Onko SAT vaikea? Asiantuntija-analyysi kahdeksasta avaintekijästä

helsinki-4.jpg

Testi, jolla on niin paljon vaikutusta yliopistollesi menemiseen, on varmasti hieman pelottava - mutta kuinka vaikea SAT todella on? Pelottavasta maineestaan ​​huolimatta SAT ei ole niin vaikeaa kuin miltä näyttää.

SAT: n vaikeuksien voittaminen on kysymys siitä, että vietät tarpeeksi aikaa sinulle kova-alueiden tutkimiseen ja sellaisten kysymysten harjoittamiseen, jotka saattavat tuntua ensi silmäyksellä hämmentäviltä. Riippumatta siitä, pidätkö SAT: ta alun perin vaikeaksi vai ei, tämä opas antaa sinulle työkalut, joita tarvitset testin haasteiden voittamiseen ja tulokseen.Onko SAT vaikea? Yleiskatsaus

SAT voi olla uhkaava, jos et tiedä siitä paljon, mutta se on kaukana ylitsepääsemättömästä haasteesta, jos valmistaudut kunnolla ja ymmärrät testin muodon.

washingtonin yliopiston pisteet

SAT kattaa käsitteet, joita opetetaan tyypillisesti lukion kahden ensimmäisen vuoden aikana, ja sekoitukseen on ripoteltu muutama edistyneempi käsite. Tämä tarkoittaa, että jos otat SAT-juniorivuoden, et todennäköisesti törmää mihinkään, mikä on sinulle täysin tuntematonta.

Suurin vaikeus on ymmärtää erityinen tapa, jolla SAT esittää kysymyksiä ja hyväksyä se se on paljon erilainen kuin useimmat luokan kokeet. Paras tapa voittaa SAT: n haasteet on valmistautua kysyttäviin kysymyksiin ja tutustua testin rakenteeseen.

Jälleen SAT: n sisältö on melkein varmasti kykysi rajoissa. Avain acingiin on viettää aikaa viihtyisästi kysymysten kanssa ja korjata mahdolliset virheet harjoitustesteissä.

Seuraavassa muutamassa osassa annan sinulle luettelon muutamista eri tekijöistä, jotka saattavat tehdä SAT: sta enemmän tai vähemmän haastavaa. Seuraan näitä osia lopullisella luettelolla vinkkejä testin helpottamisesta.

4 tekijää, jotka voivat tehdä SAT: sta vaikeampaa

Tässä on muutamia tekijöitä, jotka tekevät SAT: sta vaikean testin monille opiskelijoille. Näitä ovat aikapaine, haastavat matemaattiset käsitteet, vaikeat lukukohdat ja korkean stressin ympäristö.

Kerroin 1: Aikapaine

SAT on ajastettu testi, joten vaikka ymmärrät kaiken sisällön, aikapaine voi johtaa huolimattomiin virheisiin ja liialliseen ahdistukseen. Esimerkiksi SAT-lukemisessa sinulla on 65 minuuttia aikaa vastata 52 kysymykseen, mikä on 75 sekuntia per kysymys. Tämä on ilman huomioiden myös aika, joka kuluu lukujen lukemiseen.

Siksi on tärkeää kehittää tehokas passage-lukustrategia ennen kuin istut testiin. Kirjoittaminen-osiossa sinulla on 35 minuuttia aikaa vastata 44 kysymykseen, mikä on 48 sekuntia per kysymys. Kaikki kirjoittamiskysymykset ovat myös kappaleisiin perustuvia, joten sinun on ehkä käytettävä ylimääräistä aikaa lukemiseen myös tässä osiossa.

Sinulla ei myöskään ole paljon aikaa kysymystä kohden matemaattisessa laskimessa ja Ei laskinta -osiossa, ja sinut on helppo tarttua ongelmiin, jotka sinua kannattavat. Math No Calculator -osiossa saat 25 minuuttia aikaa vastata 20 kysymykseen tai 75 sekuntia kysymystä kohden. Laskin-osiossa saat 55 minuuttia aikaa vastata 38 kysymykseen eli 87 sekuntia kysymystä kohden.

Näiden aikarajoitteiden takia SAT: n kriittinen taito on tietää, milloin edetä, jos huomaat kamppailevasi ongelman kanssa liian kauan.

