Alhainen GPA, mutta korkea SAT / ACT: Mitä sinun pitäisi tehdä?

main_goodandbad

Oletetaan, että olet tehnyt melkein mahdotonta, ja saanut hämmästyttävän SAT-pisteet 2200 tai enemmän tai ACT-pisteet 32 ​​tai enemmän. Monet lukiolaiset eri puolilla maata ovat todennäköisesti mustasukkaisia ​​sinua!

Mutta entä jos GPA on paljon pienempi - 3.0 tai jopa 2.0? Onko sinulla vielä laukausta korkeakouluissa? Mitä valintaviranomaiset ajattelevat sinusta?Lue lisää siitä, mitä tehdä matalalla GPA-, korkea SAT / ACT-pisteet -sovelluksella. Tämä korkea pisteet voivat olla paljon arvokkaampia kuin luulet!

Hyvät uutiset

Korkea SAT / ACT-pistemääräsi osoittaa akateemiset kykynsä ja älyllisen kykynsä. Vaikka on mahdollista saada korkea GPA ilman superälyä (koska jotkut koulut lisäävät GPA: ta), on lähes mahdotonta saada korkeita SAT / ACT-pisteitä, jos sinulla ei ole merkittävää älyllistä kykyä. Korkeakoulut tietävät tämän.

Koska SAT ja ACT ovat kansallisia, standardoituja testejä, jos teet niissä hyvin pääset kasaamaan erittäin suotuisasti verrattuna koko hakijajoukkoon. Esimerkiksi, jos sinulla on 34 ACT, se tarkoittaa, että ansaitsit yli 99% maasta.

Toisaalta 4,0 GPA: n saaminen ei salli korkeakoulujen vertailla sinua helposti muihin opiskelijoihin. Tämä johtuu siitä, että luokitusasteikot ja luokan vaikeudet vaihtelevat lukioissa.

Yksi muu asia pitää mielessä on se hakeminen kouluihin, joissa SAT / ACT-pistemäärä on yli heidän keskimääräisen hyväksytyn opiskelijapistemäärän, nostaa pääsykertoimiasi koska pisteesi nostaa koulujen keskiarvoja. Muista, että korkeakoulut yrittävät myös maksimoida pisteytysprofiilinsa ja saada korkeampien SAT / ACT-pisteiden saaneet opiskelijat näyttämään heiltä hyviltä.

Huonot uutiset

Litteraatti ja GPA ovat erittäin tärkeitä etenkin kilpailukykyisille kouluille. Stanford sanoo heidän päässivustollaan: Odotamme sinun haastavan itsesi koko lukion ajan ja menestyvän hyvin. Tärkein valtakirja jonka avulla voimme arvioida akateemista ennätystäsi, on lukion transkriptio.

Miksi transkriptio - mukaan lukien GPA - on niin tärkeä? Koska GPA näyttää suorituskyvyn pitkällä aikavälillä sekä kyvyn menestyä vaikeissa luokissa. Tämä on tärkeää auttaakseen korkeakouluja päättämään, onnistutko menestymään heidän luokissaan.

Jos olet nuorempi tai vanhempi, jolla on alhainen GPA, sinulla ei ole paljon aikaa nostaa sitä ennen kuin aloitat yliopistosovelluksesi. Joten mitä voit tehdä?

Kerromme, mitä korkeakoulut saattavat ajatella matalasta GPA- ja korkeasta ACT / SAT-yhdistelmästäsi, kysymyksistä, joita heillä on, ja vinkkejä sinulle tarkkojen olosuhteiden perusteella.

Kuinka alhainen on matala?

Tietysti se, kuinka alhainen GPA on, vaikuttaa pääsykertoimiin. 3,5: n välillä, jota pidetään alhaisena valikoivissa korkeakouluissa, mutta monien valtion koulujen toiminta-alueella, on valtava ero 2,0: n, jota pidetään alhaisena useimmissa korkeakouluissa.

kehonperfektionisti

Varmista myös, että et ole kovaa itsellesi ... saatat ajatella, että 3,9 GPA on alhainen, mutta useimmat korkeakoulut eivät.

