Onko se harmaa vai harmaa? Kuinka kirjoittaa väri

body_grayrocks-cc0

Jos haluat kirjoittaa tämän värin valkoisen ja mustan välille, miten se kirjoitetaan? Onko se harmaa vai harmaa? Miksi alussa on jopa kaksi oikeinkirjoitusta? Ja miten voit olla varma, että käytät oikeaa? Lue oppia vastaukset kaikkiin näihin kysymyksiin!

Kuinka kirjoitat harmaan värin? Miksi kirjoitusasuja on kaksi?

Mikä se on, harmaa vai harmaa? Itse asiassa molemmat värin kirjoitusasut ovat oikein, ja löydät ne molemmat eri sanakirjoista. Englanniksi on olemassa useita tapoja täyttää pitkä a-ääni, mukaan lukien a- tai e-ääni. Muilla väreillä ei ole niin ilmeisiä tapoja, että ne kirjoitetaan eri tavalla, mutta lausutaan samoin. (Yritä esimerkiksi miettiä erilaisia ​​tapoja kirjoittaa 'vaaleanpunainen' tai 'punainen', mikä tekisi silti heidän ääntämisensä ilmeiseksi.) Useita harmaita kirjoitusasuja on käytetty satoja vuosia, ja kahdesta tulee hallitseva, vaikkakin eri paikoissa. (Selitämme sen tarkemmin myöhemmin artikkelissa.)st. Maryn yliopisto Kaliforniassa

Harmaata voidaan käyttää adjektiivina, kuten 'harmaa kissa', verbi, vuosien varrella, hänen hiuksensa harmaantuneet, ja substantiivina: 'Minä otan harmaan'. Kummassakin näistä tapauksista voit käyttää joko harmaata tai harmaata kirjoitusasua. Jotkut ihmiset uskovat, että 'harmaa' ja 'harmaa' viittaavat kahteen hieman eri väriin, mutta tätä ei ole standardoitu, eikä sitä käytetä laajalti. Kahden kirjoitusasun välillä ei myöskään ole eroa ääntämisessä.

Hauska seikka: Harmaa on yksi vähiten suosituista väreistä. Eurooppalaisessa tutkimuksessa vain 1% vastaajista sanoi, että se oli heidän suosikkivärinsä, ja 13% sanoi, että se oli heidän vähiten suosikki väri. Ehkä epäselvyys sen oikeinkirjoituksen suhteen lisää tätä vastenmielisyyttä?

Missä kukin oikeinkirjoitus on suositumpi?

Kuinka kirjoitat harmaan värin eri puolilla maailmaa? Yleensä 'harmaa' oikeinkirjoitus on suositumpaa amerikanenglannissa ja 'harmaa' oikeinkirjoitus on brittiläisessä englannissa. Tämä tarkoittaa, että Amerikka on ainoa maa, jossa 'harmaa' on yleisempi oikeinkirjoitus. Isossa-Britanniassa, Kanadassa ja Australiassa 'harmaa' on paljon yleisempi. Tämä on vain yksi monista esimerkeistä amerikkalaisen ja englantilaisen englannin kirjoitusasujen välillä. Toiset sisältävät 'suosikki' vs. 'suosikki', 'organisaatio' vastaan ​​'organisaatio' ja 'luettelo' vs 'luettelo'.

Romantiikassa esiintyy joskus poikkeus. Amerikkalaiset kirjoittajat käyttävät usein kirjoitusasua 'harmaa', ehkä siksi, että heidän mielestään se näyttää romanttisemmalta.

Helppo tapa muistaa tämä harmaa vs. harmaa ero on, että Amerikka alkaa 'a': lla ja käyttää 'harmaa' vaihtelua 'a': lla, kun taas Englanti alkaa 'e: llä' ja käyttää muotoa 'harmaa'.

body_gray-cc0

testien päivämäärät 2015 2016

Sanan 'harmaa' historia

Sekä harmaa että harmaa tulevat samasta Vanha englannin sana 'grǽg' joka liittyy hollannin sanaan 'grauw' ja saksan sanaan 'grau'. Sen ensimmäinen kirjattu käyttö värinimenä tapahtui noin 700 jKr. Keskiajalla, kun oikeinkirjoitus ei ollut läheskään yhtä standardoitua kuin nykyään, oli olemassa kaikenlaisia ​​tapoja värin kirjoittamiseksi, ja muunnelmia, kuten '' harmaa '', '' harmaa '' ja '' harmaa '', esiintyi kirjoitetuissa teoksissa. Ajan myötä tämä standardisoitiin 'harmaaksi', josta tuli hallitseva oikeinkirjoitus Britanniassa.

