Elämää muuttavia asioita Puerto Ricossa: Top 10 -luettelo

Puerto Rico on Karibian suosikkikohteideni listan kärjessä. Paitsi että siellä on kauniita rantoja ja auringonpaistetta, se on myös täynnä kiehtovaa historiaa, taidetta ja arkkitehtuuria. Yhdistä tämä kaikki erinomaiseen ruokaan ja mahdollisuuteen harjoitella espanjaa, ja sinulla on paikka, joka houkuttelee kaikkia matkustajia.

Mainitsinko, että yhdysvaltalaisten matkustajien ei tarvitse tuoda passia tai vaihtaa rahaa? Voit luopua tavallisista vaivoista lähteä mantereelta samalla, kun saat uskomattoman kansainvälisen kokemuksen. Jos suunnittelet matkaa tai olet vain utelias Lumouksen saarelle, lue 10 unohtumatonta tekemistä Puerto Ricossa!

#1: Ihaile arkkitehtuuria Vanhassa San Juanissa

body_oldtown

Vanhan San Juanin Puerto Ricon siniset mukulakivikadut tuulevat 1500- ja 1700 -luvun pastellitalojen läpi. Kun kävelet kahviloiden, kauppojen ja historiallisten aukioiden ohi, löydät sekoituksen Goottilainen, renessanssi- ja barokkiarkkitehtuuri jossa on selvästi espanjalainen tunnelma. Kansallinen historiallinen maamerkki alue näyttää paljon samalta kuin 400 vuotta sitten.

Minne mennä:

Kävele San Juanin kaduilla ja nauti historiasta, kulttuurista ja väreistä. Koko historiallisella alueella otat valokuvia vasemmalle ja oikealle, mutta niitä on muutama pysäkki, joita sinun ei kannata jättää väliin:

Calle del Cristo (Cristo -katu): Cristo Street on yksi niistä vanhin ja parhaiten säilynyt kaduilla vanhassa San Juanissa. Löydät sekoituksen vanhoja kirkkoja, puiden varjostamia puistoja sekä vilkkaita kauppoja ja ravintoloita.

San Juanin katedraali: San Juanin katedraali, rakennettu vuonna 1540 , istuu Calle del Criston toisessa päässä. Kun olet sisällä, löydät Ponce de Leonin haudan, Pyhän Pion muumion ja runsaat lasimaalaukset.

San Josen kirkko: Tämä kirkko, joka rakennettiin ensimmäisen kerran vuonna 1532, on San Juanin vanhin ja yksi vanhimmista esimerkeistä Espanjan goottilainen arkkitehtuuri läntisellä pallonpuoliskolla.

Vahvuus: Tämä Puerto Ricon kuvernöörin asuinpaikka on ollut jatkuvassa käytössä 1500-luvun puolivälistä lähtien. Se on edelleen Puerto Ricon kuvernöörin virallinen asuinpaikka, ja se on Unescon maailmanperintökohde.

kartta2

Vanha San Juan on pieni, kävelykelpoinen alue risteyskatuja.

Miten sinne pääsee:

Vanha San Juan on saari, joka yhdistää mantereeseen kolme siltaa. Voit ottaa a taksilla, bussilla tai vuokrata auto ja ajaa.

Taksit San Luis Munozin lentokentältä saisivat hinnoitella noin 20 dollaria ja ylimääräisen dollarin matkatavaroista. Bussit ovat tyypillisesti alle 1,00 dollaria, mutta ne eivät kulje suoraan; sinun on pakko vaihtaa linjoja tehdä siitä vanha San Juan.

Jos päätät vuokrata auton ja ajaa, voit etsiä Parkkipaikat pois Recinto Sur ja Norzagaray Street, sekä La Puntilla paljon. Pysäköintihinnat ovat kohtuullisia, alle 5 dollaria viidelle tunnille ja 50 senttiä jokaisesta lisätunnista. Jos tontit ovat kuitenkin täynnä, sinulla saattaa olla vaikeuksia löytää pysäköinti kapeilta kaduilta.

Mitä tietää:

Vanha San Juan on vain kahdeksan -kymmenen korttelin alueella , mutta voit helposti viettää vähintään päivän tutustuen sen nurkkaan yksin tai opastetulla kävelykierroksella. Kivimuurien ympäröimä historiallinen alue tunnetaan aidatulla kaupungilla tai Aidattu kaupunki .

Alue on erittäin kävelykelpoinen, mutta myös mäkinen ja kuuma. Käytä kevyitä vaatteita, mukavia kenkiä ja aurinkovoidetta. Jos väsyt, voit hypätä kyytiin ilmainen vaunupalvelu joka ajaa ympäri kaupunkia!

#2: Aikamatka 1600 -luvun linnoituksissa

body_fort3

Vanhaa San Juania ympäröi linnoitukset ja vanhat kiviseinät joka suojeli kaupunkia hyökkäyksiltä 1500- ja 1800 -luvuilta. Nämä massiiviset rakenteet ympäröivät historiallista kaupunkia ja tarjoavat upeat näkymät Atlantin sinisille vesille. Unescon maailmanperintökohteina ne ovat säilyneet hyvin nykyään.

Minne mennä:

San Felipe del Morron linna: Tämä 1500 -luvun linnoitus sijaitsee upeasti vanhan San Juanin luoteisrannikolla. Kun pääset sisään, voit tutustua kallionpuoleisiin kasarmeihin, torneihin ja vankityrmiin kiertueryhmän kanssa tai yksin.

