Onko SAT vaikea? Asiantuntija-analyysi kahdeksasta avaintekijästä

helsinki-4.jpg

Testi, jolla on niin paljon vaikutusta yliopistollesi menemiseen, on varmasti hieman pelottava - mutta kuinka vaikea SAT todella on? Pelottavasta maineestaan ​​huolimatta SAT ei ole niin vaikeaa kuin miltä näyttää.

SAT: n vaikeuksien voittaminen on kysymys siitä, että vietät tarpeeksi aikaa sinulle kova-alueiden tutkimiseen ja sellaisten kysymysten harjoittamiseen, jotka saattavat tuntua ensi silmäyksellä hämmentäviltä. Riippumatta siitä, pidätkö SAT: ta alun perin vaikeaksi vai ei, tämä opas antaa sinulle työkalut, joita tarvitset testin haasteiden voittamiseen ja tulokseen.Onko SAT vaikea? Yleiskatsaus

SAT voi olla uhkaava, jos et tiedä siitä paljon, mutta se on kaukana ylitsepääsemättömästä haasteesta, jos valmistaudut kunnolla ja ymmärrät testin muodon.

washingtonin yliopiston pisteet

SAT kattaa käsitteet, joita opetetaan tyypillisesti lukion kahden ensimmäisen vuoden aikana, ja sekoitukseen on ripoteltu muutama edistyneempi käsite. Tämä tarkoittaa, että jos otat SAT-juniorivuoden, et todennäköisesti törmää mihinkään, mikä on sinulle täysin tuntematonta.

Suurin vaikeus on ymmärtää erityinen tapa, jolla SAT esittää kysymyksiä ja hyväksyä se se on paljon erilainen kuin useimmat luokan kokeet. Paras tapa voittaa SAT: n haasteet on valmistautua kysyttäviin kysymyksiin ja tutustua testin rakenteeseen.

Jälleen SAT: n sisältö on melkein varmasti kykysi rajoissa. Avain acingiin on viettää aikaa viihtyisästi kysymysten kanssa ja korjata mahdolliset virheet harjoitustesteissä.

Seuraavassa muutamassa osassa annan sinulle luettelon muutamista eri tekijöistä, jotka saattavat tehdä SAT: sta enemmän tai vähemmän haastavaa. Seuraan näitä osia lopullisella luettelolla vinkkejä testin helpottamisesta.

4 tekijää, jotka voivat tehdä SAT: sta vaikeampaa

Tässä on muutamia tekijöitä, jotka tekevät SAT: sta vaikean testin monille opiskelijoille. Näitä ovat aikapaine, haastavat matemaattiset käsitteet, vaikeat lukukohdat ja korkean stressin ympäristö.

Kerroin 1: Aikapaine

SAT on ajastettu testi, joten vaikka ymmärrät kaiken sisällön, aikapaine voi johtaa huolimattomiin virheisiin ja liialliseen ahdistukseen. Esimerkiksi SAT-lukemisessa sinulla on 65 minuuttia aikaa vastata 52 kysymykseen, mikä on 75 sekuntia per kysymys. Tämä on ilman huomioiden myös aika, joka kuluu lukujen lukemiseen.

Siksi on tärkeää kehittää tehokas passage-lukustrategia ennen kuin istut testiin. Kirjoittaminen-osiossa sinulla on 35 minuuttia aikaa vastata 44 kysymykseen, mikä on 48 sekuntia per kysymys. Kaikki kirjoittamiskysymykset ovat myös kappaleisiin perustuvia, joten sinun on ehkä käytettävä ylimääräistä aikaa lukemiseen myös tässä osiossa.

Sinulla ei myöskään ole paljon aikaa kysymystä kohden matemaattisessa laskimessa ja Ei laskinta -osiossa, ja sinut on helppo tarttua ongelmiin, jotka sinua kannattavat. Math No Calculator -osiossa saat 25 minuuttia aikaa vastata 20 kysymykseen tai 75 sekuntia kysymystä kohden. Laskin-osiossa saat 55 minuuttia aikaa vastata 38 kysymykseen eli 87 sekuntia kysymystä kohden.

Näiden aikarajoitteiden takia SAT: n kriittinen taito on tietää, milloin edetä, jos huomaat kamppailevasi ongelman kanssa liian kauan.

Tekijä 2: Tuntemattomat matematiikan käsitteet

Vaikka SAT: n sisältö ei todennäköisesti ylitä kaukaa matematiikkatunneilla oppimiesi rajoja, voi olla joitain kysymyksiä, jotka kysyvät käsitteistä, jotka ovat sittemmin haalistuneet muistista.

Testissä on myös joitain kehittyneempiä käsitteitä, mukaan lukien trigonometria. Jos tunnet olosi epävakaaksi jossakin SAT Mathissa testatusta aiheesta, sinun on palattava niihin uudelleen, ennen kuin olet valmis vastaamaan kysymyksiin korkeapainetestausympäristössä.

Tekijä 3: Haastavat lukukohdat

SAT: n kohdat ovat kaikki otteita todellisista julkaistuista teksteistä (ja ainakin yhdestä historiallisesta lähdetekstistä), joten ne on kirjoitettu melko korkealla tasolla. Joskus kohtaat kielen, joka on vähän vanhanaikainen ja vaikea ymmärtää.

Jos et ole iso lukija, näiden kohtien ymmärtäminen saattaa viedä hieman enemmän vaivaa. Sinun täytyy viettää aikaa harjoitellessasi lukemisstrategiaa ennen hyppäämistä testiin.

Tekijä 4: Korkeat stressitasot

Lopuksi, merkittävä syy siihen, että SAT on niin vaikea monille opiskelijoille, on se, että he saavat itsensä erittäin työskentelemään sen kanssa. Ei ole vaikea ymmärtää, miksi näin tapahtuu: korkeakoulut luottavat suuresti standardoituihin testituloksiin potentiaalisten hakijoiden arvioimiseksi, joten joskus näyttää siltä, ​​että koko tulevaisuutesi ratsastaa tällä yhdellä testillä. Jos kaipaat liikaa sitä, kuinka kriittistä on toimia hyvin, saatat päätyä lamauttavaan testi-ahdistukseen, mikä johtaa päinvastaiseen lopputulokseen.

näytä verenpainekaavio

Oppiminen selviytymään SAT: n aiheuttamasta stressistä voi olla tärkein asia, jonka avulla voit tehdä koko prosessista hallittavamman.

body_anxiety.jpg Ahdistuksen testaaminen on vakavaa. Ehkä ei niin vakava kuin huoleni siitä, miksi tämä lapsi on loukussa jonkinlaisessa säkkipussissa, mutta silti.

4 tekijää, jotka voivat tehdä SAT: sta helpompaa

SAT: lla on myös joitain näkökohtia, jotka voivat tehdä siitä näyttävän helpolta testiltä verrattuna joihinkin luokkasi kokeisiin. Tässä on muutamia merkittävimpiä tekijöitä.

Tekijä 1: ennakoitava kysymysrakenne ja -tyypit

SAT: n osiot ovat aina järjestetty samassa järjestyksessä, joka on seuraava:

  • Lukeminen
  • Kirjoittaminen ja kieli
  • Matematiikka Ei laskinta
  • Matemaattinen laskin

Se tarkoittaa, että sinun ei tarvitse koskaan huolehtia siitä, että sinut heitetään silmukkaan testipäivänä tentin perusmuodosta.

Voit myös ennustaa kohtaamiesi kysymysten tyypit ja niiden muotoilun, jos käydään läpi tarpeeksi harjoitustarvikkeita. Kollegion hallitus kirjoittaa kysymyksiä hyvin erityisillä tavoilla, jotka eivät muutu merkittävästi testistä toiseen.

Tekijä 2: Ei muistamista

Sinun ei tarvitse muistaa joukkoa sisältöä toimiakseen SAT: ssa hyvin. Matematiikka-osiossa on suurin osa kaavoista, jotka sinun on vastattava kysymyksiin. Lukemisen ja kirjoittamisen osioiden kysymykset perustuvat lisäksi ymmärtämiseen ja kieliopin tuntemiseen. Joten vaikka on varmasti mahdollista opiskella SAT: lle, se ei ole samanlainen opiskelu kuin muissa testeissä.

Kerroin 3: Lähes kaikki monivalintakysymykset

SAT on paljon vähemmän työvoimavaltainen kuin monet lukiossa tekemäsi testit, koska testi ei sisällä mitään vapaasti vastattavia kysymyksiä. Kaikki on monivalintakysymyksiä lukuun ottamatta matemaattisten osioiden ruudukkokysymyksiä, joita on yhteensä vain 13 (viisi Ei laskinta -osiossa ja kahdeksan Laskin-osiossa).

korttipelit 2 pelaajalle

Suurimmaksi osaksi, kaikki vastaukset kysymyksiin ovat siellä testissä, jos tiedät mistä etsiä.