Tekijä 2: Tuntemattomat matematiikan käsitteet

Vaikka SAT: n sisältö ei todennäköisesti ylitä kaukaa matematiikkatunneilla oppimiesi rajoja, voi olla joitain kysymyksiä, jotka kysyvät käsitteistä, jotka ovat sittemmin haalistuneet muistista.

Testissä on myös joitain kehittyneempiä käsitteitä, mukaan lukien trigonometria. Jos tunnet olosi epävakaaksi jossakin SAT Mathissa testatusta aiheesta, sinun on palattava niihin uudelleen, ennen kuin olet valmis vastaamaan kysymyksiin korkeapainetestausympäristössä.

Tekijä 3: Haastavat lukukohdat

SAT: n kohdat ovat kaikki otteita todellisista julkaistuista teksteistä (ja ainakin yhdestä historiallisesta lähdetekstistä), joten ne on kirjoitettu melko korkealla tasolla. Joskus kohtaat kielen, joka on vähän vanhanaikainen ja vaikea ymmärtää.

Jos et ole iso lukija, näiden kohtien ymmärtäminen saattaa viedä hieman enemmän vaivaa. Sinun täytyy viettää aikaa harjoitellessasi lukemisstrategiaa ennen hyppäämistä testiin.

Tekijä 4: Korkeat stressitasot

Lopuksi, merkittävä syy siihen, että SAT on niin vaikea monille opiskelijoille, on se, että he saavat itsensä erittäin työskentelemään sen kanssa. Ei ole vaikea ymmärtää, miksi näin tapahtuu: korkeakoulut luottavat suuresti standardoituihin testituloksiin potentiaalisten hakijoiden arvioimiseksi, joten joskus näyttää siltä, ​​että koko tulevaisuutesi ratsastaa tällä yhdellä testillä. Jos kaipaat liikaa sitä, kuinka kriittistä on toimia hyvin, saatat päätyä lamauttavaan testi-ahdistukseen, mikä johtaa päinvastaiseen lopputulokseen.

näytä verenpainekaavio

Oppiminen selviytymään SAT: n aiheuttamasta stressistä voi olla tärkein asia, jonka avulla voit tehdä koko prosessista hallittavamman.

body_anxiety.jpg Ahdistuksen testaaminen on vakavaa. Ehkä ei niin vakava kuin huoleni siitä, miksi tämä lapsi on loukussa jonkinlaisessa säkkipussissa, mutta silti.

4 tekijää, jotka voivat tehdä SAT: sta helpompaa

SAT: lla on myös joitain näkökohtia, jotka voivat tehdä siitä näyttävän helpolta testiltä verrattuna joihinkin luokkasi kokeisiin. Tässä on muutamia merkittävimpiä tekijöitä.

Tekijä 1: ennakoitava kysymysrakenne ja -tyypit

SAT: n osiot ovat aina järjestetty samassa järjestyksessä, joka on seuraava:

  • Lukeminen
  • Kirjoittaminen ja kieli
  • Matematiikka Ei laskinta
  • Matemaattinen laskin

Se tarkoittaa, että sinun ei tarvitse koskaan huolehtia siitä, että sinut heitetään silmukkaan testipäivänä tentin perusmuodosta.

Voit myös ennustaa kohtaamiesi kysymysten tyypit ja niiden muotoilun, jos käydään läpi tarpeeksi harjoitustarvikkeita. Kollegion hallitus kirjoittaa kysymyksiä hyvin erityisillä tavoilla, jotka eivät muutu merkittävästi testistä toiseen.

Tekijä 2: Ei muistamista

Sinun ei tarvitse muistaa joukkoa sisältöä toimiakseen SAT: ssa hyvin. Matematiikka-osiossa on suurin osa kaavoista, jotka sinun on vastattava kysymyksiin. Lukemisen ja kirjoittamisen osioiden kysymykset perustuvat lisäksi ymmärtämiseen ja kieliopin tuntemiseen. Joten vaikka on varmasti mahdollista opiskella SAT: lle, se ei ole samanlainen opiskelu kuin muissa testeissä.

Kerroin 3: Lähes kaikki monivalintakysymykset

SAT on paljon vähemmän työvoimavaltainen kuin monet lukiossa tekemäsi testit, koska testi ei sisällä mitään vapaasti vastattavia kysymyksiä. Kaikki on monivalintakysymyksiä lukuun ottamatta matemaattisten osioiden ruudukkokysymyksiä, joita on yhteensä vain 13 (viisi Ei laskinta -osiossa ja kahdeksan Laskin-osiossa).

korttipelit 2 pelaajalle

Suurimmaksi osaksi, kaikki vastaukset kysymyksiin ovat siellä testissä, jos tiedät mistä etsiä.