San Cristobalin linna: Tämä linnoitus sijaitsee San Juanin koillispuolella, 17 minuutin kävelymatkan tai 9 minuutin ajomatkan päässä San Felipe del Morrosta. Se on suurempi, hieman vähemmän tungosta ja tarjoaa panoraamanäkymät Puerto Ricon rannikkoa pitkin.

San Juan de la Cruzin linnake (El Cañuelo): Tämä linnake, joka tunnetaan myös nimellä El Cañuelo, on tukeva, neliömäinen linnoitus, joka sijaitsee San Juanin sataman sisäänkäynnillä Isla de Cabrasissa (vuohensaari). Toisin kuin muut linnoitukset, se on puolen tunnin ajomatkan päässä vanhasta San Juanista.

body_fort

Miten sinne pääsee:

Jos olet vanhassa San Juanissa, Puerto Ricossa, voit helposti kävellä sekä Castillo de San Felipe del Morro että Castillo de San Cristobal. Ilmainen vaunu pysähtyy myös molemmissa linnoituksissa tai voit ottaa taksin.

Päästäksesi El Cañueloon sinun täytyy aja 20-30 minuuttia Vanhasta San Juanista reitin 22 varrella. Monet matkustajat jättävät tämän pienen linnoituksen matkasuunnitelmansa ulkopuolelle, mutta kannattaa pysähtyä, jos vierailet läheisellä Bacardin tehtaalla samana päivänä.

Mitä tietää:

Vanhan San Juanin ympäröivät linnoitukset ovat vaikuttavia esimerkkejä 1500 -luvun espanjalainen sotilasarkkitehtuuri. Vuosien varrella linnoitukset auttoivat torjumaan Ison -Britannian, Hollannin ja Yhdysvaltojen hyökkäyksiä.

Voit ostaa passin tutustua kaikkiin näihin kansallisiin historiallisiin kohteisiin vain 5 dollarilla. Alle 15 -vuotiaat lapset ovat ilmaisia. Linnoitukset ovat avoinna joka päivä kello 9.00–18.00.

#3: Rentoudu maailmankuuluilla rannoilla

body_beach

oz litrassa vettä

Jos Puerto Ricon upeat valkoiset hiekkarannat ovat etusijalla, et tule pettymään. Useat sen yli 300 rannasta on nimetty Sinilippurannat, jotka ovat maailman parhaita rantoja. Olen valinnut kolme parasta, mutta niitä on paljon enemmän.

Minne mennä:

Flamenco -ranta, Culebra: Henkilökohtainen suosikkini, Flamenco Beach, on tärkein, täydellinen Karibian ranta. Sen kanssa valkoinen hiekka ja turkoosi vesi , voit helposti viettää päivän vaihtamalla auringonottoa ja uintia. Yksi outo/viileä ominaisuus: rannan toisessa päässä (nyt koristeltu värikkäillä graffiteilla) on Yhdysvaltain toisen maailmansodan pestyt säiliöt.

Luquillon ranta: Kuten Flamenco Beach, Luquillo on luokiteltu Blue Flag Beachiksi. Puerto Ricon itärannikolla Luquillolla on pitkä rantaviiva, rauhalliset vedet, paljon vesiurheilumahdollisuuksia ja ruokakioskien runsaus keskipäivän mereneläviä tai jäätelöä varten.

El Escambrón, San Juan: Jos pysyt lähellä San Juan , sitten sinun pitäisi suunnata El Escambróniin rantapäivääsi varten. Voit levätä palmujen varjossa, kellua rauhallisissa vesissä ja viettää aikaa paikallisten kanssa.

kartta 3

Täydellisen rannan löytäminen voi viedä sinut koko Puerto Ricon saarelle ja sen ulkopuolelle.

Miten sinne pääsee:

Helpoin tapa päästä Puerto Ricon kauniille rannoille on autolla. Voit vuokrata auton noin 40 dollarilla päivässä, ja tiet ovat helppoja navigoida.

Päästäksesi Culebraan (Flamenco -rannalla) tai muille saarille sinun täytyy hypätä lautalle. Pienet bussit odottavat kun laskeudut rannalle. Lautat maksavat edestakaisin 4,50 dollaria; kuljetus maksaa 2 dollaria. Varmista vain, että tulet hyvissä ajoin, jotta et jää jumiin!

Mitä tietää:

Kanssa yli 300 rantaa , löydät mitä etsit - pitkiä rantaviivoja, salaisia ​​uimapaikkoja, perheystävällisiä kohteita tai lomakohteiden ympäröimiä ylellisiä alueita. Pohjoiset rannat koskettavat Atlanttia, kun taas eteläiset rannat rajoittuvat Karibianmerelle.

Riippuen siitä, minne matkustat Puerto Ricossa, muita suosittuja rantoja ovat La Playuela (erityisen hyvä patikointiin), Blue Beach, La Posita ja Sandy Beach. Jos haluat surffata, siirry osoitteeseen luoteisrannikko ; Rincon on paikka suurille aalloille.