1800-luvulta lähtien amerikkalaiset alkoivat käyttää kirjoitusasua 'harmaa' useammin. Ei ole selvää, miksi näin tapahtui, mutta sellaisia ​​ihmisiä kuin Noah Webster (elokuvan luoja) auttoivat Websterin sanakirja ), joka tuki 'harmaata' oikeinkirjoitusta, koska ajatteli, että se auttoi Amerikkaa puolustamaan itsenäisyyttään Isosta-Britanniasta. Joten harmaan valitseminen voi olla isänmaallinen valinta!

Harmaa tai harmaa: Kuinka valita oikea kirjoitusasu

Yleensä voit käyttää haluamaasi harmaata kirjoitusasua; molemmat ovat oikeita. Jos yleisösi käyttää ensisijaisesti amerikkalaista englantia, sinun kannattaa valita 'harmaa' ja jos yleisösi käyttää englantia, voit valita 'harmaa' vain siksi, että se on kirjoitusasu, jonka he tuntevat paremmin, mutta jompikumpi oikeinkirjoitus on teknisesti oikea.

Ainoa kerta, kun käytetään harmaata muotoa, on väärä valinta, kun tietty harmaan muoto on objektin nimessä. Tässä on joitain esimerkkejä:

on 2,0 gpa hyvä
  • Vinttikoira
  • Harmaa hanhi vodka
  • Viisikymmentä harmaan sävyä
  • Harmaa valas
  • Gandalf Harmaa
  • Earl Grey tee
  • Harmaa Poupon-sinappi
  • Greyn anatomia
  • Harmaa (absorboidun säteilyannoksen standardiyksikkö)

Ja tietysti, jos jonkun nimi sisältää 'harmaa' tai 'harmaa', et voi tehdä muutoksia. Jos kuitenkin käytät harmaata missä tahansa muussa tilanteessa, voit valita haluamasi oikeinkirjoituksen. Esimerkiksi, jos viittaat lajeihin Eschrichtius robustus , kutsuisit sitä harmaaksi valaksi, koska se on lajin nimi. Jos kuitenkin huomasit tuntemattoman lajin valaan, jonka väri oli mustan ja valkoisen välillä, voit viitata siihen 'harmaaksi valaaksi' tai 'harmaaksi valaksi', koska väri ei ole osa nimeä, vaan vain toimii kuvaajana.

body_grey-cc0

Yhteenveto: Väri Harmaa tai Harmaa

Joten miten kirjoitat harmaan (tai harmaan) värin? Sekä harmaa että harmaa kirjoitusasu ovat oikein, käytätkö sanaa adjektiivina, substantiivina tai verbinä. Harmaa-kirjoitus on kuitenkin yleisempää Amerikassa, kun taas harmaa-kirjoitus on yleisempää muualla englanninkielisessä maailmassa. Varo myös oikeinkirjoitusta, jos kirjoitat sanaa, jossa harmaa tai harmaa on osa sen nimeä, kuten 'vinttikoira' tai 'Earl Grey -tee'. Muussa tapauksessa voit vapaasti valita haluamasi harmaan tai harmaan kirjoitusasun.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka kehittää lukion tiedemessuhankkeita: 3 avainvinkkiä

Harkitsetko kilpailua lukion tiedemessuilla? Esittelemme hyvät ja huonot puolet ja selitämme, miten voittaa projekti.

Kuinka voittaa SAT / ACT -testi-ahdistus

Taisteletko testi-ahdistuksella SAT / ACT: ssä? Olemme luoneet luettelon vinkeistä, joiden avulla voit tuntea itsesi valmistautuneemmaksi menemään ja maadoittamaan itsesi testin aikana.