Ota selvää, mikä on hyväksytty opiskelijoiden GPA-alue kohdekouluissasi. Voit tehdä tämän hakemalla [Korkeakoulun / yliopiston nimi] Keskimääräinen GPA-pääsyvaihtoehto tai [Korkeakoulun / yliopiston nimi] pääsyvaatimukset.

Jos GPA on juuri kantaman ulkopuolella, korkea SAT / ACT-pisteesi todennäköisesti korvaa GPA: n, varsinkin jos muu sovelluksesi on vahva.

Mutta jos GPA on kaukana niiden rajoista, on erityisen tärkeää käyttää sovellustasi selittämään, miksi GPA on alhainen.

Joten jos olet saavuttamassa kovaa korkeakoulua tai sinulla on tien ulkopuolinen GPA, lue lisää, mitä tehdä!

Mitä korkeakoulut ajattelevat korkeasta SAT / ACT: stä ja matalasta GPA: sta?

Jos sinulla on korkea SAT / ACT-pisteet, mutta alhainen GPA, pääsyvirkamiehet olettavat akateemisen potentiaalisi olevan korkeat - SAT / ACT-pisteet osoittavat sen - mutta että motivaatiosi on heikko, siten alhainen GPA.

Älykäs löysä voi olla ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, kun hakupäällikkö lukee tiedostosi.

Niin mitä sinun on tehtävä, on todistaa oletus vääräksi. Riippumatta siitä, onko sinulla henkilökohtaisia ​​olosuhteita, jotka johtavat matalaan GPA-arvoon, vaativaan koulun ulkopuoliseen tai muuhun akateemiseen valmisteluun lukioluokkien ulkopuolella, tavoitteesi on osoittaa, että olet paitsi älykäs - myös voit työskennellä ahkerasti ja menestyä hyvin yliopistossa.

Käymme läpi useita skenaarioita, joita ohjaavat päävaltuutettujen kysymykset, miksi GPA on alhainen ja mitä se tarkoittaa. Kullekin skenaarialle meillä on joitain erityisiä neuvoja, mutta lue ne kaikki läpi, koska tilanne on todennäköisesti ainutlaatuinen ja yhdistää useita skenaarioita.

Miksi GPA on matala?

Tämä on iso kysymys, miksi pääsyvirkamiehet kohtaavat hakemuksensa. Tämä on kysymys, johon hakemuksesi on vastattava tyydyttävästi, varsinkin jos haluat laukauksen korkeakouluissa.

Tutkimme kahta olosuhetta, jotka todennäköisesti anteeksi alhaisen GPA: n. Älä huoli, jos nämä eivät koske sinua - meillä on paljon enemmän neuvoja!

Skenaario 1: Lieventävät olosuhteet

Jos sinulla on vakavia lieventäviä olosuhteita, kuten sairaus tai perhekriisi, selitä ne ehdottomasti hakemuksessasi. Tämä sopisi varmasti ylimääräiseen tietoruutuun, mutta se voi myös olla hyvä materiaali henkilökohtaiseen lausuntoosi.

Esimerkiksi, jos sinulla on alhainen GPA, koska perheellesi oli taloudellisia ongelmia, molemmat vanhempasi aloittivat pitkät työt, ja sinusta tuli nuorempien sisarusten ensisijainen hoitaja eikä sinulla ollut aikaa kotitehtäviin, sen pitäisi ehdottomasti olla hakemuksessasi osana tarinasi.

Tai jos arvosanasi kärsivät sairaudesta, sinun tulee ehdottomasti ilmoittaa siitä hakemuksessasi.