#4: Kajakki Bioluminesoivassa lahdessa

body_kayaks

David Resz /Flickr

Jos ei ole jo, melonta bioluminesoivalla lahdella kannattaa ehdottomasti mennä ämpärilistalle. Ajelehtiminen järven rannalla yöllä, kun sormillasi on kimaltavia kasviplanktonin jälkiä, on surrealistinen kokemus. Puerto Ricon lahdilla on joitakin maailman silmiinpistävimmistä bioluminesensseista.

Minne mennä:

Mosquito Bay Viequesissa: Mosquito Bay sijaitsee Viequesin saaren etelärannalla. Älä pelkää nimeä, mutta muista käyttää bug -suihketta. Monet pitävät Mosquito Baya Puerto Ricossa paras ja kirkkain biolahti.

Laguna Grande Fajardossa: Valitsin kajakin Laguna Grandessa, koska sinne pääsee helposti autolla San Juanista hieman yli tunnin ajomatkan päässä. Biolahti oli muukalainen. Menin pilvisenä yönä, joten näytti siltä, ​​että tähdet olivat kadonneet yläpuolelta ja jääneet kiinni kajakkini alla olevaan kuohuviiniin.

La Parguera: Tämä lahti sijaitsee Puerto Ricon etelärannalla. Löydät useita retkiä, mutta La Parguera ei ole säilynyt yhtä hyvin kuin kaksi muuta. Se on hyvä vaihtoehto, jos olet alueella, mutta jos sinua ei rajoita sijainti, suosittelen Mosquito Baya tai Laguna Grandea.

body_kayak

Miten sinne pääsee:

Viequesiin pääsee lentämällä tai lautalla. Lautta lähtee Fajardosta, joka on noin tunnin ajomatkan päässä San Juanista etelään. Lautta lähtee tyypillisesti ympäri kolme tai neljä kertaa päivässä ja maksaa vain 2,00 dollaria yhteen suuntaan. Voit myös varata biolahden kiertueen, joka sisältää lautan, bussin ja aterian.

Ajaminen on paras tapa päästä Fajardoon ja La Pargueraan. San Juanista lähtien Fajardoon on noin tunti ja 15 minuuttia ja La Pargueralle kaksi tuntia ja 15 minuuttia.

Mitä tietää:

Bioluminesenssi on mikro -organismien lähettämä valo niiden liikkuessa. Et voi uida lahdilla, koska ekosysteemit ovat suojattuja.

Kaikki kolme biopaikkaa ovat suosittuja ja tarjoavat ympäristöystävällisiä yökajakiretkiä noin 45–70 dollaria per henkilö. Jotkut parhaista kiertueista ovat Saaren seikkailut ja Aben Biobay -retket Hyttyslahdella; Melonta Puerto Ricossa ja Yokahu -kajakit Laguna Grandessa; ja Aleli -retket ja Rincon - lomat La Parguerassa.

Menet todennäköisesti kaksinkertaisilla kajakkeilla ja meloit mangrovejen reunustamien kapeiden kanavien kautta päästäksesi avoimelle lahdelle. Mitä tummempi on, sitä paremmin näet bioluminesenssin, joten paras aika lähteä on uuden kuun aikaan.

#5: Nauti paikallisesta keittiöstä

body_mofongo

Vatsallaan matkustavana ajattelin melkein asettaa Puerto Rican keittiön tämän listan kärkeen! Löydät a suuri valikoima herkullisia ruokia Karibian, Espanjan, Afrikan, Yhdysvaltojen ja alkuperäiskansojen Taíno -vaikutteiden kanssa. Matkasi voi viedä sinut ympäri saarta, mutta koska useimmat ihmiset viettävät aikaa San Juanissa, olen rajoittanut suosikkikohteeni pääkaupunkiin.

Minne mennä:

Jibarito: San Juanin sydämessä sijaitsevassa El Jibaritossa on suuri menu Puerto Rican tukipilareilla , Kuten mofongo (piharatat, joissa on lihaa, katkarapuja tai vihanneksia), alcapurrías (liha- tai yucca-täytetyt fritters), äyriäiset ja paikalliset oluet kohtuulliseen hintaan.

Marmeladi: Niille, jotka etsivät hienoa illanviettoa, Marmeladia pidetään yksi San Juanin parhaista ravintoloista. Usein vaihtuvassa valikossa on uusia fuusioita ja perinteisiä puertoricolaisia ​​makuja. Pääruoat vaihtelevat 20–35 dollarin välillä, ja on ehdottomasti suositeltavaa tehdä varaus.

Kahvila Manolin: Tämä kahvila on loistava pysäkki vanhassa San Juanissa, jos etsit nopea lounas tai aamiainen. Siellä on herkullisia munakkaita, tuoreita hedelmämehuja ja valikoima perinteisiä puertoricolaisia ​​ruokia, kuten mofongoa, katkarapuja valkosipulissa ja paistettuja plantaaneja, kaikki kohtuulliseen hintaan.

Viljelijämarkkinat Park La Ventana al Marissa: Jos olet valmis matkustamaan Condadon naapurustoon, juuri vanhan San Juanin sillan yli, löydät mahtavan tori täynnä käsityöläisruokaa ja -tuotteita. Tuoreen, paikallisesti tuotetun kahvin, hunajan, hedelmien, vihannesten ja sangrian lisäksi näet ruokakärryjä, joissa on herkullisia välipaloja ja aterioita. Markkinat ovat avoinna alkaen Klo 9–5 joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

mofongo2

Miten sinne pääsee:

Vanhasta San Juanista ei ole pulaa upeista Puerto Rican ravintoloista; El Jibarito, Marmalade ja Cafe Manolin ovat vain kolme monista. Koska historiallinen keskusta on vain kahdeksan korttelin alue, kaikki ravintolat pääsee kävellen. Voit myös hyödyntää ilmaista vaunupalvelua, joka kulkee ympäri kaupunkia.