Tekijä 4: Ei arvaavaa rangaistusta

On ei pisteitä vähennetty virheellisistä vastauksista SAT: ssa, joten sinun ei tarvitse huolehtia vastauksen täyttämisestä, josta et ole 100% varma. Jos et todellakaan voi päättää kahden vaihtoehdon välillä tai olet täysin tyhmä, täytä vain satunnainen kupla. Vaikka saisit väärin, se ei ole erilainen kuin jos jätät kysymyksen tyhjäksi, joten on etusi antaa sille laukaus.

body_cactus.jpg Niin monta pistettä!

Kuinka tehdä SAT helpommaksi sinulle: 4 vinkkiä

Nyt kun olen käsitellyt joitain SAT: n kiinteitä ominaisuuksia, jotka saattavat vaikeuttaa tai helpottaa, annan sinulle joitakin vinkkejä siitä, miten räätälöidä lähestymistapasi testiin tehdä sen haasteista hallittavampia sinulle.

mikä on tutkimusyliopisto

# 1: Ota paljon käytännön testejä

Tämä on tärkein asia, joka sinun on tehtävä, jos haluat, että SAT on tuulta sinulle. Tärkein syy siihen, että opiskelijat joutuvat hämmentyneeksi ja hämmentyneeksi SAT: sta, on se, että he menevät testisokeiksi. Kun kysymykset on muotoiltu odottamattomalla ja tuntemattomalla tavalla, se heittää heidät silmukkaan (etenkin ajanpaineen kanssa) - ja heidän mielestään testi on mahdotonta vaikea.

Jos suoritat viralliset SAT-harjoitustestit, huomaat, että sisältö on kykysi mukaista. Sinun täytyy vain tottua lukemaan tehokkaasti, vauhdittamaan itseäsi ja pysymään rauhallisena kysymyksissä, jotka hämmentävät sinua aluksi.

# 2: Opi vähentämään stressiä

Standardoitujen testien suorittaminen on paljon helpompaa vältä aiheuttamasta itsellesi valtavaa painetta koko prosessin ajan. Kun olet niin kiinnostunut näkemyksistä epäonnistumisen katastrofaalisista seurauksista, jokainen ohittamasi kysymys tekee sinusta ahdistuneemman ja vähemmän selvän.

Oppiminen olemaan sabotoimatta itseäsi tekee testistä paljon helpompaa. Ehdotan, että luet mielenterveystekniikat, joita voit käyttää kokeen aikana tuodaksesi itsesi takaisin maan päälle, jos olet ahdistunut.

# 3: Käytä eliminointiprosessia

Sen sijaan, että katsot kysymykseen kaikkia vastauksia mahdollisina vaihtoehdoina, katso niitä erittäin kriittisesti. Yritä löytää syitä sellaisten vastausten poistamiseksi, joilla ei ole järkeä tai joita ei tueta konkreettisilla todisteilla kappaleessa. Tämä on suuri apu, etenkin Lukeminen-osiossa, jossa voi olla vaikea eritellä melkein oikeita vastauksia täysin oikeista vastauksista.

# 4: Tutki ja korjaa virheesi

Et voi korjata kaikkia ongelmia vain tekemällä joukko harjoittelutestejä ilman lisäanalyyseja. Jokaisen testin jälkeen käydä läpi mitä unohdit ja selvittää, miten voit välttää vastaavia virheitä tulevaisuudessa. Yritä löytää myös muita harjoituskysymyksiä, jotka testaavat samat taidot kuin kysymykset, jotka jäit väliin, jotta voit oppia ratkaisemaan ne oikein.

Jokaisen harjoituskokeen aikana sinun tulee hallita enemmän ja enemmän materiaalia, kunnes pääset pisteeseen, jossa mikään tentin kysymyksistä ei voi lyödä sinua.

body_stump.jpg Älä tunkeudu. Tiedän, että tämä on minun toinen kauhea kuvamerkki yhdessä artikkelissa, ja minun on sanottava, etten ole pahoillani ollenkaan.

Bottom Line: Onko SAT vaikea? Onko sinulle vaikeaa?