Lyhyesti, jos sinulla oli vakavia ulkopuolisia olosuhteita, jotka vaikuttivat palkintoihisi, varmista, että selität ne perusteellisesti hakemuksessasi. Haluat varmistaa, että korkeakoulut tietävät, että sinun tapauksessasi GPA ei ollut täysin sinun hallinnassasi.

Sinun tulisi korostaa akateemisia kiinnostuksen kohteita ja luokkia, joissa teit hyvin, mutta olosuhteiden selitys on paras tapa auttaa pääsyvirkamiehiä arvioimaan tiedostosi oikeudenmukaisesti.

Skenaario 2: Vietit tonnia aikaa opetussuunnitelman ulkopuolella

Jos vietät paljon aikaa opetussuunnitelman ulkopuolelle - sanotaan, että olet keskustelija, joka on käynyt kansalaisilla tai palkittu huilupelaaja - luokkien kustannuksella, se ei anna anteeksi alhaiselle GPA: lle, mutta se parantaa mahdollisuuksiasi .

Huippupisteiden ja korkean GPA-arvon lisäksi korkeakoulut etsivät myös poikkeuksellisen lahjakkaita opiskelijoita tietyiltä aloilta. Jos sinulla on poikkeuksellinen kyky, se voi voittaa matalan GPA: n, erityisesti korkealla ACT / SAT-pisteelläsi. Kaikki kansallisella tasolla tehtävät opetussuunnitelmat näyttävät erityisen hyviltä.

mitä taurus tarkoittaa

Eivätkö nämä tilanteet koske sinua? Jatka lukemista.

body_carnegie

Jos olet pelannut Carnegie Hallia, korkeakoulut ovat todennäköisesti melko anteeksiantavia siitä biologian C: stä ...

Millaisia ​​luokkia pidit?

Matala GPA kovissa luokissa näyttää paremmalta kuin matala GPA helpommissa luokissa. Sinun tulisi miettiä saamiesi arvosanojen mallia ja miksi sait matalat arvosanat sinne missä sait.

Yliopistojen pääsyvaatijat yrittävät selvittää myös tämän mallin, joten tee siitä helpompaa ja selitä mikä tahansa malli. Esimerkiksi…

Skenaario 3: Olet käynyt vaikeissa luokissa ja saanut matalan GPA: n

Ylikuormittitko itsesi liian monilla kovilla kursseilla ja yrititkö pysyä mukana? Esseessäsi voit puhua siitä, mitä olet oppinut ottamaan liikaa kerrallaan ja kuinka olet varovaisempi ja keskittyneempi yliopistossa.

Koska olit noissa vaikeissa luokissa, sinun tulisi myös korostaa oppimaasi ja kokemaasi älyllistä kehitystä . Esimerkiksi, jos sinulla on matala arvosana AP-biologiassa, ehkä sen vakuuttaminen sinusta, että haluat tutkia ennen lääketieteellisiä kursseja yliopistossa, aloitit vapaaehtoistyössä paikallisessa sairaalassa tai ilmoittautuit lääketieteellisen anatomian luokalle.

Tällainen matka osoittaisi korkeakouluille, että sinulla on vakavia etuja, ja vaikka arvosanasi eivät olekaan korkeat, pystyt tekemään kovaa työtä ja parantamaan.

Skenaario 4: Otit helppoja luokkia ja sait matalan GPA: n

Eivätkö kiinnostuneet koulusi helpoista luokista ja löysit löysäsi? Tämä on vaikeampaa myyntiä , mutta jos olisit enimmäkseen tavallisissa luokissa (ei kunnianosoituksissa, AP: ssä tai IB: ssä) ja saisi matalan GPA: n, voit väittää, etteivät tunneit yksinkertaisesti olleet kiinnostuneita sinusta ja että sinulla oli vaikeuksia pysyä mukana pienissä tehtävissä, mutta sinulla oli älyllistä harrastukset vapaa-ajalla.