Päästäksesi Condadon viljelijämarkkinoille voit ajaa, ottaa taksin hintaan 10–15 dollaria tai bussilla vanhasta San Juanista alle dollarilla.

gemini- ja leo -yhteensopivuusprosentti

Mitä tietää:

Kaikki äyriäiset, sianliha, riisi, valkosipuli ja plantainit ovat kaikki tärkeimmät ainesosat Puerto Ricon keittiössä. Sinun pitäisi ehdottomasti yrittää mofongo , mashed plantains, jotka tyypillisesti yhdistetään sianlihan kuori tai sianlihaa, ja peitetty liemellä. Saatat myös nauttia runsaasti mausteista riisiä ja papuja sivun kanssa kakkuja , liha kääritään kasvis taikinaan ja keitetään banaanilehdissä.

Monet ravintolat tekevät omat tulinen kastike tai pique , voit lisätä ruokia. Tämä etikka- ja pippurikastike voi vaihdella lievästi mausteisesta hengenvaaralliseksi, joten jatka varovaisuutta (ja ei, sen ei ollut tarkoitus olla haaste!).

#6: Juo rommia ja kahvia + mene kulissien taakse

body_pinacolada

Halusitpa sitten herätä kofeiinilla tai rentoutua piña coladan kanssa, Puerto Rico tarjoaa sinulle ratkaisun. Vanhojen baarien ja kahviloiden lisäksi pääset kulissien taakse Katso kuinka maailman paras rommi ja kahvi valmistetaan. Jos haluat mieluummin ohittaa kiertueen ja mennä suoraan baariin tai kahvilaan, minulla on myös pari ehdotusta näille pysähdyksille.

Minne mennä rommille:

Koti Bacardi : Jos olet rommin ystävä, sinun kannattaa ehdottomasti varata iltapäivä viettääksesi aikaa Bacardin tehtaalla. Voit tutustua yrityksen historiaan, kiertää tislaamoa , käy mikroluokka ja näyte erilaisista rummeista. Kierroksen jälkeen voit rentoutua ulkoilupaviljongissa cocktailin kera tai kaksi ja nauttia panoraamanäkymistä vanhaan San Juaniin. Matkojen hinta: 15 dollaria historialliselle kiertueelle; 45 dollaria rommin maistelua ja mixology -matkoja varten.

Barrachina: San Juanissa on paljon vilkkaita yöelämän paikkoja, mutta Barrachinalla on yksi erityinen väite kuuluisuudesta: se väittää palvelleensa ensimmäinen piña colada vuonna 1963. Pysähdy tähän yösi alussa, jotta voit ikuisesti sanoa, että olet maistanut ensimmäisen rommi-, kookos- ja ananascocktailin.

Caribe Hilton: Kun Barrachina keksi piña coladan vuonna 1963, Caribe Hilton keksi sen vuonna 1954. Odota, mitä? Kuten käy ilmi, molemmat palkit vaatia luottoa keksinnölle tästä trooppisesta cocktailista. Et ehkä löydä todellista alkuperätarinaa, mutta voit maistella molempia Puerto Ricossa ollessasi ja katsoa mistä pidät paremmin!

body_coffee

Minne mennä kahville:

Hacienda Pomarrosa: Kaarevien vuoristoteiden huipulla seisoo Hacienda Pomarrosa, joka tunnetaan siitä gourmet -kahvia ja säilytystöitä. Tee varaus kiertueelle ja opi, miten kahvia kasvatetaan ja paahdetaan. Voit myös yöpyä mökeissä ja nauttia erinomaisesta paikallisesta ruoasta ja upeista näkymistä Puerto Ricon maaseudulle.

Hacienda Buena Vista: Tämä täysin toimiva 1800 -luvun kahviviljelmä palautettiin Puerto Ricon Conservation Trustin toimesta. Opit tuntemaan historian 87 hehtaarin tila , sen säilyttämistoimet ja vesivoima, joka käyttää kaikkia koneita retkillä sekä espanjaksi että englanniksi.

Kahvin kasvatus: Tämä taiteellinen kahvila vanhassa San Juanissa tarjoilee erinomainen kahvi kaikissa eri lajikkeissa. Voit myös nauttia paikallisia ruokia, tuoreita hedelmämehuja ja kotitekoisia ohukaisia ​​siemaillessasi kahvi maidolla ulkona tai sisällä lasikruunun alla.

Café Don Ruiz Coffee Shop: Don Ruiz -kahvila, joka sijaitsee aukiolla Castillo del Morron vastapäätä vanhassa San Juanissa, tarjoilee rikasta ja maukasta kahvia kasvatettu omistajan tilalla. Siellä on myös kokoelma valokuvia ja antiikkia, jotka opettavat sinulle kahvintuotannosta ja Don Ruiz -viljelmän historiasta.