Paras urakehitys, joka auttaa sinua suunnittelemaan tulevaisuutesi

Mikä työ sopii sinulle? Kokeile yksinkertaista uramahdollisuustestiä, joka auttaa sinua tekemään päätöksen vain nopealla urakehityksellä.

Merkkiviitteen kirjoittaminen: Koko malli

Kirjoitetaanko merkkiviite? Tutustu täydelliseen malliin, josta löydät vaiheittaisen oppaan kuinka lähestyä tätä tärkeää tehtävää.

Mikä on hyvä ACT-pisteet vuodelle 2018?

Asetetaanko ACT-pisteet? Opi, mikä on hyvä ACT-pisteet vuodelle 2018 ja kuinka määrittää vuoden 2018 ACT-pisteet, jotta pääset unelmiesi kouluun.

Pyhän Ristin korkeakoulun pääsyvaatimukset

Paras yliopiston hyväksymislaskin: Opi pääsymahdollisuutesi

Toivottavasti selvittää mahdollisuutesi päästä yliopistoon? Kokeile korkeakoulujen hyväksymislaskuria! Lisäksi saat neuvoja mahdollisuuksien parantamiseksi unelmakoulussasi.

Belmontin yliopiston ACT-tulokset ja GPA

Koulun rehtorin suosituskirje opettajalle

Kirjoitetaanko suosituskirje opettajalle? Lue esimerkkimme ja saat vinkkejä kuinka kirjoittaa yhtä vahva viite.

Georgian lounaisosavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on hyvä 8. luokan ACT / SAT -pisteet?

SAT / ACT on hyvä ennustaja korkeakoulun tulevaisuudelle. Mistä tiedät, mikä on hyvä SAT / ACT -pisteet kahdeksannelle luokalle? Tässä tohtori Fred Zhang tekee uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääkseen, mitä pidetään hyvänä pisteenä yläkoululaisille.

LMU: n pääsyvaatimukset

Havaijin yliopisto, Manoa, ACT-tulokset ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | Hiram W.Johnsonin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hiram W.Johnsonin lukiosta Sacramentossa, Kaliforniassa.

ACT -pisteiden saaminen askel askeleelta

Miten tarkistat ACT -tulokset ja tarkan tulosraporttisi? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Prescott Collegen pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Escondidon lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Escondidon lukiosta Escondidossa, Kaliforniassa.

Mitkä korkeakoulut ylittävät SAT: n?

Mitkä koulut ylittävät SAT -testituloksesi ja mitä se tarkoittaa strategiallesi? Lue lisää täältä.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 2

Lue koko The Great Gatsbyn luvun 2 yhteenveto saadaksesi selville, mitä tapahtuu ja miten tapahtumat liittyvät romaanin suurempiin teemoihin.

Mikä on AP Capstone? Pitäisikö sinun tehdä se?

Kuinka AP Capstone -diplomiohjelma toimii? Pitäisikö sinun suorittaa se vai pitääkö vain kiinni normaaleista AP-kursseista? Tässä on täydellinen opas.

ACT-prosentti- ja pisteytyslistat

Mikä prosenttipiste on ACT-pisteet, ja mitä tämä tarkoittaa? Lue täydellinen opas.

Redlandsin itälaakson lukio 2016-17 rankingit | (Redlands,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Redlands East Valley High Schoolista Redlandsissä, Kaliforniassa.

Kursiivisen S: n kirjoittaminen: 3 kaunokirjoitusvinkkiä

Etkö ole varma, kuinka isot tai pienet kirjaimet kirjoitetaan kursiivilla? Kursivien oppaassamme hahmotellaan kaikki mahdollisuudet piirtää s.

Paras AP: n ympäristötieteen opinto -opas

Valmistaudutko AP: n ympäristötieteen tenttiin? Asiantuntijaoppaamme sisältää täydellisen valmistelusuunnitelman, keskeiset opintovinkit ja tonnia ilmaisia ​​harjoitustestejä.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset