännöt Ivy Liigassa?

Miten Ivy League -yliopistot, kuten Harvard ja Yale, käsittelevät useita ACT- tai SAT -pisteitä? Saatko pistevalinnan vai lähetätkö kaikki tulokset? Lue koko oppaamme.

Molloy College SAT -pisteet ja GPA

Parhaat valmistelukirjat SAT -kirjoittamiseen

Opiskeletko SAT -kirjoittamista ja haluat tietää, mitkä ovat parhaat SAT -valmistelukirjat? Löydä parhaat kirjat täältä oppiaksesi kielioppisääntöjä ja harjoittelemaan realistisilla kysymyksillä.

Rutgers, New Jerseyn osavaltion yliopisto - Camdenin pääsyvaatimukset

Sweet Briar Collegen pääsyvaatimukset

5 parasta AP -tilastojen tarkastelukirjaa tenttiin valmistautumiseen

Etsitkö AP -tilastokirjaa? Katso luettelo parhaista AP -tilastojen tarkastelukirjoista löytääksesi sinulle parhaan vaihtoehdon - sekä vinkkejä AP -tilastojen valmistelukirjan tehokkaaseen käyttöön.

Lopullinen ACT -matematiikan valmisteluopas: strategioita, aiheita ja vinkkejä

Tarvitsetko apua taidon ACT math prep kanssa? Tämä opas näyttää sinulle tärkeimmät strategiat, matemaattiset kaavat ja harjoitusmateriaalit, joita tarvitset testin ässään.

Shippensburgin yliopisto Pennsylvaniassa SAT-tulokset ja GPA

La Sallen yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä tapahtuu, jos unohdan AP-kokeeni?

Oletko huolissasi AP-testin puuttumisesta? Selitämme, kuinka voit selvittää, oletko oikeutettu myöhäiseen AP-testaukseen ja mikä on paras tapa varmistaa, että voit suorittaa kokeen.

Mikä ACT Aspire oikein on? Miksi sinun pitäisi välittää?

Mikä on uusi ACT Aspire -testi ja miksi sillä on väliä? Opi miksi se luotiin ja miten se vaikuttaa oppimiseesi.

22 hauskaa, helppoa taideprojektia lapsille, joita voit tehdä kotona

Tarvitsetko hauskoja taideprojekteja kotona jumissa oleville lapsille? Luettelomme erittäin helpoista taideprojekti -ideoista pitää kaikki viihdyttävänä.

Kuinka päästä sisään: FGCU -pääsyvaatimukset

Täydellinen opas vertaissuosituksiin

Tarvitsetko vertaissuositusta? Lue täydellinen opas Davidsonin ja Dartmouthin vertaissuosituksista selvittääksesi, keneltä sinun pitäisi kysyä ja miten heidän pitäisi kirjoittaa kirjeesi.

Etelä-Dakotan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka monta tuoppia gallonassa?

Muuntaminen pinttien ja gallonien välillä? Katso oppaastamme kuinka monta pinttiä gallonassa.

Pyhän sydämen yliopiston pääsyvaatimukset

Vanhat SAT -tulokset: kuinka saada ja käyttää niitä

Haluatko saada vanhat SAT -tulokset vuosien takaa? Näin löydät vanhat tulokset College Boardista.

Jacksonvillen yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Carthage College ACT -tulokset ja GPA

Epätäydellinen dominointi vs. kodominanssi: Mikä on ero?

Mitä eroa on epätäydellisen määräävän aseman ja kodinominanssin välillä? Opi kunkin yksityiskohdat vertaamalla kodominanssia ja epätäydellistä määräävää asemaa.

Mitä sinun on tiedettävä Livermoren lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Livermore High Schoolista Livermore, CA.

Bennett Collegen pääsyvaatimukset

Taideyliopiston pääsyvaatimukset