Miten sinne pääsee:

Kuten useimmat San Juanin ulkopuoliset kohteet, helpoin tapa saapua Casa Bacardílle tai kahviviljelmille on autolla. Voit seurata reittiä Google Mapsissa ja tarkistaa tarkat reittiohjeet verkkosivuilta.

Casa Bacardi on alle puolen tunnin päässä San Juanista, kun taas kahviviljelmät ovat puolitoista tuntia kaksi tuntia pääkaupungista lounaaseen. Jotkut tiet ovat tuulinen ja jyrkät pudotukset, joka voi olla hieman hermoja raastavaa, mutta ne tarjoavat upeat näkymät viidakon maisemiin.

Mitä tietää:

Puerto Rico on kuuluisa paikallisesti tuotetusta rommista ja kahvista, jotka molemmat ovat jotkut maailman parhaista. Nauti piña coladasta ja cappuccinoista San Juanin käsityöläiskahviloissa tai mene suoraan lähteelle kiertueelle Casa Bacardille tai kahviplantaasille vuorilla. Muuten Puerto Ricon juoma -ikä on 18 vuotta.

#7: Vaeltaa El Yunquen polkuja

body_elyunque

Puerto Ricon koilliskulmassa leviää trooppinen sademetsä El Yunque. El Yunque on ainoa trooppinen sademetsä Yhdysvaltain kansallisessa metsäjärjestelmässä kilometriä vaellusreittejä. Se on täydellinen päiväretki ulkoiluun samalla kun pidät taukoa auringosta viileän, tiheän katoksen alla.

Minne mennä:

Vaellusreitit: El Yunquessa on useita vaellusreittejä, jotka vaihtelevat helpoista vaikeisiin. Muutamia lyhyitä vaelluksia ovat Angelito Trail, Caimitillo Trail ja El Portal Trail. vaelluksia vesiputouksille ovat hieman pidempiä ja voivat olla täynnä. Haastavammat vaellukset vievät sinut vuorille: Mt. Britton, La Roca, Los Picachos ja El Yunque Peak, joka on korkein 3496 jalkaa.

Vierailukeskus: Pysähdy vierailijakeskuksessa saadaksesi kartan ja tietoja El Yunquen kasvisto ja eläimistö. Olin iloinen kuullessani, ettei ollut karhuja tai myrkyllisiä käärmeitä, vain paljon sammakoita ja lintuja.

La Cocan ja La Minan vesiputoukset: Lähde jahtaamaan vesiputouksia! Vaeltaa 0,7 km päästä La Mina Fallsille tai 1,8 mailia päästäksesi vähemmän suositulle La Coca Fallsille. Kun olet siellä, voit uida putousten alla , mutta varoituksen sana - vesi voi olla hullun kylmää.

Yokahun näkötorni: Tämä vuonna 1936 rakennettu torni on helppo päästä, koska se on vain noin 30 metrin päässä pysäköintialueelta. Voit kiivetä hieman yli 90 portaikkoa nauttia 360 näkymistä vehreän metsän ja vuorten yli.

body_waterfall

Miten sinne pääsee:

El Yunque on noin tunnin ajomatkan päässä San Juanista valtatietä 26. Voit ajaa suoraan puistoon; sisäänkäynti ja pysäköinti ovat ilmaisia.

Mitä tietää:

Puisto on avoinna alkaen 7.30–18.00 joka päivä. Siellä asuu yli 50 lintulajia, 11 lepakkolajia ja 13 coquí- tai puusammakkolajia. Kuulet coquin laulun aamulla ja illalla.

El Yunquessa ei ole majoitusta, mutta voit saada luvan leiriytyä metsään, jos haluat karkeaksi. Polut voivat olla haastavia ja mutaisia, joten muista ota mukaan hyvät lenkkarit sekä pyyhe ja vaihtovaatteet, jos haluat uida.

#8: Seikkailu ulkoilmassa

body_surfing

Etsitkö seikkailua ulkona? Erilaisista ekosysteemeistään, rannasta viidakkoon ja sumuiseen vuoreen, Puerto Ricossa on valtava ulkoseikkailuteollisuus. Kaikkien El Yunquen retkeilyjen lisäksi voit myös kiipeilyä, zipliningiä, rapellingia, luhistua, snorklausta, riippuliitoa ja leijalautailua.

Minne mennä:

Acampan luontoseikkailuretket : Acampan retkillä voit vetäytyä viidakon yli, ryöppyä luoliin ja kiivetä vesiputouksille. Adrenaliiniruoan ohella saat historiallisen ja ympäristökasvatuksen puolen.

Rocalizan seikkailuretket : Rocaliza on loistava kiertue kiipeilijöille, koska he vievät sinut parhaisiin paikkoihin top köysi, lyijykiipeily ja boulderointi. Kiipeät ylös jokea, rappelit vesiputousta alas kanjoniin ja menet vetoketjulla viidakon yli.

Rincon Surf School : Alueen vanhin surffauskoulu Rincon Surf School tarjoaa soolo- ja ryhmäopetusta sekä opastettuja seikkailuja. Se palvelee aloittelijoille ja edistyneille surffaajille.

15 solmua : Kite-boarding tai leijalautailu on ratsastanut aalloilla tuulen sieppaavan leijan avulla. 15 Solmua opettaa kaiken tasoisia ihmisiä kuinka saada tuulta ja oppia tämä ainutlaatuinen vesiurheilulaji.