Yllä oleva argumentti on pakottavampi, jos menit lukioon ilman kovin paljon kunnianosoituksia, AP- tai IB-vaihtoehtoja .

Hakemustasi vahvistettaisiin myös, jos sinulla on mielessäsi uratavoite ja pärjäät hyvin tietyissä siihen liittyvissä luokissa. Esimerkiksi, jos haluat olla asianajaja ja onnistut saamaan kunnolliset arvosanat englannista ja historiasta, se voi auttaa vakuuttamaan pääsyvirkamiehet siitä, että huolimatta muiden luokkien hitaudesta, pystyt yhdistymään ja keskittymään pääaineellesi yliopistossa.

body_videogames

Vihje: videopelejä ei lasketa älylliseksi harrastukseksi (ellet suunnittele niitä).

Mikä on luokan trendisi?

Vaikka korkea GPA on tärkeä, niin on yleinen suuntaus paremmille palkkaluokille tai vaikeemmille luokille vuosittain. Onko sinulla nouseva vai uppoava trendi, lue lisää oppiaksesi, mitä se tarkoittaa ja miten se vaikuttaa sovelluksiisi.

Skenaario 5: Aloitit matalilla luokilla, mutta paransit

Jos luet tätä toissijaisena tai nuorempana, paranna arvosanojasi nyt. Et voi täysin korjata GPA: ta, mutta pystyt näyttämään parannustarinan, joka voi olla yhtä tärkeä. Parempien arvosanojen malli osoittaa, että olet korjannut ajanhallinnassa ilmenneet ongelmat ja olet parantanut tehtävien ja testien käsittelyä.

Tämä kasvu on tärkeää, koska se näyttää pääsyvirkamiehet, joita voit jatkaa kasvuasi ja parantumistasi yliopistossa. Tämä näyttää erityisen hyvältä, jos olet menestynyt arvosanoin, AP- tai IB-luokissa myöhemmin lukion urallasi, koska se viittaa siihen, että opit taitoja, joita tarvitaan menestymään yliopistossa.

Jos sinulla on tämä malli transkriptiossasi, vie ehdottomasti jonkin aikaa hakemuksellesi selittäessäsi, miksi kamppailit lukion alussa ja mikä sai sinut parantamaan arvosanojasi. Korkean ACT / SAT-pistemäärän lisäksi parannettu GPA voi vakuuttaa korkeakoulut olette akateemisesti valmistautuneita.

Skenaario 6: Aloitit korkeasta luokasta, mutta ne putosivat

Jos aloitit hyvillä arvosanoilla ja GPA on laskenut, sinun on selitettävä miksi. Otitko liian monta kovaa luokkaa? Sinusta tuli liikaa urheilua tai koulun ulkopuolista? Perheen sairaus?

On myös erityisen tärkeää todistaa, että sinulla on muita akateemisia tai henkisiä etuja , kuten keskustelemme alla.

Pienempi palkkaluokka on huolestuttavampi korkeakouluille, koska se viittaa siihen, että sinulla oli vaikeuksia selviytyä kovempien luokkien kanssa myöhemmin lukiossa tai jopa että olet palanut itsesi ennen yliopistoa.

Sinun on todistettava, että sinulla on vahvat akateemiset edut ja pystyt menestymään hyvin, huolimatta suuntauksestasi uppoamaan arvosanoja. Yksi tapa tehdä tämä on ottaa muutama kunnia-, AP- tai IB-luokan vanhempi vuosi ja varmistaa, että pärjäät niissä hyvin.

Korkeakoulut näkevät vuoden puolivälin arvosanaraportin, joten jos he näkevät, että olet käynyt vaikeissa luokissa ja pärjäät paremmin, se vakuuttaa heille, että pystyt menestymään hyvin yliopistokursseilla.