Tekijä 4: Ei arvaavaa rangaistusta

On ei pisteitä vähennetty virheellisistä vastauksista SAT: ssa, joten sinun ei tarvitse huolehtia vastauksen täyttämisestä, josta et ole 100% varma. Jos et todellakaan voi päättää kahden vaihtoehdon välillä tai olet täysin tyhmä, täytä vain satunnainen kupla. Vaikka saisit väärin, se ei ole erilainen kuin jos jätät kysymyksen tyhjäksi, joten on etusi antaa sille laukaus.

body_cactus.jpg Niin monta pistettä!

Kuinka tehdä SAT helpommaksi sinulle: 4 vinkkiä

Nyt kun olen käsitellyt joitain SAT: n kiinteitä ominaisuuksia, jotka saattavat vaikeuttaa tai helpottaa, annan sinulle joitakin vinkkejä siitä, miten räätälöidä lähestymistapasi testiin tehdä sen haasteista hallittavampia sinulle.

mikä on tutkimusyliopisto

# 1: Ota paljon käytännön testejä

Tämä on tärkein asia, joka sinun on tehtävä, jos haluat, että SAT on tuulta sinulle. Tärkein syy siihen, että opiskelijat joutuvat hämmentyneeksi ja hämmentyneeksi SAT: sta, on se, että he menevät testisokeiksi. Kun kysymykset on muotoiltu odottamattomalla ja tuntemattomalla tavalla, se heittää heidät silmukkaan (etenkin ajanpaineen kanssa) - ja heidän mielestään testi on mahdotonta vaikea.

Jos suoritat viralliset SAT-harjoitustestit, huomaat, että sisältö on kykysi mukaista. Sinun täytyy vain tottua lukemaan tehokkaasti, vauhdittamaan itseäsi ja pysymään rauhallisena kysymyksissä, jotka hämmentävät sinua aluksi.

# 2: Opi vähentämään stressiä

Standardoitujen testien suorittaminen on paljon helpompaa vältä aiheuttamasta itsellesi valtavaa painetta koko prosessin ajan. Kun olet niin kiinnostunut näkemyksistä epäonnistumisen katastrofaalisista seurauksista, jokainen ohittamasi kysymys tekee sinusta ahdistuneemman ja vähemmän selvän.

Oppiminen olemaan sabotoimatta itseäsi tekee testistä paljon helpompaa. Ehdotan, että luet mielenterveystekniikat, joita voit käyttää kokeen aikana tuodaksesi itsesi takaisin maan päälle, jos olet ahdistunut.

# 3: Käytä eliminointiprosessia

Sen sijaan, että katsot kysymykseen kaikkia vastauksia mahdollisina vaihtoehdoina, katso niitä erittäin kriittisesti. Yritä löytää syitä sellaisten vastausten poistamiseksi, joilla ei ole järkeä tai joita ei tueta konkreettisilla todisteilla kappaleessa. Tämä on suuri apu, etenkin Lukeminen-osiossa, jossa voi olla vaikea eritellä melkein oikeita vastauksia täysin oikeista vastauksista.

# 4: Tutki ja korjaa virheesi

Et voi korjata kaikkia ongelmia vain tekemällä joukko harjoittelutestejä ilman lisäanalyyseja. Jokaisen testin jälkeen käydä läpi mitä unohdit ja selvittää, miten voit välttää vastaavia virheitä tulevaisuudessa. Yritä löytää myös muita harjoituskysymyksiä, jotka testaavat samat taidot kuin kysymykset, jotka jäit väliin, jotta voit oppia ratkaisemaan ne oikein.

Jokaisen harjoituskokeen aikana sinun tulee hallita enemmän ja enemmän materiaalia, kunnes pääset pisteeseen, jossa mikään tentin kysymyksistä ei voi lyödä sinua.

body_stump.jpg Älä tunkeudu. Tiedän, että tämä on minun toinen kauhea kuvamerkki yhdessä artikkelissa, ja minun on sanottava, etten ole pahoillani ollenkaan.

Bottom Line: Onko SAT vaikea? Onko sinulle vaikeaa?