Jokaisella on erilainen mukavuustaso SAT: n muodon ja sisällön suhteen. Loppujen lopuksi testin vaikeustaso riippuu kuitenkin siitä, kuinka valmistaudut siihen. Muista suorittaa runsaasti harjoittelutestejä, käsitellä virheitäsi huolellisesti ja oppia strategioita, jotka voivat auttaa sinua vähentämään stressiäsi, jos testien ahdistaminen on sinulle ongelma.

Jos teet kaikki nämä asiat, mikään ei estä sinua ansaitsemasta mahtavaa SAT-pistemäärää!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä sinun on tiedettävä Lodin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Lodin lukiosta Lodissa, Kaliforniassa.

Kuinka monta kertaa voit tehdä ACT?

Kuinka monta kertaa sinun pitäisi tehdä ACT? Lue täältä oppiaksesi yleisiä keskeisiä virheitä ACT: n uudelleenkäsittelyssä ja kuinka monta kertaa uudelleen.

Valdostan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Evansvillen yliopiston pääsyvaatimukset

20 parasta kirjoituskilpailua lukiolaisille

Haluatko osallistua joihinkin kirjoituskilpailuihin? Tutustu laajaan luetteloon lukio -opiskelijoiden kirjoituskilpailuista: voit julkaista ja ansaita rahaa yliopistolle.

Mikä on SAT? Testin täydellinen selitys

Mikä on SAT-testi? Miksi sinun on otettava se ja miten opiskelet sitä varten? Täältä löydät tärkeät yksityiskohdat SAT: sta.

SAT-essee kehottaa: täydellinen luettelo

Olemme koonneet jokainen SAT-essekehote uudelle SAT: lle tähän kattavaan luetteloon ja tarjoamme vinkkejä niiden käyttämiseen valmistelussa.

Ringling College of Art and Designin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Folsomin lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Folsom High Schoolista Folsomissa, Kaliforniassa.

RIT -pääsyvaatimukset

3 asiantuntijavinkkiä Bostonin yliopiston täydennysesseille

Kamppailetko BU-esseesi kanssa? Tutustu tärkeimpiin vinkkeihimme tähtien Bostonin yliopiston täydentävien esseiden kirjoittamiseen.

Paras Gatsbyn aikajana

Great Gatsbyn aikajana voi olla hämmentävä, joten olemme järjestäneet romaanin tapahtumat (ja ennen) selkeään, kronologiseen järjestykseen.

Mitä IB-kursseja voin suorittaa verkossa? Voinko saada IB-tutkinnon verkossa?

Harkitsetko IB-kurssien suorittamista verkossa tai online-IB-tutkinnon saamista? Opi mitä IB-luokkia voit käydä verkossa ja mitä et.

Mikä on rukoilijasirkka? 9 hauskoja faktoja

Mitä rukoilijasirkat syövät? Purevatko he? Mikä on heidän elinympäristönsä? Opi kaikki tämä ja paljon muuta ilman luetteloa rukoilijoista.

Rochesterin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

3.3 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.3

Mikä on 3.3 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 3,3 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

Mikä on luokan sijoitus? Mikä on hyvä sijoitus?

Mikä on lukioluokituksesi? Mikä on hyvä sijoitus, ja miten se on tärkeä opiskelijoiden pääsylle? Opi täältä.

20 kysymyksen peli: 147 suurta kokeiltavaa kysymystä

Mietitkö, miten pelata 20 kysymystä? Lue tämä artikkeli, jossa on 20 kysymyksen pelisääntöjä sekä yli 100 hienoa ideaa 20 kysymyksen aiheeseen.

Keski -valtionyliopiston pääsyvaatimukset

Thousand Oaks High School | 2016-17 Rankings | (Thousand Oaks,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja muuta tietoa Thousand Oaks High Schoolista paikassa Thousand Oaks, CA.

Trinity University pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Oak Ridgen lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Ridge High Schoolista kohteessa El Dorado Hills, CA.

SAT -pistevirhe? Käytä käsipisteiden tarkistusta virheen korjaamiseen

Jos olet varma, että oppilaitoksen hallitus on tehnyt virheen testissäsi, käsipisteiden tarkistus voi korjata pisteesi. Mutta on myös haittoja - lue oppaamme oppiaksesi mitä.

Livingstone Collegen pääsyvaatimukset

Rutgers, New Jerseyn osavaltion yliopisto - Camdenin pääsyvaatimukset