Toinen tapa rauhoittaa korkeakouluja on SAT-aihetestit. Jotkut korkeakoulut vaativat niitä pääsylle, toiset eivät, mutta melkein kaikki harkitsevat niitä. Korkean SAT-tutkintotuloksen saaminen auttaa vakuuttamaan pääsyvaatijat siitä, että olet akateemisesti kykenevä tietyissä aiheissa.

Jos et ole vielä suorittanut mitään SAT-aiheisia testejä, ota huomioon - monet opiskelijat ottavat ne myöhään pelissä (jopa vanhempien syksyllä). Jos olet varma kyvystäsi testeissä ja sinulla on edes vähän aikaa omistautua opiskeluun, korkea SAT-aiheiden pisteet tai kaksi voivat auttaa todistamaan kykynne akateemisissa aineissa ja auttaa varjostamaan GPA: ta.

body_drop

Jos GPA-trendi näyttää tältä, sinulla on joitain selittäviä tehtäviä ...

Voitteko todistaa akateemisen valmistelunne eri tavalla?

Jos GPA on alhainen eikä sinulla ole siihen hyvää syytä, sinun tehtäväsi on todistaa korkeakouluille, että olet edelleen akateemisesti valmistautunut matalasta GPA: sta huolimatta. Korkea ACT / SAT-pisteesi on ensimmäinen askel kohti itsesi todistamista, mutta harkitse myös muita tapoja näyttää älyäsi…

Skenaario 7: Sinulla on yksi heikko aihe

Onko sinulla tietty aihe, jossa kamppailet? Onko GPA: si alhainen, koska sinulla on matematiikassa Ds, mutta As ja Bs muualla? Jos niin, sinun pitäisi korosta vahvuuksiasi muissa aiheissa.

Esimerkiksi, jos sinulla on erinomaisia ​​arvosanoja englanninkielisillä kursseilla, korosta se hakemuksessasi ja puhu siitä, mikä vetää sinut englantiin ja miksi pidät siitä. Osoita, että sinulla on vahvat henkiset kiinnostuksen kohteet parhaissa aiheissasi, minkä voit tehdä henkilökohtaisen lausunnon tai yliopistolisäaineiden kautta yhteisessä sovelluksessa.

Vielä parempi, jos olet tehnyt näihin luokkiin liittyvää ulkopuolista työtä tai opetussuunnitelmaa. Jos esimerkiksi osaat englantia ja historiaa ja vietät aikaa luokan ulkopuolella Mock Trialissa, voit puhua siitä, kuinka kiinnostuksesi lakiin ajaa sinut menestymään historiassa ja englannissa. Tämä ei anna anteeksi matalille matemaattisille arvosanoille, mutta se osoittaa korkeakouluille, että sinulla on vahvat akateemiset edut.

body_positive

Auta korkeakouluja keskittymään positiiviseen!

Skenaario 8: Olet suorittanut AP- tai IB-kokeet

Suorititko ja läpäisit AP- tai IB-kokeet? Esimerkiksi, jos sait Cs koko vuoden maailmanhistoriassa, mutta läpäisit testin 4: llä, se ainakin osoittaa, että olet oppinut suurimman osan materiaalista.

Jos näin on sinulle, korosta tentit, joissa teit hyvin ja puhu älyllisestä kiinnostuksestasi noihin aiheisiin. Voit kertoa, miksi et mennyt hyvin ylimääräisen tietoruudun luokissa, mutta keskity henkilökohtaisessa lausunnossasi selittämään akateemisia etujasi ja sitä, miten haluat jatkaa niiden suorittamista yliopistossa.

Muista, että haluat osoittaa akateemisen kykynsä korkeakouluille. Hyväksytty AP / IB-pistemäärä on tärkeä todiste, joten seuraa sitä esseellä, joka selittää edelleen kiinnostuksesi!

Skenaario 9: Otit ulkopuolella rikastustunnit

Olitpa osallistunut akateemiselle kesäleirille tai käynyt ylimääräisen kurssin tai kaksi yhteisöopistossa, laita nämä tiedot ehdottomasti hakemukseesi. Se ei korvaa alhaisia ​​arvosanojasi, mutta se osoittaa korkeakouluille, että olet tosissasi henkisen harrastuksesi suhteen ja oletko varannut aikaa koulun ulkopuolella oppimiseen.

Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos saat ylimääräisen suosituskirjeen professorilta tai ohjaajalta, jonka kanssa olet työskennellyt.

Skenaario 10: Sinulla on akateemista kiinnostusta koulun ulkopuolella

Joten GPA on alhainen, mutta teetkö asioita, kuten lukea Sota ja rauha vapaa-ajalla? Oletko oppinut koodauskielen itse ja suunnitellut oman sovelluksesi?

Jos et pysty osoittamaan akateemista valmistautumistasi korkean tason arvosanojen tai AP / IB-tenttitulosten kautta, etsi tapa sisällyttää hakemukseesi ulkopuoliset akateemiset kiinnostuksen kohteet. Jos olet osallistunut Hackathons-tapahtumiin tai osallistunut kirjoituskilpailuihin, sovi se hakemukseesi opetussuunnitelman ulkopuolelle. Tällainen ulkopuolinen kiinnostus voi olla hyvä materiaali myös henkilökohtaiseen lausuntoon.

Pohjimmiltaan, jos sinulla on akateeminen valmistelu tai kiinnostuksen kohteet, jotka eivät tule näkyviin transkriptiossa, varmista, että ne näkyvät hakemuksessasi! Valintavirkamiehille on rauhoittavaa nähdä, että sinulla on älyllisiä harrastuksia.

body_javacode

Koodin kirjoittaminen on hyväksyttävämpi tekosyy löysäytymiselle Algebrassa kuin television katseleminen ...

Kuinka voit korvata muun sovelluksesi?

Korkeakoulujen sovellukset ovat kokonaisvaltaisia, mikä tarkoittaa, että ne pitävät ehdokasta kokonaisuutena. GPA on vain yksi tekijä. Vaikka se on tärkeä tekijä, jos kaikki muu hakemuksessasi on vahva, voit parantaa pääsymahdollisuuksiasi.

Korkeat SAT / ACT-pisteet ovat suuri etusi, koska sinua ei poisteta heti pisteiden perusteella. Lue lisää muiden luokkien maksimoimisesta.

Henkilökohtainen ilmoitus

Essiesi on toinen mahdollisuus todistaa itsesi. Jos sinulla olisi merkittäviä lieventäviä olosuhteita, voit puhua niistä täällä. Jos olit kyllästynyt ja löysä, käytä esseeä tilana selittääksesi älyllinen kiinnostus tai harrastus kompensoimaan matala GPA.

Ei ole väliä mitä kirjoitat, varmista, että essesi on hyvin kirjoitettu ja esittelee ainutlaatuisen äänesi.

Muista - sinulla ei ole enää hallintaa GPA: sta, mutta sinulla on täydellinen hallinta esseeisi ja sen esitystapaan. Käytä sitä viisaasti!

Ulkopuoliset

Onko sinulla muita opetussuunnitelmia, jotka puhuvat älyllisestä soveltuvuudesta? Matematiikkakilpailut, Yhdistyneiden Kansakuntien malli, koululehden kirjoittaminen - nämä ovat sellaisia ​​opetussuunnitelmia, jotka tukevat akateemisia etuja. Jos sinulla on niitä, korosta ne varmasti.

Taiteiden ulkopuoliset opinnot - soittimista piirtämiseen teatteriin - ovat myös hienoja, koska ne puhuvat luokan ulkopuolella olevista kiinnostuksen kohteista.

Sinun tulisi myös puhua osallistumisestasi urheiluun, koska siinä menestyminen vaatii sekä kuria että tiimityötä.