Puerto Ricossa ei ole pulaa seikkailuyrityksistä. Jotkut muut arvostetut ryhmät ovat Seikkailut Tierra Adentro , Green Bull , Campo Rico Ziplining -seikkailu , Ecoquest -seikkailut ja -retket ja Batey Zipline -seikkailut .

body_cave

Miten sinne pääsee:

On seikkailumatkoja ympäri saarta; Jotkut suosituimmista vievät sinut El Yunqueen, Camuyn luoliin, Rinconiin, Culebraan tai Viequesiin. Suurin osa seikkailumatkoista tulee noutaa sinut kirkkaana ja aikaisin hotelliltasi jos asut San Juanissa tai sen ympäristössä.

Mitä tietää:

Kaikki nämä kiertueet ovat avoimia aloittelijoille, joten sinun ei tarvitse olla kokenut kiipeilijä tai ulkoharrastaja rekisteröityäksesi. Useimmat ulkoseikkailumatkat pakataan täysi matkareitti vaellus, kiipeily, rappelling, uinti ja kiipeily päiväretkelle sekä kuljetus ja lounas.

Varmista tee varaus etukäteen , käytä hyviä lenkkareita ja pakkaa vaihtovaatteet, bug -spray ja aurinkovoidetta.

#9: Vietä päivä ostoksilla Karibian vaatteita ja käsitöitä varten

body_shop

merkit, jotka ovat yhteensopivia vaaka -naisen kanssa

Puerto Ricon ostoskeskus sisältää kaiken perinteisiä käsitöitä huippuluokan luksusbrändeille. Voit löytää aitoja matkamuistoja San Juanin kaupoista ja markkinoilta tai suunnata tuttuihin kauppoihin Karibian suurimmalla ostoskeskuksella. Lisäksi löydät helposti joitain maailman parhaista rommista, kahvipavuista ja käsin käärityistä sikarista.

Minne mennä:

Puerto Rican taide ja käsityöt: Tämä iso kauppa on täynnä käsintehtyjä koruja, perinteisiä kaiverruksia, alkuperäisruokia, keramiikkaa, veistoksia, maalauksia ja silkkipainoja. San Juanin sydämessä sijaitseva Puerto Rican Arts and Crafts lepää kunnostetussa espanjalaisessa siirtomaarakennuksessa. Osoite: 204 Calle de la Fortaleza, vanha San Juan.

Ole Uteliaisuudet: Jos etsit hattua, joka varjostaa kasvosi auringolta, sinun kannattaa suunnata Ole Curiosidadesiin. Se on tunnettu siitä Panaman hatut ja huomaavaiset kauppiaat, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen istuvuuden. Kaupassa on myös Puerto Ricon ja Latinalaisen Amerikan taidetta ja antiikkia. Osoite: 105 Calle de la Fortaleza, vanha San Juan.

Karibian kauppayhtiö: Tämä monihuonekauppa on täynnä paikallisia matkamuistoja, kuten vaatteita, koruja, taidetta ja käsitöitä, kuumia kastikkeita ja rommikakkua. Se laskeutuu lujasti asioiden turistipuolelle, mutta on hyvät hinnat ja se on mukava pysäkki, jos olet menossa tai lähdössä sademetsään, El Yunque. Osoite: 4 Calle Principal, Rio Grande.

Runoilijan kulku: Tämä taiteellinen paikka vanhassa San Juanissa on kauppa, galleria ja kahvila isännöi usein runoutta. Voit nauttia kahvista, selata paikallisten taiteilijoiden maalauksia ja tilata yksilöllisiä käsitöitä, kuten värikkäitä San Juanin ovia. Osoite: 203 Calle de la Cruz, Vanha San Juan.

Plaza Las Americas: Jos etsit vakavia ostoksia, sinun kannattaa suunnata Plaza las Americas -aukiolle suurin ostoskeskus Karibialla. Siinä on yli 300 myymälää (tavalliset, kuten Macy's, Ann Taylor, Zara jne.) Sekä suuri paikallinen käsityöläisosasto kolmannessa kerroksessa. Se on myös täynnä ravintoloita ja elokuvateatteri, Caribbean Cinemas. Osoite: 525 Roosevelt Avenue, Hato Rey, San Juan.

body_masks

Miten sinne pääsee:

Puerto Rican Arts and Crafts, Ole Curiosidades ja The Poet’s Passage ovat kaikki sijaitsevat vanhassa San Juanissa. Kuten nyt tiedät, kävely tai hyppääminen ilmaisella vaunulla on paras tapa kiertää historiallista aluetta.

Caribbean Trading Company on vain muutaman minuutin päässä El Yunquesta, joten se on loistava pysähdys matkalla viidakkoon tai vaellusmatkan jälkeen. Lopuksi Plaza de las Americas on noin 15 minuutin ajomatkan päässä San Juanista reittien 18 ja 22 risteyksessä.

Mitä tietää:

Koska Puerto Rico on kuljetuskeskus ja suosittu risteilyalusten pysäkki, sillä on iso ostospaikka. Löydät paljon aitoja käsityö- ja käsityötuotteita sekä suuria tavarataloja, kuten Macy's, tai luksusliikkeitä, kuten Louis Vuitton.