Jokaisella on erilainen mukavuustaso SAT: n muodon ja sisällön suhteen. Loppujen lopuksi testin vaikeustaso riippuu kuitenkin siitä, kuinka valmistaudut siihen. Muista suorittaa runsaasti harjoittelutestejä, käsitellä virheitäsi huolellisesti ja oppia strategioita, jotka voivat auttaa sinua vähentämään stressiäsi, jos testien ahdistaminen on sinulle ongelma.

Jos teet kaikki nämä asiat, mikään ei estä sinua ansaitsemasta mahtavaa SAT-pistemäärää!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pitäisikö SAT tai ACT suorittaa uudelleen? 3-vaiheinen prosessi

Lue 3-vaiheinen prosessi selvittääksesi, kannattaako SAT vai ACT suorittaa uudelleen. Opi kuinka todennäköisesti parannat pisteitäsi.

Abilenen kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Paras IB -historian muistiinpanot ja opinto -opas SL/HL: lle

Miten opiskelet IB History SL/HL: lle? Lue parhaat IB -maantieteelliset muistiinpanot ja ilmainen opasoppaamme saadaksesi parhaat saatavilla olevat resurssit.

Täydellinen opas: Cincinnatin yliopiston pääsyvaatimukset

Pitäisikö minun mennä maaseutu-, kaupunki- tai esikaupunkikouluun?

Mikä korkeakouluympäristö on paras: maaseutu, kaupunki tai esikaupunki? Selvitä kaupunkikorkeakoulujen ja maaseudun edut ja haitat ja mitä sinun pitäisi valita.

Kalifornian parhaat koulut | Theodore Rooseveltin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Theodore Roosevelt Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Uusi PSAT, uudistettu vuonna 2015: Täydellinen opas

PSAT suunniteltiin uudelleen vuonna 2015. Lue oppaamme oppiaksesi kuinka valmistautua siihen parhaiten.

Stillman Collegen pääsyvaatimukset

CNU SAT -pisteet ja GPA

4 kuvaajan kvadranttia: Määritelmä ja esimerkit

Mitkä ovat kaavion kvadrantit? Opi kaikki neljästä kaavion kvadrantista ja siitä, miten piste kuuluu.

Parhaat SAT Prep -sivustot, joita sinun pitäisi käyttää

Mitkä ovat parhaat SAT-valmistelusivustot, joita sinun pitäisi käyttää, ja mitä saat niistä? Lisätietoja täältä.

Mikä on subrogation? Pitäisikö sinun luopua siitä?

Onko sinua pyydetty allekirjoittamaan vapautus oikeudesta? Hämmentynyt siitä, mikä se on? Määritämme sijainnin ja selitämme, missä näet sen ja mitä se tarkoittaa sinulle.

UC Berkeleyn pääsyvaatimukset

Maine College of Artin pääsyvaatimukset

UMBC ACT Pisteet ja GPA

Ultimate Free ACT -opinto-opas: Vinkkejä, strategioita ja käytäntöjä

Etsitkö ilmaista ACT-valmistelua? Täydellinen ACT-opinto-oppaamme kerää kokeeseen valmistautumiseen tarvittavat resurssit, mukaan lukien harjoitustestit ja strategiaoppaat.

850 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Parhaat AP -maailmanhistorian muistiinpanot, joiden kanssa opiskella

Tarvitsetko apua opintoihin? Tutustu AP -maailmanhistorian muistiinpanojemme kokoelmaan, jonka avulla voit tarkastella luokkasi tai AP -kokeen keskeisiä teemoja ja käsitteitä.

4 vinkkiä Stellar Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Kamppailetko Virginia Techin essee -kehotteiden kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme toimivien Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen.

Iowan osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

4 Suosituimmat vinkit Common App Honors -osioon

Oletko huolissasi Common App Honors -osiosta? Selitämme, mikä on yhteisen sovelluksen kunnia -asia ja miten voimme hyödyntää tätä tilaa.

College Board lopettaa SAT-aihekokeet: mitä sinun on tiedettävä

Kollegion hallitus ilmoitti äskettäin SAT-aihekokeiden päättymisestä. Opi tämän päätöksen perustelut ja mitä se tarkoittaa opiskelijoille.

Aurora-yliopiston pääsyvaatimukset

ACT -testin rekisteröinnin peruuttaminen

Kuinka peruutat ACT -testit tai rekisteröinnin? Ota selvää miten ja miksi et halua tehdä tätä!

Mitä ACT tarkoittaa? Täydellinen tarina

Mitä ACT tarkoittaa ja miksi sillä on väliä? Lue täältä, mitä ACT todella tarkoittaa.