Lyhyesti, sinun tulisi korostaa mitä tahansa harjoittelua, joka sinulla on, vaikka et usko sen olevan merkittävää. Opiskelun ulkopuoliset oppilaat voivat auttaa osoittamaan korkeakouluille, joilla sinulla on ulkopuolisia etuja, kurinalaisuutta ja kykyä työskennellä muiden kanssa. Nämä ovat kaikki tärkeitä tekijöitä, mutta voivat myös auttaa korvaamaan matalan GPA: n.

body_mun

Opettajien suositukset

Suosituskirjeitä varten löytää opettajia, jotka voivat joko puhua henkilökohtaisiin olosuhteisiisi tai uskoa akateemiseen potentiaaliin. Haluat varmistaa, että suosituksesi tukevat hakemustasi eivätkä ole ristiriidassa tietojen kanssa.

Esimerkiksi, jos GPA-arvosi on alhainen sairauden takia, etsi opettaja, joka voi puhua sinnikkyydestasi, kun olit sairas, tai kuinka kovaa työtä olet työskennellyt kun tilanne on parantunut.

Jos sinulla ei ole tällaisia ​​lieventäviä olosuhteita, varmista, että löydät opettajia, joilla on hienoja ja erityisiä asioita sanottavaa sinusta ja akateemisesta potentiaalistasi. Ehkä sinulla on englannin opettaja, joka on aina rakastanut esseitäsi, tai matematiikan opettaja, joka kutsui sinut usein eteen selittämään taululla olevia ongelmia. Etsi opettajia, jotka tunnustavat kykynsä ja kirjoittavat sinulle ystävällisen kirjeen.

Älä saa opettajaa kirjoittamaan kirjettä vain siksi, että he opettivat sinulle kovaa aihetta. Jos suositelijalla ei ole tiettyjä sanottavia asioita sinusta, kirje ei auta hakemustasi.

Jos et ole varma, saatko upean suosituksen opettajalta, monet korkeakoulut sallivat lisäkirjeen lähettämisen joku, kuten valmentaja tai pomo. Etsi kolmas henkilö, jonka tiedät puhuvan sinusta erittäin hyvin, ja käytä heitä kyseiseen kolmanteen kirjaimeen.


Missä haet?

Pääsykertoimesi riippuu myös siitä, missä haket. Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on 2360 SAT, mutta 2,7 GPA.

Vaikka SAT-tasosi tekisi sinusta kilpailukykyisen Ivy-liigan suhteen, on vaikeampaa voittaa matala GPA-arvosi erittäin kilpailukykyisissä kouluissa. Heillä on yksinkertaisesti liian monta hakijaa, joilla on molemmat korkeat testipisteet ja korkeat GPA-arvot ottamaan vastaan ​​monia ihmisiä, joilla on vakava puute kummassakin.

kehon_harvard-1

Pelkästään se 2360 ei vie sinua Harvardiin ...

Kuitenkin, jos haet vähemmän kilpailukykyisiin kouluihin, joissa SAT on selvästi yli 25-75 prosenttipisteen, olisit itse asiassa varsin toivottava ehdokas koska SAT-pisteet nostavat heidän keskiarvojaan. (25–75-asteikot ovat pisteytysalueita, joihin 50 prosenttia korkeakoulujen hyväksytyistä opiskelijoista kuuluu. Esimerkiksi 25–75 vaihteluväli 24–30 ACT tarkoittaa, että 25% hakijoista pisteytti alle 24, 25% pisteytti yli 30, ja keskimmäiset 50% olivat välillä 24-30.)

kuuluisia ihmisiä, jotka menivät Stanfordiin

Lisäksi, vähemmän kilpailukykyinen koulu on anteeksiantavampi heikko kohta hakemuksessasi , tässä tapauksessa sinun GPA, toisin kuin hyvin valikoiva koulu.