Kaksi perinteisiä käsitöitä mitä löydät naamarit , naamarit karnevaaleille ja santos, suojeluspyhimysten kaiverrukset puusta, kivestä tai kullasta. Puerto Rico tunnetaan myös käsintehdystä pitsistään, tai maailman- . Matkalla sain puukaiverruksen a coquí (puusammakko), joka nyt roikkuu seinäni kotona.

#10: Tiematka panoraamareitillä

body_prcountryside

Puerto Ricon panoraamareitti, joka kääntyy 167 mailia saaren halki, johtaa sinut Puerto Ricon maaseudulle. Tämä ainutlaatuinen tiematka vie sinut tienvarsien grillien, rönsyilevien kahviviljelmien ja putoavien vesiputousten ohi. Jos haluat päästä syrjään ja löytää upeita näkymiä, nauti tästä luonnonkauniista reitistä idästä länteen ja takaisin.

Minne mennä:

Carite Forest Reserve: Carite on ensimmäinen panoraamareitin neljästä metsäalueesta, ja se on kaunis pysähdyspaikka jalkojen venyttämiseksi palmujen alla. Vain viisi minuuttia pääreittiä pitkin on Charco Azul, a luonnollinen, kirkkaan sininen puro -allas sopii loistavasti uimiseen.

Aibonito: Puerto Ricon korkein kylä, 2500 jalkaa, Aibonito tunnetaan kukistaan. Itse asiassa se on lempinimi Kukkien kaupunki ja siellä on kukkafestivaali joka kesäkuu. Täältä voit myös tutustua San Cristobal Canyonin kallioihin ja vesiputouksiin.

Maricao: Vuorikaupunki Maricao on viimeinen pysäkki Panoramic -reitillä. Ympäröimä valtavia kahviplantaaseja , Maricao tunnetaan nimellä Kahvin kaupunki, tai kahvin kaupunki. Kun olet saanut energiaa kofeiinilla, voit mennä patikoimaan läheiseen Monte del Estado -metsään, Puerto Ricon suurimpaan valtion metsään.

varjostin

Miten sinne pääsee:

Panoramic Route -viipaleet idästä länteen Puerto Ricon poikki, alkaa Mayaguezista ja päättyy Maunaboon. Se koostuu reiteistä 105, 143 ja 182 ja vie sinut vuorten yli ja laaksojen läpi. Voit aloittaa San Juanista ja siirtyä länteen, ehkä yöpyä Jayuyan vuoristokylässä.

Koska matkan varrella on numeroituja teitä, on usein parempi Seuraa kaupungin merkkiä kuin reittiä. Vielä tärkeämpää on tuoda kartta ja esiladatut GPS- tai Google Maps -ohjeet. Jos ajat panoraamareittiä, GPS on ystäväsi.

Mitä tietää:

Panoraamareitti vie sinut Puerto Ricon maaseudun sydän. Jotkut tiet ovat kapeita ja mutkaisia, joten ota se hitaasti ja hälinää kääntäessäsi sokeita kulmia. Kierteisten, mäkisten teiden vuoksi tämä matka ei ehkä ole suosikki niille, jotka ovat alttiita liikepahoille.

Kaikille, jotka haluavat mennä syvälle Puerto Ricon maaseudulle, tämä road trip häikäisee sinua sumuisilla vuorilla, tiheillä sademetsillä ja kahvitilojen patchworksilla. Koska tulet lähtemään pois pahoinpidellyltä tieltä, sinä voi olla hyödyllistä harjata muutamia espanjalaisia ​​lauseita!

DSC_6065.JPG

Joten sinulla on se - Top 10 unohtumatonta tekemistä Puerto Ricossa ja 41 parasta paikkaa tehdä niitä! Kuten näette, Puerto Ricossa on valtavasti nähtävää ja koettavaa. Jotta voit koota kaiken yhteen, harkitse tätä lyhyttä matkareittiä viikolle Lumoussaarella.

1 viikko Puerto Ricossa: matkareittisi

Nyt kun sinulla on tunne tärkeimmistä asioista Puerto Ricossa, kuinka voit tehdä suunnitelma joka sisältää kaikki suosikkisi? Kaikki riippuu siitä, kuinka paljon aikaa sinulla on, mutta tässä on yksi ehdotettu matkareitti matkailijoille, jotka ovat Puerto Ricossa noin viikon.

Päivä 1: Lennä San Luis Muñoz Marínin kansainväliselle lentokentälle. Ota vuokra -auto ja aja vanhaan San Juaniin. Vietä iltapäivä kävellen historiallisella alueella, syöminen Puerto Rican ruokaa ja ravistamalla pois jet lag tai matka väsymys.

ruskea yliopisto new sat tulokset

Päivä 2: Tutustu vanhaan San Juaniin. Ihaile värikkäitä rakennuksia, käy ostoksilla ja tutustu Castillo de San Felipe del Morroon ja Castillo de Cristobaliin. Tee päiväsi hyvällä kahvilla, ruoalla ja maailman parhailla piña -coladoilla.

Päivä 3: Rantapäivä! Suuntaa rannalle San Juanissa, kuten El Escambrón, tai tiematka alas Fajardoon ja lautalla Culebraan. Ui, snorklaa, ota aurinkoa, toista. Jos pysyt lähellä San Juania, mene Casa Bacardiin ja näy rommia iltapäivällä.