Pääsääntöisesti on tärkeää soveltaa useita korkeakouluja. Älä koske vain kaikkia kahdeksaa Ivy-liigaa toivoen, että yksi päästää sinut sisään. Hakeudu muutamiin kouluihin, jotka ovat saavuttaneet GPA- ja ACT / SAT-yhdistelmän, muutamiin turvallisiin kohteisiin ja muutamiin, joihin luulet varmasti pääsevän, kuten valtion tai yhteisön korkeakouluihin.

Haluat varmistaa, että sinulla on joitain valintoja, kun on aika päättää, mihin yliopistoon osallistut.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

High Point -yliopiston pääsyvaatimukset

Yeshivan yliopiston pääsyvaatimukset

Lakeland Collegen pääsyvaatimukset

Murray State Universityn pääsyvaatimukset

UNT SAT -pisteet ja GPA

Mikä on ACT Kaplan ACT Low Cost Test Prep Program?

Oletko utelias ACT Kaplan -yhteistyöstä? Selitämme, millainen uusi valmisteluohjelma tulee olemaan, ja tutkimme, onko se oikea valinta sinulle.

Arkansasin yliopisto, Little Rock, pääsyvaatimukset

Haittaako sotkuinen käsinkirjoitus SAT -esseepisteitäsi?

Oletko huolissasi siitä, että käsinkirjoituksesi vahingoittaa SAT -esseepisteitäsi? Selitämme virallisen käytännön, miksi sinun ei pitäisi huolehtia, ja vinkkejä siistiin kirjoittamiseen.

Thomasin yliopiston pääsyvaatimukset

Cal State Long Beachin pääsyvaatimukset

Oregonin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä tapahtuu, jos unohdan AP-kokeeni?

Oletko huolissasi AP-testin puuttumisesta? Selitämme, kuinka voit selvittää, oletko oikeutettu myöhäiseen AP-testaukseen ja mikä on paras tapa varmistaa, että voit suorittaa kokeen.

Länsi-Michiganin yliopiston pääsyvaatimukset

Seitsemännen luokan SAT-valmistelut: Kuinka suorittaa kokeet

Etkö ole varma, kuinka valmistautua SAT: lle seitsemännessä luokassa? Selitämme, miksi aloittaa opiskelu aikaisin ja miten saada kaiken irti 7. luokan SAT-valmistelusta.

Kuinka kirjoittaa Penn State -essee kolmessa vaiheessa

Miten sinun pitäisi lähestyä Penn State'n essee -kehotetta? Täydellinen opas Penn State -esseesi kirjoittamiseen sisältää vinkkejä ja esimerkkejä.

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

105 TOEFL-pisteet: Onko tämä hyvä? Koulut, joihin pääset

Onko TOEFL 105 hyvä tulos? Opi kuinka 105 TOEFL-pisteet verrataan, mihin kouluihin se voi viedä sinut ja kuinka nostaa pisteet vielä enemmän.

Yhden muuttujan yhtälöt SAT-matematiikassa: Täydelliset strategiat

Yhden muuttujan yhtälöt ovat yksi yleisimmistä SAT-matemaattisista käsitteistä, jotka sinun on tiedettävä. Opi strategiamme näiden matemaattisten ongelmien hallitsemiseksi ja harjoittele kysymyksiimme.

Union College pääsyvaatimukset

Kuinka päästä sisään: Kentuckyn yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Oak Parkin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Park High Schoolista paikassa Oak Park, CA.

Voitko saada PSAT-pisteet aikaisemmin? Miten?

Yritätkö saada varhaisia ​​PSAT-pisteitä? Selitämme, milloin voit saada pisteet ja kuinka lähettää ne kouluihin.

Spring Arbor Universityn pääsyvaatimukset

Montanan yliopiston pääsyvaatimukset

SAT-testipäivät 2017-2018

Suunnitteletko SAT: n ottamista lukuvuonna 2017-2018? Katso SAT-testien päivämäärät 2017-18 aikataulusta saadaksesi ilmoittautumisajat ja pisteiden julkaisuajat.