Päivä 4: Mennä patikoimaan. Aja El Yunqueen aamulla ja viettää päivän patikoimalla polkuja ja uimalla vesiputousten alla. Voit pysähtyä Caribbean Trading Company -yrityksessä ostaaksesi matkamuistoja itsellesi, ystävillesi ja perheellesi. Jos haluat enemmän seikkailukokemusta ulkona, mene ziplining- ja luolaretkelle.

Päivä 3 tai 4 on myös hyvä aika mennä melonta bioluminesoivalla lahdella. Kierrokset lähtevät yleensä klo 18 tai 20.00.

Päivä 5: Tiematka. Lähde liikkeelle kirkkaana ja varhain Panoraamareitti. Lähde patikoimaan kansallismetsään, kävele kukkien kaupungin ympäri ja tutustu San Cristobalin kanjoniin.

Vaihtoehtoiset suunnitelmat: mene seikkailuretkelle ulkona, käy uudella rannalla tai kahviplantaasilla tai vietä päivä ostoksilla.

Päivä 6: Matka, osa 2. Jatka länteen tutkia maaseudun Puerto Rican maaseutua ja kahviviljelmiä Ruta Panoramican varrella.

Jos panoraamareitti ei ole sinun juttusi, voit myös viettää päivän patikoimalla, snorklaamalla ja uimalla rannalla tai käymällä taidemuseoissa.

Päivä 7: Ota viime hetken valokuvia espanjalaisesta siirtomaa-arkkitehtuurista tai massiivisista kivilinnoituksista. Nauti viimeisestä herkullisesta kahvikuppistasi ulkoalueella samalla kun katselet ohikulkijoita. Selvitä lopuksi kun pääset takaisin Puerto Ricoon.

Tietenkin voit myös heittää reitin ikkunasta ja viettää päivät rentoutumalla rannalla pohjattoman piña colada kädessä. Tai voit välttää aikatauluja kokonaan ja vain katso mihin seikkailusi vie!

body_door

Suunnittele lomasi Puerto Ricossa

Haluatko seikkailla ulkona, viettää päiväsi rannalla tai ihailla taidetta ja arkkitehtuuria, Puerto Ricossa on peitti sinut. Sen rannat ovat maailmankuuluja, ja sen vuosisatoja vanhat aukiot ja linnoitukset vievät sinut espanjalaiseen siirtomaa-aikaan.

Vaikka Puerto Rico on nyt Yhdysvaltojen liittovaltio, se on omaa kulttuuri -identiteettiään Espanjan, Afrikan, Karibian ja Taínon vaikutteiden muokkaama. Vanhan San Juanin kadut tuntuvat karibialaisilta ja eurooppalaisilta kerralla, eikä sinun tarvitse edes tuoda passia tai vaihtaa rahaa.

Muutaman espanjalaisen lauseen oppiminen, jos et vielä tiedä niitä, voi olla hyödyllistä, vaikka huomaat, että monet ihmiset puhuvat erinomaista englantia. Riippuen siitä, mitä etsit, matkasi voi tuntua niin tuttua tai eksoottista kuin haluat.

Puerto Ricon avulla matkustajat voivat löytää omansa täydellinen tasapaino rantalomaa, kulttuurimatkaa ja ulkoilua. Sen monipuolisuus yhdistettynä herkulliseen ruokaan ja auringonpaisteeseen tekee Puerto Ricosta kohteen, jota et koskaan unohda.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Elizabethtown Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka voittaa Tylenol -apuraha

Oletko kiinnostunut Tylenol Future Care -apurahasta? Tässä on asiantuntijaopas loistavan sovelluksen rakentamisesta ja Tylenol -apurahan voittamisesta.

Texas A&M - Corpus Christi SAT -tulokset ja GPA

Denisonin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Molloy Collegen pääsyvaatimukset

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

1340 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Albion Collegen pääsyvaatimukset

2015-2016 ACT-testipäivät

Etsitkö ACT-testipäiviä vuosina 2015 ja 2016? Katso täydellinen testausaikataulu ja vinkkejä oman ACT-päivämäärän valitsemiseen.

DeVry University - North Brunswick Pääsyvaatimukset

16 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Robert F.Kennedyn yhteisökouluista-Los Angelesin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT-tulokset, AP-tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Robert F.Kennedy Community Schools-Los Angeles High School of the Artsista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

1700 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Vassar SAT -tulokset ja GPA

Southwestern University SAT -tulokset ja GPA

6 kriittistä AP-tenttivinkkiä kokeidesi ässä

Stressitkö AP-kokeista? Tutustu kuuteen suosituimpaan AP-testivinkkiin parhaasta arvausstrategiasta siihen, miten energiaa pidetään yllä tenttipäivänä.

Mikä on Charter School? Onko yksi oikea sinulle?

Oletko hämmentynyt charter- ja julkisista kouluista? Yksityiskohtainen kilta charterkoulun määritelmään opastaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Sweet Briar Collegen pääsyvaatimukset

Kentucky Wesleyan Collegen pääsyvaatimukset

Paras AP Human Geography Review Books

Tarvitsetko AP Human Geography -kirjan? Olemme tarkastelleet parhaita vaihtoehtoja tenttiarviointiisi ja antaneet ohjeita siitä, miten valita oikea sinulle.

Mount St.Mary's Collegen pääsyvaatimukset

Etelä-Dakotan yliopiston pääsyvaatimukset

Rollins College ACT -pisteet ja GPA

Skidmoren pääsyvaatimukset